Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Πειραιά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Πειραιά.

Σωματεία μέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Πλήρες όνομα Δήμος Περιοχή Κατηγορία
Ολυμπιακός Πειραιώς Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς Δήμος Πειραιώς Πειραιάς Superleague
Προοδευτική Αθλητικός Όμιλος Προοδευτική Νεολαία Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νίκαια Γ' Εθνική Ερασιτεχνική
Ιωνικός Νίκαιας Αθλητικός Όμιλος Ιωνικός Νίκαιας Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νίκαια Γ' Εθνική Ερασιτεχνική
Εθνικός Πειραιώς Εθνικός Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς-Φαλήρου Δήμος Πειραιώς Πειραιάς Γ' Εθνική Ερασιτεχνική
Ατρόμητος Πειραιώς Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Ατρόμητος Πειραιώς Δήμος Πειραιώς Καμίνια Πειραιά Α' ΕΠΣΠ
Κερατσίνι Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Κερατσίνι Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Κερατσίνι Γ' Εθνική Ερασιτεχνική
Περαμαϊκός Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Περαμαϊκός Δήμος Περάματος Πέραμα -
Αετός Κορυδαλλού Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αετός Κορυδαλλού Δήμος Κορυδαλλού Κορυδαλλός Α' ΕΠΣΠ
Αίας Σαλαμίνας Αίας Αθλητικός Σύλλογος Σαλαμίνας Δήμος Σαλαμίνας Σαλαμίνα Α' ΕΠΣΠ
Αμπελακιακός Αμπελακιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Αμπελακίων Σαλαμίνας Δήμος Σαλαμίνας Αμπελάκια Σαλαμίνας Α' ΕΠΣΠ
Αργοναύτης Πειραιά Δωδεκανησιακός Αθλητικός Όμιλος Αργοναύτης Δήμος Πειραιώς Χατζηκυριάκειο Πειραιά Β' ΕΠΣΠ
Θησέας Πειραιά Γυμναστικός Όμιλος Πειραιώς Θησεύς Δήμος Πειραιώς Πειραιάς Β' ΕΠΣΠ
Θύελλα/Αχιλλέας Κορυδαλλού Αθλητική Ένωση Θύελλα/Αχιλλέας Κορυδαλλού Δήμος Κορυδαλλού Κορυδαλλός Α' ΕΠΣΠ
Ίκαρος Καλλιθέας Αθλητική Ένωση Ίκαρος Καλλιθέας Δήμος Καλλιθέας Τζιτζιφιές Καλλιθέας Α' ΕΠΣΠ
Μοσχάτο Αθλητική Ένωση Μοσχάτου Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου Μοσχάτο Α' ΕΠΣΠ
Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα Αθλητική Ένωση Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα Κερατσινίου Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Κερατσίνι Α' ΕΠΣΠ
Νίκαια Αθλητική Ένωση Νίκαια Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νίκαια Β' ΕΠΣΠ
Καστέλλα Αθλητικός Όμιλος Καστέλλας Δήμος Πειραιώς Καστέλλα Πειραιά Β' ΕΠΣΠ
Νέοι Δραπετσώνας Αθλητικός Πολιτιστικός Μορφωτικός Όμιλος Νέοι Δραπετσώνας Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Δραπετσώνα Β' ΕΠΣΠ
Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας Αθλητική Ένωση Σαρωνικός Αίγινας Δήμος Αίγινας Αίγινα Α' ΕΠΣΠ
Χαραυγή Αθλητική Ένωση Χαραυγή/Αστέρας Κερατσινίου Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Κερατσίνι Α' ΕΠΣΠ
Νέοι Ευγενείας Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Ψυχαγωγικός Όμιλος Νέοι Ευγενείας Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Κερατσίνι Β' ΕΠΣΠ
Φοίνικας Αγίας Σοφίας Αθλητικός Όμιλος Φοίνικας Αγίας Σοφίας Δήμος Πειραιώς Αγιά Σοφιά Πειραιά Β' ΕΠΣΠ
Άρης Αμφιάλης Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Άρης Αμφιάλης Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Αμφιάλη Κερατσινίου Α' ΕΠΣΠ
Δόξα Πειραιά Όμιλος Φιλάθλων Νίκαιας Δόξα Πειραιά Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νίκαια Α' ΕΠΣΠ
Ένωση Απόλλων Ακράτητος Ρέντη Ένωση Απόλλων Ακράτητος Ρέντη Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Άγιος Ιωάννης Ρέντης Α' ΕΠΣΠ
Ερμής Κορυδαλλού Όμιλος Φιλάθλων Ερμής Κορυδαλλού Δήμος Κορυδαλλού Κορυδαλλός Α' ΕΠΣΠ
Ήφαιστος Νίκαιας Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Ήφαιστος Νίκαιας Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Άσπρα Χώματα Νίκαιας Α' ΕΠΣΠ
Ελλάς Ποντίων Αθλητικός Όμιλος Ελλάς Ποντίων Δήμος Αιγάλεω Αιγάλεω Α' ΕΠΣΠ
Θύελλα Μοσχάτου Αθλητικός Όμιλος Θύελλα Μοσχάτου Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου Μοσχάτο Α' ΕΠΣΠ
Σαλαμίνα Αθλητική Ένωση Σαλαμίνας Δήμος Σαλαμίνας Σαλαμίνα Γ' ΕΠΣΠ
Ηρακλής Νίκαιας Ποδοσφαιρικός Όμιλος Νεάπολης Ηρακλής Νίκαιας Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νεάπολη Νίκαιας Β' ΕΠΣΠ
Πολυκράτης Αθλητικός Όμιλος Πολυκράτης Πειραιώς Δήμος Πειραιώς Πειραιάς Γ' ΕΠΣΠ
Οδηγήτρια Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Οδηγήτριας Δήμος Πειραιώς Μανιάτικα Πειραιά Α' ΕΠΣΠ
Πανιώνιος Κερατσινίου Αθλητικός Όμιλος Πανιώνιος Κερατσινίου Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Κερατσίνι Β' ΕΠΣΠ
Πέραμα Αθλητική Ένωση Περάματος Δήμος Περάματος Πέραμα Α' ΕΠΣΠ
Ατρόμητος Κερατσινίου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ατρόμητος Κερατσινίου Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Κερατσίνι Β' ΕΠΣΠ
Δίας Κορυδαλλού Αθλητικός Όμιλος Δίας Κορυδαλλού Δήμος Κορυδαλλού Κορυδαλλός Β' ΕΠΣΠ
Σαλαμινομάχοι Ερασιτεχνικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Σαλαμινομάχοι Δήμος Σαλαμίνας Αμπελάκια Σαλαμίνας Β' ΕΠΣΠ
Παννεαπολικός Νίκαιας Αθλητικός Όμιλος Παννεαπολικός Νίκαιας Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νεάπολη Νίκαιας Α' ΕΠΣΠ
Νέο Ικόνιο Αθλητικός Όμιλος Νέου Ικονίου Δήμος Περάματος Πέραμα Β' ΕΠΣΠ
Φαληρικός Φαληρικός Σύνδεσμος Φιλάθλων Νικαίας Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νίκαια Α' ΕΠΣΠ
Άγιος Δημήτριος Πειραιώς Αθλητικός Όμιλος Αγίου Δημητρίου Πειραιώς Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Κερατσίνι Β' ΕΠΣΠ
Νίκη Ρέντη Αθλητικός Όμιλος Φιλάθλων Απόλλωνος Ρέντη Νίκη Ρέντη Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Άγιος Ιωάννης Ρέντης Α' ΕΠΣΠ
Καραβάς Αθλητικός Όμιλος Καραβά Πειραιώς Δήμος Πειραιώς Πειραιάς Α' ΕΠΣΠ
Αμφιάλη Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ένωση Αμφιάλης Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Αμφιάλη Κερατσινίου Α' ΕΠΣΠ
Κορυδαλλός Αθλητικός Όμιλος Κορυδαλλού Δήμος Κορυδαλλού Κορυδαλλός Α' ΕΠΣΠ
Δραπετσώνα Αθλητικός Σύλλογος Δραπετσώνας Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Δραπετσώνα Α' ΕΠΣΠ
Παντζιτζιφιακός Αθλητικός Όμιλος Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος Δήμος Καλλιθέας Τζιτζιφιές Καλλιθέας Α' ΕΠΣΠ
Αναγέννηση Μοσχάτου Αθλητικός Όμιλος Αναγέννηση Μοσχάτου Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου Μοσχάτο Β' ΕΠΣΠ
Α.Ο.Κ. Φαλήρου Αθλητικός Όμιλος Κεντρικού Φαλήρου Δήμος Καλλιθέας Τζιτζιφιές Καλλιθέας Β' ΕΠΣΠ
Αστέρας Νίκαιας Αθλητικός Σύλλογος Αστέρας Νίκαιας Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νίκαια Β' ΕΠΣΠ
Αστέρια Δραπετσώνας Αθλητικός Σύλλογος Αστέρια Δραπετσώνας Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Δραπετσώνα Α' ΕΠΣΠ
Δάφνη Ταμπουρίων Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Δάφνη Ταμπουρίων Δήμος Πειραιώς Ταμπούρια Πειραιά Γ' ΕΠΣΠ
Πειραιάς Αθλητικός Όμιλος Πειραιά Δήμος Πειραιώς Πειραιάς Γ' ΕΠΣΠ
Κύπρος Κορυδαλλού Ποδοσφαιρικός Όμιλος Κύπρος Κορυδαλλού Δήμος Κορυδαλλού Κορυδαλλός Α' ΕΠΣΠ
Πόντιοι Δραπετσώνας Αθλητικός Σύλλογος Ποντίων Δραπετσώνας Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Δραπετσώνα Α' ΕΠΣΠ
Μιθριδάτης Αθλητικός Όμιλος Ποντιακού Ελληνισμού Μιθριδάτης Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Άγιος Ιωάννης Ρέντης Γ' ΕΠΣΠ
Ολυμπιακός Κερατσινίου Αθλητικός Όμιλος Ολυμπιακός Κερατσινίου Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Κερατσίνι Β' ΕΠΣΠ
Πυθαγόρας Περάματος Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Πυθαγόρας Περάματος Δήμος Περάματος Πέραμα Γ' ΕΠΣΠ
Χατζηκυριάκειο Αθλητική Ένωση Χατζηκυριάκειου Δήμος Πειραιώς Χατζηκυριάκειο Πειραιά Β' ΕΠΣΠ
Προφήτης Ηλίας Πειραιά Αθλητικός Όμιλος Προφήτη Ηλία Πειραιά Δήμος Πειραιώς Καστέλλα Πειραιά Β' ΕΠΣΠ
Χαλκηδόνα Αθλητικός Όμιλος Χαλκηδών Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νίκαια Α' ΕΠΣΠ
Αρμενική Πειραιώς Ένωση Αρμένιων Αθλητών Αρμενική Πειραιώς Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νίκαια Β' ΕΠΣΠ
Πανφαληρικός Αθλητικός Όμιλος Φιλάθλων Νέου Φαλήρου Πανφαληρικός Δήμος Πειραιώς Νέο Φάληρο Β' ΕΠΣΠ
Πειραϊκός Νέου Φαλήρου Αθλητικός Όμιλος Νέου Φαλήρου Πειραϊκός Δήμος Πειραιώς Νέο Φάληρο Β' ΕΠΣΠ
Άνω Νεάπολη Νίκαιας Αθλητικός Όμιλος Άνω Νεάπολης Νίκαιας Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Άνω Νεάπολη Νίκαιας Β' ΕΠΣΠ
Νεάπολη Αθλητική Ένωση Νεάπολης Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νεάπολη Νίκαιας Γ' ΕΠΣΠ
Σπίθα Νίκαιας Αθλητικός Σύλλογος Σπίθα Νίκαιας Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Νίκαια Β' ΕΠΣΠ
Φίλαθλοι Πειραιά Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Φίλαθλοι Πειραιά Δήμος Πειραιώς Πειραιάς Γ' ΕΠΣΠ
Αστέρας Κερατσινίου Αθλητικός Σύλλογος Αστέρας Κερατσινίου Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Κερατσίνι Β' ΕΠΣΠ
Ποσειδώνας Χατζηκυριάκειου Αθλητικό Σωματείο Χατζηκυριάκειου Ποσειδών Δήμος Πειραιώς Χατζηκυριάκειο Πειραιά Γ' ΕΠΣΠ
Αστυπάλαια Κορυδαλλού Αθλητική Ένωση Αστυπάλαια Κορυδαλλού Δήμος Κορυδαλλού Κορυδαλλός Α' ΕΠΣΠ
Ζέα Πειραιά Αθλητικός Όμιλος Ζέας Δήμος Πειραιώς Πασαλιμάνι Πειραιά -
Ολυμπιακός Περάματος Αθλητικός Σύλλογος Ολυμπιακός Περάματος Δήμος Περάματος Πέραμα Γ' ΕΠΣΠ
Πήγασος Αγίου Διονυσίου Πειραιά Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πήγασος Αγίου Διονυσίου Πειραιά Δήμος Πειραιώς Άγιος Διονύσιος Πειραιά Γ' ΕΠΣΠ
Ένωση Καμινίων Ένωση Καμινίων Δήμος Πειραιώς Καμίνια Πειραιά Γ' ΕΠΣΠ
Κωφοί Πειραιά Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Πειραιώς και Νήσων Δήμος Πειραιώς Πειραιάς Γ' ΕΠΣΠ
Λέοντες Καμινίων Αθλητικός Όμιλος Λέοντες Καμινίων Δήμος Πειραιώς Καμίνια Πειραιά Β' ΕΠΣΠ

Σωματεία που δεν υφίστανται πλέον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ομάδα Περιοχή Έτη δράσης
Α.Π.Σ. Άρης Πειραιώς[σ 1] Νίκαια 1915-1926 (σαν ανεπίσημο σωματείο) και 1926-1965
Α.Ε.Κ. Πειραιώς[σ 2] Πειραιάς 1927-1968
Α.Ε.Ο. Θύελλα Κορυδαλλού[σ 3] Κορυδαλλός 1958-2014
Α.Π.Σ. Μαύρος Αετός Κερατσινίου[σ 4] Κερατσίνι 1957-2013
Α.Π.Σ. Αχιλλέας Κορυδαλλού[σ 5] Κορυδαλλός 1968-2014
Α.Ο. Νεάπολης[σ 6] Νεάπολη Νίκαιας 1966-1991
Α.Ο. Νίκαιας[σ 7] Νίκαια 1976-1997
Α.Ο. Σαρωνικός Αίγινας[σ 8] Αίγινα 1930-2012
Α.Ο. Πράσινα Πουλιά Πειραιά[σ 9] Καμίνια (συνοικία Πειραιά) 1973-2003
Α.Ε.Κ. Παλαιάς Κοκκινιάς[σ 10] Παλαιά Κοκκινιά Πειραιά 1977-2002
Π.Α.Ο. Άρης Νίκαιας[σ 11] Νίκαια 1957-1974 (ως Θύελλα Κρήνης) και 1974-1991 (ως Άρης Νίκαιας)
Α.Ο. Ποντίων Νίκαιας[σ 12] Νίκαια 1956-δεκ. 2000
Π.Α.Ο. Πρωτεύς Νίκαιας[σ 13] Νίκαια 1946-1970 ανεξάρτητα και επίσημα 1970-2005
Νεαπολικός Αστέρας[σ 14] Νεάπολη Νίκαιας 1995-2010
Νήαρ Ηστ Νίκαιας[σ 15] Νίκαια 1947-1953 (ανεπίσημα) και 1953-1957 (επίσημα)
Π.Α.Ο. Δύναμη Κορυδαλλού[σ 16] Κορυδαλλός 1960-1969 και 1978-2007
Π.Α.Ο. Κένταυρος Καμινίων Πειραιώς[σ 17] Καμίνια Πειραιά 1929-2014
Α.Ο. Ελευθερία Μοσχάτου[σ 18] Μοσχάτο 1973-2012
Α.Ο. Πειραϊκή[σ 19] Πειραϊκή Πειραιά 1971-2014
Α.Ο. Φλόγα Νίκαιας[σ 20] Νίκαια 1977-1998
Α.Σ. Νέου Φαλήρου[σ 21] Νέο Φάληρο (συνοικία Πειραιά) 1947-2011
Α.Ε. Νέου Φαλήρου[σ 22] Νέο Φάληρο (συνοικία Πειραιά) 2011-2016
Α.Ε. Αίγινας[σ 23] Αίγινα 1971-2011 (ως Α.Ε. Αίγινας) και 2011-2012 (ως Α.Ε. Αιακός Αίγινας)
Α.Ε. Καλλιθέας Τζιτζιφιών[σ 24] Τζιτζιφιές Καλλιθέας 1986-2007
Α.Ε. Ολυμπιάδα Κερατσινίου[σ 25] Κερατσίνι 1989-2014
Α.Ε. Ταμπουρίων[σ 26] Κερατσίνι 1997-2004
Ορφέας Κερατσινίου[σ 27] Κερατσίνι 1964-1992
Α.Ο. Μάνης Πειραιά[σ 28] Νίκαια 1998-2004
Α.Ο. Πέραμα[σ 29] Πέραμα 1997-2001

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ο Α.Π.Σ. Άρης Πειραιώς ιδρύθηκε αρχικά το 1915 στην Καστέλλα με την ονομασία Πειραϊκός Ποδοσφαιρικός Σύνδεσμος "ο Άρης" σαν ανεπίσημο σωματείο και το 1920 ακολούθησε η προσχώρησή του στον ήδη αναγνωρισμένο Πειραϊκό Σύνδεσμο[1]. Το 1924 ο σύλλογος επανασυστάθηκε στη Κοκκινιά με την ονομασία Α.Π.Σ. Άρης Πειραιώς και το 1926 αναγνωρίστηκε και εντάχθηκε στην Ε.Π.Σ. Πειραιά[2]. Το 1965 συγχωνεύτηκε με την Α.Ε. Νικαίας δημιουργώντας τον Α.Ο. Ιωνικός Νικαίας. Πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα Πειραιά και επίσης είχε λάβει μέρος στη Β' Εθνική.
  2. Η Α.Ε.Κ. Πειραιώς ιδρύθηκε το 1926 και το 1927 εντάχθηκε στην Ε.Π.Σ. Πειραιώς[3]. Το 1960 μετονομάστηκε σε Α.Ο.Ε.Κ.(Α.Ο. Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών) Πειραιώς και το 1968 διαλύθηκε. Μέχρι και το 1968 αγωνιζόταν ανελλειπώς στα πρωταθλήματα Πειραιά.
  3. Ο Αθλητικός Εκδρομικός Όμιλος "Θύελλα Κορυδαλλού" ιδρύθηκε το 1956. Το 1958 εντάχθηκε επίσημα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ. Το 2014 συγχωνεύτηκε με τον Α.Π.Σ. Αχιλλέα Κορυδαλλού, δημιουργώντας την Α.Ε. Θύελλα/Αχιλλέα Κορυδαλλού.
  4. Ο Α.Π.Σ. Μαύρος Αετός Κερατσινίου ιδρύθηκε το 1956 και το 2014 συγχωνεύτηκε με την Α.Ε. Ολυμπιάδα Κερατσινίου, δημιουργώντας την Α.Ε. Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα Κερατσινίου. Από το 1957 μέχρι και το 2013 συμμετείχε στα πρωταθλήματα Πειραιά και επίσης έχει λάβει μέρος στη Δ' Εθνική.
  5. Ο Α.Π.Σ. Αχιλλέας Κορυδαλλού ιδρύθηκε το 1968[4] και το 2014 συγχωνεύτηκε με την Α.Ε.Ο. Θύελλα Κορυδαλλού, δημιουργώντας την Α.Ε. Θύελλα/Αχιλλέα Κορυδαλλού".
  6. Ο Α.Ο. Νεάπολης προέκυψε το 1966 έπειτα από συγχώνευση των Α.Ε. Δ´ Καραβά και Αφόβου Νεάπολης. Κατά τη δεκαετία του '80 έλαβε μέρος στην Γ' Εθνική και επίσης αναδείχθηκε Κυπελλουχος Πειραιά. Το 1991 συγχωνεύτηκε με τον Άρη Νίκαιας.
  7. Ο Α.Ο. Νίκαιας προέκυψε το 1976 έπειτα από μετονομασία της Πίνδου Νίκαιας. Κατά τη δεκαετία του '80 έλαβε μέρος στην Γ' Εθνική και επίσης αναδείχθηκε Κυπελλουχος Πειραιά. Το 1997 συγχωνεύτηκε με την Ελπίδα Νίκαιας και δημιουρήθηκε η Α.Ε. Νίκαια.
  8. Ο Α.Ο. Σαρωνικός Αίγινας ιδρύθηκε το 1930 και το 2012 συγχωνεύτηκε με την Α.Ε. Αιακός Αίγινας (είχε προκύψει από συγχώνευση των Α.Ε. Αίγινας και Αιακός Αίγινας το 2011), δημιουργώντας την Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας. Μέχρι και το 2012 συμμετείχε στα πρωταθλήματα Πειραιά, ενώ επίσης είχε λάβει μέρος στη Δ' Εθνική και στη Γ' Εθνική.
  9. Ο Α.Ο. Πράσινα Πουλιά Πειραιά ιδρύθηκε ανεπίσημα το 1960 αρχικά, επίσημα το 1966 και το 1973 εντάχθηκε στην ΕΠΣ Πειραιά και έκτοτε αγωνίζεται στα πρωταθλήματα της. Το 2003 μετονομάστηκε σε Α.Ο. Πειραιάς.
  10. Η Α.Ε.Κ. Παλαιάς Κοκκινιάς ιδρύθηκε το 1977. Το 2002 συγχωνεύτηκε με την Ένωση Παλ. Κοκκινιάς και έπειτα αδρανοποιήθηκε. Μέχρι και το 2002 αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα του Πειραιά. Το 2011 επανιδρύθηκε ως Α.Ε.Κ. Κοκκινιάς με μοναδικό τμήμα αυτό του ράγκμπι[5].
  11. Ο Π.Α.Ο. Άρης Νίκαιας προέκυψε το 1974 έπειτα από μετονομασία της "Θύελλας Κρήνης" η οποία λάμβανε επίσημα μέρος στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά από το 1957. Τη δεκαετία του '80 έλαβε μέρος στην Γ' Εθνική και επίσης αναδείχθηκε 3 φορές Κυπελλούχος Πειραιά. Το 1991 συγχωνεύτηκε με τον Α.Ο. Νεάπολης.
  12. Ο Α.Ο. Ποντίων Νίκαιας[6] από το 1956 μετείχε στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ. Στα μέσα προς τα τέλη της δεκαετίας του 2000 ανέστειλε τη λειτουργία του.
  13. Ο Π.Α.Ο. Πρωτεύς Νίκαιας ιδρύθηκε το 1946 και επίσημα εντάχθηκε στις κατηγορίες της ΕΠΣΠ το 1970. Το 2005 συγχωνεύτηκε με τον Α.Ο. Χαλκηδών Νήαρ Ηστ.[7]
  14. Ο Νεαπολικός Αστέρας προέκυψε το 1995 ύστερα από τη μετονομασία της Ένωσης Άρη - Νεάπολης[8]. Το 2009 αποφασίστηκε η μετονομασία του σε Α.Ο. Χαλκηδών η οποία επίσημα πραγματοποιήθηκε το 2010.
  15. Η Νήαρ Ηστ Νίκαιας ιδρύθηκε το 1947 και το 1953 εντάχθηκε επίσημα στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ. Το 1957 συγχωνεύτηκε με τον ΠΑΟ Χαλκηδών Νίκαιας. Πρόκειται για διαφορετικό σύλλογο από την Νήαρ Ηστ Καισαριανής.
  16. Ο Π.Α.Ο. Δύναμις Κορυδαλλού ιδρύθηκε το 1958 και το 1960 εντάχθηκε στην Ε.Π.Σ. Πειραιά. Αγωνίστηκε στα πρωταθλήματα Πειραιά μέχρι το 1969. Το 1970 αποχώρησε από τη Β' κατηγορία όπου συμμετείχε, ως ένδειξη διαμαρτυρίας από το Δικτατορικό καθεστώς. Το 1978, έχοντας πλέον επανέλθει το Δημοκρατικό πολίτευμα, εντάσσεται ξανά στην Ε.Π.Σ. Πειραιά, όπου αγωνίστηκε μέχρι και το 2007, όταν αποφασίστηκε από την διοίκηση να σταματήσει η λειτουργία του συλλόγου. Επίσης είχε λάβει μία φορά μέρος στη Δ' Εθνική, ενώ από το 2007 ο σύλλογος λειτουργεί σαν ανεξάρτητος[9].
  17. Ο Π.Α.Ο. Κένταυρος Καμινίων Πειραιώς ιδρύθηκε το 1929[10] και το 2014 συγχωνεύτηκε με τον Ολυμπιακό Καμινίων, δημιουργώντας την Ένωση Καμινίων 2011[11][12].
  18. Ο Α.Ο. Ελευθερία Μοσχάτου ιδρύθηκε το 1973. Το ποδοσφαιρικό του τμήμα μετείχε από την ίδρυσή του στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ και το 2012 συγχωνεύτηκε με τον Α.Ο. Μοσχάτου.
  19. Ο Α.Ο. Πειραϊκή ιδρύθηκε το 1971[13] ως Αναγέννηση Πειραϊκής, και έκτοτε συμμετείχε ανελειπώς στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Πειραιά. Από το 2014 που δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ' Κατηγορίας της σεζόν 2014-15[14][15] το σωματείο παραμένει αδρανές.
  20. Ο Α.Ο. Φλόγα Νίκαιας ιδρύθηκε αρχικά το 1959, επίσημα το 1972 και το 1977 εντάχθηκε επίσημα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ. Το 1998 μετονομάστηκε σε Α.Ο. Μάνης Πειραιά.
  21. Ο Α.Σ. Νέου Φαλήρου ιδρύθηκε το 1947. Το 2011 συγχωνεύτηκε με τον Πειραϊκό Νέου Φαλήρου και με τη συγχώνευση προέκυψε η Α.Ε. Νέου Φαλήρου. Ο Πειραϊκός ανασυστάθηκε και ο Α.Σ. Νέου Φαλήρου παρέμεινε ανενεργός μέχρι το 2015, όποτε και επαναδραστηριοποιήθηκε με την ονομασία Α.Ε. Αστυπάλαια Κορυδαλλού[16].
  22. Η Α.Ε. Νέου Φαλήρου προέκυψε το 2011 από τη συγχώνευση των Α.Σ. Νέου Φαλήρου και Πειραϊκού Νέου Φαλήρου. Το 2015 απορροφήθηκε και μετονομάστηκε σε Ηρακλής Νίκαιας, ο οποίος είχε σταματίσει τη λειτουργία του[17].
  23. Η Α.Ε. Αίγινας ιδρύθηκε το 1971. Το 2011 συγχωνεύτηκε αρχικά με τον Αιακό Αίγινας, δημιουργώντας την Α.Ε. Αιακός Αίγινας[18][19] και το 2012 με το ποδοσφαιρικό τμήμα του Α.Ο. Σαρωνικός Αίγινας, προκύπτοντας έτσι τελικά η Α.Ε. Σαρωνικός Αίγινας.
  24. Η Α.Ε. Καλλιθέας Τζιτζιφιών (γνωστή και με τη σύντμηση ΑΕΚΤ) ιδρύθηκε το 1983 και το ποδοσφαιρικό της τμήμα αγωνιζόταν στις κατηγορίες της ΕΠΣΠ από το 1986. Το 2007 συγχωνεύτηκε με τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης και προέκυψε η Α.Ε. Ίκαρος Καλλιθέας.
  25. Η Α.Ε. Ολυμπιάδα προέκυψε το 1989, έπειτα από τη συγχώνευση του Αρίων Κοκκινόβραχου και του Κένταυρου Αγίου Αντωνίου[20]. Το 2014 συγχωνεύτηκε με τον σύλλογο Α.Π.Σ. Μαύρος Αετός Κερατσινίου, δημιουργώντας την Α.Ε. Μαύρος Αετός/Ολυμπιάδα Κερατσινίου. Αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ και επίσης είχε λάβει μέρος στην Δ' Εθνική.
  26. Η Α.Ε. Ταμπουρίων προέκυψε το 1997, έπειτα από τη συγχώνευση των Βυζαντίου Κερατσινίου, Πρωτοπόρου Κερατσινίου και Νίκης Κερατσινίου.[21] Το 2004 η Α.Ε. Ταμπουρίων μετονομάστηκε σε Ολυμπιακός Κερατσινίου.[22]
  27. Ο Ορφέας Κερατσινίου προέκυψε το 1964, έπειτα από μετονομασία της Μόντα Κλουμπ.[23] Το 1992 απορροφήθηκε από τον συντοπίτη Α.Π.Ο. Κερατσινίου.[24]
  28. Ο Α.Ο. Μάνης Πειραιά προέκυψε το 1998, ύστερα από μετονομασία του Α.Ο. Φλόγα Νίκαιας. Αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΠ αλλά και στη Δ' και Γ' Εθνική. Το 2004 απορροφήθηκε από τον Εθνικό Πειραιώς.
  29. Ο Α.Ο. Πέραμα προέκυψε το 1997, ύστερα από συγχώνευση του ιστορικού Περαμαϊκού με τους Δόξα Περάματος και Εθνικό Περάματος. Το 2001 οι διοικούντες τροποποίησαν το καταστατικό του, επαναφέροντας το ιστορικό όνομα του Περαμαϊκού.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. εφημ. «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» 22/03/1951.
  2. «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», τχ 27 (07/11/1926), σελ. 4
  3. Αθλητική Ηχώ, 23/3/1951.
  4. Ε.Π.Σ. Πειραιά: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, epspeir.gr
  5. Ιστορία του συλλόγου, aekk.info
  6. Αθλητικά σωματεία ιστότοπος ΓΓΑ
  7. «Αθλητική Ηχώ», 17/9/2005, σ. 22.
  8. «Αθλητική Ηχώ» 22 Ιουλίου 1995, σελ. 4
  9. Ιστορία Π.Α.Ο. ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, podosfairo.gr/dynami
  10. Ιστολόγιο συλλόγου, kentavrosfc.blogspot.gr
  11. ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΜΙΝΙΩΝ" ΚΑΙ "ΠΑΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΓΙΝΑΝ "ΕΝΩΣΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ", yperdiavgeia.gr
  12. Ε.Π.Σ. Πειραιά: ΕΝΩΣΗ ΚΑΜΙΝΙΩΝ, epspeir.gr
  13. Ε.Π.Σ. Πειραιά: ΠΕΙΡΑΙΚΗ, epspeir.gr
  14. ΕΚΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ο Α.Ο. ΠΕΙΡΑΙΚΗ, sportactive.gr
  15. ΕΚΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ  Ο Α.Ο. ΠΕΙΡΑΙΚΗ, topiko24.gr
  16. sportactive.gr
  17. Επανιδρύεται ο Ηρακλής Νικαίας, stoplekto.gr
  18. aiginaaiakos.blogspot.gr
  19. aeginaportal
  20. εφ. Αθλητική Ηχώ , 17 Μαΐου 1989
  21. εφ. Αθλητική Ηχώ , 17/121997, σελ. 35
  22. "Τα Ταμπούρια σε Ολυμπιακό", εφ. Αθλητική Ηχώ , 2/7/2004, σελ.46
  23. εφ. Αθλητική ηχώ , 26/11/1964, σελ. 6
  24. "ΤΟ WHO IS WHO ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ", εφ. Αθλητική Ηχώ, 13/3/1996, σελ. 26

Περαιτέρω μελέτη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Πειραιά 2012–13 της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).