Π.Α.Ο. Ατρόμητος Πειραιώς

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Για άλλες χρήσεις, δείτε: Ατρόμητος.

Αποτελεί ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του Πειραιά, με πιο διακεκριμένο τμήμα του, αυτό του ποδοσφαίρου. Από το 1985 διέθετε επίσης τμήματα μπάσκετ ανδρών και γυναικών, τα οποία από το 1990 δρουν ανεξάρτητα από τον σύλλογο, με την ονομασία Ε.Σ.Η. Ατρόμητος Πειραιά.

Ομαδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Greek chicken souvlaki merida.jpg
Atromitos Le Pirée FC (logo).svg

Έδρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο παρελθόν έδρα του που αποτέλεσαν επί χρόνια το Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, το Γήπεδο Νίκαιας[1] και το Γήπεδο Νεάπολης. Στα πιο σύγχρονα χρόνια του συλλόγου έδρα του, μέχρι και σήμερα, αποτέλεσαν το Δημοτικό Γήπεδο Καμινίων[2] και το Δημοτικό Γήπεδο Ρέντη[3].

Ποδοσφαιριστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από τον Ατρόμητο Πειραιώς ξεκίνησαν την καριέρα τους ο διεθνής στράικερ του Ολυμπιακού Γιώργος Σιδέρης το 1958 και ο επίσης διεθνής, μετέπειτα επιθετικός της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαγεωργίου.

Από τον Ατρόμητο αναδείχθηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Τρεις από αυτούς, οι κυνηγοί Χρήστος Χατζησκουλίδης, Γιώργος Δουρδουνάς και ο αμυντικός Ιωάννης Κοντογιώργος, οι οποίοι έκαναν πολυετή καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα ταλαντούχος ήταν και ο επιθετικός Παναγιώτης Κατσαρός, σύγχρονος των Χατζησκουλίδη - Δουρδουνά, που όμως είχε πιο σύντομη καριέρα.

Με τον Ατρόμητο Πειραιά αγωνίσθηκαν και οι μετέπειτα προπονητές Νίκος Αλέφαντος και Νίκος Στριμπέλης.

Τίτλοι και διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διακρίσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μπάσκετ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ατρόμητος Πειραιά - τμήμα μπάσκετ

Ο Ατρόμητος Πειραιά διέθετε τμήμα μπάσκετ, το οποίο ίδρυσε το 1985.[4] Το 1990 το τμήμα διαχωρίστηκε τυπικά από το σύλλογο, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου και μετονομάστηκε σε Σύνδεσμος Φίλων Ατρόμητος Πειραιά, συντετμημένα Σ.Φ. Ατρόμητος Πειραιά, συνεχίζοντας έτσι αυτόνομα. Το 2000 ο Σ.Φ. Ατρόμητος Πειραιά ενώθηκε με τη σειρά του, με τον αθλητικό σύλλογο Ηρακλή Πειραιά (που καλλιεργεί τμήματα βόλεϊ και στίβου) και δημιούργησε το μεγαλύτερο σωματείο στην ευρύτερη περιοχή, ακολούθως μετονομαζόμενο σε Ε.Σ.Η. Ατρόμητος Πειραιά, όπου συνεχίζει ως σήμερα.[5]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 40 χρόνια ελληνικό ποδόσφαιρο και ΠΡΟΠΟ, έκδοση ΠΡΟΠΟΡΑΜΑ, 1999