Ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές 2002: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
καμία σύνοψη επεξεργασίας
μ (Αντικατάσταση παρωχημένου προτύπου με references tag)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Ο [[Χρήστος Αγραπίδης]] (ΝΔ) επανεκλέχθηκε δήμαρχος με 58.554 ψήφους (53.417 στον α’ γύρο), αφήνοντας στη δεύτερη θέση το [[Μανώλης Μπεντενιώτης|Μαν. Μπεντενιώτη]] του ΠΑΣΟΚ. Ο [[Θεόδωρος Δρίτσας]] του ΣΥΝ αναδείχθηκε τρίτος, ο Κωνσταντίνος Τζατζάνης του ΚΚΕ τέταρτος και τους ακολούθησαν οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Νικόλαος Λεγάκης, Στέλλα Αλφιέρη και ο Χρήστος Χαρίτος («''Ελληνικό Μέτωπο''»).
==Υπερ Νομαρχία (Αθήνα – Πειραιάς)<ref>[http://www.eklogesonline.com/portal/nationalelect/selectmapResultNomarxia.asp?state=nationalelect ''Αποτελέσματα Νομαρχιακών Εκλογών 2002'']</ref>==
Η [[Φώφη Γεννηματά]] του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε υπερ-νομάρχης, επικρατώντας των [[Γιάννης Τζανετάκος|Γ. Τζανετάκου]] (ΝΔ) και [[Γιώργος Καρατζαφέρης|Γ. Καρατζαφέρη]] ([[ΛΑΟΣ]]). Στις εκλογές πήραν μέρος και οι [[Μανώλης Γλέζος]] (ΣΥΝ), [[Θανάσης Παφίλης]] (ΚΚΕ). Ο [[Γιάννης Σγουρός]] (ΠΑΣΟΚ) αναδείχθηκε Νομάρχης Αθηνών και ο [[Γιάννης Μίχας]] (επίσης του ΠΑΣΟΚ) Νομάρχης Πειραιά.
 
==[[Θεσσαλονίκη]]==
Ο [[Βασίλης Παπαγεωργόπουλος]] (95.701 ψήφους και ποσοστό 54,20%) επικράτησε στις δημοτικές εκλογές και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, με την υποστήριξη της ΝΔ. Δεύτερος αναδείχθηκε ο [[Σπύρος Βούγιας]] (ΠΑΣΟΚ) και τρίτος ο Αγάπιος Σαχίνης (ΚΚΕ), αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον Τάσο Κουράκη (ΣΥΝ), ενώ μικρότερα ποσοστά συγκέντρωσαν ο Ιωάννης Κουριανίδης του «''Εθνικού Μετώπου''» και η Αναστασία Θεοδωροπούλου. Νομάρχης στη Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ο [[Παναγιώτης Ψωμιάδης]] της ΝΔ.
80

επεξεργασίες

Μενού πλοήγησης