Το λήμμα παραθέτει τις πηγές του αόριστα, χωρίς παραπομπές.Βοηθήστε συνδέοντας το κείμενο με τις πηγές χρησιμοποιώντας παραπομπές, ώστε να είναι επαληθεύσιμο.
Το πρότυπο τοποθετήθηκε χωρίς ημερομηνία. Για τη σημερινή ημερομηνία χρησιμοποιήστε: {{χωρίς παραπομπές|29|03|2023}}
Τις εκλογές στην Ελλάδα κέρδισε άνετα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή ήταν και η τελευταία εκλογική του αναμέτρηση, αφού απεβίωσε δύο χρόνια αργότερα, το 1996.
Επιπλέον για πρώτη φορά σε Ευρωεκλογές ορίστηκε το ελάχιστο ποσοστό του 3% για την είσοδο κάποιου κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θύμα αυτού του νόμου υπήρξε η Δημοκρατική Ανανέωση, η οποία, παρ' ότι υπερδιπλασίασε το ποσοστό της σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 1989, έχασε τη μοναδική της έδρα μη καταφέρνοντας να πιάσει το 3%.
Για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές του 1994 ψήφισαν και Έλληνες που ζούσαν σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (συγκεκριμένα 47.947 ψηφοφόροι), έχοντας δηλώσει την επιθυμία συμμετοχής τους στις κατά τόπους ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές. Στα αποτελέσματα που ακολουθούν, είναι προσμετρημένες και αυτές οι ψήφοι.
1 Οι βουλευτικές εκλογές του 1967 ακυρώθηκαν από την Χούντα. 2 Οι βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 1974, ματαιώθηκαν λόγω του κινήματος του Δημητρίου Ιωαννίδη. 3 Το δημοψήφισμα του 2011, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στις Ευρωπαϊκές χώρες όσο και στο εσωτερικό της Ελλάδας και τελικά ματαιώθηκε.