Σταθμός Ελληνικό (Μετρό Αθήνας): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Papardilas (συζήτηση | συνεισφορές)
μΧωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτα: αφαιρέθηκαν παραπομπές
Γραμμή 38: Γραμμή 38:


== Τοποθεσία ==
== Τοποθεσία ==
Η τοποθεσία του, βρίσκεται στη [[Λεωφόρος Βουλιαγμένης|Λεωφόρο Βουλιαγμένης]] στο ύψος της λεωφόρου Ιασωνίδου, πάνω από το ανατολικό τμήμα του [[Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού|πρώην αεροδρομίου της Αθήνας]]. Διαθέτει δύο εισόδους/εξόδους επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, με τη δυτική να έχει μεταλλικό στέγαστρο και μία πλατεία, καθώς και αφετηρία λεωφορείων.
Η τοποθεσία του, βρίσκεται στη [[Λεωφόρος Βουλιαγμένης|Λεωφόρο Βουλιαγμένης]] στο ύψος της λεωφόρου Ιασωνίδου, πάνω από το ανατολικό τμήμα του [[Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού|πρώην αεροδρομίου της Αθήνας]]. Διαθέτει δύο εισόδους / εξόδους επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, με τη δυτική να έχει μεταλλικό στέγαστρο και μία πλατεία, καθώς και αφετηρία λεωφορείων.


Στο στάδιο σχεδιασμού του σταθμού, αναφερόταν με την ονομασία ''Ανατολικό Αεροδρόμιο'', για να πάρει την τελική ονομασία ''Ελληνικό'', όταν ανεστάλη η λειτουργία του [[Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού|αεροδρομίου του Ελληνικού]].
Στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού του σταθμού, αναφερόταν με την ονομασία ''Ανατολικό Αεροδρόμιο'', για να πάρει την τελική ονομασία ''Ελληνικό'' τον Μάρτιο του 2001, όταν ανεστάλη η λειτουργία του [[Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού|αεροδρομίου του Ελληνικού]].


Ο σταθμός είναι υπόγειος και διαθέτει δύο εισόδους/εξόδους εκ των οποίων η ανατολική είναι στη θέση που ήταν ο παράδρομος λεωφόρου Βουλιαγμένης προς [[Αθήνα]] και η δυτική βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης προς [[Γλυφάδα]].
Ο σταθμός είναι υπόγειος και διαθέτει δύο εισόδους / εξόδους εκ των οποίων η ανατολική είναι στη θέση που ήταν ο παράδρομος λεωφόρου Βουλιαγμένης προς [[Αθήνα]] και η δυτική βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης προς [[Γλυφάδα]].


Η κατασκευή του σταθμού ξεκίνησε το 2007 και προγραμματιζόταν να εγκαινιαστεί το 2009, ενώ τελικά κατασκευάστηκε τέλη του [[2010]]<ref>{{Cite web|url=http://www.ametro.gr/page/default.asp?la=1&id=3856|title=AttikoMetro|website=www.ametro.gr|accessdate=2016-05-07}}</ref> και παραδόθηκε τον Ιούλιο του 2013 για χρήση με καθυστέρηση 3,5 ετών, εξαιτίας του [[Σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα|σκανδάλου της Siemens]].
Η κατασκευή του σταθμού ξεκίνησε το 2007 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των έργων προγραμματιζόταν να εγκαινιαστεί το 2009, ενώ τελικά ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2010, αλλά εγκαινιάστηκε στις 26 Ιουλίου 2013, με καθυστέρηση 3,5 ετών, εξαιτίας του [[Σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα|σκανδάλου της Siemens]].


== Δομή σταθμού ==
== Δομή σταθμού ==

Έκδοση από την 15:35, 21 Αυγούστου 2017

Συντεταγμένες: 37°53′33″N 23°44′50″E / 37.8925°N 23.7471°E / 37.8925; 23.7471

Ελληνικό
Elliniko
Αρχείο:IMG 20170302 210536 (1).jpg
Πληροφορίες
ΠεριοχήΛεωφόρος Βουλιαγμένης & Λεωφόρος Ιασωνίδου, Ελληνικό, Νότιος Τομέας Αθηνών
Γραμμές
Λειτουργία
Έναρξη λειτουργίας26 Ιουλίου 2013
ΔιαχειριστήςΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ
Επίπεδα3
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο Σταθμός Ελληνικό είναι σταθμός του μετρό της Αθήνας, ο οποίος αποτελεί και τερματικό σταθμό της γραμμής 2. Πήρε το όνομά του από την περιοχή του Ελληνικού.

Τοποθεσία

Η τοποθεσία του, βρίσκεται στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο ύψος της λεωφόρου Ιασωνίδου, πάνω από το ανατολικό τμήμα του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας. Διαθέτει δύο εισόδους / εξόδους επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, με τη δυτική να έχει μεταλλικό στέγαστρο και μία πλατεία, καθώς και αφετηρία λεωφορείων.

Στο αρχικό στάδιο σχεδιασμού του σταθμού, αναφερόταν με την ονομασία Ανατολικό Αεροδρόμιο, για να πάρει την τελική ονομασία Ελληνικό τον Μάρτιο του 2001, όταν ανεστάλη η λειτουργία του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ο σταθμός είναι υπόγειος και διαθέτει δύο εισόδους / εξόδους εκ των οποίων η ανατολική είναι στη θέση που ήταν ο παράδρομος λεωφόρου Βουλιαγμένης προς Αθήνα και η δυτική βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης προς Γλυφάδα.

Η κατασκευή του σταθμού ξεκίνησε το 2007 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των έργων προγραμματιζόταν να εγκαινιαστεί το 2009, ενώ τελικά ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2010, αλλά εγκαινιάστηκε στις 26 Ιουλίου 2013, με καθυστέρηση 3,5 ετών, εξαιτίας του σκανδάλου της Siemens.

Δομή σταθμού

Ε
Έδαφος
- Έξοδοι
Ε
Εισιτήρια
Εξυπηρέτηση πελατών Εισιτήρια
Επίπεδο
Ε1
Πλευρικές αποβάθρες, πόρτες στα δεξιά
Αποβάθρα 1 προς Ανθούπολη (Αργυρούπολη)
Αποβάθρα 2 Τερματική αποβάθρα
Πλευρικές αποβάθρες, πόρτες στα αριστερά
Ανατολική είσοδος σταθμού

Παραπομπές