Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σήραγγα Μαρίνου Αντύπα-Ρήγα Φεραίου: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 61: Γραμμή 61:
}}
}}
}}
}}
Η '''σήραγγα Τ2 των Τεμπών''' είναι μία δίδυμη [[σήραγγα]] μήκους 6 χλμ. που είναι μέρος του [[Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ|Αυτοκινητοδρόμου Αθήνας-Θεσσαλονίκης]], στο τμήμα [[Λάρισα]]-[[Κατερίνη]]. Αποτελεί την μακρύτερη σήραγγα του αυτοκινητοδρόμου και, ταυτόχρονα, τη μακρύτερη οδική σήραγγα στην [[Ελλάδα]], αλλά και στα [[Βαλκάνια]]. Η κατασκευή της είχε ξεκινήσει το 2008, αλλά το 2011 σταμάτησε για οικονομικούς λόγους. Μέσα στο 2014 επανεκκίνησε η κατασκευή και η παράδοσής της στην κυκλοφορία έγινε στις 6 Απριλίου 2017, ως τμήμα της παράκαμψης Τεμπών και Πλαταμώνα.
Η '''σήραγγα Τ2 των Τεμπών''' είναι μία δίδυμη [[σήραγγα]] μήκους 6 χλμ. που είναι μέρος του [[Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ|Αυτοκινητοδρόμου Αθήνας-Θεσσαλονίκης]], στο τμήμα [[Λάρισα]]-[[Κατερίνη]]. Αποτελεί την μακρύτερη σήραγγα του αυτοκινητοδρόμου και, ταυτόχρονα, τη μακρύτερη οδική σήραγγα στην [[Ελλάδα]], αλλά και στα [[Βαλκάνια]]. Η κατασκευή της είχε ξεκινήσει το 2008, αλλά το 2011 σταμάτησε για οικονομικούς λόγους. Μέσα στο 2014 επανεκκίνησε η κατασκευή και η παράδοσής της στην κυκλοφορία έγινε στις 7 Απριλίου 2017,<ref>[http://mixanikosose.blogspot.gr/2017/04/blog-post_7.html Πώς ονομάζονται οι σήραγγες στα Τέμπη. Από την Παρασκευή σε κυκλοφορία]</ref> ως τμήμα της παράκαμψης Τεμπών και Πλαταμώνα.


== Παραπομπές ==
== Παραπομπές ==

Έκδοση από την 05:13, 7 Απριλίου 2017

Η σήραγγα Τ2 των Τεμπών είναι μία δίδυμη σήραγγα μήκους 6 χλμ. που είναι μέρος του Αυτοκινητοδρόμου Αθήνας-Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Λάρισα-Κατερίνη. Αποτελεί την μακρύτερη σήραγγα του αυτοκινητοδρόμου και, ταυτόχρονα, τη μακρύτερη οδική σήραγγα στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια. Η κατασκευή της είχε ξεκινήσει το 2008, αλλά το 2011 σταμάτησε για οικονομικούς λόγους. Μέσα στο 2014 επανεκκίνησε η κατασκευή και η παράδοσής της στην κυκλοφορία έγινε στις 7 Απριλίου 2017,[1] ως τμήμα της παράκαμψης Τεμπών και Πλαταμώνα.

Παραπομπές