Σταθμός ΚΑΤ (Μετρό Αθήνας): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Dimorsitanos (συζήτηση | συνεισφορές)
φωτογραφία
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 17: Γραμμή 17:
{{end}}
{{end}}
}}
}}
Ο '''σταθμός Κ.Α.Τ.''' είναι σταθμός του [[Μετρό Αθήνας|μετρό της Αθήνας]], επί της [[Γραμμή Ηλεκτρικού (Μετρό Αθήνας)|γραμμής του Ηλεκτρικού]] στη χιλιομετρική θέση 24,631 από [[Πειραιάς|Πειραιά]]. Βρίσκεται στην [[Κηφισιά]] και το όνομά του προέρχεται από το παρακείμενο νοσοκομείο ατυχημάτων [[Κέντρο Αποκαταστάσεως Τραυματιών|Κ.Α.Τ.]] Εγκαινιάστηκε στις 27 Μαρτίου 1989 και η σημερινή του μορφή ανάγεται στο 2004. Διαθέτει δύο πλευρικές αποβάθρες.
Ο '''σταθμός Κ.Α.Τ.''' είναι σταθμός του [[Μετρό Αθήνας|μετρό της Αθήνας]], επί της [[Γραμμή Ηλεκτρικού (Μετρό Αθήνας)|γραμμής του Ηλεκτρικού]] στη χιλιομετρική θέση 24,631 από [[Πειραιάς|Πειραιά]]. Βρίσκεται στην [[Κηφισιά]] και το όνομά του προέρχεται από το παρακείμενο νοσοκομείο ατυχημάτων [[Κέντρο Αποκαταστάσεως Τραυματιών|Κ.Α.Τ.]] Εγκαινιάστηκε στις 27 Μαρτίου [[1989]] και η σημερινή του μορφή ανάγεται στο [[2004]]. Διαθέτει δύο πλευρικές αποβάθρες.


==Σχεδιάγραμμα σταθμού==
==Σχεδιάγραμμα σταθμού==

Έκδοση από την 03:43, 21 Φεβρουαρίου 2015

KAT
KAT
Πληροφορίες
Γραμμές
Λειτουργία
Έναρξη λειτουργίας27 Μαρτίου 1989
ΔιαχειριστήςΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ
Επίπεδα3
Τύπος δόμησηςΣτο έδαφος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο σταθμός Κ.Α.Τ. είναι σταθμός του μετρό της Αθήνας, επί της γραμμής του Ηλεκτρικού στη χιλιομετρική θέση 24,631 από Πειραιά. Βρίσκεται στην Κηφισιά και το όνομά του προέρχεται από το παρακείμενο νοσοκομείο ατυχημάτων Κ.Α.Τ. Εγκαινιάστηκε στις 27 Μαρτίου 1989 και η σημερινή του μορφή ανάγεται στο 2004. Διαθέτει δύο πλευρικές αποβάθρες.

Σχεδιάγραμμα σταθμού

Επίπεδο
Ε1
Πλευρικές αποβάθρες, πόρτες στα δεξιά
Αποβάθρα 1 προς Πειραιά (Μαρούσι)
Αποβάθρα 2 προς Κηφισιά (Τερματικός)
Πλευρικές αποβάθρες, πόρτες στα δεξιά
Επίπεδο εδάφους Εξυπηρέτηση πελατών Εισιτήρια
Έξοδοι

Δυσάρεστα

Στις 7 Νοεμβρίου 2000 και ώρα 14:15 το μεσημέρι, σημειώθηκε σύγκρουση δύο συρμών πλησίον του σταθμού με 34 τραυματίες. Ο προπορευόμενος συρμός, με αριθμό κυκλοφορίας 16, ακινητοποιήθηκε προ του σταθμού λόγω κόκκινης ένδειξης του σηματοδότη και λίγο μετά προσέκρουσε σε αυτόν ο συρμός, με αριθμό κυκλοφορίας 17, που έπονταν. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό δύο βαγονιών του πρώτου και ενός του δεύτερου συρμού, ενώ για αρκετές ώρες διεκόπη η κίνηση των συρμών μεταξύ των σταθμών Ειρήνης και Κηφισιάς.