Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ελληνικά Χωριά

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Καλώς ήλθατε στη Βικιεπιχείρηση Ελληνικά Χωριά. Αυτή η σελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό τη δημιουργία λημμάτων που αφορούν τα χωριά της Ελλάδας καθώς και την βελτίωση αυτών που έχουν σήμανση για επέκταση. Όσοι από εσάς ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην προσπάθεια αφενός να αναδειχτεί η ελληνική επαρχία και αφετέρου να βελτιωθεί η ελληνική Βικιπαίδεια ποσοτικά και κυρίως ποιοτικά, σας καλούμε να γράψετε το όνομα σας στη συνέχεια.

Σκοπός[επεξεργασία κώδικα]

Η Βικιεπιχείρηση Ελληνικά Χωριά είναι μια κίνηση με κύριο σκοπό, όπως αναφέρθηκε και ανωτέρω, την δημιουργία, την επιμέλεια και τον εμπλουτισμό λημμάτων σχετικά με τα χωριά της Ελλάδας. Αφορμή για τη δημιουργία αυτής της επιχείρησης αποτέλεσε το θλιβερό γεγονός πως την 6 Δεκεμβρίου 2014, υπήρχαν τουλάχιστον 1688 λήμματα με χωριά της Ελλάδας που είχαν σήμανση για επέκταση, πράγμα ανεπίτρεπτο για την ιστορία και την παράδοση που έχει αυτός ο τόπος. Ένα άλλο μεγάλο αγκάθι, είναι η ύπαρξη αρκετών λημμάτων διαφόρων χωριών με τελείως POV οπτική ή με σοβαρά προβλήματα διάρθρωσης που δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια της Βικιπαίδειας.

Αν πιστεύετε πως μπορείτε να βάλετε και εσείς το λιθαράκι σας στην προσπάθεια για την βελτίωση της Βικιπαίδειας αλλά και για την βελτίωση της διαδικτυακής παρουσίας του μέσου ελληνικού χωριού, τότε είστε ευπρόσδεκτοι!

Βοηθήματα[επεξεργασία κώδικα]

Στο Διαδίκτυο[επεξεργασία κώδικα]

Γενικά[επεξεργασία κώδικα]

Δικτυογραφία[επεξεργασία κώδικα]

Βορειοανατολικό Αιγαίο[επεξεργασία κώδικα]

Δωδεκάνησα[επεξεργασία κώδικα]

Επτάνησα[επεξεργασία κώδικα]

Ήπειρος[επεξεργασία κώδικα]

Θεσσαλία[επεξεργασία κώδικα]

Θράκη[επεξεργασία κώδικα]

Κρήτη[επεξεργασία κώδικα]

Κυκλάδες[επεξεργασία κώδικα]

Μακεδονία[επεξεργασία κώδικα]

Πελοπόννησος[επεξεργασία κώδικα]

Στερεά Ελλάδα[επεξεργασία κώδικα]

Προτεινόμενα λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Προς επιμέλεια ή επέκταση[επεξεργασία κώδικα]

Προς δημιουργία[επεξεργασία κώδικα]

Συμμετέχοντες[επεξεργασία κώδικα]