Σταθμός Εθνική Άμυνα (Μετρό Αθήνας): Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
μ Ο Auslaender μετακίνησε τη σελίδα Σταθμός Εθνικής Άμυνας (Μετρό Αθήνας) στη Σταθμός Εθνική Άμυνα (Μετρό Αθήνας) πάνω από την ανακατεύθυνση
Επιμέλεια
Γραμμή 23: Γραμμή 23:
}}
}}


Ο '''σταθμός Εθνικής Άμυνας''' είναι σταθμός του [[Μετρό Αθήνας|μετρό της Αθήνας]], επί της γραμμής 3. Βρίσκεται στα όρια των δήμων [[Αθήνα]]ς και [[Δήμος Παπάγου-Χολαργού|Παπάγου Χολαργού]]. Πήρε το όνομά του από το [[Υπουργείο Εθνικής Αμύνης]], με το οποίο γειτνιάζει. Εγκαινιάστηκε στις [[28 Ιανουαρίου]] [[2000]]. Είναι υπόγειος και διαθέτει κεντρική αποβάθρα και γραμμή εναπόθεσης αμαξοστοιχιών.
Ο '''σταθμός Εθνική Άμυνα''' είναι σταθμός του [[Μετρό Αθήνας|μετρό της Αθήνας]], επί της [[Γραμμή 3 (Μετρό Αθήνας)|γραμμής 3]]. Βρίσκεται στα όρια των δήμων [[Αθήνα]]ς [[Δήμος Παπάγου-Χολαργού|Παπάγου-Χολαργού]]. Πήρε το όνομά του από το [[Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Ελλάδα)|Υπουργείο Εθνικής Άμυνας]], με το οποίο γειτνιάζει. Εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2000. Είναι υπόγειος και διαθέτει κεντρική αποβάθρα και γραμμή εναπόθεσης αμαξοστοιχιών.


Ο σταθμός Εθνικής Άμυνας ήταν από την κατασκευή του, το 2000, ο προς ανατολάς τερματικός σταθμός της γραμμής 3 του αθηναϊκού μετρό. Έπαψε να είναι τερματικός στις [[24 Ιουλίου]] [[2004]], όταν η γραμμή 3 επεκτάθηκε μέχρι το [[Σταθμός Χαλανδρίου (Μετρό Αθήνας)|Χαλάνδρι]]. Σήμερα ορισμένοι συρμοί από το [[Σταθμός Αιγάλεω (Μετρό Αθήνας)|Αιγάλεω]] χρησιμοποιούν τον σταθμό Εθνικής Άμυνας ως τερματικό.
Ο σταθμός Εθνικής Άμυνας ήταν από την κατασκευή του, το 2000, ο ανατολικός τερματικός σταθμός της γραμμής 3 του αθηναϊκού μετρό. Έπαψε να είναι τερματικός στις 24 Ιουλίου 2004, όταν η γραμμή 3 επεκτάθηκε μέχρι το [[Σταθμός Χαλανδρίου (Μετρό Αθήνας)|Χαλάνδρι]]. Σήμερα ορισμένοι συρμοί από το [[Σταθμός Αιγάλεω (Μετρό Αθήνας)|Αιγάλεω]] χρησιμοποιούν τον σταθμό Εθνικής Άμυνας ως τερματικό.


Στα αρχικά σχέδια κατασκευής της γραμμής 3 του μετρό και κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της κατασκευής του, ο σταθμός Εθνικής Άμυνας αναφερόταν με την ονομασία «'''Πεντάγωνο'', η οποία οφειλόταν στο κοινό προσωνύμιο του κτηρίου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της γραμμής [[Σταθμός Συντάγματος (Μετρό Αθήνας)|Συντάγματος]] - Εθνικής Άμυνας αποφασίστηκε η μετονομασία του σταθμού στο σημερινό του όνομα.
Στα αρχικά σχέδια κατασκευής της γραμμής 3 του μετρό και κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της κατασκευής του, ο σταθμός Εθνικής Άμυνας αναφερόταν με την ονομασία ''Πεντάγωνο'', η οποία οφειλόταν στο κοινό προσωνύμιο του κτηρίου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της γραμμής [[Σταθμός Σύνταγμα (Μετρό Αθήνας)|Σύνταγμα]] - Εθνική Άμυνας αποφασίστηκε η μετονομασία του σταθμού στο σημερινό του όνομα.


Από την πλευρά της ανόδου της οδού Μεσογείων ο σταθμός γειτνιάζει με το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς και με τη διεύθυνση Συγκοινωνιών Αθηνών.
Από την πλευρά της ανόδου της οδού Μεσογείων ο σταθμός γειτνιάζει με το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς και με τη διεύθυνση Συγκοινωνιών Αθηνών.

Έκδοση από την 00:27, 23 Φεβρουαρίου 2015

Συντεταγμένες: 37°59′58″N 23°47′05″E / 37.99945°N 23.78483°E / 37.99945; 23.78483

Εθνική Άμυνα
Πληροφορίες
ΠεριοχήΛεωφόρος Μεσογείων
(Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών
(Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
ΕίδοςΜητροπολιτικός Σιδηρόδρομος
ΓραμμέςΓραμμή 3
Λειτουργία
Έναρξη λειτουργίας2000
ΔιαχειριστήςΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ
Επίπεδα2
Τύπος δόμησηςΑνοικτή εκσκαφή
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ο σταθμός Εθνική Άμυνα είναι σταθμός του μετρό της Αθήνας, επί της γραμμής 3. Βρίσκεται στα όρια των δήμων Αθήνας Παπάγου-Χολαργού. Πήρε το όνομά του από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το οποίο γειτνιάζει. Εγκαινιάστηκε στις 28 Ιανουαρίου 2000. Είναι υπόγειος και διαθέτει κεντρική αποβάθρα και γραμμή εναπόθεσης αμαξοστοιχιών.

Ο σταθμός Εθνικής Άμυνας ήταν από την κατασκευή του, το 2000, ο ανατολικός τερματικός σταθμός της γραμμής 3 του αθηναϊκού μετρό. Έπαψε να είναι τερματικός στις 24 Ιουλίου 2004, όταν η γραμμή 3 επεκτάθηκε μέχρι το Χαλάνδρι. Σήμερα ορισμένοι συρμοί από το Αιγάλεω χρησιμοποιούν τον σταθμό Εθνικής Άμυνας ως τερματικό.

Στα αρχικά σχέδια κατασκευής της γραμμής 3 του μετρό και κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της κατασκευής του, ο σταθμός Εθνικής Άμυνας αναφερόταν με την ονομασία Πεντάγωνο, η οποία οφειλόταν στο κοινό προσωνύμιο του κτηρίου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της γραμμής Σύνταγμα - Εθνική Άμυνας αποφασίστηκε η μετονομασία του σταθμού στο σημερινό του όνομα.

Από την πλευρά της ανόδου της οδού Μεσογείων ο σταθμός γειτνιάζει με το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς και με τη διεύθυνση Συγκοινωνιών Αθηνών.

Ανατομία σταθμού

Ε
Έδαφος
- Έξοδοι
Ε
Εισιτήρια
Εξυπηρέτηση πελατών Εισιτήρια
Επίπεδο
Ε1
Αποβάθρα 1 προς Αγία Μαρίνα (Κατεχάκη)
Κεντρική αποβάθρα, πόρτες στα αριστερά
Αποβάθρα 2 προς Αεροδρόμιο (Χολαργός)