Μετάβαση στο περιεχόμενο

The Improbability of God

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το βιβλίο The Improbability of God είναι ένα βιβλίο από τους Μάικλ Μάρτιν και Ricki Monnier, στο οποίο παρουσιάζονται μια συλλογή από άρθρα τα οποία εξηγούν γιατί, σύμφωνα με την αθεϊστική οπτική, ο θεός πιθανότατα δεν υπάρχει. Εκδόθηκε από τον οίκο Prometheus το 2006 Το βιβλίο είναι συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου των ίδιων συγγραφέων με τίτλο The Impossibility of God, που επιχειρηματολογούσε γιατί ο θεός είναι αδύνατο να υπάρχει.

Το βιβλίο παρουσιάζει τις βασικές γραμμές επιχειρηματολογίας σε συχνές ερωτήσεις σχετικές με την φιλοσοφία της θρησκείας. Στο βιβλίο έχουν συνεισφέρει αρκετοί συγγραφείς, όπως οι Ρίτσαρντ Ντόκινς, Κουέντιν Σμιθ, Theodore Drage, William L. Rowe και άλλοι. To βιβλίο έχει 4 μερη. Στο πρώτο ασχολείται με την πιθανότητα να είναι ο Θεός ο δημιουργός του σύμπαντος. Στο δεύτερο μέρος ασχολείται με το τελεολογικό επιχείρημα, στο τρίτο παρουσιάζει επιχειρήματα σχετικά με το πρόβλημα του κακού και στο τέταρτο επιχειρήματα από την μη πίστη. Στο τέλος υπάρχει ένα κλασσικό έργο του βαρόνου του Χόλμπαχ[1][2]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «The Improbability of God». Internet Infidels. 
  2. Erich von Dietze, Ph.D. (10 Ιουλίου 2007). «Review - The Improbability of God». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Απριλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 22 Μαΐου 2018.