Λεωφόρος Κηφισού

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Λεωφόρος Κηφισού
20090426 Kifissos river view from a bridge Athens.jpg
Η λεωφόρος Κηφισού με τον ομώνυμο ποταμό στη μέση
Μήκος13,6 χιλιόμετρα
Διασταύρωση μεΛεωφόρος Ποσειδώνος, Οδός Πειραιώς, Πέτρου Ράλλη, Ιερά Οδός, Λεωφόρος Αθηνών, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως, Λεωφόρος Δημοκρατίας
ΠεριοχήΠειραιάς, Παλαιό Φάληρο, Άγιος Ιωάννης Ρέντης, Αιγάλεω, Περιστέρι, Άγιοι Ανάργυροι, Νέα Φιλαδέλφεια
ΕκκίνησηΛεωφόρος Ποσειδώνος, Πειραιάς/Παλαιό Φάληρο
ΤέλοςΠίνδου, Νέα Φιλαδέλφεια

Η Λεωφόρος Κηφισού είναι κεντρικός οδικός άξονας των Αθηνών, ο οποίος έχει κατασκευαστεί επί του ποταμού Κηφισού. Με μήκος 14 χλμ, η Κηφισού - όπως έχει επικρατήσει να λέγεται - ξεκινά από την περιοχή της Κηφισιάς και διατρέχει πλήθος δήμων και συνοικιών της Αττικής, καταλήγοντας στον Φαληρικό όρμο, όπου και συνδέεται με τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Ουσιαστικά, ενώνει κατακόρυφα τον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τον Πειραιά. Είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Οδού 75 (Ε75) και του Αυτοκινητοδρόμου 1. Η λεωφόρος είναι σε όλο το μήκος της αυτοκινητόδρομος τριών λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, ενώ διαθέτει παράδρομους, γέφυρες και πλήθος εξόδων, εξυπηρετώντας τις πολυάριθμες επιχειρήσεις που εδρεύουν κατά μήκος της.

Παλαιότερα ο ποταμός Κηφισός είχε πολλά νερά και ο δρόμος περνούσε εκατέρωθεν αυτού. Στη νεότερη εποχή τα νερά διατέθηκαν μέσω αγωγών και άλλων έργων σε αρδευτικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, με αποτέλεσμα ο ποταμός να έχει σχεδόν αποξηρανθεί στις μέρες μας. Κατά τη δεκαετία του 1990 ο ποταμός εγκιβωτίστηκε σχεδόν σε όλο το μήκος του, με το δρόμο να παίρνει τη μορφή αυτοκινητοδρόμου, ενώ στο υπόγειο τμήμα του λειτουργώντας ως αντιπλημμυρικός αγωγός. Όμως τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είχαν κατασκευαστεί σωστά με αποτέλεσμα το 2002 η Λεωφόρος να πλημμυρίσει. Τελικά αποκαταστάθηκε το 2004.[1]

Στην αρχαιότητα μία από τις γέφυρες που διέθετε ήταν ο τόπος των λεγόμενων «γεφυρισμών», ένα ελευθεριάζον μέρος των περίφημων Ελευσίνιων Μυστηρίων, όπου οι συμμετέχοντες πείραζαν καλοπροαίρετα ο ένας τον άλλο.

Στις μέρες μας η Κηφισού εξυπηρετεί πάνω από 100.000 οχήματα καθημερινά, ενώ συνδέεται με άλλους κύριους οδικούς άξονες, όπως την Αττική Οδό, την Ιερά Οδό, τη Λ. Αθηνών κλπ.

Παρά τα κομβικά έργα που εκτελέσθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην λεωφόρο αποτελεί καθημερινότητα, ενώ τα ατυχήματα είναι επίσης πολύ συχνό φαινόμενο. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό οφείλεται στην κακή ποιότητα οδοστρώματος, τα ανεπαρκή στηθαία και νησίδες ασφαλείας, την ελλιπέστατη σήμανση, την απαγορευτική για αυτοκινητόδρομο κλίση σε ορισμένα σημεία, τις παράνομες ανεξέλεγκτες εισόδους, τις ανεξέλεγκτες και στενές λωρίδες κυκλοφορίας κατά μήκη του δρόμου με αποτέλεσμα να δημιουργείται το φαινόμενο του μπουκαλιού, την έλλειψη συντήρησης του δρόμου και τον κακό σχεδιασμό των καθέτων οδών αλλά και του ίδιου του αυτοκινητόδρομου, εξαιτίας της υποχρεωτικής χάραξης του πάνω στην πορεία του Κηφισού ποταμού. Παρά τα παραπάνω προβλήματα, ουδέποτε έχει ακουστεί διαμαρτυρία ή κάποια πρόταση για την βελτίωση του δρόμου. Επίσης έχει χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο η μη παραχώρηση του δρόμου μαζί με την υπόλοιπη εθνική οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης το 2008.

Κατάλογος Κόμβων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η λεωφόρος εξυπηρετεί τις συνοικίες από τις οποίες περνάει με ανισόπεδους κόμβους και όχι με ισόπεδες διασταυρώσεις. Ο παλαιότερος κόμβος μετά την Μεταμόρφωση είναι ο Αχαρνών, που καρασκευάστηκε την περίοδο 1994-1995. Το 2000 έφτασε στην Ιερά Οδό, το 2001 στην Πέτρου Ράλλη κ.ο.κ., ενώ το 2004 παραδόθηκε, ο τελευταίος κόμβος, στην Λεωφόρο Ποσειδώνος. Παρακάτω παραθέτονται (όχι όλοι) οι κόμβοι της, από το ΣΕΦ μέχρι την Μεταμόρφωση.

Κατάλογος κόμβων Λεωφ. Κηφισού
Κόμβος Συνδέσεις Σημειώσεις Παραπ.
 AB-AS-grün.svg Ποσειδώνος 


Λεωφόρος Ποσειδώνος:

25x25εσ[νεκρός σύνδεσμος]Πειραιάς, Ν. Φάληρο, Νότιος Τομέας Αθηνών, 20x20εσ[νεκρός σύνδεσμος]ΣΕΦ

15x15εσ[νεκρός σύνδεσμος] Ε 75:

Κρήτη (Μέσω φέρι-μποτ)

[2][3]
 AB-AS-grün.svg Αγίας Άννης 


Οδός Αγίας Άννης Αθηνών, Οδός Μακρυγιάννη Αθηνών, Λεωφόρος Αθηνών (μελλοντικά):

Βοτανικός, Ταύρος

  • Επίσης:

15x15εσ[νεκρός σύνδεσμος] Ευρωπαϊκή Οδός 75 και Αυτοκινητόδρομος 1

[4]
 AB-AS-grün.svg Πέτρου Ράλλη 


Οδός Πέτρου Ράλλη Αθηνών
  • Επίσης:

15x15εσ[νεκρός σύνδεσμος] Ευρωπαϊκή Οδός 75 και Αυτοκινητόδρομος 1

[5]
 AB-AS-grün.svg Ιεράς Οδού 


Ιερά Οδός:

Κόκκινος Μύλος

  • Επίσης:

15x15εσ[νεκρός σύνδεσμος] Ευρωπαϊκή Οδός 75 και Αυτοκινητόδρομος 1

[6]
 AB-AS-grün.svg Αχαρνών 


Αχαρνές
  • Επίσης:

15x15εσ[νεκρός σύνδεσμος] Ευρωπαϊκή Οδός 75 και Αυτοκινητόδρομος 1

[7]
 AB-AS-grün.svg Μεταμόρφωσης 


15x15εσ[νεκρός σύνδεσμος] Αττική Οδός (Α6) 15x15εσ[νεκρός σύνδεσμος] Ε 94:

Πελοπόννησος, Δυτική Αττική, Σπάτα - Αρτέμιδα

15x15εσ[νεκρός σύνδεσμος] ΑΘΕ (Α1) 15x15εσ[νεκρός σύνδεσμος] Ε 75:

Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία, Flag of Serbia.svg Σερβία, Flag of Hungary.svg Ουγγαρία ,Flag of Slovakia.svg Σλοβακία, Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία, Flag of Poland.svg Πολωνία, Flag of Finland.svg Φινλανδία, Νορβηγία Νορβηγία

  • Βόρειος τερματικος
  • Επίσης:

15x15εσ[νεκρός σύνδεσμος] Ευρωπαϊκή Οδός 75

[8][3]

Φωτογραφίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Λεωφόρος Κηφισού.
Το τέλος της Λεωφόρου Κηφισού, ο κόμβος ΣΕΦ.


Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Βουγιούκα Μ., Μεγαρίδης Β. Οδωνυμικά, τ. Β΄ σ. 88, Αθήνα 2010 ISBN 978-960-7401-94-6

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]