Κατάλογος αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αλυσίδες Super Market τύπου Mini Market[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
AB Shop & Go 24[1] Πανελλαδικά Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize
Άριστα Markets Πανελλαδικά
Express Market 239[2] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης
OK Anytime Markets (πρώην Super Μarket Ξυνός) 95[3] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Ok Anytime Market Α.Ε.
Πρόοδος Markets Flag of Greece.svg Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες
Smile Markets 107[4] Μακεδονία Flag of Greece.svg ΖΕΥΞΗ Α.Ε. (68,61% Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης)

Αλυσίδες Super Market Λιανικής και Χονδρικής πώλησης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
AB Βασιλόπουλος[σ 1] 397[5] Πανελλαδικά Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize
Γαλαξίας 136[6] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg ΠΕΝΤΕ Α.Ε. (Οικογένεια Χειμωνίδη)
Discount Markt 53 Flag of Greece.svg Εγνατία Α.Ε.
Θανόπουλος 3[7] Κηφισιά Flag of Greece.svg Δημήτριος Θανόπουλος
Lidl 226 Πανελλαδικά Flag of Germany.svg Schwarz Gruppe GmbH
Market In 174[8] Flag of Greece.svg Market In
Market In daily's 7[8] Flag of Greece.svg Market In
Market In economy 6[8] Flag of Greece.svg Market In
Μασούτης[σ 2] 273[9] Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Λαμία, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Θάσος, Εύβοια Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης
My Market 271[10] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg METRO Α.Ε.Β.Ε. (Οικογένεια Παντελιάδη)
Proton 617 Πανελλαδικά Flag of Greece.svg ΕΛ.ΕΤ.Α. Α.Ε.
Σκλαβενίτης 560[11] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης
Χαλκιαδάκης 39[12] Κρήτη Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (60%)
Flag of Greece.svg Χαλκιαδάκης Α.Ε.(40%)

Τοπικές Αλυσίδες Super Market Λιανικής και Χονδρικής πώλησης του ομίλου ΕΛ.ΟΜ.Α.Σ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εταιρία αριθμεί 31 μέλη με 635 καταστήματα, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
Ανδρικόπουλος
Αφροδίτη 20[13] Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική Flag of Greece.svg Αφροδίτη
Bazaar 99[14] Flag of Greece.svg Bazaar (όμιλος εταιρειών Βερούκας)
Ελληνικά Market Flag of Greece.svg Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες
Ελληνική Διατροφή
Κρητικός 160[15] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg ΑΝΕΔΗΚ S/M Κρητικός
ΣΥΝ.ΚΑ (πρώην Συνεταιρισμός ΙΝ.ΚΑ.) Κρήτη Flag of Greece.svg Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης
Προμηθευτική
Υπέρ Γρηγοριάδη Δυτική Μακεδονία

Αλυσίδες Hyper Market[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
Grand Μασούτης 15[9] Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης
Σκλαβενίτης 43 Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης

Αλυσίδες Super Market για Επαγγελματίες (Cash and Carry)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
Γαλαξίας Cash & Carry 13[6] Flag of Greece.svg ΠΕΝΤΕ Α.Ε. (Οικογένεια Χειμωνίδη)
ΕΝΑ Food Cash & Carry 14[16] Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize
Μασούτης Cash and Carry 22[9] Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης
METRO Cash and Carry 48[17] Flag of Greece.svg METRO Α.Ε.Β.Ε. (Οικογένεια Παντελιάδη)
The Mart (πρώην Makro Cash & Carry) 11[18] Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Λάρισα, Ξάνθη & Πάτρα Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης

Αλυσίδες Super Market που έχουν κλείσει η αγοραστεί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχές που δραστηριοποιούνταν Εταιρεία
Aldi Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Θήβα, Κοζάνη, Γιαννιτσά, Αριδαία, Βρασνά, Σέρρες & Νέα Μάκρη Γερμανικών συμφερόντων
Αρβανιτίδης (μετέπειτα Carrefour υπό την Καρυπίδης) Ιωάννινα, Καβάλα, Κεντρική Μακεδονία, Κοζάνη, Καρδίτσα & Μαγνησία Flag of Greece.svg Αρβανιτίδης (1950-2014)
Flag of Greece.svg Αφοί Καρυπίδη (2014-2016)
Ατλάντικ Flag of Greece.svg Ατλάντικ
Βερόπουλος Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Αφοί Βερόπουλοι (1973-2015)
Flag of Greece.svg METRO Α.Ε.Β.Ε. (Οικογένεια Παντελιάδη) (2015 έως σήμερα)
Γαλαγάλας Καρδίτσα
Λάρισα Market Λάρισα
Μαρινόπουλος Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Flag of France.svg Carrefour Μαρινόπουλος (50% - 50%) (1962-2017)
Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (από 1η Μαρτίου 2017 έως σήμερα)
Μπάλης Τρίκαλα
Παμβώτις Ιωάννινα
Παύλου Ιωάννινα
Plus Flag of Germany.svg Edeka Tengelmann (50% - 50%) (2006-2009)
Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize (2009 έως σήμερα)

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Περιλαμβάνει επίσης τα καταστήματα AB City και AB Food Market
  2. Περιλαμβάνει επίσης και τα 2 οικολογικά καταστήματα

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Store Locator ab.gr». ab.gr. https://www.ab.gr/en-gr/storelocator#query%3D%26store%3D%26facets%3DstoreType%5BSHOPNGO%5D. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  2. [www.expressmarket.gr/StoreLocator «Express Market - Καταστήματα Express Market»]. expressmarket.gr. www.expressmarket.gr/StoreLocator. Ανακτήθηκε στις 25 November 2017. 
  3. «OK Anytime Market S.A. :: OK Stores Network». okmarkets.gr. http://www.okmarkets.gr/index.php?option=com_multimaps&view=multimaps&Itemid=73&lang=en. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  4. «Καταστήματα SmileMarkets.gr». smilemarkets.gr. http://www.smilemarkets.gr/smile-markets/katastimata/. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  5. «Store Locator ab.gr». ab.gr. https://www.ab.gr/en-gr/storelocator#query%3D%26store%3D%26facets%3DstoreType%5BFOODMRKT%5D%2CstoreType%5BABCITY%5D%2CstoreType%5BAB%5D. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017. 
  6. 6,0 6,1 «Καταστήματα Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας». 5ae.gr. http://www.5ae.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  7. «Thanopoulos - Δίκτυο καταστημάτων». thanopoulos.gr. http://www.thanopoulos.gr/en/kifisia1. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  8. 8,0 8,1 8,2 «Αρχική σελίδα | Καταστήματα Market In». market-in.gr. http://www.market-in.gr/home. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  9. 9,0 9,1 9,2 «Καταστήματα Μασούτης Super Market». masoutis.gr. http://www.masoutis.gr/Stores. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017. 
  10. «My market - Δίκτυο καταστημάτων». mymarket.gr. http://www.mymarket.gr/Katastimata/diktyo-katastimaton.aspx. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  11. «Με 560 καταστήματα από σήμερα ο όμιλος Σκλαβενίτη». businessnews.gr. http://www.businessnews.gr/article/66529/me-560-katastimata-apo-simera-o-omilos-sklaveniti. Ανακτήθηκε στις 4 April 2017. 
  12. «Xalkiadakis». xalkiadakis.gr. http://www.xalkiadakis.gr/en/home. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  13. «Καταστήματα - ΑΦΡΟΔΙΤΗ Super Market». smafroditi.gr. http://smafroditi.gr/katastimata/. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017. 
  14. «Branch Network super market Bazaar». bazaarsm.gr. http://www.bazaarsm.gr/index.php?LID=2&cata_id=21&catc_id=0&catd_id=0&cate_id=0&Datain=177. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  15. «Καταστηματα Κρητικος». kritikos-sm.gr. http://www.kritikos-sm.gr/faqs/. Ανακτήθηκε στις 12 July 2017. 
  16. «ENA CASH & CARRY». enafood.gr. http://www.enafood.gr/. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  17. «METRO Cash & Carry». metrocashandcarry.gr. http://www.metrocashandcarry.gr/Katastimata/Evresi-plisiesterou. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  18. «The Mart». themart.gr. https://www.themart.gr/katastimata/. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017.