Κατάλογος αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αλυσίδες Παντοπωλείων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
AB Shop & Go 24[1] Πανελλαδικά Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize
Άριστα Markets Πανελλαδικά
Express Market 239[2] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης
OK Anytime Markets (πρώην Super Μarket Ξυνός) 95[3] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Ok Anytime Market Α.Ε.
Πρόοδος Markets Flag of Greece.svg Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες
Smile Markets 107[4] Μακεδονία Flag of Greece.svg ΖΕΥΞΗ Α.Ε.

Αλυσίδες Super Market[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
AB Βασιλόπουλος[σ 1] 397[5] Πανελλαδικά Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize
Γαλαξίας 136[6] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg ΠΕΝΤΕ Α.Ε. (Οικογένεια Χειμωνίδη)
Discount Markt 53 Καβάλα, Κεντρική Μακεδονία & Λάρισα Flag of Greece.svg Εγνατία Α.Ε.
Θανόπουλος 3[7] Κηφισιά Flag of Greece.svg Δημήτριος Θανόπουλος
Lidl 226 Πανελλαδικά Flag of Germany.svg Schwarz Gruppe GmbH
Market In 178[8] Flag of Greece.svg Market In
Μασούτης[σ 2] 273[9] Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Λαμία, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Θάσος, Εύβοια Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης
My Market 271[10] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg METRO Α.Ε.Β.Ε. (Οικογένεια Παντελιάδη)
Proton 417 Πανελλαδικά Flag of Greece.svg ΕΛ.ΕΤ.Α. Α.Ε.
Σκλαβενίτης 560[11] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης
Χαλκιαδάκης 39[12] Κρήτη Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (60%)
Flag of Greece.svg Χαλκιαδάκης Α.Ε.(40%)

Τοπικές Αλυσίδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

 (16), Σπανός (6), Αφροδίτη (19), Γέγος (6), Αγγελής (9), Μέριμνα (8), Ξένος (5), Τερζής (5), Αφοί Μουργή (7), Χαρά (9), ΣΠΑΚ (8), Πτολεμαΐς (8), Συμεωνίδης (6), Βεργίνης (2), Πριτσούλης (4), Ελληνικά Μάρκετ – Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες (16), Σ.Υ.Β.Ε.Α.Π. (2), Επιλογή Παναγιωτίδης (2), Ρουμελιώτης (8), Αστέρας Εμπορική (162), Kosmoplus Smart Price (14).
Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
Ανδρικόπουλος
Αφροδίτη 20[13] Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική Flag of Greece.svg Αφροδίτη
Αφοι Καραγιάννη
Bazaar 99[14] Flag of Greece.svg Bazaar (όμιλος εταιρειών Βερούκας)
Βιδάλης
Γουντσίδης Δράμα
Δήμητρα Markets
Γρηγοριάδης
Ελληνικά Market Flag of Greece.svg Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες
Ελληνική Διατροφή
Κρητικός 160[15] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg ΑΝΕΔΗΚ S/M Κρητικός
Μερκάτο Κέρκυρα
ΠΒ Παπαγεωργίου Ιωάννινα
Προμηθευτική Αττική
Πτολεμαϊς Πτολεμαϊδα
ΣΥΝ.ΚΑ (πρώην Συνεταιρισμός ΙΝ.ΚΑ.) Κρήτη Flag of Greece.svg Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης
Υπέρ Γρηγοριάδη Δυτική Μακεδονία

Αλυσίδες Hyper Market[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
Grand Μασούτης 15[9] Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης
Σκλαβενίτης 43 Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης

Αλυσίδες Super Market για Επαγγελματίες (Cash and Carry)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
Γαλαξίας Cash & Carry 13[6] Flag of Greece.svg ΠΕΝΤΕ Α.Ε. (Οικογένεια Χειμωνίδη)
ΕΝΑ Food Cash & Carry 14[16] Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize
Μασούτης Cash and Carry 22[9] Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης
METRO Cash and Carry 48[17] Flag of Greece.svg METRO Α.Ε.Β.Ε. (Οικογένεια Παντελιάδη)
The Mart (πρώην Makro Cash & Carry) 11[18] Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Λάρισα, Ξάνθη & Πάτρα Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης

Αλυσίδες Super Market που έχουν κλείσει η αγοραστεί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχές που δραστηριοποιούνταν Εταιρεία
Aldi Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Θήβα, Κοζάνη, Γιαννιτσά, Αριδαία, Βρασνά, Σέρρες & Νέα Μάκρη Flag of Germany.svg Aldi Süd
Αρβανιτίδης (μετέπειτα Carrefour υπό την Καρυπίδης) Ιωάννινα, Καβάλα, Κεντρική Μακεδονία, Κοζάνη, Καρδίτσα & Μαγνησία Flag of Greece.svg Αρβανιτίδης (1950-2014)
Flag of Greece.svg Αφοί Καρυπίδη (2014-2016)
Ατλάντικ Flag of Greece.svg Ατλάντικ
Βερόπουλος Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Αφοί Βερόπουλοι
Γαλαγάλας Καρδίτσα
Λάρισα Market Λάρισα
Μαρινόπουλος Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Flag of France.svg Carrefour Μαρινόπουλος
Μπάλης Τρίκαλα
Παμβώτις Ιωάννινα
Παύλου Ιωάννινα
Plus Flag of Germany.svg Tengelmann

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Περιλαμβάνει επίσης τα καταστήματα AB City και AB Food Market
  2. Περιλαμβάνει επίσης και τα 2 οικολογικά καταστήματα

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Store Locator ab.gr». ab.gr. https://www.ab.gr/en-gr/storelocator#query%3D%26store%3D%26facets%3DstoreType%5BSHOPNGO%5D. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  2. [www.expressmarket.gr/StoreLocator «Express Market - Καταστήματα Express Market»]. expressmarket.gr. www.expressmarket.gr/StoreLocator. Ανακτήθηκε στις 25 November 2017. 
  3. «OK Anytime Market S.A. :: OK Stores Network». okmarkets.gr. http://www.okmarkets.gr/index.php?option=com_multimaps&view=multimaps&Itemid=73&lang=en. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  4. «Καταστήματα SmileMarkets.gr». smilemarkets.gr. http://www.smilemarkets.gr/smile-markets/katastimata/. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  5. «Store Locator ab.gr». ab.gr. https://www.ab.gr/en-gr/storelocator#query%3D%26store%3D%26facets%3DstoreType%5BFOODMRKT%5D%2CstoreType%5BABCITY%5D%2CstoreType%5BAB%5D. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017. 
  6. 6,0 6,1 «Καταστήματα Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας». 5ae.gr. http://www.5ae.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  7. «Thanopoulos - Δίκτυο καταστημάτων». thanopoulos.gr. http://www.thanopoulos.gr/en/kifisia1. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  8. «Αρχική σελίδα | Καταστήματα Market In». market-in.gr. http://www.market-in.gr/home. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  9. 9,0 9,1 9,2 «Καταστήματα Μασούτης Super Market». masoutis.gr. http://www.masoutis.gr/Stores. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017. 
  10. «My market - Δίκτυο καταστημάτων». mymarket.gr. http://www.mymarket.gr/Katastimata/diktyo-katastimaton.aspx. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  11. «Με 560 καταστήματα από σήμερα ο όμιλος Σκλαβενίτη». businessnews.gr. http://www.businessnews.gr/article/66529/me-560-katastimata-apo-simera-o-omilos-sklaveniti. Ανακτήθηκε στις 4 April 2017. 
  12. «Xalkiadakis». xalkiadakis.gr. http://www.xalkiadakis.gr/en/home. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  13. «Καταστήματα - ΑΦΡΟΔΙΤΗ Super Market». smafroditi.gr. http://smafroditi.gr/katastimata/. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017. 
  14. «Branch Network super market Bazaar». bazaarsm.gr. http://www.bazaarsm.gr/index.php?LID=2&cata_id=21&catc_id=0&catd_id=0&cate_id=0&Datain=177. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  15. «Καταστηματα Κρητικος». kritikos-sm.gr. http://www.kritikos-sm.gr/faqs/. Ανακτήθηκε στις 12 July 2017. 
  16. «ENA CASH & CARRY». enafood.gr. http://www.enafood.gr/. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  17. «METRO Cash & Carry». metrocashandcarry.gr. http://www.metrocashandcarry.gr/Katastimata/Evresi-plisiesterou. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  18. «The Mart». themart.gr. https://www.themart.gr/katastimata/. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017.