Κατάλογος αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Συνεταιρισμοί Παντοπωλείων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

# Εταιρεία Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Ιδιοκτήτης
1 Proton 417 Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Ελληνική Εταιρεία Αγορών Α.Ε.
2 Express Market 239[1] Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
3 OK Anytime Markets 95[2] Flag of Greece.svg Ok Anytime Market Α.Ε.
4 AB Shop & Go 24[3] Flag of Greece.svg ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. θυγατρική της ολλανδικής πολυεθνικής Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize
5 Άριστα Markets Διάφοροι ιδιότητες

Αλυσίδες Super Market[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Λιανική Πώληση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

# Εταιρεία Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Ιδιοκτήτης
1 Σκλαβενίτης 560[4] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.
2 AB Βασιλόπουλος (συμπεριλαμβάνει και τα AB City & AB Food Market) 397[5] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. θυγατρική της ολλανδικής πολυεθνικής Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize
3 Μασούτης (συμπεριλαμβάνει και τα Green Μασούτης) 380[6] Πανελλαδικά (εκτός Επτανήσων, μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου) Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
4 Lidl 226 Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Lidl Hellas και Σία Ο.Ε. θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής Flag of Germany.svg Schwarz Gruppe GmbH
5 My Market 224[7] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg METRO Α.Ε.Β.Ε. (Οικογένεια Παντελιάδη)
6 Market In 185[8] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Market In
7 Γαλαξίας 136[9] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Πέντε Α.Ε. (Οικογένεια Χειμωνίδη)
Discount Markt 63 Ανατολική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, Ξάνθη & Λάρισα Flag of Greece.svg Discount Markt - Εγνατία Α.Ε.
ΕΛΟΜΑΣ (Περιλαμβάνει πολλές αλυσίδες: Κρητικός, Bazaar, Αφροδίτη, ΣΥΝ.ΚΑ., Βιδάλης, Γρηγοριάδη ΥΠΕΡ, Ελληνικά Market και πολλές άλλες μικρότερες ανά την Ελλάδα) 800 Πανελλαδικά (μέσω διάφορων αλυσίδων) Flag of Greece.svg Ελληνικός Όμιλος Αλυσίδων Ε.Π.Ε. (και διάφορες αλυσίδες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία)
Θανόπουλος 3[10] Κηφισιά Αττικής Flag of Greece.svg Δημήτριος Θανόπουλος
Spar Hellas 8 (2018) Άγνωστο Flag of Greece.svg Αστέρας & Mesis
Χαλκιαδάκης 39[11] Κρήτη (σε όλους τους νομούς) Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. (60%)
Flag of Greece.svg Χαλκιαδάκης Α.Ε.(40%)

Αλυσίδες Hyper Market[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
Grand Μασούτης 15[6] Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
Υπερμάρκετ Σκλαβενίτης 43 Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.

Αλυσίδες Super Market για Επαγγελματίες (Cash and Carry)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

# Εταιρεία Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Ιδιοκτήτης
1 Bazaar Cash & Carry Market (ΕΛΟΜΑΣ) 150 Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίπολη, Ρόδος, Κως, Σάμος, Μύκονος, Λάρισα Flag of Greece.svg Bazaar Veroukas Group A.E.
2 METRO Cash and Carry 48[12] Flag of Greece.svg METRO Α.Ε.Β.Ε. (Οικογένεια Παντελιάδη)
3 Μασούτης Cash and Carry 22[6] Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
4 ΕΝΑ Food Cash & Carry 14[13] Flag of Greece.svg ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. θυγατρική της ολλανδικής πολυεθνικής Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize
5 Γαλαξίας Cash & Carry 13[9] Flag of Greece.svg Πέντε Α.Ε. (Οικογένεια Χειμωνίδη)
6 The Mart (τέως Makro Cash & Carry) 11[14] Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Λάρισα, Ξάνθη & Πάτρα Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.

Αλυσίδες Super Market που έχουν κλείσει η αγοραστεί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. [www.expressmarket.gr/StoreLocator «Express Market - Καταστήματα Express Market»] Check |url= value (βοήθεια). expressmarket.gr. Ανακτήθηκε στις 25 November 2017. 
  2. «OK Anytime Market S.A. :: OK Stores Network». okmarkets.gr. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  3. «Store Locator ab.gr». ab.gr. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  4. «Με 560 καταστήματα από σήμερα ο όμιλος Σκλαβενίτη». businessnews.gr. Ανακτήθηκε στις 4 April 2017. 
  5. «Store Locator ab.gr». ab.gr. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017. 
  6. 6,0 6,1 6,2 «Καταστήματα Μασούτης Super Market». masoutis.gr. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017. 
  7. «My market - Δίκτυο καταστημάτων». mymarket.gr. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  8. «Αρχική σελίδα | Καταστήματα Market In». market-in.gr. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  9. 9,0 9,1 «Καταστήματα Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας». 5ae.gr. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  10. «Thanopoulos - Δίκτυο καταστημάτων». thanopoulos.gr. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  11. «Xalkiadakis». xalkiadakis.gr. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  12. «METRO Cash & Carry». metrocashandcarry.gr. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  13. «ENA CASH & CARRY». enafood.gr. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  14. «The Mart». themart.gr. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017. 
# Εταιρεία Ιδιοκτήτης
1 Carrefour Μαρινόπουλος (μέχρι το 2007 ονομαζόταν Champion Μαρινόπουλος) Flag of Greece.svg Μαρινόπουλος Α.Ε. το 2017 απορροφήθηκε από Ι.Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., και τα καταστήματα της αλυσίδας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο μετατράπηκαν όλα σε Σκλαβενίτης
2 Carrefour Express (μέχρι το 2010 ονομαζόταν Dia Hellas εξαιρούνται τα πρώην καταστήματα της Καρυπίδης) Flag of Greece.svg Μαρινόπουλος Α.Ε. το 2017 απορροφήθηκε από Ι.Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., και τα καταστήματα της αλυσίδας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο μετατράπηκαν όλα σε Σκλαβενίτης
3 Υπερμάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος (μέχρι το 1999 ονομαζόταν Continent Hellas) Flag of Greece.svg Flag of France.svg Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε. το 2017 απορροφήθηκε από Ι.Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., και τα καταστήματα της αλυσίδας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο μετατράπηκαν όλα σε Σκλαβενίτης
4 Βερόπουλος Flag of Greece.svg Αφοί Βερόπουλοι το 2015 απορροφήθηκε από την Μέτρο Α.Ε.Β.Ε., και τα καταστήματα της αλυσίδας μετατράπηκαν όλα σε My Market
5 Ατλάντικ Flag of Greece.svg Ατλάντικ η αλυσίδα πτώχευσε το 2011, και τα καταστήματα της πουλήθηκαν σε διάφορες αλυσίδες (κυρίως τα περισσότερα στις Σκλαβενίτης - μόνο στην Αττική, ΑΒ Βασιλόπουλος και Μασούτης)
6 Καρυπίδης (Super Market, όλα με την επωνυμία Carrefour Μαρινόπουλος, μέχρι το 2014 ονομαζόταν Αρβανιτίδης) Flag of Greece.svg Αφοί Καρυπίδη η αλυσίδα πτώχευσε το 2016, και τα καταστήματα της πουλήθηκαν σε διάφορες αλυσίδες, (κυρίως τα περισσότερα στις Market In, Μασούτης και Discount Markt)
7 Aldi Hellas Flag of Germany.svg Aldi Süd γερμανικών συμφερόντων, η αλυσίδα εγκατέλειψε την Ελλάδα το 2010, λόγω σκληρού του ανταγωνισμού που είχε με την αλυσίδα Lidl
8 Smile Markets Μακεδονίας Flag of Greece.svg ΖΕΥΞΗ Α.Ε. θυγατρική της Carrefour Μαρινόπουλος, τα καταστήματα της πουλήθηκαν σε διάφορες αλυσίδες, κυρίως σε αλυσίδες του Ομίλου ΕΛΟΜΑΣ (Ελληνικά Market, Συμεωνίδης και άλλες)
9 Plus Hellas Flag of Germany.svg Tengelmann γερμανικών συμφερόντων, τα καταστήματα της στην Ελλάδα το 2008 πουλήθηκαν και απορροφήθηκαν από την ΑΒ Βασιλόπουλος, κάτι που έγινε το ίδιο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης που δραστηριοποιούνταν η εταιρεία, ακόμη και στην Γερμανία
10 Μπάλης (Τρίκαλα)
11 Γαλαγάλας (Καρδίτσα)
12 Παμβώτις (Γιάννενα)
13 Παύλου (Γιάννενα)
14 Λιάσκος (Αττική, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια)
15 Extra Super Market Το 2013 απορροφήθηκε και πουλήθηκε από Ι.Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.
16 Super Market Τροφίνο
17 Άλφα Ωμέγα (Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία) Το 2015 απορροφήθηκε και πουλήθηκε από την ΑΒ Βασιλόπουλος