Κατάλογος αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αλυσίδες Παντοπωλείων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
AB Shop & Go 24[1] Πανελλαδικά Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize
Άριστα Markets Πανελλαδικά
Express Market 239[2] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
OK Anytime Markets (πρώην Super Μarket Ξυνός) 95[3] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Ok Anytime Market Α.Ε.

Αλυσίδες Super Market[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
AB Βασιλόπουλος
AB City
AB Food Market
397[4] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. θυγατρική της ολλανδικής πολυεθνικής Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize
Γαλαξίας 136[5] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg ΠΕΝΤΕ Α.Ε. (Οικογένεια Χειμωνίδη)
Discount Markt 53 Καβάλα, Κεντρική Μακεδονία & Λάρισα Flag of Greece.svg Εγνατία Α.Ε.
ΕΛΟΜΑΣ[σ 1] 800 Πανελλαδικά (μέσω διάφορων αλυσίδων) Flag of Greece.svg ΕΛΟΜΑΣ Ε.Π.Ε.
Θανόπουλος 3[6] Κηφισιά Αττικής Flag of Greece.svg Δημήτριος Θανόπουλος
Lidl 226 Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Lidl Hellas και Σιά Ο.Ε. θυγατρική της γερμανικής πολυεθνικής Flag of Germany.svg Schwarz Gruppe GmbH
Market In 200[7] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Market In
Μασούτης
Green Μασούτης
380[8] Πανελλαδικά (εκτός Επτανήσων, μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου) Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
My Market 271[9] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg METRO Α.Ε.Β.Ε. (Οικογένεια Παντελιάδη)
Proton 417 Πανελλαδικά Flag of Greece.svg ΕΛ.ΕΤ.Α. Α.Ε.
Spar Hellas 8 (2018) Flag of Greece.svg Αστέρας
Σκλαβενίτης 560[10] Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε.
Χαλκιαδάκης 39[11] Κρήτη Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. (60%)
Flag of Greece.svg Χαλκιαδάκης Α.Ε.(40%)

Αλυσίδες Hyper Market[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
Grand Μασούτης 15[8] Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης
Υπερμάρκετ Σκλαβενίτης 43 Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης

Αλυσίδες Super Market για Επαγγελματίες (Cash and Carry)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Καταστήματα Περιοχές που δραστηριοποιείται Εταιρεία
Bazaar Cash & Carry Market (ΕΛΟΜΑΣ) 9 Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Τρίπολη, Ρόδος, Κως, Σάμος, Μύκονος Flag of Greece.svg Bazaar A.E.
Γαλαξίας Cash & Carry 13[5] Flag of Greece.svg ΠΕΝΤΕ Α.Ε. (Οικογένεια Χειμωνίδη)
ΕΝΑ Food Cash & Carry 14[12] Flag of the Netherlands.svg Ahold Delhaize (ΑΒ Βασιλόπουλος)
Μασούτης Cash and Carry 22[8] Flag of Greece.svg Διαμαντής Μασούτης
METRO Cash and Carry 48[13] Flag of Greece.svg METRO Α.Ε.Β.Ε. (Οικογένεια Παντελιάδη)
The Mart (τέως Makro Cash & Carry) 11[14] Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Λάρισα, Ξάνθη & Πάτρα Flag of Greece.svg Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης

Αλυσίδες Super Market που έχουν κλείσει η αγοραστεί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όνομα Περιοχές που δραστηριοποιούνταν Εταιρεία
Aldi Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Θήβα, Κοζάνη, Γιαννιτσά, Αριδαία, Βρασνά, Σέρρες & Νέα Μάκρη Flag of Germany.svg Aldi Süd γερμανικών συμφερόντων, η αλυσίδα εγκατέλειψε την Ελλάδα το 2010, λόγω σκληρού του ανταγωνισμού που είχε με την αλυσίδα Lidl
Ατλάντικ Flag of Greece.svg Ατλάντικ η αλυσίδα πτώχευσε το 2011, και τα καταστήματα της πουλήθηκαν σε διάφορες αλυσίδες
Βερόπουλος Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Αφοί Βερόπουλοι το 2015 απορροφήθηκε από την Μέτρο Α.Ε.Β.Ε., και τα καταστήματα της αλυσίδας μετατράπηκαν όλα σε My Market
Γαλαγάλας Καρδίτσα
Carrefour Μαρινόπουλος (τέως Champion Μαρινόπουλος) Carrefour Express (τέως Dia Hellas εξαιρούνται τα πρώην καταστήματα της Καρυπίδης) Υπερμάρκετ Carrefour Μαρινόπουλος (τέως Continent Hellas) align="center"| Πανελλαδικά Flag of Greece.svg Flag of France.svg Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε. το 2017 απορροφήθηκε από Ι.Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε., και τα καταστήματα της αλυσίδας μετατράπηκαν όλα σε Σκλαβενίτης
Καρυπίδης (Super Market, όλα με την επωνυμία Carrefour Μαρινόπουλος, τέως Αρβανιτίδης) Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρος Flag of Greece.svg Αφοί Καρυπίδη η αλυσίδα πτώχευσε το 2016, και τα καταστήματα της πουλήθηκαν σε διάφορες αλυσίδες
Μπάλης Τρίκαλα
Παμβώτις Ιωάννινα
Παύλου Ιωάννινα
Plus Flag of Germany.svg Tengelmann γερμανικών συμφερόντων, τα καταστήματα της στην Ελλάδα το 2008 απορροφήθηκαν από την ΑΒ Βασιλόπουλος
Smile Markets Μακεδονία Flag of Greece.svg ΖΕΥΞΗ Α.Ε. θυγατρική της Carrefour Μαρινόπουλος, τα καταστήματα της πουλήθηκαν σε διάφορες αλυσίδες, κυρίως σε αλυσίδες του Ομίλου ΕΛΟΜΑΣ

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Περιλαμβάνει τις εξής αλυσίδες: Κρητικός, Bazaar, Αφροδίτη, ΣΥΝ.ΚΑ., Βιδάλης, Γρηγοριάδη ΥΠΕΡ, Ελληνικά Market και πολλές άλλες μικρότερες ανά την Ελλάδα. Συνολικά 31. Παλαιότερα ανήκε και η Προμηθευτική, της οποίας τα καταστήματα μετατράπηκαν σε Μασούτης.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Store Locator ab.gr». ab.gr. https://www.ab.gr/en-gr/storelocator#query%3D%26store%3D%26facets%3DstoreType%5BSHOPNGO%5D. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  2. [www.expressmarket.gr/StoreLocator «Express Market - Καταστήματα Express Market»]. expressmarket.gr. www.expressmarket.gr/StoreLocator. Ανακτήθηκε στις 25 November 2017. 
  3. «OK Anytime Market S.A. :: OK Stores Network». okmarkets.gr. http://www.okmarkets.gr/index.php?option=com_multimaps&view=multimaps&Itemid=73&lang=en. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  4. «Store Locator ab.gr». ab.gr. https://www.ab.gr/en-gr/storelocator#query%3D%26store%3D%26facets%3DstoreType%5BFOODMRKT%5D%2CstoreType%5BABCITY%5D%2CstoreType%5BAB%5D. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017. 
  5. 5,0 5,1 «Καταστήματα Σούπερ Μάρκετ Γαλαξίας». 5ae.gr. http://www.5ae.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  6. «Thanopoulos - Δίκτυο καταστημάτων». thanopoulos.gr. http://www.thanopoulos.gr/en/kifisia1. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  7. «Αρχική σελίδα | Καταστήματα Market In». market-in.gr. http://www.market-in.gr/home. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  8. 8,0 8,1 8,2 «Καταστήματα Μασούτης Super Market». masoutis.gr. http://www.masoutis.gr/Stores. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017. 
  9. «My market - Δίκτυο καταστημάτων». mymarket.gr. http://www.mymarket.gr/Katastimata/diktyo-katastimaton.aspx. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  10. «Με 560 καταστήματα από σήμερα ο όμιλος Σκλαβενίτη». businessnews.gr. http://www.businessnews.gr/article/66529/me-560-katastimata-apo-simera-o-omilos-sklaveniti. Ανακτήθηκε στις 4 April 2017. 
  11. «Xalkiadakis». xalkiadakis.gr. http://www.xalkiadakis.gr/en/home. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  12. «ENA CASH & CARRY». enafood.gr. http://www.enafood.gr/. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  13. «METRO Cash & Carry». metrocashandcarry.gr. http://www.metrocashandcarry.gr/Katastimata/Evresi-plisiesterou. Ανακτήθηκε στις 16 April 2017. 
  14. «The Mart». themart.gr. https://www.themart.gr/katastimata/. Ανακτήθηκε στις 12 October 2017.