Κατάλογος Καγκελαρίων της Γερμανίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Στον παρακάτω κατάλογο εμφανίζονται κατά χρονολογική σειρά οι διατελέσαντες σε θέση καγκελαρίου της Γερμανίας από το 1949 έως σήμερα.

Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας
Όνομα Διάρκεια Κόμμα Κυβέρνηση / Σημειώσεις
Κόνραντ Άντεναουερ
(1876 - 1967)
Adenauer 1956.jpg 20 Σεπτεμβρίου 194920 Οκτωβρίου 1953 CDU Κυβέρνηση Άντεναουερ 1949
Κόνραντ Άντεναουερ
(1876 - 1967)
Adenauer 1956.jpg 20 Οκτωβρίου 195329 Οκτωβρίου 1957 CDU Κυβέρνηση Άντεναουερ 1953
Κόνραντ Άντεναουερ
(1876 - 1967)
Adenauer 1956.jpg 29 Οκτωβρίου 195714 Νοεμβρίου 1961 CDU Κυβέρνηση Άντεναουερ 1957
Κόνραντ Άντεναουερ
(1876 - 1967)
Adenauer 1956.jpg 14 Νοεμβρίου 196113 Δεκεμβρίου 1962 CDU Κυβέρνηση Άντεναουερ 1961
Κόνραντ Άντεναουερ
(1876 - 1967)
Adenauer 1956.jpg 14 Δεκεμβρίου 196211 Οκτωβρίου 1963 CDU Κυβέρνηση Άντεναουερ 1962
Λούντβιχ Έρχαρντ
(1897 - 1977)
Bundesarchiv B 145 Bild-F015320-0005, Ludwig Erhard.jpg 17 Οκτωβρίου 196326 Οκτωβρίου 1965 CDU Κυβέρνηση Έρχαρντ 1963
Λούντβιχ Έρχαρντ
(1897 - 1977)
Bundesarchiv B 145 Bild-F015320-0005, Ludwig Erhard.jpg 26 Οκτωβρίου 196530 Νοεμβρίου 1966 CDU Κυβέρνηση Έρχαρντ 1965
Κουρτ Κίζινγκερ
(1904 - 1988)
Kurt Georg Kiesinger (Nürburgring, 1969).jpg 1 Δεκεμβρίου 196621 Οκτωβρίου 1969 CDU Κυβέρνηση Κίζινγκερ 1966
Βίλλυ Μπραντ
(1913 - 1992)
Bundesarchiv B 145 Bild-F057884-0009, Willy Brandt.jpg 22 Οκτωβρίου 196915 Δεκεμβρίου 1972 SPD Κυβέρνηση Μπραντ 1969
Βίλλυ Μπραντ
(1913 - 1992)
Bundesarchiv B 145 Bild-F057884-0009, Willy Brandt.jpg 15 Δεκεμβρίου 197216 Μαΐου 1974 SPD Κυβέρνηση Μπραντ 1972
Χέλμουτ Σμιτ
(γεν. 1918)
Helmut Schmidt (13.07.1977).jpg 16 Μαΐου 197414 Δεκεμβρίου 1976 SPD Κυβέρνηση Σμιτ 1974
Χέλμουτ Σμιτ
(γεν. 1918)
Helmut Schmidt (13.07.1977).jpg 16 Δεκεμβρίου 19764 Νοεμβρίου 1980 SPD Κυβέρνηση Σμιτ 1976
Χέλμουτ Σμιτ
(γεν. 1918)
Helmut Schmidt (13.07.1977).jpg 6 Νοεμβρίου 19801 Οκτωβρίου 1982 SPD Κυβέρνηση Σμιτ 1980
Χέλμουτ Κολ
(γεν. 1930)
Helmut Kohl 1994.jpg 4 Οκτωβρίου 198229 Μαρτίου 1983 CDU Κυβέρνηση Κολ 1982
Χέλμουτ Κολ
(γεν. 1930)
Helmut Kohl 1994.jpg 30 Μαρτίου 198311 Μαρτίου 1987 CDU Κυβέρνηση Κολ 1983
Χέλμουτ Κολ
(γεν. 1930)
Helmut Kohl 1994.jpg 12 Μαρτίου 198718 Ιανουαρίου 1991 CDU Κυβέρνηση Κολ 1987
Χέλμουτ Κολ
(γεν. 1930)
Helmut Kohl 1994.jpg 18 Ιανουαρίου 199117 Νοεμβρίου 1994 CDU Κυβέρνηση Κολ 1991
Χέλμουτ Κολ
(γεν. 1930)
Helmut Kohl 1994.jpg 17 Νοεμβρίου 199426 Οκτωβρίου 1998 CDU Κυβέρνηση Κολ 1994
Γκέρχαρντ Σρέντερ
(γεν. 1944)
Gerhard Schröder (cropped).jpg 27 Οκτωβρίου 199822 Οκτωβρίου 2002 SPD Κυβέρνηση Γκέρχαρντ Σρέντερ 1998
Γκέρχαρντ Σρέντερ
(γεν. 1944)
Gerhard Schröder (cropped).jpg 22 Οκτωβρίου 200218 Οκτωβρίου 2005 SPD Κυβέρνηση Γκέρχαρντ Σρέντερ 2002
Άνγκελα Μέρκελ
(γεν. 1954)
Angela Merkel Juli 2010 - 3zu4.jpg 22 Νοεμβρίου 200528 Οκτωβρίου 2009 CDU Κυβέρνηση Μέρκελ 2005
Άνγκελα Μέρκελ
(γεν. 1954)
Angela Merkel Juli 2010 - 3zu4.jpg από τις 28 Οκτωβρίου 2009 CDU Κυβέρνηση Μέρκελ 2009