Συζήτηση χρήστη:Texniths/Αρχείο 02.2017-08.2017

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Λήμμα Θανάσης Χριστοφόρου[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την επιμέλεια. Απλά, άλλαξα την ομάδα που θήτευσε από Δάφνη Δαφνίου σε Α.Ο. Δάφνης, που πιστεύω ότι είναι το ορθό. Αν έχεις πληροφορία περί του αντιθέτου, φυσικά, ευπρόσδεκτη. Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 11:20, 7 Μαρτίου 2017 (UTC)

@ΑΝώΔυΝος: Οκ, κανένα πρόβλημα!--Texniths (συζήτηση) 11:22, 7 Μαρτίου 2017 (UTC)

Μπράβο![επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Texniths! Ήθελα απλώς να αφήσω ένα σύντομο μήνυμα για να σε συγχαρώ για το χορταστικότατο και ποιοτικότατο Ιστορία της αεροπορίας, αλλά και όλη τη σκληρή δουλειά που ρίχνεις στη Βικιπαίδεια. Μπράβο σου! Φιλικά - Badseed απάντηση 00:24, 8 Μαρτίου 2017 (UTC)

Σε ευχαριστώ πολύ φίλτατε Badseed για τα καλά σου λόγια! Είναι πραγματικά ένα από τα αγαπημένα μου λήμματα που μετέφρασα! Θα προσπαθήσω να συνεχίσω στο ίδιο, ή και ακόμη καλύτερο επίπεδο. Με Βικιφιλικούς χαιρετισμούς, καλή συνέχεια! Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 00:37, 8 Μαρτίου 2017 (UTC)

Αναιρέσεις[επεξεργασία κώδικα]

Μην μπαίνεις στην διαδικασία φαύλων αναιρέσεων. Ούτως ή άλλως οι εσωτερικοί σύνδεσμοι που μεταβάλλονται, καταλήγουν λόγω ανακατευθύνσεων στο ίδιο λήμμα. Δεν αλλάζει κάτι με τις αναιρέσεις. Μόνο χαρά του δίνεις. Φιλικά... Προσωπάκι έφρασης Καλή συνέχεια.—Corleone μη τα μασάς!@ 23:28, 10 Μαρτίου 2017 (UTC)

@KCharitakis: Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τυπικό το θέμα, για αυτό και επιμένω. Προφανώς και καταλήγει στο ίδιο λήμμα, απλά κάποιος χρήστης μπορεί να μπερδευτεί εύκολα. Αλλά μάλλον έχεις δίκιο. Ευχαριστώ και επίσης! Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 01:24, 11 Μαρτίου 2017 (UTC)

Σύνοψη[επεξεργασία κώδικα]

Δεν κατάλαβα τι έγραψες στην σύνοψη εδώ. Το πρότυπο δεν αφορούσε την Ιώ ως μυθολογικό πρόσωπο; Ξέρω ότι το πρότυπο είναι σχεδόν άδειο αλλά παρά ταύτα με την προσθήκη της λεζάντας, ήταν κάτι παραπάνω από ότι είχε το λήμμα πριν. Γιατί αφαιρέθηκε; Ρωτώ με σεβασμό, για να μάθω και όχι με αρνητική διάθεση. Ευχαριστώ.—Corleone μη τα μασάς!@ 18:30, 17 Μαρτίου 2017 (UTC)

@KCharitakis: Αφαίρεσα το πρότυπο, διότι θεωρώ πως δεν προσφέρει κάτι στο λήμμα, μιας και είναι άδειο. Ουσιαστικά μόνο έναν γονέα αναφέρει, και αυτό επειδή πρόκειται για μυθολογικό (ή μη υπαρκτό) πρόσωπο. Η εικόνα με την λεζάντα της υπήρχαν και πριν χωρίς το πρότυπο. Απλά θεωρώ υπερβολική την κίνηση από μερίδα χρηστών να προσθέτουν το {{πληροφορίες προσώπου}} αδιακρίτως, χωρίς αυτό να προσφέρει κάτι ουσιαστικό, και επίσης θεωρώ πως λειτουργεί καλύτερα για υπαρκτά πρόσωπα. Φιλικά, Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 18:34, 17 Μαρτίου 2017 (UTC)
Δεκτό το σκεπτικό αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση διαφωνώ λιγάκι, ως προς την χρησιμότητά του. Θεωρώ πως μπορεί να λειτουργεί και σε μη υπαρκτά πρόσωπα και θα μπορούσε να παραμείνει στο λήμμα διότι παρείχε έστω και μια πληροφορία παραπάνω... τουλάχιστον δεν χανόταν πληροφορίες, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις. Μετά δε και την μορφοποίηση της λεζάντας το αποτέλεσμα ήταν σίγουρα καλύτερο απ' ότι ήταν πρωτύτερα. Τέλος πάντων δεν θα επιμείνω στην προσθήκη του εδώ. Ευχαριστώ για την απάντησή σου.—Corleone μη τα μασάς!@ 18:43, 17 Μαρτίου 2017 (UTC)
Χρήστης:KCharitakis Δεν υπάρχει συναίνεση να μπαίνει το πρότυπο σε μυθολογικές οντότητες. (π.χ. Βικιπαίδεια:Αγορά/Αρχείο 2016/Φεβρουάριος#Αυτόματα πρότυπα πληροφοριών σε μυθολογικά πρόσωπα) Δεν είναι πρόσωπα με φυσικούς γονείς κτλ. Και τις περισσότερες φορές τα αποτελέσματα είναι οικτρά. Η πληροφορίες δεν μετριούνται με το κιλό για να λέμε ότι χάνονται. Το πως παρουσιάζονται έχει σημασία, και αν παρουσιάζονται με λάθος τρόπο δεν πρέπει να υπάρχουν.Ah3kal (συζήτηση) 18:54, 17 Μαρτίου 2017 (UTC)
@Ah3kal: Διάβασα την παλαιότερη συζήτηση και ευχαριστώ για την παραπομπή σε αυτή. Πράγματι το σκεπτικό περί μυθολογικών προσώπων έχει κάποια βάση. Έχει καλώς.—Corleone μη τα μασάς!@ 19:08, 17 Μαρτίου 2017 (UTC)

Πρίγκιπας Μάρκο[επεξεργασία κώδικα]

Τα γνωστά και σύνηθη κόμπλεξ του Μέρμηγκα... Μην παραξενεύεσαι... Γνωστός ο τρόπος "δουλειάς" του, καθώς και τα κατά καιρούς τρολαρίσματά του... ΥΓ. Βλέπε τελευταίες επεξεργασίες του σε σελίδες μεγάλης κυκλοφορίας/χρήσης... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:20, 23 Μαρτίου 2017 (UTC)

Τέμενος Κόρδοβα[επεξεργασία κώδικα]

Είδα το πρόχειρό σου, και δεν ξέρω αν το είδες, αλλά υπάρχει ήδη το Τέμενος-Καθεδρικός της Κόρδοβα. --C Messier 13:23, 28 Μαρτίου 2017 (UTC)

@C messier: Ωωω ναι! Όντως! Μου ξέφυγε είναι η αλήθεια! Προσωπάκι έφρασης Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση! Καλή συνέχεια! Προσωπάκι έφρασης -- Texniths (συζήτηση) 13:49, 28 Μαρτίου 2017 (UTC)

Χρίστος Τσολάκης[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Texnitis. Ο καθηγητής Χρίστος Τσολάκις, γεννήθηκε τό 1935 στό χωριό Σκοτεινά. Ο οικισμός Φωτεινά βρίσκεται 13km Α - ΒΑ καί ιδρύθηκε τό 1971. Μήπως θά ήταν ορθότερη η σκοτεινή εκδοχή ως γενέθλιου τόπου; Μέ εκτίμηση kaimakcalanανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Kaimakcalan (συζήτησησυνεισφορά) .

@Kaimakcalan: Έχετε δίκιο. Αυτό αναγράφεται και στην πηγή που χρησιμοποιείται στο λήμμα. Οπότε παραμένει η εκδοχή που αναφέρετε. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια! -- Texniths (συζήτηση) 18:51, 28 Μαρτίου 2017 (UTC)

Λήμμα Λι Φολκ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσθήκη του προτύπου πληροφοριών και γενικότερα για την επιμέλεια στα λήμματα που αναρτώ, καλή συνέχεια. Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 10:46, 5 Απριλίου 2017 (UTC)

@ΑΝώΔυΝος: Δεν κάνει απολύτως τίποτα! Όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα εδώ πέρα! Προσωπάκι έφρασης Καλή και δημιουργική συνέχεια! --Texniths (συζήτηση) 10:53, 5 Απριλίου 2017 (UTC)

Πέρσιβαλ Χάρισον Φόσετ[επεξεργασία κώδικα]

Κύριε Texnitis, γιατί επιμένετε να αφαιρείτε την προσθήκη της ελληνικής έκδοσης/μετάφρασης του συνόλου των κειμένων του Πέρσιβαλ Χάρισον Φόσετ; Δεν πρόκειται για 'πιθανή αναφορά', αλλά για προσθήκη στην υποενότητα της ήδη υπάρχουσας ξένης βιβλιογραφίας. Εφόσον είμαστε στην ελληνική wikipedia, γιατί να παραληφθεί η προσθήκη της μετάφρασης ουσιαστικά των τριών αναφερόμενων εκδόσεων στη γλώσσα μας; Σημειώνετε επίσης 'Αναφέρονται μόνο όσα χρησιμοποιούνται στο λήμμα'... Μα στο λήμμα χρησιμοποιούνται πάμπολες πληροφορίες αντλημένες από αυτά ακριβώς τα γραπτά! Αδυνατώ να καταλάβω γιατί θεωρείτε αυτήν την προσθήκη εντελώς παράταιρη και που πρέπει οπωσδήποτε να διαγραφεί... Θα σας ήταν εύκολο να μου εξηγήσετε; Beatboy16 (συζήτηση) 14:13, 15 Απριλίου 2017 (UTC)

@Beatboy16: Η Βικιπαίδεια δεν είναι κατάλογος σύμφωνα με την πολιτική της. Η παράθεση βιβλιογραφίας που δεν χρησιμοποιείται στο λήμμα, παραβαίνει την παραπάνω πολιτική, και ενδεχομένως μπορεί να θεωρηθεί διαφημιστική καταχώριση (δεν αναφέρω κάτι για την συγκεκριμένη προσθήκη). Αν κρίνετε πως η μετάφραση είναι απαραίτητη να προστεθεί μιας και περιλαμβάνει κείμενα από όλες τις υπόλοιπες βιβλιογραφικές παραπομπές, προσθέστε την.--Texniths (συζήτηση) 14:27, 15 Απριλίου 2017 (UTC)

Μενιέ[επεξεργασία κώδικα]

Δεν κάνει τίποτα... Χαρά μου... Προσωπάκι έφρασης Κάποια στιγμή, όταν βρω λίγο περισσότερο χρόνο γιατί αυτή την περίοδο είμαστε λίγο πιεσμένοι με τα εκλογικά, ευχαρίστως να περάσω και τα ίδια τα λήμματα ως προς το περιεχόμενό τους για τυχόν λάθη στις αποδόσεις των γαλλικών ονομάτων... Προσωπάκι έφρασης --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 10:53, 20 Απριλίου 2017 (UTC)

Λήμμα Ζακ Ντυκλό[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Έλεγξε σε παρακαλώ τις πληροφορίες στο σχετικό "κουτάκι", διότι ο Ντυκλό πέθανε το 1975 (και όχι το 1957) σε ηλικία 76 ετών, οπότε λογικά γεννήθηκε το 1899, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Μακεδονία" που παραθέτω. Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 12:53, 26 Απριλίου 2017 (UTC)

Τον βρήκα τελικά, νάτος και προβαίνω σε αλλαγές. --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 12:57, 26 Απριλίου 2017 (UTC)

@ΑΝώΔυΝος: Είχε γίνει διασύνδεση με λάθος αντικείμενο και λήμμα στα αγγλικά, για αυτό και η αναστάτωση. Διορθώθηκε από άλλο χρήστη. Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 14:48, 26 Απριλίου 2017 (UTC)

Κανένα πρόβλημα φίλε μου, καλή συνέχεια. Πάντως, μου κάνει εντύπωση η (σχετική) έλλειψη πηγών για αυτόν τον σημαντικό Γάλλο πολιτικό. Φιλικά, --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 17:26, 26 Απριλίου 2017 (UTC)

@ΑΝώΔυΝος: Όντως! Ακόμη και στα αγγλικά δεν υπάρχουν αρκετές πηγές. Όπως και να έχει, καλές και δημιουργικές συνεισφορές! -- Texniths (συζήτηση) 19:00, 26 Απριλίου 2017 (UTC)
Επίσης φίλτατε! --ΑΝώΔυΝος (συζήτηση) 06:59, 27 Απριλίου 2017 (UTC)

νομός έβρου[επεξεργασία κώδικα]

Ο νομός έβρου είναι γεωγραφική προεξοχή, γιατί αν παρατηρήσει κανείς στο χάρτη φαίνεται πως προεκτείνεται "προς τα έξω". Στην αγγλική έκδοση του άρθρου το αναφέρει ως παράδειγμα GreekK9 15:22, 27 Απριλίου 2017 (UTC)

@GreekCanine: Καλώς, αλλά θα πρέπει να γραφεί στο δείτε επίσης ότι είναι παράδειγμα, για να μη φαίνεται (εκ πρώτης όψεως) άσχετο. Και καλό θα ήταν να γραφεί και στο λήμμα του νομού ότι είναι προεξοχή. Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 15:31, 27 Απριλίου 2017 (UTC)

Σωστά, αν και παρατήρησα ότι στην αγγλική έκδοση του άρθρου αναφέρει ως παράδειγμα ολόκληρη την περιοχή της Θράκης, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω αν όντως ο Νομός Εύρου από μόνος του θεωρείται ως προεξοχή. Καλύτερα ας τα αφήσουμε όπως είναι.-ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη GreekCanine (συζήτησησυνεισφορά) .


Φωτό[επεξεργασία κώδικα]

αγαπητέ τεχνίτη, τη φωτογραφία την "δανείστηκα" από την Ρώσικη ΒΠ. Η φωτογραφία είναι max 1942. Άρα έχουν περάσει +70 έτη από την δημιουργία της. Αν κρίνεις ότι νομικά πρέπει να διαγραφεί, διέγραψε την. Εγώ δε τα πολυκατέχω αυτά. Σε ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση που ασχολήθηκες--Istoria1944 (συζήτηση) 20:19, 27 Απριλίου 2017 (UTC)

@Istoria1944: Αφαίρεσα την σήμανση έλλειψης πηγής, μιας και προσέθεσες την πηγή. Ας το κοιτάξει και κάποιος διαχειριστής, αλλά κατά πάσα πιθανότητα είναι εντάξει. Έστω και σαν fair use.--Texniths (συζήτηση) 20:48, 27 Απριλίου 2017 (UTC)

Λήμμα, Βλάσης Αγτζίδης, για μια επανάληψη[επεξεργασία κώδικα]

Προτείνω η πρόταση:

"Ενώ έχει δεκτεί κριτική και από άλλους ιστορικούς[9] "

Να διαγραφεί, εφόσον καλύπτεται από την εξής πρόταση που βρίσκεται παρακάτω:

"Έχει πάρει μέρος στην ιστορική σύγκρουση για το ζήτημα της Γενοκτονίας των μη μουσουλμανικών λαών από τους Νεότουρκους και τους κεμαλικούς.[13][14]"

Όπως θα διαπιστώσετε η υποσημείωση 9 παραπέμπει στο ίδιο κείμενο με την υποσημείωση 13. Δηλαδή στο ίδιο άρθρο υπάρχει διπλή παραπομπή. Επιπλέον αποσπά και απομονώνει το άρθρο από την ευρύτερη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τότε (και συνεχίζεται βεβαίως).....ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Αμιρχάν (συζήτησησυνεισφορά) .

Μαντώ[επεξεργασία κώδικα]

Σας παρακαλούμε Σταματήστε να αλλαζετε αυτά που βάζουμε, η Μαντώ είναι γεννημένη το 66 και λόγω του νέου άλμπουμ δεν θέλουμε να φαίνεται η χρονολογία! Μην το ξανά αλλάξετε! MandoOfficialPage (συζήτηση) 12:04, 28 Απριλίου 2017 (UTC)

@MandoOfficialPage: Θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η Βικιπαίδεια είναι εγκυκλοπαίδεια και όχι μέσο προβολής. Οπότε η ηλικία ενός προσώπου δεν μπορεί να αποκρύπτεται επειδή κάποιος δεν το θέλει... Ευχαριστώ.--Texniths (συζήτηση) 12:07, 28 Απριλίου 2017 (UTC)

Αυτόματες μεταφράσεις...[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, φαίνεται πως ο χρήστης Nikosgraturismogta είναι... αλεργικός στα πρότυπα για αυτόματη μετάφραση με αποτέλεσμα να τα αφαιρεί... Γι'αυτό σου εφιστώ την προσοχή ώστε να παρακολουθείς τί γίνεται... μετά το πέρασμά σου... Γιατί η πονηριά έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο με τον συγκεκριμένο χρήστη βλ. και τις άλλες πρόσφατες περιπτώσεις με "ανώνυμες-επώνυμες" IP να αφαιρούν τις ταμπέλες... ΥΓ. Έχε υπόψη πως τυχόν κακή ποιότητα των λημμάτων που ξεκινά θα μπορούσα να του είναι επιζήμια στον διαγωνισμό, γι'αυτό και... δεν θέλει να φαίνεται, γι'αυτό και η αφαίρεση τυχόν προτύπων επιμέλειας ή αυτόματης μετάφρασης... Επίσης, κάποιος ίσως θα έπρεπε να του εξηγήσει πως το χρηματικό έπαθλο... δεν είναι για την αγορά Playstation, αλλά για ίσως πιο intellectual πράγματα... Ίσως είμαι από λίγο έως πολύ κακόπιστος, αλλά ελέω της ηλικίας του χρήστη... τα πάντα είναι πιθανά... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:36, 29 Απριλίου 2017 (UTC)

Καλησπέρα, αφαίρεσα τα λήμματα με προσεγγιστική μετάφραση από τον διαγωνισμό λημμάτων εχτές το βράδυ. Τι πρόβλημα μετάφρασης υπάρχει, για να αρχίσω να διορθώνω όσα λήμματα έχουν προβλήματα στην μετάφραση; Βικιφιλικά, Nikosgranturismogt (συζήτηση) 16:56, 1 Μαΐου 2017 (UTC+3)

@Nikosgranturismogt: Νομίζω δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι, αρκεί να τα διαβάσεις ξανά. Σε κάποια σημεία είναι προφανή τα λάθη και δεν βγαίνει νόημα.--Texniths (συζήτηση) 14:26, 1 Μαΐου 2017 (UTC)

Επεξήγηση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Texniths, σου γράφω σχετικά με το {{δα|[[ΒΠ:ΟΧΙ#FACEBOOK]]}} στο File:Αντ-παρ.jpg, επειδή κάνεις σωστές προτάσεις διαγραφής και για να σε βοηθήσω να έχεις καλύτερη επίγνωση του τι επιτρέπεται και τι όχι, δες το Commons:Project_scope#File_in_use_on_Commons_only, όπου αναφέρεται ρητά «the uploading of small numbers of images (e.g. of yourself) for use on a personal Commons user page is allowed». Για το λόγο αυτό υπάρχει και η Commons:Category:User page images με 11.778 εικόνες σήμερα.

Οπότε:

 • στη συγκεκριμένη περίπτωση μεν, από τεχνική άποψη ορθά έβαλες πρόταση διαγραφής για δυο λόγους:
  • η φωτογραφία έχει ανεβεί και στα Commons, άρα είναι διπλή και μπορεί να διαγραφεί από εδώ
  • δεν χρησιμοποιείται σε σελίδα χρήστη
 • πιθανώς θα μπορούσε να αποφευχθεί η διαγραφή, αν η φωτογραφία είναι φωτογραφία χρήστη (προφανώς ναι) και την χρησιμοποιούσε στη σελίδα του (χμ... σε υποσελίδα την έχει, αλλά τέλος πάντων αν την χρησιμοποιούσε στην κύρια σελίδα του, θα ήταν θεωρητικά εντάξει) .... και αν τον θεωρήσουμε χρήστη. Σε παρουσίαση στην οποία πήρα μέρος και μάλιστα μετάφραζα τα λόγια του Asaf Bartov, υπαλλήλου του ιδρύματος Wikimedia, έθεσε το κοινό δυο ερωτήσεις: Πόσοι έχουν κάνει έστω και μια συνεισφορά στη Βικιπαίδεια (απάντησαν θετικά αρκετοί) και ποιοι είναι Βικιπαιδιστές (απάντησαν θετικά πολύ λιγότεροι). Η απάντηση του Ασάφ ήταν ότι όλοι όσοι έχουν κάνει έστω και μια συνεισφορά είναι Βικιπαιδιστές. Δεν είναι τρόπος του λέγειν. Η συνεισφορά μιας τέλειας, ενός κόμματος, μιας διόρθωσης ενός τόνου, προσθήκη ή διαγραφή ενός κενού χαρακτήρα, μιας παρατήρησης όπως αυτές ποου επεξεργαζόμαστε τελευταία, είναι αρκετή για να γίνει κανείς Βικιπαιδιστής (και άρα να έχει δική του σελίδα, και συνεπώς φωτογραφία του στη σελίδα του). Καλό κίνητρο δε νομίζεις; Με τη λογική αυτή, αν ο χρήστης βάλει έστω και ένα γράμμα, μια τελεία, θεωρώ αυτονόητο ότι μπορεί να έχει τη φωτογραφία του στη σελίδα χρήστη του, όπως όλοι οι Βικιπαιδιστές.

--Focal Point 21:27, 29 Απριλίου 2017 (UTC)

Βασικά, Focal, επειδή μιλάμε για ανήλικο χρήστη, πιθανώς να μην έχει καν επίγνωση της ορατότητας που θα έχει η φωτογραφία του (σίγουρα πολύ περισσότερη από όση θα μπορούσε να είχε άμα επρόκειτο για το FB...)... Ενδεικτικά, αφήνω εδώ ένα χρήσιμο λινκ προς σχετικό δοκίμιο της αγγλικής ΒΠ, το οποίο πιστεύω θα ήταν ωραίο και χρήσιμο να μεταφραστεί και εδώ (en:Wikipedia:Guidance for younger editors), ειδικά όταν θα έχουμε απέναντί μας νεαρούς χρήστες με όχι απαραίτητη επίγνωση της ιδιαιτερότητας μιας διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:36, 29 Απριλίου 2017 (UTC)

@FocalPoint: Πολύ σωστά, έχεις δίκιο με την οπτική που μου το αναλύεις. Αλλά θέλω να προσέξεις πως για την ακρίβεια το αρχείο δεν έχει ανέβει και τοπικά, αλλά πρόκειται για σελίδα που με πρόθεμα Αρχείο στο οποίο υπάρχει μικρογραφία της εικόνας από τα Κοινά. Περισσότερο τεχνικό είναι το ζήτημα νομίζω, αρκεί βέβαια να χρησιμοποιηθεί στη σελίδα χρήστη όπως αναφέρει η πολιτική. Κατά τα άλλα συμφωνώ με αυτά που γράφεις, όμως όπως λέει και ο Χρήστης:Glorious 93, ίσως να υπάρχει πρόβλημα με το ότι είναι ανήλικος (κατά τα φαινόμενα τουλάχιστον).--Texniths (συζήτηση) 21:41, 29 Απριλίου 2017 (UTC)

Ω ναι, το είπα και στην αρχή: αυτά τα έγραψα για να σε βοηθήσω να έχεις καλύτερη επίγνωση του τι επιτρέπεται και τι όχι. Το συγκεκριμένο αρχείο, όπως ξαναέγραψα είναι φορτωμένο και εδώ, τοπικά αλλά και στα Commons (για αυτό το λόγο βλέπεις και το σημάδι των Commons). Το εδώ αντίγραφο θα το σβήσω. Επαναλαμβάνω, ότι η συζήτηση αυτή έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και δεν την κάνω για να επιχειρηματολογήσω υπέρ της διατήρησης της φωτογραφίας. Επιπλέον, είναι σωστό να γνωρίζουμε και το ζήτημα που αναφέρει ο Χρήστης:Glorious 93 (en:Wikipedia:Guidance for younger editors), το οποίο αποτελεί καθοδήγηση, Βικι-Δοκίμιο και όχι πολιτική του εγχειρήματος, αλλά είναι καλός οδηγός για την προστασία των παιδιών, όπως επίσης και το en:Wikipedia:Child protection, το οποίο είναι Πολιτική της Βικιπαίδειας. Την καλημέρα μου και στους δυο (ήδη το έσβησα). --Focal Point 22:59, 29 Απριλίου 2017 (UTC)

@FocalPoint: Απολύτως κατανοητός! Καληνύχτα/Καλημέρα! Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 23:11, 29 Απριλίου 2017 (UTC)

Convention Nationale[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρες, προκειμένου να σε προλάβω στο κείμενο που επεξεργάζεσαι στο "Πρόχειρο 1", το σωστό είναι ως απόδοση στα ελληνικά το "Συμβατική Εθνοσυνέλευση", σύμφωνα και με το λεξικό που υπέδειξα στην αμέσως προηγούμενη περίπτωση λήμματος. Καλή συνέχεια. ΥΓ. Άμα χρειαστεί σου το προσθέτω ως παραπομπή όπως έκανα και με την προηγούμενη περίπτωση μόλις το "σηκώσεις". Προσωπάκι έφρασης --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 01:14, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Σε ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση. Να φανταστώ ότι στο λήμμα της Γαλλικής Επανάστασης, αναγράφεται λανθασμένα ως «Συμβατική Συνέλευση»; ΥΓ. Φυσικά να το κάνεις. Σε λίγες μέρες (λόγω πιεσμένου χρόνου) θα είναι έτοιμο Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 07:16, 11 Μαΐου 2017 (UTC)
Ναι, κι εκεί λάθος είναι. Γενικώς το λήμμα της επανάστασης χρειάζεται μια εκ βάθρων επανασυγγραφή πιστεύω. Πάσχει σε αρκετά σημεία. --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:01, 11 Μαΐου 2017 (UTC)
Πράγματι φίλτατε!--Texniths (συζήτηση) 15:39, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Το λήμμα είναι έτοιμο, όποτε μπορείς πέρασε να βάλεις την τεκμηρίωση Προσωπάκι έφρασης--Texniths (συζήτηση) 22:29, 14 Μαΐου 2017 (UTC)

Ιδέες λημματογραφίας[επεξεργασία κώδικα]

Ιδέες σχετικά με αεροπράγματα, στο Χρήστης:Gts-tg/εκζ/α από #850 έως #917. Για το τι είναι ο κατάλογος και πως προέκυψε κάποιες λεπτομέρειες στο Συζήτηση_χρήστη:Gts-tg#John_McLaughlin. Γενικά τα αεροπράγματα που είναι κόκκινοι σύνδεσμοι είναι εγκυκλοπαιδικά θέματα (πέρα από κάποιες περίεργες επιλογές τίτλων) καθώς υπάρχουν ως λήμμα στην ΕΚΖ. Gts-tg (συζήτηση) 13:58, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

@Gts-tg: Σε ευχαριστώ πολύ για την παράθεση του καταλόγου. Προσωπάκι έφρασης Θα φτιάξω ορισμένα σταδιακά, μιας και έχουμε έλλειψη στον τομέα αυτό ως ΒΠ. Να'σαι καλά!--Texniths (συζήτηση) 15:37, 11 Μαΐου 2017 (UTC)

Προσοχή[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, χρειάζεται προσοχή με την αντικατάσταση του "Εθνική Συνέλευση" γιατί υπάρχει και η σημερινή "Εθνοσυνέλευση" η οποία υφίσταται από την εποχή της Επανάστασης, οπότε το μπέρδεμα είναι πάρα πολύ εύκολο, πχ. στην περίπτωση του Διευθυντηρίου (το είχα ξεκινήσει/επεκτείνει προσωπικά γι'αυτό και μου εμφανίστηκε εντός της λίστας παρακολούθησής μου). ΥΓ. Την έχω δει την επισήμανσή σου, θα το βάλω όποτε μπορέσω αφού (ξανα)βρώ το ISBN και έχω τον χρόνο. --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:31, 15 Μαΐου 2017 (UTC)

Armée de terre[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, άμα το λήμμα που ετοιμάζεις εδώ είναι αυτό εδώ, τότε θεωρώ πως το καλύτερο θα ήταν να δημιουργηθεί υπό τον τίτλο Στρατός Ξηράς (Γαλλία) ο οποίος και αποδίδει ακριβέστερα την πραγματική διάσταση του θέματος. Δηλαδή πως δεν μιλάμε γενικά και αόριστα για τον στρατό της Γαλλίας, αλλά μόνο για το κομμάτι της ξηράς, όχι του αέρα και όχι του νερού, αλλά ούτε και του ίντερνετ... Προσωπάκι έφρασης --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 00:25, 25 Μαΐου 2017 (UTC)

@Glorious 93:Ναι σωστά. Αυτό είναι. Για την ακρίβεια το en:French Army, το οποίο συνδέει με αυτό που μου παρέθεσες. Σκεφτόμουν να το δημιουργήσω με τον τίτλο Γαλλικός Στρατός Ξηράς. Νομίζω είναι το ίδιο με αυτό που μου λες. Όποιο και αν επιλέξω τελικά, το άλλο μπορεί να γίνει ανακατεύθυνση. Προσωπάκι έφρασης--Texniths (συζήτηση) 07:11, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
Προσωπικά θα είχα μια λίγο μεγαλύτερη προτίμηση για την εκδοχή Στρατός Ξηράς (Γαλλία), ο οποίος και φαίνεται να ταιριάζει και καλύτερα με τον τίτλο που αναγράφεται στο έμβλημα. Προσωπάκι έφρασης --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:14, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
@Glorious 93: Πολύ σωστά, μιας και δεν αναγράφεται η λέξη «Γαλλικός» στο έμβλημα Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 11:16, 25 Μαΐου 2017 (UTC)

Βιβλιογραφία[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα αγαπητέ μου. Νομίζω πως αυτά που προσθέτει η υπάλληλος του Ιανού είναι εργογραφία, όχι βιβλιογραφία, τουλάχιστον στην περίπτωση του Ρασούλη. Οπότε δε χρειάζονται παραπομπές, αλλά διόρθωση του τίτλου της ενότητας. 34kor34 (συζήτηση) 07:31, 25 Μαΐου 2017 (UTC)

@34kor34: Χμμ, ναι. Δίκιο έχεις. Με μπέρδεψε ο τίτλος που έβαλε. Τότε να το διορθώσουμε.--Texniths (συζήτηση) 07:39, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
Πάντως να έχουμε το νου μας γενικά, διότι σε άλλες περιπτώσεις, αφού γίνεται ουσιαστικά προωθητική ενέργεια από τον Ιανό, μπορεί να γράφονται και τίτλοι βιβλίων που δεν θα έπρεπε. Καλή συνέχεια! 34kor34 (συζήτηση) 07:43, 25 Μαΐου 2017 (UTC)
Πράγματι φίλτατε. Καλή σου μέρα! --Texniths (συζήτηση) 07:48, 25 Μαΐου 2017 (UTC)

Troupe[επεξεργασία κώδικα]

Το "troupe" είναι θηλυκό στα γαλλικά, δηλαδή "la troupe". Συνεπώς θα είναι "η troupe" στο ενικό και "οι troupes" στον πληθυντικό. Καλή συνέχεια. Προσωπάκι έφρασης ΥΓ. I'm watching you. Προσωπάκι έφρασης --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 22:40, 26 Μαΐου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Χαχαχαχα, ευχαριστώ πολύ για την διευκρίνηση. Όταν με το καλό ολοκληρωθεί το λήμμα, πέρασε το και εσύ ένα χεράκι αν ευκαιρείς Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 22:41, 26 Μαΐου 2017 (UTC)

Διευκρίνηση[επεξεργασία κώδικα]

Κύριε Textniths δεν νομίζω ότι έχετε λόγο για να προσθέσετε την συγκεκριμένη σήμανση αφού το λήμμα Μουσικό Σχολείο Ιλίου καλύπτει τα κριτήρια της Εγκυκλοπαιδικότητας!--178.128.198.165 10:58, 28 Μαΐου 2017 (UTC)

Marine Nationale[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, κι εδώ όπως και στο λήμμα του στρατού είμαι υπέρ της κοντινότερης στην αρχική ονομασία εκδοχής, δηλαδή το Εθνικό Ναυτικό (Γαλλία). Ο όρος του Εθνικού Ναυτικού φαίνεται να αναφέρεται αποκλειστικά στο πολεμικό κλάδο, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος πχ. εμπορικός (?), ως εκ τούτου θεωρώ πως δεν υπάρχει περίπτωση μπερδέματος ως προς το όνομα. --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:12, 30 Μαΐου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Με πρόλαβες, είχα σκοπό να σε ρωτήσω όταν θα πλησίαζα στην ολοκλήρωση της μετάφρασης. Και μένα μου φαίνεται κάπως «ξένη» η έννοια «Εθνικό», αλλά αφού αυτή έχει επιλεγεί από τους υπευθύνους, αυτήν θα ακολουθήσουμε Προσωπάκι έφρασης Και φυσικά ανακατεύθυνση από την σελίδα Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό. --Texniths (συζήτηση) 17:18, 30 Μαΐου 2017 (UTC)

Μπραβο σου![επεξεργασία κώδικα]

Ησουν πολυ γρήγορος στην διόρθωση του αρθρου (ειμαι νεος εδω, δεν ξερω πως λεγεται!) ΛΟΑΤ. Σκέφτηκα οτι θα παρει κατι μέρες να διωρθωθει, αλλα τελικα πηρε κατι δευτερόλεπτα! Doge MLG (συζήτηση) 11:56, 2 Ιουνίου 2017 (UTC)

@Doge MLG: Η διαδικασία είναι απλή, μιας και κανένα κείμενο της Βικιπαίδειας δεν χάνεται. Υπάρχουν όλα στο ιστορικό των σελίδων και μπορούν να επαναφερθούν οποιαδήποτε στιγμή. Για αυτό και εσύ, μην φοβάσαι να επεξεργαστείς το οτιδήποτε μιας και είσαι νέος. Καλή συνέχεια Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 12:02, 2 Ιουνίου 2017 (UTC)

Αρχείο:Bαλκανικοί Πολέμοι.pdf[επεξεργασία κώδικα]

Είναι από το λήμμα Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος. Τί εξυπηρετεί η επιφόρτωσή του; Έχει λόγο; Τί λες, δεν είναι για γρήγορη διαγραφή; ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 12:24, 2 Ιουνίου 2017 (UTC)

@Chalk19:Όντως έχεις δίκιο. Είναι το λήμμα της ΒΠ για τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο. Δεν νομίζω να έχει κάποια χρησιμότητα ως ξεχωριστό αρχείο ανεβασμένο στην ίδια την Βικιπαίδεια. Εγώ ναι θα έλεγα πως είναι για διαγραφή.--Texniths (συζήτηση) 12:27, 2 Ιουνίου 2017 (UTC)
Ε, ναι, για φαντάσου κάθε λήμμα της ΒΠ να είναι ανεβασμένο στην ίδια τη ΒΠ ως pdf! Και μετά ως jpeg! ——Chalk19 (συζήτηση) 12:31, 2 Ιουνίου 2017 (UTC)

Διαγραφή ή εύλογη χρήση[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Texnith. Είδα τις φωτογραφίες που πρότεινες για διαγραφή. Μήπως θα έπρεπε να γίνουν εύλογης χρήσης; Χρησιμοποιούνται μόνο στα λήμματα για τους ανθρώπους, έχουν πηγή, είναι μικρές, ξεχνάω κάτι; --Focal Point 16:40, 3 Ιουνίου 2017 (UTC)

@FocalPoint: Καλησπέρα φίλτατε. Προσωπικά θεωρώ πως μόνο αυτή του Στάθη Ψάλτη θα μπορούσε να θεωρηθεί ως εύλογη χρήση, μιας και έχει αποβιώσει. Οι άλλοι δύο είναι ακόμη εν ζωή, οπότε δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει.--Texniths (συζήτηση) 16:45, 3 Ιουνίου 2017 (UTC)

Μα προφανώς, και έλεγα τι ξέχασα.... πήρα φόρα από αυτήν του αποβιώσαντος και ξεχάστηκα. --Focal Point 17:00, 3 Ιουνίου 2017 (UTC)

και άλλο ένα[επεξεργασία κώδικα]

Μια παράκληση: Αν δεις καμιά φορά καμιά καλή προσπάθεια για (μη εγκυκλοπαιδικό) λήμμα όπως το Magic Park, προτείνω να κάνεις ένα απλό μηνυματάκι μαζί με την πρόταση διαγραφής, μπας και ο χρήστης θελήσει να γυρίσει για κανένα εγκυκλοπαιδικό λήμμα. Μπορείς βέβαια να βάζεις και το προτεινόμενο μήνυμα π.χ. subst:εγδ|Magic Park|μη εγκυκλοπαιδικό, αν και εγώ τα βρίσκω πολύ ψυχρά αυτά τα τυπικά. --Focal Point 16:59, 3 Ιουνίου 2017 (UTC)

@FocalPoint: Σωστή παρατήρηση. Όντως αυτές οι ειδοποιήσεις είναι ψυχρές και ίσως τρομακτικές για κάποιους χρήστες. Όπως και να έχει θα το έχω κατά νου Προσωπάκι έφρασης--Texniths (συζήτηση) 17:07, 3 Ιουνίου 2017 (UTC)

?[επεξεργασία κώδικα]

Μμμμ ... λες; ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 10:21, 4 Ιουνίου 2017 (UTC)

@Chalk19: Και εμένα εκεί πήγε το μυαλό μου, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Ενδεχομένως να είναι και άλλος χρήστης με βεβαρημένο ιστορικό... από Θεσσαλονίκη μεριά.--Texniths (συζήτηση) 10:24, 4 Ιουνίου 2017 (UTC)
To όνομα χρήστη ίσως δείχνει προς τη μεριά που λες. Όπως και άλλο ένα πρόσφατο. Βλέπουμε. ——Chalk19 (συζήτηση) 10:31, 4 Ιουνίου 2017 (UTC).
ΥΓ Τον τσάκωσε! Έχει όμως ανεβάσει και στα commons ως Κουτί. ——Chalk19 (συζήτηση) 10:47, 4 Ιουνίου 2017 (UTC)
Ανεμενόμενο, με τέτοιο όνομα. Στα commons με την κατάλληλη τεκμηρίωση φεύγουν και με ταχεία. Θέλουν ψάξιμο.--Texniths (συζήτηση) 10:54, 4 Ιουνίου 2017 (UTC)

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, υπήρξε τελικά κινητικότητα για τα αρχεία που επιφόρτωσε στα commons, από αυτό το λογαριασμό τουλάχιστον... Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι.--Texniths (συζήτηση) 11:11, 4 Ιουνίου 2017 (UTC)

Ισως αυτός να είναι ο δρόμος, αν υποθέσουμε ότι οι "Θεσσαλονικείς φίλοι" είναι ένα και το αυτό πρόσωπο, Το "Κουτί" είχε δράση στα Commons από καιρό. ——Chalk19 (συζήτηση) 17:57, 4 Ιουνίου 2017 (UTC)


188.4 = ? Δεν σου θυμίζει κάτι η συγκεκριμένη διεύθυνση IP ? Προσωπάκι έφρασης --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:09, 4 Ιουνίου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Της γνωστής οικογενείας Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 12:12, 4 Ιουνίου 2017 (UTC)
Κύριε Texniths μην βάζετε σήμανση διαγραφής στο λήμμα Αντώνης Φραγκάκης γιατί καλύπτει τα κριτήρια Εγκυκλοπαιδικότητας!σύνδεσμος=%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:P_music.pngAntonyFragakis

@AntonyFragakis: Έχει αναφερθεί στη σελίδα συζήτησης σου, ότι εσύ ως δημιουργός του λήμματος ΔΕΝ μπορείς να αφαιρείς την σήμανση. Έτσι λέει η πολιτική. Μάθε να σέβεσαι τους κανόνες. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατι βάζεις σήμανση προστασίας (αυτό γίνεται μετά απο απόφαση διαχειριστών και μόνο) και επίσης κατηγορίες για Ελληνίδες(!!!) ηθοποιούς σε λήμμα άνδρα...--Texniths (συζήτηση) 11:27, 8 Ιουνίου 2017 (UTC)

Λήμμα Γιώργος Τσεμερόπουλος[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Είχα αλλάξει την πρώτη παράγραφο και είχα προσθέσει "Τα χρόνια στην Αμερική" και μετά είδα ότι με μια τροποποίηση σου χάθηκαν μαζί και οι παραπομπές. Επειδή είμαι καινούργιος στην Βικιπαίδεια είχα κάνει κάποιο λάθος? Ευχαριστώ.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Jimpan007 (συζήτησησυνεισφορά) .

@Jimpan007: μισό να το κοιτάξω, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα με τις παραπομπές.--Texniths (συζήτηση) 12:19, 8 Ιουνίου 2017 (UTC)

Πετοσφαίρηση[επεξεργασία κώδικα]

Έκανα μια προσπάθεια για καλύτερο ύφος, μήπως κρατηθεί το περιεχόμενο. Στη γερμανική, που το λήμμα είναι καλό, υπάρχει ενότητα για την τεχνική, είναι όμως αλλιώς ανεπτυγμένη. Δες και πράττουμε.   ManosHacker 12:46, 11 Ιουνίου 2017 (UTC)

@ManosHacker: Ναι όντως, νομίζω είναι καλύτερα τώρα, δεν έχει τόσο έντονη τη μορφή «οδηγιών». Σίγουρα αυτό της γερμανικής φαίνεται καλύτερο, αλλά και πάλι η εικόνα έχει βελτιωθεί. Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 15:53, 11 Ιουνίου 2017 (UTC)

New actor on the block[επεξεργασία κώδικα]

Νομίζω φίλε μου ότι ο νέος χρήστης με όνομα γυναίκας ηθοποιού πρέπει να ανήκει στο γνωστό "θίασο" (δεν ήταν τυχαία η ερώτηση που έκανα προ ημερών στο ΣΔ). ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 21:44, 11 Ιουνίου 2017 (UTC)

@Chalk19: Πράγματι, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και να μην είναι, ας προσέχουμε γιατί οι περισσότερες συνεισφορές είναι προβληματικές.--Texniths (συζήτηση) 01:35, 12 Ιουνίου 2017 (UTC)

Aegean Airlines[επεξεργασία κώδικα]

Είμαστε η Βικιπαίδεια, όχι το χρηματιστήριο. Αν κοιτάξεις και τη σελίδα συζήτησης του άρθρου, υπάρχει ένα πολύ καλό παράδειγμα γιατί δεν πρέπει να αναφέρεται το όνομα "Αεροπορία Αιγαίου". Ωστόσο, θα μπορούσε να προστεθεί στο κομμάτι που γράφει "Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών" ως "Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την ελληνική ονομασία της, Αεροπορία Αιγαίου). --Dimsar01 (συζήτηση) 18:55, 22 Ιουνίου 2017 (UTC)

@Dimsar01: Ξέρω που βρισκόμαστε. Απλά ήθελα να τονίσω πως ο όρος χρησιμοποιείται ακόμη, έστω και στο χρηματιστήριο. Αν επιμένεις να αφαιρεθεί δε θα το επαναφέρω.--Texniths (συζήτηση) 22:02, 22 Ιουνίου 2017 (UTC)

Γνώμη[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα φίλε Texniths. Το παρατήρησα πριν λίγο συμπτωματικά, διορθώνοντας ένα ορθογραφικό λάθος μου σε δυο λήμματα που είχα επιμεληθεί παλιά. Εννοώ αυτή και αυτή την περίπτωση. Δεν είναι προφανές, ιδίως από την πρόσφατη μορφολογία των συνεισφορών (κουτιά στα μυθολογικά λήμματα), αλλά και τον Τζέιμς Πότερ; ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 10:19, 25 Ιουνίου 2017 (UTC)

@Chalk19: Καλησπέρα φίλε. Ναι νομίζω πως το προφανές είναι και πραγματικότητα στην περίπτωση αυτή. Αν και από όσο έχω δει δεν υπάρχει κάτι "προβληματικό" στις συνεισφορές αυτές. Εκτός αν μου έχει ξεφύγει.--Texniths (συζήτηση) 12:11, 25 Ιουνίου 2017 (UTC)
Όχι, δεν είδα κάτι προβληματικό στη συμπεριφορά. ——Chalk19 (συζήτηση) 13:13, 25 Ιουνίου 2017 (UTC)

ΛΕΥΚΟ[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ αγαπητέ για την αναστροφή στο ΛΕΥΚΟ, αλλά δε βγάνει άκρη. Μην ασχολήσε καλύτερα και χάνεις το χρόνο σου, τουλάχιστον επί του παρόντος. Υπάρχει μια επιμονή σε αυτό το ζήτημα από IP, γι' αυτό και είχε κλειδωθεί μετά από αίτημά μου, αλλά τώρα που άνοιξε εμφανίστηκαν οι IP πάλι και ένας εγγεγραμμένος χρήστης. Συμμάζεψα όσο μπορούσα το λήμμα, αλλά διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα αξιόπιστο για το κόμμα, συν αυτήν τη μάλλον ενδοκομματική διαμάχη που φαίνεται να έχει αντανάκλαση και στο λήμμα. Γι' αυτό το πρότεινα τελικά για διαγραφή. 34kor34 (συζήτηση) 11:21, 26 Ιουνίου 2017 (UTC)

Δεν κάνει τίποτα αγαπητέ. Ναι, ναι το έχω δει ότι υπάρχει μια διαμάχη, η οποία δυστυχώς πέρασε και εδώ. Για να δούμε αν μπορεί να τεκμηριωθεί εγκυκλοπαιδικότητα, αν και εγώ νομίζω πως όχι.--Texniths (συζήτηση) 11:24, 26 Ιουνίου 2017 (UTC)

Παρακαλώ[επεξεργασία κώδικα]

να βοηθάς τους νέους συντάκτες. Κάνω δουλειά να τους προετοιμάσω μήπως κι επιβιώσουν στη Βικιπαίδεια, θέλει κι από τους υπόλοιπους λίγη ενέργεια για να μείνουν. Ευχαριστώ,   ManosHacker 13:38, 29 Ιουνίου 2017 (UTC)

@ManosHacker: Εντάξει, θα προσπαθήσω όσο μπορώ. Άλλωστε όλοι από εκεί ξεκινήσαμε.--Texniths (συζήτηση) 15:33, 29 Ιουνίου 2017 (UTC)
Σόρι για την αναστροφή κι από εμένα, σε ευχαριστώ πολύ.   ManosHacker 18:22, 29 Ιουνίου 2017 (UTC)

Για την βοήθεια στα λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Σ' ευχαριστώ πολύ που βοηθάς στην επεξεργασία των λημμάτων που δημιουργώ. Καλή συνέχεια! ^^ νεφ (συζήτηση) 16:36, 2 Ιουλίου 2017 (UTC)

@Νεφ: Δεν κάνει τίποτα! Καλή και δημιουργική συνέχεια! Προσωπάκι έφρασης--Texniths (συζήτηση) 16:38, 2 Ιουλίου 2017 (UTC)

Κολοσσός της Ρόδου.[επεξεργασία κώδικα]

Για ποιό λόγο αναιρέσατε τη διόρθωσή μου;Αφού το Κολοσσαίο της Ρώμης(αν όντως αναφερόσασταν σε αυτό) χρονολογείται στο 72 μΧ και όχι στο 80 πΧ.Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αγγελική Τοπάντζα (συζήτηση) 11:53, 14 Ιουλίου 2017 (UTC)

@Αγγελική Τοπάντζα: Άρχισε να κατασκευάζεται το 72 αλλά ολοκληρώθηκε το 80 μ.Χ. σύμφωνα με το αντίστοιχο λήμμα.--Texniths (συζήτηση) 12:35, 14 Ιουλίου 2017 (UTC)

Ας συμφωνησω,αν και όταν είχα επισκεφθεί το Κολοσσαίο,η ημερομηνία που αναγραφότ Αγγελική Τοπάντζα (συζήτηση) 13:05, 14 Ιουλίου 2017 (UTC)

 • που αναγραφόταν ήταν το 72 μΧ.Βέβαια,εσεις είχατε γράψει 80 πΧ και όχι μΧ,κάτι το οποίο διορθώσατε όπως βλέπω. Αγγελική Τοπάντζα (συζήτηση) 13:08, 14 Ιουλίου 2017 (UTC)
Σας παραθέτω κι άλλη πηγή που αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε το 80 μΧ: Εγκυκλοπαίδεια Britannica Eυχαριστώ για την επικοινωνία και τον χρόνο σας.--Texniths (συζήτηση) 13:12, 14 Ιουλίου 2017 (UTC)

Ελονοσία![επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Δε θυμάμαι αν είχα ζητήσει τίποτα. Το συγκεκριμένο diff που μου δείχνεις είναι όταν άλλαξα την ποιότητα του λήμματος, καθότι ήταν Α και το υποβίβασα σε Β... (πλέον περνάνε κι αυτά της "Α" ποιότητας αξιολόγηση). Οπότε, πράξε αναλόγως. Ευχαριστώ για την ενημέρωση! —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 16:19, 16 Ιουλίου 2017 (UTC)

Εκ παραδρομής θα έγινε, πράγματι.... Ευχαριστώ ξανά για τον ενδιαφέρον! —ΖῷονΠολιτικόν (παρακαλῶ...) 16:26, 16 Ιουλίου 2017 (UTC)

Λεζάντα[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μάλλον διαχρονικό, με την τοποθέτηση των προτύπων. Η εικόνα υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει η λεζάντα που, μερικές φορές, περιέχει σημαντικές πληροφορίες, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Αυτός είναι ο λόγος που επαναφόρτωσα την εικόνα. Μήπως μπορεί να βρεθεί τρόπος να μην χάνεται η πληροφορία;

Bach (συζήτηση)

@Bach: Τώρα είναι εντάξει. Απλώς βάζουμε την εικόνα και τη λεζάντα χειροκίνητα στο, κατά τα άλλα αυτόματο, πρότυπο και λειτουργεί μια χαρά.--Texniths (συζήτηση) 20:40, 16 Ιουλίου 2017 (UTC)
@Bach:Πέρα από το παραπάνω, γίνεται και προσθήκη λεζάντας στα Wikidata (όπως μόλις ανακάλυψα) και έρχεται μαζί με την εικόνα. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ευχαριστώ για την επικοινωνία.--Texniths (συζήτηση) 20:44, 16 Ιουλίου 2017 (UTC)

Βόλος[επεξεργασία κώδικα]

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE_2011

Ανεκαθεν η πολη του Βολου σαν ΠΣ συνισταται απο Νεα Ιωνια, Ιωλκο και Βολο. Μην συγχεεται τις εννοιες της δημοτικης ενοτητας και του Δημου με την οντοτητα μιας πολης. Ευχαριστω

Οι αλλαγες και τα στοιχεια που εχετε προσθεσει για τον Βολο, ετσι οπως τα παρουσιαζετε ειναι σαν να επιμενω οτι η Αθηνα εχει 600,000 κοσμο γιατι αυτα ειναι τα ορια της δημοτικης ενοτητας Αθηνων και οχι 3,000,000 που ειναι ο συνολικος οικισμος. Πιστευω να καταλαβαινεις.

Και σου εξηγω αλλά αρνεισαι να το καταλαβεις: πληθυσμος πολης 125,000, δημοτικη ενοτητα Βολου: 86000, Δημος: 144,000. Αυτα ειναι τα στοιχεια, σε παρακαλω μην μπερδευεις τις εννοιες. Το παραδειγμα με την Αθηνα θα σε βοηθησει πιστευω.

Βλέπεις...[επεξεργασία κώδικα]

Ο ανταγωνισμός μεταξύ σχολείων... Προσωπάκι έφρασης --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:56, 26 Ιουλίου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Ξεκάθαρα πράγματα Προσωπάκι έφρασης--Texniths (συζήτηση) 14:58, 26 Ιουλίου 2017 (UTC)

Λέγε ότι θέλεις...[επεξεργασία κώδικα]

... όπως «...και ούτε έχει την επιθυμία να γίνει». Εγώ όμως σου λέω ότι έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σου σε όσες γρήγορες διαγραφές έχεις προτείνει (ανάμεσα σε άλλα) και σου ζητώ να δεχτείς την πρόταση/πρόκληση να αναλάβεις το ελάχιστο αυτό κομμάτι ευθύνης (που άλλωστε σου αντιστοιχεί). Αναμένω απάντηση. --Focal Point 19:48, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)

@FocalPoint: Χαχαχα, με έκανες και γέλασα με την εισαγωγή Προσωπάκι έφρασης Αλλά όσο και να μην το πιστεύεις, θεωρώ εαυτόν νέο (ακόμη :P). Επίσης, προβλέπεται μια πυκνή περίοδος από πλευράς εξωβικιπαιδικών δραστηριοτήτων για εμένα, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο. Οπότε λέω ας το αφήσουμε προς το παρόν. Για τη συνέχεια θα δούμε. Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση. Με τιμά Προσωπάκι έφρασης --Texniths (συζήτηση) 20:48, 4 Αυγούστου 2017 (UTC)


Λήμμα Δημήτρης Σαμαράς[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, έγιναν αλλαγές στο περιεχόμενο, μπορεί να γίνει πάλι αξιολόγηση ; να συζητηθούν οι λόγοι διαγραφής, να αναδειχθούν τα υπέρ και κατά του λήμματος και η τελική απόφαση να είναι προϊόν συναίνεσης. γιατί δεν επιβεβαιώνει τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας; οι παραπομπές είναι ακριβείς.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Samarasgroup (συζήτησησυνεισφορά) .

@Samarasgroup: Οι πηγές θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες από το θέμα του λήμματος. Δηλαδή ο βιογραφούμενος δεν θα πρέπει να έχει σχέση με τις ιστοσελίδες. Το ίδιο και τα δελτία τύπου σε διάφορες ιστοσελίδες.--Texniths (συζήτηση) 21:03, 11 Αυγούστου 2017 (UTC)

Εντάξει θα το ξαναδώ τις επόμενες ημέρες. Αν και δε καταλαβαίνω τι σημαίνει ακριβώς ο βιογραφούμενος δεν θα πρέπει να έχει σχέση με τις ιστοσελίδες. Να μη μπουν σαν πηγές προσωπικές ιστοσελίδες του βιογραφούμενου;ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Samarasgroup (συζήτησησυνεισφορά) .

Ναι, αυτό σημαίνει να μπουν ανεξάρτητες πηγές. Πηγές που δεν σχετίζονται άμεσα με το θέμα του λήμματος.--Texniths (συζήτηση) 22:17, 11 Αυγούστου 2017 (UTC)

άλλαξα τις πηγές, τώρα μπορώ να συνεχίσω με το λήμμα; μπορείς να μου πείς τι άλλο είναι λάθος, ώστε να το διορθώσω και να συνεχίσω προσθέτοντας νέο περιεχόμενο;

Παραπομπές[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Έχω παρατηρήσει πως προχωρείς σε αντικατάσταση του προτύπου {{παραποπές}} με το <references/> σε λήμματα που έχω δημιουργήσει. Υπάρχει κάποιος τεχνικός λόγος; Καλό Δεκαπενταύγουστο! Nataly8 συζήτηση 10:18, 13 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Nataly8: Καλημέρα. Στηρίζομαι στη συζήτηση αυτή της αγοράς. Επίσης είχε γίνει και μαζική αλλαγή των προτύπων {{παραπομπές}} και {{reflist}} από bot. Καλές διακοπές.--Texniths (συζήτηση) 10:27, 13 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ημερομηνία γέννησης Μπαλαμπάν[επεξεργασία κώδικα]

Στο αγγλικό λήμμα είχε την ημερομηνία γέννησης ολόκληρη. Ίσως είναι λάθος, αλλά έκανα το λάθος να μην ελέγξω ότι στο τούρκικο δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι. Καλά έκανες και την αφαίρεσες. νεφ (συζήτηση) 20:16, 16 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Νεφ: Από ότι κατάλαβα στο αγγλικό λήμμα έχουν ημερομηνία γέννησης για να λειτουργήσει το πρότυπο {{ηγη}} που δείχνει αυτόματα την ηλικία. Έτσι λοιπόν, για "σιγουριά" έβαλαν 1 Ιανουαρίου. Αλλά σύμφωνα με τις πηγές δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, και όπως λες στο τούρκικο λήμμα δεν φαίνεται κάτι.--Texniths (συζήτηση) 20:50, 16 Αυγούστου 2017 (UTC)

Du Temple[επεξεργασία κώδικα]

Σε έβαλε σε κόπο φίλτατε με τις μετακινήσεις και γράφεις και ξαναγράφεις τη σελίδα με τα στοιχεία της ενσωμάτωσης. Συγγνώμη, αλλά τι να κάνω! Συγχαρητήρια για τις καλές μεταφράσεις σου. 34kor34 (συζήτηση) 12:56, 19 Αυγούστου 2017 (UTC)

Όχι φίλτατε 34kor34, μην ανησυχείς! Δεν υπάρχει πρόβλημα. Σημασία έχει να βγαίνει ορθό αποτέλεσμα και περιεχόμενο από ολόκληρη τη διαδικασία. Να είσαι καλά! --Texniths (συζήτηση) 13:00, 19 Αυγούστου 2017 (UTC)

Μάλιστα ...[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε, ίσως κάναμε τις ίδιες σκέψεις. Εάν έτσι έχει το πράγμα, ίσως είναι πια καιρός για κάτι δραστικότερο από αναστροφές και συστάσεις. Στα commons έχει δυο διαδοχικές φραγές (ενός και τριων μηνών) για συνεχείς παραβιάσεις δικαιωμάτων, ενώ στην αγγλική ΒΠ φράχτηκε οριστικά για χρήση πολλαπλών λογαριασμών. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 07:33, 23 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Chalk19: Έτσι φαίνεται πως είναι αγαπητέ. Όταν ένας νέος λογαριασμός χωρίς καμία άλλη επεξεργασία πηγαίνει και επεξεργάζεται λήμματα τα οποία ανήκουν στο top του άλλου χρήστη (Μουσικό Σχολείο, Μουτίδου κλπ), σημαίνει πως έχουμε πολλούς λογαριασμούς που τους χειρίζεται το ίδιο άτομο. Να προσθέσω στα λεγόμενα σου την παράκληση (!!!) για αφαίρεση της φραγής του, αλλά και τις φωτογραφίες που ανέβασε χθες εδώ τοπικά στην ελληνική ΒΠ. Δυστυχώς από ότι φαίνεται υπάρχει αδυναμία κατανόησης της πολιτικής, όσο και αν προσπαθήσαμε να την εξηγήσουμε και αναλύσουμε...--Texniths (συζήτηση) 09:01, 23 Αυγούστου 2017 (UTC)

Βοήθεια[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, για μια φορά θα χρειαστώ εγώ τα φώτα σου στα ελληνικά. ^^ Συγκεκριμένα, ήθελα αν μπορούσες να μου διαβεβαιώσεις/επιβεβαιώσεις (ή όχι) πως στα ελληνικά δεν υπάρχει η δυνατότητα που υπάρχει σε ξένες γλώσσες πχ. τα γαλλικά και τα αγγλικά για γεωγραφικούς τύπους του στυλ "Plaines de X" ή "Plains of X", δηλαδή "Πεδιάδες του Χ"... Εννοώ, δηλαδή, πως σε γεωγραφικές ονομασίες ο όρος πεδιάδα, στα ελληνικά τουλάχιστον, είναι δυνατό να βρεθεί μόνο στον τύπο του ενικού, για τις κύριες ονομασίες τουλάχιστον... Ή όχι ? ΥΓ. Για να μην το ταλαιπωρούμε παραπάνω, το συγκεκριμένο παράδειγμα που έχω υπόψη είναι οι "Plaines d'Abraham" στο Κεμπέκ... ;) --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 04:50, 24 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Καλημέρα αγαπητέ. Ναι, έχεις δίκιο η έκφραση αυτή συναντάται κυρίως στον ενικό αν μιλάμε για περιορισμένη περιοχή. Είναι σίγουρα προτιμότερο από τον πληθυντικό. Οπότε συνηγορώ στη χρήση της λέξης "Πεδιάδα". Προσωπάκι έφρασης -Texniths (συζήτηση) 07:06, 24 Αυγούστου 2017 (UTC)

ΟΚ, σ'ευχαριστώ. :) Με την ίδια ευκαιρία θα ήθελα την γνώμη σου για την εγκυκλοπαιδικότητα αυτού του λήμματος, ενώ σε επίπεδο συγγραφής φαίνεται να υπάρχει και σύγκρουση κινήτρων (δες ποιος ξεκίνησε την συγγραφή του λήμματος και ποιος επιφόρτωσε όσα αρχεία βρίσκονται αυτού, ειδικά η φωτογραφία-πορτραίτο που έχει και τα στοιχεία της κάμερας μέσα)... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 07:33, 24 Αυγούστου 2017 (UTC)

Χμμμ, πράγματι Glorious. Αν όχι κάτι άλλο, σίγουρα "ασυνήθιστη" (για τον χρήστη) θεματολογία. Θα το κοιτάξω.--Texniths (συζήτηση) 07:41, 24 Αυγούστου 2017 (UTC)

Το να περάσουμε από τις οικογένειες ευγενών του Μεσαίωνα, άντε και Αναγέννησης, ξαφνικά και απότομα σε σύγχρονη Ελληνοκύπρια ζωγράφο είναι κάπως απότομο είναι η αλήθεια. Όπως το είπες και εσύ παραπάνω, "ασυνήθιστη" η συγκεκριμένη θεματολογία για τον χρήστη αυτόν... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 07:44, 24 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Μάλλον έχει υποψίες εγκυκλοπαιδικότητας. Υπάρχουν κάποιες αναφορές στο διαδίκτυο ([1], [2], [3]), αλλά τη σύγκρουση κινήτρων δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε...--Texniths (συζήτηση) 09:55, 24 Αυγούστου 2017 (UTC)

Εγκυκλοπαιδικότητα λήμματος Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων[επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος Το Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων πληρεί τα κριτήρια σχετικά με Εγκυκλοπαιδικότητα και ιδιαίτερα τις αναφορές σε Μη εμπορικούς – μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς γιατί είναι οργανισμός που: οι δραστηριότητές του εκτείνονται σε εθνικό επίπεδο, η διάρκεια της ύπαρξης του είναι μεγάλη (1981 έως σήμερα 36 έτη), ο αριθμός των μελών του είναι παραπάνω από ικανοποιητικός (όλοι οι εκπαιδευτικοί εικαστικών μαθημάτων σε ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση) και ως σημαντικά επιτεύγματα του μπορούν να θεωρηθούν: η συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών-μελών του, οι συνεχείς παρεμβάσεις του για την θετική διαμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος της Ελλάδας στο αντικείμενο των εικαστικών τεχνών, οι εκδόσεις του κά. Για να καλυφθούν περαιτέρω κριτήρια προστέθηκαν κάποιες δευτερεύουσες αξιόπιστες πηγές, ακαδημαϊκές και μη-ακαδημαϊκές που θεωρώ οτι επαληθεύουν την ύπαρξη του οργανισμού, την αναγκαιότητα και εγκυκλοπαιδικότητα του λήμματος. αναφορικά: προστέθηκαν ως επιπλέον δευτερεύουσες πηγές τεκμηρίωσης

 • καταστατικό ίδρυσης (αρ Πρωτοδ)
 • έγγραφα ΥΠΕΘ σχετικά με συνέδρια & επιμορφωτικά σεμινάρια Ένωσης
 • πρακτικά συνεδρίασης Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων Βουλής Ελλήνων
 • άρθρα ηλεκτρονικής έκδοσης εφημερίδων (οχι blog) (Ριζοσπάστης, Η Αυγή
 • άρθρα ηλεκτρονικού τύπου (οχι blog

παρ όλα αυτά είναι χρήσιμη κάθε επιπλέον παρατήρηση και βοήθεια για τη βελτίωση του λήμματος --Yanzog 15:57, 24 Αυγούστου 2017 (UTC)

Γι'αυτό...[επεξεργασία κώδικα]

δεν μου αρέσουν τα ανακατέματα εντός των προτύπων... Κι αυτό το πράγμα υποτίθεται πως έμεινε εκεί για... μέχρι σήμερα που το αναίρεσα πάντως... Συνεπώς, οδηγία γενικής χρήσεως προσοχή με τα ανακατέματα στα πρότυπα, διαφορετικά μπορεί εύκολα να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 09:55, 25 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Ναι πράγματι, έχεις δίκιο. Πρέπει να προσέχουμε τα «ανακατέματα»...--Texniths (συζήτηση) 10:18, 25 Αυγούστου 2017 (UTC)

Πυρρής Αρκαδίας[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα φιλε Τεχνίτη, σχετικά με την διαγραφή σου ολων των πληροφοριών για το συγκεκριμένο δημοσίευμα,ήθελα να σε ενημερώσω πώς όσα αναφέρονται στο θέμα , προέρχονται από εκτενή έρευνα που έγινε με κατοίκους του χωριού,με μαρτυρίες και αρκετές συνεντέυξεις. Επίσης κάποιες από τις πληροφορίες προέρχονται από ιστοσελίδες ιστορικού ενδιαφέροντος, και η όλη έρευνα έγινε με πολύ κόπο και μεράκι για το χωριό,και για να βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα προς τα έξω. Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μήν αποκλίεις κομμάτια του συγγράμματος αυτού,χωρίς κάποιο σημαντικό λόγο.

Σε ευχαριστώ και ελπίζω τη δέουσα κατανόηση σου.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Ορέστης Π. (συζήτησησυνεισφορά) .

Το μεγαλύτερο κομμάτι του λήμματος δεν έχει παραπομπές. Εφ' όσον ξέρεις σε ποιες πηγές βρίσκονται, μπορείς να βάλεις τις παραπομπές. Επίσης, οι μαρτυρίες, οι συνεντεύξεις και η έρευνα με κατοίκους εμπίπτουν στην κατηγορία της πρωτότυπης έρευνας, που δεν είναι αποδεκτή στην Βικιπαίδεια. Σε ευχαριστώ.--Texniths (συζήτηση) 14:34, 27 Αυγούστου 2017 (UTC)

Πυρρής Αρκαδίας[επεξεργασία κώδικα]

Ωραία λοιπόν δηλαδή για πράγματα που δεν έχει γράψει κανείς ποτέ στο διαδίκτυο και δεν υπάρχουν πληροφορίες σε άλλον ιστότοπο αποκλείεις τον κόσμο από το να τα μάθει. Μήπως η τεκμηρίωση που περιμένεις δεν έχει όριο; Δημοσίευσα την εργασία μου εδώ με μεγάλη ευχαρίστηση και περίμενα αισιόδοξα αποτελέσματα γιατί είχε και απήχηση το θέμα που έγραψα, όμως πραγματικά πόσα site πιστεύεις ότι έχουν δημοσιεύσει κάτι για ένα απομακρυσμένο χωριό της Αρκαδίας; Γιατί να μην υπάρχει κάτι ωραίο λοιπόν σέ ένα μεγάλο ιστότοπο σαν την βικιπαίδια; Ορέστης Π. (συζήτηση) 07:34, 28 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Ορέστης Π.: Δυστυχώς, δεν επιτρέπεται στους χρήστες να δημοσιεύουν «μη ελεγμένα» και «μη επαληθεύσιμα» στοιχεία. Και δημοσιευμένες πηγές δεν είναι μόνο οι ιστοσελίδες. Είναι βιβλία, είναι περιοδικά κλπ. Οι μαρτυρίες και η επιτόπια έρευνα πάντως είναι πρωτότυπη έρευνα. Η Βικιπαίδεια δεν είναι χώρος δημοσίευσης αποτελεσμάτων πρωτότυπης έρευνας, αλλά χώρος που όλα πρέπει (άσχετα που αυτό καταπατείται σε πολλές περιπτώσεις) να συνοδεύονται από πηγές. Ευχαριστώ.--Texniths (συζήτηση) 08:38, 28 Αυγούστου 2017 (UTC)
ΥΓ. Τα προβλήματα έχουν αναφερθεί και στη σελίδα συζήτησης του λήμματος, από άλλον χρήστη, όταν αφαιρέθηκε το κείμενο για πρώτη φορά (όχι από μένα).--Texniths (συζήτηση) 08:45, 28 Αυγούστου 2017 (UTC)

Φωτογραφίες[επεξεργασία κώδικα]

Σε περιπτώσεις όπου υποστηρίζεται πως το υλικό ανεβαίνει από τον ίδιο τον δημιουργό του αλλά δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται το {{No OTRS permission since |year= 2017 |month= 08 |day= 29}}, καθώς δίνει κάποιο χρόνο για το OTRS, το οποίο αν δεν έρθει η φωτογραφία θα διαγραφεί μετά από κάποιο διάστημα από bot. Gts-tg (συζήτηση) 16:33, 29 Αυγούστου 2017 (UTC)

Π.χ. το έβαλα στην πρόσφατη περίπτωση για το File:Αδάμ_Τσαρούχης_-_Προσωπικό_αρχείο_του_Αδάμ_Τσαρούχη.jpg Gts-tg (συζήτηση) 16:34, 29 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Gts-tg: Σωστά, έχεις δίκιο, το είχα ξεχάσει αυτό το πρότυπο. Να 'σαι καλά!.--Texniths (συζήτηση) 16:35, 29 Αυγούστου 2017 (UTC)

Αζερμπαϊτζάν[επεξεργασία κώδικα]

Θα μπορούσα να το ονομάσω και ακάουντ ειδικού σκοπού... Ξεκίνησε με - αυτόματη - μετάφραση POV λημμάτων εναντίον της Αρμενίας (έχε υπόψη την περίπτωση Ναγκόρνο-Καραμπάγ), ενώ όταν είδε πως τον πείραμε χαμπάρι, το γύρισε σε πιο "soft" λήμματα για τις άρτιες υποδομές κτλ. της χώρας... Προσοχή θέλει, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την παραμικρή επικοινωνία με άλλον χρήστη, ενώ φαίνεται να μην έχει συνεισφέρει σε καμία άλλη γλωσσική έκδοση του εγχειρήματος... Χρήστης ειδικού σκοπού, λοιπόν, ή απλώς εναλλακτικό ακάουντ άλλου εδώ συναδέλφου ο οποίος δεν θα ήθελε να μαθευτεί αυτή η άλλη του "αγάπη", γι'αυτό και δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την επικοινωνία που θα τον πρόδιδε και περιορίζεται σε σχεδόν κατευθείαν/απευθείας από τον γούγλη τον τρανσλέτη άχρωμες/άοσμες μεταφράσεις ? Πάντως ήδη ένας άλλος χρήστης έχει ταχθεί σε τουλάχιστον μία περίπτωση με το μέρος του σε προπαγάνδα/παραπληροφόρηση... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:40, 30 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Πράγματι. Φαίνεται να υπάρχει εμμονή με θέματα του Αζερμπαϊτζάν, και λίγο της Τουρκίας, πάντα με την ευγενική συνεισφορά του γούγλη Προσωπάκι έφρασης. Με την ευκαιρία, μιας και παρατήρησα πως σε άλλη σελίδα έκανες λόγο για πιθανό "puppet" ενός... μέρμηγκα, έχω την εντύπωση πως δεν πρόκειται για αυτόν, αλλά για άλλο χρήστη που ασχολείται με στρατό, αθλητισμό και εταιρείες. Δεν παραβιάζει κάποια πολιτική, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την ύπαρξη πολλαπλών λογαριασμών... --Texniths (συζήτηση) 14:47, 30 Αυγούστου 2017 (UTC)
Μάλλον θα πάω να τους σημάνω έναν έναν ώστε να υπάρχει και μια συνέχεια... Άλλωστε, εκτός και άμα υπάρξει επίσημη δήλωσή του - που δεν υπήρξε - ή προστεθεί άλλο σχετικό πρότυπο, πχ. όπως εδώ, τότε είναι η διαδικασία που προβλέπεται... Διαφορετικά, μας βλέπω να παθαίνουμε... νέα μυρμηγκίαση... Προσωπάκι έφρασης ΥΓ. Υπάρχουν και ειδικοί λόγοι, βέβαια, οι οποίοι αναφέρονται εντός της πολιτικής, αλλά άμα κρίνω από την απάντηση εδώ σε σχετικό ερώτημα (μέσω μέιλ ?) του C messier, τότε απλώς έχουμε εμμονές και νέες αρχές για νέους διορθωπολέμους... Οπότε, nope, δεν το θεωρώ εύλογη χρήση νέου ακάουντ... Με βάση τουλάχιστον αυτά που αναφέρονται εντός πολιτικής... Και η θεματολογία των συνεισφορών είναι ίδια και το ύφος ακριβώς ίδιο και ολόιδιο... Άμα είναι λοιπόν κάθε φορά που "δεν μας περνάει" να φτιάχνουμε και από ένα νέο ακάουντ κάθε φορά, τότε ζήτω που καήκαμε... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:58, 30 Αυγούστου 2017 (UTC)
@Glorious 93: Μεταδοτική ασθένεια αυτή η μυρμυγκίαση Προσωπάκι έφρασης, αλλά από ότι μπορώ να καταλάβω είναι όπως τα λες. Αν φτιάχνουμε συνέχεια λογαριασμούς μετά από κάθε "βικιαποτυχία", τότε έχουμε πρόβλημα. Και να πεις ότι δεν μπορεί κάποιος να το καταλάβει...--Texniths (συζήτηση) 15:06, 30 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ενδεικτικά, διαβάζω στο Βικιπαίδεια:Μαριονέτα για τις ακατάλληλες χρήσεις εναλλακτικών λογαριασμών:

 • Αποφυγή διερεύνησης: Η χρήση καλυμμένων εναλλακτικών λογαριασμών για να διασπάσετε το ιστορικό των επεξεργασιών σας, έτσι ώστε να μην είναι δυνατόν άλλοι χρήστες να ανιχνεύσουν πρότυπα συνεισφορών σας. Παρόλο που κάτι τέτοιο επιτρέπεται σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστά παραβίαση αυτής της πολιτικής η δημιουργία εναλλακτικών λογαριασμών με σκοπό τη σύγχυση ή την εξαπάτηση χρηστών-εκδοτών που έχουν πιθανώς έννομο ενδιαφέρον εξέτασης των συνεισφορών σας.

Ή, επίσης, εντός της εισαγωγής: «Οι χρήστες που χρησιμοποιούν περισσότερους από έναν λογαριασμούς προτρέπονται να παρέχουν συνδέσμους μεταξύ τους στη σελίδα χρήστη τους. Μπορούν επίσης να ανακατευθύνουν τη σελίδα χρήστη και τη σελίδα συζήτησης χρήστη στον κύριο λογαριασμό τους. Δεν χρειάζεται η χρήση απεριόριστων εναλλακτικών λογαριασμών χωρίς πολύ καλή αιτία. Αν πρέπει να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό, κάντε το με προσοχή. Σημειώστε ότι αν αποκαλυφθεί πως συμπεριφέρεστε καταχρηστικά και αναληφθεί δράση για αυτό, οι άλλοι Βικιπαιδιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να προστατέψουν την ανωνυμία σας. Το πιθανότερο είναι ότι όλοι οι λογαριασμοί σας θα φραχθούν και θα διασυνδεθούν σε κοινή θέα.»

Αρκετά απλό μου φαίνεται, ενώ είμαι βέβαιος πως η αντίστοιχη αγγλόγλωσση πολιτική έχει ακόμη περισσότερες "φωτογραφίες" της συγκεκριμένης περίπτωσης... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:25, 30 Αυγούστου 2017 (UTC)

Πράγματι, και από ότι είδα υπήρχαν κάποιες αλλαγές σε πρότυπα. Ίσως εκεί να κόλλησε το πράγμα. Όπως και να έχει ένας "φυσιολογικός" νέος χρήστης δεν θα πήγαινε να πειράξει τα πρότυπα από τις πρώτες του συνεισφορές...--Texniths (συζήτηση) 15:35, 30 Αυγούστου 2017 (UTC)
Yep, είχα ήδη θίξει το συγκεκριμένο θέμα στον Gts-tg, αλλά δεν μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω... Είναι αλήθεια, πάντως, πως ήταν αρκετά έξυπνη η μη τοποθέτησή του εντός της σχετικής συζήτησης στην Αγορά... Έτσι, δεν θα υπήρχε κάτι το επιλήψιμο (περίπτωση καλού και κακού ακάουντ βάση της πολιτικής περί μαριονετών)... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:38, 30 Αυγούστου 2017 (UTC)

Αρχίσαμε... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:55, 30 Αυγούστου 2017 (UTC)

Ούτε μανιτάρια να ήτανε... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 12:38, 31 Αυγούστου 2017 (UTC)

@Glorious 93: Ήταν αναμενόμενο μετά την τοποθέτηση της σήμανσης για μαριονέτες...--Texniths (συζήτηση) 12:40, 31 Αυγούστου 2017 (UTC)