Συζήτηση:Aegean Airlines

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Συγγνώμη αλλά την ονομασία Αεροπορία Αιγαίου μου είναι αδύνατο να την βρώ. Lucinos 12:02, 16 Απρ. 2005 (UTC)

Η Aegean Airlines έχει την επωνυμία "ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.- ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" και τον διακριτικό τίτλο "ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε." ή "ΑΕGEAN AIRLINES S.A.".[1]

οκ Lucinos 12:31, 16 Απρ. 2005 (UTC)

Αν θα πρέπει να μεταφρασθεί το "εμπορικό όνομα" της εταιρείας νομίζω πως είναι "Αιγαιακές αερογραμμές" διαφορετικά θα πρέπει να καταχωρηθεί με το εμπορικό όνομα που έχει εγκριθεί η σύσταση της εταιρείας δηλαδή και το Α.Ε.--Templar52 18:48, 30 Απριλίου 2006 (UTC)

Αν είναι έτσι, τότε το Α.Ε. θα πρέπει να το προσθέσουμε και στις "Ολυμπιακές Αερογραμμές", και στην "Ολυμπιακή Αεροπλοΐα", και στην "Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες" και σε όποιες άλλες επιχειρήσεις υπάρχουν. Το "Αεροπορία Αιγαίου" είναι η μετάφραση του λατινικού ονόματος σύμφωνα με την ίδια την Aegean. Νομίζω πως δεν χρειάζεται καμία αλλαγή το όνομα. AIcarus 20:41, 17 Μαΐου 2006 (UTC)

Επανέρχομαι στο όνομα: Θεωρώ ότι το άρθρο πρέπει να έχει τίτλο Aegean Airlines. Έτσι παρουσιάζεται και διαφημίζεται η εταιρία ακόμα και στα ελληνικά ([2]). Το Αεροπορία Αιγαίου είναι το όνομα της εισηγμένης μητρικής εταιρίας, και είναι πολύ συνηθισμένο το νομικά επίσημο όνομα να διαφέρει από το εμπορικό. Είναι σαν να βάζουμε τίτλο για το Mega Channel το Τηλέτυπος.--Hypnotist 14:05, 21 Ιανουαρίου 2008 (UTC)

Learjet[επεξεργασία κώδικα]

Ο όρος "air taxi" που χρησιμοποιείται για το Learjet 55 της Aegean Airlines είναι ατυχής. Το αεροσκάφος αυτό μπορεί να χαρακτηρισθεί ως corporate jet, business jet ή charter. Ο όρος αεροταξί δεν πολυχρησιμοποιείται πλέον και αφορά γενικά μικρά αεροσκάφη (πχ Cessna, Socata, κλπ) που ναυλώνονται για τοπικές πτήσεις.

Πιλότος αερογραμμών

Aegean[επεξεργασία κώδικα]

Το όνομα της εταιρείας σε όλα τα CRS είναι Aegean Airlines. Νομίζω πως πρέπει να μετονομάσουμε το άρθρο. *Αλέξανδρος 12:48, 12 Ιουλίου 2008 (UTC)


Νεκρός σύνδεσμος[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την διάρκεια αρκετών αυτόματων ελέγχων ο ακόλουθος εξωτερικός σύνδεσμος βρέθηκε να είναι μη διαθέσιμος. Παρακαλούμε ελέγξτε αν ο σύνδεσμος είναι πράγματι νεκρός και διορθώστε τον ή αφαιρέστε τον κατά περίπτωση.

Η ιστοσελίδα έχει αποθηκευτεί από το Internet Archive. Παρακαλούμε να εξετάσετε τη σύνδεση με μια κατάλληλη αρχειοθετημένη έκδοση: [3] --Gerakibot (συζήτηση) 18:51, 23 Αυγούστου 2019 (UTC)