Χρήστης:Αντικαθεστωτικός

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Χρήστης:Istoria1944)
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Οι αντιθέσεις στους κόλπους της ΒΠ και η αφεντιά μου

Εντός της κοινότητας της ΒΠ, έχουν προκύψει με ευθύνη όλων, διάφορες αντιθέσεις με αφετηρίες τον έλεγχο της κοινότητας. Αυτό είναι το πρωτεύον ως αντίθεση. Το πρωτεύον αυτό κουκουλώνεται, και αναδεικνύονται ως δήθεν κύρια διάφορα δευτερεύοντα πράγματα, με τους χρήστες να κερδίζονται σε δευτερεύουσες μάχες για τα επιμέρους. Έτσι ένας χρήστης ενώ νομίζει ότι συμφωνεί ή διαφωνεί για ένα θέμα στη πραγματικότητα κανέναν δεν ενδιαφέρει αυτό το ζήτημα, αλλά είναι μια δευτερεύουσα μάχη με σκοπό το πρωτεύον.

Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί, για να λύνει τα προβλήματα. Δεν υπάρχουν άριστοι χρήστες. Οι περισσότεροι έχουν κάνει λάθη στη προσπάθεια τους, το χειρότερο είναι η πεποίθηση ότι ο άλλος δεν αλλάζει και δεν πείθεται, και είναι ντε φάκτο εχθρός, όπως και κρυφές δράσεις που ξεπήδησαν. Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση, και αν μπορεί να γίνει κάτι. Σε ένα βαθμό δε με ενδιαφέρει πλέον. Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα χτυπήσουν αυτό που θεωρούν κακό με ένα μεγαλύτερο κακό ως μέσο, ας το δοκιμάσουν. Εγώ βαρέθηκα.

Από εκεί και πέρα, Δεν ανήκα και δεν ανήκω πουθενά, άκουσα τους πάντες, μίλησα με τους πάντες. Προσπάθησα να βοηθήσω με τις καλύτερες των προθέσεων. Φυσικά οι καλύτερες προθέσεις οδηγούν και στη κόλαση, και με ένα τουλάχιστον επιπόλαιο τρόπο κατηγόρησα διάφορους χρήστες σε κάτι που τότε αγνοώντας την τρέχουσα ηθική της ΒΠ το θεωρούσα τουλάχιστον αστείο(!!!), με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να φύγουν από τη ΒΠ. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι έκανα σοβαρό λάθος, άσχετα με το αν οι προθέσεις μου ήταν οι καλύτερες και η γνώση μου περί αγοράς και Σ.Δ και Αγοράς περιορισμένη.

Φυσικά η αποχώρηση μου δεν γίνεται βάσει αυτού του ζητήματος και μόνο. Κάτι τέτοιο (μόνο) θα ήταν ψευδές. Έχω κουραστεί από τη θεματολογία που ασχολήθηκα, και βλέπω ότι και άλλοι χρήστες έχουν βελτιωθεί πολύ, ως εκ τούτου δεν χρειάζομαι. Προσωπικοί λόγοι. Οι συχνές αντιδικίες με κούρασαν αισχρά. Δυστυχώς για κάποιο λόγο θεωρώ ότι είχα δίκιο, και ήξερα καλύτερα, αλλά θεωρώ ότι ο τρόπος μου δεν ήταν ο βέλτιστος, σε λήμματα όπως του Καραμούζη επικράτησε το αντίθετο της απλής ορθής λογικής απλά και μόνο επειδή είπα ότι ήξερα καλύτερα για το θέμα(το οποίο καλώς ή κακώς ήταν σωστό, και είχα απόλυτο δίκιο). Όμως αν εγώ υιοθέτησα το ρόλο του ειδικού, και οι "πολλοί" είπαν το αντίθετο από εμένα αυτοδικαίως δείχνει ότι εγώ είχα άδικο, και όχι αυτοί αφού δεν μπόρεσα να συνεργαστώ και άρα λειτούργησα ως τελείως ακατάλληλος για ομαδική συγγραφή εγκυκλοπαίδειας.

Επηρεασμένος απόλυτα από τον μεγάλο Φιλόσοφο

Θεωρώ επίσης, ότι λίγοι (παλιοί) χρήστες είχαν την δική μου λογική ως προς τη ΒΠ. Λόγιζα τον εαυτό μου ως κειμενογράφο λημμάτων, και όχι ως εξωβικιπαιδιστή. Με ξένισε που οι περισσότεροι έχουν διαφορετική λογική απασχόλησης του χρόνου τους, με στόχους εκδρομές, πάρτυ, συνέδρια, τίτλους και άλλα, και με ξένισε περισσότερο ότι ενώ εγώ έγραφα λήμματα οι αντιθέσεις στις οποίες καλούσα να πάρω θέση, δεν είχαν σχέση με τα λήμματα αλλά με τις εξωτερικές δράσεις.

Υπήρξα εργάτης της ΒΠ, και φεύγω ως εργάτης της. Τίποτα παραπάνω δεν επιδίωξα, κάθε παραπάνω τίτλος για εμένα θα ήταν βρισιά.

Οι επεξεργασίες μου

Στα λήμματα χρησιμοποίησα όσο το δυνατόν τη πιο σύγχρονη βιβλιογραφία. Χάλασα αρκετές χιλιάδες ευρώ για το σκοπό αυτό, και μου πήρε χρόνια για να τα μαζέψω.

Όπου υπήρχε παλιά και σύγχρονη πηγή, χρησιμοποίησα τη σύγχρονη πηγή. Όπου υπήρχαν 2 ιστορικοί που λέγανε τα αντίθετα, έβαλα και τις 2 απόψεις. Θεωρώ ότι από μια λογική αντικειμενικότητας, ενδεχομένως να ευνόησα περισσότερο τους δεξιούς ιστορικούς, παρά τους αριστερούς.

Φυσικά είμαι απόλυτα περήφανος για τα λήμματα που συνεισέφερα. Το οτιδήποτε μετριοπαθές από μέρους μου θα ήταν υποκριτικό.

Αυτοκριτική

Θεωρώ ότι έκανα καλή δουλειά, με συντακτικά λάθη, με κάπως κουραστικό, άχρωμο λόγο αλλά με μια λογική ασαφής προσθήκης όπου είχα μια παραγραφοκεντρική λογική, ώστε άλλοι χρήστες να αναπτύξουν στο μέλλον τα λήμματα.

Πρωτότυπη Έρευνα

Ενδεχομένως σε ελάχιστα σημεία, μπορώ να κατηγορηθώ για πρωτότυπη έρευνα, σε σημεία που ήταν το 1+1=2. Βέβαια οι αρχές της ΒΠ είναι αρχές. Όταν π.χ μια αστεία δευτερογεννής πηγή αναφέρει κάτι ολοφάνερο λάθος, π.χ ο Παύλος Τσίμας του 2017 ήταν τρομοκράτης της 17Ν, εγώ έβαζα το σωστό βάσει πρωτογεννής πηγής. Αυτό όμως λειτουργεί ως ασκός του Αιόλου και σε γενικές γραμμές το διόρθωσα όπου το βρήκα.


Εγκυκλοπαιδικότητα

Το βασικό πράγμα που θα απασχολήσει τη ΒΠ τα επόμενα χρόνια, είναι το τι θα θεωρείται εγκυκλοπαιδικό και τι όχι. Σε μια μεταμοντέρνα εποχή, όπου η Κιμ Καρντάσιαν που δεν είναι τίποτα, είναι το απόλυτο πάντα, είναι εμμονή στο παρελθόν να εμμένεις σε παρωχημένους κανόνες μιας πεθαμένης λογικής. Τα πάντα θα είναι. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει, απλά ζει στο παρελθόν. Το γράφω λίγο προβοκατόρικα, αλλά αυτή είναι η ουσία.


Αυτά τα φλύαρα για τελευταία φορά.