Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 315: Γραμμή 315:
Στα μέσα της δεκαετίας του 60’ την ανασύνταξη του τμήματος αναλαμβάνει ο επικεφαλής της Π.Ε.Φ.Ο. Κ. Μπαρμπής με προπονήτρια την Ευγενία Κωνσταντινίδου (εως και σήμερα προπονεί την ομάδα) ο Ολυμπιακός σαρώνει τους τίτλους.
Στα μέσα της δεκαετίας του 60’ την ανασύνταξη του τμήματος αναλαμβάνει ο επικεφαλής της Π.Ε.Φ.Ο. Κ. Μπαρμπής με προπονήτρια την Ευγενία Κωνσταντινίδου (εως και σήμερα προπονεί την ομάδα) ο Ολυμπιακός σαρώνει τους τίτλους.
Σημαντικοί αθλητές των επόμενων χρόνων οι Χρήστος Χριστοδουλάτος, Μανώλης Διακάκης, Ευγενία Κωνσταντινίδου, Νικόλαος Σαλάτας, Γιάννης Μάνδηλας, Φραγκάκος.
Σημαντικοί αθλητές των επόμενων χρόνων οι Χρήστος Χριστοδουλάτος, Μανώλης Διακάκης, Ευγενία Κωνσταντινίδου, Νικόλαος Σαλάτας, Γιάννης Μάνδηλας, Φραγκάκος.
Στα τέλη της δεκαετίας του 70’ και αρχές 80’ νέοι αθλητές όπως οι Στρατής Βούλγαρης, Γιάννα Μωραϊτου, Aλίκη Μαρμαρά, η Αιγύπτια Ασινέθ - Νέτη Γκουράνη, Φωτεινή Γαλανού πλαισιώνουν τον σύλλογο προσφέροντας νέες επιτυχιές.
Στα τέλη της δεκαετίας του 70’ και αρχές 80’ νέοι αθλητές όπως οι Στρατής Βούλγαρης, Γιάννα Μωραϊτου, Aλίκη Μαρμαρά, Ασυνέθ - Νέτη Γκουράνη, Φωτεινή Γαλανού πλαισιώνουν τον σύλλογο προσφέροντας νέες επιτυχιές.


Στα μέσα του 80’ στους άνδρες και στα τέλη στις γυναίκες το τμήμα αδρανοποιείται για να φτάσουμε στα μέσα της δεκαετίας του 90 με αθλητές όπως ο Αλέξανδρος Δέσης και ο Παναγιωτης Πολίτης όπου και πάλι η ομάδα ξεκινάει από τις χαμηλές κατηγορίες.
Στα μέσα του 80’ στους άνδρες και στα τέλη στις γυναίκες το τμήμα αδρανοποιείται για να φτάσουμε στα μέσα της δεκαετίας του 90 με αθλητές όπως ο Αλέξανδρος Δέσης και ο Παναγιωτης Πολίτης όπου και πάλι η ομάδα ξεκινάει από τις χαμηλές κατηγορίες.
Γραμμή 337: Γραμμή 337:
* 3 '''Κύπελλα Αττικής''' [ Ανδρών ]: 2003, 2005, 2009.
* 3 '''Κύπελλα Αττικής''' [ Ανδρών ]: 2003, 2005, 2009.
* 8 '''Κύπελλα Αττικής''' [ Γυναικών ]: 1998, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2009.
* 8 '''Κύπελλα Αττικής''' [ Γυναικών ]: 1998, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2009.



==Στίβος==
==Στίβος==

Έκδοση από την 10:29, 7 Οκτωβρίου 2009

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Πληροφορίες
Έτος ίδρυσης 1925
Χρώματα Κόκκινο και λευκό
Πρόεδροι Ποδόσφαιρο: Σωκράτης Κόκκαλης
Μπάσκετ: Παναγιώτης Αγγελόπουλος
Ερασιτέχνης: Γιάννης Συγγελίδης
Προπονητές Ποδόσφαιρο: Αρτούρ Αντούνις Κοΐμπρα (Ζίκο)
Μπάσκετ: Παναγιώτης Γιαννάκης
Βόλεϊ: Άντρες Κρίστιανσον
Έδρα Γήπεδο ποδοσφαίρου
Γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης
Γήπεδο μπάσκετ
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς (Ο.Σ.Φ.Π.) ή απλά Ολυμπιακός είναι ελληνικός αθλητικός σύλλογος με έδρα τον Πειραιά. Περιλαμβάνει τμήματα για 16 Ολυμπιακά αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, στίβος, κολύμβηση, πυγμαχία, άρση βαρών, ιστιοπλοΐα, πάλη, τένις, σκοποβολή, καταδύσεις, κωπηλασία, κανόε καγιάκ - καγιάκ σλάλομ και επιτραπέζια αντισφαίριση. Τμήματα του συλλόγου υπήρξαν παλαιότερα η γυμναστική, η ξιφασκία, το χάντμπολ, το σκάκι και το γυναικείο μπάσκετ αλλά πλέον δεν υφίστανται. Έχει κατακτήσει εκατοντάδες τίτλους σε πανελλήνιο κυρίως, αλλά και διεθνές επίπεδο.

Το έμβλημα της ομάδας είναι ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, ενώ είναι γνωστός και με το όνομα "Θρύλος". Έχει κατακτήσει συνολικά 5 ευρωπαϊκούς τίτλους στο μπάσκετ, το βόλεϊ και το πόλο. Στο ποδόσφαιρο είχε ενδεκαετή συνεχή παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που διακόπηκε προσωρινά την περίοδο 2008-2009.

Ιστορία

Ο Ολυμπιακός ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου 1925, από τη συγχώνευση δύο πειραϊκών σωματείων, του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιώς (Πειραϊκός Ποδοσφαιρικός Όμιλος) και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς. Το όνομα του νέου συλλόγου το εμπνεύστηκε ο πρώτος αντιπρόεδρος του, Νότης Καμπέρος, δίνοντας τέλος στις διαφωνίες. Ο Μιχάλης Μανούσκος πρόσθεσε το "Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς" και ο τίτλος ψηφίστηκε ομόφωνα. Το όνομα του νέου συλλόγου επιλέχθηκε ώστε να υποδηλώνει το πάθος, την αθλητική ισχύ, την ευγενή άμιλλα, τη δίκαιη νίκη, έννοιες που περικλείονται στο λεγόμενο ολυμπιακό ιδεώδες. Υπό το σκεπτικό αυτό επιλέχθηκε και ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος ως έμβλημα, με χρώματα το κόκκινο και το λευκό.[εκκρεμεί παραπομπή]

Αλφαβητικά τα ιδρυτικά μέλη ήταν οι: Βασίλης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Ντίνος Ανδριανόπουλος, Δημήτρης Ανδρόνικος, Δημήτρης Αυδής, Νίκος Βλάσσης, Στέφανος Εμμανουήλ, Νίκος Ζαχαρίας, Θανάσης Καλλίτσης, Νίκος Καλούδης, Ντίνος Καλούδης, Νότης Καμπέρος, Κώστας Κλειδουχάκης, Οθων Κόκκινος, Τριαντάφυλλος Κρέμος, Παναγιώτης Κωστάλας, Παναγιώτης Λαγουμιτζής, Ανδρέας Λουκάκης, Σπύρος Λουκάκης, Γιάννης Λουλουδάκης, Βαγγέλης Μαγγόπουλος, Μιχάλης Μανούσκος, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Γρηγόρης Ντούφας, Θόδωρος Ορλώφ, Φώτης Πρωτοψάλτης, Γιάννης Συμιγδαλάς, Νίκος Συμιγδαλάς, Χρήστος Τζουμερικιώτης, Βρασίδας Τρουποσκιάδης και Σπύρος Ψαλλιδάς.[1]

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ήταν ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος. Επιφανείς παράγοντες του Πειραιά στήριξαν έμπρακτα την ίδρυση του Ολυμπιακού, έχοντας ως σκοπό να δημιουργήσουν ένα αθλητικό σωματείο που να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Πειραϊκού Συνδέσμου. Μεταξύ άλλων, ενεργή συμμετοχή είχαν οι Μιχάλης Μανούσκος, βιομήχανος της πόλης, ο Νότης Καμπέρος, ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, ο Σταύρος Μαραγκουδάκης, διευθυντής του Ταχυδρομείου, ο Νίκος Ανδρόνικος, έμπορος, ο Δημήτρης Σκλιάς, αξιωματικός του Στρατού, ο Νικόλαος Ζαχαρίας, δικηγόρος, ο Αθανάσιος Μέρμηγκας, συμβολαιογράφος, ο Ιωάννης Κεκκές, χρηματομεσίτης και όλη η οικογένεια των Ανδριανόπουλων.

Ποδοσφαιρικό τμήμα

Κύριο λήμμα: ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου του 1925. Σήμερα η ομάδα αγωνίζεται στο Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης, διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ρέντη, γραφεία εγκατεστημένα στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά, λέσχη στην περιοχή της Ζέας του Πειραιά, μουσείο προβολής της ιστορίας του συλλόγου σε όλα τα αθλήματα και τέλος μεγάλο αριθμό επίσημα εγγεγραμμένων μελών τα οποία έχουν δικαίωμα ψήφου στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.[εκκρεμεί παραπομπή]

Ο Ολυμπιακός συνολικά έχει κατακτήσει 37 πρωταθλήματα, 24 Κύπελλα Ελλάδος, 4 Σούπερ Καπ και 1 Βαλκανικό Κύπελλο.


Μπάσκετ

Κύριο λήμμα: ΚΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ

Το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στον ελληνικό χώρο με αρκετές σημαντικές επιτυχίες στην Ευρώπη.

Διακρίσεις:

Πόλο

Το τμήμα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού ιδρύθηκε το 1925 και πρωταγωνιστεί στον ελλαδικό χώρο, με σημαντικές επιτυχίες και στην Ευρώπη. Είναι απο τα ιδρυτικά μέλη της Ε.Κ.Ο.Φ (Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία Φιλάθλων) τον Σεπτέμβριο του 1927, γι'αυτό και η εν λόγω ομοσπονδία δεν αναγνωρίζει επίσημα το Πρωτάθλημα που κατέκτησε την σεζόν 1926-27. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει κατακτήσει το Champions League (2002). Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε 3 ακόμα τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 2 στο Κύπελλο Κυπελλούχων (1998, 1999) και 1 στο Champions League (2001).

Κερδίζοντας ισάριθμες φορές την Βουλιαγμένη (10-5 το 1997 και 6-5 το 1998) κατέκτησε και 2 Super Cup Ελλάδος. Την περίοδο 1999-2005 κατέκτησε 7 διαδοχικά πρωταθλήματα Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός είναι από τις λίγες ομάδες στην ιστορία της Α1 (μαζί με τις Βουλιαγμένη και Χίο) που από την δημιουργία της (1987), έχει συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα έχει τις λιγότερες ήττες και κατέχει και το ρεκόρ παραγωγικότητας με 394 γκολ σε μία χρονιά (2000-2001).

Το 2002 κέρδισε το Πρωτάθλημα Ευρώπης και το Σούπερ Καπ Ευρώπης στη Βουδαπέστη, εναντίον δυο ισχυρών Ουγγρικών ομάδων, της Χόνβεντ και Βάσας, αντίστοιχα. Παράλληλα, κέρδισε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, κατακτώντας έτσι τους τίτλους σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχε.

Το 2007 επιστρέφει στις ευρωπαϊκές επιτυχίες: Κερδίζει δύο φορές με το ίδιο σκορ (11-9) την ουγγρική Χόνβεντ στα προημιτελικά και συμμετέχει στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που διεξάγεται στο Μιλάνο. Εκεί, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση καθώς ηττάται στον ημιτελικό με 9-10 απο την Ιταλική Πρό Ρέκο και στο μικρό τελικό απο την Παρτιζάν με 13-15 μετά από δύο παρατάσεις.

Την σεζόν 2008-09 κατακτάει το 3ο συνεχόμενο ντάμπλ, αήττητος και χωρίς να παραχωρήσει ούτε ισοπαλία σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος πετυχαίνοντας συνολικά 31 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Παράλληλα είναι η τρίτη στην σειρά σεζόν που παραμένει αήττητος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι πιο γνωστοί αθλητές του συλλόγου υπήρξαν οι Κουραχάνης, Παπαδάκης, Προβατόπουλος, Οικονόμου, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Τζανής, Γερακάρης, Ασημάκης, Μοναστηριώτης, Αλεξίου, Όντριος, Τελειώνης, Μπίστης, Μουτσάτσος, Παληός, Μαλεβίτης, Παλληκάρης, Μίχαλος, Τσιμινός και οι νεώτεροι Βενετόπουλος, Γιαννόπουλος, Βολτυράκης, Βλάχος, Κραβαρίτης, Χατζής, Παυλίδης, Λούδης, Πλατανίτης, Αρόγιο. Κορυφαίοι προπονητές που πέρασαν από την ομάδα οι Ίβο Τρούμπιτς, Μίλε Νάκιτς, Στάμενιτς, Κάσας και πλέον ο Βαγγέλης Πάτερος.

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στις αρχές του 1988 μια παρέα από πρώην κολυμβήτριες του Ολυμπιακού, αναμεσά τους η μετέπειτα αρχηγός Ζηνοβία Καραγιάννη, αποφασίζουν να δημιουργήσουν το τμήμα γυναικείας υδατοσφαίρισης. Ξεκινούν από κοινού προπονήσεις με την ομάδα της Καστέλλας παίρνοντας μέρος στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής. Την επόμενη χρονιά έρχεται η άνοδος στην Β΄ και το 1990 η κατάκτηση του πρωταθλήματος φέρνει το τμήμα για πρώτη φορά στα μεγάλα σαλόνια. Στην πρώτη χρονιά στην Α΄ κατηγορία η ομάδα παίρνει την τέταρτη θέση. Το 1995 έρχεται ο πρώτος τίτλος με προπονητή τον Φώντα Μουδάτσιο, έφορο τον Άκη Λογοθέτη και αθλήτριες τις Ευτ. & Ζην. Καραγιάννη, Χατζηγεωργάκη, Κατσαρή, Ασιλιάν, Καρούσου, Κανελλοπούλου.

Το 1996 η ομάδα κατακτάει την τέταρτη θέση στο Φάϊναλ-8 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στην παρθενική της εμφάνιση στην Ευρώπη.

Το 1998 έρχεται ο δεύτερος τίτλος με βάση την ομάδα του 95’ αλλά με νέο προπονητή τον Άκη Κακαρνάκη.

Το 2009 το τμήμα κατακτάει το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του με 3 - 2 νίκες έχοντας προπονητή τον Χάρη Παυλίδη και αθλήτριες τις Μυλωνάκη, Σμιτ , Ψούνη, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου, Μαυρέλου, Τομάσκοβιτς, Αντωνάκου, Μπαλωμενάκη, Κοτσαύτη, Μωραΐτη, Λεοντσίνη, Σουν Γιάτινγκ, σπάζοντας το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Βουλιαγμένη.

Το τμήμα έχει να επιδείξει σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες. 2 συμμετοχές σε F-8 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (4η θέση το 1996 και 5η θέση το 1999) και 2 συμμετοχές στο F-4 του Len Trophy κατακτώντας την 4η θέση το 2007, ενώ το 2008 βρίσκεται μία ανάσα απο τον Ευρωπαϊκό τίτλο όταν φτάνει στον τελικό και χάνει το τρόπαιο στις λεπτομέρειες από τη Ρόμα (με σκορ 9-10), κατακτώντας τελικά τη 2η θέση.

Το 2009 η ομάδα έφτασε στους "4" του Λεν Τρόφυ (χωρίς F-4 πλέον) αντιμετωπίζοντας την ουγγρική Ντουναϊσβάρος, ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας 5-5 και στην ρέβανς ηττήθηκε 10-13 μένωντας εκτός τελικού.


Διακρίσεις:

Τρέχουσα Σύνθεση

Η ομάδα όπως ήταν στις 26 Απριλίου 2024

Νο Παίκτης Ημ. Γέννησης Ύψος

Τερματοφύλακες (3)

1 Νίκος Δεληγιάννης 03.09.1976 1.91
9 Χρήστος Φλώρος 31.01.1982 1.88
13 Διονύσης Σταθόπουλος 01.01.1978 1.83
Αμυντικοί (3)
4 Νικήτας Κόχειλας 01.03.1983 1.82
12 Τάσος Σχίζας 18.02.1977 1.92
18 Άντρια Κομάντινα 23.05.1977 1.96
Φουνταριστοί (2)
- Βλοντάκης Αντώνης 10.10.1975 1.87
21 Γιώργος Αφρουδάκης 17.10.1976 1.94
Περιφερειακοί (6)
5 Θοδωρής Χατζηθεοδώρου* 01.10.1976 1.92
6 Αργύρης Θεοδωρόπουλος 13.01.1981 1.88
7 Γιώργος Ντόσκας 01.01.1984 1.81
14 Βαγγέλης Δελακάς 08.02.1985 1.90
3 Μανώλης Μυλωνάκης 09.04.1985 1.85
- Γιάννης Φουντούλης 1988 1.82
Προπονητής: Βαγγέλης Πάτερος

* Αρχηγός


Βόλεϊ

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ίδρυσε τμήμα βόλεϊ ανδρών το 1926. Στην αρχή η συμμετοχή του περιορίστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα όπου μάλιστα κατέκτησε δύο.

Οι πρώτοι αθλητές των ερυθρολεύκων ήταν οι Γ. Ανδριανόπουλος, Β. Ανδριανόπουλος, Καλούδης, Καλογερόπουλος, Κ. Ανδριανόπουλος, Μπουρτεζίδης και Λεκός.

Στην συνέχεια οι Ε. Παπαδάκης, Μ. Κρικίδης, Ι. Βουλγαρίδης, Φ. Μπισέλας, Τ. Αθανασιάδης, Θ. Σινόπουλος και Α. Μπέρκος. Οι ίδιοι αυτοί αθλητές οι οποίοι σημειωτέον ήταν μαθητές της Γαλλικής Σχολής «’Αγιος Παύλος» ξεκίνησαν το 1931 να δημιουργήσουν και το τμήμα μπάσκετ. Το 1934 το τμήμα σταματάει την λειτουργία του.

Την περίοδο 1947 – 1948 η ομάδα ξανακάνει την εμφανισή της, με αθλητές πλέον τους Χαλκούση, Μάντζο, Γερακαράκη, Αργουδέλη, Α. & Ι. Σπανουδάκη. Αργότερα οικονομικά κυρίως προβλήματα θα αναστείλουν την λειτουργία.


Η νεότερη ιστορία του τμήματος ανδρών ξεκίνησε το 1960 με πρώτο έφορο τον Ιωάννη Κουτσουλέντη, κατασκευάζεται γήπεδο παραπλεύρως του μπάσκετ στο Πασαλιμάνι, με προπονητή τον Αρ. Κανελλόπουλο και παίκτες τους Τσαλαμανιό, Κορομπόκη, Τσέκο, Γατζία, Τσιγκρέλη, Λευτεριώτη, Αθανάσανα και Τσιγκουνάκη το 1962 προβιβάζεται στην πρώτη κατηγορία. Κατέκτησε το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του, το 1968 στην Θεσσαλονίκη με έφορο τον Γ.Χουρδάκη και με προπονητή τον Κ. Αμπελά και παίκτες τους Παντελιά, Κουμπλή, Λοράνδο, Μανουσαρίδη, Κριτσοταλάκη, Λαμπάκη, Κεφάλα, Φλώρο, Ντολγομπόλοφ, Ρέμπελο, Πάσαρη, Τραπεζουντίδη, Κωνσταντάρα, Αγαπητό, Σταυρόπουλο, Καραμήτσο, Κολοκοτρώνη.

Η πρώτη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε το 1973 και με παίκτες τους Κουμπλή, Παντελιά, Πολύζο, Δερμάτη, Γαλάκο, Λοράνδο, Προσαλίκα, Λάιο, Μίχαλο, Χωριανό, Δωριάδη και με προπονητές τους Κεφαλά, Παντελιά, Ζαχάριεφ πήρε 7 πρωταθλήματα.

Η δεύτερη μεγάλη ομάδα γεννήθηκε το 1987 με προπονητή τον Γιάννη Λάιο και παίκτες τους Τριανταφυλλίδη, Μουστακίδη, Φάκα, Γκουντάκο, Θεοδωρίδη, Ντράγκοβιτς, Αμαριανάκη, Δ. Καζάζη, Λυκούδη, Ξεροβάσιλα, κατέκτησε 8 συνεχόμενους τίτλους, ενώ στην συνέχεια είχε την τεχνική ηγεσία ο σπουδαίος Ρώσος τεχνικός Βλάντιμιρ Κόντρα.

Μεγάλα ονόματα του διεθνούς βόλεϊ όπως το 1989 ο Σουηδός Γκούσταφσον και τις περιόδους 92, 93, 94 ο Λετονός Βίλντε, ο Αμερικανός Φόρτσιουν, ο Σέρβος Μπρντζόβιτς ο Πολωνός Ουρμπάνοβιτς και 95-96 οι Κουβανοί Σάντσες, Ερνάντες πέρασαν από την ομάδα.

Το 1996 η διοίκηση του συλλόγου, προσέλαβε έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, τον Ιταλό Τζιαν Πάολο Μοντάλι, προκειμένου να οργανώσει την ομάδα στα ευρωπαϊκά πρότυπα και να προχωρήσει σε ανανέωση. Με Έλληνες παίκτες τους Γκιούρδα, Τσακιρόπουλο, Χριστοφιδέλη, Κουρνέτα, Ντράγκοβιτς, Θεοδωρίδη πήρε ξανά τα σκήπτρα στην Ελλάδα, το 1998 με 3-1 στην Ορεστιάδα επί της τοπικής ομάδας, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό των πλέϊ οφ του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός με τον Μοντάλι στο τιμόνι του έφερε το μοντέρνο τρόπο ανάπτυξης και οργάνωσης σε όλες τις ελληνικές ομάδες.

Στην συνέχεια πέρασαν από τον πάγκο του Ολυμπιακού, μεγάλες μορφές του παγκοσμίου βόλεϊ, όπως ο κορυφαίος Σέρβος προπονητής Ζόραν Γκάετς, ο Ιταλός πολυνίκης στα Ευρωπαϊκά κύπελλα Ντανιέλε Ρίτσι, ο Κροάτης Λιούμπο Τράβιτσα, ενώ την περίοδο 2004 προσλήφθηκε ο Αργεντίνος Κλαούντιο Κουέγιο .

4 κατακτήσεις πρωταθλημάτων για τον σύλλογο 1999, 2000, 2001, 2003 συνεχίζουν την αυτοκρατορία. Μεγάλοι παίκτες προστήθονται όπως οι Μιλίνκοβιτς, Βούγιεβιτς, Στοκ, Σούτζο και, φυσικά, ο καλύτερος παίκτης του αιώνα ο Ιταλός Λορέντζο Μπερνάρντι.

Το 2009 ο αυτοκράτορας επιστρέφει στον θρόνο του κατακτώντας το νταμπλ με αιχμή του δώρατος τον Σέρβο Ιβάν Μίλκοβιτς.


Ο Ολυμπιακός, έχει συμμετάσχει σε 11 φάιναλ φορ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 7 στο κύπελλο Πρωταθλητριών και 4 στο κύπελλο Κυπελλούχων, μετρώντας σε αυτά 6 ευρωπαϊκούς τελικούς. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο και μάλιστα δύο, το 1996 και το 2005.

Στις 10 Μαρτίου 1996 ο Ολυμπιακός έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην λαμπρή ιστορία του, αφού κέρδισε 3-2 την γερμανική Μπάγερ Βούπερταλ, κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα 71α γενέθλια του. Στο Στάδιο "Ειρήνης και Φιλίας" στον Πειραιά , βρέθηκαν περίπου 18.000 θεατές, ενώ πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού δεν προσπάθησαν να πλησιάσουν, αφού τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί από πολύ νωρίς. Ο Ολυμπιακός κέρδισε μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα 3-2 την γερμανική ομάδα , κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του συλλόγου (σε όλα τα αθλήματα) και έγινε η πρώτη και μοναδική ελληνική ομάδα βόλεϊ, που έφτασε στην ευρωπαϊκή κορυφή. Στον τελικό ο Γιάννης Λάιος χρησιμοποίησε τους: Γκιούρδα (9 πόντοι-13 αλλαγές), Μουστακίδη(1-1), Ο.Ερνάντες(8-25), Σάντσες(23-15), Τσακιρόπουλο(7-2), Ντράγκοβιτς(8-11), Χριστοφιδέλη, Αμαριανάκη. Αναπληρωματικοί: Λυκούδης, Θεοδωρίδης, Δούκας, Μιχαλόπουλος.

Το 2005 ο Ολυμπιακός επικράτησε στο Σ.Ε.Φ. της ολλανδικής Νεσελάντε με 3-0 σετ (25 -23, 25-18, 25-23) στον τελικό του Final Four του Top Teams Cup και κατέκτησε τον τίτλο.

Το 1992 πήρε την τρίτη θέση στο Μουντιαλίτο συλλόγων. Στον προκριματικό όμιλο της Φλωρεντίας κέρδισε 3-0 την κορεάτικη Σανγκ Μου Σεούλ και την Πουερτορικάνικη Κοροζάλ Πουέρτο Ρίκο και έχασε με το ίδιο σκορ από την Σίσλει Τρεβίζο. Στα τελικά του Τρεβίζο, έχασε στον ημιτελικό 3-0 (15-13,15-4,16-14) από την ιταλική Μίλαν και κέρδισε στον μικρό τελικό 3-0 (15-6,17-16,15-7) επίσης ιταλική Ραβέννα.

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το 1933 εμφανίζεται η πρώτη ομάδα βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού με αθλήτριες την αρχηγό Κασόλη και τις Πετράκη, αδελφές Αθανασιάδου, Νικολέτου, Παπαδάκη, Γουλιμή, αδελφές Λαγουδάκη και αδελφές Βέλλα.

Στην συνέχεια η ομάδα αδρανεί και ξαναεμφανίζεται τον Ιούνιο του 1947. Με τον προπονητή του γυναικείου τμήματος αθλοπαιδιών Όττο Σίμιτσεκ και αθλήτριες πλέον τις Δεληγιάννη, αδελφές Νεράντζη, Χασαπάκη, Λεωνιδάκη, Δαμίγου, Ευστρατιάδου, Ζαντέ κατακτάει το πρωτάθλημα Πειραιώς. Αργότερα και πάλι η ομάδα διαλύεται.

Τον Ιούλιο του 1988 το τμήμα παίρνει πάλι σάρκα και οστά. Με πρωτεργάτη τον έφορο Ν. Μπαφαλούκο και προπονητή τον Γ. Μπογιατζόγλου η ομάδα παίρνει μέρος στο πρωτάθλημα Γ’ ΕΣΠΕΔΑ όπου και το κατακτά. Το 1990 και πάλι πρωταθλήτριες στην Β’ αήττητες και χωρίς απώλεια σετ. Το 1993 πρώτες στην Α’ και είσοδος στις εθνικές κατηγορίες.

Την περίοδο 1994 - 1995 το τμήμα οργανώθηκε περισσότερο, χορηγός αναλαμβάνει η κ. Ε. Κόκκαλη με προπονητή τον Γ. Λυκούδη και μεγάλο αστέρι της ομάδας την Ιουλία Σάλτσεβιτς αλλά και τις Κίτσου, Νεράτζη, Ντολαπτσή, Μανωλάκου κλπ. Κερδίζει ως πρωταθλήτρια την άνοδο στην Α1.

Το 1997 χάνεται η έξοδος στην Ευρώπη για ένα σετ, γεγονός που φέρνει την ομάδα πίσω.

Αθλήτριες που στελεχώνουν το τμήμα πλέον είναι οι Ζαχαρέα, Μαξίμοβα, Ζελιάσκοβα, Γκόρτσιανουκ, Κυριακίδου, χωρίς διακρίσεις όμως βρίσκεται μεταξύ Α1’ – Α2’.

Το καλοκαίρι του 2006 επανέρχεται στην Α1, με χρηματοδότες τους Λιακουνάκο, Κάτσικα ενισχύεται στις μεταγραφές με τις Βλάχου, Κιόση, Νικούλη, Πλαγιαννάκου, Χαντζηνικολάου, Κούκου και φτάνει για πρώτη φορά στον τελικό του πρωταθλήματος. Στο F-8 του κυπέλλου επικρατεί του Παναθηναικού όμως ματαιώνεται η συνεχειά του λόγω της δολοφονίας του οπαδού του Παναθηναικού Μιχάλη Φιλόπουλου σε συμπλοκή των οπαδών των δύο ομάδων πριν το παιχνίδι.

Το 2008 χάνει τον τίτλο αν και προηγήθηκε με 2-0 νίκες ενώ την ίδια σεζόν η ομάδα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στα ευρωπαϊκά κύπελλα απέναντι στην Τσέχικη Κράλοβο Μπρνο και φθάνει στους ¨8¨ του Τσάλεντς Καπ, αποκλείεται όμως απο την Ιταλική Ίμολα που στην συνέχεια ηττάται στον τελικό.

Διακρίσεις:

Τρέχουσα Σύνθεση

Η ομάδα όπως ήταν στις 26 Απριλίου 2024

Νο Παίκτης Ημ. Γέννησης Ύψος
Διαγώνιοι (1)
14 Ιβάν Μίλκοβιτς 13.09.1979 2.06
Πασαδόροι (2)
3 Σιμόν Τίσερ 24.04.1982 1.94
9 Νίκος Αγγελόπουλος 06.11.1988 2.00
Κεντρικοί (2)
4 Δημήτρης Σουλτανόπουλος 03.09.1981 1.98
10 Ανδρέας Ανδρεάδης 14.01.1982 2.06
Ακραίοι (6)
1 Λουίς Φελίπε Φοντέλες 19.06.1984 1.97
2 Όλι Κούναρι 02.02.1982 1.96
5 Κώστας Ιωάννου 01.01.1982 1.91
7 Λεονάρντο Καλντέιρα 28.09.1982 1.94
12 Δημήτρης Τζούριτς 25.04.1989 2.07
17 Χρύσανθος Κυριαζής 21.04.1972 1.99
Λίμπερο (2)
6 Γιώργος Στεφάνου 12.01.1981 1.87
11 Παύλος Κουζούνης 13.08.1987 1.87
Προπονητής: Άντρες Κρίστιανσον


Κολύμβηση

Από το 1960 μέχρι και σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει χάσει μόλις επτά πρωταθλήματα, ενώ από το 1969 και έπειτα έχασε τον τίτλο μόνο το 1987 και το 1995 που του αφαιρέθηκε ο τίτλος που κατέκτησε, μετά από έφεση της Γλυφάδας στην οποία κατοχυρώθηκε. Από την δεκαετία του ’20 ο Ολυμπιακός πήρε τα πρωτεία, με την κυριαρχία του Προβατόπουλου σε όλα τα στυλ του ελεύθερου και της Παπαδάκη στο ύπτιο κατακτά τα επτά από τα οκτώ πρώτα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ο Ολυμπιακός των φτωχόπαιδων, πληγωμένος όσο κανένας άλλος σύλλογος από τα δεινά του πολέμου μέχρι και το 1960, θα περάσει 15 χρόνια μακριά από την κορυφή. Παρ’ όλα αυτά δεν λείπουν οι μεμονωμένες επιτυχίες με τους Αντωνακάκη, Καβατζά και Παπαναστασίου.

Το 1960 όμως η ομάδα επανέρχεται στη φυσική της θέση και από το 1969 δεν έχει πλέον αντίπαλο. Σπουδαίοι αθλητές όπως οι Καρύδης, αφοί Κοσκινά, Παπαδάκης, Κουτουμάνης, Μπαξεβανέλη, Ηλιοπούλου, Κωνσταντινίδου είναι τα κυριότερα από τα δεκάδες ονόματα που οδήγησαν το σύλλογο σε συνεχόμενες κατακτήσεις πρωταθλημάτων.

Την δεκαετία του ’80 πλέον η ομάδα ανανεώνεται, αλλά η κόκκινη κυριαρχία συνεχίζεται. Ξεχωρίζει η μορφή της μεγάλης Έλλης Ρουσσάκη, αλλά και με συμπαραστάτες τους Κρις Στίβενσον, Σοφία Δάρα, Σπύρο Μπίρμπα, Χαράλαμπο Παπανικολάου, Δημήτρη Αλφατζή, οι τίτλοι ο ένας μετά τον άλλο καταλήγουν στον Πειραιά.

Από το ’90 και μέχρι τις μέρες μας νέα μεγάλα ονόματα στελεχώνουν το σύλλογο: Μαγγανάς, Καρυστινού, Ζήσιμος, Μπιτσάκης, Δεμέτης, Γιαννιώτης, αδελφές Καβαρνού, Εξάρχου, Σαρακατσάνη, Δημοσχάκη, Λυμπερτά κ.ά. προσφέροντας νέες μεγάλες επιτυχίες.

Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί και στα χειμερινά πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγορίας OPEN που διεξάγονται κάθε χρόνο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο σύνολο, με τους αθλητές του να σημειώνουν παράλληλα πολλά πανελλήνια ρεκόρ και σπουδαίες ατομικές επιδόσεις. Το κολυμβητικό τμήμα έχει επίσης κατακτήσεις στο Διασυλλογικό Κύπελλο Ελλάδος [2]το οποίο είναι επίσημη διοργάνωση της κολυμβητικής ομοσπονδίας και πλέον ονομάζεται Grand Prix και αφορά 25άρα πισίνα. Παλαιότερα διεξαγόταν σε 2 φάσεις (Προκριματικοί και Τελικοί) και πλέον έχει αλλάξει μορφή.

O Oλυμπιακός είναι ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που έδωσε αγώνες στο εξωτερικό. Αυτό έγινε το 1969 όταν έφορος του τμήματος ήταν ο Λ. Θεοδωρακάκης και ο Ολυμπιακός πήρε μέρος σε διεθνείς αγώνες πού διεξήχθησαν στη Βόννη. Στην εν λόγω διοργάνωση κατερρίφθησαν 13 πανελλήνια ρεκόρ. Η έξοδος του πρωταθλητή Ελλάδος στην Ευρώπη όμως δεν σταμάτησε, συνεχίστηκε και την επομένη και μεθεπομένη περίοδο με ανάλογα αποτελέσματα. Το 1970 τα ερυθρόλευκα δελφίνια κολύμπησαν σε ένα ακόμη διεθνές μήτινγκ που διεξήχθη επίσης στη Γερμανία. Σ’ αυτό το μήτινγκ ο Ολυμπιακός θριάμβευσε. Ανεδείχθη πρώτος επί 86 συλλόγων που έλαβαν μέρος σε ένα σύνολο 1000 κολυμβητών. Όμως η θριαμβευτική πορεία συνεχίστηκε και τον επόμενο χρόνο τερματίζοντας στη δεύτερη θέση. Το 1972 το διεθνές κολυμβητικό μήτινγκ βάφτηκε πάλι κόκκινο. Αυτή τη φορά στο Λουξεμβούργο τα παιδιά του Πειραιά ανέδειξαν τον Ολυμπιακό πάλι πρώτο. Το 1987 διεξάγεται το πρώτο κύπελλο Πρωταθλητριών Ανδρών και ο σύλλογος, όπως και την επόμενη χρονιά καταλαμβάνει την ένατη θέση.


Διακρίσεις:

1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1937, 1960, 1961, 1962, 1967, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1985, 1986, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009.

  • 4 Διασυλλογικά Κύπελλα Ελλάδος : 1997, 1998, 1999, 2001.


Ιστιοπλοΐα

Το τμήμα ιδρύθηκε το 1949 και στα πρώτα είκοσι χρόνια λειτουργίας του είχε σωρεία νικών και κατακτήσεων τίτλων, όχι μόνο στους Πανελλήνιους αγώνες αλλά και στις ποικιλώνυμες ετήσιες εκδηλώσεις. Οι επιτυχίες των σκαφών του Ολυμπιακού είναι αναρίθμητες. Είχε να επιδείξει μόνο στα σκάφη τύπου ΕΘΕ από το 1955 ως το 1969 140 πρώτες νίκες σε διάφορες διοργανώσεις. Είχε ακόμα 20 πρώτες νίκες στα Λάιτνινγκ, 9 στα Στάρς, 43 στα Φίνν, 3 στα Φλάιν Ντάτσμαν και 48 στα Ντράγκον.

Στην συνέχεια μεγάλα ονόματα του χώρου πλαισίωσαν το τμήμα όπως οι Άρης Ραπανάκης, Τάσος Γαβρίλης, Ηλίας Χατζηπαυλής, Τάσος Μπουντούρης, Μιχαήλ, Δεληγιάννης, Μάνθος, Σταύρος Αλευράς, Παναγιώτης Αλευράς, Μπενάκης, προσφέροντας νέες διακρίσεις. Το 1992 στη «φωλιά» του ένδοξου τμήματος που βρίσκεται στο Μικρολίμανο και με έφορο τον κ. Νομικό, γίνεται ριζική ανακαίνηση, παράλληλα δημιουργούνται σχολές Όπτιμιστ και σχολή ανοικτής θαλάσσης για να αγωνίζεται στα ερυθρόλευκα η νέα γενιά.

Το 2002 το τμήμα προχωρά στην επαναδραστηριοποίηση του πετυχαίνοντας νέες κατακτήσεις.

Κυρίαρχη μορφή της σύγχρονης ιστορίας στην ιστιοπλοΐα του Ολυμπιακού είναι ο Αίμιλιος Παπαθανασίου με 13 συνεχόμενα πρωταθλήματα στην κατηγορία Finn και 1 στην κατηγορία Star πρωτεύοντας σε όλες τις ιστιοδρομίες αυτών των 14 πανελληνίων πρωταθλημάτων που κατέκτησε.


Διακρίσεις:

  • 23 Πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγορίας Finn : 1958, 1972, 1973, 1974, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1982, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008
  • 8 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Soling: 1980, 1982, 1983, 1984, 1986, 1987, 1992, 1993
  • 4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Star: 1986, 1987, 1995, 2009
  • 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Dragon: 1970, 1971, 1972
  • 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγορίας Laser: 1976, 1978
  • 1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγορίας Ε.Θ.Ε Ανοικτής Θαλάσσης: 1958


Επιτραπέζια αντισφαίριση

Είναι το άθλημα που έχει φέρει τα περισσότερα τρόπαια στον Ολυμπιακό. Το τμήμα δημιουργείται το 1947 και δύο χρόνια αργότερα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομοσπονδίας.

Πρώτοι αθλητές του συλλόγου ήταν οι Γουνόπουλος, Χατζηβασιλείου και Χαλκούσης. Μεγάλη μορφή του τμήματος η Λουκία Σκριβάνου (παράλληλα μπασκετμπολίστρια) έδωσε πολλούς τίτλους στον σύλλογο στις δεκαετίες του 50’– 60’ αλλά και 70’.

Στα μέσα της δεκαετίας του 60’ την ανασύνταξη του τμήματος αναλαμβάνει ο επικεφαλής της Π.Ε.Φ.Ο. Κ. Μπαρμπής με προπονήτρια την Ευγενία Κωνσταντινίδου (εως και σήμερα προπονεί την ομάδα) ο Ολυμπιακός σαρώνει τους τίτλους. Σημαντικοί αθλητές των επόμενων χρόνων οι Χρήστος Χριστοδουλάτος, Μανώλης Διακάκης, Ευγενία Κωνσταντινίδου, Νικόλαος Σαλάτας, Γιάννης Μάνδηλας, Φραγκάκος. Στα τέλη της δεκαετίας του 70’ και αρχές 80’ νέοι αθλητές όπως οι Στρατής Βούλγαρης, Γιάννα Μωραϊτου, Aλίκη Μαρμαρά, Ασυνέθ - Νέτη Γκουράνη, Φωτεινή Γαλανού πλαισιώνουν τον σύλλογο προσφέροντας νέες επιτυχιές.

Στα μέσα του 80’ στους άνδρες και στα τέλη στις γυναίκες το τμήμα αδρανοποιείται για να φτάσουμε στα μέσα της δεκαετίας του 90 με αθλητές όπως ο Αλέξανδρος Δέσης και ο Παναγιωτης Πολίτης όπου και πάλι η ομάδα ξεκινάει από τις χαμηλές κατηγορίες.

Οι τίτλοι επιστρέφουν και νέα μεγάλα ονόματα στελεχώνουν το τμήμα, Μαρία Καλογιάννη, Κώστας Παπαγεωργίου, Κατερίνα Αντιοπούλου, Αρχοντούλα Βολακάκη, Τάσος Ρηνιώτης, Γιάννης Βλοτινός, Λευτέρης Μάκρας, Κλαούντιο Κύρου, Γιάννης Γεωργαντάς, Αντώνης Μαλινακης, Χριστίνα Φίλη, Κατερίνα Ντουλάκη, Νικολακοπούλου, Όλγα Γεωργοπούλου, Λάουρα Νικουλάε, Μαρία Χριστοφοράκη, Δέσποινα Δάνδουλα, Μαρία Κρουστάλλη και ο Γιάννης Νικολουδάκης στις μικρότερες κατηγορίες. Την σεζόν 2004-05 ο Ολυμπιακός κατέκτησε τους τίτλους (συνολικά 11) σε όλες τις κατηγορίες ανδρών και γυναικών σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 70’ ο Ολυμπιακός έπαιρνε μέρος με επιτυχία στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Το 1977 η ανδρική ομάδα έφτασε μέχρι και τους ¨8¨ του Κυπέλλου Ευρώπης.

Διακρίσεις:

  • 9 Διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1971, 1972, 1973, 1975, 1976, 1978, 1980, 2004, 2005.
  • 5 Κύπελλα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1971, 2003, 2004, 2005, 2008.
  • 23 Διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας [ Γυναικών ]: 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1976, 1977, 1978, 1979, 1981, 1982, 1983, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2009.
  • 11 Κύπελλα Ελλάδας [ Γυναικών ]: 1965, 1966, 1983, 1984, 1985, 1986, 2001, 2005, 2006, 2007, 2008.
  • 15 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ατομικού [ Ανδρών ]: 1970, 1970 (Μαντζάρογλου), 1971, 1971 (Μαντζάρογλου), 1972, 1976, 1976 (A Κατηγορία), 1976 (Μαντζάρογλου), 1977, 1977 (A Κατηγορία), 1980 (A Κατηγορία), 2004, 2005, 2006, 2007.
  • 40 Πανελλήνια πρωταθλήματα Ατομικού [ Γυναικών ]: 1955 (Μαντζάρογλου), 1956, 1956 (Εαρινό), 1957, 1957 (Μαντζάρογλου), 1957 (Κύπελλο Ο.Σ.Φ.Π.), 1959, 1959 (Αθλητική Ηχώ), 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1964 (Μαντζάρογλου), 1964 (Αθλητική Ηχώ), 1965, 1966, 1966 (Μαντζάρογλου), 1967 (Μαντζάρογλου), 1968, 1970, 1971 (Μαντζάρογλου), 1975, 1975 (A Κατηγορία), 1979 (A Κατηγορία), 1980, 1980 (A Κατηγορία), 1981, 1982, 1983, 1983 (A Κατηγορία), 1984, 1985, 1986, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007.
  • 15 Πανελλήνια πρωταθλήματα Διπλού [ Ανδρών ]: 1970, 1971, 1972, 1973, 1977, 1978, 1979, 1981, 1982, 2000, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009.
  • 20 Πανελλήνια πρωταθλήματα Διπλού [ Γυναικών ]: 1959, 1959 (Εαρινό), 1961, 1962, 1963, 1965, 1966 (Τουρνουά Θεσσαλονίκης), 1976, 1977, 1980, 1981, 1982, 1983, 1986, 1987, 1988, 2000, 2005, 2006, 2007.
  • 26 Πανελλήνια πρωταθλήματα Μικτού [ Ανδρών - Γυναικών ]: 1956, 1957, 1958, 1959, 1961, 1962, 1964, 1965, 1966 (Τουρνουά Θεσσαλονίκης), 1970, 1971, 1972, 1977, 1980, 1981, 1982, 1983, 1984, 1986, 2000, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009.
  • 3 Κύπελλα Αττικής [ Ανδρών ]: 2003, 2005, 2009.
  • 8 Κύπελλα Αττικής [ Γυναικών ]: 1998, 2000, 2001, 2002, 2005, 2006, 2007, 2009.

Στίβος

Στον στίβο ο Ολυμπιακός έχει αναδείξει Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης, Μεσογειονίκες, Βαλκανιονίκες και εκατοντάδες Πανελληνιονίκες στα ανοιχτά και κλειστά πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου.

Το τμήμα αθλητισμού στίβου του Ολυμπιακού ιδρύθηκε το 1929. Έφορος του τμήματος τότε ανέλαβε ο Δημήτρης Σκλιάς μέλος της διοικήσεως με προπονητή τον Κλεάνθη Παλαιολόγο. Πολυάριθμοι αθλητές είχαν πυκνώσει τις τάξεις του τμήματος, ο Πολιουδάκης περίφημος δρομέας των 400 μέτρων, ο Χρυσανθόπουλος επίσης δρομέας των 100 και 200 μ. ο Ιωακείμ των 300 μ. οι ποδοσφαιριστές Βασίλης και Λεωνίδας Ανδριανόπουλος ο πρώτος δρομέας των 100 μ. και ο δεύτερος επίσης δρομέας των 100 μ. και 200 μ. και άλτης του τριπλούν. Άλλοι επίσης περίφημοι για την εποχή τους αθλητές ήταν ο εμποδιστής Ιωαννίδης, ο ακοντιστής Λουκόπουλος, ο επίσης εμποδιστής Εμμ. Παπαδάκης, ο δρομέας Δερέμπεης, ο ικανώτατος στις ρίψεις Όθων Χονδρόπουλος και πολλοί άλλοι. Τη δεύτερη θέση πήρε η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100 με τους Β. και Λ. Ανδριανόπουλους, Χρυσανθόπουλο και Tερεζάκη κατά τους μεγάλους αγώνες στίβου του Σταδίου το 1931.

Ο πρώτος χώρος στον οποίο έκαναν προπόνηση οι αθλητές του Ολυμπιακού ήταν το γυμναστήριο του Πειραϊκού Συνδέσμου. Ακολούθως οι προπονήσεις γίνοταν στο Στάδιο, το γυμναστήριο του Εθνικού Αθηνών και τέλος σε ειδικό χώρο στο Ποδηλατοδρόμιο. Εκτός από το ανδρικό τμήμα στίβου τότε ο Ολυμπιακός διατηρούσε και γυναικείο τμήμα με κυριότερα στελέχη τις αδελφές Βέλλα, Ναδήρα, Ινές και Διαμαντίδου. Το 1933 το τμήμα ανέστειλε τη λειτουργία του.

Στις 16 Νοεμβρίου 1953 ιδρύεται και πάλι το τμήμα στίβου. Η ιδέα ήταν του γραμματέα κ. Καρύδη και η διοίκηση κάλεσε τον κ. Τάκη Βεντίκο να το αναλάβει. Οι πρώτοι αθλητές που εντάχθηκαν ήταν οι Ναπολέων Ντέμος, Κορομπόκης, Κώστας Τσαλαμανιός κ.α. Οι προπονήσεις γίνοταν στην σχολή ναυτικών δοκίμων και η ομάδα την επόμενη χρονιά κατακτάει το πρωτάθλημα Γ’ κατηγορίας. Το 1955 πλέον η ομάδα βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία, μετακομίζοντας στο Θεμιστόκλειο γυμναστήριο προσθέτει και άλλους αθλητές στην δυναμή της. Ανυφαντάκης, Δήμος Μαγκλάρας, Γιώργος Λεμονής και πολλοί άλλοι. Παράλληλα ιδρύεται και το γυναικείο τμήμα με τις μπασκετμπολίστριες Σκριβάνου, Κατσίκη αλλά και τις Θωματζίκου, Αθηνέλη, Πάρδου, Παπαγεωργάκη να στελεχώνουν το τμήμα. Το 1958 η ομάδα φτάνει στην δεύτερη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος. Νέες μεγάλες επιτυχίες θα ακολουθήσουν.

Η περίοδος της δικτακτορίας φέρνει το τμήμα σε παρακμή. Πολλά χρόνια μετά στα μέσα της δεκαετίας του 90’ θα αρχίσει η επανάκαμψη. Με την οικονομική πλέον στήριξη του Γ. Γλου έρχονται στον σύλλογο μεγάλα ονόματα. Ένα από αυτά η Αμερικανίδα Μέρλιν Ότι αλλά και οι Κεντέρης, Θάνου, Μανιάνι, Μπακογιάννη, Παπακώστας, Βασδέκης, Σκούρτη, Βόγγολη, Τερζιάν, Παπούλιας, Ξάνθου και άλλοι που κατέστησαν τον Ολυμπιακό ως το σύγχρονο σωματείο των Ολυμπιονικών.

Στην ομάδα προστήθονται και οι Ιακωβάκης, Δεβετζή, Χαλκιά, Μελέτογλου, Δημότσιος, Ρεντούμη, Γκούσης, Πολιάς, Πέρρα, Τσιολακούδη, Τσάτουμας, Γελασάκης.

Το 2006 έρχεται και η πρώτη κατάκτηση πανελληνίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου. Στις 4 Ιουνίου του 2006 ο Ολυμπιακός απέκτησε το δικό του υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο που ήταν και το μεγάλο όραμα πολλών ετών του έφορου και αρχιπροπονητή της ομάδας στίβου, Τάκη Βεντίκου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στο Ρέντη απέναντι από το γήπεδο βόλεϊ της ομάδας.



Διακρίσεις:


Πάλη

Το τμήμα πάλης του συλλόγου ιδρύθηκε το 1961 με έφορο τον κ. Κρεμέζη, προπονητή τον κ. Καρδασάκη και κορυφαίο αθλητή τον Βαγγέλη Κολυτά, αλλά και τους Ταμπουράκη, Ανδριώνη και Λαμπρινάκο, απαρτίζεται από τις κατηγορίες των ανδρών, των εφήβων και των παίδων. Την περίοδο 1976 - 77 η ανδρική ομάδα πάλης κατακτά το Πρωτάθλημα Ελλάδος και την ίδια χρονιά πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο, ενώ μετά από 28 χρόνια, και συγκεκριμένα την περίοδο 2005 - 2006, κατακτά το Πρωτάθλημα Ελλάδος στην Ελληνορωμαϊκή. Το 2005 μέλος της ομάδας ήταν και ο Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος. Tο τμήμα της Πάλης έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές, ενώ οι νεότεροι που συνεχίζουν την παράδοση με επιτυχίες είναι οι Ξενοφώντας Κουτσιούμπας, Γιώργος Κουτσιούμπας, Αρτιόμ Κιουρεγκιάν, Χρήστος Γκίκας, Γιώργος Τζιώλας, Τάσος Βλαχάκης και στο γυναικείο τμήμα Ειρήνη – Μαρία Νταντούτη.

Την πρώτη θέση στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Cela Cup που διεξήχθη στην πόλη Σμέτζανιν της Σερβίας το 2006 κατέκτησε η ομάδα ελληνορωμαϊκής πάλης του Ολυμπιακού, οι ερυθρόλευκοι στον τελικό του Cela Cup επικράτησαν 4-2 της Κροατικής Βιντίγια και κατέκτησαν τον τίτλο. Με προπονητή τον Σάββα Κούζηλο, τις νίκες της ομάδας πέτυχαν οι Μπρόνκοφ 2-1 τον Ντάλιμπαρ Γέρετς στα 55κ. Χρήστος Γκίκας 2-0 τον Πέταρ Ζόρετς στα 66κ. Ξενοφών Κουτσιούμπας 2-1 τον Μίτια Σέντμσκ στα 120κ. και Γιώργος Κουτσιούμπας 2-1 την Ντένι Λίπιτς στα 96κ.


Διακρίσεις:

  • 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης [ Ανδρών ]: 1977.
  • 1 Πανελλήνιο πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης [ Ανδρών ]: 2006.
  • 1 Ευρωπαϊκό Κύπελλο Cela Cup [ Ανδρών ]: 2006.


Πυγμαχία

Το τμήμα ιδρύεται το 1926 με προπονητή τον κ. Πετρίδη. Μέσα στη λέσχη του Ολυμπιακού στήθηκε σε λίγο καιρό πυγμαχικό ρίνγκ και οι πυγμάχοι άρχισαν να συχνάζουν και να επιδίδωνται στο αγώνισμα της γροθιάς. Μετά από χρόνια το τμήμα ατονεί.

Το 1948 επανιδρύεται από τον κ. Κρεμέζη και τον πυγμάχο Καλογιάννη. Μεγάλος αθλητής του τμήματος εκείνη την εποχή ο Σταύρος Χωσάκος. Στην δεκαετία του 50’ μαζί με τον Χωσάκο διέπρεψαν και οι Μαντούβαλος, Οικονομόπουλος, Βλαχόπουλος, Σφηνιάς, Μπεκάκος, οι αδελφοί Πελεκάνου, Μαντάς, Αντωνόπουλος, Γριμπίρης. Από το 1955 ως το 1959 η ομάδα τερμάτιζε συνεχώς στη 2η θέση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Το 1961 αναλαμβάνει προπονητής ο Π. Κωσταρέλλος και δύο χρόνια μετά έρχεται η κατάκτηση του πρωταθλήματος Γ’ κατηγορίας.

Από το 1969 ξεκινάει μια χρυσή περίοδος για το τμήμα. Με νέους αθλητές, τους Μουργελάκη, Μπαρμπαγιάννη, Κεσίδη, Γιαννόπουλο, Λιντζόπουλο, Ζέππο, Αντύπα, Ευγενικό και άλλους.

Το 1970 το τμήμα πραγματοποιεί κάτι μοναδικό, κατακτάει τον τίτλο σε όλες τις κατηγορίες (Α’, Β’, Γ’). Στα μέσα της δεκαετίας οι τρεις από τους τέσσερις μποξέρ της Εθνικής, ήταν αθλητές του Ολυμπιακού, οι Παϊσιος, Τζότζος, Δουρής.

Μετά το 1985 το τμήμα περνάει περίοδο κρίσης. Την δεκαετία του 90’ και με έφορο τον Γ. Βεντούρη το τμήμα αναδιοργανώνεται, νέοι αθλητές ξεχωρίζουν οι Σουμπασάκης, Τσάμης, Καραγκώνιας, Πηλίδης και άλλοι.

Στη δεκαετία του 2000 διακρίνονται οι Βαγγέλης Παπουτσάκης και Κώστας Πετρόπουλος. Το 2006 επιτυχίες σημείωσε και το γυναικείο τμήμα με τις Αντωνία Παπουτσάκη και Ιωάννα Σαράντη.


Διακρίσεις:


Καταδύσεις

Στην δεκαετία του 50’ δραστηριοποιείται το τμήμα καταδύσεων. Το 1958 έρχεται ο πρώτος τίτλος με πρωταγωνιστές τους Γουλέα και Κόρδα.

Την δεκαετία του 60’ το όνομα που ξεχωρίζει, είναι του Κώστα Πρέκα, που δίνει μεγάλες επιτυχίες στον σύλλογο.

Αργότερα την δεκαετία του 80’ διακρίνεται με τον σύλλογο ο Γεωργατζόγλου.

Στην δεκαετία του 90’ έρχονται νέες επιτυχίες, με προπονητή από το 1991 τον Βούλγαρο Σαρακίνσκι και κορυφαίο όνομα την Γεωργία Δόξα. Μαζί της διακρίνονται και οι Δόξας, Ρούσσος, Κουτσουπέτρου.


Διακρίσεις:

  • 13 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 3μ. [ Ανδρών ]: 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1970, 1981, 1989.
  • 8 Πρωταθλήματα ( Αναπηδητήριο ) [ Ανδρών ]: 1960, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1969, 1992.
  • 2 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 1μ. [ Ανδρών ]: 1991, 1992.
  • 3 Πρωταθλήματα Τραμπολίνο 3μ. [ Γυναικών ]: 1992, 1993, 1996.
  • 2 Πρωταθλήματα ( Αναπηδητήριο ) [ Γυναικών ]: 1993, 1997.


Κωπηλασία

Το Τμήμα της Κωπηλασίας ιδρύθηκε το 1927, έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις σε Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ οι μισοί σχεδόν αθλητές του στελεχώνουν την Εθνική ομάδα. Τα τμήματα που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι της Κωπηλασίας, του Κανόε - Καγιάκ, Καγιάκ Πόλο και Καγιάκ Σλάλομ.

Λίγα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το τμήμα αναστέλλει την λειτουργία του, για να επαναδρυθεί το 1948. Μεγάλες επιτυχίες ήρθαν στον σύλλογο τις δεκαετίες 50’ και 60’ με τους αθλητές Πάτζαλη, Βατικιώτη, Κουρούκλη, Καστρίτη, Παπαϊωάννου Ζαχαροβίτη, Βρανά, Θωμαρά, Καράλη, Φωστιέρη, Βογιατζή Γαβαλά, και Βαλμά. Τη δεκαετία του 70’ κυριαρχούσαν οι Μοναχός, Μανικάς, Δραγάσης, Συργιανός, Πλουμιστός και Αγιοστρατίτης.

Το 2002 και 2003 κορυφαία αθλήτρια ήταν η Δέσποινα Τριανταφύλλου.

Στις τάξεις του τμήματος της Κωπηλασίας σήμερα, ο Ολυμπιακός έχει κορυφαίους αθλητές όπως ο Γιάννης Χρήστου, ο Βασίλης Πολύμερος και ο Νίκος Σκιαθίτης. Μεγάλη αθλήτρια και η Χρυσή Μπισκιτζή που πλέον όμως απεσύρθη από την ενεργό δράση.

Οι νέες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην Πλατεία Αλεξάνδρας έχουν δώσει καινούργια ώθηση στους αθλητές και τις αθλήτριες του τμήματος οι οποίοι μπορούν πλέον να προπονούνται με πολύ καλές συνθήκες οι οποίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων που έχουν θέσει.


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ :

Στη πρώτη έξοδο του τμήματος στο εξωτερικό, σε διεθνείς αγώνες που έγιναν στην Ελβετία το 1952, οι αθλητές του πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις.


Κανόε Καγιάκ

Το τμήμα αυτό ιδρύθηκε το 1987.[3] Ο κύριος εμπνευστής της προσπάθειας του να ξεκινήσει το Kανόε Καγιάκ στην Ελλάδα είναι ο Γιώργος Μοναχός. Ήταν ο έφορος του τμήματος του Ολυμπιακού. Στην Ελλάδα η ιστορία του αθλήματος αρχίζει ουσιαστικά τότε και οι ερυθρόλευκοι είναι οι πρώτοι που το καλλιεργούν. Μέσω των διακρατικών συμφωνιών – ανταλλαγών ήρθε η παραλαβή των πρώτων σκαφών και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε Διεθνείς Ρεγκάτες. Τα πρώτα σκάφη κανόε και καγιάκ που ήρθαν στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν στον Ολυμπιακό.

Στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κάνοε-Καγιάκ Flatwater οι αθλητές του κατακτούν χρυσά μετάλλιά στις κατηγορίες που αγωνίστηκαν. Την περίοδο 1988 - 1992 ο Ολυμπιακός σάρωνε τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα με πρωταγωνιστές τον Τάσο Βουγίδη και τους Γιώργο και Βασίλη Ροδίτη, Βαγγέλλη και Λάμπρο Παπανικολάτο και Παναγιώτη Βεντούρη. Επίσης ανέδειξε πλήθως Βαλκανιονικών όπως η Γεωργακοπούλου Θωμαή, Κουκιάρη Μαρία, Γκιτάκου Μάρθα, Αχειλαρά Αριστη και Παπασταύρου Νάνσυ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πλαισιώνει την εθνική ομάδα με τους ξεχωριστούς αθλητές του, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν διακρίσεις τόσο από τα πανελλήνια πρωταθλήματα όσο και από της διάφορες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Μερικοί από τους αθλητές του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ομάδος που έχουν γράψει χρυσή ιστορία στη δεκαετία του 1990 στο τμήμα Κανό Καγιάκ:

Ο σημερινός έφορος του τμήματος είναι ο Βουγίδης Τάσος.


Σκοποβολή

Το τμήμα ιδρύθηκε το 1958 και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρόνιας εκείνης, πήρε μέρος με ένα αθλητή τον Δ. Κασούμη. Επίσης το τμήμα στελέχωναν οι Μαντασάς, Καράμπαμπας και άλλοι.

Από τον σύλλογο πέρασε με επιτυχία και η σπουδαία Άγη Κασούμη.

Το 2004 το τμήμα επαναδραστηριοποιήθηκε και πλέον αριθμούσε 17 αθλητές. Στον σύλλογο έρχονται μεγάλα ονόματα του χώρου με κορυφαίο τον Γιώργο Σαλαβαντάκη.

Την ίδια χρονιά η Αγγελική Γραμμένου κατετάγη πρώτη στο σκιτ γυναικών στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας «Μάχη της Κρήτης», που έγινε στα Χανιά, ενώ πρώτευσε και στους διασυλλογικούς αγώνες της Τρίπολης, εκεί όπου ο Παύλος Σαρκατζίδης ήρθε τρίτος.

Το 2006 προστήθονται στο τμήμα και οι Σακελαρόπουλος, Σαβοριανάκης, Καραμπινάκης φτάνοντας το σύνολο των αθλητών στους 21.

Το 2009 ξεχώρισαν οι Κανακίδης και Παπαδόπουλος.


Διακρίσεις:

  • 1 Πανελλήνιο κύπελλο Πήλινου Στόχου [ Ανδρών ]: 2004.


Άρση Βαρών

Το τμήμα Άρσης Βαρών ξεκίνησε την δραστηριότητά του το 1960 και απαρτίζεται από τις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Ελπίδων και Παίδων.

Το 1964 αποφασίστηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης η τέλεση του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος άρσης βαρών. Ο Ολυμπιακός πήρε μέρος με τέσσερις αθλητές.

Το 1968 τη μεγάλη έκπληξη, έκανε ο Π. Σπύρου που κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία των 75 κ. του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος. Την ίδια χρονιά διακρίθηκε και ο Ι. Μιχαηλίδης όπου πραγματοποίησε δύο εθνικά ρεκόρ. Το 1970 η παρουσία της ομάδας ήταν εξαιρετική κατακτώντας την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ την επόμενη τερμάτισε τρίτη.

Μερικοί από τους αθλητές μας στα τέλη της δεκαετίας του 90’ ήταν οι Χρήστος Σπύρου (7η Θέση στο Σίδνεϋ), Γιώργος Βιτσαράς, Ευθύμης Βιτσαράς, Διονύσης Μπαζίνας, Κίμωνας Σταύρου, Γιάννης Κουκουλογιάννης, με προπονητή τον Αριστείδη Ζήκα.

Το τμήμα συμμετέχει και στις τρεις κατηγορίες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (Α΄, Β΄, Γ΄ ) όπου έχει κατακτήσει την τρίτη θέση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών τις χρονιές 1995, 1996, 1997, 1998. Το 2000 εντάχθηκε στον σύλλογο η πρώτη γυναίκα - αθλήτρια, η Ολυμπιονίκης του Σίδνεϋ, Γιάννα Χατζηϊωάννου στα 63 κιλά.


Τένις

Το τμήμα αυτό ιδρύθηκε το 1998 με προπονητή τον Κώστα Σπανό και είναι το νεότερο τμήμα του συλλόγου.[3] Σε πρώτη φάση στελεχώθηκε με 20 αθλητές, αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6 - 19 ετών. Στην πορεία το τμήμα σημείωσε αρκετά υψηλές διακρίσεις στις μικρές κατηγορίες (παίδων - εφήβων).

Το 2003 ο Κώστας Παπαδόπουλος κατέκτησε το ενωσιακό πρωτάθλημα που έγινε στην Σαλαμίνα.

Το 2006 το μεγάλο όνομα του συλλόγου είναι η Άννα Κουμάντου. Ξεχωρίζουν επίσης οι Αλιγιάννης, Σαρίκας, Ζένια και Σάντρα Παλατιανού.


Γυμναστική

Στα τέλη της δεκαετίας του 60’ δημιουργήθηκε το τμήμα της ενόργανης γυμναστικής με έφορο τον Ηλία Μπαζίνα. Το 1971 η ομάδα κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα[4] με τον αθλητή Γραμματικάκη να ξεχωρίζει.

Μεγάλη μορφή του συλλόγου στη δεκαετία του 70’ ο αθλητής Γιώργος Γιουβάνης, όπου αργότερα ανέλαβε και έφορος του τμήματος.

Το τμήμα δεν υφίσταται.


Διακρίσεις:

  • 1 Πρωτάθλημα Ελλάδας [ Ανδρών ]: 1971.


Χάντμπολ

Το τμήμα ιδρύθηκε το 1991, η δραστηριότητά του σταμάτησε λίγο αργότερα, λόγω έλλειψης γηπέδου. Την σεζόν 1993 – 1994 η ομάδα δέχεται την πρόταση του κ. Κανώνη, προέδρου του Ολυμπιακού Λυκαβηττού για συγχώνευση.

Το 1995 η ομάδα με έδρα το Κερατσίνι, κερδίζει την άνοδο στην Α1 κατηγορία με έφορο τον κ. Κοκκινάκη, προπονητή τον κ. Καρρά και αθλητές που ξεχωρίζουν τους Γιοκαράκη, Μπαρμπαρόσο, Μουτσόπουλο, Κυριακόπουλο, Ξύδη, Σκάρλο, Βρεττό, Νάνη, Μυλωνά και άλλους.

Την ίδια χρονιά το γυναικείο τμήμα πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 με αθλήτριες τις Λάμπουρα, Γκουντουρά, Ντουσακλή, Χατζησταυράκη, Τσαούση, Παπαδοπούλου, Μοσχοβέλλη και άλλες.

Διαφωνίες ανάμεσα στον ερασιτέχνη και στον κ. Κανώνη, έφεραν σύντομα την διάλυση της ομάδας.

Το τμήμα δεν υφίσταται.


Ξιφασκία

Το 1926 ο Ολυμπιακός ίδρυσε το οπλομαχητικό τμήμα, με δάσκαλο τον κ. Τσερέσκυ.

Το τμήμα δεν υφίσταται.


Σκάκι

Το 1925 το μέλος της διοίκησης Τερζάκης σε γενική συνέλευση του συλλόγου πρότεινε την δημιουργία του τμήματος, η πλειοψηφία των μελών όμως δεν συμφώνησε. Παρ’ όλα αυτά ο Τερζάκης συνέχισε την προσπάθεια και στελέχωσε το τμήμα με 3 – 4 σκακιστές.

Οι διαφωνίες όμως των υπόλοιπων μελών τελικά υπερίσχυσαν και έτσι το τμήμα σταμάτησε την λειτουργία του.


Πηγές

  • Μουσείο Ο.Σ.Φ.Π
  • Ιστοσελίδα Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
  • Ψηφιακό Αρχείο Εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ" 1945-2007

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Παραπομπές

  1. www.sport-fm.gr, Γενέθλια με το 37o!, 10/03/2009
  2. Πηγή: ΚΟΕ
  3. 3,0 3,1 Ετήσιο Λεύκωμα μελών Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. , Έκδοση Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 2007
  4. Αρχείο Αθλητικής Ηχούς 26/04/1971



Πρότυπο:Ομάδες Α΄1 Πόλο