Φιλία 106.7

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Φιλία 106.7
Φιλία.jpg
Το λογότυπο του ραδιοφωνικού σταθμού Φιλία.
Οργανισμός: ΕΡΤ
Έτος ιδρύσεως: 1999
Έναρξη λειτουργίας: 1999
Τέλος λειτουργίας: 11 Ιουνίου 2013
Τοποθεσία: Αθήνα, Ελλάδα
Γλώσσα: Ελληνικά
Περιοχή εκπομπής: Πανελλαδικά
Συχνότητα: 106.7 MHz FM
665 KHz AM

Το Ράδιο Φιλία ήταν το ξενόγλωσσο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, το οποίο καλλιεργούσε αμοιβαία αισθήματα αποδοχής και αλληλεγγύης μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών του εξωτερικού. Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1999, όταν βγήκε στον αέρα από τους 107 MHz FM (εκεί όπου εξέπεμψε αργότερα ο Kosmos 93.6) και τους 666 μεγάκυκλους στα μεσαία, αντικαθιστώντας το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Το πρόγραμμά του περιελάμβανε κλασική μουσική και προγράμματα σε πολλές γλώσσες για τους μετανάστες του εξωτερικού και των ελλήνων πολιτών. Ο σταθμός μετέδιδε δελτία ειδήσεων και ειδικές ψυχαγωγικές εκπομπές στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Γερμανικά, στα Ισπανικά, στα Αλβανικά, στα Αραβικά, στα Βουλγαρικά, στα Πολωνικά, στα Σέρβικα, στα Ρώσικα, στα Ρουμάνικα και στα Τούρκικα. Το 2010 επέστρεψε στα FM από τη συχνότητα 106.7 και το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, διατηρώντας την εκπομπή του στα μεσαία, ενώ στις 11 Ιουνίου 2013 με αιφνιδιαστική απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, σταμάτησε να εκπέμπει ο ραδιοφωνικός σταθμός. Από τότε και μετά, ο Φιλία είχε 1 ώρα το 24ωρο, στην ενωμένη πλέον ΕΡΑ.

Επαναλειτουργία της ΕΡΤ.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μετά την επαναλειτουργία του φορέα ΕΡΤ Α.Ε. το 2015, το Ράδιο Φιλία ενσωματώθηκε στη "Φωνή της Ελλάδας" ενώ στην συχνότητά του εκπέμπει σήμερα η ΕΡΤ Open από την Πάρνηθα.