Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΤ Φλώρινας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
ΕΡΤ Φλώρινας

Οργανισμός: ΕΡΑ (Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ)
Έτος ιδρύσεως: 1956
Έναρξη λειτουργίας: 23 Φεβρουαρίου 1956
Τοποθεσία: Φλώρινα
Γλώσσα: Ελληνικά
Περιοχή εκπομπής: Νομός Φλώρινας
Συχνότητα: Βίτσι: 96.6FM
Μεσαία: 1278AM[1][2]
Ιστοσελίδα: ERT Echo

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Φλώρινας (ΕΡΤ Φλώρινας) είναι ο τοπικός περιφερειακός σταθμός του νομού Φλώρινας. Το πρόγραμμά του είναι κυρίως ειδησεογραφικό και κυρίως επικεντρώνεται σε οτιδήποτε έχει σχέση με την γύρω περιοχή, που εκπέμπει (Φλώρινα, Καστοριά και Πτολεμαΐδα).

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αρχικά εξέπεμψε στις 23 Φεβρουαρίου 1956 με δοκιμαστικές εκπομπές. Ύστερα, στις 15 Απριλίου του ίδιου χρόνου ξεκίνησε να εκπέμπει σε πλήρη καθημερινή λειτουργία, από έναν ασύρματο πομπό βραχέων κυμάτων ισχύος 200Watt. Στις 14 Αυγούστου 1960 ξεκίνησε να εκπέμπει στα μεσαία κύματα στους 1.278 χιλιόκυκλους, από έναν πομπό ισχύος 1KW και το 1967 άλλαξε πομπό ισχύος 10KW.

Η ΕΡΑ Φλώρινας από τον Ιούνιο του 1991 εκπέμπει και στα FM στους 96.6 MHz με κέντρο εκπομπής το Βίτσι από έναν πομπό ισχύος 10KW (παλαιότερα εξέπεμπε και στους 99.1 MHz από το λόφο του Αγίου Παντελεήμονα). Καλύπτει τους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών και μέρος των νομών Πέλλας και Ημαθίας και επιπλέον το σήμα της φτάνει μέχρι και την Βόρεια Μακεδονία.

Στις 11 Ιουνίου 2013 ανακοινώθηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ καθώς και όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της. Ωστόσο ο σταθμός συνέχισε κανονικά την λειτουργία του. Έτσι, και με αυτόν τον τρόπο η ΕΡΑ Φλώρινας έγινε μία από τις 15 τοπικές ΕΡΑ που συνεχίζανε την λειτουργία της. Ωστόσο, στις 28 Απριλίου του 2015 ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία έγινε στις 11 Ιουνίου 2015, δύο χρόνια μετά το μαύρο, κι έτσι έγινε η επανέναρξή της, με όλες σχεδόν τις δομές της, συμπεριλαμβανομένη και η ΕΡΑ Φλώρινας αλλάζοντας το όνομά της σε ΕΡΤ Φλώρινας.

Συχνότητες ΕΡΤ Φλώρινας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ΕΡΤ Φλώρινας καλύπτει τη Φλώρινα, την Καστοριά, το βόρειο τμήμα του Νομού Κοζάνης, το Δυτικό τμήμα του Νομού Πέλλας καθώς και ένα μικρό μέρος του Νομού Ημαθίας.

Νομός Συχνότητα Κέντρο Εκπομπής
Καστοριάς 96.6 MHz Βίτσι
Μεσαία κύματα 1.278 KHz Φλώρινα

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]