Σχέσεις Ελλάδας και Φίτζι

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι σχέσεις Ελλάδας και Φίτζι είναι οι επίσημες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας των Φίτζι.

Επισκόπηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Ελλάδα και τα Φίτζι καθιέρωσαν επίσημα τις διπλωματικές τους σχέσεις το 1978. Σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι καλές και υπάρχει ικανοποιητική διμερής και πολυμερής συνεργασία».

Δεν υπάρχει ελληνική κοινότητα στα νησιά. Πολύ λίγοι άνθρωποι ελληνικής καταγωγής εργάζονται στα νησιά και συχνά είναι εργαζόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς ή επιχειρηματίες που τα επισκέπτονται συχνά.

Οι Έλληνες που μεταβαίνουν στα νησιά χωρίς να χρειάζονται θεώρηση εισόδου. Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες των Φίτζι που φτάνουν στην Ελλάδα χρειάζονται θεώρηση εισόδου. Οι θεωρήσεις για τους πολίτες των Φίτζι που φθάνουν στην Ελλάδα εκδίδονται στο Ουέλλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας. Πολλές πρεσβείες ευρωπαϊκών χωρών που εδρεύουν στα Φίτζι εκδίδουν επίσης εισιτήρια εισόδου στην Ελλάδα.

Εκπροσώπηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η Ελλάδα δεν εκπροσωπείται στα Φίτζι αλλά από την πρεσβεία που κατέχει στην Καμπέρα, τη πρωτεύουσα της Αυστραλίας .
  • Τα Φίτζι δεν εκπροσωπούνται στην Ελλάδα αλλά μέσω της πρεσβείας που κατέχει στις Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα του Βελγίου (που πιστεύεται ότι καλύπτει όλη την Ευρώπη).

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]