Σχέσεις Ελλάδας-Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι σχέσεις μεταξύ του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και της Ελλάδας είναι οι επίσημες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας του Τρινιντάντ και Τομπάγκο και της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επισκόπηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Τρινιντάντ και Τομπάγκο έχουν πλήρως ανεπτυγμένες σχέσεις. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών: «Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι άριστες και οι δύο χώρες απολαμβάνουν θαυμάσια συνεργασία, μεταξύ άλλων στους πολυμερείς οργανισμούς στους οποίους το Τρινιντάντ και Τομπάγκο υποστηρίζει συχνά ελληνικές προτάσεις και αντίστροφα».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής πρεσβείας στη Βενεζουέλα, στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν ζουν Έλληνες.

Οι πολίτες του Τρινιντάντ και Τομπάγκο που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα. [1] Οι πολίτες της Ελλάδας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο μπορούν να το κάνουν χωρίς θεώρηση, εφόσον σκοπεύουν να παραμείνουν στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο για χρονικό διάστημα μικρότερο των 90 ημερών. [2]

Διπλωματική εκπροσώπηση των δύο χωρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο μέσω της πρεσβείας της στο Καράκας, την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.
  • Το Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν έχει καμία διπλωματική εκπροσώπηση στην Ελλάδα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Countries requiring or not requiring a Visa, באתר משרד החוץ היווני
  2. Visas for Greeks travelling abroad, באתר משרד החוץ היווני