Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχέσεις Ελλάδας και Μπαχρέιν

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Οι σχέσεις μεταξύ Μπαχρέιν και Ελλάδας είναι οι επίσημες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Βασιλείου του Μπαχρέιν και της Ελληνικής Δημοκρατίας .

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, οι σχέσεις «υπήρξαν πάντα φιλικές και ζεστές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μεταξύ άλλων εξαιτίας μιας πρώιμης ελληνιστικής επιρροής». Δεν υπάρχει οργανωμένη ελληνική κοινότητα ή ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στη χώρα.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δημιουργήθηκαν το 1973, δύο χρόνια μετά την ανεξαρτησία του Μπαχρέιν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη μετατροπή του από προτεκτοράτο σε ανεξάρτητο κράτος.

Εκπροσώπηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η Ελλάδα εκπροσωπείται στο Μπαχρέιν σε επίπεδο πρεσβειών αλλά μέσω της πρεσβείας που κατέχει στην πόλη του Κουβέιτ, τη πρωτεύουσα του Κουβέιτ. Στο προξενικό επίπεδο, η Ελλάδα εκπροσωπείται στο Μπαχρέιν μέσω ενός προξενείου που κατέχει στη Μανάμα.
  • Το Μπαχρέιν δεν εκπροσωπείται στην Ελλάδα, ούτε σε επίπεδο πρεσβειών ούτε στο προξενικό επίπεδο.

Οικονομικές σχέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2015 το Μπαχρέιν εξήγαγε στην Ελλάδα 376.000 δολάρια εμπορευμάτων, κυρίως χαλκό και πετρέλαιο. Την ίδια χρονιά, η Ελλάδα εξήγαγε στο Μπαχρέιν αγαθά αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα εμπορεύματα ήταν πολύ πιο ποικίλα, με πιο σημαντικά τα δομικά υλικά και πετρέλαιο.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]