Συζήτηση:Βαχτάνγκ Ανανιάν

Τα περιεχόμενα της σελίδας δεν υποστηρίζονται σε άλλες γλώσσες.
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Ελεγχος Πν. Δικαιωμάτων[επεξεργασία κώδικα]

Πηγή: http://www.writers.am/en/portfolio-item/vakhtang-ananyan/

Παράδειγμα Α

Πηγή: His preliminary education he received at local village school. In 1915 he entered Dilijan parochial school, but he was dismissed from the school for not affording to pay the tuition fee.

Λήμμα: Έμαθε τα πρώτα γράμματα στο σχολείο του χωριού του και το 1915 εισήχθη σε σχολείο του Ντιλιντζάν, από το οποίο ωστόσο έφυγε, καθώς η οικογένειά του δεν ήταν σε θέση να πληρώσει τα δίδακτρα

Παράδειγμα Β

Πηγή: In 1926 he moved to Yerevan and worked at “Matchkal” (1930-1931) and “Socialistic agriculture” (1931-1935) newspapers. In 1935 he was responsible editor of “Kolkhoznik” newspaper

Λήμμα: Το 1926 μετανάστευσε στο Γερεβάν, όπου εργάστηκε σε διάφορες εφημερίδες[2]. ... ενώ το 1935 έγινε αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Κολχόζνικος»

Παραδειγμα Γ

Πηγή: He took part in World War II and fought till the final victory. After coming back from war in 1945 he continued his literary activity Λήμμα:

Λήμμα: Κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επιστρατεύθηκε και βρέθηκε στα πεδία των μαχών μέχρι και τη λήξη των εχθροπραξιών. Κατόπιν συνέχισε τις δημοσιογραφικές και συγγραφικές του ασχολίες.

Παράδειγμα Δ’

Πηγή¨ For compositions regarded to children and youth Ananyan was awarded with Soviet Armenia state award (1970).

Λήμμα: ενώ το 1970 τιμήθηκε με κρατικό βραβείο της ΣΣΔ Αρμενίας για τη συμβολή του στην παιδική και νεανική λογοτεχνία


Σχόλιο Ήμουν σίγουρος πως θα πήγαινε κάπου εκεί η ιστορία διότι έπρεπε κάπως να ανοιχτεί νέο «μέτωπο».

Η αφήγηση είναι σε μεγάλο βαθμό αυτή των πηγών διότι όπως και να το κάνουμε είναι λίγο δύσκολο να βρεις πληροφορίες στα ελληνικά ή τα αγγλικά για έναν Αρμένιο λογοτέχνη της σοβιετικής περιόδου και παράλληλα να πρέπει να φτιάξεις ένα λήμμα που να μην είναι προς επέκταση. Δεν είναι π.χ. σαν να ψάχνει κανείς πληροφορίες για την ΕΟΚΑ, όπου μπορεί να βρει μια πληθώρα αναφορών και να προτιμά μόνο μία, την οποία αναπαράγει σχεδόν αυτούσια.

Επειδή διάβασα κάτι για πνευματικά δικαιώματα, μπορείτε να μου υποδείξετε μια παραβίαση;

Για παράδειγμα, έχω την πεποίθηση πως παραβίαση θα υπήρχε αν μετάφραζα το His preliminary education he received at local village school ως «την αρχική εκπαίδευσή του την έλαβε στο τοπικό σχολείο του χωριού του», αν ανέφερα ονομαστικά τις εφημερίδες που εργάστηκε κλπ. Μάλιστα, ακριβώς για αυτόν τον λόγο, σε αρκετά λήμματα - ειδικά αυτά διαγωνισμών - παραλείπω ή μεταφέρω μερικώς ορισμένες πληροφορίες για να μην κάνω αντιγραφή, ακόμη και με «κίνδυνο» να «χάσω» λέξεις και bytes.

Επίσης, μπορεί να μου υποδείξει κάποιος πως θα γινόταν να περιγράψω τη δράση και τις διακρίσεις του συγκεκριμένου λογοτέχνη - και να φτάσω το όριο των 300 λέξεων - χωρίς να αναφέρω σημαντικές πτυχές της σταδιοδρομίας και του έργου του;

Αυτό ισχύει για όλα τα λήμματα του CEE Spring (και όχι μόνο) που από ό,τι κατάλαβα έχει αρχίσει να ξεψαχνίζει ο Cinadon.

Τα λέμε πάλι το βράδυ (αν προλάβω) γιατί έχουμε και δουλειές.

Υ.Γ. Cinadon, μπορείτε να ψάξετε όλα τα λήμματά μου. Θα χαρώ πολύ να μου υποδείξετε τυχόν λάθη και παραλείψεις μου και επιπλέον θα είναι μια καλή ευκαιρία για να δείτε πως μπορούν να γραφούν με ουδέτερο τρόπο λήμματα για αμφιλεγόμενα θέματα.

Υ.Γ.2. MARKELLOS και Magioladitis, αν τυχόν διαπιστωθεί πως όντως έχω υποπέσει σε μαζική ή μερική λογοκλοπή στα λήμματα του CEE Spring, παρακαλώ ειδοποιήστε με για να σας επιστρέψω τα χρήματα για τα βιβλία που κέρδισα το 2017 και φέτος. Pavlos1988 (συζήτηση) 10:25, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Ένα σχόλιο σχετικά με το θέμα: το αν υπάρχει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, α)δεν κρίνεται απο τους κανονες της ΒΠ, αν ζητάνε δλδ 300 ή 3 χιλιαδες λέξεις και επίσης β)δεν κρινεται από το πλούτο των διαθέσιμων πηγών στην Ελληνική ή αγγλική γλώσσα. Επειδή ζητάτε να υποδεικτεί μια παράβαση, εχω δώσει 4 παραδείγματα. Το πως θα μπορουσατε να μην κάνετε την ακριβή μετάφραση, τι θα λέγατε να κάνατε περίληψη δινοντας attribution: "Σύμφωνα με την ΤΑΔΕ ΠΗΓΗ, εκπαιδεύτηκε στην γενετηρα του και αργότερα στο σχολείο της Ντιζον, το οποίο ομως εγκατέλειψε λόγο φτώχιας». Ακόμη καλύτερα θα μπορουσε να ειπωθει οτι «Δεν κατάφερε να τελειωσει την σχολικη του εκπαίδευση λόγω φτώχιας», που δεν χρειάζεται attribution.

Αυτό που με ανησυχεί ειναι πως φαίνεται να μην αναγνωρίζεις το πρόβλημα των πν. δικαιωματων που υπάρχει, ενω φαινεται να το εχεις επαναλάβει και σε άλλα λήμματα. Σιγουρα δεν υπάρχει δόλος, σίγουρα ειναι επειδη δεν συζητείται το θέμα των Πνευματικών Δικαιωματων στην Βικιπαίδεια (πλην για να γίνουν επιθέσεις σε συγκεκριμένους χρήστες). Προτείνω λοιπον να συζητήσουμε τα λάθη που ολοι εχουμε κάνει χωρις να κοιτάμε να βγάλουμε ο ενας το ματι του άλλου. Φιλικα, Cinadon36 12:30, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]


Επαναλαμβάνω για να μη καταναλώνω τον χρόνο μου εντός ΒΠ με πράγματα που αναγκάζομαι και όχι με πράγματα που έχω διάθεση να κάνω: που έχω κάνει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων; Από ό,τι παρατηρώ ούτε ακριβή αντιγραφή έχω κάνει, ούτε έχω αποκρύψει παραπομπές.

Btw, επειδή βλέπω πως αντί να προσπαθήσετε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα με τα προβλήματα που έχετε δημιουργήσει σε διάφορα λήμματα, προσπαθείτε να ανοίξετε νέο μέτωπο για να αλλάξει η κουβέντα και να βρεθείτε από «κατηγορούμενος» στη θέση του «κατήγορου» (αντιγράφοντας τα επιχειρήματα εναντίον των επεργασιών σας), οφείλω να σας ενημερώσω αν τυχόν δεν το έχετε καταλάβει πως όταν γράφω πως ακολουθείτε την ίδια ροή της πηγής, δεν σας προσάπτω παραβίαση Πν. Δικαιωμάτων άλλα έλλειψη Ουδέτερης Οπτικής Γωνίας. Οπότε, πιστεύετε πως το λήμμα για τον Ανανιάν ή τον Λουτς έχει ζητήματα POV;

Pavlos1988 (συζήτηση) 12:43, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Η κοντινή παράφραση χωρίς attribution είναι παραβαση πν. δικαιωμάτων. Η "ροη της πηγής" είναι και αυτό προβλημα πν. δικαιωμάτων καθώς ειναι creative element.Αρα:

  • Αν κάνεις copy paste ---> πρέπει να ανοίξεις εισαγωγικα και να αναφέρεις ποιος το έγραψε, για να μην είναι παραβιαση πν. δικαιωμάτων
  • Αν κανεις μια κοντινή παράφραση (οπως εκανες σε αυτο το λήμμα και εγώ σε αλλα), ---> πρέπει να δώσεις attribution για να μην ειναι παραβίαση πν. δικαιωματων.
  • Αν κανεις περίληψη ---> εισαι οκ απο αποψης πν. δικαιωματων και χωρίς attribution. Cinadon36 12:49, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Διαβασε την πολίτικη της ΒΠ en:Wikipedia:Close paraphrasing. This page in a nutshell: Summarize in your own words instead of closely paraphrasing. Closely paraphrased material that infringes on the copyright of its source material should be rewritten or deleted to avoid infringement, and to ensure that it complies with Wikipedia policy. Public domain sources and CC-BY-SA-compatible sources may be closely paraphrased, and limited close paraphrasing of copyrighted sources may also be permitted as fair use. 'Attribution is always required. Υπογράμμιση δική μου.Cinadon36 14:19, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]


Θα προσπαθήσω να διαμορφώσω ένα κείμενο με βάση τις υποδείξεις του Cinadon36:

Διάφορες πηγές τοποθετούν τη γέννηση του Ανανιάν στις 26 Ιουλίου του 1905 στον οικισμό Πογκοσκιλίσα (αργότερα Σαμακιάν[2][3][4]) της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, που στη σύγχρονη εποχή βρίσκεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα writers.am, εντός των ορίων της πόλης του Ντιλιντζάν στην Αρμενία[2]. Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια Σοβιετική Λογοτεχνία ήταν γιος χωρικών[4] και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη γενέτειρά του, η οποία κατά τον Stanislav Melešin αποτελούσε κομμάτι της αρμενικής υπαίθρου[3]. Σύμφωνα με το σάιτ writers.am έμαθε τα πρώτα γράμματα στο σχολείο του χωριού του και το 1915 εισήχθη σε σχολείο του Ντιλιντζάν, από το οποίο ωστόσο έφυγε, καθώς η οικογένειά του δεν ήταν σε θέση να πληρώσει τα δίδακτρα[2]. Το 1926 εγκαταστάθηκε στο Γερεβάν, όπου κατά το σάιτ writers.am εργάστηκε σε διάφορες εφημερίδες[2]. Παράλληλα, ήταν στέλεχος της κρατικής οργάνωσης νεολαίας Κομσομόλ και από το 1928 μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης[5], ενώ το 1935 σύμφωνα με το σάιτ writers.am έγινε αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Κολχόζνικος»[2]. Κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με βάση το writers.am επιστρατεύθηκε και βρέθηκε στα πεδία των μαχών μέχρι και τη λήξη των εχθροπραξιών. Κατόπιν συνέχισε τις δημοσιογραφικές και συγγραφικές του ασχολίες, ενώ το 1970 τιμήθηκε με κρατικό βραβείο της ΣΣΔ Αρμενίας για τη συμβολή του στην παιδική και νεανική λογοτεχνία[2]. Απεβίωσε στο Γερεβάν, στις 4 Μαρτίου του 1980[5].

Έχει συναντήσει ποτέ κανείς τέτοια δομή σε κείμενο εγκυκλοπαίδειας για τόσο ξεκάθαρα πράγματα (δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για τον τόπο γέννησης, τη δράση και τις διακρίσεις του βιογραφούμενου προσώπου); Αφήστε που με την ίδια λογική που εισηγείται ο χρήστης, τα λήμματα με τα ίδια ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι χιλιάδες στην ελληνική ΒΠ (και όχι μόνο).

Πραγματικά, αισθάνομαι ότι εμπαίζομαι και χάνω τον χρόνο μου, μόνο και μόνο επειδή για άλλη μια φορά τόλμησα να κάνω έλεγχο στις συνεισφορές του εν λόγω χρήστη, ο οποίος όσον αφορά τις επεξεργασίες του και τη φύση αυτών παραμένει - κατ' εμέ - παρά τις συστάσεις που του έχουν γίνει και τις φραγές που έχει υποστεί, αδιόρθωτος.

Από την άλλη δεν περίμενα και έπαινο για το ό,τι όχι μόνο εντόπισα το κόπι πέηστ και τις ανακρίβειες που εισήγαγε κατ' εξακολούθηση σε μια σειρά λημμάτων, αλλά έκατσα να κάνω και διορθώσεις ξοδεύοντας αρκετές ώρες. Βέβαια ήλπιζα πως αυτή τη φορά δεν θα προσπαθούσε να ανοίξει ένα σωρό νέα μέτωπα για να αποφύγει την κριτική και την περαιτέρω εξέταση των συνεισφορών του, αλλά διαψεύστηκα οικτρά.

Κατ' αυτό τον τρόπο, αντί π.χ. να ασχοληθώ με θεματολογία της προτίμησής μου ή να συνεχίσω απερίσπαστος τον έλεγχο στα λήμματα του Cinadon36 ώστε να εντοπίσω, επισημάνω και διορθώσω ενδεχόμενες αστοχίες είμαι αναγκασμένος να προσπαθώ να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας. Επιπλέον, το πιο (να πω) περίεργο, είναι ότι τώρα μου υποδεικνύει κανόνα τον οποίο έχει παραβιάσει ο ίδιος κατ' εξακολούθηση!

Προσωπικά είμαι πλέον 100% σίγουρος πως χρήστες με σωρεία διασπαστικών και προβληματικών συνεισφορών στα λήμματα, στις σελίδες συζητήσεων των λημμάτων κοκ, όπως ο εν λόγω δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στη ΒΠ παρά μόνο εντάσεις, διαξιφισμούς και χάσιμο πολύτιμου χρόνου που θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί καλύτερα. Για όποιον πιστεύει πως όλα αυτά αποτελούν προσωπική επίθεση, έχω στη διάθεσή του αρκετά παραδείγματα.


Ξαναγράφω πως όποιος θεωρεί πως έχω κάνει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων να μου το υποδείξει ώστε να προβώ στις απαραίτητες διορθώσεις, ενώ ότι έγραψα παραπάνω για τα βραβεία από το CEE Spring ισχύουν στο ακέραιο.

Και επειδή το θέμα έχει ξεφύγει από μια απλή διαφωνία μεταξύ χρηστών θα ήθελα και τις γνώμες διαφόρων διαχειριστών για όλα αυτά. Οπότε, Atlantia (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), Badseed (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), C messier (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), CubicStar (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ),Diu (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), FocalPoint (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), Geraki (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), Kalogeropoulos (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), Lemur12 (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ),Legion (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), Magioladitis (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), MARKELLOS (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), P.a.a (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), Ttzavaras (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ) και Tony Esopi (συζήτησησυνεισφοράφραγέςπροστασίεςδιαγραφές ), συγγνώμη για ενδεχόμενη ενόχληση, αλλά θα ήθελα τη γνώμη σας τόσο για αυτό το λήμμα (και όλα τα παρόμοια), όσο και για την κατ' εξακολούθηση εισαγωγή εκ μέρους του Cinadon36 κειμένων που χαρακτηρίζονται από εκτεταμένο κόπι πέηστ και λανθασμένα στοιχεία (βλ. το λήμμα της ΕΟΚΑ που αποτελεί το κορυφαίο παράδειγμα και που πραγματικά ειναι λάθος μου που προσπάθησα να το διορθώσω και δεν το πρότεινα κατευθείαν για διαγραφή με τα χάλια που είχε και μάλλον έχει ή το λήμμα για τη σφαγή της Τόχνης).

Ακόμη, επειδή δεν είχα παρακολουθήσει προσεκτικά και δεν θυμάμαι και λεπτομέρειες του τι είχε συμβεί τότε (πέραν του ότι είχα επιβεβαιώσει και εγώ πως ένα απόσπασμα από βιβλίο του Κολιόπουλου είχε αντιγραφεί εξολοκλήρου), μπορεί κάποιος να μου γράψει σε γενικές γραμμές ποια είναι τα κοινά και ποιες οι διαφορές μεταξύ του Cinadon36 και του οριστικά φραγμένου Dgolitsis; Pavlos1988 (συζήτηση) 15:34, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Tο θέμα ειναι αρκετα απλο, και το εχω αποδείξει, οτι υπαρχει παραβαση πν. δικαιωματων απο τον Pavlos1988. Εχω κανει και εγω λάθη- τα παραδέκτηκα. Και τα εκανα κυριως στον πρωτο -δευτερο χρονο της συνεισφορας μου στην ΒΠ, όχι στον 9ο. Το οτι ο Pavlos1988 προσπαθει να εμπλέξει αλλα θέματα στο ζητημα των πνευματικων δικαιωματων αποτελει red herring ή whataboutism. Δεν ειναι διαταρακτικο το οτι ελεγχω τον Pavlos1988, το ιδιο κανει και ο ιδιος για μενα. Ποιο ειναι το πρόβλημα δηλαδή; Ας συζητήσουμε τα προβλήματα των παραβιασεων πν. δικαιωματων χωρις να προσπαθουμε να τα μετατρέπουμε σε προσωπικες επιθεσεις ή να δημιοργουνται αφηγήματα "εγω ειμαι καλύτερος χρηστης απο εσενα". Ολοι μας εχουμε ατέλειες. Και ολοι κανουμε πανω κατω τα ιδια λάθη και ειναι αναμενόμενο. Οσο αφορα το κειμενο-παρωδια που εφτιαξες, τα γεγονοτα-ᾱριθμοι (ημ. γεννησης/ θανατου) δεν ειναι creative elements. Και τα υπολοιπα attributions θα μπορουσαν να αποφευχθουν αν ειχες κανει περίληψη και οχι κοντινή παραφραση. Cinadon36 15:44, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]


Σχόλιο Από την ίδια σελίδα: There are a few specific situations when close paraphrasing is permitted. If information is gathered from the public domain or is free use content, close paraphrasing may be acceptable. In some instances it is helpful to capture the words as written, in which case the guidelines for Quotations apply. Lastly, there may be some instances where it's difficult to paraphrase because of the nature of the content; in such cases, there are a couple of tips below about how to limit the degree of close paraphrasing to avoid issues. When using a close paraphrase legitimately, citing a source is in most cases required and highly recommended.

Όπως έγραψα και αλλού, το να γράφεις για έναν Αρμένιο λογοτέχνη δεν είναι το ίδιο εύκολο με το να γράφεις για την ΕΟΚΑ. Pavlos1988 (συζήτηση) 15:55, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]


Υ.Γ. Αρκετά ασχολήθηκα με ένα τόσο δύσκολο και ψυχοφθόρο θέμα. Ας καταθέσουν και άλλοι τη γνώμη τους. Pavlos1988 (συζήτηση) 15:58, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Δεν ειναι μια απο αυτές τις περιπτώσεις, η οποίες ειναι εξαιρέσεις και οχι ο κανονας. Αυτό γινεται οταν παρατίθενται συνεχώς γεγονότα εν είδη νούμερων ή στοιχείων. Εχω προσεξει οτι το εχεις κάνει και σε αλλα λήμματα με το writersAm, που σημειώνουν στο τελος της σελιδας: All Rights Reserved © 2012. Σημειώνω πως το αν ειναι ευκολο ή δυσκολο ενα θέμα, δεν έχει σχέση με το αν υπαρχει παραβαση πν. δικαιωματων. Ερώτηση Ακολούθησες την ιδια τακτική (κοντινή παράφραση χωρις attribution) και με πηγές περαν της μιας που έλεγξα (αυτές που δεν ειναι online, πχ την σοβιετική εγκυκλοπαίδια); ΥΓ-εκει που σου λεει οτι σε μερικες περιπτωσεις ειναι οκ η κοντ. παραφραση, εννοει με attribution. Κοντινή Παραφραση χωρις attribution ειναι παραβιαση πν. δικαιωματων. Cinadon36 16:01, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]


Δεν θυμάμαι, αν θέλετε ελέγξτε τα λήμματά μου και μετά μοιραστείτε με την κοινότητα τις επισημάνσεις σας για να τα δούμε όλοι μαζί. Πάντως να είστε σίγουρος πως δεν έχω κάνει λάθη στην αρίθμηση των σελίδων. Pavlos1988 (συζήτηση) 16:06, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Οκ, θα τσεκαρω μερικά. Δες Συζήτηση:Όσκαρ Λουτς και Συζήτηση:Ναρ Ντος. Θα συνεχίσω αυριο-μεθαύριο.Cinadon36 16:26, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Έριξα μια ματιά στο λήμμα του Ναρ Ντος και θεωρώ πως είναι μια χαρά (ειδικά σε σχέση με το αγγλικό είναι πολύ καλύτερο). Αν κάποιος πιστεύει πως υπάρχει κάτι λάθος θα ήθελα να μας γράψει και με ποιον τρόπο θα το συνέτασε ο ίδιος. Pavlos1988 (συζήτηση) 16:41, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Οπως ειπα και παραπάνω, αν αφορα creative elements, τοτε η κοντινη παραφραση (πχ λόγω δυσκολίας του θέματος ) πρέπει να γίνεται με attribution. (η συγκριση με το αγγλικο δεν σημαίνει κατι, παντως στο αγγλικο γινεται μικρότερη κοντινή παράφραση απο ότι στο ελληνικό λήμμα) Cinadon36 17:01, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]


Νταξει, η φάση θυμίζει Γαρδέλη στα τσακαλια.Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 21:14, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

ο χρήστης την φυλάει σε εμένα και στον Παύλο γιατί αποδείξαμε τη λογοκλοπη του. Νιώθω ηλίθιος γιατί ο Παύλος με παρέσυρε στην ήπια αντιμετώπιση του χρήστη, ενώ ο ίδιος ενώ έβρισκε λογοκλοπη την βάφτιζε με το γελοίο όνομα "απαγκίστρωση" και του διόρθωνε τα λήμματα αντι να τα διαγραφει.

ακόμη και αυτή η τόσο ήπια στάση, του γύρισε μπούμερανγκ. Το κακό είναι ότι με πήρε στο λαιμό του. Δε θα ξανασυμβεί απο έδω και μπρος. Ειναι προφανές οτι ο χρήστης εκλαμβάνει την μετριοπαθεια ως αδυναμία και επιτίθεται ενώ για χρόνια αδιαφορεί για τη σωρεία παραβιάσεων του.

Δηλώνω ξεκάθαρα, οτι αδιαφορω απίστευτα για τα αντίποινα του, όχι γιατί απλά δεν το θεωρω ικανό να βρει προβλήματα στα λήμματα μου αλλα γιατι ακόμη και να μού τα διαγράψει όλα τα γράφω ξανά με το 1% του χρόνου που θέλει για να διορθώσω τον αχταρμα που εχει δημιουργήσειΑντικαθεστωτικός (συζήτηση) 23:50, 4 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Ακατανόητο το πολεμικο κλίμα που θελει να δημιουργήσει ο πιο πανω χρηστης (Αντικαθεστωτικός). Δεν ειμαστε αντιπαλες ομάδες και η εγνοια μας πρέπει να ειναι η βελτιωση της ΒΠ. Ολοι κάνουμε λάθη-και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Εκτος αν σταματησουμε να γραφουμε στην ΒΠ. Τοτε θα τα κανουμε εκτος ΒΠ.Cinadon36 05:23, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Καμία παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων δεν υπάρχει. Το λήμμα περιέχει βασικά βιογραφικά στοιχεία (οικογενειακή κατάσταση, σπουδές, εργασία) που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να αποδοθούν διαφορετικά. Ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις είναι απλά αδύνατο να αποδοθούν διαφορετικά και ούτε υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Τέτοιου είδους παραδείγματα είναι οι περιπτώσεις Δ, όπου εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αλλάξει ο λόγος για τον οποίο αποδίδεται αυτό το βραβείο, και Β. Ειδικά η περίπτωση Β είναι να γελάει κανείς. Όλες οι πηγές αναφέρουν σε ποιες εφημερίδες εργάστηκε. Γιατί δεν αντιγράφει και αυτές τότε (σημ.: η πρόταση εντός του λήμματος που αναφέρεται είναι αυτή: Το 1926 εγκαταστάθηκε στο Γερεβάν, όπου εργάστηκε σε διάφορες εφημερίδες[2]. Παράλληλα, ήταν στέλεχος της κρατικής οργάνωσης νεολαίας Κομσομόλ και από το 1928 μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης[5], ενώ το 1935 έγινε αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Κολχόζνικος). Σε κάθε περίπτωση ακολουθείται χρονολογική σειρά, είναι ένα μικρό λήμμα με βασικά στοιχεία του βιογραφούμενου και συνεπώς καθόλου παράλογο δεν είναι να μοιάζει με κάποιο άλλο λήμμα.--Diu (συζήτηση) 07:12, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Υπαρχει παραβιαση και ειναι σαφεστατη. Δυστυχως η πολιτικη ειναι σαφεστατη και δεν επιδεχεται ερμηνειων.Cinadon36 07:26, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Cinadon36 κατέθεσες την άποψή σου ανωτέρω και την καταλάβαμε. Εφόσον δεν έχεις να προσθέσει κάτι άλλο δεν χρειάζεται να μονοπωλείς την συζήτηση. Δεν έχεις παρά να περιμένεις την συμμετοχή και άλλων χρηστών.--Diu (συζήτηση) 07:30, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]
Μηπως αγαπητε Diu μπορεις να μου υποδειξεις που στην πολιτικη για πν δικαιωματα λεει οτι σε μικρα λημματα επιτρεπεται WP CLOP ενω στα μεγαλα οχι. Θα εχω να διαβαζω οσο περιμενω αλλοτς χρηστες. Οσο για το οτι διαχειριστης δεν γνωριζει τα βασικα περι πν. Δικαιωματων....speaks volumes για το προβλημα των πν δικαιωματων που ειναι διαχυτο στην ΒΠ. Φιλικα και με εκτιμηση. Cinadon36 07:40, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]
Ανέφερα τα επιχειρήματά μου ανωτέρω από τα οποία εσύ κατάλαβες ότι στα μικρά λήμματα επιτρέπεται το WP CLOP. Εγώ είπα κάτι άλλο αλλά εσύ επέλεξες να καταλάβεις αυτό. Δικαίωμά σου. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπα, μπορείς να περιμένεις και τους υπόλοιπους χρήστες για να ακούσεις την άποψή τους. Δεν θέλω να μονοπωλήσω την συζήτηση. Καλή συνέχεια.--Diu (συζήτηση) 07:46, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Συμφωνώ με τον Diu. Προφανώς δεν υφίσταται θέμα ΠΔ. Οι κατηγορίες ειναι τραβηγμένες απο τα μαλλιά για να το πω ευγενικά. Αν είναι η πολιτική ξεκάθαρη οπως λέει ο Cinadon36 να την μελετήσει και να βοηθήσει εμπράκτως στο καθάρισμα από το πραγματικό κοπυ πειστ που έχει κάνει, και να απέχει από εκδικητικες εμφανώς κινήσεις, ειτε οικειοθελώς ειτε με φραγή. Οι απλες πληροφορίες δεν εχουν κοπυραιτ, και εδω δεν εχουμε κατι παραπανω από αυτό. Ο Pavlos1988 έχει κάνει καλή και σωστή δουλειά. Ah3kal.mobile (συζήτηση) 09:03, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Ερώτηση, δεν υφίσταται θεμα κοντινης παράφρασης χωρίς attribution ή υπάρχει παραφραση αλλά δεν πειραζει επειδη είναι μικρό το λήμα;Cinadon36 10:20, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Είναι δικαιωμα σου να κανεις πως δεν καταλαβαίνεις ή και να μην καταλαβαίνεις. Ωστόσο είναι δικαιωμα μου και μενα να μην σε ακολουθήσω σε αυτή την ανούσια προσπάθεια αποπροσανατολισμού απο το πραγματικο προβλημα ΠΔ που εσύ έχεις δημιουργήσει. Αν θέλεις να σε ξαναπάρει η κοινότητα στα σοβαρά σε παρακαλώ να σταματήσεις αμέσως και να συνεργαστείς στην αποκατασταση της βλαβης που εσυ προκαλεσες αντι να μας κάνεις διαλέξεις για ζητήματα που εκ της συνεισφοράς σου φαίνεται ότι δεν κατανοείς, και να κυνηγας απο πισω αυτους που αναδεικνύουν το πρόβλημα. Αυτή σου η συμπεριφορά είναι άκρως διασπαστική. Textbook διασπαστικη για την ακρίβεια. -- Ah3kal.mobile (συζήτηση) 10:37, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Μια απλή ερωτηση σου εκανα και δεν μπορεσες αν απαντήσεις. (Η μη απαντηση σου ειναι μορφή απαντησης ομως). Αντιθετως επελεξες να μιλήσουμε για αλλα θέματα. Το αν εκανα λάθη-που εκανα και τα παραδεκτηκα, δεν σημαίνει οτι δεν μπορω να ελέγξω αλλους χρήστες, ιδιως αυτους που με ελεγχουν, όμως αυτο ειναι ετερο ζήτημα, το οποίο δεν αφορα την συγκεκριμενη συζητηση. Ελεγξε τι γραφει το textbook σου για αυτο το ζήτημα. Cinadon36 10:48, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Προσθέτω μια ενότητα απο την επεξήγηση της πολιτικής στην αγγλική ΒΠ.en:Wikipedia:Copying text from other sources

==Can I copy if I change the text a little bit?== {{Main|Wikipedia:Close paraphrasing}} '''No.''' Superficial change of copyright-protected text is not enough. '''Wikipedia articles must be written in the author's own words'''. If the way in which a source has said something is important, please employ [[Wikipedia:Quotations|quotation]].

Επίσης, ενδιαφέρον ειναι και πως ξεκινά το en:WP:CLOP

Limited close paraphrasing is appropriate within reason, as is quoting, so long as the material is clearly attributed in the text – for example, by adding "John Smith wrote ...", together with a footnote containing the citation at the end of the clause, sentence or paragraph. Limited close paraphrasing is also appropriate if there are only a limited number of ways to say the same thing.

Close paraphrasing without in-text attribution may constitute plagiarism, and when extensive (with or without in-text attribution) may also violate Wikipedia's copyright policy, which forbids Wikipedia contributors from copying an excessive amount of material directly from other sources.

Υπόψιν οτι εχουν γραφτει ολοκληρες παραγράφοι χωρις attribution. Φυσικα, ετσι οπως το βλέπω το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στο οτι οι περισσότεροι χρήστες δεν γνωρίζουν την πολιτική περι Πν. Δικαιωμάτων. Αν δεν αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, το πρόβλημα ξεκινάει απο εμας. Cinadon36 14:14, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Στη τελευταία πρόταση νομίζω θα συμφωνήσουμε όλοι. Αντικαθεστωτικός (συζήτηση) 14:32, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]

Επιτέλους συμφωνήσαμε σε κατι. Ας πιουμε μια γουλια καφέ σε αυτό. Cinadon36 14:33, 5 Σεπτεμβρίου 2019 (UTC)[απάντηση]