Ομοφυλοφιλικό και Λεσβιακό Βασίλειο των Νησιών της Θάλασσας των Κοραλλίων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ομοφυλοφιλικό και Λεσβιακό
Βασίλειο των Νησιών της
Θάλασσας των Κοραλλίων
Gay and Lesbian Kingdom
of the Coral Sea Islands

Σημαία
Εθνικό σύνθημα: Είμαι αυτό που είμαι
Εθνικός ύμνος: I am what I am
(τραγούδι της Γκλόρια Γκέινορ)
Τοποθεσία της χώρας στον κόσμο
Νησί Cato
Αγγλικά
Συνταγματική Μοναρχία
Ηγέτης
Αυτοκράτορας Dale I
(Dale Parker Anderson)
Κυριαρχία
(Κατάληψη)

14 Ιουνίου 2004
Πληθυσμός
 • Εκτίμηση 2019 
 • Απογραφή 2010 
 • Πυκνότητα 

0  
0  
0 κατ./km2 
ΝόμισμαΕυρώ (EUR)
+10 (UTC +10)

Το Ομοφυλοφιλικό και Λεσβιακό Βασίλειο των Νησιών της Θάλασσας των Κοραλλίων (αγγλικά: Gay and Lesbian Kingdom of the Coral Sea Islands, συντ.: GLK) ήταν ένα μη αναγνωρισμένο μικροέθνος το οποίο δημιουργήθηκε ως μια συμβολική πολιτική διαμαρτυρία από μία ομάδα ΛΟΑΤ ακτιβιστών, με καταγωγή από το Κουΐνσλαντ της Αυστραλίας με αφορμή την απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων ατόμων, το 2017 νομιμοποιήθηκε ο γάμος και έτσι διαλύθηκε το «Βασίλειο».

Ιστορικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στις 14 Ιουνίου 2004, μία ομάδα ακτιβιστών με επικεφαλής τον Dale Parker Anderson, κατέλαβαν κάποια νησιά της Θάλασσας των Κοραλλίων και κήρυξαν την «απόσχισή» τους από την Αυστραλία μετά την άφιξή τους στο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, όπου τοποθέτησαν τη σημαία του ουράνιου τόξου. Η «απόσχιση» πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Κοινοβουλίου της Αυστραλίας να απαγορεύσει το γάμο σε άτομα του ίδιου φύλου.

Μετά το 2005 υπήρξαν διαφωνίες εντός της ομάδας, με αποτέλεσμα το διαχωρισμό σε διάφορες παρατάξεις. Η αυστραλιανή ομάδα διαχωρίστηκε από άλλες οργανώσεις υποστήριξης, ανάμεσά τους δύο αμερικανικές ομάδες, το Ομοφυλοφιλικό και Λεσβιακό Βασίλειο της Κοινοπολιτείας με επικεφαλής τον Jaix Broox, το Unified Gay Tribe υπό την ηγεσία των Bill Freeman και Enrique Pérez και το γερμανικό Gay Homeland Foundation με επικεφαλής τον Victor Zimmermann. Οι ομάδες αυτές δεν υποστηρίζουν πλέον το έδαφος των Νησιών της Θάλασσας των Κοραλλίων.

Αυτή η «απόσχιση» δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος και δεν υπάρχει μόνιμη εγκατάσταση, καθώς τα νησιά της Θάλασσας των Κοραλλίων εξακολουθούν να είναι ακατοίκητα. Το Βασίλειο ισχυρίστηκε ότι έχει συσταθεί μια ταχυδρομική υπηρεσία που λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου του 2006. Είναι δεδομένο ότι η υπηρεσία λειτουργεί μεταξύ των νησιών και του Κουίνσλαντ, αν και ελέγχεται η δράση της και η συχνότητα της υπηρεσίας. Το Βασίλειο εξέδωσε το πρώτο γραμματόσημο τον Ιούλιο του 2006 και σκοπεύει να εκδώσει γραμματόσημα με μόνο στόχο να γίνει γνωστό στην φιλοτελική κοινότητα. Η ιστοσελίδα του στις ΗΠΑ αναφέρει ότι η μόνη οικονομική δραστηριότητά του είναι ο τουρισμός, η αλιεία και η πώληση γραμματοσήμων.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ιστοσελίδα του Βασίλειου Αρχειοθετήθηκε 2007-06-27 στο Wayback Machine.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]