Κατάλογος κοινοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Ο Κατάλογος κοινοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας περιλαμβάνει όλες τις κοινότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία έχει 576 κοινότητες οι οποίες λειτουργούν με βάση τον περί Κοινοτήτων νόμο του 1999.[1][2]

Μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η διοικητική έκταση 172 κοινοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καταλήφθηκε -πλήρως ή μερικώς- από τον τουρκικό στρατό. Λόγω αυτού, οι κοινότητες αυτές δεν ασκούν πλέον τις συνηθισμένες κοινοτικές εξουσίες και αρμοδιότητες. Ωστόσο, διατηρούν τη νομική τους υπόσταση και έχουν την έδρα τους στις περιοχές που ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.[1]

Στον πιο κάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κοινότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παρουσιάζονται πληροφορίες για την επαρχία στην οποία ανήκουν, τον πληθυσμό τους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, την επιφάνεια που καλύπτουν και το μέσο υψόμετρο στο οποίο βρίσκονται. Για τις κατεχόμενες κοινότητες, οι οποίες δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πραγματοποιήσει απογραφή πληθυσμού στη διοικητική τους έκταση, δεν παρουσιάζεται πληθυσμός.

Αυτός ο κατάλογος ενημερώνεται περιοδικά με μηχανικό τρόπο από ένα bot. Επεξεργασίες σε αυτό τον κατάλογο από χρήστες με το συνηθισμένο «χειροκίνητο» τρόπο θα αναιρεθούν με την επόμενη ανανέωση από το bot!

WQS | PetScan | YASGUI | Βρείτε εικόνες
Α/Α Ονομασία Επαρχία Πληθυσμός (2011) Επιφάνεια (km2) Υψόμετρο (m)
1 Αβδελλερό Επαρχία Λάρνακας 196 20,3195 120
2 Αγγλισίδες Επαρχία Λάρνακας 1146 15,7626 135
3 Αγγολέμι Επαρχία Λευκωσίας 9,49705
4 Αγία Άννα Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 339 12,9059 135
5 Αγία Βαρβάρα Επαρχία Λευκωσίας 2204 24,24 300
6 Αγία Βαρβάρα Επαρχία Πάφου 172 7,34864 105
7 Αγία Ειρήνη Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας 682 34,1993
8 Αγία Ειρήνη Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας 27 4,98972 930
9 Αγιά Κεπίρ Επαρχία Λευκωσίας 15,0608
10 Αγία Μαρίνα Επαρχία Λευκωσίας 568 20,2803 455
11 Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου 37 8,0108 485
12 Αγία Μαρίνα Σκυλλούρας Επαρχία Λευκωσίας 20,5245
13 Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου 647 12,6564 455
14 Αγία Μαρινούδα Επαρχία Πάφου 266 1,48947 125
15 Αγία Τριάδα Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 19,25
16 Αγίοι Βαβατσινιάς Επαρχία Λάρνακας 131 15,4531 720
17 Άγιοι Ηλιόφωτοι Επαρχία Λευκωσίας 60 5,05311 440
18 Άγιοι Τριμιθιάς Επαρχία Λευκωσίας 1529 18,938 270
19 Άγιος Αμβρόσιος Επαρχία Λεμεσού 323 14,4819 475
20 Άγιος Αμβρόσιος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας 1543 37,2565
21 Άγιος Ανδρόνικος Καρπασίας Επαρχία Αμμοχώστου 24,7318
22 Άγιος Ανδρόνικος Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου 319 17,7036
23 Άγιος Βασίλειος Επαρχία Λευκωσίας 14,4677
24 Άγιος Γεώργιος Επαρχία Λεμεσού 111 5,82341 550
25 Άγιος Γεώργιος Επαρχία Λευκωσίας 26 21,1173 455
26 Άγιος Γεώργιος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 464 8,93562
27 Άγιος Γεώργιος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας 967 1,93095
28 Άγιος Γεώργιος Πάφου Επαρχία Πάφου 101 4,64542 180
29 Άγιος Γεώργιος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας 259 2,767
30 Άγιος Δημητριανός Πάφου Επαρχία Πάφου 91 5,42773 515
31 Άγιος Δημήτριος Επαρχία Λεμεσού 54 3,28542 900
32 Άγιος Επίκτητος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας 1252 20,2973
33 Άγιος Επιφάνιος Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας 412 17,3593 455
34 Άγιος Επιφάνιος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας 0 7,31828 320
35 Άγιος Ερμόλαος Επαρχία Κερύνειας 508 13,1909
36 Άγιος Ευστάθιος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 2,42312
37 Άγιος Ηλίας Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 14,2883
38 Άγιος Θεόδωρος Επαρχία Λεμεσού 65 10,4436 970
39 Άγιος Θεόδωρος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 26,6454
40 Άγιος Θεόδωρος Σκαρίνου Επαρχία Λάρνακας 663 38,1668 120
41 Άγιος Θεόδωρος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας 49 21,592 455
42 Άγιος Θεόδωρος Τηλλυρίας Επαρχία Λευκωσίας 0 10,207
43 Άγιος Θεράπων Επαρχία Λεμεσού 125 16,4019 570
44 Άγιος Θωμάς Επαρχία Λεμεσού 50 4,06137 300
45 Άγιος Ιάκωβος Επαρχία Αμμοχώστου 12,984
46 Άγιος Ισίδωρος Επαρχία Πάφου 7 1,29634 210
47 Άγιος Ιωάννης Επαρχία Πάφου 29 18,7847 670
48 Άγιος Ιωάννης Επαρχία Λεμεσού 339 7,67443 850
49 Άγιος Ιωάννης Μαλούντας Επαρχία Λευκωσίας 472 13,9368 350
50 Άγιος Ιωάννης Σελέμανη Επαρχία Λευκωσίας 85 3,41664
51 Άγιος Κωνσταντίνος Επαρχία Λεμεσού 137 8,78961 730
52 Άγιος Μάμας Επαρχία Λεμεσού 114 14,8834 500
53 Άγιος Νικόλαος Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 9,76903
54 Άγιος Νικόλαος Πάφου Επαρχία Πάφου 61 26,6639 730
55 Άγιος Νικόλαος Σολέας Επαρχία Λευκωσίας 85 2,49589
56 Άγιος Παύλος Επαρχία Λεμεσού 135 5,68054 670
57 Άγιος Σέργιος Επαρχία Αμμοχώστου 16,7122
58 Άγιος Συμεών Επαρχία Αμμοχώστου 12,2751
59 Άγιος Σωζόμενος Επαρχία Λευκωσίας 11 10,9874 180
60 Άγιος Τύχωνας Επαρχία Λεμεσού 3455 10,4213 75
61 Άγιος Χαρίτων Επαρχία Αμμοχώστου 8,16721
62 Αγίρδα Επαρχία Κερύνειας 7,60988
63 Αγκαστίνα Επαρχία Αμμοχώστου 21,5926
64 Αγριδάκι Επαρχία Κερύνειας 6,47093
65 Αγρίδια Επαρχία Λεμεσού 104 4,2322 1090
66 Αγροκηπιά Επαρχία Λευκωσίας 509 9,23983 380
67 Αγρός Επαρχία Λεμεσού 806 10,2703 1000
68 Ακάκι Επαρχία Λευκωσίας 3003 25,3866 210
69 Ακαπνού Επαρχία Λεμεσού 20 6,64705 365
70 Ακουρσός Επαρχία Πάφου 22 8,22677 455
71 Ακρούντα Επαρχία Λεμεσού 455 13,2358 105
72 Ακρωτήρι Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας
Επαρχία Λεμεσού
870 50,8737 10
73 Αλαμινός Επαρχία Λάρνακας 345 9,77197 90
74 Αλάμπρα Επαρχία Λευκωσίας 1585 16,3201 270
75 Άλασσα Επαρχία Λεμεσού 282 9,22093 440
76 Αλεθρικό Επαρχία Λάρνακας 1101 18,1737 120
77 Αλέκτορα Επαρχία Λεμεσού 64 18,6796 365
78 Αλεύγα Επαρχία Λευκωσίας 9 2,80886 350
79 Αληθινού Επαρχία Λευκωσίας 9 3,09758 940
80 Αλόδα Επαρχία Αμμοχώστου 5,00728
81 Άλωνα Επαρχία Λευκωσίας 67 7,79322 1090
82 Αμαργέτη Επαρχία Πάφου 209 15,0919 380
83 Αμίαντος Επαρχία Λεμεσού 228 9,226 1100
84 Αμμαδιές Επαρχία Λευκωσίας 5,48983
85 Αμπελικού Επαρχία Λευκωσίας 24,8689
86 Ανάγεια Επαρχία Λευκωσίας 1514 3,9548 300
87 Αναδιού Επαρχία Πάφου 17 12,4143 515
88 Αναλιόντας Επαρχία Λευκωσίας 443 10,6058 365
89 Αναρίτα Επαρχία Πάφου 876 14,9075 90
90 Αναφωτία Επαρχία Λάρνακας 790 11,8885 90
91 Ανδρολύκου Επαρχία Πάφου 34 19,319 300
92 Ανώγυρα Επαρχία Λεμεσού 301 21,0422 455
93 Αξύλου Επαρχία Πάφου 61 6,09725 350
94 Απεσιά Επαρχία Λεμεσού 474 9,60013 485
95 Απλάντα Επαρχία Λάρνακας 6 3,25333 90
96 Απλίκι Επαρχία Λευκωσίας 87 3,75352 530
97 Αρακαπάς Επαρχία Λεμεσού 307 12,4244 650
98 Αργάκα Επαρχία Πάφου 1078 16,1516 60
99 Αργάκι Επαρχία Λευκωσίας 9,97813
100 Άρδανα Επαρχία Αμμοχώστου 21,982
101 Αρεδιού Επαρχία Λευκωσίας 1225 11,9283 365
102 Αρμενοχώρι Επαρχία Λεμεσού 218 8,19545 290
103 Αρμίνου Επαρχία Πάφου 24 8,99058 575
104 Άρμου Επαρχία Πάφου 600 6,78146 335
105 Αρναδί Επαρχία Αμμοχώστου 6,65677
106 Άρσος Επαρχία Λεμεσού 202 10,0764 790
107 Άρσος Επαρχία Λάρνακας 20,9172
108 Άρτεμη Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 10,1015
109 Ασγάτα Επαρχία Λεμεσού 417 19,8922 150
110 Ασκάς Επαρχία Λευκωσίας 170 8,19589 940
111 Ασπρογιά Επαρχία Πάφου 60 11,5328 640
112 Άσσια Επαρχία Αμμοχώστου 31,1475
113 Αστρομερίτης Επαρχία Λευκωσίας 2307 18,1996 135
114 Ασώματος Επαρχία Λεμεσού 726 14,015 5
115 Ασώματος Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας 21,7313
116 Αυγολίδα Επαρχία Αμμοχώστου 3,39073
117 Αυγόρου Επαρχία Αμμοχώστου 4604 33,9364 40
118 Αυδήμου Επαρχία Λεμεσού 535 19,3334 75
119 Αυλώνα Επαρχία Λευκωσίας 7,72806
120 Αφάνεια Επαρχία Αμμοχώστου 19,1887
121 Αχέλεια Επαρχία Πάφου 145 10,0617 35
122 Αχερίτου Επαρχία Αμμοχώστου 1556 40,1905 15
123 Άχνα Επαρχία Αμμοχώστου 2087 34,8407 75
124 Αψιού Επαρχία Λεμεσού 208 20,6786 395
125 Βαβατσινιά Επαρχία Λάρνακας 81 14,5867 865
126 Βάβλα Επαρχία Λάρνακας 39 9,81591 455
127 Βαθύλακας Επαρχία Αμμοχώστου 10,7932
128 Βαρίσεια Επαρχία Λευκωσίας 244 12,2487
129 Βάσα Κελλακίου Επαρχία Λεμεσού 73 16,4528 365
130 Βάσα Κοιλανίου Επαρχία Λεμεσού 163 8,36055 760
131 Βασίλεια Επαρχία Κερύνειας 21,0132
132 Βασίλι Επαρχία Αμμοχώστου 8,43436
133 Βατυλή Επαρχία Αμμοχώστου 35,391
134 Βίκλα Επαρχία Λεμεσού 1 3,94263 455
135 Βιτσάδα Επαρχία Αμμοχώστου 9,069
136 Βοκολίδα Επαρχία Αμμοχώστου 12,5608
137 Βουνί Επαρχία Λεμεσού 149 15,0837 770
138 Βουνό Επαρχία Κερύνειας 8,92881
139 Βρέτσια Επαρχία Πάφου 1 11,0821 590
140 Βυζακιά Επαρχία Λευκωσίας 347 7,97452 270
141 Βώνη Επαρχία Λευκωσίας 4,66206
142 Γαϊδουράς Επαρχία Αμμοχώστου 15,8757
143 Γαλάτα Επαρχία Λευκωσίας 581 8,28146 605
144 Γαλαταριά Επαρχία Πάφου 56 8,27534 730
145 Γαλάτεια (Κύπρος) Επαρχία Αμμοχώστου 25,462
146 Γαληνή Επαρχία Λευκωσίας 14,4909
147 Γαληνόπορνη Επαρχία Αμμοχώστου 20,8953
148 Γαστριά Επαρχία Αμμοχώστου 13,7422
149 Γέναγρα Επαρχία Αμμοχώστου 14,7813
150 Γερακιές Επαρχία Λευκωσίας 75 24,9705 925
151 Γεράνι Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 11,2661
152 Γεράσα Επαρχία Λεμεσού 69 10,2831 335
153 Γεροβάσα-Τρόζενα Επαρχία Λεμεσού 0 4,70779 455
154 Γερόλακκος Επαρχία Λευκωσίας 45,9817
155 Γιαλιά Επαρχία Πάφου 202 36,4779 150
156 Γιαλούσα Επαρχία Αμμοχώστου 49,75
157 Γιόλου Επαρχία Πάφου 762 9,76347 300
158 Γουδί Επαρχία Πάφου 204 4,82452 105
159 Γούρρη Επαρχία Λευκωσίας 196 16,9241 760
160 Γούφες Επαρχία Αμμοχώστου 10,946
161 Γύψου Επαρχία Αμμοχώστου 25,068
162 Δαυλός Επαρχία Αμμοχώστου 22,1193
163 Δελίκηπος Επαρχία Λάρνακας 23 16,4514 300
164 Δένεια Επαρχία Λευκωσίας 373 13,3105 180
165 Διερώνα Επαρχία Λεμεσού 192 23,0324 730
166 Διόριος Επαρχία Κερύνειας 36,9651
167 Δορά Επαρχία Λεμεσού 145 17,1713 450
168 Δρούσια Επαρχία Πάφου 405 37,2213 620
169 Δρύμου Επαρχία Πάφου 110 6,50909 485
170 Δρυνιά Επαρχία Πάφου 55 5,27252 545
171 Δύμες Επαρχία Λεμεσού 165 6,07303 910
172 Δύο Ποταμοί Επαρχία Λευκωσίας 5,02699
173 Δωρός Επαρχία Λεμεσού 135 5,49597 455
174 Έγκωμη Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 14,8202
175 Ελεδιώ Επαρχία Πάφου 44 3,5578 300
176 Ελιά Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας 1,0219
177 Ελιά Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας 13,1269
178 Έμπα Επαρχία Πάφου 4855 6,28257 135
179 Έξω Μετόχι Επαρχία Λευκωσίας 12,6821
180 Επισκοπειό Επαρχία Λευκωσίας 524 4,29281 335
181 Επισκοπή Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού 3681 24,3755 60
182 Επισκοπή Πάφου Επαρχία Πάφου 220 13,2649 290
183 Επιχό Επαρχία Λευκωσίας 12,4438
184 Επταγώνια Επαρχία Λεμεσού 353 12,1232 455
185 Επτακώμη Επαρχία Αμμοχώστου 33,8111
186 Εργάτες Επαρχία Λευκωσίας 1792 11,3949 335
187 Ερήμη Επαρχία Λεμεσού 2432 6,1369 75
188 Ευρέτου Επαρχία Πάφου 3 3,43802 180
189 Ευρύχου Επαρχία Λευκωσίας 827 13,088 425
190 Ζαχαριά Επαρχία Πάφου 0 4,16134 485
191 Ζύγι Επαρχία Λάρνακας 589 2,21933 10
192 Ζωοπηγή Επαρχία Λεμεσού 140 10,9706 850
193 Θελέτρα Επαρχία Πάφου 269 8,83129 270
194 Θέρμια Επαρχία Κερύνειας 1,05736
195 Ίνεια Επαρχία Πάφου 385 36,0324 605
196 Καζάφανι Επαρχία Κερύνειας 8,45455
197 Καζιβερά Επαρχία Λευκωσίας 6,77991
198 Κάθηκας Επαρχία Πάφου 438 18,4458 635
199 Κακοπετριά Επαρχία Λευκωσίας 1274 33,2206 665
200 Καλαβασός Επαρχία Λάρνακας 737 20,7444 180
201 Καλιάνα Επαρχία Λευκωσίας 200 9,81729 605
202 Καλλέπεια Επαρχία Πάφου 326 12,1476 470
203 Καλό Χωριό Επαρχία Λεμεσού 497 24,318 700
204 Καλό Χωριό Καπούτη Επαρχία Λευκωσίας 27,5996
205 Καλό Χωριό Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 1518 27,3504 75
206 Καλό Χωριό Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας 734 8,51749 395
207 Καλό Χωριό Σολέας Επαρχία Λευκωσίας 4,67674
208 Καλογραία Επαρχία Κερύνειας 18,4381
209 Καλοπαναγιώτης Επαρχία Λευκωσίας 263 34,7144 710
210 Καλοψίδα Επαρχία Αμμοχώστου 27,9528
211 Καλυβάκια Επαρχία Λευκωσίας 9,84096
212 Καμινάρια Επαρχία Λεμεσού 44 6,36106 850
213 Καμπί Επαρχία Λευκωσίας 97 5,36215 700
214 Καμπιά Επαρχία Λευκωσίας 475 12,6837 440
215 Κάμπος Επαρχία Λευκωσίας 271 69,7607 910
216 Καμπυλή Επαρχία Κερύνειας 7,39605
217 Κανλί Επαρχία Λευκωσίας 8,29484
218 Καννάβια Επαρχία Λευκωσίας 129 16,9907 890
219 Κανναβιού Επαρχία Πάφου 175 5,24183 330
220 Καντού Επαρχία Λεμεσού 349 11,5322 135
221 Καπέδες Επαρχία Λευκωσίας 572 20,8544 575
222 Καπηλειό Επαρχία Λεμεσού 34 9,97107 450
223 Καραβοστάσι Επαρχία Λευκωσίας 5,03239
224 Καράκουμι Επαρχία Κερύνειας 0,364466
225 Καραμούλληδες Επαρχία Πάφου 33 0,276339 30
226 Κάρμι Επαρχία Κερύνειας 14,7519
227 Καρπάσια Επαρχία Κερύνειας 6,73128
228 Καταλιόντας Επαρχία Λευκωσίας 24 4,86578 355
229 Κατύδατα Επαρχία Λευκωσίας 114 6,71691 240
230 Κάτω Ακουρδάλια Επαρχία Πάφου 65 3,01787 330
231 Κάτω Αρόδες Επαρχία Πάφου 39 10,8869 575
232 Κάτω Δευτερά Επαρχία Λευκωσίας 2054 7,41341 290
233 Κάτω Δίκωμο Επαρχία Κερύνειας 28,0303
234 Κάτω Δρυς Επαρχία Λάρνακας 129 13,6797 500
235 Κάτω Ζώδεια Επαρχία Λευκωσίας 22,8494
236 Κάτω Κουτραφάς Επαρχία Λευκωσίας 17 23,2629 180
237 Κάτω Κυβίδες Επαρχία Λεμεσού 5 5,75935 425
238 Κάτω Λεύκαρα Επαρχία Λάρνακας 128 11,5946 470
239 Κάτω Μονή Επαρχία Λευκωσίας 339 13,3522 395
240 Κάτω Μύλος Επαρχία Λεμεσού 50 2,74122 790
241 Κάτω Πλάτρες Επαρχία Λεμεσού 148 8,68891 900
242 Κάτω Πύργος Επαρχία Λευκωσίας 1036 6,19278 200
243 Κατωκοπιά Επαρχία Λευκωσίας 1578 10,1301
244 Κέδαρες Επαρχία Πάφου 80 4,9502 260
245 Κελλάκι Επαρχία Λεμεσού 299 9,2546 600
246 Κελλιά Επαρχία Λάρνακας 387 12,755 45
247 Κελοκέδαρα Επαρχία Πάφου 193 17,1251 485
248 Κιβισίλι Επαρχία Λάρνακας 233 13,2337 60
249 Κιδάσι Επαρχία Πάφου 11 5,99691 270
250 Κινούσα Επαρχία Πάφου 71 8,30041 440
251 Κιομουρτζιού Επαρχία Κερύνειας 2,28834
252 Κιόνελι Επαρχία Λευκωσίας 24,6819
253 Κιος Επαρχία Πάφου 0 4,56511 425
254 Κισσόνεργα Επαρχία Πάφου 2004 9,53789 112
255 Κισσούσα Επαρχία Λεμεσού 6 2,88601 600
256 Κίτι Επαρχία Λάρνακας 4252 8,8433 15
257 Κλαυδιά Επαρχία Λάρνακας 427 20,8045 105
258 Κλεπίνη Επαρχία Κερύνειας 22,0803
259 Κλήρου Επαρχία Λευκωσίας 1505 18,7389 365
260 Κλωνάρι Επαρχία Λεμεσού 18 3,23177 455
261 Κνώδαρα Επαρχία Αμμοχώστου 23,6838
262 Κοιλάνεμος Επαρχία Αμμοχώστου 3,86878
263 Κοιλάνι Επαρχία Λεμεσού 216 11,5093 800
264 Κοίλη Επαρχία Πάφου 466 16,3298 560
265 Κοιλίνια Επαρχία Πάφου 39 5,14872 760
266 Κόκκινα Επαρχία Λευκωσίας 5,30263
267 Κοκκινοτριμιθιά Επαρχία Λευκωσίας 4077 23,7959 225
268 Κολόσσι Επαρχία Λεμεσού 5651 9,61585 45
269 Κονιά Επαρχία Πάφου 2209 6,15137
270 Κοντέα Επαρχία Αμμοχώστου 18,8606
271 Κοντεμένος Επαρχία Κερύνειας 11,6377
272 Κοράκου Επαρχία Λευκωσίας 521 9,67375 410
273 Κορμακίτης Επαρχία Κερύνειας 50,8016
274 Κορνόκηπος Επαρχία Αμμοχώστου 20,6735
275 Κόρνος Επαρχία Λάρνακας 2083 30,0428 300
276 Κορόβια Επαρχία Αμμοχώστου 16,5817
277 Κορφή Επαρχία Λεμεσού 199 6,01013 550
278 Κόσιη Επαρχία Λάρνακας 0 13,5062 150
279 Κοτσιάτης Επαρχία Λευκωσίας 160 5,10749 320
280 Κουκά Επαρχία Λεμεσού 27 1,76854 600
281 Κούκλια Επαρχία Πάφου 892 43,2662 45
282 Κούκλια Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 15,6803
283 Κουρού Μοναστήρι Επαρχία Λευκωσίας 3,53999
284 Κούρτακα Επαρχία Πάφου 7 1,56851 380
285 Κουτσοβέντης Επαρχία Κερύνειας 14,0896
286 Κοφίνου Επαρχία Λάρνακας 1309 27,8243 150
287 Κρηνί Επαρχία Κερύνειας 15,8905
288 Κρήτου Μαρόττου Επαρχία Πάφου 85 15,6706 530
289 Κρήτου Τέρρα Επαρχία Πάφου 86 10,2436 455
290 Κρίδια Επαρχία Αμμοχώστου 12,2022
291 Κυπερούντα Επαρχία Λεμεσού 1516 8,77351 1140
292 Κυρά Επαρχία Λευκωσίας 782 16,8102
293 Κώμα του Γιαλού Επαρχία Αμμοχώστου 20,6837
294 Κώμη Κεπίρ Επαρχία Αμμοχώστου 36,7108
295 Λάγια Επαρχία Λάρνακας 28 10,2148 360
296 Λαγουδερά Επαρχία Λευκωσίας 84 7,93842 1030
297 Λαζανιάς Επαρχία Λευκωσίας 39 41,2622 1060
298 Λάνια Επαρχία Λεμεσού 281 7,94163 575
299 Λάπαθος Επαρχία Αμμοχώστου 15,1823
300 Λαπηθιού Επαρχία Πάφου 0 4,57393 550
301 Λάρνακας της Λαπήθου Επαρχία Κερύνειας 14,8818
302 Λάσα Πάφου Επαρχία Πάφου 67 4,38323 590
303 Λειβάδια Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου 5,82492
304 Λέμπα Επαρχία Πάφου 506 1,47376 86
305 Λεμύθου Επαρχία Λεμεσού 88 5,96528 880
306 Λεμώνα Επαρχία Πάφου 51 7,56066 300
307 Λεονάρισσο Επαρχία Αμμοχώστου 16,4999
308 Λετύμπου Επαρχία Πάφου 249 10,2224 400
309 Λεύκα Επαρχία Λευκωσίας 4544 27,6722
310 Ληνού Επαρχία Λευκωσίας 161 5,37151 290
311 Λιβάδι Πάφου Επαρχία Πάφου 0 42,1173 380
312 Λιβάδια Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας 18 3,43942 1000
313 Λιβερά Επαρχία Κερύνειας 14,7217
314 Λιμνάτης Επαρχία Λεμεσού 314 11,7186 455
315 Λιμνιά Επαρχία Αμμοχώστου 23,5918
316 Λιοπέτρι Επαρχία Αμμοχώστου 4591 24,1571 45
317 Λουβαράς Επαρχία Λεμεσού 363 10,4179 545
318 Λουκρούνου Επαρχία Πάφου 4 1,87135 210
319 Λουρουκίνα Επαρχία Λευκωσίας 11 28,9051
320 Λουτρός Επαρχία Λευκωσίας 8,47198
321 Λόφου Επαρχία Λεμεσού 46 12,4833 790
322 Λυθράγκωμη Επαρχία Αμμοχώστου 7,09846
323 Λυθροδόντας Επαρχία Λευκωσίας 3043 41,9638 410
324 Λύμπια Επαρχία Λευκωσίας 2694 23,0033 260
325 Λυσός Επαρχία Πάφου 205 95,0394 545
326 Μαζωτός Επαρχία Λάρνακας 832 14,2135 30
327 Μαθιάτης Επαρχία Λευκωσίας 646 21,0495 365
328 Μαθικολώνη Επαρχία Λεμεσού 174 14,411 335
329 Μακούντα Επαρχία Πάφου 116 7,68082 120
330 Μακράσυκα Επαρχία Αμμοχώστου 11,9805
331 Μαλιά Επαρχία Λεμεσού 64 12,7381 650
332 Μαλούντα Επαρχία Λευκωσίας 490 6,56002 380
333 Μάμμαρη Επαρχία Λευκωσίας 1592 19,5428 200
334 Μαμούνταλι Επαρχία Πάφου 18 1,76353 800
335 Μαμώνια Επαρχία Πάφου 51 8,21968 150
336 Μάνδρες Λευκωσίας Επαρχία Λευκωσίας 18,2023
337 Μανδριά Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού 107 6,32138 820
338 Μανσούρα Επαρχία Λευκωσίας 9 1,866
339 Μάντρες Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου 18,3933
340 Μαντριά Επαρχία Πάφου 893 7,66978 20
341 Μαράθα Επαρχία Αμμοχώστου 1,32271
342 Μαραθόβουνος Επαρχία Αμμοχώστου 28,3496
343 Μαραθούντα Επαρχία Πάφου 309 13,0323 300
344 Μαργί Επαρχία Λευκωσίας 146 9,33218 330
345 Μαργό Επαρχία Λευκωσίας 17 17,5799
346 Μαρί Επαρχία Λάρνακας 158 10,9706 60
347 Μάρωνας Επαρχία Πάφου 0 7,13642 395
348 Μαρώνι Επαρχία Λάρνακας 710 14,1317 60
349 Μάσαρη Επαρχία Λευκωσίας 3,81045
350 Μελάδια Επαρχία Πάφου 17 3,40399 240
351 Μελάναρκα Επαρχία Αμμοχώστου 5,16495
352 Μελάνδρα Επαρχία Πάφου 2 3,92633 575
353 Μελίνη Επαρχία Λάρνακας 59 7,55006 600
354 Μελούντα Επαρχία Αμμοχώστου 10,0078
355 Μελούσεια Επαρχία Λάρνακας 7,27086
356 Μένικο Επαρχία Λευκωσίας 1023 22,6112 260
357 Μενόγια Επαρχία Λάρνακας 50 7,79006 120
358 Μέσα Χωριό Επαρχία Πάφου 586 3,98554
359 Μέσανα Επαρχία Πάφου 31 4,13261 530
360 Μεσόγη Επαρχία Πάφου 1689 4,16521 327
361 Μηλιά Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 22,3272
362 Μηλιά Πάφου Επαρχία Πάφου 14 2,17308 605
363 Μηλικούρι Επαρχία Λευκωσίας 17 96,4933 725
364 Μηλιού Επαρχία Πάφου 89 2,49701 240
365 Μια Μηλιά Επαρχία Λευκωσίας 17,1169
366 Μιτσερό Επαρχία Λευκωσίας 860 24,6433 395
367 Μονάγρι Επαρχία Λεμεσού 175 7,15549 455
368 Μοναγρούλλι Επαρχία Λεμεσού 536 17,6565 90
369 Μοναρκά Επαρχία Αμμοχώστου 1,0224
370 Μονή Επαρχία Λεμεσού 622 8,16686 60
371 Μονιάτης Επαρχία Λεμεσού 275 14,6185 730
372 Μόρα Επαρχία Λευκωσίας 21,5483
373 Μοσφίλι Επαρχία Λευκωσίας 20 1,795
374 Μοσφιλωτή Επαρχία Λάρνακας 1342 13,7941 240
375 Μότιδες Επαρχία Κερύνειας 1,13699
376 Μούσερε Επαρχία Πάφου 2 7,94395 550
377 Μουσουλίτα Επαρχία Αμμοχώστου 3,88851
378 Μουτουλλάς Επαρχία Λευκωσίας 174 7,96662 760
379 Μουτταγιάκα Επαρχία Λεμεσού 2939 4,85539 60
380 Μπέϊκιοϊ Επαρχία Λευκωσίας 191 2,13582
381 Μπέλλα-Πάις Επαρχία Κερύνειας 23,483
382 Μπογάζι Επαρχία Αμμοχώστου 1,17494
383 Μύρτου Επαρχία Κερύνειας 14,8862
384 Νατά Επαρχία Πάφου 181 12,6512 210
385 Νέα Δήμματα Επαρχία Πάφου 50 2,88627 35
386 Νέο Χωριό Επαρχία Λευκωσίας 17,8099
387 Νέο Χωριό Επαρχία Πάφου 519 41,4088 150
388 Νέτα Επαρχία Αμμοχώστου 6,16158
389 Νήσου Επαρχία Λευκωσίας 2179 9,55778 230
390 Νικητάρι Επαρχία Λευκωσίας 447 33,113 320
391 Νικήτας Επαρχία Λευκωσίας 4,23973
392 Νικόκλεια Επαρχία Πάφου 121 2,89863 90
393 Ξερόβουνος Επαρχία Λευκωσίας 26,1838
394 Ξυλιάτος Επαρχία Λευκωσίας 138 15,901 515
395 Ξυλοτύμβου Επαρχία Λάρνακας 3649 25,0515 60
396 Ξυλοφάγου Επαρχία Λάρνακας 6231 35,8204 75
397 Όβγορος Επαρχία Αμμοχώστου 15,8788
398 Οδού Επαρχία Λάρνακας 213 11,8689 760
399 Οίκος Επαρχία Λευκωσίας 158 3,35357 630
400 Όμοδος Επαρχία Λεμεσού 322 13,7263 575
401 Ορά Επαρχία Λάρνακας 206 27,1348 530
402 Όρκα Επαρχία Κερύνειας 3,80219
403 Ορμήδεια Επαρχία Λάρνακας 4189 21,2536 150
404 Ορόκλινη Επαρχία Λάρνακας 6117 15,214 60
405 Ορούντα Επαρχία Λευκωσίας 604 20,1561 300
406 Ορτάκιοϊ Επαρχία Λευκωσίας 7,52435
407 Παλαίκυθρο Επαρχία Λευκωσίας 19,4713
408 Παλαιομέτοχο Επαρχία Λευκωσίας 4145 35,1151 240
409 Παλαιόμυλος Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού 20 4,25421 1030
410 Παλαιόσοφος Επαρχία Κερύνειας 2,72067
411 Παλαιχώρι Μόρφου Επαρχία Λευκωσίας 686 16,6513 910
412 Παλαιχώρι Ορεινής Επαρχία Λευκωσίας 333 18,9569 910
413 Παλώδια Επαρχία Λεμεσού 1568 8,89362 290
414 Πάναγρα Επαρχία Κερύνειας 2,03699
415 Πάνω Ακουρδάλια Επαρχία Πάφου 44 2,67763 430
416 Πάνω Αρόδες Επαρχία Πάφου 135 14,334 600
417 Πάνω Αρχιμανδρίτα Επαρχία Πάφου 43 18,5636 395
418 Πάνω Δευτερά Επαρχία Λευκωσίας 2789 17,4416 290
419 Πάνω Δίκωμο Επαρχία Κερύνειας 15,4954
420 Πάνω Ζώδια Επαρχία Λευκωσίας 15 15,946
421 Πάνω Κουτραφάς Επαρχία Λευκωσίας 4 4,03282 210
422 Πάνω Κυβίδες Επαρχία Λεμεσού 707 17,5998 530
423 Πάνω Παναγιά Πάφου Επαρχία Πάφου 481 53,0455 830
424 Πάνω Πολεμίδια Επαρχία Λεμεσού 3470 3,73711 80
425 Πάνω Πύργος Επαρχία Λευκωσίας 22 27,3431 200
426 Παραμάλι Επαρχία Λεμεσού 220 19,7737 90
427 Παραμύθα Επαρχία Λεμεσού 569 10,1752 290
428 Παρεκκλησιά Επαρχία Λεμεσού 2738 25,3157 120
429 Πατρίκι Επαρχία Αμμοχώστου 12,3936
430 Πάχνα Επαρχία Λεμεσού 865 28,9196 670
431 Παχύαμμος Επαρχία Λευκωσίας 70 3,52099 330
432 Πεδουλάς Επαρχία Λευκωσίας 132 10,9132 1090
433 Πελαθούσα Επαρχία Πάφου 57 7,2282 270
434 Πελένδρι Επαρχία Λεμεσού 1074 32,1077 880
435 Πεντάγεια Επαρχία Λευκωσίας 10,3338
436 Πεντάκωμο Επαρχία Λεμεσού 644 19,8229 120
437 Πενταλιά Επαρχία Πάφου 63 14,4919 700
438 Πέρα Επαρχία Λευκωσίας 1372 22,0409 365
439 Πέρα Πεδί Επαρχία Λεμεσού 120 7,21592 760
440 Πέρα Χωριό Επαρχία Λευκωσίας 2637 8,27937 225
441 Περβόλια Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 3009 8,5298 10
442 Πέργαμος Επαρχία Λάρνακας 193 22,4931
443 Περιβόλια του Τρικώμου Επαρχία Αμμοχώστου 2,37256
444 Περιστερώνα Επαρχία Λευκωσίας 2226 24,3367 225
445 Περιστερώνα Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 15,5933
446 Περιστερώνα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου 302 5,79367 90
447 Περιστερωνάρι Επαρχία Λευκωσίας 4,26032
448 Πέτρα Επαρχία Λευκωσίας 16,1461
449 Πέτρα του Διγενή Επαρχία Λευκωσίας 4,29187
450 Πετροφάνι Επαρχία Λάρνακας 0 7,53425 200
451 Πηγαίνια Επαρχία Λευκωσίας 107 16,5053 230
452 Πηγή Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 11,4474
453 Πισσούρι Επαρχία Λεμεσού 1819 40,2437 215
454 Πιταρκού Επαρχία Πάφου 0 5,61214 300
455 Πλατάνι Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 20,9566
456 Πλατανισσός Επαρχία Αμμοχώστου 17,0838
457 Πλατανιστάσα Επαρχία Λευκωσίας 117 20,628 940
458 Πλατανίστεια Επαρχία Λεμεσού 45 13,1867 365
459 Πλάτρες Επαρχία Λεμεσού 239 26,964 1100
460 Πολέμι Επαρχία Πάφου 848 11,5389 450
461 Πολιτικό Επαρχία Λευκωσίας 419 17,7569 365
462 Πολύστυπος Επαρχία Λευκωσίας 128 2,4906 1090
463 Ποτάμι Επαρχία Λευκωσίας 558 10,9013 240
464 Ποταμιά Επαρχία Λευκωσίας 505 10,9908 210
465 Ποταμιού Επαρχία Λεμεσού 36 3,57036 680
466 Ποταμίτισσα Επαρχία Λεμεσού 62 4,70209 845
467 Πραιτώρι Επαρχία Πάφου 23 3,91431 650
468 Πραστειό Επαρχία Λευκωσίας 10,7439
469 Πραστειό (Αυδήμου) Επαρχία Λεμεσού 245 12,8397 270
470 Πραστειό (Κελλακίου) Επαρχία Λεμεσού 103 17,2076 380
471 Πραστειό Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 22,737
472 Πραστειό Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου 8 5,65238 260
473 Πρόδρομος Επαρχία Λεμεσού 123 7,44786 1400
474 Πύλα Επαρχία Λάρνακας 2771 28,3386 60
475 Πυλέρι Επαρχία Κερύνειας 10,5863
476 Πυργά Αμμοχώστου Επαρχία Αμμοχώστου 10,4888
477 Πυργά Λάρνακας Επαρχία Λάρνακας 782 40,5217 455
478 Πύργος Λεμεσού Επαρχία Λεμεσού 2363 14,7095 75
479 Πυρόι Επαρχία Λευκωσίας 8,39202
480 Πωμός Επαρχία Πάφου 448 19,5912 30
481 Ριζοκάρπασο Επαρχία Αμμοχώστου 153,834
482 Σαλαμιού Επαρχία Πάφου 265 15,9076 635
483 Σανίδα Επαρχία Λεμεσού 42 10,6996 605
484 Σανταλάρης Επαρχία Αμμοχώστου 6,07151
485 Σαραμά Επαρχία Πάφου 2 3,60225 380
486 Σαράντι Επαρχία Λευκωσίας 44 9,54666 1240
487 Σελλάδι του Άππη Επαρχία Λευκωσίας 0 4,25009 230
488 Σιά Επαρχία Λευκωσίας 754 17,2795 330
489 Σίμου Επαρχία Πάφου 185 5,72504 410
490 Σιναόρος Επαρχία Λευκωσίας 228 3,51628 590
491 Σίντα Επαρχία Αμμοχώστου 18,9674
492 Σκαρίνου Επαρχία Λάρνακας 393 11,5804 165
493 Σκούλλι Επαρχία Πάφου 65 1,90856 150
494 Σκουριώτισσα Επαρχία Λευκωσίας 11 1,02481 195
495 Σκυλλούρα Επαρχία Λευκωσίας 18,1236
496 Σούνι-Ζανατζιά Επαρχία Λεμεσού 837 20,6521 420
497 Σουσκιού Επαρχία Πάφου 10 16,1848 150
498 Σοφτάδες Επαρχία Λάρνακας 62 6,88151 20
499 Σπαθαρικό Επαρχία Αμμοχώστου 6,84086
500 Σπήλια Επαρχία Λευκωσίας 142 13,4841 1060
501 Σπιτάλι Επαρχία Λεμεσού 316 2,63396 290
502 Στατός-Άγιος Φώτιος Επαρχία Πάφου 243 16,3809 800
503 Σταυροκόννου Επαρχία Πάφου 56 9,09807 435
504 Στενή Επαρχία Πάφου 173 7,85509 150
505 Στρογγυλός Επαρχία Αμμοχώστου 7,45508
506 Στρουμπί Επαρχία Πάφου 540 13,5387 500
507 Στύλλοι Επαρχία Αμμοχώστου 19,2717
508 Σύγκραση Επαρχία Αμμοχώστου 11,4211
509 Συγχαρί Επαρχία Κερύνειας 13,1423
510 Συκόπετρα Επαρχία Λεμεσού 120 14,0733 760
511 Συλίκου Επαρχία Λεμεσού 137 7,45682 635
512 Συνοικισμός Ανθούπολης Επαρχία Λευκωσίας 1756 0,442
513 Συριανοχώρι Επαρχία Λευκωσίας 8,86619
514 Σύσκληπος Επαρχία Κερύνειας 11,1128
515 Σωτήρα Επαρχία Λεμεσού 143 28,2191 290
516 Τάλα Επαρχία Πάφου 2695 9,23505 289
517 Ταύρου Επαρχία Αμμοχώστου 7,71817
518 Τεμβριά Επαρχία Λευκωσίας 498 5,39133 455
519 Τέμπλος Επαρχία Κερύνειας 4,53254
520 Τέρρα Επαρχία Πάφου 36 6,59274 365
521 Τερσεφάνου Επαρχία Λάρνακας 1299 19,644 60
522 Τζιάος Επαρχία Αμμοχώστου 15,7441
523 Τίμη Επαρχία Πάφου 1220 11,6082 45
524 Τόχνη Επαρχία Λάρνακας 424 17,2946 120
525 Τράπεζα Κερύνειας Επαρχία Κερύνειας 6,80284
526 Τραχυπέδουλα Επαρχία Πάφου 64 9,01835 485
527 Τράχωνας Επαρχία Λευκωσίας 6,2816
528 Τραχώνι Επαρχία Λεμεσού 3952 4,60922 30
529 Τραχώνι Επαρχία Λευκωσίας 2,87762
530 Τρεις Ελιές Επαρχία Λεμεσού 25 4,69584 845
531 Τρεμετουσιά Επαρχία Λάρνακας 15,6205
532 Τρεμιθούσα Πάφου Επαρχία Πάφου 1041 5,28703 346
533 Τρίκωμο Επαρχία Αμμοχώστου 37,958
534 Τριμίθθι Επαρχία Κερύνειας 3,37381
535 Τριμιθούσα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου 0 2,56952 270
536 Τριμίκλινη Επαρχία Λεμεσού 307 7,19149 545
537 Τρόοδος Επαρχία Λεμεσού
538 Τρούλλοι Επαρχία Λάρνακας 1169 28,472 120
539 Τρυπημένη Επαρχία Αμμοχώστου 20,5429
540 Τσάδα Επαρχία Πάφου 1043 17,0063 575
541 Τσακίστρα Επαρχία Λευκωσίας 79 33,1557 910
542 Τσερκέζ Τσιφτλίκ Επαρχία Λεμεσού 50 9,09853
543 Τύμβου Επαρχία Λευκωσίας 27,4094
544 Φάλια Επαρχία Πάφου 2 4,03781 545
545 Φαρμακάς Επαρχία Λευκωσίας 480 16,0536 910
546 Φασλί Επαρχία Πάφου 0 5,33589 515
547 Φασούλα Επαρχία Λεμεσού 560 15,2828 365
548 Φασούλα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου 56 6,69151 260
549 Φικάρδου Επαρχία Λευκωσίας 15 6,6305 1060
550 Φιλούσα Κελοκεδάρων Επαρχία Πάφου 17 3,06594 450
551 Φιλούσα Χρυσοχούς Επαρχία Πάφου 31 4,85687 395
552 Φλαμούδι Επαρχία Αμμοχώστου 20,4413
553 Φλάσου Επαρχία Λευκωσίας 240 4,93402 320
554 Φοινί Επαρχία Λεμεσού 391 22,1919 910
555 Φοινικάρια Επαρχία Λεμεσού 339 12,1337 185
556 Φοίνικας Πάφου Επαρχία Πάφου 0 5,02384 105
557 Φοίτη Επαρχία Πάφου 150 4,5331 680
558 Φρέναρος Επαρχία Αμμοχώστου 4298 30,1285 75
559 Φροδίσια Επαρχία Λευκωσίας 297 47,5782 575
560 Φτερικούδι Επαρχία Λευκωσίας 90 13,743 925
561 Φτέρυχα Επαρχία Κερύνειας 3,52551
562 Φυλλιά Επαρχία Λευκωσίας 18,5435
563 Φώττα Επαρχία Κερύνειας 12,5452
564 Χανδριά Επαρχία Λεμεσού 162 2,57022 1215
565 Χάρτζια Επαρχία Κερύνειας 29,1617
566 Χλώρακα Επαρχία Πάφου 5356 5,65464
567 Χοιροκοιτία Επαρχία Λάρνακας 632 17,6358 210
568 Χολέτρια Επαρχία Πάφου 264 7,23653 150
569 Χόλη Επαρχία Πάφου 83 1,58343 200
570 Χούλου Επαρχία Πάφου 147 11,6337 290
571 Χρυσοχού Επαρχία Πάφου 132 6,36544 30
572 Ψάθι Επαρχία Πάφου 110 2,29971 455
573 Ψεματισμένος Επαρχία Λάρνακας 271 8,13502 90
574 Ψευδάς Επαρχία Λάρνακας 1261 12,4833 150
575 Ψιμολόφου Επαρχία Λευκωσίας 1626 9,29614 330
576 Ψυλλάτος Επαρχία Αμμοχώστου 8,43459
Τέλος αυτόματα δημιουργημένου καταλόγου.

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 «Ο περί Κοινοτήτων Νόμoς τoυ 1999» (PDF). www.cylaw.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 2019-01-01. Ανακτήθηκε στις 2019-01-01. 
  2. «Ο περί Κοινοτήτων Νόμος του 1999». www.cylaw.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2019-01-02. Ανακτήθηκε στις 2019-01-02.