Smile TV: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Ετικέτες: Επεξεργασία από κινητό Διαδικτυακή επεξεργασία από κινητό
Γραμμή 40: Γραμμή 40:
|Όνομα=}}
|Όνομα=}}


Το '''Smile TV''' είναι ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός περιφερειακής εμβέλειας που ανήκει στον επιχειρηματία Στέργιο K. Καλόγηρο. Η έδρα του σταθμού είναι στην περιοχή της [[Ριζούπολη]]ς, εντός της [[Αθήνα]]ς και αναμεταδίδεται μέσω συνεργαζόμενων σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Εκπέμπει επίγεια ψηφιακά από 13 κέντρα εκπομπής τα οποία καλύπτουν την Περιφερειακή Ζώνη 9 ([[Αττική]], [[Αργοσαρωνικός]] & Νότια [[Εύβοια]]), μέσω του επίγειου παρόχου της [[Digea]] και δορυφορικά, μέσω της συνδρομητικών παρόχων της [[NOVA]] και της [[COSMOTE TV]] (Θέση 507). Το πρόγραμμα του είναι κυρίως παιδικό και εν μέρει ενημερωτικό. Το κανάλι επίσης έχει άδεια μη ενημερωτικού - ψυχαγωγικού περιεχομένου (κάτι που κανονικά του απαγορεύει να μεταδίδει ενημερωτικές εκπομπές - το κανάλι προβάλλει ωστόσο ενημερωτικό πρόγραμμα τις νυχτερινές ώρες).
Το '''Smile TV''' είναι ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός περιφερειακής εμβέλειας που ανήκει στον επιχειρηματία Στέργιο K. Καλόγηρο. Η έδρα του σταθμού είναι στην περιοχή της [[Ριζουπόλεως]], εντός των [[Αθηνών]] και αναμεταδίδεται μέσω συνεργαζόμενων σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Εκπέμπει επίγεια ψηφιακά από 13 κέντρα εκπομπής τα οποία καλύπτουν την Περιφερειακή Ζώνη 9 ([[Αττική]], [[Αργοσαρωνικός]] & Νότια [[Εύβοια]]), μέσω του επίγειου παρόχου της [[Digea]] και δορυφορικά, μέσω της συνδρομητικών παρόχων της [[NOVA]] και της [[COSMOTE TV]] (Θέση 507). Το πρόγραμμα του είναι κυρίως παιδικό και εν μέρει ενημερωτικό. Το κανάλι επίσης έχει άδεια μη ενημερωτικού - ψυχαγωγικού περιεχομένου (κάτι που κανονικά του απαγορεύει να μεταδίδει ενημερωτικές εκπομπές - το κανάλι προβάλλει ωστόσο ενημερωτικό πρόγραμμα τις νυχτερινές ώρες).


Στα κεντρικά γραφεία του σταθμού στεγάζονται επίσης οι αδελφικές εταιρείες ''Ουρμπάρια'' και ''Ουρμπάρια Νορντ'',<ref>[https://opencorporates.com/companies/gr/002948201000 ΟΥΡΜΠΑΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ]</ref><ref>[https://opencorporates.com/companies/gr/043526306000 ΟΥΡΜΠΑΡΙΑ ΝΟΡΝΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ]</ref> οι οποίες φέρουν υπεύθυνες για κυκλοφορίες εντύπων και ψηφιακών δίσκων με κινούμενα σχέδια, εν ονόματι του τηλεοπτικού σταθμού.
Στα κεντρικά γραφεία του σταθμού στεγάζονται επίσης οι αδελφικές εταιρείες ''Ουρμπάρια'' και ''Ουρμπάρια Νορντ'',<ref>[https://opencorporates.com/companies/gr/002948201000 ΟΥΡΜΠΑΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ]</ref><ref>[https://opencorporates.com/companies/gr/043526306000 ΟΥΡΜΠΑΡΙΑ ΝΟΡΝΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ]</ref> οι οποίες φέρουν υπεύθυνες για κυκλοφορίες εντύπων και ψηφιακών δίσκων με κινούμενα σχέδια, εν ονόματι του τηλεοπτικού σταθμού.

Έκδοση από την 23:42, 19 Απριλίου 2020

SMILE TV
Ίδρυση18 Φεβρουαρίου 1998
Πρώτη λειτουργία14 Φεβρουαρίου 2013
Έναρξη λειτουργίας14 Φεβρουαρίου 2013
Εικόνα16:9 (576i, SDTV), (1080i, HDTV), 4:3 (576i, SDTV)
ΙδιοκτήτηςSmile TV Α.Ε.
Συνεργαζόμενα κανάλιαΣε κατά τόπους περιοχές, μέσω συνεργαζόμενων περιφερειακών σταθμών
ΙδρυτήςΣτέργιος Καλόγηρος
ΧώραΕλλάδα
ΓλώσσαΕλληνικά
Περιοχή εκπομπήςΑττική, Αργοσαρωνικός & Κεντρική και Νότια Εύβοια
Κεντρικά γραφείαΤελεσίου 23, Αθήνα, Ελλάδα
Πρώην ονομασίες0-6 (1999-2013)
ΑντικατέστησεJunior's TV (1992-1999)
Ιστοσελίδαwww.tvsmile.gr
Λήψη
Επίγεια Ψηφιακά
ΣυχνότηταΑττική: Digea: 54 UHF (Υμηττός, Πάρνηθα, Αίγινα, Οκτωνιά, Πράσινο, Χαλκίδα, Αυλώνας, Βάρη)
50 UHF (Νέα Στύρα, Λαύριο, Ανάβυσσος, Σούνιο, Νέα Μάκρη)
(π  σ  ε )

Το Smile TV είναι ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός περιφερειακής εμβέλειας που ανήκει στον επιχειρηματία Στέργιο K. Καλόγηρο. Η έδρα του σταθμού είναι στην περιοχή της Ριζουπόλεως, εντός των Αθηνών και αναμεταδίδεται μέσω συνεργαζόμενων σταθμών σε όλη την Ελλάδα. Εκπέμπει επίγεια ψηφιακά από 13 κέντρα εκπομπής τα οποία καλύπτουν την Περιφερειακή Ζώνη 9 (Αττική, Αργοσαρωνικός & Νότια Εύβοια), μέσω του επίγειου παρόχου της Digea και δορυφορικά, μέσω της συνδρομητικών παρόχων της NOVA και της COSMOTE TV (Θέση 507). Το πρόγραμμα του είναι κυρίως παιδικό και εν μέρει ενημερωτικό. Το κανάλι επίσης έχει άδεια μη ενημερωτικού - ψυχαγωγικού περιεχομένου (κάτι που κανονικά του απαγορεύει να μεταδίδει ενημερωτικές εκπομπές - το κανάλι προβάλλει ωστόσο ενημερωτικό πρόγραμμα τις νυχτερινές ώρες).

Στα κεντρικά γραφεία του σταθμού στεγάζονται επίσης οι αδελφικές εταιρείες Ουρμπάρια και Ουρμπάρια Νορντ,[1][2] οι οποίες φέρουν υπεύθυνες για κυκλοφορίες εντύπων και ψηφιακών δίσκων με κινούμενα σχέδια, εν ονόματι του τηλεοπτικού σταθμού.

Ιστορικό

Ο σταθμός ξεκίνησε την λειτουργία του στα τέλη του 1992 με την ονομασία Junior's TV και εξέπεμπε αναλογικά από τις συχνότητες 60 και 39 παρεμβάλλοντας ωστόσο την ΕΡΤ. Το Junior's TV αποτέλεσε για επτά χρόνια, στο τηλεοπτικό τοπίο της Αττικής, το πρώτο και πρωτοπόρο παιδικό κανάλι στην Ελλάδα. Επτά χρόνια αργότερα (1999), σταμάτησε την λειτουργία του, με αποφάσεις του Υπουργείου Τύπου επικαλούμενο συνεχείς παραβάσεις της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, και λόγω παρεμβολών κατ' εξακολούθηση στις συχνότητες της ΕΡΤ.[3]

Το ίδιο έτος ο σταθμός Junior's TV αντικαταστάθηκε από το 0-6 ενώ την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 μετονομάστηκε σε Smile TV και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μεταδίδει παιδικά προγράμματα,[4][5] ενώ από το 2017, απέκτησε και δίκτυο συνεργαζόμενων σταθμών, σε μερικές περιφέρειες της Ελλάδας, ενώ απέκτησε εμβέλεια και στην Ελεύθερη Κύπρο.

Πρόγραμμα

Σειρές και κινούμενα σχέδια

Στο πρόγραμμα του έχουν ενταχθεί κατά καιρούς σειρές κινουμένων σχεδίων της WildBrain (Σόνικ ο Σταντζόχοιρος, Σαμπρίνα η Μικρή Μάγισσα, Super Mario, Ντένις ο Τρομερός),[6] του Cartoon Network (Ben 10), της 41 Entertainment (Το μυστηριώδες νησί Κονγκ, Pocket Dragon Adventures, Extreme Dinosaurs, Pac-Man and the Ghostly Adventures), της Banijay (Μαρσουπιλαμί) και άλλων. Αξιοσημείωτες σειρές που προβάλλει, είναι σειρές των Power Rangers και Dragon Ball, καθώς και το Rabbids Invasion.[7]

Η πλειοψηφία των προγραμμάτων που προέβαλλε ο σταθμός με την ονομασία 0-6, αποτελούνταν από σειρές παραγωγής και διανομής της ιταλικής Mondo TV (Ο Τελευταίος των Μοϊκανών, Οικογένεια Σπαγγέτι, Σάντοκαν, Το Ρομποτόγατο και άλλες). Μέρος των σειρών αυτών επικρίθηκε για την μεταγλώττιση τους. Η εταιρεία προέβαλλε επίσης ταινίες της εταιρείας επακόλουθο της μετονομασίας, ενώ σύναψε διετή συμφωνία για τις σειρές συμπαραγωγής με την Giochi Preziosi Gormiti: Η Φύση Αντεπιτίθεται και Dinofroz.[8]

Άλλα Προγράμματα

Το Smile TV επίσης προβάλλει από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί, ενημερωτικές εκπομπές, ξένες παλιές ασπρόμαυρες ταινίες, και telemarketing.

Ιδιοκτησία

Το Smile ανήκει ιδιοκτησιακά στην Λαργκοβιντιάρια Τηλεοπτικές Υπηρεσίες Ανώνυμος Εταιρεία η οποία συστάθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1998 με έδρα την Νέα Φιλαδέλφεια.[9] Ένα μήνα αργότερα, νομιμοποιήθηκε η λειτουργία του σταθμού βάσει απόφασης του Υπουργείου Τύπου με αριθμό πρωτοκόλλου 6644/Ε/20.3.1998[10] ενώ στα τέλη του 2000 επεκτείνονται οι δραστηριότητες του φορέα του καναλιού[11] ο οποίος μεταφέρεται στην Αθήνα.[12] Τρία χρόνια μετά, τροποποιείται εκ νέου το καταστατικό.[13][14]

Επικρίσεις

Το Smile TV και συνεργαζόμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν κατά επανάληψη συσταθεί από το ΕΣΡ, ενώ έχει επικριθεί μαζί με το Nickelodeon για το βίαιο περιεχόμενο μερικών από τα προγράμματά τους. Κατά συνέπεια, πολλές από τις εκπομπές του είχαν την σήμανση «Κατάλληλο, επιθυμητή η γονική συναίνεση».

Συνεργαζόμενοι σταθμοί

Σύμφωνα με την διάταξη του ΕΣΡ, το SMILE, κατηγορείται για ενδεχόμενη παραβίαση των διατάξεων περί της μη αποστολής εκζητηθέντων στοιχείων, και πιθανή παραβίαση διατάξεων περί δικτύωσης[15] και από τον Οκτώβριο του 2017, συνεχίζει να εκπέμπει στην Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Κρήτη και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη μέσα από τοπικά κανάλια δορυφόρους που ονομάζονται «SMILE» και αναμεταδίδουν τον τηλεοπτικό σταθμό σε εικοσιτετράωρη βάση. Μάλιστα δεν έχουν δικό τους διακριτικό τίτλο και χρησιμοποιούν παραλλαγές του SMILE. Πρόκειται για τα τρία κανάλια: SMILE+ (πρώην Ζεύς TV Λάρισας), SMILE Κρήτη 1 (πρώην Κρήτη 1, Κρητική Τηλεόραση Ένα Χανίων) και SMILE Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (πρώην Εγνατία Τηλεόραση Ξάνθης), τα οποία μαζί με το Αθηναϊκό SMILE κλήθηκαν σε απολογία από το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για «απουσία αυτονόμου προγράμματος» και «παράνομη αναμετάδοση προγράμματος». Όσο για το SMILE, παραπέμπεται και για «εκπομπή κατά τρόπο που προσήκει σε σταθμό εθνικής εμβέλειας». Η συζήτηση επί του θέματος έγινε από το ΕΣΡ στις 26/3/2019.

Επίσης το κανάλι, τόσο στην τωρινή ονομασία του, τόσο και ως 0-6 TV είχε συνεργασία και με κατά τόπους τηλεοπτικούς περιφερειακούς σταθμούς, που έδειχναν ολόκληρο τον προγραμματισμό ή μέρος του, κάτω από το πανό του, ενώ αρκετοί από αυτούς τους σταθμούς είχαν άδεια γενικού-ενημερωτικού περιεχομένου:

  • Βεργίνα Τηλεόραση Νομού Θεσσαλονίκης - κοινής ιδιοκτησίας με το SMILE.[16] Εκπέμπει από το 1993 στην Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία και την Χαλκιδική, και έχει άδεια γενικού ενημερωτικού χαρακτήρα. Παλαιότερα αναμετέδιδε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, πρόγραμμα με κινούμενα σχέδια από τη σύνθεση τόσο του 0-6, όσο και του SMILE, κάτι που απαγορεύεται. Παρότι το Βεργίνα TV, έχει το δικό του τοπικό πρόγραμμα, με αρκετές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, μεταδίδει τις ίδιες τηλεπωλήσεις και διαφημίσεις με το Αθηναϊκό SMILE. Τα τελευταία χρόνια επίσης αναμεταδίδει μόνο τις πρωινές ώρες κινούμενα σχέδια από τη σύνθεση τόσο του πάλαι ποτέ 0-6, όσο και του SMILE.
  • NET Νομού Μεσσηνίας - Έχει άδεια ενημερωτικού χαρακτήρα. Αναμετέδιδε επί εικοσιτετραώρου βάσεως το SMILE, την περίοδο 2015-2018, το οποίο απαγορεύεται, λύνοντας έτσι την συνεργασία που είχε με το «Ε» του Φίλιππου Βρυώνη.[17][18] Πλέον δεν αναμεταδίδει καθόλου τον σταθμό, μετονομάστηκε άτυπα σε «A NET» και έχει εκ νέου συνεργασία με το Νέο «Ε», το οποίο έχει άδεια μη ενημερωτικού χαρακτήρα, προβάλλοντας και ενημερωτικό πρόγραμμα.
  • ΖΕΥΣ Τηλεόραση Νομού Λάρισας - Τηλεοπτικός σταθμός, κοινής ιδιοκτησίας με το SMILE.[16] Αναμετέδιδε επί εικοσιτετραώρου βάσεως το SMILE, από το 2013 και συνεχίζει να λειτουργεί από τις 7 Οκτωβρίου 2016, ως SMILE+, το οποίο εξακολουθεί να το αναμεταδίδει. Το «SMILE+», μεταδίδει επίσης και αυτό, τις ίδιες τηλεπωλήσεις και διαφημίσεις με το Αθηναϊκό SMILE.
  • Super Τηλεόραση Νομού Χαλκιδικής - Έχει άδεια ενημερωτικού χαρακτήρα. Αναμετέδιδε επί εικοσιτετραώρου βάσεως το SMILE, από τις 3 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το 2018, κάτι το οποίο απαγορεύεται. Το κανάλι της Χαλκιδικής, είχε μετονομαστεί άτυπα, με το όνομα SMILE++. Πλέον δεν αναμεταδίδει καθόλου τον σταθμό, και για σύντομο διάστημα αναμετέδιδε σε εικοσιτετράωρη βάση, το ΑΡΤ, του Γιώργου Καρατζαφέρη, το οποίο από τις 1 Απριλίου 2018, έχει εμβέλεια μόνο στον Νομό Αττικής. Το κανάλι από τις αρχές του 2019, δεν εκπέμπει, λόγω χρωστούμενων ενοικίων στην Digea. Επίσης, αναμετέδιδε τις ίδιες τηλεπωλήσεις και διαφημίσεις με το Αθηναϊκό SMILE.
  • Εγνατία Τηλεόραση Νομού Ξάνθης - Έχει άδεια μη ενημερωτικού χαρακτήρα. Αναμεταδίδει επί εικοσιτετραώρου βάσεως το SMILE, από το 2017, το οποίο απαγορεύεται. Το κανάλι της Ξάνθης, έχει μετονομαστεί άτυπα, με το όνομα SMILE Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μεταδίδει επίσης τις ίδιες τηλεπωλήσεις και διαφημίσεις με το Αθηναϊκό SMILE.

Επίσης ο τηλεοπτικός σταθμός αναμεταδίδεται και στην Κύπρο αυτούσια και νομότυπα σε εικοσιτετράωρη βάση, βάσει του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Τηλεόραση χωρίς σύνορα. Στην Κύπρο, την αναμετάδοση του SMILE, έχει αναλάβει η εταιρεία Smile TV Channel Limited.[19]

Παραπομπές

  1. ΟΥΡΜΠΑΡΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  2. ΟΥΡΜΠΑΡΙΑ ΝΟΡΝΤ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  3. «Πώς έκλεισε ο Junior's TV: Το παρασκήνιο για την εκτέλεση της απόφασης του υπουργείου Τύπου». Το Βήμα. 21 Νοεμβρίου 1999. 
  4. «Το 0-6 έγινε Smile». YouTube. 15 Φεβρουαρίου 2013. 
  5. «Smile, στο νέο περιφερειακό τοπίο της Αττικής». Greek Digital TV. 20 Φεβρουαρίου 2013. 
  6. «DHX MEDIA SIGNS KEY SALES AHEAD OF NATPE BUDAPEST» (στα Αγγλικά). Χάλιφαξ: Wildbrain. 20 Ιουνίου 2013. Ανακτήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019. 
  7. Μίντλετον, Ρίτσαρντ (20 Φεβρουαρίου 2015). «Netflix ready for Rabbids Invasion». C21Media (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019. 
  8. «BRIEF-Mondo TV signs agreement with Greece's Urbaria Nord Ltd» (στα Αγγλικά). Reuters. 29 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2019. 
  9. «ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 1016/1998». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 20 Φεβρουαρίου 1998. 
  10. «Λειτουργούντες Τηλεοπτικοί Σταθμοί Περιφερειακής Εμβέλειας (Excel αρχείο, φάκελος 441)». Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. 
  11. «ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 11257/2000». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 8 Δεκεμβρίου 2000. 
  12. «ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 11261/2000». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 8 Δεκεμβρίου 2000. 
  13. «ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 2340/2004». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 19 Μαρτίου 2004. 
  14. «ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 9621/2004». Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 27 Ιουλίου 2004. 
  15. Με το ερώτημα της διαγραφής καλεί το ΕΣΡ… Typologies.gr, 20 Φεβρουαρίου 2019.
  16. 16,0 16,1 Αναγνώστου, Κική (17 Ιουλίου 2017). «Στέργιος Καλόγηρος: Η Βλάχικη γλώσσα είναι παγκοσμίου βεληνεκούς». lifespeed.gr. Ανακτήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2019. Ο Στέργιος Καλόγηρος, είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης των τηλεοπτικών σταθμών ΖΕΥΣ Θεσσαλίας, ΒΕΡΓΙΝΑ Μακεδονίας και Smile Αττικής 
  17. «Τέλος η Νότια Ελληνική Τηλεόραση από τα στούντιο του Epsilon! - Τι συμβαίνει;». 11 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2019. 
  18. «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ! ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ "Ε"! ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ! ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ...». ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ. 9 Οκτωβρίου 2015. 
  19. «SMILE T.V. CHANNEL LTD». OpenCorporates.com. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι