Chevrolet σειρά AK

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Chevrolet Series AK)
Chevrolet σειρά AK
Chevrolet αγροτικό του 1946
Σύνοψη
Κατασκευαστής General Motors
ΠαραγωγήΜάιος 1941 — Δεκέμβριος 1947
Σεζόν1941 — 1947
Αμάξωμα και σασί
ΚατηγορίαΦορτηγό
Χρονολόγιο
Προηγούμενο μοντέλοChevrolet Master φορτηγά
Επόμενο μοντέλοChevrolet Advance Design

Η σειρά Chevrolet AK ήταν μια σειρά από φορτηγά που πωλούνταν με τη μάρκα Chevrolet, με παραγωγή να ξεκινά το 1941 έως το 1947. Χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα GM A, κοινή με το Chevrolet Deluxe. Η σειρά AK επίσης πουλιόταν από την αδελφική μάρκα GMC με διαφορετικό όνομα και μερικές μηχανικές αλλαγές, με την κύρια οπτική διαφορά να είναι ότι η Chevrolet είχε κάθετες ράβδους στη μάσκα, ενώ η GMC είχε οριζόντιες ράβδους. Τα μοντέλα GMC 1941-45 πωλήθηκαν ως Σειρά C και έγιναν Σειρά E για τα μοντέλα 1946 και 1947 (Σειρά CC/σειρά EC για τα συμβατικά μοντέλα καμπίνας και σειρά CF/σειρά EF για τα μοντέλα COE).[1]

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυστραλιανό Chevrolet "ute" του 1946
Chevrolet COE του 1942

Η σειρά AK αντιπροσώπευε μια εμφάνιση διαχωρισμένη από τα προηγούμενα προϊόντα της Chevrolet, όπου τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά είχαν κοινή εμφάνιση, όπως φαίνεται στο φορτηγό Chevrolet Master. Το Chevrolet Deluxe ήταν μια ολοκαίνουργια εμφάνιση όταν παρουσιάστηκε το 1941, αλλά και πάλι μοιράστηκε μερικά εσωτερικά εξαρτήματα με την AK σειρά.

Αντικαταστάθηκε με το Advance-Design, που πουλήθηκε επίσης ως GMC.

Το φορτηγό αυτό έγινε γνωστό επειδή εμφανίστηκε στην ταινία τρόμου Jeepers Creepers του 2001, οπού το τέρας της ταινίας το χρησιμοποιεί για να μεταφέρει πτώματα στο κρησφύγετό του και για να βγάζει αυτοκίνητα ανυποψίαστων εκτός δρόμου και να τους σκοτώνει.

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]