Συζήτηση χρήστη:Diu/Αρχείο2

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

--Εύμηλοςλέγε 09:53, 1 Ιανουαρίου 2007 (UTC)[επεξεργασία κώδικα]

Καλή χρονιά και πάντα με υγεία

Ευχές και ευχαριστίες --FocalPoint Συζήτηση 15:29, 2 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Καλησπέρα. Πως πάη ;;;;; --Εύμηλοςλέγε 21:02, 4 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Στείλε κανα μειλ . Τι έκανες με το άλλο ;;; να μιλήσω εκεί που σου είπα , αυτοί μπορούν να βοηθήσουν,--Εύμηλοςλέγε 21:16, 4 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Εμφάνιση[επεξεργασία κώδικα]

Δεν καταλαβαίνω καλά τι πρόβλημα έχεις. Προτείνω να ελέγξεις στο Ειδικό:Preferences το Παρουσιαστικό μήπως άλλαξες εμφάνιση. Αν είναι μόνο τα fonts μήπως είναι θέμα browser? Ίσως τα άλλαξες από τις ρυθμίσεις του browser σου. --Dada* 01:16, 6 Ιανουαρίου 2007 (UTC)


Ρίξε μια ματιά στα μειλ σου --Tonyλέγε 20:17, 6 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Πρωθυπουργοί[επεξεργασία κώδικα]

Το αλλάζω, γιατί συμφωνήσαμε αν είναι και άλλος πρωθυπουργός με το ίδιο επώνυμο, να μπαίνουν και τα μικρά τους για να διακρίνονται. Οπότε, μην τα χαλάς... :-) --Kostisl 22:46, 6 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Αυτό που γράφει το Γεράκι αυτό σημαίνει: Όπου δεν υπάρχει κάποιος με το ίδιο επώνυμο, κόβουμε τα μικρά. Όπου έχουμε συνωνυμία, αφήνουμε και τα μικρά σε όλους για να διακρίνονται... Μην τα ξανααλλάζεις τώρα! Κρίμα να κάνουμε διπλές δουλειές!--Kostisl 22:54, 6 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Μου φαίνεται λάθος! Η συζήτηση του να κόψουμε τα μικρά ονόματα ξεκίνησε για να μικρύνει το πρότυπο. Και είπαμε να εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις όπου υπάρχει συνωνυμία. Έτσι όπως το κάνεις δημιουργείται σύγχυση. Βλέπει ο άλλος έναν "Βάλβη", χωρίς μικρό, ο οποίος για κάποιο λόγο είναι ο Ζηνόβιος, και παρακάτω βλέπει "Δημήτριος Βάλβης", ολόκληρο. Ενώ αν παντού έχει επώνυμα και δει κάποιον με ονοματεπώνυμο, αμέσως πονηρεύεται ότι υπάρχει και άλλος με το ίδιο επώνυμο...--Kostisl 23:01, 6 Ιανουαρίου 2007 (UTC)


Καλημέρα, Αφού θέλης να βάλης με αλβφαβητική σειρά στο πρότυπο συνοικίες πάτρας , κάντο τι με ρωτάς. Σωστό είναι , κάντο.--Tonyλέγε 08:54, 7 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Κοίτα το mail --Tonyλέγε 20:02, 7 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

παπαδιαμαντόπουλος[επεξεργασία κώδικα]

Έριξα μια ματιά στο Ίντερνετ σε ελληνικά και γαλλικά σάιτ και παντού λέει Αθήνα, άρα μάλλον έτσι θα είναι. Αύριο στη σχολή θα κοιτάξω και σε βιβλία και θα το συμπληρώσω. Ευχαριστώ. :) --Elena153 12:50, 8 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Διαχειριστές[επεξεργασία κώδικα]

Εκτός από το Βικιπαίδεια:Διαχειριστές δεν υπάρχει κάτι άλλο. Εννοείς φαντάζομαι κάποια επίσημα διαμορφωμένη πολιτική της Βικιπαίδειας, όπως για παράδειγμα στο Βικιπαίδεια:Επαληθευσιμότητα; Οι διαχειριστές δεν σχετίζονται άμεσα με αυτές τις πολιτικές (παρά μόνο με την εφαρμογή τους) γιατί εκεί αναφέρονται οι 3 βασικές (Ουδετερότητα), (Επαληθευσιμότητα), (Όχι πρωτότυπη έρευνα). --Κλεάνθης 15:13, 9 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Παρακαλώ. Προς τι η απογοήτευση όμως; --Κλεάνθης 15:40, 9 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Οι διαχειριστές υπόκεινται στις ίδες πολιτικές που υπόκεινται και όλοι οι άλλοι χρήστες. Επιπλέον, οι διαχειριστές εκλέγονται από την κοινότητα για να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αν δεν τα κάνουν, ή αν χρησιμοποιούν τις επιπλέον δυνατότητες με τρόπο που αντίκειται στην πολιτική της Βικιπαίδειας, είναι ελέγξιμοι και αν χρειαστεί και ανακλήσιμοι. Οι διαχειριστές ελέγχονται και από τους υπόλοιπους διαχειριστές (γιαυτό τους έχουμε πολλούς)-στην αγγλική όπου είναι περίπου χίλιοι υπάρχουν τα λεγόμενα wheel wars, δλδ πόλεμοι χειρισμών μεταξύ διαχειριστών. Εδώ δεν είχαμε τέτοιο φαινόμενο κι ελπίζω -και πιστεύω- να μην έχουμε ποτέ. Επομένως, μάλλον δεν χρειάζεσαι να απογοητεύεσαι· τα δικαιώματα του καθενός διασφαλίζονται από την πολιτική της Βικιπαίδειας. Απογοητευτικό (και ολέθριο πιστεύω προσωπικά) θα ήταν να κάνουμε το διαχωρισμό διαχειριστή-απλού χρήστη. Διαχωρισμός τέτοιος δεν υφίσταται.

Οι ανενεργοί διαχειριστές διατηρούν τις δυνατότητές τους. Νομίζω ότι δεν είναι κακό, μιας και για να τους δοθούν σημαίνει ότι υπάρχει -ή υπήρξε- εμπιστοσύνη - Badseed απάντηση 20:57, 9 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Όπως είπε ο CeeKay απο πάνω οι διαχειριστές δεν είναι ισόβιοι. Να υποθέσω οτι υπάρχει διαδικασία αφαίρεσης εξουσιών απο κάποιον διαχειριστή (όπως π.χ. με τα αξιόλογα άρθρα) ή οχι?--Eonwe 21:19, 9 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Στην αγγλική υπάρχoυν δυο διαδικασίες: μια στην οποία οι ίδιοι οι διαχειριστές ζητούν επανεκτίμηση από την Κοινότητα (κάτι σαν "ψήφο εμπιστοσύνης") δες εδώ κι άλλη μια όπου μπορούν να αναφερθούν παραβάσεις από διαχειριστές ή να ζητηθεί η αποδιαχειριστικοποίησή τους εδώ. Η αφαίρεση της ιδιότητας γίνεται από stewards και είναι κάτι σχετικά δύσκολο/σπάνιο (σε ακραίες βασικά περιπτώσεις). Στα καθ' ημάς δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία, αν ποτέ υπάρξει κάποιο πρόβλημα φαντάζομαι ότι αυτό θα αποτελέσει θέμα της Κοινότητας κατά τα καθιερωμένα. - Badseed απάντηση 21:13, 9 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Καλώς. Thnx για τις διευκρινίσεις--Eonwe 21:19, 9 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Ιωάννης Μεταξάς[επεξεργασία κώδικα]

Πολύ ευχαρίστως--Αρχίδαμοςμίλα μου 17:31, 12 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Τα ελάχιστα που βρήκα τα διόρθωσα. 3 παρατηρήσεις θα είχα 1. Η υποσημείωση 13 είναι δική σου ή από αλλού (δηλαδή να την μεταφέρω στη δημοτική ή θα της βάλεις πηγή); 2. Στη βιβλιογραφία καλό είναι να βάλεις ονοματεπώνυμο συγγραφέα, έτος και, όπου ξέρεις, ISBN 3. Ο Μεταξάς δεν «εγκαθίδρυσε» και τον «Γ' Ελληνικό Πολιτισμό» (κατά το Γ' Ράιχ); Λένε κάτι τα κιτάπια σου; Υμέτερος --Αρχίδαμοςμίλα μου 21:56, 12 Ιανουαρίου 2007 (UTC)
Καλά θυμόμουν. Ο Γ΄ Ελληνικός Πολιτισμός (Α΄: αρχαία Ελλάδα, Β΄:Βυζάντιο) ήταν ιδεολογική βάση του καθεστώτος. Γενικώς δες και αυτό (παρουσίαση-βιβλιοκριτική, Το Βήμα 2006). Τσάκω και μια διπλωματική από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης (αν σε ενδιαφέρει, πάντα)[1] (doc)--Αρχίδαμοςμίλα μου 16:20, 15 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

burnout[επεξεργασία κώδικα]

Σωστό σε βρίσκω:) Μπορεί να το αλλάξω - Badseed απάντηση 19:04, 13 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Υπογραμμισμένες λέξεις-λήμματα[επεξεργασία κώδικα]

Προφανώς η σκέψη αυτή μου πέρασε από το μυαλό. Βλέπω όμως ότι πολύ σοβαρότερα προβλήματα μάς ταλαιπωρούν και διστάζω. Ίσως αργότερα. --Flyax 22:19, 13 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Σχόλια στις Πρόσφατες Αλλαγές[επεξεργασία κώδικα]

Γράψε στη σύνοψη. Το έχεις ήδη κάνει σε μερικές επεξεργασίες. --Dead3y3 Συζήτηση 20:45, 18 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Ναι. --Dead3y3 Συζήτηση 20:50, 18 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου[επεξεργασία κώδικα]

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να τα συγχέουμε. Αν θέλεις πες την γνώμη σου στη συζήτηση του άρθρου Κυνίσκος 20:42, 19 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

wiki-info[επεξεργασία κώδικα]

..Σε φώτισα..... Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Ο Γεράκι και ο Καλογερόπουλος ξέρουν. Καλό είναι αυτά που ρωτάς να τα βάλουμε σε μια σελίδα. --FocalPoint Συζήτηση 22:12, 19 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Μιας και κρατάω μούτρα στο Focal για τη διαγραφή του Κορίνα η Αγριόγατα, ας χώσω μια σφήνα:

 • Καταρχήν μια Βικιαρχαιολογική συζήτηση μπορείς να δεις εδώ. Από το ιστορικό της Κύριας Σελίδας προκύπτει ότι δημιουργήθηκε Δεκέμβρη του 2002 από ανώνυμη IP (αμερικάνικη). Κάποιος επίσης με αμερικάνικη IP (που όμως κάνει σύνοψη στα ελληνικά αργότερα) κάνει το 2ο edit. Αν δεις το περιεχόμενο κατά την τρίτη έκδοση, δεν φαίνεται να έχει ζητηθεί απαραίτητα η δημιουργία ελληνικής Βικιπαίδειας, ήδη όμως την επόμενη μέρα κάποιος από Ελλάδα τσιμπάει και φτιάχνει μια μίνι ΚΣ στα ελληνικά. Πιθανόν να μη μάθουμε ποτέ ποιός ήταν αυτός που ζήτησε τη δημιουργία της, ή αν όντως ζητήθηκε. Θα το ψάξω πάντως γιατί έχει πλάκα. Πρώτος εγγεγραμμένος χρήστης με edit στην ΚΣ ο Χρήστης:Chief που πρέπει νάταν ο 2ος ή 3ος εγγεγραμμένος χρήστης (3 γραμμένοι τον 9/03 και ο πρώτος ήταν ο Geraki). Από κάτι συζητήσεις στον ιντυμίντια (όπου έγινε μια συζήτηση για την ελληνική ΒΠ) προκύπτει ότι για μεγάλο διάστημα ήταν χωρίς κίνηση, πράμα που φαίνεται κι από τα στατιστικά. Από την ίδια συζήτηση βρήκα και την έκφραση διορθοπόλεμος για τα edit wars. Καλό, έτσι;
 • Νομικά υπεύθυνο για τη λειτουργία της ΒΠ είναι το Foundation, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα αναλάβει απαραίτητα και τους χειρισμούς αν υπάρξει κάποιο νομικό ή άλλο πρόβλημα. Για τη λειτουργία της ΒΠ προφανώς υπεύθυνη είναι όλη η κοινότητα.
 • Τέλος γραφειοκράτες μπορούν να γίνονται και από άλλους γραφειοκράτες. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει γραφειοκράτης σε μια ΒΠ έρχεται ένας steward (χρήστες με δικαιώματα σε όλα τα Βίκι) και ορίζει έναν. Αυτά - Badseed απάντηση 16:01, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Χμ... αυτή ήταν λοιπόν η Βικιλιθική εποχή:P Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και τον κόπο σου. Θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα άρθρο για την Ιστορία της Ελληνικής Βικιπαίδειας(Κουβέντα να γίνεται). --Eonwe 16:23, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Βικιπαίδεια:Ιστορία της Βικιπαίδειας: Όσοι πιστοί προσέλθετε.--FocalPoint Συζήτηση 18:44, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Χε! Μέχρι να τα γράψω με πρόλαβε ο Αρχαιοδίφης. Πάνω κάτω κι εγώ τα ίδια απάντησα: Συζήτηση χρήστη:Geraki. — Geraki ΣΜ - 2007-01-20T 18:52Z.

BTW o Χρήστης:Chief είναι ο τρίτος εγγεγραμμένος χρήστης. Δεύτερος εγγεγραμμένος χρήστης είναι ο Brion Vibber τεχνικός υπεύθυνος/προγραμματιστής (και έμμισθος υπάλληλος) του Wikimedia. Άλλα γνωστά ονόματα είναι η Angela Beesley (μέλος του Board of Trustees μεταξύ 2004 και 2006) και η Elian (γνωστή χρήστης και μέλος της Communications committee του Wikimedia). — Geraki ΣΜ - 2007-01-20T 19:05Z.

Και ο Leonariso ποιος ήταν? Γιατι είδα στην σελίδα συζήτησης του Γέρακα οτι σε καλωσόρισε!!!--Eonwe 22:17, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Απλά διαχειριστής στην Ελληνική Βικιπαίδεια. Παλιότερα δεν υπήρχε ο κατάλογος νέων χρηστών και καλωσόριζαν κάποιον όταν έβλεπαν ένα όνομα που δεν ήξεραν στις πρόσφατες αλλαγές (όπου χωρούσε να δεις τις αλλαγές ολόκληρης εβδομάδας!). Για αρκετούς μήνες δεν ασχολούμουν με την ελληνική βικιπαίδεια και γι'αυτό με καλωσόρισε ένα χρόνο μετά. Τα παραπάνω ονόματα απλώς τα εντόπισα ανάμεσα στους πρώτους 10 εγγεγραμμένους χρήστες, κάποια σημαντικά μέλη όπως η Angela και ο Brion δημιουργούν λογαριασμό σε όλα τα wiki (κάτι που σε λίγους μήνες με το single user login θα είναι περιττό). — Geraki ΣΜ - 2007-01-21T 14:35Z.

Welcome[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. (what?) --FocalPoint Συζήτηση 14:47, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

ρε συ έκανα βλακία. Πήγα να απαντήσω στον Αρχίδαμο και έβαλα το πρότυπο του καλωσορίσματος και σε καλωσόρισα:P. Έτσι και αλλιώς δεν σε ειχα καλωσορίσει ποτέ:P--Eonwe 14:49, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Εμένα λες "ρε"; Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε;--Μάθε και έλα να μου πεις και εμένα Συζήτηση 15:00, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Δεν είναι τίποτα, λώγο δισλαιξύας μπερδαιύο τη θήσε των γραμάττων. Τω λίσαμαι κι αυτώ--Αρχίδαμοςμίλα μου 15:07, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Δεν σου φαίνεται:P--Eonwe 15:10, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Άμα καιντάο πολί όρα με το βολενάκη, το παθένο--Αρχίδαμοςμίλα μου 15:14, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC
χαχα έλεος:P--Eonwe 15:17, 20 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Ναι, δες εδώ - Badseed απάντηση 00:00, 21 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Εις πρότασιν γενομένην[επεξεργασία κώδικα]

Ἠγαπητέ μου δυστυχῶς δὲν δύναμαι νὰ λάβω θέσιν ἐπὶ τοῦ ζητήματος διότι δὲν αἰτιολογεῖς ἐπαρκῶς τὴν ἔνστασίν σου. Ἐὰν ἐξέθετες εἰς τὴν σελίδαν συζητήσεως, ἀρχικῶς, τάς ἀπόψεις σου ἐν σχέσει μὲ τὴν πληρότητα τοῦ λήμματος φρονῶ ὅτι θὰ ἦτο εὐκολότερον νὰ προβῶμεν οἱ ἐνασχολούμενοι εἰς τάς σχετικὰς συμπληρώσεις.

--Image:Flame-04-june.gif Beati pauperes spiritu Image:Flame-04-june.gif 20:32, 22 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Κυπριακό[επεξεργασία κώδικα]

Δε νομίζω ότι τελειώνει ποτέ κάτι τέτοιο... Πάντως σε λίγες μέρες (ανάλογα με τα κέφια και τον χρόνο μου) θα έχω βάλει τις περισσότερες πληροφορίες που έχω. Θα σε ειδοποιήσω. Χορηγείς και βεβαίωση ότι το άρθρο μπήκε στη Βικιπύλη;:-)--Αρχίδαμοςμίλα μου 21:51, 22 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Καλό:-) Μ'έκανες και ψευδογέλασα--Αρχίδαμοςμίλα μου 21:59, 22 Ιανουαρίου 2007 (UTC)
Σε πρώτη φάση ψευδοτελείωσα. Μπορούν να γραφτούν προφανώς δεκαπλάσιες πληροφορίες ακόμα, αλλά προς το παρόν δεν έχω κάτι κρίσιμο να βάλω και καλό είναι να μη χάνεται και ο αναγνώστης σε έναν κυκεώνα ανούσιων πληροφοριών. Πιστεύω δίνει τα σημαντικότερα στοιχεία. Κριτική πάντα ευπρόσδεκτη--Αρχίδαμοςμίλα μου 11:57, 28 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ[επεξεργασία κώδικα]

Κάτι πρέπει να κάνουμε εκεί. Αναρωτιόμουν..--FocalPoint Συζήτηση 20:44, 23 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

κοίτα και κανα μέιλ. --Tonyλέγε 20:58, 23 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Γιατί ρε ;; δεν σου αρέσουν οι πολλές εικόνες;; εμένα μου αρέσουν , αλλά βγάλυες δεν πειράζη. --Tonyλέγε 21:59, 23 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Δεν γίνετε τίποτα --Tonyλέγε 21:59, 23 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

... :) Απλώς χρειαζόμουν μια αφορμή για να βάλω τον τίτλο :) --FocalPoint Συζήτηση 21:30, 28 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Στον αξεπέραστο τύπο με τον πολύ χρόνο (είτε στην πλάτη του, είτε για να ξοδεύει στη Βικιπαίδεια): Το Ντιού ή έστω Ντίου μου είναι ΟΚ, το Εονγούι? δε μου κάθεται καθόλου, οπότε καταρρίπτω εν μέρει το σενάριο των αγγλικών. Pareksigisi...μέΥμπιι σαμ αδερ τάιμ, γιου γουντ χαβ το ντο σαμθιν σεεριους.--FocalPoint Συζήτηση 23:11, 29 Ιανουαρίου 2007 (UTC)

Γαλαξείδι[επεξεργασία κώδικα]

Πρόσθεσα στο άρθρο μια εικόνα - Κυνίσκος 13:02, 9 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Ναι, έχω καταγωγή από Φωκίδα. Θα το κοιτάξω κάποια στιγμή και το άρθρο του Γαλαξειδίου. Προς το παρόν τα έχω πάρει με τη σειρά, πρώτα προσπαθώ να ολοκληρώσω ένα άρθρο και μετά πάω σε άλλο. Μέχρι στιγμής έχω γράψει για την Άμφισσα και το Χρισσό. - Κυνίσκος 13:09, 9 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Ντόπια γάλακτος[επεξεργασία κώδικα]

Είμαστε εγώ με τον FocalPoint που περιμένουμε τους χρήστες να ζητήσουν τη γνώμη μας (αυτά που κρέμονται είναι τα άρθρα που έχουμε τελειώσει την κριτική μας)--Αρχίδαμοςμίλα μου 01:01, 11 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Όχι, όχι, ο Focal είναι πίσω, τον έχω στείλει να ακονίσει τα μαχαίρια και να γρασάρει τη μηχανή του κιμά, αλλά αυτός χαζεύει τον φωτογράφο--Αρχίδαμοςμίλα μου 14:26, 11 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)
Ο μουστάκιας ο Αρχίδαμος, μου παίρνει όλη τη δόξα. Άτιμη κενωνία (sic).--FocalPoint Συζήτηση 16:07, 11 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Άσχετο. Απο καθαριότητα σκίζη ο Χασάπης, το τσιγάρο πάνω απο τα κρέατα --Tonyλέγε 16:09, 11 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Να στείλουμε κανενα διαχειριστή να τους επιβάλλει φραγή στο μαγαζι!:P--Λυδήριος 16:32, 11 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Kαλή ιδέα !!!! Έλα Φόκαλ φράχτονα !!!!!! --Tonyλέγε 16:42, 11 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Θ. Ρετσίνας[επεξεργασία κώδικα]

Ο Θ. Ρετσίνας ήταν πρόεδρος στην 3η Σύνοδο της ΚΒ' Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 7/2/1899 που η σύνοδός της (3η) ήταν από 30.10.1901-8.04.1902. Δ΄ Σύνοδος δεν έγινε γιατί γίνανε πρόωρες εκλογές στις 17.11.1902. Την ίδια εποχή έχουμε κυβέρνηση Αλ. Ζαΐμη 1.11.1901-24.11.1902. Και για να μη νομίζεις ότι κάνω τον έξυπνο που τα ξέρει όλα υπάρχουν σε παράρτημα του βιβλίου του Douglas Dakin "Η Ενοποίηση της Ελλάδας 1770-1923", μετ. Α. Ξανθόπουλος, Β' έκδοση, ΜΙΕΤ, Αθήνα 1984--Teles 16:52, 12 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

θενκς --Tony S 22:03, 12 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

"Κριτική" για "Παπαρρηγόπουλο"[επεξεργασία κώδικα]

It's not personal.
It's just business.

Έγραψα μια δυο κουβέντες... σαν κριτική. Θα τα δεις. Κάποια από αυτά θα μπορούσα να τα αλλάξω κατευθείαν αντί να τα γράψω. Μια και είναι, όμως, από τις πρώτες κριτικές που γίνονται έχει μια σημσία να γίνει κατά τρόπο, ας πούμε, υποδειγματικό, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, που σημαίνει ότι αυτός που γράφει κριτική δεν έχει την υποχρέωση να κάνει τις διορθώσεις και έχει σημασία να είναι εξαντλητική η κριτική για να φανεί και τι είδους ζητήματα θα μπορούσε να επισημάνει κανείς γενικότερα σε μια βικικριτική άρθρων, αλλά και να αιτολογηθεί γιατί κάτι είναι λιγότερο προτιμότερο σαν επιλογή.

Και, αγαπητέ, να επισημάνω και εδώ, It's not personal. It's just business. --Valentin 11:05, 13 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Διακοπές[επεξεργασία κώδικα]

Καλές διακοπές και καλή επιστροφή.--FocalPoint Συζήτηση 22:02, 28 Φεβρουαρίου 2007 (UTC)

Είδα το τελευταίο πρότυπο που έφτιαξες πριν εξαφανιστείς. Αχρείαστο εύχομαι. --FocalPoint Συζήτηση 19:42, 11 Μαρτίου 2007 (UTC)

Θα δείξει--Λυδήριος 20:57, 14 Μαρτίου 2007 (UTC)

Καλώς μας ήρθες και πάλι! Όσο έλειπες, ασχολήθηκα λίγο με τον Παπαρρηγόπουλο και τελικά το πήρα λίγο θερμά το ζήτημα. Γι' αυτό θέλω να σε ρωτήσω για 1-2 πραγματάκια. Φαντάζομαι θα δεις τις αλλαγές που έκανα στο άρθρο. Το πρώτο είναι για τα αδέρφια του, γιατί ενώ λες ότι ήταν 8 παιδιά (κι εγώ τόσα έχω βρει αλλού ότι είναι, αλλά δεν έχω τα ονόματά τους), αναφέρεις 8 ονόματα. Το δεύτερο είναι να διευκρινίσουμε λίγο κάποια σημεία για τους επικριτές: κατ' αρχάς το ότι κατηγορήθηκε ως σλαβόφωνος (από ποιον, πώς ακριβώς και γιατί, ή έστω μια παραπομπή). Το δεύτερο είναι λίγο πιο σύνθετο. Όπως θα δεις, την ενότητα για τους επικριτές τη χώρισα σε δύο παραγράφους, μία με όσους είχαν άλλη άποψη και μία με συγκεκριμένους επικριτές. Αυτό το έκανα γιατί όσο έψαξα δεν βρήκα πουθενά να τον κατηγόρησε πχ ο Σάθας, και για τον Φαλμεράιερ φαντάζομαι ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αν έχεις διάθεση να συνεχίσεις, ρίξε μια ματιά, γιατί εγώ έχω άλλες πηγές και σκοπεύω να ασχοληθώ, αλλά όχι αυτές που αναφέρεις εσύ.--Elena153 22:10, 14 Μαρτίου 2007 (UTC)

Για τα παιδιά έχω διαβάσει ότι ήταν 8 συνολικά, μαζί με τον Κων/νο και αυτόν που σκοτώθηκε, αλλά μπορεί να μην κατάλαβα καλά. Για τα άλλα θα ψάξω λίγο παραπάνω, μη νομίζεις ότι ξέρω περισσότερα, απλώς έτυχε να πέσει στα χέρια μου κάτι σχετικό, το διάβασα, παρακινήθηκα και βρήκα και άλλα, που σιγά σιγά τα διαβάζω, όποτε έχω χρόνο. Καλή συνέχεια στο διάλειμμά σου.--Elena153 23:02, 14 Μαρτίου 2007 (UTC)


Τονυ εκ Παλαιαί Πάτραις[επεξεργασία κώδικα]

Ε ρε , ξεκόλα . Περιμένω. --Tonyλέγε 19:49, 18 Μαρτίου 2007 (UTC)

Στο όνομα κόλησες ;;; δεν το θυμάμε αλλα δεν πειράζη μπλέ είναι όποιος πατήση τον βλέπη πιός είναι. Εξάλου αυτο είναι και το πραγματικό του όνομα το άλλο είναι παραπλανητικό.Καλά 3 χρόνια ;; τόσο πολύ ;; --Tonyλέγε 22:52, 19 Μαρτίου 2007 (UTC)

ΟΚ το διόρθωσα . Θένκς--Tonyλέγε 22:58, 19 Μαρτίου 2007 (UTC)


Πολύ πρώτο το πινακάκι. Θα κοιτάξω αύριο να βοηθησω αν χρειάζεσε βοήθεια. --Tonyλέγε 22:32, 20 Μαρτίου 2007 (UTC)

δεν ξέρω τις χρονιές στην αρχή σίγουρα μς το ΚΚΕ μετά ;;; ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και κάποια χρονιά ήταν κοινός υποψήφιος με δυο κόμματα. Θα το ψάξω και θα σου πω αύριο --Tonyλέγε 22:37, 20 Μαρτίου 2007 (UTC)


Φωτογραφίες βρήσκης για τους πιο πολλούς αλλά έχουν πνευματικά δικαιώματα θα πρέπει να πάρουμε άδεια για καθεμία απο αυτές, δύσκολο και χρονοβόρο πολύ. --Tonyλέγε 22:44, 20 Μαρτίου 2007 (UTC)


O Περικλής Γερούσης είχε εκλεγή με ψηφοφορία απο τον Λαό όμως , πιστέυω ότι πρέπει να τον αναφέρουμε. --Tonyλέγε 15:02, 21 Μαρτίου 2007 (UTC)

Δήμαρχοι[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν κάποιες φωτο εδω [2] --Tonyλέγε 15:54, 21 Μαρτίου 2007 (UTC)

Πάρε εδω για τον Άννινο

 • "Στις δημοτικές εκλογές της 17ης Οκτωβρίου 1982 Στην Πάτρα κέρδισε ο Θόδωρος Άννινος, που υποστηρίχτηκε από το ΚΚΕ. Ενώ στον πρώτο γύρο είχε συγκεντρώσει 30,26%, στο δεύτερο έφτασε το 52,28% έναντι 47,72% του Δημήτρη Καράβολα, που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ" απο εδω [3]

--Tonyλέγε 15:53, 21 Μαρτίου 2007 (UTC)

Κοίτα εδω [4]Έχεις χρόνο να περάσης απο εκεί να μας δώση ο ίδιος κάποια στοιχεία ή και φωτό ;;; τι λές ;;; Θα κοιτάξω μην μπορέσω κι εγω . --Tonyλέγε 15:56, 21 Μαρτίου 2007 (UTC)

Για αυτόν Ιωάννης Αντωνόπουλος μπορείς να κάνης μιά έρευνα . Εγω στο αρχείο μου έχω ότι έχει διατελέση πρόεδρος της Βουλής , δεν έχω ημερονημίες όμως, και στο πρότυπο δεν αναφέρετε. --Tonyλέγε 16:13, 21 Μαρτίου 2007 (UTC)


Έλνξε τις ημερονυμίες έχεις κάνη λάθη (παράδειγμα ο Ανδρέας Ζωιόπουλος) ψάχτο πάλι.--Tonyλέγε 21:51, 22 Μαρτίου 2007 (UTC)


ΟΚ το έχεις διορθώση το είδα νωρίτερα ααλλα δεν επένέβησα για αποφυγή σύγκρουσης επεξεργασίας. Οκ είναι --Tonyλέγε 21:56, 22 Μαρτίου 2007 (UTC)

Ανδρέας Λόντος: Καλύτερα τώρα;--FocalPoint Συζήτηση 19:53, 27 Μαρτίου 2007 (UTC)


Που τους ανακαλύπτης ρε θηρίο !!!! --Tonyλέγε 19:19, 2 Απριλίου 2007 (UTC)


 • Καλημέρα. Μπορείς να μου θυμήσεις κάποιες πλατείες που έχουν προτομές δημάρχων να παώ να τις φωτογραφήσω ;;;; να μην έχουμε και πρόβλημα με τις παρόντες εικόνες. Ξέρω κάποιες αλλα δεν τις θυμάμε όλες. --Tonyλέγε 09:54, 7 Απριλίου 2007 (UTC)


 • Για πέσμου κάποια που είναι σε εσωτερικό χώρο και αν μπορέσω θα πάω --Tonyλέγε 18:10, 7 Απριλίου 2007 (UTC)

Μαρίκα Μητσοτάκη[επεξεργασία κώδικα]

Ρε συ, δεν προσπάθησα να «στη φέρω»! Μην αρπάζεσαι! Στο άρθρο έπεσα κατά τύχη, και σκέφτηκα ότι συζητάμε για διαγραφή της κυρα-Μαρίκας, ενώ έχουμε άλλα κι άλλα! Ειλικρινά, αφού έγραψα το σχόλιο είδα ότι εσύ το ξεκίνησες, αλλά δεν έχει σημασία, κι εγώ είχα συνεισφέρει.

Το σχόλιό μου δεν είχε σκοπό να σε θίξει, απλά να σου τονίσω αυτό που έγραφα παραπάνω, ότι αν ξεκινήσουμε το «ξήλωμα» με βάση τα αυστηρά κριτήρια που θέτεις, θα πρέπει να διαγράψουμε πάρα πολλά άρθρα, πράγμα που δεν έχει νόημα, γιατί το καθένα από αυτά έχει τη χρησιμότητά του. Και για την Τίνα Λιβανού δεν είναι κακό να μάθει κανείς κάτι, όπως και για τη Μαρίκα. Εγώ είμαι υπέρ της διατήρησης αμφοτέρων. Εσύ, αν κατάλαβα καλά, έχεις αλλάξει γνώμη από τότε που συνεισέφερες το πρώτο; Θα το διέγραφες δηλαδή σήμερα;--Κωστής 20:15, 30 Μαρτίου 2007 (UTC)

Μη γίνεσαι εριστικός, σου είπα δεν είχα αυτό το σκοπό. Όλα τα emoticons βρίσκονται εδώ --Κωστής 20:19, 30 Μαρτίου 2007 (UTC)


Πρόσεξε να δείς. Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Η Βικιπαίδεια είναι βάση δεδομένων ή εγκυκλοπαίδεια? Αν ειναι εγκυκλοπαίδεια ποια είναι τα όρια της? Με κάποια απλά κριτήρια η Μαρίκα δεν στέκει γιατί σαν άρθρο στηρίζεται 1) στους συγγενικούς δεσμούς και 2) στην φημολογία, ασχέτως αν όλοι ξέρουμε οτι είναι πράγματα αληθινά. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο η Μαρίκα αλλα και η Νάτασα, της οποίας το άρθρο δεν στέκει. Όποτε απο δω και πέρα θα πρέπει να υιοθετηθεί μια πολιτική ντε-φάκτο για τις συζύγους των πρωθυπουργών όπως γίνεται με τους δημάρχους. Για τον Κορωνιά, περιμένω την απάντηση του Dead3y3 σχετικά με το βραβείο που πήρε ως μάνατζερ της χρονιάς για να αναθεωρήσω ή οχι την άποψη μου. Τώρα για την Τίνα Λιβανού που με ρώτησες δεν ξέρω τι θα έκανα γιατί απλά έχουν περάσει 30 χρόνια απο τότε και ακόμα «συζητιέται».--Λυδήριος 20:33, 30 Μαρτίου 2007 (UTC)

Έχω κάτι πιστόλες, να τις φέρω για μονομαχία; (Βάλε ένα emoticon με νεκροκεφαλή εδώ, αλλά χαμογελαστό). Με κάνατε και γέλασα και με το καρφί και με την αντίδραση. --Focal Point 20:28, 30 Μαρτίου 2007 (UTC)

Επί του θέματος: Αν κάποιος ήταν στη δημοσιότητα, όχι για τα διάσημα 5 λεπτά, αλλά για κάποια χρόνια, νομίζω ότι είναι αξιοσημείωτος, ακόμη και χωρίς καθόλου έργο (ούτε καλό ούτε κακό).--Focal Point 20:52, 30 Μαρτίου 2007 (UTC)

Γενεαλογία[επεξεργασία κώδικα]

Αν εννοείς από πλευράς κώδικα, δεν έχω κάτι άλλο να προτείνω εκτός από αυτό που ήδη βλέπεις στη σελίδα του Τσε (ίσως ο Dada να έχει περισσότερες πληροφορίες). Κάπου είχα δει κάτι παραδείγματα, προς το παρόν μου διαφεύγουν, ίσως το βράδυ να σου έχω κάτι περισσότερο. Πάντως καλό θα είναι το γενεαλογικό δέντρο να κολλάει σαν εγκυκλοπαιδικό περιεχόμενο (στο άρθρο που υπάρχει για τους Οικογένεια Μαυρογένη ή Οικογένεια Ζαΐμη ίσως, αν και φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο σκέφτηκες), και σίγουρα όχι μόνο του σε άρθρο. Τσέκαρε πάντως και το Genealogy.Wikia που είναι wiki φτιαγμένο αποκλειστικά για τέτοιους σκοπούς, τόσο για notable όσο και για non notable ανθρώπους - Badseed απάντηση 18:39, 1 Απριλίου 2007 (UTC)

Τσέκαρε και το Rodovid: είναι Creative Commons project σε συνεργασία με το Wikimedia για την καταχώρηση γενεαλογικών πληροφοριών. Δες εδώ το γενεαλογικό δέντρο του Τσε μιας και λέμε γι' αυτόν. Δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει, αλλά φαίνεται ενδιαφέρον - Badseed απάντηση 18:46, 1 Απριλίου 2007 (UTC)

Λυδήριε, αν μιλάς απλώς για δημιουργία αρχείων που μπορούν να σωθούν σε jpg/png ώστε να μπουν σε κάποια ιστοσελίδα (όπως π.χ. στο άρθρο "Γενεαλογικό δέντρο"), υπάρχουν διάφορα προγράμματα που μπορούν να σε βοηθήσουν, όπως το GenoPro το οποίο εγώ βρίσκω πολύ εύχρηστο. --S. Cruz 20:38, 1 Απριλίου 2007 (UTC)

Το χρονολόγιο έχει γίνει με το EasyTimeline αλλά μάλλον δε βολεύει για οικογενειακά δέντρα. Κάποια στιγμή το είχα ψάξει για το άρθρο του Τσε Γκεβάρα και στην αγγλική είδα ότι υπάρχει ένα συμπαθητικό πρότυπο για αυτά, το w:en:Template:Familytree, μπορούμε να το μεταφέρουμε εδώ αν θες (είναι σχετικά εύκολο στη χρήση και αρκετά κομψό). Ρίξε μια ματιά και στο w:en:Wikipedia:Family trees για άλλους τρόπους. Φυσικά μπορείς να τα φτιάξεις και με κάποιο εξωτερικό πρόγραμμα και να τα ανεβάσεις ως εικόνα. --Dada* 22:19, 1 Απριλίου 2007 (UTC)

Βικιπαίδεια:Κριτική άρθρων[επεξεργασία κώδικα]

Ζήτησες να δούμε το Μαρία Κιουρί. Έβαλα κάτι τις. --Focal Point 15:11, 8 Απριλίου 2007 (UTC)

ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟς[επεξεργασία κώδικα]

απο την στιγμη που αναλαμβανη πρωθυπουργος, είναι και πολιτικός .--Tonyλέγε 20:34, 10 Απριλίου 2007 (UTC)

Kαλημέρα. Έχεις δη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου , στο αρχαίο ωδείο,ενα μνημείο με προτομες του γερμανού ζαίμη κτλ. 6 νομίζω είναι . Θα πάω να τις φωτογραφίσω ξεχωριστα την καθεμία να τις βάλουμε στα άρθρα αλλα θέλω να με βοηθήσης να κάνουμε αναγνώριση στα πρόσωπα γιατι νομίζω δεν γράφουν ποιοί είνια ο καθένας ξεχωριστά (είναι ενιαίο το μνημείο) --Tonyλέγε 15:24, 15 Απριλίου 2007 (UTC)

Μεταξύ μας Μεταξά[επεξεργασία κώδικα]

Diu όλες οι φωτό αυτές μόνο σαν εύλογη χρήση θα έπαιζαν, εκτός από αυτή που είναι μπέμπης, που θα μπορούσε (όχι σίγουρα) να παίξει σαν ΚΚ αφού έχουν περάσει 135 χρόνια (εκτός αν την τράβηξε ο γνωστός 20χρονος φωτογράφος). Το θέμα επομένως είναι αν δικαιολογείται η εύλογη μέσα στο άρθρο, αν είναι δηλαδή απαραίτητες για την κατανόηση και παρουσίαση του θέματος. Σαν τέτοια εγώ προσωπικά βλέπω μόνο αυτή που τον χαιρετάν φασιστικά σπαρτιάτικα, με την έννοια ότι περιγράφει κάπως τη μορφή του πολιτεύματος. Αλλά μπορεί να υπάρχει και διαφορετική άποψη. Η αναζήτηση ελεύθερης εικόνας συνεχίζεται... - Badseed απάντηση 10:09, 16 Απριλίου 2007 (UTC)

Την έχω διαβάσει εκείνη την περιγραφή και η αιτολόγηση είναι ότι "δείχνει το αντικείμενο του άρθρου". Δεν πολυστέκει αυτό, δεν προσθέτει κάτι βασικό στο άρθρο· η φωτογραφία απλά τους δείχνει να συζητάνε. Για το πορτρέτο, αν κρατήσουμε αυτή με το χαιρετισμό δεν πολυδικαιολογείται γιατί ο Μεταξάς φαίνεται και σε αυτή με το χαιρετισμό, δηλαδή δεν υπάρχει λόγος να κρατήσεις δυο φωτό που δείχνουν το ίδιο πράγμα (το πρόσωπο του Μεταξά). Κανένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας εποχής ίσως με το "όχι" μπορεί να έστεκε μέσα στο άρθρο αυτό. Δεν πήγε και στην Αμερική γμτ να έχουμε καμιά φωτογαφία ναύτη ή στρατιώτη των ΗΠΑ σε ώρα υπηρεσίας που είναι ελευθερες - Badseed απάντηση 10:32, 16 Απριλίου 2007 (UTC)

Τουλάχιστον αυτή με το χαιρετισμό ξέρουμε ποιανής εφημερίδας ήταν πρωτοσέλιδο, της άλλης όχι. Εγώ θα έλεγα να φύγει και η Μ. Βρετανία, (και το πορτρέτο ίσως), αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη. Ίσως στη συζήτησή του για την υποφηψιότητα ή στη σελίδα συζήτησης του άρθρου μπορεί να συζητηθεί εκτενέστερα - όσο πιο παλιό, τόσο πιο καλό απάντηση 11:04, 16 Απριλίου 2007 (UTC)

Ηλείοι[επεξεργασία κώδικα]

Δεν έχει δίκιο, πρέπει να υπάρχει. Για λόγους οργάνωσης, ηλείοι δημοσιογράφοι, ευεργέτες, πολιτικοί, κλπ πρέπει να ανήκουν σε κατηγορία Ηλείοι, και όχι να ανήκουν σκόρπια στην κατηγορία Νομός Ηλείας. Δες και την Κατηγορία:Αχαΐα τι καλά που έχει οργανωθεί. --Κωστής 12:15, 16 Απριλίου 2007 (UTC)

Με αυτή τη λογική, αυτοί που ανήκουν στην κατηγορία «Έλληνες δημοσιογράφοι» είναι αυτονόητο ότι είναι Έλληνες και δε θα έπρεπε να ανήκουν στην κατηγορία «Έλληνες», αλλά απευθείας στην κατηγορία «Ελλάδα». Με αυτή τη λογική λοιπόν, η κατηγορία «Έλληνες» θα πρέπει να καταργηθεί εντελώς και να υπαχθούν όλα στην Κατηγορία «Ελλάδα». Θα δημιουργούσαμε έτσι χωρίς κανένα λόγο μια χαώδη κατηγορία, με πολύ δύσκολη αναζήτηση, και πάντως μακριά από τη λογική των «δενδροποιημένων κατηγοριών» που υπάρχει τώρα. Δες και στην αγγλική βικιπαίδεια, πόσο ακόμη πιο λεπτομερώς από τη δική μας ταξινομούνται...--Κωστής 12:23, 16 Απριλίου 2007 (UTC)

Σόρι που πετάγομαι αλλά ο Κωστής έχει δίκιο, το ότι οι διάφοροι "Ήλειοι κάτι" πρέπει να ανήκουν στη γενικότερη κατηγορία "Ήλειοι" είναι προφανές. Το ίδιο γίνεται παντού. --Sith Lord Makro 12:26, 16 Απριλίου 2007 (UTC)

Ε ναι δεν συμφωνώ. Παντου?--Νομός Ηλείας>Ηλείοι>Ηλείοι πολιτικοί>Πύργιοι πολιτικοί>Πύργιοι υπουργοί>Πύργιοι υπουργοί εσωτερικών 12:45, 16 Απριλίου 2007 (UTC)

Σε τόση κατηγοριοποίηση νομίζω δεν έχει νόημα να φτάσουμε. Αν πάντως ποτέ υπάρξει κατηγορία «Πύργιοι υπουργοί εσωτερικών», πρέπει να υπάρχει η διάρθρωση που λες, και όχι να είναι όλα χύμα στην κατηγορία «Νομός Ηλείας». Τότε είναι που θα χαθούμε! --Κωστής 12:55, 16 Απριλίου 2007 (UTC)

Τι να σου πώ εγω πιστεύω οτι είναι λίγο υπερβολικό. Τέλος πάντων μικρό το κακό. Απλώς εγώ «χόλωσα», που λέει ο λόγος, που δεν το συζήτησες καθόλου. Πάντως εντάξει ας το αφήσουμε καλύτερα γιατι είναι μικρό το ζήτημα.--Χρήστης:Diu 12:58, 16 Απριλίου 2007 (UTC)


τονυ[επεξεργασία κώδικα]

οκ. απο που όμως ;; είδες της φωτο ;; πήγα σήμερα και φωτογράφησ ατο μνημείο , κάθε πρόσωπο χωριστά αλλά για τον θεοχαρόπουλο δεν υπάρχη άρθρο , στους άλλους τις έβαλα,--✻tony esopi λέγε 23:05, 16 Απριλίου 2007 (UTC)

Σβήσε και αυτή Εικόνα:Dhmarxos-10.jpg ανέβασα νέα --✻tony esopi λέγε 20:58, 19 Απριλίου 2007 (UTC)

Φωτογραφίες[επεξεργασία κώδικα]

Δεν θυμάμαι πλέον από που τις είχα πάρει! Καλύτερα να τις διαγράψουμε στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος... και όταν βρεθεί κάποια σίγουρη, ξαναανεβάζουμε!--Κωστής 07:18, 20 Απριλίου 2007 (UTC)

Διαγραφή φωτογραφιών: Αφού κάνεις τον κόπο και ελέγχεις φωτογραφίες που ανέβασες και τις προτείνεις για διαγραφή, δεν τις βγάζεις και από τις σελίδες που βρίσκονται, να μη μένουν κόκκινοι σύνδεσμοι; Λέω τώρα...γούστα είναι αυτά βέβαια, αλλά είπα να το θυμίσω...--Focal Point 20:10, 20 Απριλίου 2007 (UTC)

Η φωτο του άρθρου Ειρηναίου Γαλανάκη είναι από το [5]. Τη θεώρησα fair use.--Κωστής 21:13, 20 Απριλίου 2007 (UTC)

Δηλαδή όταν πεθάνει να την ανεβάσω ξανά; SFriendly.gif --Κωστής 21:18, 20 Απριλίου 2007 (UTC)

Διαγραφής συνέχεια[επεξεργασία κώδικα]

Τα συμφωνήσατε πολύ ωραία (και σωστά κατά τη γνώμη μου) Λυδήριος και Κωστής, αλλά δε βάλατε {{δα}} στις φωτογραφίες της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου της Ρώμης. Με κίνδυνο να γίνω κουραστικός, σας θυμίζω ότι χωρίς το "δα" είναι δύσκολος ή αδύνατος ο εντοπισμός. Υπάρχει και η Κατηγορία:Διπλότυπα εικόνων που εμφανίζεται αν χρησιμοποιήσεις το {{διπλότυπο}} -μια ευγενική προσφορά του Dead3y3-, αλλά δεν είναι αναγκαίο να το ξέρει κανείς. Σημειώνω βέβαια ότι ο Κωστής και αντικατέστησε τις εικόνες και ενημέρωσε και τον Βασίλη (να μη γκρινιάζω μόνο), αλλά αφού έχετε την καλή διάθεση να υπάρχει μια τάξη, είπα να σας ενημερώσω. Ο Γκρινιάρης της γειτονιάς σας 10:30, 21 Απριλίου 2007 (UTC)

Τώρα σώθηκες αν νομίζεις ότι μπορεί να γίνει συζήτηση. Σκοπός της προσθήκης είναι να βγει ότι ο Καραμανλής ευθύνεται για την εισβολή στην Κύπρο, πράγμα που δεν στέκει, δες και τη σελίδα συζήτησης του άρθρου. Για την εισβολή στην Κύπρο φταίνει οι κύριοι με τα τεράστια γυαλιά και τα μεγάλα καπέλα, κι από τις δυο πλευρές του Αιγαίου, και τα τσιράκια τους στην Κύπρο. Αυτό σημαίνει ότι περνάει στο ντούκου η συμφωνία της Λωζάννης από τη βιογραφία του Καραμανλή; Όχι, τοποθετημένη όμως μέσα στο σωστό της πλαίσιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δηλαδή θα είχε να βρεθούν απόψεις του τύπου και άλλων πολιτικών από την εποχή, όπου η υπογραφή της Συνθήκης να χαρακτηρίζεται έτσι ή γιουβέτσι (ο Καραμανλής είχε χαρακτηριστεί προδότης, μεταξύ άλλων, για την υπογραφή της συμφωνίας. Αντί να βρεθεί αυτή η δήλωση, έχουμε ένα κομμάτι από "εκπαιδευτικό υλικό" το οποίο περιφέρουμε ωσάν το λάβαρο της επανάστασης). Το τι έγινε και τη έκανε η συνθήκη μετά το 1963 που επαψε ουσιαστικά να ισχύει είναι άλλο παραμύθι και δεν έχει να κάνει - Badseed απάντηση 00:25, 22 Απριλίου 2007 (UTC)

Εσορόκου Γιαμαμότο[επεξεργασία κώδικα]

Στις άλλες γλώσσες φαίνεται ως Isoroku. Μήπως να το βάλουμε και εμείς Ισορόκου;--Κωστής 11:56, 24 Απριλίου 2007 (UTC)

Εικόνες[επεξεργασία κώδικα]

Diu, θέλει λίγο προσοχή η ιστορία με τις εικόνες. Δεν μας λύνει κάτι το να τις μαρκάρουμε με τα tags άγνωστης άδειας και πηγής. Όλες οι εικόνες μπορούν να ειδωθούν (υπάρχει κατάλογος). Εν πάσει περιπτώσει χρειάζεται και λίγο ψάξιμο. Για παράδειγμα, η Εικόνα:Αγία Σοφία πλάγια όψη.jpg βρίσκεται και στα commons [6]. Στην Εικόνα:Plerp.jpg είναι λάθος να μπει άδεια ΠΔΕΧ, πρέπει να ερωτηθεί ο χρήστης για τι άδεια θέλει κι αν δεν απαντήσει τότε τη σβήνουμε. Ας μην κάνουμε αυτή τη δουλειά βιαστικά, προκειμένου να μην την κάνουμε δυο φορές. Χρόνο έχουμε και δεν μας κυνηγάει κανείς - Badseed απάντηση 20:05, 24 Απριλίου 2007 (UTC)

Αλέξανδρος Υψηλάντης[επεξεργασία κώδικα]

Μήπως να το κάναμε πρεσβύτερος και νεότερος, κατά το πρότυπο του «Γεώργιος Παπανδρέου»; Γιατί οι ημερομηνίες στον τίτλο δε χτυπάνε και πολύ καλά...--Κωστής 11:50, 26 Απριλίου 2007 (UTC)

Αναμνηστικό[επεξεργασία κώδικα]

Πολλές ευχαριστίες. --Focal Point 19:49, 28 Απριλίου 2007 (UTC)

RE: Αβέρωφ[επεξεργασία κώδικα]

Είναι κοινό κτήμα επειδή ο δημιουργός της έχει πεθάνει πριν 70+ χρόνια. Το άρθρο αυτό το είχα επεξεργαστεί πριν πολύ καιρό και δεν θυμάμαι ακριβώς που βρήκα την εικόνα ή πως δικαιολόγησα την άδεια (νομίζω στην αγγλική ΒΠ υπήρχε με την ίδια άδεια), θυμάμαι όμως ότι η άδεια αυτή αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα και δεν παραβιάζει πνευματικά δικαιώματα. --Saturn 09:09, 1 Μαΐου 2007 (UTC)

Εικόνα[επεξεργασία κώδικα]

Η εικόνα για τον Φερίντ Πασά προέρχεταιν από το σχετικό άρθρο της Τουρκικής Βίκι. Μπορείς να μου εξηγήσεις τί ακριβώς κάνουμε-δηλώνουμε, όταν μια εικόνα προέρχεται από άλλη γλώσσα της Βίκι χωρίς όμως να είναι ανεβασμένο και στα commons--Adolapts 13:33, 1 Μαΐου 2007 (UTC) Ευχαριστώ--Adolapts 15:10, 1 Μαΐου 2007 (UTC)

Καμπούρογλου[επεξεργασία κώδικα]

Αυτή τη στιγμή δεν έχω στο μυαλό μου να προσθέσω κάτι, αλλά είναι εύκολο να βρω και άλλες πληροφορίες. Θα το έχω στα υπ' όψιν και από βδομάδα θα ασχοληθώ. --Elena153 08:14, 4 Μαΐου 2007 (UTC)

Νομομαθείς[επεξεργασία κώδικα]

Το νομομαθείς δε μου πολυάρεσε, θα προτιμούσα το νομικοί. Σε κάθε περίπτωση, νομομαθής ή νομικός μπορεί να είσαι, χωρίς να είσαι δικηγόρος ή δικαστής. Δικηγόροι και δικαστές είναι λοιπόν υποσύνολα των νομικών ή νομομαθών, καθώς δεν μπορείς να γίνεις ούτε δικηγόρος ούτε δικαστής χωρίς να σπουδάσεις νομική, ενώ μπορείς κάλλιστα να σπουδάσεις νομική (και να γίνεις νομικός/νομομαθής) χωρίς να γίνεις ούτε δικηγόρος, ούτε δικαστής.

Στο προκείμενο, θα σου άρεσε να μετονομάσουμε το νομομαθείς σε νομικοί; Το να εντάξουμε και τα τρία σε μια κατηγορία, π.χ. Νομικοί, νομίζω δεν είναι λύση, καθώς μετά θα υπάρχουν προβλήματα του ποιος είναι νομικός και ποιος νομομαθής...--Κωστής 10:48, 4 Μαΐου 2007 (UTC)


ΟΚ--Κωστής 10:57, 4 Μαΐου 2007 (UTC)

Χρήστης:Diu/Diu2 και Πρότυπο:Σε χρήση[επεξεργασία κώδικα]

 1. Τα πρότυπα του τύπου {{σε χρήση}} είναι για να μπαίνουν για όση ώρα έχει κάποιος ανοικτό το πλαίσιο επεξεργασίας ώστε να μην χρειάζεται να συγχωνεύσει τις αλλαγές, όχι για να κρατήσουν την θέση για να συνεχίσει αργότερα.
 2. Χρήστης:Diu/Diu2: Δεν νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιούμε προσωπικά πρότυπα στα άρθρα. Εφ'όσων υπάρχουν πρότυπα που κάνουν την δουλειά, δεν χρειάζεται να δίνεις προσωπικό τόνο σε κανένα άρθρο.

Geraki ΣΜ - 2007-05-04T 18:52Z.

Το 2ο πρότυπο ειναι εκτος και για τον λόγο που ανέφερες γι'αυτο και το έβγαλα σχεδόν αμέσως. Τώρα γενικά για τη συζήτηση που θέτεις την θεωρώ ψιλοανούσια (για τα πρότυπα σε προσωπικό τόνο κ.λ.π.--Ύπατος Λυδήριος 20:45, 4 Μαΐου 2007 (UTC)

Προφανώς και λέει κάτι. Λέει ότι τα blocks υπάρχουν για ένα συγκεκριμένο λόγο. Τώρα αν θέλετε να δουλευόμαστε ή να παίζουμε με το σύστημα μπορείτε να το κάνετε, αλλά να το κάνετε χωρίς διαχειριστές και κανόνες, οι οποίοι ως εκ τούτου είναι άχρηστοι. Ή τηρούμε τους κανόνες ίσια κι όμοια για όλους, ή να σβήσουμε τις σελίδες πολιτικής. Γιατί πολλά καρούλια έχουμε ακούσει οι διαχειριστές για μη τήρηση κανόνων, δε χρωστάμε να τ' ακούμε κι όταν τους τηρούμε - Badseed απάντηση 13:04, 5 Μαΐου 2007 (UTC)

Μόνο που αυτά τα δυο που αναφέρεις αντιφάσκουν. Εκτός από το γεγονός ότι κανείς χώρος εδώ μέσα δεν είναι "δικός μας" για να κάνουμε ότι θέλουμε, σαφώς και δεν γίνεται να χρησιμοποιείται η σελίδα συζήτησης ενός χρήστη κατ' αυτό τον τρόπο ενώ είναι σε αποκλεισμό. Στην υποθετική περίπτωση που κάποιος θα αποκλειόταν γιατί δημιουργούσε τα Χ Υ "λάθος" άρθρα, το σύστημα αυτό του "βάζω τα άρθα στη σελίδα μου και τα παίρνει ο άλλος" θα σήμαινε αποκλεισμό και του δεύτερου χρήστη (εδώ απλά θα διαγραφούν). Η δυνατότητα του να γράφει κανείς στη σελίδα συζήτησης (που στη δική μας Βικιπαίδεια δεν ισχύει κιόλας, λόγω κάποιου τεχνικού θέματος φαντάζομαι) έχει προφανώς μόνο το χαρακτήρα του appeal κάποιου αποκλεισμού. Και στην τελική, τα άρθρα αυτά είναι δικά του και μπορεί να τα δημιουργήσει όταν επιστρέψει. Ξαναλέω, αν θέλουμε τη σωστή τήρηση των κανόνων, για τις Χ Υ περιπτώσεις, ας φροντίσουμε να βλέπουμε την ουσία και όχι να παίζουμε με το σύστημα. - Badseed απάντηση 13:24, 5 Μαΐου 2007 (UTC)

Adolapts[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ για την επισήμανση, δεν το είχα δει. Αλλά συμφωνώ με τον Badseed, και το έγραψα στον Adolapts. Οπότε ας κάνουμε λίγο υπομονή...--Κωστής 19:09, 5 Μαΐου 2007 (UTC)

Γούναρης πάλι[επεξεργασία κώδικα]

Ξέρεις αριθμό έκδοσης και έτος στον Douglas Dakin, Η ενοποίηση της Ελλάδας 1770-1923, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας;--Αρχίδαμοςμίλα μου 12:43, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Ευχαριστώ[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά και να έχεις ο,τι επιθυμείς!--Elena153 21:26, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Thanks Λυδήριε--ΗΠΣΤΓ 23:20, 21 Μαΐου 2007 (UTC)

Σελίδα[επεξεργασία κώδικα]

Στην σελίδα μου γιατί η πληροφορίες δεν πάνε δεξιά μπορείς να βοηθήσεις??? --Die euch das Buch stahlen 21:47, 23 Μαΐου 2007 (UTC)

Λάγγουρας[επεξεργασία κώδικα]

Έτοιμος είσαι [7]

Το ήξερα το σπίτι απλά δεν ήξερα οτι ήταν του Λάγγουρα, Έχω κι άλλες αλλα αυτή είναι η καλύτερη πρεπη να μπης μέσα για να την βγάλης καλύτερη απο τον κήπο. --✻tony esopi λέγε 10:52, 28 Μαΐου 2007 (UTC)

Λοιπόν στα βαζω εδω και προσθεσέ τα μετά μαζι με ότι άλλο βάλης.

 • η Μαρία Λάγγουρα αναφέρετε στον κατάλογο των ευεγερτών του δημοτικού νοσοκομείου.[8]

Ρε δεν εβγαλα και μια φωτο στο σπίτι του Κόλλα κοντά ήταν, τωρα ειδα το αρθρο.--✻tony esopi λέγε 12:10, 28 Μαΐου 2007 (UTC)


Του πράτσικα πιο είναι;;; . Τα άλλα θα πάω αν το έλεγες χθες θα πηγιανα το πρωι --✻tony esopi λέγε 12:23, 28 Μαΐου 2007 (UTC)


H Bίλα Κόλλα και το Ρούφιο στου Πράτσικα πήγα αλλά δεν μπορείς να βγάλης φωτό είναι απο δύσκολο εως απίθανο. --✻tony esopi λέγε 17:55, 28 Μαΐου 2007 (UTC)

Βίλλα Κόλλα λεγόταν και λέγετε ακόμα να το ξέρης--Θεοδωρος 15:42, 29 Μαΐου 2007 (UTC)


Έλεος δεν έχω. Έλαιον αν θέλεις... αλλά μάλλον έχεις και εσύ. --Focal Point 18:08, 28 Μαΐου 2007 (UTC)

Να'σαι καλά, επλίζω να μεγαλώσει το κλαμπ, βλέπω οτι οι απεναντίτες ( Αγρινιώτες ) είναι πολύ πιο οργανωμένοι.--Θεοδωρος 15:42, 29 Μαΐου 2007 (UTC)

Πατριάρχες[επεξεργασία κώδικα]

Όρεξη έχω, ναι. Θα έλεγα όμως ότι θέλουν πολλή δουλειά ακόμα, και μάλλον πρέπει να τα πάρουμε με τη σειρά:

 1. Να τελειώσω με όλους, να μη λείπει κάποιος.
 2. Να γίνει ομογενοποίηση των άρθρων (link καθενός στην αντίστοιχη σελίδα του Πατριαρχείου, προσθήκη προτύπου διαδοχής, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται, αφού υπάρχει το πρότυπο των Πατριαρχών)
 3. interwiki
 4. και τέλος, ανάπτυξη.

Διστάζω να σου πω τώρα το ναι, διότι έτσι κι αλλιώς οι πληροφορίες για τους περισσότερους είναι εξαιρετικά περιορισμένες και θα χρειαστεί να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που θα προσθέτει ο καθένας. Οπότε, αν θες, μετάθεσε λίγο την πρότασή σου, να ολοκληρώσω την πρώτη φάση, και το συζητάμε ξανά...--Κωστής 20:44, 29 Μαΐου 2007 (UTC)

Κυριάκος Πιττάκης[επεξεργασία κώδικα]

Αν εννοείς τον τσαμπουκαλή τον αρχαιολόγο ναι!--ΗΠΣΤΓ 21:03, 29 Μαΐου 2007 (UTC)

Ωραία η σελίδα της Αρχαιολογικής. Δε θα γράψω πολλά ακόμα, μόνο για το ότι ήταν αγωνιστής και το επεισόδιο--ΗΠΣΤΓ 23:00, 29 Μαΐου 2007 (UTC)

Παναχαική[επεξεργασία κώδικα]

Δεν το έχω γράψη ακριβως εγω. Εγω το πρωτο έγραψα και μετά οι Αχαιοίτο είδαν και αποφάσισαν να το επεκτήνουν, το ξαναέγραψαν και επεξεργάστηκαν στο σάιτ τους και εγω το μετέφερα εδω. Ο χρήστης παρισινός είναι απο τους αχαιούς και γράφτηκε δω μόνο για το άρθρο της ΠΓΕ .--✻tony esopi λέγε 19:51, 31 Μαΐου 2007 (UTC)

Βαβέλ[επεξεργασία κώδικα]

Ένα προβληματάκι το έχω: Δεν καταφέρνω να βάλω το πρότυπο Βαβέλ... Στην Βικιθήκη λειτουργούσε έτσι: {{Babel|el|de|en-3|fr-3|grc-1}} αλλά με copy&paste βγαίνουν κάτι άσχετα... Μπορείς να με βοηθείσεις;--Lefcant 21:44, 1 Ιουνίου 2007 (UTC)

Παράκληση[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου Diu. Σου γράφω σχετικά με τις προτάσεις ταχείας διαγραφής που έκανες χθες [9], [10]. και να σε παρακαλέσω να βοηθήσεις στην καλή λειτουργία της Βικιπαίδειας. Δεδομένου ότι όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν, γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια στη διαγραφή άρθρων από τους διαχειριστές (δες: 500 διαγραφές σε 15 ημέρες), για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμη η καταγραφή του λόγου για τον οποίο πιστεύεις ότι είναι αναγκαία μια σύντομη διαγραφή με το {{delete|αιτιολόγηση}}. Με τις χθεσινές καταχωρήσεις σου έπρεπε κανείς να δει τη συνεισφορά σου για να διαπιστώσει ότι είχες γράψει:

 1. 00:45, 2 Ιουνίου 2007 (ιστορ.) (διαφ.) Αχιμέλεχ (επίσης) (τελευταίος) [επαναφορά]
 2. 00:44, 2 Ιουνίου 2007 (ιστορ.) (διαφ.) Αβιγαία (μικρο υπερβολικά)

Επιπλέον, με την καταχώρησή σου {{δα}} είχες διαγράψει το υπάρχον κείμενο, κάνοντας αναγκαία και την επισκόπηση παλαιάς έκδοσης από το ιστορικό. Μια κίνηση ιδιαίτερα αναγκαία, γιατί αν γίνει η διαγραφή, ο συγγραφέας του άρθρου θεωρεί (πολύ σωστά άλλωστε) ότι μοναδικός υπεύθυνος της διαγραφής ήταν ο διαχειριστής που την εκτέλεσε.

Ανακεφαλαιώνω λοιπόν αυτά για τα οποία σε παρακαλώ, κατά την ιδιαίτερη ωφέλιμη επιμέλειά σου όταν προτείνεις για διαγραφή:

 1. Μη σβήνεις το κείμενο (εκτός αν πιστεύεις ότι μπορεί να ενοχλήσει ιδιαίτερα κάποιους)
 2. Βάλε μια εξήγηση στο πρότυπο διαγραφής

Θέλω τέλος να σου εξηγήσω ότι ο λόγος που σου τα γράφω εκτενώς είναι γιατί πιστεύω ότι θέλεις και μπορείς να βοηθήσεις.

ΥΓ: Μια παρενέργεια των ενεργειών σου που ίσως δε σκέφτηκες (και με έχει ευαισθητοποιήσει ο Λύκινος και ο V-Astro): Πιθανόν να ενοχληθεί ο αρχικός συντάκτης και ο συγκεκριμένος πολυγραφότατος συντάκτης θα ήταν ιδιαίτερα ατυχές να στενοχωρηθεί, ιδιαίτερα αν υπάρχει άλλος τρόπος ειδοποίησής του. --Focal Point 14:51, 2 Ιουνίου 2007 (UTC)

Το σκέφτηκα στη συνέχεια αλλά πόνταρα στον χαρακτήρα του Templar αφού όντας πολυγραφότατος & έμπειρος πια, κατάλαβε αμέσως οτι ήταν πραγματικά πολύ μικρά και τα επιμελήθηκε άμεσα. Εκτός αυτού είμουν σίγουρος οτι θα το έβλεπε εκείνη την ώρα. Τώρα σχετικά με τα άλλα οκ.--Diu 15:19, 2 Ιουνίου 2007 (UTC)

Πύλες[επεξεργασία κώδικα]

Σε ευχαριστώ! Ξέρεις αν μπορώ να χρησιμοποιήσω διαφορετικό στήσιμο copy paste από ξένη ΒΠ; Αν είναι καλό να ξεκινήσω απευθείας ή σε προσωρινές σελίδες; Απάντα μου αν γνωρίζεις και εάν δε σε πρήζω :)-Αχρήστης 09:42, 6 Ιουνίου 2007 (UTC) Thnx! - Αχρήστης

Για τα άρθρα της Αχαίας (μην το δεί ο φόκαλ και ζηταη και πνευματικά δικαιώματα , δικό του είναι)

--✻tony esopi λέγε 23:31, 9 Ιουνίου 2007 (UTC)

Παρέμβαση[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Diu

Εφόσον δεν μπορείς να κρίνεις αυτά που γράφει, δηλ. αλλοιωμένες πτυχές της Ορθόδοξης θεολογίας από άγνοια, καλό είναι να μην παρεμβαίνεις δίνοντας θάρρος σε βανδαλισμούς. Γι αυτό, φιλικά στο λέω, με πείραξε η τελευταία σου πρόταση, γιατί γράφεις μεν, χωρίς όμως να ξέρεις όπως ο ίδιος λες.

Φιλικά πάντα, P'apyru's 20:12, 15 Ιουνίου 2007 (UTC)

Τασσόπουλου[επεξεργασία κώδικα]

Oxi δεν υπάρχη πιά. --✻tony esopi λέγε 09:45, 15 Ιουνίου 2007 (UTC)

Μυαούλης[επεξεργασία κώδικα]

Είναι γνωστό ότι όποιος φορτώνει πίνακες χωρίς στοιχεία θα πάει στη γκόλαση. Γιατί θες να καταστρέψεις τη ζωή σου παιδάκι μου. Τόσο κόπο κάναμε να σε μεγαλώσουμε. Τόσα λεφτά δώσαμε να σε σπουδάσουμε. Γιατί ψάχνεις αλλού και μόνο στο δικό μας το μαγαζί δεν ψάχνεις, που τα εχει όλα και συμφέρει. Γιατί. - Badseed απάντηση 14:30, 22 Ιουνίου 2007 (UTC)

Καλησπέρα[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε, το ξέρω ότι η υποσελίδα στις συζητήσεις μου είναι εκτός θέματος, αλλά παρακαλώ την ανοχή για μια-δύο εβδομάδες. Δεν έχουμε τα resources να σηκώσουμε δικό μας wiki. Η τελική μορφή του ερωτηματολογίου θα αποσταλεί σε βουλευτές. Σε παρακαλώ να αναιρέσεις το δα, και θα σβήσω τη σελίδα μόνος μου όταν τελειώσουμε. Ευχαριστώ

Project2501a 17:35, 25 Ιουνίου 2007 (UTC)

Αντίγονος Β' Γονατάς[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Ευχαριστώ για την επιλογή του άρθρου για συμμετοχή στην Πύλη. Έχω έτοιμη την παράγραφο και την παραθέτω παρακάτω για να την αντιγράψεις όπου θέλεις... Αν σου πιάνει χώρο δεν με πειράζει να τη σβήσεις μετά από δω, κανένα πρόβλημα. :-)
Atlantia 14:02, 8 Ιουλίου 2007 (UTC)


Ο Αντίγονος Β' Γονατάς ( 319239 π.Χ. ) ήταν ένας ισχυρός Μακεδόνας ηγέτης κατά την ελληνιστική περίοδο, μέλος της Δυναστείας των Αντιγονιδών, η οποία κυβέρνησε τη χώρα μέχρι την κατάκτηση της Ελλάδας από τους Ρωμαίους. Πατέρας του ήταν ο Δημήτριος ο Πολιορκητής και παππούδες του δύο από τους Διαδόχους του Αλεξάνδρου του Μέγα, ο Αντίγονος ο Μονόφθαλμος και ο Αντίπατρος. Σε νεαρή ηλικία έδειξε τις στρατιωτικές αρετές του ως αξιωματικός στο στρατό του πατέρα του. Αργότερα, ως βασιλιάς, ήταν συνετός και σταθερός και γνώριζε —αντίθετα προς τους προκατόχους του— να περιορίζει τις φιλοδοξίες του. Για τη βασιλεία πίστευε ότι αποτελεί «ένδοξον δουλείαν», ότι πρέπει, δηλαδή, ο βασιλιάς να υπηρετεί το σύνολο των υπηκόων του. Ανάμεσα στα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα της βασιλείας του ήταν η απόκρουση μιας ισχυρής ορδής Γαλατών που εισέβαλλαν από το Βορρά περί τα 279 π.Χ. και οι αγώνες του ενάντια στο βασιλιά της Ηπείρου, τον Πύρρο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην καθοριστική μάχη που δόθηκε μέσα στην πόλη του Άργους το 272 π.Χ. Το γεγονός αυτό επέτρεψε στον Αντίγονο να εγκαταστήσει σε διάφορες πόλεις απολυταρχικά καθεστώτα, θέτοντάς τες υπό τον πλήρη έλεγχό του. Για το λόγο αυτό ήρθε σε σύγκρουση με πολλές από αυτές, καθώς και με την Αιτωλική και την Αχαϊκή συμπολιτεία, την οποία εκπροσωπούσε ένας από τους σημαντικότερους αντιπάλους του, ο Άρατος από τη Σικυώνα. Πέθανε σε ηλικία 80 ετών το 239 π.Χ.


Tony[επεξεργασία κώδικα]

Γράψε μόνο κάτι στην σύνοψη στα Commons δεν ξέρω αγγλικά.

--✻tony esopi λέγε 20:13, 11 Ιουλίου 2007 (UTC)


Πιο είναι το παλιό ρε ;;; νόμιζα ότι ήταν αυτό . Άλλη φορά εχω να πάω για κι άλλες. --✻tony esopi λέγε 20:20, 11 Ιουλίου 2007 (UTC)

ΟΚ εγω νόμιζα ότι το απένατη ήταν το καινούργιο. Θα πάω άλλη φορά. --✻tony esopi λέγε 20:25, 11 Ιουλίου 2007 (UTC)


Πάρε και την Αλάμπρα και την Αρχιεπισκοπή --✻tony esopi λέγε 21:35, 12 Ιουλίου 2007 (UTC)

Θόδωρος[επεξεργασία κώδικα]

Ξένος μέσα στην ίδια μου την πόλη. Πόσες φορές ψώνισα εκεί και πόσες περίμενα απένατι στο ζάρα για καφέ με την παρέα μου. Τέσπα.--Θεόδωρος 21:08, 11 Ιουλίου 2007 (UTC)


Tony[επεξεργασία κώδικα]

--✻tony esopi λέγε 14:04, 15 Ιουλίου 2007 (UTC)

Μιαούλης[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα! Ακολουθώντας την πρόσκλησή σου πρόσθεσα ένα πίνακα του Hess. Ελπίζω να βρω και κάτι ακόμα! Amymoni

Αίσχος[επεξεργασία κώδικα]

Χεχε τώρα είδα τι παίχτηκε, κι εσύ δεν πας όμως πίσω σε ξετσιπωσιά! --Lord Makro, Πρίγκιψ της Ευρυτανίας και Δούκας του Αγρινίου 10:00, 26 Ιουλίου 2007 (UTC)

Πρόταση[επεξεργασία κώδικα]

Θα ήθελες να συμμετάσχεις στην προσπάθεια που γίνεται για να ιδρυθεί ένα ελληνικό Βικιεπιστήμιο;--ZaDiak 16:46, 4 Αυγούστου 2007 (UTC)

Γεια![επεξεργασία κώδικα]

Έκανα ένα πέρασμα στις νέες σελίδες και έπεσα πάνω σε δύο άρθρα σου που δεν καταλαβαίνω πώς πληρούν κριτήρια σημαντικότητας, τα ‎Αγγελική Κανακάρη και ‎Βικτωρία Σισίνη. Δεν τα πρότεινα για διαγραφή γιατί θεώρησα ότι κάτι θα έχεις στο νου σου, αλλά αν μπορείς φτιάξ'τα λίγο γιατί έτσι όπως είναι φοβούμαι ότι δεν πληρούν κανένα κριτήριο. Φιλικά Αχρήστης 12:42, 6 Αυγούστου 2007 (UTC)

) Δεν χρειάζεται "ευχαριστώ", αληθινά πίστευα ότι κάτι θα είχες στο νου σου. Συμφωνώ όπως το θέτεις αλλά βάλε και καμιά πηγή .... (Μόλις έβαλε ο Τόνυ :)))- Οκ - Αχρήστης 12:53, 6 Αυγούστου 2007 (UTC)

Kill inee[επεξεργασία κώδικα]

Παιδιά το παρεξηγήσατε το πράγμα. Να φτιάξω χάρτη θέλω όχι να πάω για μπάνια. Ο ένας δίνει συντεταγμένες για το GPS, ο άλλος μου λέει "στο προπατζίδικο δίπλα"... Ανοξείδωτος είπαμε - Badseed απάντηση 22:59, 9 Αυγούστου 2007 (UTC)

Lioui giati grafeis greeklish? ∫lnxdx =xlnx - x + c 01:47, 10 Αυγούστου 2007 (UTC)

Σαντορίνη[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Diu σε ευχαριστώ! Πάντως για να ολοκληρωθεί το άρθρο Σαντορίνη θα πάρει καιρό και θέλω πρώτα να ετοιμάσω όλα τα "γύρω-γύρω" για να μπορώ να έχω και καλύτερη εικόνα στο τι πρέπει να γραφεί...--Klearchos Kapoutsis 22:49, 12 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Εμφύλιος 1823-1825[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχει κάπου άρθρο για την εμφύλια διαμάχη της περιόδου 1823 με 1825 (Δολοφονία Ανδρούτσου, φυλάκιση Κολοκοτρώνη);--Klearchos Kapoutsis 21:26, 13 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Νομίζω ότι ο καταλληλότερος είσαι εσυ, που έχεις δουλέψει αρκετές βιογραφίες της περιόδου... Εγώ το έψαχνα γιατί συμπλήρωνα κάτι στον Λεωνίδα Παλάσκα. Πάντως, αν το ξεκινήσεις, θα το παρακολουθώ, γιατί με ενδιαφέρει ως θέμα...--Klearchos Kapoutsis 21:39, 13 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Σε παρακαλώ, όταν το ξεκινήσεις γράψε μου ποιος είναι ο τίτλος για να μην το ψάχνω... :) --Klearchos Kapoutsis 21:48, 13 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Είναι πολύ καλό. Έχω την αίσθηση, πάντως, ότι πρέπει να δωθεί και μια ερμηνεία (με την μορφή άλλων άρθρων) σε όρους όπως: Εκτελεστικό, Διοίκηση, Άρειος Πάγος κλπ.--Klearchos Kapoutsis 09:40, 16 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

ΠΑΟΚ[επεξεργασία κώδικα]

να ξέρεις, είμαι ΠΑΟΚτσης :)))--Γιαγκούλας 22:09, 13 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)


Ποντιακή Βικι[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου φίλε μου Diu, είδα ότι στηρίζεις την προσπάθεια να δημιουργηθεί ποντιακή βικι είδα ότι έβαλες έναν πάρα πολύ καλό λόγο για να γίνει δεκτή η δημιουργία της, όμως θα ήθελα, αν φυσικά σου είναι δυνατόν να γράψεις και εσύ το όνομα σου στους υποστηρικτές (δεν πειράζει αν δεν ξέρεις την γλώσσα, απλός για να δουν ότι την υποστηρίζεις βάλε το όνομα σου δίπλα στου Τόνυ εδώ), μετά ξαναγράψε μου ένα μήνυμα (στο meta) όταν το κάνεις για να σου πω τι άλλο πρέπει να κάνουμε--Constaπες μου 13:44, 19 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

 • Εγώ θα σου πρότεινα να βρεις χρήστες της Ελ. Βικπαίδιας (που είναι πόντιοι και ξέρουν αν όχι τέλοια πάραπολή κάλα την ποντιακή) και να τους προσκαλέσεις να βάλουν το όνομα τους σε εκείνη τη σελίδα κάνε το πρώτα αυτό και μετά πες μου αν τους βρήκες για να δω πως μπορώ να κατανήμω καλήτερα της αρμοδιότητες και να σου πω τη άλλο μπορείς να κάνεις--Constaπες μου 12:35, 20 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

Σκαρλάτος Σ.[επεξεργασία κώδικα]

Είδα την διόρθωση και έχεις δίκιο: αλλοιώθηκε το νόημα με την αλλαγή μου. Δηλαδή, τηρουμένων των αναλογιών, ήταν και κάτι σαν μεγαλοτσιφλικάς; (Να θυμηθώ πάντως να μην ξανακάνω αλλαγές μετά τα μεσάνυχτα χωρίς ισχυρές δόσεις καφεΐνης :-)) --cubic[*]star 22:25, 21 Σεπτεμβρίου 2007 (UTC)

3ekolla mou[επεξεργασία κώδικα]

Den goustarw na mou milas re file oute na mou apef8hneis ton logo. Pigaine na milhseis se kapoion pou ton noiazei ti exeis na peis... Ante paidaki mou. Se exw grammeno...--Arm5 19:07, 2 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Διαχειριστής[επεξεργασία κώδικα]

Έχεις πλέον δικαιώματα διαχειριστή (βλ. επίσης w:en:Wikipedia:Administrators). Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια. --Dada* 20:41, 11 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Συγχαρητήρια και από εμένα. Σιδεροκέφαλος. --Lemur12 01:02, 12 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Καλή αρχή! -Αχρήστης 12:33, 12 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Συγχαρητήρια (καθυστερημένα) , στο Δασύλλιο είδα έναν ανδριάντα Ρηγόπουλος έγραφε, έχει καμία σχέση με αυτόν Ανδρέας Ρηγόπουλος , να πάω να βγάλω μια φωτό αν είναι αυτός, ξέρης κάτι ;;. --✻tony esopi λέγε 13:32, 15 Οκτωβρίου 2007 (UTC)


Ταχύτητα![επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Diu, άργησες....--βασίλειος78 11:42, 17 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Κατόπιν σύγκρουσης[επεξεργασία κώδικα]

Thnx, δεν είχα δει αυτά, είχα δει μόνο τα άλλα. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω μήπως αυτά, θέλουν κανονικά φραγή. ? - αυτή που ανακατεύτηκε με τα πίτουρα

Επιλεγμένα[επεξεργασία κώδικα]

Γιατί; Θες να βάλεις τη remarkable Σαλαμίνα κι εσύ; :Ρ Μπαίνουν π.χ. με το Πρότυπο:Επιλεγμένα Άρθρα/40 που αλλάζει κάθε Κυριακή με βάση τον αριθμό της βδομάδας (το προηγούμενο είναι για τη βδιμάδα 40 π.χ.). Για την επόμενη βδομάδα είναι ΟΚ κ μετά έχει σειρά το Ακρωτήρι - Badseed απάντηση 12:30, 19 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Διαγραφές[επεξεργασία κώδικα]

Σε κούρασα με τις πολλές διαγρφές αλλά είναι αναγκαίο κακό. Έχω την εντύπωση ότι αυτό διαγράφηκε εκ παραδρομής. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα-09:35, 23 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Γιατί αναίρεσες τις αλλαγές μου (revering to the original) --ΑΕΝΑΟΝ 23:49, 27 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Ελληνοϊταλικός[επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ. Ναι, το εμπλουτίζω λίγο...--Κωστής 07:36, 29 Οκτωβρίου 2007 (UTC)

Διαχειριστής[επεξεργασία κώδικα]

Ουάου. Δηλαδή εσένα σε ψήφισαν και έγινες; Φοβερό. Δηλαδή, εσύ τι έκανες και σε ψήφισαν για διαχειριστή; --Rousodim 14:15, 1 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ποντιακή βίκι[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Diu, με μεγάλη μου χαρά σου ανακοινώνω ότι η ποντιακή βίκι έχει πάρει την μερική έγκριση για να γίνει από όνειρο πράξει αυτό που χρειαζόμαστε για να εγκριθεί είναι, να εκπληρωθούν 3 συνολικά κριτήρια σκέφτηκα εφόσον θα ήθελες να βοηθήσεις και όπως γράφεις γνωρίζεις την γλώσσα να βοηθήσεις, μεταφράζοντας στο interface στα ποντιακά στο NUKA WIKI. Τα κριτήρια μπορείς να τα δεις εδώ για ότι άλλο θέλεις απευθύνσου σε μένα. --Constaπες μου 16:54, 1 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Υ.Γ. Αυτή η νέα κοινότητα χρειάζεται πολλούς χρήστες σαν σένα! :)


Μπιρ[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Τι να κάνουμε, σήμερα μας ταλανίζει και μας καταδιώκει το Μπιρ Αλλάχ.--Lemur12 22:35, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

ΒΛ - ΒΠ[επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Diu και σε ευχαριστώ για τη συνεργασία! Διέγραψα όλες τις λέξεις της κατηγορίας «Προς Βικιπαίδεια». Μη διστάζεις να επισκέφτεσαι αυτή τη σελίδα πότε πότε! - Φιλικά, Lou 23:27, 4 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

πότε πρόλαβες ;; --✻tony esopi λέγε 22:08, 6 Νοεμβρίου 2007 (UTC)


Εικόνα:Mercurialis.JPG[επεξεργασία κώδικα]

Δες λίγο αυτήν την εικόνα και σε παρακαλώ πες μου αν είναι ΟΚ τα πνευματικά και η άδεια χρήσης. Ευχαριστώ, Θησαυροφύλακας --Lemur12 23:54, 12 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Σώτια..[επεξεργασία κώδικα]

Μόνο επιμέλεια; Πηγές δε θέλει; Αλλά έτσι είναι, εσύ ο καλός, εγώ η κακιά... άντε να δούμε ποιός είναι ο άσχημος :Ρ - Αχρήστης 17:20, 15 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Γκόφας[επεξεργασία κώδικα]

Χαίρε, ω Diu !

Κατ' αρχάς να σου πω ότι εντυπωσιάστηκα που βρήκες την Ιστορία της Πόλεως του Αιγίου, του Σταυρόπουλου. Είναι αρκετά σπάνιο βιβλίο. Προφανώς όλες μου τις πληροφορίες τις έχω αντλήσει από αυτό. Όταν όμως κατάφερα να διαβάσω αποσπάσματα από το πακέτο με τα έγγραφα που αφορούν στην αίτηση του Κ.Γ για να του δώσουν γη, βρήκα πολλές άλλες λεπτομέρεις, κυρίως για τις μάχες στις οποίες είχε λάβει μέρος αλλά και για τον πατέρα του, Δημήτριο, επίσης αξιωματικό στο σώμα που είχε συστήσει και που προφανώς πολεμούσε με τον Μελετόπουλο. Θα συμφωνήσω ότι όλοι αυτοί σε σχέση με τους "μεγάλους" της Επανάστασης δεν είναι και πολύ σπουδαίοι. Παρόλα αυτά επειδή είχα αυτό το αρχειακό υλικό είπα να το βγάλω γιατί όλο και σε κάτι μπορεί να χρησιμεύσει.

Οσο για τον Πανάγο Γκόφα μη τον σβήσουμε- ακόμα! Ξέρω κάποιον διπλωμάτη που ήταν στην Τυφλίδα και είχε βρεί διάφορα πιθανόν ενδιαφέροντα πράγματα γι' αυτόν. Θα ψάξω να τον βρώ και αν είναι πράγματι ενδιαφέροντα θα μπορούσαμε να τα βάλουμε.

Έχω επίσης ανεβάσει μια φωτογραφία κατα λάθος, την Β βεβαίωση Μελετόπουλουκαι δεν ξέρω πως να την σβήσω ...

Ευχαριστώ --C.Gofas 15:21, 17 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Καλησπέρα Diu!

Συμφωνώ με όλα όσα προτείνεις !!! Ας φτιάξουμε λοιπόν μια σελίδα για τους Γκόφα..! Είναι κρίμα που οι περισσότεροι συγγενείς μου που ήξεραν διάφορα για διάφορους έχουν από καιρό πεθάνει. Και οι επιζώντες δεν ξέρουν πολλά...

Υπάρχουν απόγονοι επίσης της οικογένειας Νεζερίτη - που είναι εξ αγχιστείας συγγενείς μου -αλλα δυστυχώς δεν τους βλέπω ποτέ..

--C.Gofas 13:01, 18 Νοεμβρίου 2007 (UTC)Κ.


Βάλε πλην της χρήσης του ως γενικού επωνύμου βρε παιδί μου. Εκείνο το πιθανόν με συντάραξε συθέμελα στα υπαρξιακά μου θεμέλια--ΗΠΣΤΓ 21:28, 18 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Εκφράζει κάποια περίσκεψη..!--C.Gofas 22:45, 18 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ε μα είναι να μη μ' αρέσει;--ΗΠΣΤΓ 12:56, 20 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Αγαπητέ Diu ο διπλωμάτης που θα μου έδινε τις πληροφορίες για τον Πανάγο Γκόφα είναι εξαφανισμένος (προφανώς σε κάποια εξωτική χώρα). Επομένως μπορούμε να συγχωνεύσουμε ή και να βγάλουμε και τον Πανάγο Γκόφα, να μην τον έχω έγνοια..

φιλικά

--C.Gofas 07:51, 22 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Ρηγίλλης[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ μου Diu, ορθό το ερώτημά σου, αφού δεν διευκρίνισα καθένα από τα οδωνύμια και δεν υπονοούσα ότι έχουν ομοειδή γλωσσική αφετηρία.

Η Regilla (που αποδόθηκε Ρήγιλλα / Ρηγίλλα) ήταν σύζυγος του Ηρώδη τού Αττικού (2ος αι. μ.Χ.), ο οποίος έχτισε το φερώνυμο ωδείο. Ήθελα απλώς να δώσω και ένα παράδειγμα από την ελληνιστική αρχαιότητα για τοπωνύμιο που σήμερα δεν θα αποδιδόταν με τον ίδιο τρόπο.

Ελπίζω να έγινα τώρα κατανοητός και σε ευχαριστώ. Φιλικά. Dr Moshe 13:16, 27 Νοεμβρίου 2007 (UTC)

Οικογένεια Χονδρογιάννη[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Όποτε έχεις λίγο χρόνο ρίξε μιά ματιά σε αυτό. Ζήτησα από το χρήστη που το δημιούργησε να αναφέρει πηγές, αλλά δεν έχει δώσει "σημεία ζωής".--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 16:44, 7 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Κι εγώ νομίζω ότι δε στέκει ως έχει. Δε δίνει ούτε καν ένα σημάδι γιατί αυτή η οικογένεια να είναι σημαντική ώστε να αναφέρεται σε εγκυκλοπαιδικό άρθρο.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:29, 7 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)
Νομίζω ότι η μία βδομάδα ήταν αρκετή. Ο χρήστης πιθανόν να επιστρέψει. Αν έχει τότε πληροφορίες που μπορούν να στηρίξουν το άρθρο και του είναι αππαραίτητες οι προηγούμενες εκδόσεις μπορεί να γίνει και επαναφορά. Εσύ πάντως έχεις περισσότερη εμπειρία από εμένα οπότε αν έχεις διαφορετική άποψη για το θέμα της διορίας, πράξε ανάλογα.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 17:35, 7 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Οικογένεια Μαυρογένη[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Ρίξε μια ματιά εδώ. Αν είναι πράγματι χρήσιμος ο σύνδεσμος να το διορθώσουμε. Αλλιώς...--MARKELLOS30.000 10:42, 15 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Το διόρθωσα εγω δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα τώρα --✻tony esopi λέγε 10:45, 15 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

ΟΚ. Απλά, αν η σελίδα είναι όντως αξιόλογη, μπορεί να ενδιαφέρει τον Diu, γι αυτό και την επισήμανα.--MARKELLOS30.000 10:53, 15 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Βιογραφίες[επεξεργασία κώδικα]

Φίλε μου, πως την παλεύεις με τις βιογραφίες - προσωπογραφίες? Εδώ και ένα σχεδόν μήνα προσπαθώ να μεταφράσω τη βιογραφία της Amelia Earhart αλλά προχωράει με ρυθμούς...χελώνας! Χαράς την υπομονή σου....! SFriendly.gif --Alaniaris 17:45, 16 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

Είπα ο κακομοίρης να συνδυάσω και τα δύο, με μία δόση μυστηρίου για την εξαφάνισή της. Δεν το ξανακάνω γιατρέ μου, δεν το ξανακάνω.... --Alaniaris 18:05, 16 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)

KIA CEED[επεξεργασία κώδικα]

Άσε ρε φίλε που έσβησες το άρθρο σε 5 λεπτά από την ανάρτησή του... Δουλειά δεν έχεις; Με την Βικιπαίδεια ασχολείσαι. Get a life.

CEED[επεξεργασία κώδικα]

Έχεις δίκιο. Συγγνώμη που σου μίλησα έτσι. Η δουλειά που κάνεις είναι πολύ σημαντική και νομίζω πως αξίζεις περισσότερη αναγνώριση. Συνέχισε.

Τονυ[επεξεργασία κώδικα]

επ!! δεν είχα δει ότι το έγραφες ακόμα, Το βιβλίο να το πάρεις , το διάβασα εχθές , καλό είναι --✻tony esopi λέγε 14:25, 28 Δεκεμβρίου 2007 (UTC)