Συζήτηση:Ελένη Αντωνιάδου

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Όχι ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς Αυτό το λήμμα πρέπει να συμφωνεί με την πολιτική για τις βιογραφίες ζώντων προσώπων, ακόμα και αν το λήμμα δεν αποτελεί βιογραφία, επειδή περιέχει υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα. Αμφιλεγόμενο ατεκμηρίωτο ή με ανεπαρκή τεκμηρίωση υλικό που αφορά ζώντα πρόσωπα και δύναται να δημιουργήσει συγκρούσεις, επιβάλλεται να αφαιρεθεί αμέσως από το λήμμα και την σελίδα συζήτησής του, ειδικότερα αν είναι πιθανώς δυσφήμηση, συκοφαντία, εξύβριση ή λίβελλος. Χρήστες που προσθέτουν επανειλημμένα τέτοιο υλικό, είναι πιθανό να υποστούν φραγή. Εάν διαπιστώσετε ότι τέτοιο υλικό τοποθετείται επανειλημμένα, ή αν έχετε άλλες ανησυχίες, παρακαλείστε να αναφέρετε το ζήτημα στο σημειωματάριο διαχειριστών ώστε να επιμεληθεί του ζητήματος κάποιος διαχειριστής.

Wikipre, αν πράγματι είστε η ίδια η Ελένη Αντωνιάδου όπως γράφετε, να πω ότι δεν είναι μέρος των κανόνων της Βικιπαίδειας να ζητά ένα βιογραφούμενο πρόσωπο να μην υπάρχει λήμμα για αυτό. --cubic[*]star 21:00, 11 Ιουνίου 2018 (UTC)

Wikipre, δεν ξέρω τι τύχη θα έχει το αίτημά σας για γρήγορη διαγραφή του παρόντος λήμματος, εφόσον λέτε ότι αφορά εσάς, αλλά θα σας συνιστούσα για αρχή να υποβάλλετε το αίτημά σας με πλήρη αιτιολόγηση στο Σημειωματάριο διαχειριστών της Ελληνικής Βικιπαίδειας ξεκινώντας σχετική συζήτηση εκεί, ώστε να λάβετε πλήρεις απαντήσεις επ' αυτού απ' τους διαχειριστές.--Enpatrais (συζήτηση) 19:34, 13 Ιουνίου 2018 (UTC)--Enpatrais (συζήτηση) 19:34, 13 Ιουνίου 2018 (UTC)


Εγκυκλοπαιδικότητα[επεξεργασία κώδικα]

Κατά την άποψή μου, αυτό το λήμμα θα έπρεπε να είναι υποψήφιο για διαγραφή διότι:

i) μια γρήγορη αναζήτηση στο PubMed δείχνει ότι το πρόσωπο του λήμματος έχει ελάχιστες και χαμηλού impact factor δημοσιεύσεις,

ii) το startup της, Transplants Without Donors, δεν έχει καν σελίδα στο ίντερνετ,

iii) η σελίδα της στη NASA (https://academy.arc.nasa.gov/eleniantoniadou), δεν είναι ακριβώς στη NASA, αλλά στη NASA Academy που αφορά εκπαιδευόμενους προπτυχιακούς και πτυχιακούς φοιτητές και φαίνεται να γράφτηκε από την ίδια, και τέλος,

iv) δεν μπορώ να βρω πουθενά να έχει πάρει ακόμα το διδακτορικό της.


Και μερικά ακόμα. Πράγματι το Forbes την έβαλε σε άρθρο 30 under 30 in Healthcare (https://www.forbes.com/30-under-30-2015/#/healthcare), στο Naturejobs της πήραν κάτι σαν συνέντευξη (https://www.nature.com/naturejobs/science/articles/10.1038/nj7482-251a), πράγματι υπήρξε πρόεδρος του European Health Parliament (http://www.healthparliament.eu/interview-eleni-antoniadou-ehp-president-2016/) και η Mattel πράγματι έφτιαξε κούκλα στο όνομά της (https://barbie.mattel.com/en-us/about/role-models.html). Στις πηγές του λήμματος υπάρχει επίσης η Le Figaro (http://madame.lefigaro.fr/societe/eleni-antoniadou-chercheuse-grecque-medecine-regenerative-nasa-parlement-europeen-sante-180817-133629). Όλα αυτά τα άρθρα όμως ανακυκλώνουν τις ίδιες πληροφορίες. Είναι σχεδόν copy-paste. Υποτίθεται κέρδισε το βραβείο "2012 Outstanding Researcher Award από τις NASA - ESA". Υπάρχει αυτό το βραβείο; Δεν μπορώ να βρω μια λίστα με τους νικητές. Με τι το κέρδισε; Με ποια έρευνα; Πού είναι δημοσιευμένη; Πάνω στα βλαστοκύτταρα, στην αναγέννηση οργάνων, πού; Χιλιάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο ασχολούνται με τα βλαστοκύτταρα και την αναγέννηση οργάνων, δεν είναι καθόλου καινούργιο πεδίο. Τι ακριβώς έκανε η δεσποινίς Αντωνιάδου και ήταν πάνω από όλους αυτούς, Κινέζους, Ινδούς, Αμερικάνους που λιώνουν στα εργαστήρια; Το λήμμα της βασίζεται σε δημοσιοσχεσίτικα πράγματα, βραβεύσεις, συνεντεύξεις, τίποτα πάνω στην έρευνά της. Θέλω να πιστεύω ότι μεγάλες εταιρείες όπως το Forbes, η Le Figaro, η Mattel και Ευρωπαϊκοί θεσμοί θα το έχουν ψάξει και ξέρουν κάτι παραπάνω, αλλά πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω έγκυρες πληροφορίες για τη σταδιοδρομία της δεσποινίς Αντωνιάδου. Όποιος μπορεί ας το κάνει και θα του/της πω και μπράβο.

66.161.166.3 02:23, 12 Μαρτίου 2019 (UTC)


Αυτή η σελίδα είναι πολύ αγιογραφική και μπορεί να είναι λανθασμένη ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Antoine.chab (συζήτησησυνεισφορά) 17:46, 11 Μαρτίου 2019 UTC.


Fake it till you make It. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Η δεσποινίς Αντωνιάδου είναι άλλη μια κλασσική περίπτωση της κατηγορίας "Στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι". Μια φοιτήτρια που πήγε ένα internship στη NASA (όπως χιλιάδες άλλοι φοιτητές) αυτο-βαπτίστηκε "NASA Scientist" και η κοροϊδία στη χώρα πάει σύννεφο. Ο οργανισμός "European Health Parliament" είναι μια ιδιωτική κίνηση, στην οποία τα μέλη που συμμετάσχουν (60 άτομα κάτω των 35ετών κάθε χρόνο) πληρώνουν από μόνοι τους τα έξοδα που προκείπτουν από συμμετοχή. Δηλαδή αυτό το "Προεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Υγείας" δεν λέει απολύτως τίποτα, καθώς ο καθένας μπορεί να ιδρύσει ένα τέτοιο οργανισμό, λεφτά να υπάρχουν μόνο. Επίσης, στα μισά άρθα που την εξυμνούν, παρουσιάζεται ως η υπεύθυνη για την πρώτη μεταμόσχευση τεχνητής τραχείας. Αν είναι δυνατόν! Αν αυτό ήταν αλήθεια θα είχε στο όνομά της δημοσιεύσεις επιπέδου Nature με εκατοντάδες citations, και όχι αναφορές μόνο από τα madame figaro και τη καφετζού της γειτονιάς μας. Τέλος, η startup εταιρεία της οποίας είναι και CEO δεν έχει λάβει ποτέ funding, και πολύ πιθανό να είναι CEO μόνο του εαυτού της.

Τον Οκτώβριο του 2018 η δεσποινίς Αντωνιάδου υπόβαλε αίτηση ως υποψήφια αναλογική αστρονάυτης (εξομοίωση διαστημικών αποστολών στη Γή) στο Austrian Space Forum. Πέρασε στην πρώτη φάση όπως βλέπετε στις φωτογραφίες (https://www.flickr.com/photos/oewf/sets/72157700982972562/) αλλά η ίδια δεν δημοσίευσε κανένα ίχνος από την συμμετοχή της στη διαδικασία ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι γέμισαν το διαδίκτυο με φωτογραφίες. Ο κύριος λόγος κατ'εμένα είναι πως η επιτροπή κατάλαβε ότι έχει να κάνει με ένα άτομο με ψευδής παραστάσεις και δηλώσεις και δεν προχώρησε στη δευτερη φάση της επιλογής.

Καιρός να σταματήσει αυτή η παράνοια, και να δείξουμε λίγο σεβασμό σε άτομα της επιστημονική κοινότητας που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κάνουν έρευνα χωρίς φανφαρες και κούκλες μπάρμπι.

Και μία προφητεία: Η δεσποινίς Αντωνιάδου, mark my words, έχει ως στόχο να γίνει πολιτικός στην Ελλάδα. Περιμένετε λιγα χρόνια και θα τη δείτε στα ψηφοδέλτιά σας. ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Elant34 (συζήτησησυνεισφορά) 04:54, 17 Μαρτίου 2019 UTC.


Χρήσιμα για πολλά από όσα αναφέρονται παραπάνω και επιβεβαιώνουν την προβληματική εγκυκλοπαιδικότητα, τις "δημιουργικές" ασάφειες στα "επιτεύγματα" και, γενικά, τον αυτοτροφοδοτούμενο θόρυβο γύρω από το όνομά της και το αυτο-προμοτάρισμα:

——Chalk19 (συζήτηση) 16:11, 7 Απριλίου 2019 (UTC)