Ελληνική Ραδιοφωνία: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Γραμμή 39: Γραμμή 39:
Επίσης στην Ελληνική Ραδιοφωνία ανήκουν και οι παρακάτω ραδιοφωνικοί σταθμοί:
Επίσης στην Ελληνική Ραδιοφωνία ανήκουν και οι παρακάτω ραδιοφωνικοί σταθμοί:
*[[ΕΡΑ Αθήνας]]
*[[ΕΡΑ Αθήνας]]
*[[ΕΡΑ Θεσσαλονίκης]]
*[[Πρώτο Πρόγραμμα]]
*[[Πρώτο Πρόγραμμα]]
*[[Δεύτερο Πρόγραμμα]]
*[[Δεύτερο Πρόγραμμα]]

Έκδοση από την 14:59, 1 Δεκεμβρίου 2014

Το λογότυπο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ).

Η Ελληνική Ραδιοφωνία (ΕΡΑ) ήταν η θυγατρική εταιρία της ΕΡΤ και διαχειριζόταν τις τοπικές ΕΡΑ. Ιδρύθηκε το 1988 και η έδρα της ήταν στις εγκαταστάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ απέναντι από το Ραδιομέγαρο.

Ιστορία

Με την ίδρυση της ΕΡΤ, η ίδια ανέλαβε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της ΥΕΝΕΔ. Γι' αυτό μια ημέρα μετά ιδρύθηκε η Ελληνική Ραδιοφωνία και όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΥΕΝΕΔ πέρασαν στα χέρια της ΕΡΑ. Στις 11 Ιουνίου 2013 η ΕΡΑ συνέχισε την λειτουργία της με 15 τοπικές ΕΡΑ.

Πρόγραμμα ραδιοφωνικών σταθμών ΕΡΑ

Όλοι οι Περιφερειακοί Ρ/Σ της ΕΡΑ παράγουν καθημερινά πλην Σαββάτου και Κυριακής από 07:00 ως 10:00 τοπικό ενημερωτικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα, το οποίο καλύπτει τον νομό όπου βρίσκεται ο Ρ/Σ. Από τις 10:00 ως τις 11:00 (ή 12:00) το ραδιοφωνικό πρόγραμμα περιφερειοποιείται και αφορά την επικαιρότητα στην Περιφέρεια. Πρόκειται για ενημερωτικό πρόγραμμα συνεχούς ροής, χωρίς τίτλους εκπομπών και με κοινά ηχοσήματα για όλη την Ελλάδα. Από τις 12:00 (ή 13:00) ως τις 14:00 εκπέμπεται ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Από τις 14:00 ως τις 15:30 οι Περιφερειακοί Ρ/Σ συνδέονται με το Πρώτο Πρόγραμμα για την Μεσημεριανή Ραδιοεφημερίδα και τα νέα από το Χρηματιστήριο.

Από τις 15:30 ως τις 18:00, το καλοκαίρι, το ραδιοφωνικό πρόγραμμα γίνεται μουσικό ψυχαγωγικό. Το χειμώνα οι Περιφερειακοί Ρ/Σ συνδέονται με την ΕΡΑ Σπορ για την αναμετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων και άλλων μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Από τις 18:00 ως τις 20:00 κάποιοι Περιφερειακοί Ρ/Σ συνδέονται με το Πρώτο Πρόγραμμα και το Δεύτερο Πρόγραμμα και κάποιοι άλλοι παράγουν δικό τους ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Από την Παρασκευή το βράδυ έως τη Δευτέρα το πρωί (07.00) οι Περιφερειακοί Ρ/Σ ΕΡΑ συνδέονται με το Δεύτερο Πρόγραμμα. Ωστόσο αρκετοί περιφερειακοί Ρ/Σ παράγουν το Σαββατοκύριακο τοπικά ραδιοφωνικά προγράμματα σε συνεργασία με ερασιτέχνες από την περιοχή τους, συνήθως λαογραφικού και μουσικού περιεχομένου.

Ραδιοφωνικοί σταθμοί

Αρχείο:Χάρτης ΕΡΑ.jpg
Οι 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα.

Η ΕΡΑ είχε υπό τον έλεγχο της τους 19 εξής περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς:

Επίσης στην Ελληνική Ραδιοφωνία ανήκουν και οι παρακάτω ραδιοφωνικοί σταθμοί: