Folli Follie

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
FF Group
Εμπορική επ.FF Group
Ίδρυση1982
ΈδραΑθήνα, Ελλάδα
ΠροϊόνταΚοσμήματα
Ιστότοποςhttps://www.ffgroup.com/el/
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Twitter Σελίδα στο Instagram
Commons page Πολυμέσα

Η Folli Follie είναι μια ελληνική διεθνής εταιρεία που σχεδιάζει, κατασκευάζει και διανέμει πολυτελή κοσμήματα, ρολόγια και αξεσουάρ μόδας. Μέσω των θυγατρικών της λειτουργεί επίσης καταστήματα αφορολόγητων ειδών και καταστήματα λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών.

Ιστορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1986 στην Ελλάδα από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο. Το πρώτο κατάστημα ήταν στην εμπορική περιοχή της Αθήνας. Η Folli Follie ξεκίνησε την κατασκευή κοσμημάτων και ρολογιών το 1994. Το 1995 άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Ιαπωνία. Σήμερα κατατάσσεται στις κορυφαίες 10 μάρκες πολυτελείας στην Ιαπωνία με 80 σημεία πώλησης. Η Folli Follie απέκτησε πλήρως τη θυγατρική της στην Ιαπωνία το 2008.

Το 1997, η Folli Follie εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το κεφάλαιο χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της γεωγραφικής επέκτασης. Η Folli Follie δραστηριοποιείται σε 25 χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Ιαπωνία, Γαλλία, ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία. Έχει πάνω από 380 σημεία πώλησης. Λόγω υπερχρέωσης, η εταιρεία βρίσκεται από το 2018 σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και οι ιδιοκτήτες της αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες (απάτη, ξέπλυμα χρήματος [1]).

Σχεδιασμός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ομάδα σχεδιασμού της εταιρείας αποτελείται από Ιταλούς, Ελβετούς και Έλληνες κορυφαίους σχεδιαστές που συνεργάζονται για να παρουσιάσουν δύο συλλογές ετησίως: Φθινόπωρο / Χειμώνας και Άνοιξη / Καλοκαίρι. Το κύριο χαρακτηριστικό της συλλογής είναι η συλλογή "Premium K", η οποία περιλαμβάνει κοσμήματα περιορισμένης έκδοσης και κομμάτια αξεσουάρ. Η φιλοσοφία της Folli Follie είναι να προσφέρει μια "πλήρη αντίληψη της μόδας" επώνυμων, μοντέρνων κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ σε προσιτές τιμές. Η εταιρεία προσφέρει επίσης συλλογή ρολογιών για άνδρες με την επωνυμία Folli Follie.

Αποκτήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η FF εξαγόρασε τη βρετανική εταιρεία κοσμημάτων Links of London το 2006, με επιχειρηματική αξία 45 εκατομμυρίων ₤.

Διανομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Όμιλος Folli Follie διαθέτει πολλά σημεία πώλησης σε καταστήματα αφορολόγητων ειδών σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε πτήσεις σε μεγάλες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες. Ο όμιλος αντιπροσωπεύει και άλλα εμπορικά σήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως Coach, Converse, Patrizia Pepe, Helly Hansen και Harley Davidson. Η εταιρεία ελέγχει επίσης τις αλυσίδες λιανικής πώλησης "Elmec Sport", "Factory Outlet" και ένα μεγάλο πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας, το "Attica".

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]