Βιοχάλκο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Viohalco
Νομική μορφήΑνώνυμη Εταιρεία
ΕισηγμένηΧΑΑVIO
EuronextVIO
ΚλάδοςΜεταλλουργία, κατασκευές
Ίδρυση1937, πριν 87 έτη (1937)
ΈδραΒρυξέλλες, Βέλγιο
Σημαντικά πρόσωπαΓιάννης Στασινόπουλος
(Διευθύνων Σύμβουλος)[1]
Προϊόντα
Κύκλος εργασιώνΑύξηση €5,375 δις (2021)
Καθαρά έσοδα€219,99 εκατ (2021)
ΙδιοκτήτηςΟικογένεια Στασινόπουλου
Υπάλληλοι9.782
Ιστότοποςwww.viohalco.com

Η Viohalco S.A., με έδρα στο Βέλγιο, είναι εταιρία συμμετοχών σε κορυφαίες εταιρίες επεξεργασίας μετάλλων στην Ευρώπη και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών (σύμβολο VIO) και στο Χρηματιστήριο Αθηνών (σύμβολο BIO).

Οι θυγατρικές της Viohalco, μεταξύ των οποίων η ΣΙΔΕΝΟΡ και η Ελληνικά Καλώδια, δραστηριοποιούνται στην παραγωγή προϊόντων αλουμινίου, χαλκού, καλωδίων, χάλυβα και σωλήνων χάλυβα και εστιάζουν στις τεχνολογικές εξελίξεις. Διαθέτουν μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Π.Γ.Δ.Μ., την Αυστραλία, την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το χαρτοφυλάκιο της Viohalco περιλαμβάνει επιπλέον έναν κλάδο ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με την τεχνολογία, την έρευνα και ανάπτυξη και αποτελείται από εταιρίες επικεντρωμένες στην έρευνα και την προώθηση της τεχνολογίας, τις μηχανολογικές εφαρμογές και τις υπηρεσίες εφαρμογών ERP. Η Viohalco διαθέτει επίσης έναν κλάδο με αντικείμενο την ανακύκλωση και τις υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων.

Η Viohalco και οι εταιρίες της έχουν στην ιδιοκτησία τους σημαντική ακίνητη περιουσία, κυρίως στην Ελλάδα, και έχουν υλοποιήσει πολλά έργα αξιοποίησης αυτής.

Οι εταιρίες της Viohalco έχουν παγκόσμια παρουσία με μονάδες παραγωγής σε 8 χώρες, ισχυρό εμπορικό δίκτυο σε 21 χώρες και πελάτες που εξυπηρετούνται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Κύριες εισηγμένες θυγατρικές: Cenergy Holdings (CENER) στο Χρηματιστήριο Euronext των Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ElvalHalcor (ΕΛΧΑ) στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]