ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Τοπική επ.ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΚλάδοςΥποδομές, Παραγωγή, Προμήθεια, Εμπορία Ενέργειας, Παραχωρήσεις, Μεταλλευτικές Δραστηριότητες,Διαχείριση ΑπορριμμάτωνΑνάπτυξη και Διαχείριση Ακινήτων
Ίδρυση1969
ΈδραΑθήνα, Ελλάδα
Περιοχές δραστηρ.Ελλάδα, Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, ΗΠΑ, Βορεια Αφρική, Μέση Ανατολή
ΥπηρεσίεςΥποδομές, Παραγωγή, Προμήθεια Εμπορία Ενέργειας, Παραχωρήσεις, Μεταλλευτικές Δραστηριότητες,Διαχείριση ΑπορριμμάτωνΑνάπτυξη και Διαχείριση Ακινήτων
ΘυγατρικέςΤΕΡΝΑ Α.Ε ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΗΡΩΝ Α.Ε. ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε..

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς Ομίλους στην Ελλάδα, με παρουσία επίσης στην Κεντρική και Νοτιανατολική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Δραστηριοποιείται στους τομείς των υποδομών, της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων, των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.

Ο Όμιλος απασχολεί 5.000 εργαζομένους ανά τον κόσμο, ενώ οι συνολικές επενδύσεις του τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τα 2 δις. ευρώ, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία αλλά και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, διατηρώντας συνεχώς όλα τα διαθέσιμα του Ομίλου σε ελληνικές τράπεζες.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο  Αθηνών

(FTSE / Athex Large Cap).

Εταιρεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των εταιρειών ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ , δύο εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα.