ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τοπική επ.ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΚλάδοςΥποδομές, Παραγωγή, Προμήθεια, Εμπορία Ενέργειας, Παραχωρήσεις, Μεταλλευτικές Δραστηριότητες, Διαχείριση Απορριμμάτων Ανάπτυξη και Διαχείριση Ακινήτων
Ίδρυση1969
ΈδραΑθήνα, Ελλάδα
Σημαντικά πρόσωπαΓιώργος Περιστέρης, Μιχαήλ Γουρζής, Γεώργιος Περδικάρης, Άγγελος Μπενόπουλος, Δημήτριος Αντωνάκος
ΥπηρεσίεςΥποδομές, Παραγωγή, Προμήθεια Εμπορία Ενέργειας, Παραχωρήσεις, Μεταλλευτικές Δραστηριότητες, Διαχείριση Απορριμμάτων Ανάπτυξη και Διαχείριση Ακινήτων
Σύνολο ενεργητικού6 δις €
Υπάλληλοι>7.000
ΘυγατρικέςΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ, ΗΡΩΝ Α.Ε., ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε., ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ
Ιστότοποςhttp://www.gekterna.com/el/
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Σελίδα στο Facebook Σελίδα στο Instagram Λογαριασμός στο YouTube Σελίδα στο Linkedin

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων ελληνικών επιχειρηματικών Ομίλων και ταυτόχρονα αποτελεί έναν από τους πλέον εξωστρεφείς ελληνικούς Ομίλους, με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό.

Με περίπου 7.000 εργαζομένους σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα στους τομείς των υποδομών, της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από θερμικές πηγές και ΑΠΕ, των παραχωρήσεων, της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.

O Όμιλος, υλοποιεί έργα και επενδύσεις ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ ενώ το ανεκτέλεστο κατασκευαστικό υπόλοιπο του Ομίλου με τα υπογεγραμμένα και τα προς υπογραφή έργα αναμένεται να ανέλθει στο ιστορικό υψηλό των 5,5 δισ. ευρώ το επόμενο διάστημα.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών (FTSE / Athex Large Cap).

Εταιρεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των Ομίλων ΓΕΚ (Νικ. Κάμπας), ΤΕΡΝΑ (Γεώργιος Περιστέρης), δύο εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών στην Ελλάδα και τον Όμιλο ΔΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Άγγελος Μπενόπουλος).

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]