Olympic Air

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

.

Olympic Air
IATA
OA
ICAO
OAL
Callsign
OLYMPIC
Ίδρυση 1957 (από το 2009 με την νέα ονομασία)
Έναρξη πτητικού έργου 6 Απριλίου 1957 / 29 Σεπτεμβρίου 2009
Κόμβοι Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Δευτερεύοντες κόμβοι Διεθνής Αερολιμένας Ρόδου
Πρόγραμμα τακτικών πελατών Miles+Bonus(από 24 Νοεμβρίου 2014)
Αίθουσα V.I.P. Aegean Airlines CIP lounge
Μέγεθος στόλου 14
Προορισμοί 27
Εταιρικό σλόγκαν "Η Ελλάδα ψηλά - Greece, flying high"[1]
Μητρική εταιρία Aegean Airlines
Έδρα Αθήνα, Ελλάς
Πρόσωπα Αριστοτέλης Ωνάσης (ιδρυτής),
Θεόδωρος Βασιλάκης (Πρόεδρος)
Ιστοσελίδα olympicair.com

Η Olympic Air (ΟΑ) (πρώην Ολυμπιακές Αερογραμμές) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία , που σχηματίστηκε από την ιδιωτικοποίηση του πρώην εθνικού αερομεταφορέα Ολυμπιακές Αερογραμμές. Κάποιες από τις πτήσεις της ξεκίνησαν στις 29 Σεπτεμβρίου 2009, οπότε οι Ολυμπιακές Αερογραμμές σταμάτησαν να πετούν, ενώ η επίσημη έναρξη του συνόλου του πτητικού έργου της εταιρείας έλαβε χώρα δύο ημέρες αργότερα, την 1η Οκτωβρίου 2009[2]. Η αεροπορική εταιρεία, έχει κύριο κόμβο της το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η «νέα Ολυμπιακή» κληρονόμησε πέρα από το όνομα, το εταιρικό λογότυπο, τα δικαιώματα προσγείωσης και την τεχνική βάση, αλλά μόνο μέρος του προσωπικού, που προσελήφθη υπό νέους όρους. Ακόμα, θα χρησιμοποιεί τον κώδικα IATA ΟΑ και τον κώδικα ICAO OAL, που κληρονόμησε από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2009,η Olympic Air ανακοίνωσε ότι έχει επιλεγεί ως ο επίσημος μεταφορέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την περίοδο 2010-2012. Μέσω αυτής της χορηγίας, η Olympic Air έχει δεσμευθεί να παρέχει δωρεάν μεταφορά των ελληνικών αποστολών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ και το Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Στις 10 Δεκεμβρίου 2009, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το mobile check-in είναι τώρα διαθέσιμο για πτήσεις που αναχωρούν από το Αεροδρόμιο Αθηνών και η Ολυμπιακή είναι η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρία που προσφέρει αυτή την υπηρεσία. Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής ευθύνης, η Olympic Air ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Μια μέρα στο μουσείο", μεταφέροντας 3.500 μαθητές από την Κύπρο προς το νέο Μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα, ξεκινώντας από 29 Ιανουαρίου 2010.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2010, η Ολυμπιακή και ο κύριος ανταγωνιστής της, Aegean Airlines, ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία για συγχώνευση, με σταδιακή κατάργηση του brand της Aegean υπέρ του[3]. Η συγχώνευση αναμενόταν να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2010, εφόσον εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού . Μετά από μια έρευνα σε βάθος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαγωνισμούς, ανακοινώθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2011 που η συγχώνευση έχει αποκλειστεί επικαλούμενη τον ανταγωνισμό ανησυχίες.

Τον Οκτώβριο του 2013 η επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε τελικά την έγκρισή της για τη συγχώνευσή της με την Aegean Airlines. Στις 23 Οκτωβρίου 2013, ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% των μετοχών της από την Aegean Airlines, καθιστώντας την Olympic Air θυγατρική της τελευταίας.Ως θυγατρική της Aegean η Olympic air χρησιμοποιεί κοινή V.I.P αίθουσα και κοινό πρόγραμμα τακτικών πελατών (frequent flyer program) ,το MIles+Bonus με αυτή.

Στόλος της Olympic Air[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας Airbus A320-200 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος"

H Olympic Air διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους αεροσκαφών στην Ευρώπη, ο οποίος αποτελείται από 14 αεροσκάφη, εκ των οποίων, 10 Bombardier Q400 και 4 Dash8-100 Bombardier .

Τα Q400 Bombardier είναι ελικοφόρα (turboprop), Καναδικής κατασκευής, νέας γενιάς, αθόρυβα, γρήγορα και χαρακτηρίζονται ως τα πλέον φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη. Τα Q400 εξυπηρετούν, κυρίως, πτήσεις εσωτερικού και κοντινούς προορισμούς εξωτερικού.

Tα 4 Dash8-100 Bombardier, εκτελούν δρομολόγια σε αεροδρόμια εσωτερικού με μικρού μήκους διάδρομο καθότι αποτελούν το μοναδικό τύπο αεροσκάφους κατάλληλο για να εξυπηρετήσει τα αεροδρόμια της Μήλου, της Πάρου,της Νάξου και του Καστελόριζου.

Ο στόλος της Olympic Air
Αεροσκάφος Σύνολο
Bombardier Dash 8-100 4
Bombardier Dash 8 Q400 10
Σύνολο 14

Δίκτυο της Olympic Air[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Με κύρια βάση της το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και δευτερεύουσα βάση το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, η Olympic Air πραγματοποιεί σήμερα περίπου 30 πτήσεις την ημέρα, εξυπηρετώντας συνολικά 18  προορισμούς  εσωτερικού στις άγονες γραμμές. Παράλληλα η Olympic Air ως θυγατρική εταιρία της Aegean πραγματοποιεί πτήσεις για λογαριασμό της τόσο στο εσωτερικό όσο και στα Βαλκάνια.

Πιο συγκεκριμένα η Olympic Air εξυπηρετεί τις άγονες γραμμές με απευθείας πτήσεις από/προς Αθήνα για Αστυπάλαια, Ζάκυνθο, Λέρο, Μήλο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Κάλυμνο, Κύθηρα, Ικαρία, Σκιάθο, Κάρπαθο και από/προς τη Ρόδο για Κάρπαθο, Κάσο, Σητεία, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια και Καστελόριζο.

Επιπροσθέτως πραγματοποιεί και code-share flights,καθώς με την Aegean Airlines υπάρχει συνεργασία πτησεων κοινού κώδικα στο δίκτυο των δύο εταιριών.Μεταξύ αλλων είναι και το Λονδίνο, το Παρίσι, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Ρώμη με πτήσεις της Aegean ενώ η  συνεργασία περιλαμβάνει το δίκτυο άγονων γραμμών της Olympic Air.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Commons logo
Τα Wikimedia Commons έχουν πολυμέσα σχετικά με το θέμα
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Olympic Air της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).