Συζήτηση χρήστη:MedMan/Αρχείο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

ΣΕΛΙΔΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Εδώ αποθηκεύονται συζητήσεις παρελθόντων ετών μη ενεργές. Παρακαλώ μην προβείτε σε προσθήκες ή αλλαγές εδώ, αλλά για ότι θέλετε απευθυνθείτε σε μένα μέσω της σελίδας συζήτησης μου.


Καλώς ήρθες!


(de) Willkommen
(en) Welcome
(es) Bienvenido
(fr) Bienvenue
(ru) Добро пожаловать

MedMan, καλώς όρισες στη Βικιπαίδεια! Η συνεισφορά σου είναι ευπρόσδεκτη. Ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Μπορείς να υπογράφεις στις σελίδες συζήτησης γράφοντας ~~~~ ή πατώντας το κουμπί της υπογραφής (Signature icon.png). Για οποιαδήποτε βοήθεια ή απορία, μπορείς να απευθυνθείς στην Αγορά. Καλή συνέχεια! --Egmontaz συζήτηση 23:02, 28 Μαΐου 2009 (UTC)


Ευχαριστώ φίλε μου για την υποδοχή και το καλωσόρισμα. Γράφτηκα (σχεδόν) από σπόντα στην ελληνική Βικιπαίδεια μετά την εγγραφή μου στην γερμανική και αφού για 2-3 χρόνια έκανα (μικρο-)διορθώσεις χωρίς εγγραφή (με IP). Για συγγραφή άρθρων δεν μου περισσεύει χρόνος. Ότι λαθάκια μπορώ να διορθώσω ή συμπληρωματικές πληροφορίες σε άρθρα να συνεισφέρω κατά τις αναζητήσεις μου στη ΒΠ ευχαρίστως θα αφιερώσω χρόνο, ώστε να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται με γνώμωνα τη διασταύρωση των πληροφοριών μου και την προσήλωση στη λεπτομέρεια.
Στο μεταξύ δημιούργησα ένα νέο κουτάκι (babelbox) που με αντιπροσωπεύει και καλώ όποιον θέλει να το μοιραστεί. Δεν ξέρω όμως αν και πώς να το βάλω σε συγκεκριμένη θέση / κατάλογο / ευρετήριο, οπότε θα χαρώ αν το κάνει κάποιος για μένα (και μου πει πού το αρχειοθέτησε). Το κουτάκι είναι εδώ: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF:%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82_Generation_X --MedMan 18:52, 30 Μαΐου 2009 (UTC)


Πρότυπο:Χρήστης Generation X[επεξεργασία κώδικα]

Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση Βικιπαίδεια:Σελίδες για διαγραφή/Απριλίου 2007#Άσχετα πρότυπα χρηστών το πρότυπο Πρότυπο:Χρήστης Generation X που δημιούργησες το μεταφέρω σε υποσελίδα σου (Χρήστης:MedMan/Πρότυπο:Χρήστης Generation X), μπορείς να χρησιμοποιήσεις γράφοντας {{Χρήστης:MedMan/Πρότυπο:Χρήστης Generation X}}, φιλικά --Egmontaz συζήτηση 17:57, 30 Μαΐου 2009 (UTC)

Το κουτάκι είναι εδώ ==> Χρήστης:MedMan/Πρότυπο:Χρήστης Generation X, δεν χρειάζεται να το βάλεις σε κάποια κατηγορία, από ότι είδα το έβαλες στη σελίδα σου, οπότε υποθέτω όλα είναι εντάξει, καλή συνέχεια με το παρατσούκλι πλέον, φιλικά --Egmontaz συζήτηση 19:11, 30 Μαΐου 2009 (UTC)

Αναδημοσίευση (δίκην αρχείου) απάντησης που καταχώρησα στη σελίδα του Egmontaz[επεξεργασία κώδικα]

1. Ευχαριστία - 2. babelbox (Generation X) - ΥΓ.: Περί γρεναδιέρων

Γεια σου Egmontaz, όπως στη σελίδα συζήτησης μου, θέλω κι εδώ να σε ευχαριστήσω για την υποδοχή.

Η επέμβασή σου για το πρότυπο κουτάκι μου ήταν σχεδόν ταυτόχρονη με τη δική μου αντίστοιχη ερώτηση (την οποία μπλόκαρες γιατί με ... πρόλαβες στην αποθήκευση και αναγκάστηκα να την ξαναϋποβάλω - βλέπε σελίδα μου). Ρωτούσα ακριβώς πού και πώς πρέπει να το αρχειοθετήσω. Η αλήθεια είναι ότι με στενοχώρησε λίγο η απόφασή σου να μείνει ιδιωτικό, ειδικά βλέποντας άλλα κουτιά που κρίθηκαν άξια να προσφερθούν στην κοινότητα. Η Generation X είναι μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων (θα τολμούσα να πω κοινωνική τάξη), που ήδη επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο να "kick some βολεμένους @rses" και να διεκδικήσει τη θέση που της κλάπηκε από την προηγούμενη (baby-boomers) και την επόμενη (τα παιδιά των πρώτων) γενιά. Στην Ελλάδα βέβαια δεν με εξέπληξε που γίνεται ελάχιστη ως καθόλου συζήτηση για το θέμα, αφού όλοι, ΟΤΑΝ ασχολούνται με τέτοιας υφής θέματα, επικεντρώνονται στην (συγκριτικά με μας εξαιρετικά πιο τυχερή και καλοζωισμένη) "γενιά των 700Ε". Σκέψου ότι στο κουτάκι πήγα να βάλω το "Generation X" με λινκ, για να διαπιστώσω ότι στην Βικιπαίδεια (την ελληνική ΜΟΝΟ !!! ανάμεσα σε 30 γλώσσες που έλεγξα, μεταξύ αυτών ρωσικά !, κινέζικα !!, αράβικα !!!, κ.ά.) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καν το λήμμα "Generation X", ούτε το μεταφρασμένο "Γενιά Χ". Άρα ίσως (?) έχω δίκιο να ενίσταμαι και αντί να ιδιωτικοποιείται το κουτάκι μου θα έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος και έκταση στην παρουσίαση ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ αυτής της γενιάς και του φαινομένου που εγείρει πλέον με την επάνοδό της. Αν προλάβαινα θα χαιρόμουν να επιμεληθώ τη μετάφραση του λήμματος, δυστυχώς όμως ενώ γλωσσικά έχω την επάρκεια, σχεδόν αποκλείεται να βρω τον απαραίτητο χρόνο. Για το θέμα αυτό - και για κάθε άλλο θέμα - θα χαρώ να επικοινωνήσεις εσύ και κάθε άλλος χρήστης μαζί μου.


ΥΓ. Επειδή τα γερμανικά είναι κατ' ουσίαν δεύτερη μητρική μου γλώσσα και ανακάλυψα μια συζήτηση για τον αρκετά οικείο σε μένα όρο "Panzergrenadier", θα πάρω το θάρρος να συνεισφέρω με ότι ξέρω:

1. Panzer σημαίνει με την αρχική έννοια την πανοπλία και την σημερινή το άρμα μάχης (τανκς). Ο όρος όμως σε μερικές περιπτώσεις - όπως εδώ - παραμένει αμετάφραστος γιατί έχει διεθνοποιηθεί. Παράβαλε τον όρο "τα πάντσερ" που χρησιμοποιούν πολλοί αθλητικογράφοι για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας.

2. Granate λεγόταν αρχικά εκρηκτικός μηχανισμός χειρός που αποτελούνταν από δοχείο γεμισμένο με πυρίτιδα και προσαρμοσμένο φυτίλι, σήμερα ο όρος αυτός (και ο αναλυτικότερος Handgranate) δηλώνει τη χειροβομβίδα.

3. Grenadier είναι όρος που εκπορεύεται από τον προηγούμενο και δηλώνει τον χειριστή των Granaten. Για το ρόλο αυτό χρησιμοποιούνταν οι καλύτερα εκπαιδευμένοι, ψηλότεροι και δυνατότεροι οπλίτες (για να ρίχνουν μακριά και εύστοχα τις οβίδες) και οι γρεναδιέροι αποτελούσαν ένα από τα πλέον επίλεκτα τμήματα του πεζικού. Ο χαρακτηρισμός "οι κατώτεροι" που επικαλέστηκε άλλος χρήστης αφορά ΜΟΝΟ τον βαθμό τους υπό την έννοια ότι ήταν απλοί οπλίτες και όχι αξιωματικοί - μεταξύ των οπλιτών θεωρούνταν οι καλύτεροι. Επίσης δεν είναι ακριβές ότι προερχόταν από τις φτωχότερες οικογένειες, πολλοί εξ' αυτών ήταν από αρχοντικά τζάκια και μάλιστα οι γαλλικοί γρεναδιέροι ήταν φημισμένοι, ειδικά την εποχή των Ναπολεόντειων Πολέμων.

4. Panzergrenadier είναι όρος που εισήχθη ουσιαστικά στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο για το πεζικό που συνόδευε τα άρματα μάχης και υποστήριζε την προέλασή τους. Το μηχανοκίνητο τμήμα του γερμανικού στρατού χωρίζεται στο τμήμα αυτό και στα τεθωρακισμένα. Υπό τη σύγχρονη έννοια του όρου στη Γερμανία χαρακτηρίζεται ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που λέμε στην Ελλάδα "μηχανοκίνητο πεζικό" και υπαγόταν μέχρι σχετικά πρόσφατα στο πεζικό, ώσπου τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια μιας αναδιάρθρωσης των Ε.Δ. μετενσωματώθηκε στα τεθωρακισμένα.

Αν η θέση στην οποία θα χρησιμοποιηθεί ο όρος δεν σχετίζεται π.χ. με - παλιό - ιστορικό ντοκουμέντο (ως τυποποιημένη έκφραση), γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να μεταφραστεί σε "μηχανοκίνητο πεζικό". Ελπίζω να βοήθησα. --MedMan 20:23, 30 Μαΐου 2009 (UTC)


ΥΓ2. Ψάχνοντας λίγο βρήκα και μια ενδιαφέρουσα ιστορία: Όπως είχα γράψει παραπάνω ως γρεναδιέροι επιλέγονταν οι πιο ψηλοί και ρωμαλέοι στρατιώτες. Η αποτελεσματικότητά τους έκανε τους εχθρούς να τους φοβούνται. Για να ενισχυθεί αυτό το αίσθημα και να φαίνονται ακόμα πιο επιβλητικοί, καθιερώθηκε στο κεφάλι αντί του καπέλου των άλλων μονάδων να φοράνε ψηλά μυτερά βαριά μεταλλικά καπέλα (στο σχήμα περίπου της παπικής τιάρας). Αυτά ήταν πολύ δύσκολο να τα βγάζουν από το κεφάλι για τον στρατιωτικό χαιρετισμό (ως τότε αυτός περιλάμβανε αφαίρεση του καπέλου, που το έφερναν στο ύψος της ζώνης). Γι' αυτό απαλλάχθηκαν από αυτή την υποχρέωση και χαιρετούσαν σηκώνοντας το χέρι στο πλάι του καπέλου σα να θέλουν να το βγάλουν. Με τον καιρό τα υπόλοιπα σώματα υιοθέτησαν αυτό τον χαιρετισμό που επικράτησε και είναι αυτός που σήμερα χρησιμοποιείται παγκοσμίως! --MedMan 21:01, 30 Μαΐου 2009 (UTC)

Απαντήσεις[επεξεργασία κώδικα]

  1. Καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με τους Γρεναδιέροι, ειδικά για την προέλευση του στρατιωτικού χαιρετισμού. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν έγραφες και την πηγή αυτής της πληροφορίας, και σίγουρα θα ταίριαζε στο αντίστοιχο άρθρο.
  2. Κουτιά χρηστών στο κύριο namespace υπάρχουν μόνο όταν έχουν να κάνουν με την λειτουργία της Βικιπαίδειας και την υποβοήθησή της (γλώσσα, προγραμματισμός, καταγωγή κτλ) για αυτό άλλωστε και μεταφέρθηκαν τα υπόλοιπα. Τώρα το άρθρο δεν έχει να κάνει με αυτό και όποτε βρεις χρόνο, αν δεν σε προλάβει άλλος είσαι ευπρόσδεκτος να το γράψεις.
  3. Δεν χρειάζεται να γράφεις τις απαντήσεις σου δύο φορές, απαντάς όπου έχεις ευχαρίστηση Συνηθίζεται, χωρίς να είναι κανόνας, να απαντάς στην σελίδα του άλλου, αλλά αυτό δεν σε δεσμεύει, η διπλή αναγραφή πάντως είναι περιττή.

--Egmontaz συζήτηση 21:09, 30 Μαΐου 2009 (UTC)


Στην σελίδα που υπάρχει το πρότυπο προσθέτεις <noinclude>[[Κατηγορία:Πρότυπα χρηστών]]</noinclude> όπως έκανα [1]

Για τα κουτάκια γλωσσών και το επίπεδο 4 ή 5, ειλικρινά δεν ξέρω, αν και μπορώ να υποθέσω ότι το 4 είναι η μητρική αλλά αν ένας ισπανός έχει σπουδάσει γερμανική φιλολογία πιθανώς το επίπεδό του στην γλώσσα να είναι μεγαλύτερο από ένα μέσο γερμανό.

Για το τρίτο που ρωτάς, θα πάς στις «οι προτιμήσεις μου» (τρίτο λινκ στην κορυφή) και στην πρώτη καρτέλα υπάρχει η επιλογή «Ειδοποίηση με e-mail σχετικά με αλλαγές στη συζήτηση της δικής μου σελίδας χρήστη», αν στην ίδια κατέλα έχεις δηλώσει κάποιο email θα λαμβάνεις ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιος σου αφήνει μύνημα.--Egmontaz συζήτηση 22:19, 30 Μαΐου 2009 (UTC)

Γίνεται (δεν συνίσταται όμως για συνδέσμους μέσα στα άρθρα) μπορείς να συνδέσεις π.χ. με το Αγγλικό άρθρο Generation X γράφοντας [[:en:Generation X|Generation X]] και φαίνεται Generation X. Προσοχή να μην ξεχάσεις την άνω κάτω τελεία στην αρχή. Αν δεν μπει ο σύνδεσμος μπαίνει στο πλάι ως διαγλωσσικός σύνδεσμος (interwiki) το οποίο είναι θεμιτό μόνο αν τα δύο άρθρα είναι αντίστοιχα στις δύο γλώσσες. Τώρα αν σε ένα άρθρο υπάρχει κόκκινος σύνδεσμος Generation X δεν είναι θεμιτό να μπει ο σύνδεσμος όπως σου είπα παραπάνω, είναι προτιμότερο να φαίνεται ότι δεν υπάρχει ώστε να το γράψει κάποιος στο μέλλον.--Egmontaz συζήτηση 22:34, 30 Μαΐου 2009 (UTC)

Παρακαλώ! Σου είπα για άρθρα, στο κουτάκι ή στη σελίδα χρήστη σου μπορείς να βάλεις τον σύνδεσμο. --Egmontaz συζήτηση 22:45, 30 Μαΐου 2009 (UTC)


Καλημέρα. Μια και έχω την κακή συνήθεια να διαβάζω τις συζητήσεις των άλλων, να ευχαριστήσω με τη σειρά μου για τις πληροφορίες περί γρεναδιέρων που έγραψες στον Egmontaz, ήταν εξαιρετικά διαφωτιστικές. --Ttzavaras 22:49, 30 Μαΐου 2009 (UTC)


Edit AEK[επεξεργασία κώδικα]

Αν η τελική θέση θεωρείται η θέση μετά τα play off δεν έχω αντίρρηση να αλλαχθεί. Θα ξανακάνω την αλλαγή. Costas78 14:35, 2 Ιουλίου 2009 (UTC)

ΑΕΚ Μπάσκετ[επεξεργασία κώδικα]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με μικρά γράμματα παρακάτω είναι το τμήμα της συζήτησης που βρίσκεται στη σελίδα του χρήστη "Dimitrisss" και αντέγραψα εδώ προς χάριν της νοηματικής συνέχειας της συζήτησης (για να μη χρειάζεται να βλέπει κανείς δύο σελίδες ταυτόχρονα). Το επίμαχο - και αδίκως μεγαλοποιηθέν - θέμα όλης αυτής της συζήτησης εστιάζεται σε τούτη την ασήμαντη αλλαγή

Γεια σου MedMan. Βλέπω εξακολουθείς να αναδυκνείεις την ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια Ελλάδας 1925, τη στιγμή που το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξεκίνησε το 1928 και από τότε και εντεύθεν αναγνωρίζονται οι πρωταθλητές Ελλάδας. Και μία απορία: Η ΑΕΚ ιδρύθηκε το 1924. Πότε πρόλαβε να δημιουργήσει τόσο καλή ομάδα μπάσκετ ώστε να «κατακτήσει» το πρωτάθλημα του 1925; Dimitrisss 20:41, 5 Ιουλίου 2009 (UTC)

Γεια σου, Dimitrisss. Κατ' αρχήν δεν συνεχίζω να βγάζω την ΑΕΚ πρωταθλήτρια 1925, μόλις χθές την πρωτοανέδειξα (την πρώτη προσθήκη την είχε κάνει άλλος χρήστης).

Λοιπόν ας σοβαρευτούμε: Κατ'αρχήν ελπίζω να διάβασες την υποσημείωση κάτω από τους μπασκετικούς τίτλους. Εκεί ενημέρωνα ότι επρόκειτο για "Πρωτάθλημα ΧΑΝ", που ήταν εκείνες τις παλιές εποχές συνηθισμένη πρωτοβουλία της οργάνωσης σε πολλά αθλήματα και κρίσιμος παράγοντας για τη διάδοσή τους. Επίσης λάβε υπ' όψιν σου πως η ΕΟΚ ιδρύθηκε το 1970, όπως και ότι από το 1928 μέχρι τότε τα πρωταθλήματα μπάσκετ τα διοργάνωνε η ΧΑΝ και αργότερα ο ΣΕΓΑΣ. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγώνες και τα πρωταθλήματα πριν την ίδρυση της ΕΟΚ διαγράφονται και τα κύπελλα πάνε στα σκουπίδια. Σύγκρινε πόσα πρωταθλήματα διαφόρων άλλων αθλημάτων είχαν διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της ΧΑΝ, πριν ιδρυθούν οι αντίστοιχες ομοσπονδίες. Κανείς δεν διανοήθηκε να τα αμφισβητήσει, απλά καταχωρήθηκαν ως "πρωταθλήματα ΣΕΓΑΣ" ή ΧΑΝ αντίστοιχα.

Το σάιτ της ομοσπονδίας (http://www.basket.gr/eok/history/gbasket.asp) μνημονεύει αυτό το πρωτάθλημα της ΑΕΚ, με τη διευκρίνιση ότι συμμετείχαν σχεδόν αποκλειστικά ομάδες της Αθήνας και διοργανώθηκε από την ΧΑΝ Αθηνών. Αυτό ήταν συνηθισμένο τότε και ως αρκετά αργότερα, λόγω δύσκολων μετακινήσεων και φτώχειας των σωματείων - σκέψου εκείνη την εποχή τι σωματεία υπήρχαν (και αν υπήρχαν) εκτός Αθηνών, σκέψου επίσης μέχρι πότε στο λαοφιλές ποδόσφαιρο διεξάγονταν χωριστό πρωτάθλημα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη και έπαιζαν μόνο οι νικητές μεταξύ τους. Το πρωτάθλημα του 1925 το μνημονεύει και η ιστοσελίδα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ (http://www.aek.gr/bas_history.asp) και μάλιστα -εκ παραδρομής μάλλον- το τοποθετεί το 1924.

Η ΑΕΚ έκανε ομάδα μπάσκετ άμεσα το 1924, την οποία στελέχωσαν καλοί αθλητές της εποχής. Άλλωστε και οι άλλες ομάδες δεν ήταν τίποτε το ιδιαίτερο, σκέψου επίσης πόσα σωματεία υπήρχαν εκείνο τον καιρό, που να διέθεταν τμήμα μπάσκετ. Επειδή μου αρκούν αυτά για να θεωρώ έγκυρο το πρωτάθλημα αυτό, θα το ξαναπροσθέσω στο άρθρο. Με τις πηγές που παρέθεσα, νομίζω πως έχω δίκιο. Επειδή όμως δεν με ενδιαφέρει να ανοίξω μέτωπο διαφωνίας, θα το καταχωρήσω αυτή τη φορά σε ξεχωριστή κατηγορία, ώστε να μην έχεις αντιρρήσεις εσύ ή κάποιος άλλος.

Φιλικά, --MedMan 00:30, 6 Ιουλίου 2009 (UTC)


Για να σοβαρευτούμε ακόμη περισσότερο αγαπητέ, το site της ΕΟΚ αναφέρει την ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια Αθηνών (και μάλιστα «αν θεωρείται» κιόλας) και όχι πρωταθλήτρια Ελλάδας. Ως εκ τούτου, δεν έχει καμία απολύτως δουλειά να προστεθεί στα πρωταθλήματα Ελλάδας. Dimitrisss 00:37, 6 Ιουλίου 2009 (UTC)

Πρώτον, δεν νομίζω να διάβασες - τουλάχιστον με τη δέουσα προσοχή - όσα έγραψα, γιατί ΑΝ τα διάβασες η απάντησή σου είναι άτοπη και αβάσιμη. Δεύτερον, αντεπιχειρήματα που να βασίζονται σε επίσημες ΠΗΓΕΣ δεν είδα. Τρίτον, όπως έγραψα στην πρώτη απάντησή μου εντάσσω τον τίτλο αυτό σε ξεχωριστή κατηγορία. Με την τωρινή διατύπωση δεν νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτισης ή διαγραφής του. Εντελώς φιλικά, νομίζω πως βιάστηκες λίγο να απαντήσεις πριν δεις την αλλαγή μου. --MedMan 00:52, 6 Ιουλίου 2009 (UTC)

Το πρωτάθλημα του 1924-25 δεν το διοργάνωσε καμία ΧΑΝ Αθηνών και δεν το κατέκτησε καμία ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα το διοργάνωσε η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης (έχε υπ' όψιν σου ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα το έφερε η ΧΑΝΘ, για την ακρίβεια ο διευθυντής της σωματικής αγωγής της, Αμερικανός Λιούις Ριτς).

Σύμφωνα με το βιβλίο «100 χρόνια μπάσκετ», εκδόσεις «Τρίποντο», Αθήνα 1991, σελίδα 192: ... Μάλιστα την περίοδο 1924-25 υπάρχουν περίπου 15 ομάδες και 350 αθλητές του μπάσκετ και τότε το τμήμα φυσικής αγωγής της ΧΑΝΘ διοργάνωσε με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ το πρώτο τοπικό πρωτάθλημα, στο οποίο πήραν μέρος η ΧΑΝΘ, ο Ηρακλής, ο Άρης, η Αρμενική Ένωση, ο ΒΑΟ, η Μακάμπι Θεσσαλονίκης και ο ΑΚΟΑΧ. Όλα τα παιχνίδια έγιναν στο ανοιχτό γήπεδο με εξώραφες μπάλες και τα παρακολούθησαν πολλοί θεατές. Μάλιστα, η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή στο παιχνίδι μικτών ομάδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα. Dimitrisss 01:05, 6 Ιουλίου 2009 (UTC)

Εξήγησε μου σε παρακαλώ γιατί μια έκδοση του περιοδικού "Τρίποντο" αποτελεί πιο αξιόπιστη πηγή είτε από την ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα της ΕΟΚ, είτε από το βιβλίο "Ενας αιώνας Μπάσκετ" του Τάκη Ευσταθίου στο οποίο βασίστηκε η καταγραφή της ιστορίας? Κι αν το πιστεύεις αυτό, γιατί δεν επικοινωνείς με την ΕΟΚ για να αλλάξει αυτό που εσύ θεωρείς λάθος? Όσο η ΕΟΚ το διατηρεί, έχω κι εγώ δικαίωμα να επικαλούμαι την ορθότητά του, θεωρώντας εύλογα ότι ΔΕΝ υπάρχει επισημότερη πηγή από την επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. Η φράση "Η ΧΑΝ Αθηνών το 1924 διοργάνωσε ένα πρωτάθλημα, που κέρδισε η ΑΕΚ. Αν αυτό θεωρηθεί ως πρώτο, η ΑΕΚ είναι η πρώτη πρωταθλήτρια Αθηνών." σημαίνει ότι ΔΕΝ αμφισβητείται η τέλεση του πρωταθλήματος, αλλά το ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Αθηνών εκείνης της σεζόν, ανοιχτό μένει ΜΟΝΟ το ερώτημα αν είναι η ΠΡΩΤΗ πρωταθλήτρια. Επίσης φανερά συνομολογείται η ύπαρξη "κάποιας" ΧΑΝ Αθηνών. Νομίζω ότι η άρτια γνώση Ελληνικών, σε συνδυασμό με μια προσεκτική ανάγνωση οδηγεί ακριβώς σε αυτό που εξάγω κι εγώ ως νόημα. Σε αυτά τα πλαίσια θα ήθελα μια εξήγηση γιατί μου αφαίρεσες την νέα καταχώριση (ως πρωταθλήματος Αθηνών). Παρεμπιπτόντως: Την ΧΑΝΘ την ξέρω πολύ καλά, όπως και το ρόλο της στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ - ΟΜΩΣ: ΧΑΝΘ σημαίνει απλά ΧΑΝ Θεσσαλονίκης και η οργάνωση ΧΑΝ (YMCA) είναι παγκόσμια και παίρνει κατά τόπους το όνομα της πόλης-έδρας. Η ύπαρξη της ΧΑΝΘ δεν αποκλείει την ταυτόχρονη ύπαρξη ΧΑΝ Αθηνών, άσχετα αν επιβίωσε μόνο η πρώτη ως τις μέρες μας. Το μπάσκετ στην Ελλάδα το έφερε η ΧΑΝ (γενικά) και ΟΧΙ η ΧΑΝΘ, η οποία απλά είχε την τύχη να είναι διαχρονικά η πιο επιτυχημένη (στο μπάσκετ) από τις διάφορες ΧΑΝ της χώρας. Ο πρώτος αγώνας μπάσκετ στην Ελλάδα διεξήχθη στο γήπεδο της ΧΑΝ Αθηνών το 1918 (Μια από τις πηγές που το αναφέρουν: http://www.sansimera.gr/archive/articles/show.php?id=44&feature=basketball_history ). Επικαλούμαι επίσης τους Κανονισμούς της Βικιπαίδειας, σχετικά με τη δυνατότητα διαγραφής καταχωρήσεων. Να θυμίσω τι προβλέπεται για τις αποδεκτές πηγές: "Βικιπαίδεια-Επαληθευσιμότητα: Τα άρθρα πρέπει να περιέχουν μόνο υλικό που έχει δημοσιευθεί από αξιόπιστες πηγές, ανεξάρτητα από εάν μεμονωμένοι συντάκτες βλέπουν εκείνο το υλικό ως αληθινό ή ψεύτικο." Σε παρακαλώ λοιπόν να ξαναδείς το μικρό αυτό θέμα που δημιουργήθηκε με μια δεύτερη, αντικειμενική ματιά και να επαναφέρεις το επίμαχο σημείο. Αν επιμένεις να πιστεύεις ότι καλώς διέγραψες την τελευταία μου καταχώριση στο θέμα, μη συνεχίζεις να διαφωνείς μαζί μου, αλλά παρέπεμψε το όλο ζήτημα σε έναν διαχειριστή, για να επικοινωνήσει εκείνος μαζί μου και να με πείσει για το ενδεχόμενο άδικό μου. Αν δεν αποκατασταθεί το κείμενο από σένα μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες, θα το κάνω μετέπειτα εγώ. Η συνέχιση της μεταξύ μας συζήτησης σε περίπτωση συνεχιζόμενης διαφωνίας πάνω σε ένα τόσο επουσιώδες ζήτημα θεωρώ πως είναι άσκοπη και τελούμενη "περί όνου σκιάς". Πάντα φιλικά, --MedMan 19:07, 6 Ιουλίου 2009 (UTC)


Δυστυχώς MedMan έχουμε διαφορετικές πηγές κι αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Δεν ξέρω ποιος και από ποιες πηγές έγραψε αυτό που έγραψε στο site της ΕΟΚ, εγώ τουλάχιστον σου έφερα πιο αναλυτικά στοιχεία, ποιοι σύλλογοι μετείχαν κλπ. Και μάλιστα είναι λίγα μπροστά στο υλικό που υπάρχει στο βιβλίο για το μπάσκετ τη συγκεκριμένη εποχή.

Το site που με παραπέμπεις («Σαν σήμερα») λέει για τον Μάικ Στεργιάδη στη ΧΑΝ Αθήνας, ότι ακριβώς λέει η δική μου πηγή, μόνο που το τοποθετεί στη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης!

Λαμβάνουμε υπ' όψιν τη φράση του site της ΕΟΚ «Η ΧΑΝ Αθηνών το 1924 διοργάνωσε ένα πρωτάθλημα, που κέρδισε η ΑΕΚ. Αν αυτό θεωρηθεί ως πρώτο, η ΑΕΚ είναι η πρώτη πρωταθλήτρια Αθηνών». Κι εγώ ρωτώ:

  • Από πότε η ΧΑΝ έγινε διοργανώτρια αρχή; (δεν αναφέρεται ο ΣΕΓΑΣ ή άλλος).
  • Από πότε και ως πότε υπάρχουν Πρωταθλήματα Αθήνας;
  • Γιατί να μην γράφουμε και για άλλα «πρωταθλήματα» και τουρνουά που έχουν κερδίσει κατά καιρούς οι ομάδες;

Σε όλα τα άρθρα όλων των συλλόγων στη Βικιπαίδεια αναφέρονται οι πανελλήνιοι και ευρωπαϊκοί τίτλοι τους και μόνο αυτοί. Εγώ δεν πρόκειται να το αναστρέψω και αν το κάνεις εσύ εγώ θα το αναστρέψω ξανά. (Όπως θα μεταθέσω και τα εφηβικά πρωταθλήματα από το παλμαρέ των ανδρών). Και θα το κάνω γιατί δεν θέλω η Βικπαίδεια να καταντήσει οπαδικό φόρουμ.

Επικαλείσαι τους Κανονισμούς της Βικιπαίδειας περί επαλιθευσιμότητας, τη στιγμή που κάνεις εσκεμμένο φάουλ τοποθετώντας την ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια Ελλάδας 1925, κάτι που φυσικά σου προσδίδει δόλο, αφού εν γνώσει σου έγραψες ένα ψέμα.

Στους διαχειριστές αν θέλεις να απευθυνθείς εσύ. Εγώ δεν πρόκειται να το κάνω. Άλλωστε, τελευταία, δεν διατηρώ και τις καλύτερες σχέσεις μαζί τους. (Αυτό ίσως σου φανεί χρήσιμο). Πολύ φιλικά (και ουδόλως... χουλιγκανικά), Dimitrisss 20:48, 6 Ιουλίου 2009 (UTC)Αφήνοντας την άσκοπη φιλολογία, θα απαντήσω στα ζητήματα που τίθενται απευθυνόμενος πλέον όχι στον χρήστη, αλλά στην κοινότητα:

1. "Από πότε η ΧΑΝ έγινε διοργανώτρια αρχή?"

Η ΧΑΝ ανέλαβε την οργάνωση και διάδοση αθλημάτων και τη διοργάνωση πρωταθλημάτων σε αρκετά αθλήματα εκτός του μπάσκετ. Ενδεικτικά αναφέρω το βόλει, το χάντμπολ και το πιγκ-πογκ. Η ΧΑΝ αναλάμβανε τις διοργανώσεις, γιατι απλούστατα δεν υπήρχε διοργανώτρια αρχή (αντίστοιχες ομοσπονδίες) ακόμα. Δεν απαιτεί παραπάνω από στοιχειώδη αντίληψη νομίζω για να κατανοήσει κανείς ότι πρέπει να ιδωθούν τα γεγονότα αυτά μέσα από το πρίσμα ΕΚΕΙΝΗΣ της εποχής.

2. "Από πότε και ως πότε υπάρχουν πρωταθλήματα Αθήνας?"

Πρωταθλήματα Αθήνας υπήρχαν σε ΟΛΑ σχεδόν τα αθλήματα εκείνη την εποχή (αρκεί και μόνο να θυμίσω το ποδόσφαιρο - αλλού, όπως π.χ. στο σκάκι υπάρχει ως σήμερα πρωτάθλημα Αθηνών). Η δυσκολία και το κόστος μετακινήσεων ανά την Ελλάδα σε ένα υποτυπώδες οδικό δίκτυο υπαγόρευε την ανάγκη περιστολής των μετακινήσεων κατά το δυνατό. ΦΥΣΙΚΑ και υπήρχαν πρωταθλήματα Αθηνών, όπως και Θεσσαλονίκης. Ενίοτε (όχι πάντα) οι νικητές και μόνο αυτοί έπαιζαν μεταξύ τους για να αναδείξουν τον υποτιθέμενο "Πρωταθλητή Ελλάδος" σε αυτό το κολοβό πρωτάθλημα. Για συμμετοχή της επαρχίας ούτε λόγος. Μολαταύτα μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κανείς να αμφισβητήσει αυτά τα ελλιπέστατα πρωταθλήματα.

3. "Γιατί να μην γράφουμε και για άλλα «πρωταθλήματα» και τουρνουά που έχουν κερδίσει κατά καιρούς οι ομάδες;"

Γιατί στο μεταξύ βγήκαμε από την (αθλητικά) πρωτόγονη εκείνη εποχή και διεξάγονται πλέον πανελλήνια πρωταθλήματα, στα οποία γίνεται κυρίως αναφορά. Τα πρωταθλήματα Αθηνών (και γενικότερα τα περιφερειακά πρωταθλήματα) ΕΙΧΑΝ αξία την εποχή που ΔΕΝ υπήρχαν πανελλήνιες διοργανώσεις. Γι' αυτό μετράνε τέτοιοι τίτλοι ΕΚΕΙΝΗΣ της εποχής, όχι όμως τωρινοί.

4. "Σε όλα τα άρθρα όλων των συλλόγων στη Βικιπαίδεια αναφέρονται οι πανελλήνιοι και ευρωπαϊκοί τίτλοι τους και μόνο αυτοί"

Φυσικά αυτό είναι ανακριβέστατο. Αν συγκρίνουμε π.χ. απλά το άρθρο της γερμανικής Βικιπαίδειας για το σύλλογο της Στουτγάρδης (VfB Stuttgart), βρίσκουμε στο παλμαρέ της: πρωταθλήτρια Βάδης-Βυρτεμβέργης, πρωταθλήτρια Βυρτεμβέργης, κυπελλούχος νοτίου Γερμανίας, φιναλίστ Λιγκ-καπ. Το άρθρο αυτό η ίδια η Βικιπαίδεια το βράβευσε ως ΠΡΟΤΥΠΟ / ΑΡΙΣΤΟ (exzellent). Το άρθρο είναι αυτό: http://de.wikipedia.org/wiki/VfB_Stuttgart

Η ελληνική Βικιπαίδεια στη σελίδα "Επιχείριση μετάφραση από Γερμανικά" αναφέρει: "Προτείνονται εδώ για μετάφραση άρθρα εξαιρετικής γλωσσικής ποιότητας και παρουσίασης, τα οποία χαρακτηρίστηκαν από τη γερμανόφωνη κοινότητα της βικιπαίδειας ως «εξαιρετικά» (Exzellente Artikel)." Το παρόν ανήκει σε αυτά, ο πλήρης κατάλογός τους είναι εδώ: http://de.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Exzellente_Artikel

5. "Εγώ δεν πρόκειται να το αναστρέψω και αν το κάνεις εσύ εγώ θα το αναστρέψω ξανά."

Ξανά??? Για τρίτη φορά και αφού το έχω διατυπώσει με τη μέγιστη ιστορική ακρίβεια ως προς την πηγή του? Να τολμήσω να μιλήσω για εμπάθεια? Κόλλημα? Τι?

6. "Όπως θα μεταθέσω και τα εφηβικά πρωταθλήματα από το παλμαρέ των ανδρών"

Για να πάνε πού? Υπάρχει ειδική σελίδα εφηβικών τμημάτων των συλλόγων και δεν το ξέρω? Μέχρι τώρα χωρίζαμε τους τίτλους κάθε συλλόγου (λογικά) ανά άθλημα, σε κάθε άθλημα περαιτέρω ανά φύλο (τίτλοι ανδρών - τίτλοι γυναικών). Τώρα δηλαδή θα τους χωρίζουμε περαιτέρω και ανά ηλικία? Όχι δα.

7. "Και θα το κάνω γιατί δεν θέλω η Βικπαίδεια να καταντήσει οπαδικό φόρουμ."

Στο σημείο αυτό == ΑΠΑΙΤΩ == να μάθω ΠΩΣ, ΠΟΤΕ και με ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ κάποια ως τώρα ενέργειά μου σε αυτό ή ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άρθρο ή σημείο της Βικιπαίδειας συνέβαλε στην κατεύθυνση να γίνει αυτή "οπαδικό φόρουμ" !!! Πού, σε ποιο σημείο μεταξύ όλων των αλλαγών μου συναντά κανείς ΟΧΙ οπαδισμό, αλλά ΕΣΤΩ ΕΝΑ ψήγμα υποκειμενικότητας? Και πολύ περισσότερο ποια ενέργειά μου προξένησε τέτοια ζημιά, ώστε να μιλάμε για "ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ" !!!!!!!

8. "Επικαλείσαι τους Κανονισμούς της Βικιπαίδειας περί επαλιθευσιμότητας, τη στιγμή που κάνεις εσκεμμένο φάουλ τοποθετώντας την ΑΕΚ ως πρωταθλήτρια Ελλάδας 1925, κάτι που φυσικά σου προσδίδει δόλο, αφού εν γνώσει σου έγραψες ένα ψέμα."

Η κατάσταση εμφανώς χειροτερεύει. Κάνω εσκεμμένα φάουλ επειδή ακολουθώ μια πληροφορία από ΕΓΚΥΡΗ και ΕΠΙΣΗΜΗ πηγή, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί??? Επιπλέον διορθώνω ΔΥΟ φορές τη διατύπωση, ώστε να γράφω τελικά πανομοιότυπα (και όχι μόνο με το ίδιο πνεύμα) με την πηγή, μήπως και γίνει αρεστό τελικά το κομμάτι αυτό στον συγκεκριμένο χρήστη. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ αναπόδεικτα και απροκάλυπτα πλέον με ΔΟΛΟ (ήδη η τρίτη προσωπική επίθεση, μετά τις 2 στην παραπάνω παράγραφο) και μου προσάπτεται ότι ΨΕΥΔΟΜΑΙ (4η επίθεση).

Συμπέρασμα:
Δεν γνωρίζω τι είδους εμπάθεια έχει κυριεύσει τον εν λόγω χρήστη, δεν με ενδιαφέρει αν έχει ψυχολογικά προβλήματα ή αν θεραπεύει εδώ μέσα την ασημαντότητα της κανονικής του ζωής. Ασχολήθηκα ευκαιριακά (στον περιστασιακό ελεύθερο χρόνο μου, καθότι είμαι επιστήμονας και επώνυμος στο περιβάλλον μου) με την ελληνική βικιπαίδεια (ως Έλλην) στο περιθώριο της αντίστοιχης ενασχόλησης μου με την γερμανική Βικιπαίδεια. Έχω πιθανότατα τα διπλά του χρόνια, βεβαιότατα πολλαπλάσια μόρφωση (πολυετή μεταπτυχιακά, μάστερ κ.ά.) και ευφυία και δεν έχω δεχθεί προσβολές από σημαντικότατους επώνυμους πολίτες αυτού του τόπου, για να ανεχθώ να το υποστώ τώρα. Ειλικρινά όμως με παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον, θα αναθεωρήσω σοβαρά τη συνέχιση της παρουσίας μου στην ελληνική Βικιπαίδεια.

Ίσως θα έπρεπε η Βικιπαίδεια πέραν των κανόνων λειτουργίας της να θυμίζει στους χρήστες και τον οικουμενικό κανόνα χρήσης του διαδικτύου: Όταν απευθυνόμαστε σε άλλα πρόσωπα - καίτοι κρυμμένοι πίσω από τη διαδικτυακή ανωνυμία ενός ψευδωνύμου - οφείλουμε να απευθύνουμε στους άλλους τέτοιο λόγο ΚΑΙ σε μορφή ΚΑΙ σε γλωσσικό ύφος ΚΑΙ σε περιεχόμενο, που θα του απευθύναμε και δια ζώσης αν τον είχαμε μπροστά μας. Είναι θεωρώ ο πολυτιμότερος κανόνας του διαδικτύου, τον οποίο στη μακρά πορεία μου απαρεγκλίτως τήρησα, ουδέποτε εκφράζοντας κάτι που δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω και κατά πρόσωπο.

Ζητώ από τους διαχειριστές να επανακληθεί στην τάξη ο χρήστης αυτός και να του γίνει αυστηρότατη σύσταση να ΜΗΝ ασχοληθεί ξανά ούτε μαζί μου, ούτε με τα γραφόμενά μου. Δόξα τω Θεώ υπάρχουν εδώ μέσα αρκετοί σωτήρες, που θα λυτρώσουν τη Βικιπαίδεια από τον "τυφλό οπαδισμό" μου και τα "ψεύδη" μου και θα τη σώσουν από την "κατάντια" που εγώ απεργάζομαι γι' αυτήν - ο συγκεκριμένος χρήστης ας ψάξει πλέον αλλού. Ζητώ επίσης να δει κάποιος διαχειριστής την ουσία της διαφωνίας (δηλ. την ταμπακέρα) και πολιτισμένα να μου πει αν έχω άδικο και σφάλλω, σε ποιό σημείο συμβαίνει αυτό ή σε αντίθετη περίπτωση να μου εγκρίνει την επαναπροσθήκη του εν λόγω κομματιού. Είμαι (φυσικά) δεκτικός σε κάθε καλόπιστη και νουνεχή κρίση. Με εκτίμηση, --MedMan 03:15, 7 Ιουλίου 2009 (UTC)

ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ, ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΩΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ 1925 ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟ 8 ΣΕ 9, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΕΒΗ. ΕΦΕΡΕΣ ΣΑΝ ΠΗΓΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΑΣ) ΤΟ 1924.

ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΓΑΤΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ «ΣΤΗ ΜΑΚΡΑ ΣΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΩΣ ΤΗΡΕΙΣ»).

ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΕΠΩΝΥΜΟΣ, Η ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ ΕΜΟΥ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΑ ΠΟΛΥΕΤΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΣΤΕΡ ΣΟΥ, Η ΕΥΦΥΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ. ΘΑ «ΨΑΞΩ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟΥ» ΟΠΩΣ ΜΕ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΔΩ.

Υ.Γ. (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ): ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΤΗ ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ «ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ Τ' ΟΝΟΜΑ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΗ ΧΑΡΗ». ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ! Dimitrisss 04:28, 7 Ιουλίου 2009 (UTC)

Μια παράκληση μόνο (τώρα που είναι ακόμα νωρίς), να ηρεμήσετε και οι δύο, να σταματήσουν οι εκατέρωθεν προσωπικές αναφορές και να επιστρέψει η συζήτηση στην ουσία του θέματος. Ευχαριστώ. VJSC263IO 04:08, 7 Ιουλίου 2009 (UTC)

Παρακαλώ και εγώ η συζήτηση να σταματήσει εδώ γιατί έχει ξεφύγει. Ο ρόλος τον διαχειριστών δεν είναι να κάνουν τους διαιτητές. Οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί ούτε οφελούν ούτε πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα. Με όποια σειρά ειπώθηκαν παρακαλώ να ανακληθούν και να αφεθεί η συζήτηση για αργότερα. --Egmontaz συζήτηση 10:52, 7 Ιουλίου 2009 (UTC)

Kriegsmarine[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Να... θυμώσω όταν βλέπω ένα άρθρο να βελτιώνεται; Θα έπρεπε να ήμουν τρελός ή τουλάχιστον ακατάλληλος για το εγχείρημα! Δεν ξέρω αν είμαι ερωτευμένος με το... κόμμα (είναι και ουδέτερο, να ήταν θηλυκό τουλάχιστον!) αλλά πιστεύω πως το βάζω όταν χρειάζεται - σίγουρα όχι για να χωρίσω το υποκείμενο από το ρήμα, όπως συχνότατα το βλέπω αλλού... Όσο για γερμανικά, τα δικά μου είναι επιπέδου... kindergarten (και βγάλε!) - μόνο να τα προφέρω λόγω μουσικής ενασχόλησης παλαιότερα. Θα σε παρακαλούσα, λοιπόν, να κάνεις όσες διορθώσεις κρίνεις σκόπιμο και μη φοβάσαι, δεν πρόκειται να παρεξηγηθώ, αντίθετα το εκτιμώ ιδιαίτερα. Ευχαριστώ για το μήνυμα και την όποια συνεργασία ήθελε προκύψει μέσα από τη ΒΠ! SFriendly.svg --Ttzavaras 18:55, 6 Ιουλίου 2009 (UTC)


Η Πηγή[επεξεργασία κώδικα]

Η πηγή που παρέθεσες σε αντίθεση των όσων ισχυρίζεσαι αναφέρει ρητά πως 1963 Η ΑΕΚ κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα Α' Εθνικής Ανδρών. Συνεπώς με κανένα τρόπο δεν αποδεικνύει τα λεγόμενά σου. Υποδεικνύει πως έκανες εσκεμμένη καταχώρηση λανθασμένης πληροφορίας, κάτι που απαγορεύεται από την πολιτική της Βικιπαίδειας. Θεώρησέ το αυτό ως προειδοποίηση--The Elder 23:34, 7 Ιουλίου 2009 (UTC)

Ανοικτή επιστολή προς διαχειριστή The Elder και προς την Κοινότητα[επεξεργασία κώδικα]

(ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ)

Η μόνη ως τώρα παρέμβαση διαχειριστή στη σελίδα μου (αναδημοσίευση):
Η Πηγή
Η πηγή που παρέθεσες σε αντίθεση των όσων ισχυρίζεσαι αναφέρει ρητά πως 1963 Η ΑΕΚ κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα Α' Εθνικής Ανδρών. Συνεπώς με κανένα τρόπο δεν αποδεικνύει τα λεγόμενά σου. Υποδεικνύει πως έκανες εσκεμμένη καταχώρηση λανθασμένης πληροφορίας, κάτι που απαγορεύεται από την πολιτική της Βικιπαίδειας. Θεώρησέ το αυτό ως προειδοποίηση--The Elder 23:34, 7 Ιουλίου 2009 (UTC)
Του ιδίου στο σημειωματάριο διαχειριστών:
Η πηγή που παραθέτει ο χρήστης ως επίρρωση των λόγων του πάσχει, στην πραγματικότητα λέει τελείως αντίθετα πράγματα. Συνεπώς είναι εσκεμμένη καταχώρηση λανθασμένων πληροφοριών, οι δε χαρακτηρισμοί είναι όντως κατά προσωπικότητας--The Elder 23:28, 7 Ιουλίου 2009 (UTC)


Σχετικά με την επίμαχη προσθήκη[επεξεργασία κώδικα]

Η πηγή που παρέθεσα αναφέρει πράγματι ακριβώς ότι λες: "1963 Η ΑΕΚ κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα Α' Εθνικής Ανδρών". Μόνο που θα μου επιτρέψεις να πω πως δεν δίνεις την σωστή ερμηνεία. Κατ' αρχήν αυτό που αναφέρει ΔΕΝ έρχεται σε αντίθεση με όσα αντέγραψα από την πηγή (και ΟΧΙ "ισχυρίζομαι"). Αναφέρει πως η ΑΕΚ το 1963 κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα από ιδρύσεως Α' Εθνικής. Το μπάσκετ όμως στην Ελλάδα δεν ξεκίνησε το 1963, ήδη η Βικιπαίδεια φιλοξενεί τους τίτλους από το 1928, απλά μεταξύ 1928-1963 λεγόταν Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και διεξαγόταν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ. Πριν το 1928 διεξάγονταν τοπικού χαρακτήρα πρωταθλήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ενίοτε οι δύο νικητές έπαιζαν μεταξύ τους για να βγει κάποιος "εν είδει" πρωταθλητής Ελλάδος.
Κατ' αντιστοιχία στο ποδόσφαιρο το πρώτο πρωτάθλημα Α' Εθνικής διεξήχθη το 1959-60 με νικητή τον ΠΑΟ και αντίστοιχα θα βρεις πηγές που αναφέρουν "1960 Ο ΠΑΟ κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα Α' Εθνικής Ανδρών", που είναι εξίσου σωστό. Όμως κανείς δεν αμφισβήτησε τα προηγούμενα πρωταθλήματα, ούτε τα πανελλήνια (1927-1959), ούτε τα παλαιότερα πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ, μάλιστα κι αυτά φιλοξενούνται στην αντίστοιχη σελίδα της Βικιπαίδειας [2]. Και φιλοξενούνται εκεί ακόμα και πρωταθλήματα ΦΑΝΕΡΑ ανεπίσημα και καθόλου πανελλήνια, όπως αυτά μεταξύ 1905 και 1912. Χαρακτηριστικό απόσπασμα: "...διοργάνωση του πρώτου πρωταθλήματος με την συμμετοχή του Εθνικού Αθηνών, Πανελλήνιου και Πειραϊκού. Μέχρι το 1912 διοργανώνεται συνεχώς πρωτάθλημα με συμμετοχή πάντα ομάδων, άλλοτε τριών άλλοτε έξι (1910), από την Αττική...". Αυτά γιατί έγιναν δεκτά (πρωτάθλημα όπου συμμετείχαν μόνο 3 αθηναϊκές ομάδες...), όταν μάλιστα όπως τονίζεται "...δεν είναι διευκρινισμένο πλήρως αν τα διοργάνωσε όλα τα πρωταθλήματα ο ΣΕΓΑΣ ή κάποια από αυτά τα σωματεία..."? Κατ' αντιστοιχία με το επιχείρημα του χρήστη Dimitrisss ότι "το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε 3 χρόνια αργότερα, το 1928" μπορώ κι εγώ να επισημάνω πως στο ποδόσφαιρο το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε επίσης το 1927-28" και κατέκτησε ο Άρης. Να διαγράψουμε κι από αυτή τη σελίδα όλα τα προηγούμενα?
Από ότι μόλις είδα έβαλες το επίμαχο σημείο ως υποσημείωση στους πανελλήνιους τίτλους σαν σολομώντεια λύση. Προσωπικά δεν με πειράζει, εδώ που φτάσαμε θα το καταλάβαινα να το αφαιρέσεις και τελείως. Θα μπω όμως στον πειρασμό να ρωτήσω: Αφού το έβαλες - έστω ως υποσημείωση - στα πανελλήνια πρωταθλήματα, τι κακό βρίσκεις, σε σύγκριση και με αυτά που συμβαίνουν στην σελίδα του ποδοσφαίρου, στην τελευταία δική μου διορθωμένη καταχώρηση της 00:43, 6 Ιουλίου 2009 (ρίξε μια ματιά), που δεν το κατέτασσε ΚΑΝ στα πανελλήνια, αλλά ξεχωριστά, ως πρωτάθλημα Αθηνών?
Για να συσχετίσεις χρονικά στο μυαλό σου τις αλλαγές με τη διαφωνία (μπορείς άλλωστε να το δεις και από τα timestamps): Μέχρι και αυτή την δεύτερη διόρθωση που έκανα (σε πρωτάθλημα Αθηνών) η συζήτηση ήταν απόλυτα πολιτισμένη (σβήνοντας ΑΥΤΗΝ την έκδοσή μου ο Dimitrisss έστειλε παράλληλα και την προσβλητική - κατ' εμέ- απάντηση, που με ώθησε να αντιδράσω). Μάλιστα έκανα τις δύο διορθώσεις ακριβώς παρακινούμενος από τις προηγούμενες ενστάσεις του χρήστη, πράγμα που από μόνο του αποτελεί ένδειξη, πως ομολογούσα το ως τότε λάθος μου. Αν είχα σκοπιμότητα όπως μου καταλογίστηκε από εκείνον και ΔΥΣΤΥΧΩΣ κι από σένα ("...έκανες εσκεμμένη καταχώρηση λανθασμένης πληροφορίας...") θα ειχα βάλει ξανά αυτούσιο αυτό που αφαιρέθηκε. Το γεγονός των τροποποιήσεων και της επανειλημμένης επικοινωνίας με τον χρήστη που μου επισήμανε το λάθος νομίζω πως δείχνει ΚΑΘΑΡΑ ότι δεν είχα σκοπιμότητα. Λάθη νομίζω έχετε κάνει όλοι, είναι όμως άλλο να μου καταλογίζεται ΔΟΛΟΣ σε ένα λάθος μάλιστα τόσο ασήμαντο, σε σχέση με την συνολική μου συνεισφορά στη Βικιπαίδεια. Μάλιστα στο λάθος αυτό οδηγήθηκα προσπαθώντας να βελτιώσω το αντίστοιχο γερμανικό άρθρο, συμβουλευόμενος μεταξύ άλλων την ελληνική και αγγλική έκδοση. (ΣΗΜ. Στη γερμανική Βικιπαίδεια τα άρθρα για ΟΣΦΠ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ, στα οποία επίσης έκανα μικροδιορθώσεις, είναι από καλά έως άριστα, σε αντίθεση με το φτωχό - ΠΡΙΝ τη συνεισφορά μου - άρθρο της ΑΕΚ, όπου έκανα μεγάλη για τα δεδομένα του ελεύθερου μου χρόνου προσπάθεια να το φτάσω εδώ:ΜΕΤΑ, αλλά ακόμα έχει δουλειά). Στο αγγλικό, όπου δεν συμμετέχω, βρήκα τον τίτλο του 1925 (βλέπε κείμενο και πίνακα), μάλιστα ως πανελλήνιο (!), εξ ου και το αρχικό μου λάθος. Η ένσταση του Dimitrisss με οδήγησε σε αναζήτηση πηγών (ΕΟΚ), γι αυτό οι επόμενες δύο καταχωρήσεις είχαν διευκρινιστικές υποσημειώσεις.

Σχετικά με τις εις βάρος μου κατηγορίες[επεξεργασία κώδικα]

Αν μολαταύτα επιμένεις να μου προσάπτεις δόλο, ότι δηλαδή ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ έκανα την αλλαγή αυτή, σε παρακαλώ να το στοιχειοθετήσεις, αλλιώς (προσωπική κατηγορία χωρίς αποδείξεις) είναι σαν να κάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ ότι έκανε και ο Dimitrisss και που - για λόγο που δεν κατανοώ - εσύ επιρρίπτεις σε μένα ("...οι δε χαρακτηρισμοί είναι όντως κατά προσωπικότητας..."). Ξαναδιαβάζοντας ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το διάλογο θα δεις ότι ως το σημείο που μου διαγράφει την τελευταία μορφή της καταχώρησης δεν προμηνυόταν τίποτε. Τότε παράλληλα με τη διαγραφή, μου έστειλε απάντηση, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
1. δεν θέλω η Βικπαίδεια να καταντήσει οπαδικό φόρουμ. Όταν αυτό το αναφέρει σε συσχετισμό με δική μου πράξη ΣΑΦΩΣ και σημαίνει ότι θεωρεί πως ΕΓΩ το καταντώ οπαδικό φόρουμ, ήτοι αποτελεί μομφή εναντίον μου.
2. κάνεις εσκεμμένο φάουλ . Μου επιρρίπτει ευθέως πρόθεση, αναιτιολόγητα και αναπόδεικτα.
3. κάτι που φυσικά σου προσδίδει δόλο. Τρίτη άμεση επίθεση επί προσωπικού, προσβλητική και φυσικά το ίδιο αναίτια.
4. εν γνώσει σου έγραψες ένα ψέμα. Και νέα προσωπική επίθεση, πάντα αναίτια.
ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ και είναι άλλωστε καταγεγραμμένο, πως μέχρι τώρα η συζήτηση από μέρους μου ήταν υποδειγματική ! Τι συνέβη μετά? Φυσικά ενοχλήθηκα από τα ανωτέρω. Τι απάντησα? Ανάμεσα σε μια φράση-προς-φράση απάντηση στα επιχειρήματά του, γράφω:
1. Να τολμήσω να μιλήσω για εμπάθεια? Κόλλημα? Τι?. Αυτό με αφορμή την παρατήρησή του ότι και να αλλάξω κάτι, αυτός απλά θα το ξαναλλάξει. ΠΡΟΣΕΞΕ την ερωτηματική μορφή (ως γνωστό η ερώτηση αποτελεί δηλωτικό απορίας και όχι θέση) των λόγων μου.
2. Δεν γνωρίζω τι είδους εμπάθεια έχει κυριεύσει τον εν λόγω χρήστη, δεν με ενδιαφέρει αν έχει ψυχολογικά προβλήματα ή αν θεραπεύει εδώ μέσα την ασημαντότητα της κανονικής του ζωής. Εμφανώς οι εκφράσεις "ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ τι...", "ΑΝ έχει...", "ΑΝ θεραπεύει..." ονομάζονται γραμματικά υποθετικές και ο λόγος που τις εκφέρει αντίστοιχα υποθετικός, ΔΗΛΑΔΗ δηλωτικός απορίας ή αμφιβολίας σύμφωνα με τη νεοελληνική γραμματική.
Αυτά είναι τα μοναδικά σημεία της μακροσκελούς απάντησής μου για τα οποία θα μπορούσα ενδεχομένως να κατηγορηθώ. ΟΜΩΣ πρέπει να σημειώσω εδώ ότι στην πραγματική ζωή έχουν υπάρξει βασισμένα σε παρόμοιες εκφράσεις μέχρι και αστικά δικαστήρια με πρωταγωνιστές επώνυμους - οι σχετικές ειδήσεις παρουσιάστηκαν και στα κανάλια. Επειδή γνωρίζω κάποια νομικά θέματα και παράλληλα είχα μάθει την τύχη μιας τέτοιας αγωγής, σε πληροφορώ πως η απόφαση εκείνη είχε αποφανθεί πως ο υποθετικός και ο ερωτηματικός λόγος, επειδή υποδηλώνουν αμφιβολία και όχι βεβαιότητα, δεν συνιστούν μείωση της προσωπικότητας όπως ήταν το κατηγορητήριο (ΔΕΝ αποτελούν προσωπική επίθεση δηλαδή), αλλά επιτρέπονται στα πλαίσια της ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών. Με άλλα λόγια μπορώ να κάνω αγωγή και να την κερδίσω αν κάποιος μου πει "Είσαι ηλίθιος", δεν μπορώ να κάνω όμως τίποτε αν μου πει "Μήπως είσαι ηλίθιος?" Καλώς ή κακώς αυτοί είναι οι νόμοι μας (dura lex sed lex). Πες μου λοιπόν αν θεωρείς σωστό να με κατηγορείς για κάτι που στην έξω ζωή αποτελεί δημοκρατικό μου δικαίωμα και ελευθερία έκφρασης. Δεν φαντάζομαι κάποιος εδώ στο διαδίκτυο, το διαφημιζόμενο ως το δημοκρατικότερο μέσον, να προβεί σε πράξη που θα το κάνει λιγότερο δημοκρατικό.
Ενώ είχα ζητήσει τη συνδρομή κάποιου διαχειριστή, δέχθηκα νέα απάντηση από τον ίδιο χρήστη, όπου γράφει (με όλο το κείμενο bold και κεφαλαίο):
1. ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ, ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ.... Επανάληψη σε ευθύ καταφατικό λόγο των κατηγοριών προς το πρόσωπό μου.
2. ...ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΥΝΕΒΗ. Και αυτή η φράση μου καταλογίζει ευθέως δόλο. Αν ήταν εν γνώσει μου δεν θα το άλλαζα ΑΜΕΣΑ μετά την πρώτη κόσμια παρέμβασή του. Ήδη ανέλυσα παραπάνω πώς έγινε το αρχικό λάθος.
3. ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΓΑΤΑ.... Χρειάζεται να αναλύσω αν είναι προσβλητικό ή όχι?
4. ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙΣ.... Οι ευθείες προσβολές του σημείου 1 σε επανάληψη.
5. ...ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ. Ως παραλήρημα εννοείται η επιχειρηματολογία μου. Και εδώ έχουμε προσβολή σε βάρος μου.
6. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ... και ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ. Η ειρωνία δεν απαγορεύεται, ούτε διώκεται βάσει του ίδιου σκεπτικού που ανέφερα περί δημοκρατικής έκφρασης, αλλά η κρίση για το ποιόν τιμά και ποιόν προσβάλλει το συγκεκριμένο φρασεολόγιο επαφίεται στον αναγνώστη.
Στο μεταξύ είχα καταφύγει, όπως προείπα, στο Σημειωματάριο διαχειριστών, ζητώντας βοήθεια για την αναίτια επίθεση που δέχθηκα. Ο χρήστης Dimitrisss και σε αυτή τη σελίδα και παρ' όλες τις παραινέσεις τρίτων να σταματήσει, συνέχισε (θα παραλείψω τις ήδη προαναφερθείσες κατηγορίες, που τις επαναλαμβάνει όλες για πέμπτη (!) συνολικά φορά):
1. ο κύριος Επιστήμων μυγιάστηκε. Δεν είναι δα ο πρώτος που επιχείρησε τέτοιες αλχημείες! Είναι ακριβώς οι ίδιες αλχημείες που κάνει εδώ και πολύ καιρό ο κάθε πικραμένος οπαδός (γραβατωμένος ή μη) ή ο κάθε «Επιστήμων» (με τη Σαλιαρέλεια του όρου έννοια). Χρειάζεται να πω αν είναι προσβλητικό σε βάρος μου?
2. Έχει πλάκα βέβαια η φράση του κύριου Επιστήμονα «Ζητώ από τους διαχειριστές να επανακληθεί στην τάξη ο χρήστης αυτός» (Μπαμπά, μπαμπά, αυτός με είπε χαζό. Δείρτον!). Χωρίς λόγια.
3. Μπα; Θα κάνει υψηλή κριτική..., ώστε να γράφει ότι του καπνίσει, Απορώ πώς το δέχεστε αυτό. Εδώ βέβαια δεχτήκατε άλλα κι άλλα, Lemur12:"να τελειώσει η ιστορία" -> Απάντηση:Ίσως τώρα να αρχίζει η ιστορία. Αντιπαρέρχομαι την ειρωνεία προς εμένα, μετά τα όσα προηγήθηκαν. Κατηγορία κατά των διαχειριστών και δήλωση που προαναγγέλει συνέχεια?
Αν μετά από όλα αυτά, The Elder, θεωρείς σκόπιμο να ψέξεις ΕΜΕΝΑ (και μόνο), τόσο για την παρέμβαση στο άρθρο και το δόλιο ή μη της πράξης μου, όσο και για την παρεκτροπή από την επιτρεπόμενη συμπεριφορά, σε παρακαλώ να αναθεωρήσεις τις απόψεις σου αυτές ή να τις στηρίξεις με σαφή και βάσιμα επιχειρήματα, όπως έπραξα εγώ. Ειδάλλως θα είμαι υποχρεωμένος να σου επιστρέψω την προειδοποίηση, που μου απηύθυνες ως - κατ' εμέ - απαράδεκτη και αβάσιμη.

Με το χέρι στην καρδιά[επεξεργασία κώδικα]

Δέχομαι εντούτοις το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί, αφού:
1. Αναγνωρίζω πως τα δύο σημεία όπου χρησιμοποίησα εκφράσεις εν βρασμώ, και παρ' όλο που τυπικά ως ερωτήσεις ή υποθέσεις δεν είναι τιμωρητέα, εντούτοις ήταν ικανά να δημιουργήσουν αρνητικά συναισθήματα στον αποδέκτη και να νιώσει αυτός προσβεβλημένος. Υπό αυτό το πνεύμα και με αυτό το στόχο (αλλά με τυπικά νόμιμο τρόπο) δέχομαι ότι το έπραξα.
2. Αναγνωρίζω πως δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός πως προκλήθηκα (ή ένοιωσα να προκαλούμαι - όπως το βλέπει κανείς) πρώτος, για να αντιδράσω κατά τον τρόπο που το έκανα.
3. Γνωρίζω πως δεν τιμά κανέναν να εμπλέκεται σε καβγάδες, είτε φταίει, είτε όχι, είτε στο διαδίκτυο, είτε στην καθημερινή ζωή. Πρώτον απ' όλους δεν τιμά εμένα, που επέτρεψα στον εαυτό μου τέτοιο ολίσθημα συμπεριφοράς, τη στιγμή μάλιστα που επικαλούμαι τη μόρφωση και κοινωνική μου θέση.
4. Σε καμμία περίπτωση δεν σκοπεύω με το παρόν να στήσω λαϊκή δίκη είτε να αναζητήσω αθώους κι ενόχους, ούτε επιθυμώ να μπει κάποιος από σας στη λογική να το κάνει. Νιώθω ότι ως μεγαλύτερος φέρω εγώ την ευθύνη να προτείνω να λήξει η διένεξη αυτή. Στο πνεύμα αυτό τείνω ειλικρινή χείρα συμφιλίωσης στον χρήστη Dimitrisss, τον καλώ να το θεωρήσει κι αυτός όπως κι εγώ ατυχές συμβάν μιας κακιάς στιγμής και - άσχετα από τη δική μου τύχη - επιθυμώ να μην τεθεί καν σκέψη τιμωρίας του. Ανεξάρτητα από τον μεγαλύτερο αυθορμητισμό του ως νεώτερου, έχω δει και την αξιοπρόσεκτη συνεισφορά του σε πολλά σημεία της Βικιπαίδειας, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικά χρήσιμο στην κοινότητα. Άλλωστε θεωρώ πως η ελληνική Βικιπαίδεια στην προσπάθεια που κάνει να πλησιάσει τις καλύτερες ξένες ΚΑΙ χωράει ΚΑΙ χρειάζεται ΟΛΟΥΣ, όσοι μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό το σκοπό.
5. Δεσμεύομαι πως δεν θα απασχολήσω αρνητικά την κοινότητα στο μέλλον μη επιτρέποντας στον εαυτό μου να παρασυρθεί σε λάθη ξανά. Ακόμα και αν προκληθώ ή αισθανθώ μειωμένος μελλοντικά εξ οιασδήποτε αφορμής, είτε θα διατηρήσω από μέρους μου στάση τέτοια, που να με τιμά και να αντανακλά επάξια την προσωπικότητά μου και όχι ταπεινές στιγμιαίες ορμές, είτε θα σιωπήσω τελείως κωφεύοντας σε τυχόν επιλήψιμες συμπεριφορές άλλων.
6. Ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως - Διαχειριστές και Χρήστες - όσους ανταποκρίθηκαν συμμετέχοντας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η διένεξη αυτή, ανεξάρτητα από τη στάση τους ή το μέγεθος της συνεισφοράς τους. Ζητώ συγνώμη για το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί στην προκληθείσα αναστάτωση, καθώς και για το χρόνο που χρειάστηκε να θυσιάσουν εδώ σε βάρος άλλων, πιο δημιουργικών δραστηριοτήτων.
7. Θέλω να υπογραμμίσω, πως μοναδικός σκοπός του παρόντος ήταν η ανάγκη να εκφράσω το συναίσθημα πικρίας και αδικίας που ένιωσα, όταν μου επερρίφθη δόλος για το - όποιο - λάθος μου. Πείτε το πληγωμένη υπερηφάνια, πείτε το ποντιακό κεφάλι, ένιωσα να φαρμακώνομαι κι αντέδρασα όπως αντέδρασα.

Ζητώ την κατανόηση για το μακροσκελέστατο του κειμένου και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όσους αφιέρωσαν την δέουσα προσοχή διαβάζοντάς το.
Με εκτίμηση, Βασίλης --MedMan 02:56, 9 Ιουλίου 2009 (UTC)

Χρησιμοποιείς μια πηγή που λέει ότι αν, αν θεωρήσει κανείς ως σημείο έναρξης το 1924, τότε και τα λοιπά και τα λοιπά. Αυτό σημαίνει απλά ότι χρησιμοποίησες μια υπόθεση ως de facto πληροφόρηση. Αυτό είναι εσκεμμένη καταχώριση λανθασμένης πληροφορίας.Όσον αφορά στην προσωπική επίθεση που έκανες στον χρήστη Dimitrisss, γιατί την έκανες, δεσμεύομαι από τα ρηθέντα σου να μην επεκταθώ, τον καλώ να το θεωρήσει κι αυτός όπως κι εγώ ατυχές συμβάν μιας κακιάς στιγμής και να μείνει το θέμα εδώ. Σας ευχαριστώ αμφότερους για την κατανόηση--The Elder 07:33, 9 Ιουλίου 2009 (UTC)


Καλογερόπουλε δεν ξέρω αν είσαι προβληματικός. Ούτε ξέρω αν είσαι ψυχάκιας. Δεν σε κατηγορώ για τίποτα φυσικά. Σύμφωνα με τον γλωσσολόγο Μάγο της φυλής, Εμφανώς οι εκφράσεις "ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ τι...", "ΑΝ έχει...", "ΑΝ θεραπεύει..." ονομάζονται γραμματικά υποθετικές και ο λόγος που τις εκφέρει αντίστοιχα υποθετικός, ΔΗΛΑΔΗ δηλωτικός απορίας ή αμφιβολίας σύμφωνα με τη νεοελληνική γραμματική.

Επίσης Καλογερόπουλε, να σε ρωτήσω κάτι: Μήπως είσαι ηλίθιος; Έλα πια, αρπάχτηκες αμέσως! Σύμφωνα με τον νομικό Μάγο της φυλής, ο ερωτηματικός λόγος, επειδή υποδηλώνουν αμφιβολία και όχι βεβαιότητα, δεν συνιστούν μείωση της προσωπικότητας όπως στο κατηγορητήριο (ΔΕΝ αποτελούν προσωπική επίθεση δηλαδή), αλλά επιτρέπονται στα πλαίσια της ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών.

Και πού να πιάσουν και οι μεγάλες ζέστες! Dimitrisss 13:04, 9 Ιουλίου 2009 (UTC)


Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζει το πανηγύρι, οι χαρακτηρισμοί του MedMan κατά του Dimitrisss, ενός άξιου και πολύτιμου μέλους της κοινότητας, ήταν παραπάνω από προσβλητικοί και απαράδεκτοι. Εάν επαναληφθούν θα αναγκαστούμε να τους αντιμετωπίσουμε με αναστροφή και φραγή του χρήστη. Το ότι ο υποθετικός λόγος δεν είναι προσβλητικός είναι σοφιστεία, σαφέστατα και είναι προσβλητικός. Εφόσον MedMan δίνεις χέρι συμφιλίωσης στον χρήστη Dimitrisss, μπορείς να το κάνεις ζητώντας του συγνώμη ξεκάθαρα στην σελίδα συζήτησής του (όχι δια ζώσης) και χωρίς δευτερολογίες. Για το ίδιο θέμα παρακαλώ να μην ξαναϋπάρξει ενόχληση. --Geraki Επίθεση! 14:14, 9 Ιουλίου 2009 (UTC)

Διοικητική διαίρεση νομού Καβάλας[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Medman είδα ότι έκανες πολλές αλλαγές στη Διοικητική διαίρεση νομού Καβάλας. Θέλω να σε ειδοποιήσω ότι θα αναστρέψω κάποιες από αυτές και να σου εξηγήσω τον κυριότερο λόγο:

στα άρθρα αυτά περιέχονται οι διοικητικές διαιρέσεις, συνεπώς περιέχονται οι αναγνωρισμένες από το κράτος και συγκεκριμένα από την Στατιστική Υπηρεσία πόλεις, οικισμοί, νησίδες, μοναστήρια ή ότι άλλο επιλέγουν αυτοί. Δηλαδή προσθήκες όπως αυτές του Αμυγδαλεώνα, της Νηκίσιανης και των Φιλίππων τις αναστρέφω.

Τις άλλες αναστροφές θα τις εξηγήσω στη συζήτηση του άρθρου. Όσα βλέπω μετά από έρευνα ότι καλώς έχουν, δεν τα αντιστρέφω βεβαίως. Η προσθήκη πληροφοριών από κάποιον γνώστη της κατάστασης είναι ανεκτίμητη. --Focal Point 14:24, 26 Ιουλίου 2009 (UTC)

Κοίτα σε περιπτώσεις κακόπιστων αλλαγών, αναστρέφω στα μουγγά, εδώ που βλέπω δουλειά και καλή πίστη, προτίμησα να σου τα πω. Εδώ στη συζήτησή σου, μόνο γενικά θα αναφέρω: Καταλαβαίνω τις αντιρρήσεις σου για το μόνιμο/πραγματικό, αλλά τώρα έτσι το έχουμε, δεν έχει ουσία να το αλλάζουμε. Αν είσαι εδώ το 2011-2, με τα νέα στοιχεία, γράψε και τα δυο, να ικανοποιήσουμε όλους.

Κάποιο με τεκμηρίωση δεν το πρόσεξα, το έφαγα νομίζω. Ξαναβάλτο και καλύτερα άφησε το σύνδεσμο μέσα στο άρθρο, όχι στα σχόλια.

Η ΕΣΥΕ κάνει λάθη (τονισμού, αρχαϊσμών για ονομασίες που έμειναν από τις απογραφές δεκαετιών κλπ), αλλά και άλλα. Και πράγματι δεν είναι η Δημόσια Αρχή που αναγνωρίζει οικισμούς, ..... αλλά.... δείχνει de facto τι είναι αναγνωρισμένο.

Τελικά, συμφωνώ ότι τα άρθρα αυτά δεν είναι για να μην αλλάζονται, γιατί σε τέτοια περίπτωση θα τα είχαμε κλειδωμένα, αλλά θέλει προσοχή ώστε η τοπική γνώση να περνά με τρόπο που να αφήνει περιθώριο ορθότητας και στο αρχικό κείμενο.

Πονγκ.

--Focal Point 15:06, 26 Ιουλίου 2009 (UTC)

ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων[επεξεργασία κώδικα]

Χαίρεται. Έχεις απόλυτο δίκαιο, η ομάδα λέγεται ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων. Στην Κύπρο δεν ασχολούμαστε και πολύ με το γυναικείο ποδόσφαιρο και γι αυτό η ομάδα αυτή δεν είχε ιστοσελίδα. Λέω "είχε" γιατί από φέτος έχει ενωποιηθεί με την Ένωσις Νέων Παραλιμνίου δημιουργώντας την Αθλητική Ένωση Κωνσταντίας - Αμμοχώστου. Σημείωση: Και οι δύο ομάδες που ενωποιήθηκαν προέρχονται από την επαρχία Αμμοχώστου, και όχι την πόλη της Αμμοχώστου. Δεν μπορώ να εντοπίσω κάποιον από την ομάδα αυτή, είναι δύσκολο και δεν νομίζω να ασχοληθούν καθόλου. Παρόλα αυτά σου παραθέτω την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου [3] στο link όπου αναφέρονται τα στοιχεία και το έμβλημα της ομάδας όπου φαίνεται καθαρά η ονομασία. Επίσης σου παραθέτω και άλλες αθλητικές ιστοσελίδες όπου φαίνεται η σωστή ονομασία και η ενοποίηση των δύο ομάδων. Ελπίζω να έχω βοηθήσει. Φιλικά --Xaris333 12:50, 17 Αυγούστου 2009 (UTC)

Παραβίαση δικαιωμάτων - ΑΕΚ. Απάντηση[επεξεργασία κώδικα]

Το ζήτημα που θέτεις έχει συζητηθεί ξανά στο παρελθόν. Μπορείς να διαβάσεις όλη την επιχειρηματολογία στο αρχείο της Αγοράς, εδώ (Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων – Ύμνοι αθλητικών σωματείων). Εν συντομία, δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύονται σε αυτό το χώρο, στη Βικιπαίδεια, ολόκληρα έργα που βρίσκονται ακόμα υπό καθεστώς προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι ο ύμνος ενός αθλητικού σωματείου είναι ένα μελοποιημένο ποίημα, ένα τραγούδι. Είναι, στο σύνολό του, πολύ μικρό σε μέγεθος. Η συζήτηση έφτασε στο συμπέρασμα ότι αν είναι αναγκαίο, ώστε ο αναγνώστης να καταλάβει για ποιο έργο πρόκειται, αρκεί η δημοσίευση ενός μικρού μέρους του, μερικών χαρακτηριστικών στίχων, όπως το ρεφραίν.

Στο συγκεκριμένο λήμμα, για την ποδοσφαιρική Α.Ε.Κ., όπου είχε ξανά γραφτεί ολόκληρος ο ύμνος της ομάδας, προστέθηκε αργότερα ένα μικρό κίτρινο πλαίσιο με το ραφραίν, στην υπο-ενότητα "Τραγούδια και ύμνοι". Αν νομίζεις ότι δεν εξυπηρετεί, μπορείς να το αλλάξεις, να το μεγαλώσεις, να το τοποθετήσεις αλλού ή να το αφαιρέσεις τελείως και να γράψεις το ρεφραίν ή άλλο τμήμα του ύμνου αλλού και με διαφορετικό τρόπο. Ωστόσο, καλό θα ήταν η έκταση του ύμνου που θα χρησιμοποιήσεις να μην υπερβαίνει τους 3-4 στίχους.

Μπορείς επίσης να κάνεις παραπομπές σε άλλα sites, εκτός Βικιπαίδειας, όπου δημοσιεύονται τα πλήρη κείμενα. Υπάρχει μια διχογνωμία για το αν είναι αποδεκτές παραπομπές στο YouTube, ή άλλα sites με πολυμέσα, όταν όμως ο χρήστης που έχει ανεβάσει εκεί είναι κάποιος επίσημος φορέας, ας πούμε για παράδειγμα "ο ύμνος της ΑΕΚ στο επίσημο κανάλι της στο YouTube" κατά κανόνα δεν αμφισβητούνται.

Ελπίζω να ήταν κατανοητός ο λόγος για τον οποίο αφαίρεσα αυτό το κείμενο. Είμαι στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση.
Αντιγόνη (συζήτηση) 04:17, 7 Μαΐου 2014 (UTC)

Φραπές[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα αγαπητέ φίλε! Υπομονή με τους καύσωνες εκεί (έρχονται όπου να 'ναι κι εδώ, όπως φαίνεται...). Μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε διόρθωση θέλεις, είσαι πολύ κατατοπιστικός στην επιχειρηματολογία σου, πείστηκα ότι έχεις δίκιο κι εγώ έκανα λάθος (mea culpa, που λένε). Οπότε κανένα πρόβλημα, άλλαξε ό,τι θέλεις. Να σε ευχαριστήσω, επίσης, για τον ιδιαίτερα ευγενικό τρόπο με τον οποίο επικοινωνείς μαζί μου και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι τη συνεργασία μας - σε αυτό το... βικιεπίπεδο. Να είσαι καλά και να περνάς καλύτερα, έστω και με τέτοιες ζέστες! Φυσικά, παραμένω πάντα ανοιχτός σε συνεργασίες και διαλόγους. --Ttzavarasσυζήτηση 06:36, 14 Ιουνίου 2014 (UTC)

Κόρινθος και Αμβούργο[επεξεργασία κώδικα]

Γειά σου φίλε,

Για την Κόρινθο είνα όντως δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς πιο είναι το σωστό δημοτικό στάδιο, και κατα καιρούς η Κόρινθος έχει παίξει και στου συνοικισμού. Απλά τυχαίνει να είμαι Κορίνθιος και ξέρω τη διαφορά ανάμεσα στα δύο. Για το όνομα της ομάδας του Αμβούργου, ο μόνος λόγος που το άλλαξα είναι επειδή έτσι έχει περαστεί στο πρότυπο και όταν μπαίνει όπως στο πρότυπο εμφανίζεται το σημαιάκι της χώρας στο infobox. Σε πιστεύω πως το Κονκόρντια Αμβούργου ήταν το πιο κοινό πάντως (γι'αυτό το είχα αφήσει έτσι και στο λήμμα) και θα το αλλάξω και στο πρότυπο και στο λήμμα. Φιλικά,--Auslaender (συζήτηση) 20:37, 1 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)

Φίλε MedMan,

Για την Κόρινθο των αρχών της δεκαετίας του 80 θα αρκεστώ στο λόγο σου, μιας και τότε ήμουν 4-5 χρονών. Πάντως, τότε ήταν η πρώτη φορά που πήγα γήπεδο, μάλλον σε αγώνα με τον Παναθηναϊκό μιας και ο μπαμπάς μου και ο θείος μου που με είχαν πάει ήταν βάζελοι :) Πέρα από την φλυαρία για τα προσωπικά μου, να διευκρινίσω καταρχάς πως με βάση τις οδηγίες του πρότυπου Πληροφορίες Ποδοσφαιριστή:

Λίστα με τις επαγγελματικές ομάδες με τις οποίες ο ποδοσφαιριστής είχε συμβόλαιο, από την παλαιότερη στην πιο πρόσφατη. Οι ομάδες πρέπει να αναγράφονται ομοιόμορφα. Η αναγραφή τους γίνεται με το πρότυπο Κατάλογος ομάδων, το οποίο όμως είναι ενσωματωμένο. Αρκεί να γράψετε κάθε ομάδα με τον καθορισμένο τρόπο. Κατάλογος ομάδων υπάρχει στη σελίδα Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Ποδόσφαιρο/Κατάλογος ομάδων ανά χώρα.
Φυσικά δεν είναι νόμος αλλά προσπαθώ να ακολουθώ την οδηγία, γι'αυτό και έκανα την αλλαγή και στο πρότυπο για την Κονκόρντια. Η οποία νομίζω πως με βάση την πολιτική εγκυκλοπαιδικότητας που απαιτεί για τις ομάδες "συμμετοχή τουλάχιστον δύο χρονιές σε εθνικές κατηγορίες", ενώ η Κονκόρντια αν δεν κάνω λάθος συμμετείχε μόνο σε περιφερειακά και τοπικά. Αλλά εξάλλου, όπως είπες, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ελλείψεις από την Κονκόρνια :/. Καλή συνέχεια, --Auslaender (συζήτηση) 08:57, 4 Σεπτεμβρίου 2014 (UTC)

Ονομασίες ομάδων[επεξεργασία κώδικα]

Γεια. Οι αλλαγές που κάνω στις ονομασίες ομάδων βασίζονται στις αλλαγές που κάνει ο Χρήστης:Ivaeimu, που είναι γλωσσολόγος. Όταν έχεις διαφωνία για τις αλλαγές που κάνω στις ονομασίες, μπορείς να απευθυνθείς σε αυτόν για να καταλήξετε στη σωστή απόδοση της ονομασίας μιας ομάδας. Xaris333 (συζήτηση) 06:05, 5 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Είμαι σίγουρος ότι στα καζακικά ο τόνος είναι στην τελευταία συλλαβή, και ναι, στα καζακικά το όνομα είναι Σαχτιόρ--Ivaeimu (συζήτηση) 06:30, 5 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Γειά σας. Ευχαριστώ. Θερμούς χαιρετισμούς--Ivaeimu (συζήτηση) 23:34, 6 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Η προφορά του Căile είναι Κάιλε--Ivaeimu (συζήτηση) 00:37, 7 Ιανουαρίου 2015 (UTC)

Η τακτική εδώ είναι ανακατευθύνσεις οι οποίες ήταν τίτλοι λημμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα να μη διαγράφονται (με δύο γιώτα ήταν για 7 χρόνια, αν θυμάμαι καλά), επειδή μπορεί να υπάρχουν εξωτερικοί σύνδεσμοι, έξω από τη Βικιπαίδεια, από άλλες ιστοσελίδες, προς τον προηγούμενο τίτλο. --C Messier 14:50, 8 Ιανουαρίου 2015 (UTC)


τονισμός[επεξεργασία κώδικα]

εκτός από το ότι ξέρω ο ίδιος γερμανικά, χωρίς να είναι φυσικά η μητρική μου γλώσσα, ρώτησα και γνωστό μου Γερμανό γιατί μου κσνε εντύπωση η αλλαγή που έκανες. Ο τύπος βάζει τον τόνο στην πρώτη συλλαβή ενώ το "χάφεν" σβήνει -το "ε" στο τέλος σχεδόν δεν ακούγεται. Τι να πω και εσύ μητρική λες την έχεις κι ο άλλος ομοίως. Μάλλον βάσει του ΔΦΑ στο λεξικό θα πάω γιατί από ό,τι φαίνεται όσον αφορά την προφορά έχετε 10.000 εκδοχές και σεις. -- Spiros790 (συζήτηση) 04:37, 19 Ιουνίου 2015 (UTC)


Α ναι το είχα ξεχάσει αυτό. Τέσπα βάλτο όπως θες, δεν θα τα χαλάσουμε στον τόνο. Προφανώς κι δύο δίκιο έχετε SFriendly.svg -- Spiros790 (συζήτηση) 20:18, 23 Ιουνίου 2015 (UTC)


βασικά η μπροστέλα είναι σουλουπωμένη, σελ. συζήτησης και πρόχειρα είναι μονίμως σε κακό χαμό. Όντως ωραίο πράγμα ο προγραμματισμός, άνετα αν ήμουν πλούσιος θα κανα ακριβώς τα ίδια για χόμπι :) Univac???!? γεννήθηκα το 1990 καλέ μου άνθρωπε, τι είναι αυτά που μου λες βραδιάτικα? :) -- Spiros790 (συζήτηση) 20:32, 23 Ιουνίου 2015 (UTC)

τον Univac τον άκουσα για πρώτη φορά σε μάθημα με τίτλο "εισαγωγή στην πληροφορική" και συγκεκριμένα στην ενότητα "ιστορία". Τι μέγεθος είχε αυτό το πράγμα? -- Spiros790 (συζήτηση) 20:34, 23 Ιουνίου 2015 (UTC)

οκ καλή συνέχεια. έκανα revert στο λήμμα για το καταδρομικό, οπότε γράφει Μπρεμερχάφεν μέσα. -- Spiros790 (συζήτηση) 20:58, 23 Ιουνίου 2015 (UTC)

Αρχείο[επεξεργασία κώδικα]

Υπάρχουν δύο κύριοι τρόποι αρχειοθέτησης. Ο ένας που προτιμώ προσωπικά, είναι να αντιγράφω απλώς τις συζητήσεις στο/στα αρχεία και το ιστορικό να μένει στην κύρια σελίδα. Με αυτό τον τρόπο δηλαδή, απλά αντέγραψε ότι θες να κρατήσεις στο αρχείο και άδειασε την παρούσα σελίδα. Ο άλλος που μεταφέρεις το ιστορικό δεν γίνεται όπως ξεκίνησες. Θα πρέπει απλά να μετακινήσεις τη σελίδα συζήτησής σου στον νέο τίτλο (λογικά τώρα που έφτιαξες μόνος σου τον νέο τίτλο, δεν θα μπορείς να μετακινήσεις τη συζήτηση εκεί) αλλά αν θε αυτό τον τρόπο, είτε ζήτα από κάποιον διαχειριστή να σου διαγράψει τη σελίδα που έφτιαξες (Συζήτηση χρήστη:MedMan/Αρχείο) ώστε να μπορείς να μετακινήσεις εκεί τη συζήτησή σου, ή μετακίνησέ την σε άλλο τίτλο, π.χ Συζήτηση χρήστη:MedMan/Αρχείο1. Η μετακίνηση θα κάνει την παρούσα συζήτηση ανακατεύθυνση, οπότε θα πρέπει να την επεξεργαστείς και απλώς να σβήσεις το #Ανακατεύθυνση και να γράψεις ότι εσύ θέλεις ή και τίποτα. Στην σελίδα αυτής καθ αυτής της ανακατεύθυνσης μπορείς να έχεις πρόσβαση από τον μικρό σύνδεσμο που σου βγάζει κάτω από τον τίτλο της σελίδας. π.χ. ΗΠΑ, θα σε ανακατευθύνει στο Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά κάτω από τον τίτλο αν ξαναπατήσεις τον μικρό σύνδεσμο εκεί που λέει «ανακατεύθυνση από ....» θα σε πάει στη σελίδα όπου μπορείς να επεξεργαστείς την ανακατεύθυνση. —Ah3kal (συζήτηση) 06:25, 19 Ιουνίου 2015 (UTC)

Claudia S.[επεξεργασία κώδικα]

Ich möchte einen Artikel über Claudia Schiffer, mit der korrekten Aussprache: Κλάουντια Σίφερ, es ist nicht von Bedeutung, wenn der Artikel klein ist.--Ivaeimu (συζήτηση) 20:47, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Hallo und willkommen auf meiner griechischen Seite. Zur besseren Übersicht habe ich ein neues Thema eröffnet
Zum Thema. Ich habe nicht ganz verstanden, wie ich deinen Wunsch deuten soll. Willst du von mir die richtige Aussprache auf griechisch transkribiert bzw. erläutert haben oder etwa dass ich insgesamt den entsprechenden Wikiartikel auf griechisch (Κλάουντια Σίφερ) ins Leben rufe, etwa als kurz gefasste Übersetzung vom deutschen Artikel?
Wenn es um die Aussprache geht, ist deine griechische Transkription OK. Um jedoch ganz genau zu sein: Claudia ist klar, beim Nachnamen hat man ein dickes "S" wie beim englischen Wort shut gefolgt von einem ganz kurzen "i", das doppelte "f" wird auch länger als ein einfaches ausgesprochen und das Suffix "er" wird eher ähnlich einem A ausgesprochen, etwa wie das entsprechende "er" im englischen Wort ruler. Falls du doch den ganzen Artikel willst, musst du mir etwas Zeit geben. --MedMan (συζήτηση) 23:35, 16 Ιουλίου 2015 (UTC)

Ich möchte einen Artikel über Claudia Schiffer mit die korrekte Transkription (Κλάουντια Σίφερ). Das ist alles. Ich möchte den Artikel in Griechisch, es ist nicht von Bedeutung, wenn der Artikel klein ist.--Ivaeimu (συζήτηση) 00:50, 17 Ιουλίου 2015 (UTC)

Der Artikel ist fertig. Er basiert frei auf den deutschen Artikel, also habe ich keine Quellen angegeben. Leider weiß ich gerade nicht wie man das Wiki-Kästchen eingibt: ("Αυτό το άρθρο προέρχεται από μετάφραση του αντίστοιχου της Γερμανικής Βικιπαίδειας"), oder so ähnlich. Außerdem habe ich die Filmographie, Trivia, Auszeichnungen etc. nicht eingetragen. Aber für den Anfang würde es doch reichen, oder? --MedMan (συζήτηση) 01:56, 17 Ιουλίου 2015 (UTC)

Ja, ist es genug. Vielen Dank--Ivaeimu (συζήτηση) 02:56, 17 Ιουλίου 2015 (UTC)

Πολωνικά[επεξεργασία κώδικα]

Δεν θυμάμαι να είπα κάπου σε σχετική πως γνωρίζω τα πολωνικά, ίσα ίσα... Οπότε σε καμία περίπτωση αυτό δεν δικαιολογεί την εμφανή επιθετικότητα του σχολίου σου (ασχέτως της "φιλικής" αποφώνησης)... Επίσης, το πόσες γλώσσες γνωρίζουμε ο καθένας μας το γνωρίζουμε καλύτερα οι ίδιοι και χωρίς ανάγκη ανάρτησής τους εδώ ως άλλο "πάσο" για την επεξεργασία σχετικών λημμάτων... Και θα προτιμήσω να σταματήσω εδώ... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 11:48, 22 Μαΐου 2016 (UTC)

Την αλλαγή-επαναφορά από την στιγμή που την τεκμηρίωσες κιόλας, μπορείς να την κάνεις κι από μόνος σου, χωρίς δική μου παρέμβαση... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:11, 22 Μαΐου 2016 (UTC)

Επωνυμίες[επεξεργασία κώδικα]

Ναι, τίποτα. Γενικά οι ονομασίες των ξένων ομάδων (και όχι μόνο) είναι μία πονεμένη ιστορία. --IM-yb (συζήτηση) 20:54, 17 Ιουνίου 2016 (UTC)

Ελάζιγκ[επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Έχεις βρει κάπου ότι έτσι προφέρεται αυτή η πόλη; Το είχα αφήσει "Ελατζίγκ" αλλά ούτε κι αυτό ήταν σίγουρο. Στα τουρκικά, νομίζω πως το ğ διαβάζεται πιο κοντά στο γ. Θα ρωτήσω κάποιον που διδάσκει τουρκικά, αν απαντήσει θα σε πληροφορήσω σχετικά.--Dipa1965 (συζήτηση) 09:36, 3 Ιουλίου 2016 (UTC)

Γνωρίζεις τουρκικά; Αυτό θα βοηθούσε πολύ σε διάφορα λήμματα.--Dipa1965 (συζήτηση) 10:17, 3 Ιουλίου 2016 (UTC)

Έλαζιγ μου είπαν ότι προφέρεται. Και μιλάμε για ακαδημαϊκού επιπέδου πηγή (δεν θέλω να αναφέρω όνομα, για ευνόητους λόγους).--Dipa1965 (συζήτηση) 15:24, 3 Ιουλίου 2016 (UTC)

Ξέρω λίγα τουρκικά, οι προγονοί μου ήξεραν καλά (από τον Πόντο) και έμαθα κάποια πράγματα. Τα συγκεκριμένα όμως (δεν είναι βλέπεις μόνο το Έλαζιγ/Ελάζιγκ - σε άλλο χρήστη που ασχολείται με τα αθλητικά επεσήμανα μια σειρά από ομάδες, που είναι τονισμένες λάθος), τα ξέρω από αλλού. Συνεργάζομαι στη δουλειά μου με άτομα από Τουρκία και έχω την ευκαιρία να τους ρωτάω διάφορα, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό μου.
Για τη συγκεκριμένη πόλη και με αφορμή την παρατήρησή σου ρώτησα τουρκάλα φίλη, που σε επιβεβαίωσε: «Έλαζιγ», εξηγώντας μου ότι όπως αρκετές άλλες λέξεις ακούγεται διπλοτονισμένη (και στο ε και -λιγότερο- στο α) ενώ το ι μόλις που ακούγεται σαν εκπνοή (περίπου Έ-λα-ζ_γ) αλλά ο κύριος τόνος είναι στο ε, πράγμα που κάνει την εκδοχή σου σωστή και την διόρθωσή μου με βάση όσα ήξερα μάλλον βεβιασμένη. Ατυχώς αισθάνθηκα "επιβεβαιωμένος" και επαναπαύθηκα συμβουλευόμενος την προφορά που παρέθεσε -και υπάρχει ακόμα- στο σχετικό γερμανικό λήμμα ένας από τους έμπειρους διαχειριστές (!) της γερμανικής ΒΠ. Σε ευχαριστώ για την δημιουργική σου παρατήρηση. Τώρα πρέπει να βρω χρόνο να... ξαναδιορθώσω την διόρθωση που έκανα (το αρχικό «Ελαζίγκ» που υπήρχε ήταν πάντως εμφανώς λάθος). --MedMan (συζήτηση) 03:39, 5 Ιουλίου 2016 (UTC)
Ε, τότε η γνώση σου επί της τουρκικής είναι τάξεις μεγέθους καλύτερη από τη δική μου. Γιατί, αν και έχουμε παρόμοια καταγωγή, εγώ δεν πρόσεχα τους παππούδες μου τις, αρκετά σπάνιες, φορές που μιλούσαν τουρκικά. Άσε που έχω πια την εντύπωση πως εκείνα τα τουρκικά ηταν κάποια πολύ επαρχιώτικη διάλεκτος με αρκετές διαφορές στην προφορά σε σχέση με τη σημερινή καθομιλούμενη. Τουλάχιστον όμως καταλαβαίνω απόλυτα τα όσα λες περί διπλοτονισμού και άηχου "ι", είναι τόσο διαφορετικά από τα ελληνικά!. Θα το διορθώσω ο ίδιος το Έλαζιγ, ελπίζω όμως να διορθώσεις όποια άλλα τοπωνύμια δεις. Πχ σε λήμματα για αρχαίες πόλεις στη Μ. Ασία έχω κάνει ό,τι μπορούσα καλύτερα μεν, με πολλά λάθη δε.--Dipa1965 (συζήτηση) 18:50, 10 Ιουλίου 2016 (UTC)

Österreich[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, όποτε βρεις χρόνο και έχεις διάθεση, άμα μπορείς σε παρακαλώ να κοιτάξεις λίγο εδώ τα ονόματα που πολύ φοβάμαι πως έχουν τρομακτικά λάθη στις αποδόσεις... Ως μη σχετικός προτιμώ να μην τα αγγίξω, καθώς δεν θέλω να το παίξω κανένας υπεράνω με μόνες γνώσεις μου επί της γλώσσας αυτές της προφοράς... Ευχαριστώ εκ των προτέρων... --Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:42, 25 Ιουλίου 2016 (UTC)

Κυπελλούχες[επεξεργασία κώδικα]

Η ΕΠΟ στην προκήρυξή της αναφέρεται σε Κυπελλούχες ομάδες. Έτσι αναφέρονται και στα ΜΜΕ. Από που προκύπτει ότι και στο γένος θηλυκού αναγράφονται ως "Κυπελλούχοι"; --IM-yb (συζήτηση) 02:42, 5 Νοεμβρίου 2016 (UTC)

Τόνος στην ΠΡΟπροπαραλήγουσα;;; Θα μας πάρουν με τις ντομάτες!!! :-)[επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ φίλε MedMan, δεν με απασχολεί αν θα αποδοθεί ως Κλαούντια ή ως Κλώντια ή ως Κλαυδία ή όπως αλλιώς θες. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι δεν νοείται τόνος σε συλλαβή πλην της λήγουσας, της παραλήγουσας και της προπαραλήγουσας. Βάλτο όπως θες αλλά σεβάσου την ελληνική γραμματική. Φιλικά, --Protnet (συζήτηση) 23:34, 25 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)

Σε απάντηση του ακόλουθου από τη σελίδα μου (το αντιγράφω εδώ για να μην πάμε πέρα δώθε):
Αγαπητέ χρήστη Protnet, βλέποντας την αναίρεση εκτεταμένων αλλαγών σου από άλλον χρήστη με αιτιολόγηση που αναγράφεται στα σχόλια και παραπάμπει σε εκτενέστερη επεξήγηση στη σελίδα συζήτησης, θα όφειλες να περιμένεις τουλάχιστον να λάβεις πλήρη γνώση της αιτιολόγησης. Σε παρακαλώ να λάβεις έστω και εκ των υστέρων γνώση των παραπάνω και κατόπιν να αναιρέσεις όποιες αλλαγές έκανες μετά την δική μου αναίρεση. Είμαι βέβαιος ότι έκανες τις αλλαγές καλοπροαίρετα, εντούτοις η αναίρεση μιας διόρθωσης χωρίς προηγούμενα να έχεις καταδείξει το σφάλμα (πολύ περισσότερο χωρίς να έχεις καν λάβει γνώση της αιτιολόγησης), φέρνει την παρέμβασή σου αρκετά κοντά σε αυτό που που καλούμε βανδαλισμό, πράγμα που επ ουδενί θα ήθελα να σου προσάψω. Σε καλώ λοιπόν να αναιρέσεις μόνος σου τις νεώτερες σου αλλαγές και αν επιμένεις να έχεις αντιρρήσεις, τις συζητάμε είτε εδώ είτε τις θέτεις προς δημόσια κρίση στην αγορά. --MedMan (συζήτηση) 23:55, 25 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)
Αγαπητέ MedMan, 1) μιλάμε για γραμματικό λάθος. Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε περί αυτού. 2) Το αιτιολόγησα στην πρώτη πρώτη αλλαγή. 3) «φέρνει την παρέμβασή σου αρκετά κοντά σε αυτό που που καλούμε βανδαλισμό» Ορίστε;;; Δες κατ' αρχάς εδώ τι είναι βανδαλισμός και μην εκστομίζεις συγκεκαλυμμένες απειλές για να υποστηρίξεις τη θέση σου. Υποστήριξέ την με επιχειρήματα.
Ενώ έγραφα αυτά ήρθε και άλλο μήνυμα, το μεταφέρω για να μην χαθούμε:
Μόλις είδα και το σχόλιό σου στη σελίδα μου. Αγαπητέ μου, "με τις ντομάτες" κινδυνεύουμε να μας πάρουν αν εκφέρουμε άποψη επί θεμάτων των οποίων δεν είμαστε κύριοι. Από το προφίλ σου βλέπω ότι η σχέση σου με την γερμανική γλώσσα -αν υπάρχει- δεν είναι αξιομνημόνευτη. Οι κανόνες τονισμού της ελληνικής γλώσσας βρίσκουν εφαρμογή στις ελληνικές και τις ελληνοποιημένες λέξεις, επ' ουδενί όμως σε λέξεις ξένες μη ενσωματωμένες στο ελληνικό λεξιλόγιο. Στη σελίδα συζήτησης έδωσα κι ένα παράδειγμα, από τα πολλά της γερμανικής γλώσσας (και αρκετών άλλων βορείων γλωσσών), που έχουν με αυτόν ακριβώς τον τρόπο ενσωματωθεί στην ελληνική βικιπαίδεια. --MedMan (συζήτηση) 00:03, 26 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)
4) Τι σχέση έχει η γερμανική γλώσσα με τη συζήτησή μας. Δεν ξέρω Γερμανικά και δεν ενδιαφέρομαι να μάθω. Εδώ μιλάμε για την ελληνική γραμματική. 5) «Οι κανόνες τονισμού της ελληνικής γλώσσας βρίσκουν εφαρμογή στις ελληνικές και τις ελληνοποιημένες λέξεις, επ' ουδενί όμως σε λέξεις ξένες μη ενσωματωμένες στο ελληνικό λεξιλόγιο.» Δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας. Από το μυαλό σου το έβγαλες αυτό. Από τη στιγμή που γράφουμε Ελληνικά οι τόνοι μπαίνουν σε τρεις συγκεκριμένες συλλαβές. Η γραμματική είναι σαφέστατη. Δεν παίζει κανένα ρόλο αν η λέξη είναι ελληνική, ή ξένη, ή ένας τυχαίος συνδυασμός φθόγγων. Μπορώ να γράψω «απαπαπαπά» αλλά δεν μπορώ να γράψω «τράλαλαλα». 6) «Στη σελίδα συζήτησης έδωσα κι ένα παράδειγμα, από τα πολλά της γερμανικής γλώσσας (και αρκετών άλλων βορείων γλωσσών), που έχουν με αυτόν ακριβώς τον τρόπο ενσωματωθεί στην ελληνική βικιπαίδεια.» Κατ' αρχάς σε ποια σελίδα συζήτησης λες; Έχω χαθεί. Να δίνεις λινκ σε παρακαλώ. Αν όντως πάντως υπάρχει και σε άλλο λήμμα τόνος στην τέταρτη συλλαβή είναι λάθος και πρέπει να αλλαχθεί. Πες μου σε ποιο λήμμα να το διορθώσουμε.
Μία παράκληση: Αν και δεν θέλω να συνεχίσω την κουβέντα γιατί είναι άγονη (δεν θα κάτσουμε τώρα να διαπραγματευτούμε βασικούς γραμματικούς κανόνες) ωστόσο αν θες να απαντήσεις, απάντα εδώ από κάτω για να μην χανόμαστε. Και προσπάθησε να μην εκφέρεις κρίσεις για το άτομό μου αλλά για αυτά που λέω. --Protnet (συζήτηση) 00:56, 26 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)


  • Ειδοποίηση. Έχω μεταφέρει το κείμενο του MedMan στη σωστή σελίδα, διότι ήταν στην ανακατεύθυνση. Εκεί πρέπει να συνεχιστεί η συζήτηση, καθόσον αφορά το λήμμα. Protnet, κάνε σε παρακαλώ ένα κόπο να γράψεις κι εκεί μια κόπια της βασικής θέσης σου. Μπορεί να θέλουν και άλλοι χρήστες να λάβουν μέρος. ——Nur noch ein Gott kann uns retten! aka Chalk19 (συζήτηση) 01:03, 26 Δεκεμβρίου 2016 (UTC)


Βάλνερ[επεξεργασία κώδικα]

http://www.kathimerini.gr/320186/article/epikairothta/a8lhtismos/prwta8lhths-me-sfragida-cas

Οι πηγές που έβαλες είναι για τα σκουπίδια όπως και η διατύπωση , ειδικά η παλιά. Όταν έχασε ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ με 4-0 , ήταν μπροστά με 5 βαθμούς και έπαιζε ουσιαστικά αδιάφορος, αφού ο τίτλος είχε κριθεί.

Μην ξαναδώ ανάλογες επιπολαιότητες.--2A02:587:8014:1D00:E51F:14DE:1C03:CD25 04:15, 8 Μαΐου 2018 (UTC)

Μήπως μπέρδεψες την σελίδα συζήτησής μου με οπαδικό σάιτ?
Κατά πρώτον δεν αναφέρεις καν σε ποιο απόσπασμα ποιου άρθρου αναφέρεσαι. Κατά δεύτερον το ύφος αυτό επεφύλαξέ το στα άτομα του κύκλου σου. Όταν συνδιαλέγεσαι μαζί μου θα είσαι τύπος και υπογραμμός, ιδίως εφόσον μιλάς σε άτομο που δεν γνωρίζεις και επιπλέον σχολιάζεις ως μη εγγεγραμμένος χρήστης από το κινητό σου. --MedMan (συζήτηση) 21:40, 9 Μαΐου 2018 (UTC)

Ευχαριστίες και κλείδωμα[επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα αγαπητέ. Δεν χρειάζονται ευχαριστίες, έκανα αυτό που έπρεπε να γίνει. Σχετικά με το κλείδωμα των σελίδων σου είναι πολύ εύκολο να γίνει, αν το επιθυμείς. Το κάνω άμεσα και, αν δεν το επιθυμείς, στείλε μου μήνυμα να αφαιρέσω την προστασία. Με φιλικούς χαιρετισμούς και ευχές για καλές συνεισφορές! --Ttzavarasσυζήτηση 21:41, 13 Μαΐου 2018 (UTC)