Κατάλογος ποδοσφαιρικών αντιπαλοτήτων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο κατάλογος αυτός εμπεριέχει τις ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει ομάδες, οι οποίες ανταγωνίζονται σε τοπικά ντέρμπι, καθώς και αγώνες μεταξύ ομάδων, οι έδρες των οποίων έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Επίσης, παραθέτει τους διεθνείς ανταγωνισμούς και αντιπαλότητες μεταξύ μεμονωμένων παικτών.

Πίνακας περιεχομένων

Ατομικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αντιπαλότητες μεταξύ παικτών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα λήμμα Πηγή
Flag of England.svg Πίτερ Σίλτον Flag of England.svg Ρέι Κλέμενς 1972–1984 [1]
Flag of the Netherlands.svg Γιόχαν Κρόιφ Flag of Germany.svg Φραντς Μπεκενμπάουερ 1974–1983 Germany–Netherlands football rivalry [1]
Flag of Brazil.svg Πελέ Flag of Argentina.svg Ντιέγο Μαραδόνα 1982– Argentina–Brazil football rivalry [1]
Flag of England.svg Άντι Κόουλ Flag of England.svg Τέντι Σέριγχαμ 1990– [1]
Flag of Italy.svg Φραντσέσκο Τόττι Flag of Italy.svg Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο 1990–2010 [2]
Ιρλανδία Ρόι Κιν Flag of France.svg Πατρίκ Βιεϊρα 1996–2005 [3]
Flag of Sweden.svg Όλοφ Μέλμπεργκ Flag of Sweden.svg Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ 2001–2008 [1]
Flag of France.svg Ζινεντίν Ζιντάν Flag of Italy.svg Μάρκο Ματεράτσι 2006– [1]
Flag of Uruguay.svg Γκουστάβο Μουνούα Flag of Israel.svg Ντουντού Αουάτ 2008– [2]
Flag of Portugal.svg Κριστιάνο Ρονάλντο Flag of Argentina.svg Λιονέλ Μέσι 2009– Cristiano Ronaldo–Lionel Messi rivalry [1]
Flag of England.svg Τζον Τέρι Flag of England.svg Γουέιν Μπριτζ 2010– [2]
Flag of Sweden.svg Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς Flag of the United States.svg Ογκούτσι Ονιέγου 2010–2011 [2]
Flag of Argentina.svg Μάουρο Ικάρντι Flag of Argentina.svg Μάξι Λόπες 2011– [2]

Αντιπαλότητες μεταξύ παικτών και προπονητών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα λήμμα Πηγή
Flag of Argentina.svg Χουάν Ρομάν Ρικέλμε Flag of the Netherlands.svg Λουίς φαν Χάαλ 2002–2003 [4]
Flag of Serbia.svg Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς Flag of Brazil.svg Λουίς Φελίπε Σκολάρι 2007– [5]
Flag of the United States.svg Λάντον Ντόνοβαν Flag of Germany.svg Γιούργκεν Κλίνσμαν 2014– [6]

Διεθνείς[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διηπειρωτικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Argentina–England football rivalry Flag of Argentina.svg Αργεντινή Flag of England.svg Αγγλία - [7]
Flag of Argentina.svg Αργεντινή Flag of Germany.svg Γερμανία - [8]
Flag of Brazil.svg Βραζιλία Flag of Italy.svg Ιταλία - [9]
Flag of Brazil.svg Βραζιλία Flag of Mexico.svg Μεξικό - [10]
Australia–New Zealand soccer rivalry Flag of Australia.svg Αυστραλία Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία - [11]

Νοτιοαμερικανικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clásico de las Américas Flag of Argentina.svg Αργεντινή Flag of Brazil.svg Βραζιλία - [12]
Clásico del Rio de la Plata Flag of Argentina.svg Αργεντινή Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη - [13]
Clásico Flag of Brazil.svg Βραζιλία Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη - [14][15]
Clásico del Pacifico Flag of Chile.svg Χιλή Flag of Peru.svg Περού - [16]
Clásico de Los Andes Flag of Chile.svg Χιλή Flag of Argentina.svg Αργεντινή - [17]
Clásico de La Frontera Flag of Colombia.svg Κολομβία Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα - [18][19]

Ευρωπαϊκές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
England–Scotland football rivalry Flag of England.svg Αγγλία Flag of Scotland.svg Σκωτία - [20]
Flag of England.svg Αγγλία Flag of Germany.svg Γερμανία - [21]
Flag of Italy.svg Ιταλία Flag of Germany.svg Γερμανία - [22]
Flag of France.svg Γαλλία Flag of Germany.svg Γερμανία - [23]
Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία Flag of Germany.svg Γερμανία - [24]
Flag of Poland.svg Πολωνία Flag of Germany.svg Γερμανία - [25]
Le derby latin Flag of Italy.svg Ιταλία Flag of France.svg Γαλλία - [26]
Flag of Spain.svg Ισπανία Flag of France.svg Γαλλία - [27]
Flag of Spain.svg Ισπανία Flag of Portugal.svg Πορτογαλία - [28]
Flag of Spain.svg Ισπανία Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία - [29]
Derby der Lage Landen Flag of Belgium.svg Βέλγιο Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία - [30]
Flag of Poland.svg Πολωνία Flag of Russia.svg Ρωσία - [31]
Flag of Sweden.svg Σουηδία Flag of Denmark.svg Δανία - [32]
Flag of Hungary.svg Ουγγαρία Flag of Romania.svg Ρουμανία - [33][34]
Federalni derby Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία Flag of Slovakia.svg Σλοβακία - [35]
Flag of Croatia.svg Κροατία Flag of Serbia.svg Σερβία - [36] [37]
Flag of Albania.svg Αλβανία Flag of Serbia.svg Σερβία - [38]
Flag of Albania.svg Αλβανία Flag of Greece.svg Ελλάδα - [39] [40] [41]
Flag of Turkey.svg Τουρκία Flag of Greece.svg Ελλάδα - [25]

Ασιατικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Socceroos vs Samurai Blue Flag of Australia.svg Αυστραλία Flag of Japan.svg Ιαπωνία - [42]
Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα Flag of Japan.svg Ιαπωνία - [43]
Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα - [44]
Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα - [45][46]
Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα Flag of Iran.svg Ιράν - [47]
Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία Flag of Iran.svg Ιράν - [48]
Flag of Iraq.svg Ιράκ Flag of Iran.svg Ιράν - [49][50][51]

Βορειοαμερικανικές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Flag of Mexico.svg Μεξικό Flag of the United States (Pantone).svg Ηνωμένες Πολιτείες - [52]
Flag of Canada.svg Καναδάς (Ανδρών) Flag of the United States (Pantone).svg Ηνωμένες Πολιτείες (Ανδρών) - [53]
Flag of Canada.svg Καναδάς (Γυναικών) Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες (Γυναικών) - [54]
Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ Flag of Honduras.svg Ονδούρα 1969 (Πόλεμος του Ποδοσφαίρου) [55]
Clasico centroamericano Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα Flag of Honduras.svg Ονδούρα - [56]
Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο - [57]
Flag of Haiti.svg Αϊτή Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο - [58]

Διασυλλογικές στην Αφρική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αλγερία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τοπικά ντέρμπι
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Big Derby ΜΚ Αλζέ ΡΚ Μπελουιζντάντ - [59]
Derby algerois ΜΚ Αλζέ ΟΣΜ Αλζέ - [60]
ΜΚ Αλζέ ΟΣΜ Ελ Αράς - [61]
ΟΣΜ Αλζέ ΡΚ Μπελουιζντάντ - [62]
ΟΣΜ Ελ Αράς ΡΚ Μπελουιζντάντ - [63]
Περιφεριακά ντέρμπι
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby de la Kabylie ΖΣΜ Μπεζαϊά ΖΣ Καμπιλί - [64]
Εθνικά ντέρμπι
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby kabylo-algerois ΟΣΜ Αλζέ ΖΣ Καμπιλί - [65]
Κλασικές αντιπαλότητες
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
ΖΣ Καμπιλί ΕΣ Σετίφ - [66]
Classico ΖΣ Καμπιλί ΜΚ Αλζέ - [67]

Αγκόλα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derbi do Povo Πέτρο Ατλέτικο Πριμειρο ντε Αγκόστο - [68]

Μποτσουάνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Gaborone Derby Γκαμπορόνε Γιουνάιτεντ Τάουνσιπ Ρόλερς - [69]
Francistown Derby ΕΚΚΟ Σίτι Γκριν ΤΑΦΙΚ - [70]
Lobatse Derby ΜΜΚ Εξτένσιον Γκάνερς - [71]
Selebi-Phikwe Derby Νίκο Γιουνάιτεντ ΦΚ Σάτμος - [72]

Πράσινο Ακρωτήριο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Classico da Capital Μποαβίστα Σπόρτινγκ Πράια - [73]
Classico da Ilha do Aeroporto Ακαντέμικα ντο Σαλ Ακαντέμικο ντο Αεροπόρτο - [74]
Classico Mindelense Ακαντέμικα ντο Μιντέλο ΚΣ Μιντελένσε - [75]

Αίγυπτος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Cairo Derby Αλ Αχλί Ζαμάλεκ - [76]

Γκάνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Ασάντε Κοτόκο Χαρτς οφ Όουκ - [77][78]

Ακτή Ελεφαντοστού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby ivoirien ΑΣΕΚ Μιμοζά Αφρικά Σπορ - [79][80]

Κένυα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Nairobi derby ΑΦΚ Λέοπαρντς Γκορ Μαχία - [81]

Λιβύη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μαρόκο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τοπικά ντέρμπι
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Ραζά Ουιντάντ - [82]
Κλασικές αντιπαλότητες
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Ραζά ΦΑΡ Ραμπάτ - [83]
Ουιντάντ ΦΑΡ Ραμπάτ - [84]

Ναμίμπια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Katutura derby Μπλακ Άφρικα Ορλάντο Πάιρετς Γουίντχοκ - [85]
Walvis Bay derby Μπλου Γουότερς Ιλέβεν Άροους - [86]

Νιγηρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Jos derby Πλάτο Γιουνάιτεντ Μάιτι Τζετς - [87][88]
Oriental derby Ενυίμπα Ενούγκου Ρέιντζερς - [89]
Port Harcourt derby Ντόλφινς Σαρκς - [90]
Holy Ghost derby ΜΦΜ Σίτι οφ Ντέιβιντ - [91]

Νότια Αφρική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Soweto derby Κάιζερ Τσιφς Ορλάντο Πάιρετς - [92]
Cape Derby Άγιαξ Σάντος - [93]
Free State Derby Μπλούμφοντεϊν Σέλτικ Φρι Στέιτ Σταρς - [94]
Tshwane Derby Μαμελόντι Σάνταουνς Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ - [95]
Durban Derby Αμαζούλου Γκόλντεν Άροους - [96]

Σουδάν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Αλ Χιλάλ Κλαμπ Αλ Μέρεϊχ - [97]

Τανζανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Dar es Salaam derby Γιανγκ Άφρικαν Σίμπα - [98]

Τόγκο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby de Sokode Σεμασί Τσαουτζό - [99]
Derby de Lome Ντουάν Τογκό-Πορτ - [100]

Τυνησία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby tunisois Κλαμπ Αφρικάν Ετουάλ ντυ Σαχέλ - [101]
Classico tunisien Εσπεράνς ντε Τυνίς Ετουάλ ντυ Σαχέλ - [102]

Ζιμπάμπουε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Harare Derby ΚΑΠΣ Γιουνάιτεντ Ντάιναμος - [103]
Bulawayo Derby Χάιλαντερς Ζιμπάμπουε Σαίντς - [104]
Battle of Zimbabwe Χάιλαντερς Ντάιναμος - [105]
Battle of the Cities ΚΑΠΣ Γιουνάιτεντ Χάιλαντερς - [106]
Midlands Derby Λάνκασαϊρ Στιλ Σαμπάνι Μάιν - [107]

Διασυλλογικές στην Ασία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αυστραλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
The Big Blue Σίδνεϊ ΦΚ Μέλμπουρν Βίκτορι - [108]
Melbourne Derby Μέλμπουρν Βίκτορι Μέλμπουρν Σίτι - [109]
F3 Derby Σέντραλ Κόαστ Μάρινερς Νιούκαστλ Τζετς - [110]
Sydney Derby Σίδνεϊ ΦΚ Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς - [111]

Μπανγκλαντές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κίνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Γκουοάν Πεκίνου Σαγκάη Σενχουά - [112]
Shanghai derby Σαγκάη Σενχουά Σαγκάη Σενξίν - [113]
Guangzhou derby Κουανγκτσόου Έβεργκραντ Κουανγκτσόου Ρ&Φ - [114]
Beijing derby Γκουοάν Πεκίνου Ινστ. Τεχν. Πεκίνου - [115]

Χονγκ Κονγκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Σάουθ Τσάινα ΑΑ Σαν Πέγκασους - [116]

Ινδία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Kolkata Derby Μοχούν Μπαγκάν Ιστ Μπένγκαλ - [78][117]

Ινδονησία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby Indonesia - [118]
Derby Sumatra - [119]

Ιράκ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιράν[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Tehran derby Εστεγλάλ Περσέπολις - [78][120]
Νταμάς Μαλαβάν - [121]

Ιαπωνία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Osaka derby Γκάμπα Οσάκα Σερέζο Οσάκα - [122]
Saitama derby Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς Όμιγια Αρουντίτζα - [123]
Shizuoka derby Τζούμπιλο Ιβάτα Σιμίζου Σ-Παλς - [124]
Tokyo derby ΦΚ Τόκιο Τόκιο Βέρντι - [125]
Gamba-Urawa rivalry Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς Γκάμπα Οσάκα - [78][126]
Γιοκοχάμα ΦΚ Γιοκοχάμα Φ. Μαρίνος - [127]

Ιορδανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Amman derby Αλ-Φαϊσαλί Αλ-Γουεχντάτ - [128]

Κουβέιτ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Kuwaiti Derby Αλ-Αραμπί Αλ Καντισίγια - [129]

Σαουδική Αραβία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Αλ Ιτιχάντ Αλ Χιλάλ - [130]
Riyadh derby Αλ Νασρ Αλ Χιλάλ - [131][132]
Jeddah derby Αλ Ιτιχάντ Αλ Αχλί - [133]
Riyadh's new derby Αλ Χιλάλ Αλ Σαμπάμπ - [132]

Νότια Κορέα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Super Match ΦΚ Σεούλ Σουβόν Μπλούγουινγκς - [134]
Donghaean derby Ποάνγκ Στίλερς Ουλσάν Χιουντάι - [135]
Magyedaejeon Σεονκγνάμ Σουβόν Μπλούγουινγκς - [136]

Διασυλλογικές στη Ευρώπη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διασυλλογικές στη Βόρεια, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καναδά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
401 Derby Τορόντο ΦΚ Μόντρεαλ Ίμπακτ - [137]
Τορόντο Κροέισια Σέρμπιαν Γουάιτ Εγκλς - [72]

Κόστα Ρίκα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clasico nacional Αλαχουελένσε Σαπρίσα - [138]

Γουατεμάλα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
El Clasico Chapin Κομουνικασιόνες Μουνισιπάλ - [78][139]

Αϊτή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby National Αϊτιέν βιολέτ - [140]
Βαλτιμόρ Τεμπετέ - [141]

Ονδούρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clássico Nacional Μοντάγουα Ολίμπια - [142]
Clásico de las M's Μοντάγουα Μαραθόν - [143]
Clásico Sampedrano Μαραθόν Ρεάλ Εσπάνια - [144]

Τζαμάικα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Χάρμπορ Βιου Γουότερχαουζ - [145]
Μπόις Τάουν Τίβολι Γκάρντενς - [146]
Trench Town Derby Άρνετ Γκάρντενς Μπόις Τάουν - [147]
Clarendon derby Χαμπλ Λάιονς Σπόρτινγκ Σέντραλ Ακάντεμι - [148]

Μεξικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
El Superclasico Αμέρικα Γουαδαλαχάρα - [149]
Clasico Joven Αμέρικα Κρους Ασούλ - [150]
Clasico Tapatio Γουαδαλαχάρα Άτλας - [151]
Clasico Capitalino Αμέρικα Πούμας - [152]
Clasico Regiomontano Τίγρες Μοντερρέι - [153][154][155]
Clasico del Sur Πουέμπλα Βερακρούς - [156]
Clasico del Bajio Ιραπουάτο Λεόν - [157]

Νικαράγουα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby Segoviano Ρεάλ Μαδρίς Ντεπορτίβο Οκοτάλ - [158]

Πουέρτο Ρίκο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clasico Boricua Πουέρτο Ρίκο Ισλάντερς Ρίβερ Πλέιτ Πουέρτο Ρίκο - [159]

Σουρινάμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Surinaamse voetbalklassieker Ρόμπινχουντ Τράνσβααλ - [160]

Τρινιντάντ και Τομπάγκο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Couva derby Σεντράλ Ν Κονεσιόν - [161]

Ηνωμένες Πολιτείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
California Clasico Λος Άντζελες Γκάλαξι Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς - [72]
Πόρτλλαντ Τίμπερς Σιάτλ Σάντερς - [162]
Florida Derby Φορτ Λόντερντεϊλ Στράικερς Τάμπα Μπέι Ρόουντις - [163][164]
Ντι Σι Γιουνάιτεντ Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς - [165]
Νιου Γιορκ Σίτι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς - [166][167][168]

Διασυλλογικές στην Ωκεανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νέα Ζηλανδία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Όκλαντ Σίτι Γουαϊτακέρε Γιουνάιτεντ - [169]

Διασυλλογικές στη Νότιο Αμερική[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αργεντινή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Superclasico Μπόκα Τζούνιορς Ρίβερ Πλέιτ - [170]
Clasico de Avellaneda Ιντεπεντιέντε Ρασίνγκ Κλουμπ - [171]
Clasico Rosarino Ροσάριο Σεντράλ Νιούελς Ολντ Μπόις - [172]
Clasico Platense Χιμνάσια Εστουδιάντες - [173]
Σαν Λορένσο Ουρακάν - [174]
Clasico Cordobes Μπελγράνο Ταγιέρες - [175]
Clasico del Oeste Φέρρο Καρρίλ Οέστε Βέλες Σάρσφιλντ - [176]
Clasico Santafesino Κολόν Ουνιόν - [177]
Clasico Tucumano Σαν Μαρτίν δε Τουκουμάν Κλουμπ Ατλέτικο Τουκουμάν - [178]

Βολιβία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clasico Paceno Κλουμπ Μπολίβαρ Δε Στρόγκεστ - [78][179]
Clasico Cruceno Κλουμπ Μπλούμινγκ Οριέντε Πετρολέρο - [180]

Βραζιλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Fla-Flu Φλαμένγκο Φλουμινένσε - [181]
Grenal Γκρέμιο Ιντερνασιονάλ - [182]
Derby Paulista Παλμέιρας Κορίνθιανς - [183]
Classico dos Milhoes Βάσκο Φλαμένγκο - [184]
Choque-Rei Σάο Πάολο Παλμέιρας - [185]
Classico Mineiro Ατλέτικο Μινέιρο Κρουζέιρο - [186]
Classico Vovo Φλουμινένσε Μποταφόγκο - [187]
Atletiba Ατλέτικο Παραναένσε Κοριτίμπα - [188]
Ba-Vi Μπαΐα Βιτόρια - [189]
San-Sao Σάντος Σάο Πάολο - [190]
Clássico do Povo Κορίνθιανς Φλαμένγκο - [191]

Χιλή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Superclasico Κόλο-Κόλο Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε - [192]
Clasico Universitario Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα - [193]
Κόλο-Κόλο Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα - [194]

Κολομβία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clásico paisa Ατλέτικο Νασιονάλ Ιντεπεντιέντε Μεδεγίν - [195]
Clásico vallecaucano Ντεπορτίβο Κάλι Αμέρικα δε Κάλι - [196]
Clásico bogotano Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε Μιγιονάριος - [197]

Ισημερινός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clásico del Astillero Μπαρτσελόνα Εμελέκ - [198]
Nuevo Clásico de Quito Λίγα δε Κίτο Ντεπορτίβο Κίτο - [199]
Superclásico de Quito Λίγα δε Κίτο Άουκας - [200]

Παραγουάη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Superclásico Ολίμπια Σέρρο Πορτένιο - [78][201]
Clasico mas anejo Ολίμπια Γουαρανί - [202]
Clásico Blanco y Negro Ολίμπια Λιμπερτάδ - [203]

Περού[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Superclásico Αλιάνσα Λίμα Ουνιβερσιτάριο - [204]
Clásico Moderno Σπόρτινγκ Κριστάλ Ουνιβερσιτάριο - [205]
Clásico Cuzqueño Σιενσιάνο Γαρσιλάσο - [206]

Ουρουγουάη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clásico Πενιαρόλ Νασιονάλ - [207]
Clásico de los medianos Ντανούμπιο Ντεφενσόρ - [208]

Βενεζουέλα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clásico Καράκας ΦΚ Ντεπορτίβο Τατσίρα - [209]

Δείτε επίσης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 [1]. Retrieved: April 13, 2015
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 [2]. (Portuguese) Retrieved: April 13, 2015
  3. FootyFair. Retireved: April 13, 2015
  4. [3] Retrieved: April 14, 2015.
  5. [4] Retrieved: April 13, 2015.
  6. [5]. Retrieved: April 13, 2015.
  7. argentinaindependent.com Footballers’ Day: 60 Years of Argentina v England Rivalry
  8. mysanantonio.com Argentina-Germany memorable rivalry
  9. cbc.ca The world derby: Brazil vs. Italy
  10. timesofindia.indiatimes.com Brazil face Mexico in their Clasico
  11. uk.reuters.com Soccer-New Zealand and Australia resume trans-Tasman rivalry
  12. «The Rivalry: Brazil X Argentina». netvasco.com. http://www.netvasco.com.br/mauroprais/futbr/braxarg.html. Ανακτήθηκε στις 2008-05-13. 
  13. Reuters (14 July 2011). «Argentina ready to renew rivalry with Uruguay». Four Four Two. Haymarket Media. http://fourfourtwo.com/news/southamerica/82554/default.aspx. Ανακτήθηκε στις 1 April 2013. 
  14. ovaciondigital.com.uy Brasil es amplio favorito en el clasico frente a Uruguay
  15. tenfield.com.uy Uruguay llego a Belo Horizonte, clima de clasico en la semifinal de la Copa
  16. latercera.com Cinco historias imborrables del Clasico del Pacifico entre Chile y Peru
  17. «http://www.biobiochile.cl/2013/01/08/clasico-de-los-andes-entre-argentina-y-chile-da-inicio-al-sudamericano-sub-20.shtml». BioBioChile. http://www.biobiochile.cl/2013/01/08/clasico-de-los-andes-entre-argentina-y-chile-da-inicio-al-sudamericano-sub-20.shtml. 
  18. «Venezuela empezó a preparar el clásico ante Colombia en Rancagua». ESPN. http://www.espn.com.ve/news/story/_/id/2395250/venezuela-empezo-a-preparar-el-clasico-ante-colombia-en-rancagua. 
  19. Reuters (5 September 2011). «Venezuela: Colombia's Eternal Rival». Colombia Reports. Santiago Sosa. http://colombiareports.co/colombias-eternal-rival-venezuela/. Ανακτήθηκε στις 30 August 2014. 
  20. «Scots relish Auld Enemy showdown». BBC News. 12 November 1999. http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/517293.stm. Ανακτήθηκε στις 16 September 2007. 
  21. «FIFA Classic Match: Gazza weeps as Germans prevail». FIFA. http://www.fifa.com/classicfootball/matches/match=159/index.html. Ανακτήθηκε στις 19 January 2013. [νεκρός σύνδεσμος]
  22. sportskeeda.com A historiology of Germany-Italy's rich rivalry on a football pitch
  23. france24.com France vs Germany: a football rivalry 30 years in the making
  24. telegraph.co.uk Germany v Holland: bicycle thieving, spitting and punch-ups - international football's most intense rivalry
  25. 25,0 25,1 edition.cnn.com Top 10 international rivalries
  26. culture.paris-sorbonne.fr Le derby latin : la relation Italie-France dans le football
  27. 24-horas.mx Espana y su rivalidad con Francia
  28. goal.com Portugal v Spain & the 10 most intense international football rivalries
  29. futbol.as.com Gran rivalidad: una alegria eterna y una tristeza profunda
  30. Stokkermans, Karel. «The "Derby der Lage Landen"». RSSSF. http://www.rsssf.com/tablesb/belnedres.html. 
  31. Borowski, Chris (23 February 2010). «Fighting between Poles, Russians mars their Euro 2012 match | Football | Reuters». Football.uk.reuters.com. http://football.uk.reuters.com/football/news/2012/06/12/45A5DF9C-B4E2-11E1-9AC3-0B3E8033923B.php. Ανακτήθηκε στις 14 June 2012. 
  32. "Italy angry at rivals' draw", BBC
  33. theguardian.com Romania have Satan on their side against arch rivals Hungary
  34. Flares, firecrackers and tear gas: Romania's bad-tempered draw with Hungary marred by brutal violence on and off the pitch dailymail.co.uk
  35. sport.tn.nova.cz Cesi oslavili postup vyhrou nad Slovaky 3:1
  36. Reuters - Soccer - Serbia and Croatia in World Cup stare-down Retrieved July 31, 2011.
  37. dailymail.co.uk Croatia v Serbia... now this is what you call a rivalry! Duo clash for first time since war, with 1,500 police ready despite ban on away fans
  38. theguardian.com Belgrade chaos fed off centuries of rivalry between Serbia and Albania
  39. Albania fans cry foul at Greek 'ban', Neil Arun, news.bbc.co.uk 01.04.2005 (Αγγλικά)
  40. Σήμερα το ντέρμπι Ελλάδα - Αλβανία, skai.gr 04.09.2004
  41. Η ελληνοαλβανική σχέση μέσω... ποδοσφαίρου, metrosport.gr 15.10.2014
  42. theroar.com.au Japan-Australia: a classic football rivalry
  43. goal.com Japan and South Korea ready to resume their fierce rivalry once again
  44. nytimes.com North and South Korea continue rivalry in China
  45. (στα Korean). Munhwa Ilbo. 2010-02-11. http://www.munhwa.com/news/view.html?no=20100211MW062740298399. 
  46. (στα Chinese). International Finance News. 2010-02-11. http://paper.people.com.cn/gjjrb/html/2010-02/11/content_448484.htm. 
  47. uk.reuters.com Tehran 'friendly' spices up South Korea-Iran rivalry
  48. Peters, Jerrad (October 15, 2014). «International Football's 10 Most Politically-Charged Football Rivalries». Bleacher Report. http://stag-br-app-s5.brenv.net/articles/2233242-international-footballs-10-most-politically-charged-football-rivalries/page/3. Ανακτήθηκε στις November 21, 2014. 
  49. Duerden, John. «Asia awaits neighbourly rivalry». ESPN. http://www.espnfc.com/story/863589. Ανακτήθηκε στις November 22, 2014. 
  50. Montague, James (January 13, 2011). «Pitch Warfare: Iran face Iraq in soccer grudge match». CNN. http://edition.cnn.com/2011/SPORT/01/11/football.asian.iraq.iran/. Ανακτήθηκε στις November 21, 2014. 
  51. «Iran-Iraq classic rivalry». Iran Daily (4924): σελ. 11. November 5, 2014. http://newspaper.iran-daily.com/newspaper/page/4924/11/21845/0. 
  52. latino.foxnews.com U.S., Mexico soccer teams renew rivalry on the pitch – and about the pitch
  53. goal.com Rivalry between Canada and the U.S. far more cordial than most
  54. prosoccertalk.nbcsports.com The development of a rivalry: U.S. women face Canada in ‘The Rematch’
  55. independent.co.uk El Salvador v Honduras (football)
  56. Prensa deportiva alaba victoria de Costa Rica ante Honduras en la Copa UNCAF. La Prensa Grafica (Spanish).
  57. «Showdown At The 'Office' – Jamaica, Trinidad And Tobago Clash Again». The Gleaner. 10 October 2010. http://jamaica-gleaner.com/gleaner/20101010/sports/sports3.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  58. «Soccer storm in the Caribbean: How diplomacy faltered over football». CNN. 3 May 2011. http://edition.cnn.com/2011/SPORT/football/05/03/football.haiti.jamaica.storm.soccer/index.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  59. article faisant reference au "Big Derby" le "Big Derby" de la capitale
  60. USM Alger contre MC Alger[νεκρός σύνδεσμος]
  61. MC Alger contre USM El Harrach[νεκρός σύνδεσμος]
  62. USM Alger contre CR Belouizdad[νεκρός σύνδεσμος]
  63. USM El Harrach contre CR Belouizdad[νεκρός σύνδεσμος]
  64. JSM Bejaia contre JS Kabylie[νεκρός σύνδεσμος]
  65. vitaminedz.com Derby kabylo-kabyle en tete d'affiche Football, championnat de Ligue 1, 13e journee)
  66. vitaminedz.com JSK : JSK-ESS a deja commence !
  67. algerie360.com Revoila le Classico
  68. «Derbi do povo». Jornal dos Desportos. 20 May 2012. http://jornaldosdesportos.sapo.ao/23/0/derbi_do_povo. Ανακτήθηκε στις 30 June 2012. 
  69. dailynews.gov.bw Gaborone derby back to National Stadium
  70. «TAFIC win Francistown derby». The Monitor. 15 August 2011. http://www.mmegi.bw/index.php?sid=8&aid=966&dir=2011/august/monday15. Ανακτήθηκε στις 30 June 2012. 
  71. «BMC win Lobatse derby». The Monitor. 27 February 2012. http://www.mmegi.bw/index.php?sid=8&aid=37&dir=2012/February/Monday27. Ανακτήθηκε στις 30 June 2012. 
  72. 72,0 72,1 72,2 [ ]
  73. «Futebol Santiago Sul: Sporting E Boavista Empatam O Classico». Criolosports.com. 13 February 2012. http://www.criolosports.com/index.php?option=com_content&view=article&id=501:futebol-santiago-sul-sporting-e-boavista-empatam-o-classico&catid=62:futebol-santiago-sul-primeira-divisao&Itemid=119. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  74. «"Classicos" na Praia, Sal, Sao Vicente e Sao Nicolau». ASemana.com. 10 January 2009. http://www.asemana.publ.cv/spip.php?article38284. Ανακτήθηκε στις 27 June 2012. 
  75. «Classico Mindelense – Derby Encerra 2? Jornada Do Torneio De Abertura». Criolosports.com. 28 October 2011. http://www.criolosports.com/index.php?option=com_content&view=article&id=198:classico-mindelense--derby-encerra-2o-jornada-do-torneio-de-abertura&catid=32:futebol-sao-vicente&Itemid=74. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  76. «Al-Ahly v Zamalek». BBC Sport (BBC). 5 October 2002. http://news.bbc.co.uk/sportacademy/hi/sa/football/features/newsid_2299000/2299305.stm. Ανακτήθηκε στις 19 November 2007. 
  77. «Death Toll Thought to Top 100 In a Soccer Stampede in Ghana». New York Times. 10 May 2001. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9401EFDB123BF933A25756C0A9679C8B63. Ανακτήθηκε στις 1 October 2008. 
  78. 78,0 78,1 78,2 78,3 78,4 78,5 78,6 «More Classic Rivalries». FIFA.com. FIFA. http://www.fifa.com/classicfootball/stories/classicderby/archive/index.html. Ανακτήθηκε στις 2 April 2013. [νεκρός σύνδεσμος]
  79. Classic club: ASEC Mimosas still in bloom - FIFA.com
  80. Ligue 1 : L’Asec Mimosas remporte le duel face à l’Africa Sports - Abidjan.net
  81. futaa.com Nairobi derby ends in a draw
  82. africatopsports.com Maroc : Pas de vainqueur dans le derby de Casablanca entre le Raja et le
  83. fr.starafrica.com RCA-FAR: Le RAJA remporte le Classico
  84. le360.ma Botola: Un classico WAC-FAR en plat de resistance de la 26eme journee
  85. «Predict the Katutura derby score and win N$2500». Namibia Economist. 22 October 2011. http://www.economist.com.na/leisure/12-sport/2-predict-the-katutura-derby-score-and-win-n2500. Ανακτήθηκε στις 30 June 2012. 
  86. informante.web.na NPL draws to an end
  87. http://www.supersport.com/football/nigeria/news/130125/Jos_derby_takes_centrestage
  88. Jos derby takes center stage - SuperSport - Football
  89. Enyimba win Oriental Derby against Enugu Rangers - News - Kick Off
  90. «Who Owns the Land?». Complete Sports. 9 June 2012. http://completesportsnigeria.com/news/2012/06/who-owns-the-land. Ανακτήθηκε στις 4 September 2012. [νεκρός σύνδεσμος]
  91. footballmills.com NNL- MFM WINS THE HOLY GHOST DERBY
  92. thgsports.com Soweto Derby: Kaizer Chiefs v Orlando Pirates
  93. «Derby fever hits the Cape». Cape Argus. 23 February 2012. http://www.iol.co.za/capeargus/derby-fever-hits-the-cape-1.1241147#.T-pA1StYu1w. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  94. «Bloemfontein Celtic beat Free State Stars for a fourth successive time to take the Free State Derby on Sunday.». Kick Off Magazine. 16 October 2012. http://www.kickoff.com/league/psl/match-report/5965/bloemfontein-celtic-beat-free-state-stars-in-the-free-state-derby.php. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  95. «It’s a dream Tshwane derby». iOL Sport. 23 May 2012. http://www.iol.co.za/sport/soccer/cup-competitions/it-s-a-dream-tshwane-derby-1.1303108#.T-pE3ytYu1w. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  96. «AmaZulu triumph in Durban derby». iOL Sport. 3 November 2011. http://www.iol.co.za/sport/soccer/psl/amazulu-triumph-in-durban-derby-1.1170384#.T-pG-StYu1w. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  97. cafonline.com Omdurman derby climaxes Sudan league
  98. «Battle lines drawn for Dar Es Salaam derby between Simba & Yanga». Goal.com. 13 August 2011. http://www.goal.com/en/news/89/africa/2011/08/13/2618180/battle-lines-drawn-for-dar-es-salaam-derby-between-simba. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  99. «Sur un air de derby a Sokode». Federation Togolaise de Football. 9 May 2013. http://www.ftftogo.com/spip.php?article491. Ανακτήθηκε στις 15 May 2013. 
  100. «Football: Division 1 this Weekend the Derby of Lome between AS Douanes and Agaza». togo-online.co.uk. 13 January 2012. http://www.togo-online.co.uk/sport/football-division-1-this-weekend-the-derby-of-lome-between-as-douanes-and-agaza. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. [νεκρός σύνδεσμος]
  101. «Rades boils for Esperance – Etoile du Sahel cracker». CAF. 8 February 2012. http://www.cafonline.com/competition/champions-league_2010/news/14950-rades-boils-for-esperance-o-etoile-du-sahel-cracker.html. Ανακτήθηκε στις 10 February 2013. 
  102. camfoot.com Lions en club : Franck Kom perd le Classico tunisien
  103. «Dynamos beat CAPS United in Harare derby». Nehanda Radio. 19 June 2011. http://nehandaradio.com/2011/06/19/dynamos-beat-caps-united-in-harare-derby/. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  104. «Bulawayo’s oldest derby explodes». The Standard. 12 June 2011. http://www.thestandard.co.zw/sports/30098-bulawayos-oldest-derby-explodes.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. [νεκρός σύνδεσμος]
  105. «Battle of Zimbabwe: Highlanders 1–2 Dynamos». The Zimbabwean. 27 September 2010. http://www.thezimbabwean.co.uk/sport/football/34466/battle-of-zimbabwe-highlanders-1--2-dynamos.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  106. «CAPS United, Bosso in Battle of the Cities». The Zimbabwean. 20 May 2011. http://www.thezimbabwean.co.uk/sport/sports-news/39784/caps-united-bosso-in-battle-of-the-cities.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  107. «Zimbabwe: Midlands Derby Ends Goalless». The Daily News. 16 June 2003. http://allafrica.com/stories/200306160552.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  108. foxsports.com.au Despite poor seasons, the Big Blue between Sydney FC and Melbourne Victory will still be an intriguing contest
  109. heraldsun.com.au Melbourne derby semi: player ratings for Melbourne Victory’s 3-0 win over Melbourne City
  110. «F3 Derby set to write another chapter». a-league.com.au. 24 January 2014. http://www.footballaustralia.com.au/news-display/f3-derby-set-to-write-another-chapter/84149. Ανακτήθηκε στις 28 January 2014. [νεκρός σύνδεσμος]
  111. theguardian.com The Sydney derby and the battle of the west
  112. «SHANGHAI SHENHUA – BEIJING GUOAN: 18 YEARS OF LOATHING». Wild East Football. http://wildeastfootball.net/2012/02/shanghai-shenhua-beijing-guoan-understanding-18-years-of-loathing/. Ανακτήθηκε στις 12 May 2012. 
  113. Cameron Wilson (24 September 2012). «Game of two halves as Shenhua scrape draw in Shanghai derby». Wild East Football. http://wildeastfootball.net/tag/shanghai-derby/. Ανακτήθηκε στις 2 April 2013. 
  114. Somerford, Ben. «Yakubu hopes to make debut in Guangzhou derby». Goal.com UK. http://www.goal.com/en-gb/news/2897/championship/2012/07/12/3236781/yakubu-hopes-to-make-debut-in-guangzhou-derby. Ανακτήθηκε στις 2 August 2014. 
  115. Liu, Xiangyu (15 January 2015). «???:???????» (στα Simplified Chinese). goalchina.net. http://www.goalchina.net/football/shownews.php?id=39377. Ανακτήθηκε στις 19 January 2015. 
  116. «?????????B??». Sing Tao Daily. 7 July 2008. http://www.singtao.com/archive/fullstory.asp?andor=or&year1=2008&month1=7&day1=7&year2=2008&month2=7&day2=7&category=all&id=20080707c12&keyword1=&keyword2=. 
  117. goal.com UPDATED: 11 Facts you must know about the Kolkata Derby
  118. goal.com FOKUS: Melegendanya Derby D'Indonesia Antara Persib & Persija
  119. Marajo, Rizal. «SPFC vs SFC, The Real Derby Sumatra?». kompasiana.com. http://olahraga.kompasiana.com/bola/2013/07/02/spfc-vs-sfc-the-real-derby-sumatra-573913.html. Ανακτήθηκε στις 6 August 2014. 
  120. uk.eurosport.yahoo.com World Football - Irishman's five-minute hat-trick in Tehran derby
  121. khoobankhabar.ir ?????????? ???? ??????? ?????? ????? ??
  122. goal.com The story behind the Osaka derby
  123. fourfourtwo.com J-League Preview: All to play for in Saitama derby Read more at http://www.fourfourtwo.com/news/jleague-preview-all-play-saitama-derby-sagan-tosu-face-yokohama#gVFcvAAfERwwJiZW.99
  124. afshinghotbi.com The Shizuoka Derby!
  125. footballchannel.asia OPINION: What will it take for Tokyo to become a true “Football City”?
  126. japantimes.co.jp Reds, Gamba to renew rivalry in Fuji Xerox Super Cup
  127. theworldgame.sbs.com.au Yokohama FC win city derby
  128. theguardian.com Al-Faisaly goalkeeper scores bizarre own goal as club loses Amman derby
  129. kooora.com ?????? ???????? ???? ????? ????? ????? ????????
  130. alarabiya.net "?????????" ??????? ??? ???????: ??????? ??????? ???????
  131. arabnews.com Riyadh derby
  132. 132,0 132,1 «Riyadh's new derby». FIFA.com. http://www.fifa.com/classicfootball/clubs/rivalries/newsid=1142822/index.html. Ανακτήθηκε στις 9 September 2014. 
  133. «Jeddah derby ends in stalemate». AFC. 15 February 2013. http://www.the-afc.com/en/acl-news/acl-all-news/1089-tournaments/afc-champions-league/afc-champions-league-2013/25209-jeddah-derby-ends-in-stalemate.html. Ανακτήθηκε στις 9 September 2014. [νεκρός σύνδεσμος]
  134. sports.chosun.com [????] ??-??, ??? ?? ??? ???
  135. pulse.ng K-League Preview: Jeonbuk Motors eye title as Donghaean Derby unfolds
  136. 10R ??? ??vs??, ??? ? ?? ? ????, kleague.com. 13 May 2011
  137. m.mlssoccer.com 401 Derby Memories: Underdog Montreal Impact inspire "wall of middle fingers" vs. Toronto FC
  138. nacion.com Clasico nacional
  139. edhdeportes.com Asistencia de Jaime Alas en el clasico chapin
  140. «Haiti-Football: No club would benefit from zero in the national derby». Haiti Football News. 12 May 2009. http://ayitinou.com/article-posts/29-haitian-articles/691-haiti-football-no-club-would-benefit-from-zero-in-the-national-derby.html. Ανακτήθηκε στις 25 June 2012. 
  141. «Haiti-Football: The two rivals Saint-Marc offset for the 30th time». Haiti Football News. 27 April 2009. http://ayitinou.com/article-posts/29-haitian-articles/660-haiti-football-the-two-rivals-saint-marc-offset-for-the-30th-time.html. Ανακτήθηκε στις 25 June 2012. 
  142. diez.hn Olimpia es el rey de los clásicos en Honduras
  143. hondurassoccer.com Marathón y Motagua se conformaron con un empate en el clásico de las M’s
  144. tiempo.hn Habrá clásico sampedrano en el repechaje
  145. «Waterhouse, Harbour View renew rivalry». Jamaica Gleaner. 25 February 2007. http://jamaica-gleaner.com/gleaner/20070225/sports/sports7.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. [νεκρός σύνδεσμος]
  146. «Rebounding Tivoli Target Boys' Town Scalp». Jamaica Gleaner. 12 February 2012. http://jamaica-gleaner.com/gleaner/20120212/sports/sports5.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  147. «Trench Town Derby». Jamaica Observer. 29 November 2012. http://www.jamaicaobserver.com/TRENCH-TOWN-DERBY_8198666. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  148. «Veteran predicts close Clarendon derby». Jamaica Observer. 2 October 2011. http://www.jamaicaobserver.com/sport/Veteran-predicts-close-Clarendon-derby_9827489. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  149. extradeportes.net Chivas vs America En Vivo 2015 Online: Clasico en el Clausura Online
  150. deportes.televisa.com Un clasico interesante
  151. informador.com.mx Ultimas noticias Clasico Tapatio
  152. digitallpost.mx Apertura 2014: America vs Pumas, el Clasico Capitalino (infografia)
  153. foxdeportes.com Liga MX: Estrellas del clasico regiomontano
  154. FIFA.com - El clásico regio apasiona
  155. FIFA destaca manta de Tigres en Clásico Regio - RÉCORD
  156. vavel.com Clasico del Sur: El partido que se juega en las tribunas
  157. solodeportemx.wordpress.com Queretaro se lleva el Clasico del Bajio en feria de goles
  158. futbolnica.net Derby Segoviano Luce Atractivo
  159. «El nuevo clasico boricua: Islanders vs River Plate PR». Deportes. 8 December 2010. http://www.adendi.com/archivo.asp?Xnum=833229&year=2010&mon=12. Ανακτήθηκε στις 25 June 2012. 
  160. «De Surinaamse voetbalklassieker tussen Robinhood en Transvaal». Suriname Times. 25 June 2012. http://www.surinametimes.com/smartcms/print.asp?nID=85386. Ανακτήθηκε στις 25 June 2012. [νεκρός σύνδεσμος]
  161. guardian.co.tt Central FC, W Connection clash in Couva derby
  162. Sparks, Adam (March 5, 2011). «Portland Timbers Kick Off MLS Rivalry by Blanking Seattle Sounders FC». Yahoo! Sports. http://sports.yahoo.com/mls/news?slug=ycn-8002534. Ανακτήθηκε στις April 13, 2011. [νεκρός σύνδεσμος]
  163. Harris, Christopher (30 April 2010). «Miami FC v Tampa Bay Rowdies: Florida Derby Returns This Weekend». MLS Talk. http://www.majorleaguesoccertalk.com/miami-fc-v-tampa-bay-rowdies-florida-derby-returns-this-weekend/8860. Ανακτήθηκε στις 20 May 2011. 
  164. «Rowdies beat rival Strikers, capture Coastal Cup again». Tampa Bay Times. http://174.129.77.10/sports/soccer/rowdies-beat-rival-strikers-capture-coastal-cup-again/2146985. Ανακτήθηκε στις 23 January 2015. 
  165. «Preview: New York vs. D.C. United». MLSSoccer.com. http://www.mlssoccer.com/matchcenter/2011-07-09-new-york-red-bulls-vs-dc-united/preview. Ανακτήθηκε στις July 10, 2011. 
  166. Panizo, Franco. «New York Red Bulls' Andy Roxburgh says impending rivalry with New York City FC a good thing». http://www.mlssoccer.com/news/article/2013/12/11/new-york-red-bulls-sporting-director-andy-roxburgh-says-impending-rivalry-ny. 
  167. Lewis, Brian. «New York Soccer Rivalry Already Brewing». New York Post. NYPost.com. http://nypost.com/2013/12/11/new-york-soccer-rivalry-already-brewing/. 
  168. Prince-Wright, Joe. «New York City FC, Red Bulls rivalry heating up already». http://www.mlssoccer.com/news/article/2013/05/23/kick-new-york-city-fc-red-bulls-rivalry-heating-already. 
  169. nzherald.co.nz Soccer: Auckland City triumph in Super City derby
  170. elheraldo.co Del superclasico del futbol argentino al 'superescandalo' mundial
  171. lanueva.com Racing vencio a Independiente por 1-0 en el clasico de Avellaneda
  172. infobae.com Angel Di Maria 'desafia' a Lionel Messi: "Yo voy a volver para jugar el clasico rosarino, el no se"
  173. eluniverso.com Estudiantes gano el clasico platense y comparte la punta en Argentina
  174. canchallena.lanacion.com.ar Boedo esta de fiesta: San Lorenzo se quedo con el clasico ante Huracan
  175. lanacion.com.ar Belgrano se quedo con el clasico cordobes, le gano a Talleres por 1 a 0
  176. bolavip.com El clasico del Oeste: Velez vs. Ferro
  177. telam.com.ar
  178. mundod.lavoz.com.ar El clasico tucumano fue para Atletico
  179. la-razon.com Clasico paceno
  180. radioiyambae.com Un clasico cruceno con dos expulsados y un gol por lado
  181. espn.uol.com.br Dupla Fla-Flu tem projeto da Liga, ja levou ideia a CBF, a Globo e deve apresenta-la a outros clubes
  182. revistafootball.com.br UM IMENSO CAMPO DE FUTEBOL
  183. bleacherreport.com Corinthians vs. Palmeiras: Everything You Need to Know About Derby Paulista 2014
  184. espn.uol.com.br Com 56 mil pessoas, 'Classico dos Milhoes' bate recorde de publico no Brasil em 2015
  185. espn.uol.com.br Choque-Rei: soberano Sao Paulo da goleada no Palmeiras nos ultimos 50 jogos
  186. mg.superesportes.com.br Maior goleada da historia do classico mineiro, um 9 a 2, completa 85 anos
  187. «A Historia do Classico Vovo Fluminense x Botafogo» (στα Portuguese). Campeoes do Futebol. April 17, 2008. http://www.campeoesdofutebol.com.br/especial4.html. Ανακτήθηκε στις April 11, 2009. 
  188. «Atletiba: Camisas de torcidas sao proibidas» (στα Portuguese). O Globo. April 25, 2008. http://oglobo.globo.com/esportes/mat/2008/04/25/atletiba_camisas_de_torcidas_sao_proibidas-427057338.asp. Ανακτήθηκε στις April 11, 2009. [νεκρός σύνδεσμος]
  189. «Ba-Vi de domingo sera o mais caro da historia» (στα Portuguese). Lance!. March 19, 2009. http://www.lancenet.com.br/clubes/bahia/noticias/09-03-19/510787.stm?ba-vi-de-domingo-sera-o-mais-caro-da-historia. Ανακτήθηκε στις April 11, 2009. 
  190. lancenet.com.br San-Sao para balancar o Morumbi e decidir finalista do Paulistao
  191. globoesporte.globo.com Diferentes, Timão e Fla reeditam o 'Clássico do Povo' após Libertadores
  192. 24horas.cl Las curiosidades del superclasico del futbol chileno
  193. 24horas.cl Galeria: Los infaltables memes que dejo el Clasico Universitario
  194. prensafutbol.cl Roberto Tobar arbitrara el clasico entre Colo Colo y Catolica
  195. elcolombiano.com El verde repitió victoria en el clásico paisa
  196. colombia.as.com El clásico vallecaucano se traslada este jueves a Bogotá
  197. caracol.com.co Milonarios se llevó el clásico bogotano, eliminó a Santa Fe y clasificó
  198. eluniverso.com Clásico del Astillero
  199. larepublica.ec Deportivo Quito y Liga empatan en clásico capitalino (0-0)
  200. benditofutbol.com Paz: 'El único Superclásico de Quito es Liga-Aucas'
  201. informaparaguay.com Superclasico del futbol paraguayo Cerro vs Olimpia
  202. abc.com.py El clásico más añejo acapara la atención
  203. lanacion.com.py Apertura: Libertad recibe a Olimpia en el Clásico blanco y negro
  204. redaccion.larepublica.pe Alianza Lima ganó 1-0 a Universitario de Deportes con un golazo de Preciado y se llevó el primer clásico del año
  205. libero.pe Universitario de Deportes vs Sporting Cristal: Así luce el estadio Monumental a puertas del clásico moderno
  206. rpp.com.pe Torneo Apertura: Cienciano y Real Garcilaso igualaron 1-1 en clásico cusqueño
  207. ovaciondigital.com.uy Sueño de Nacional, pesadilla de Peñarol
  208. ovaciondigital.com.uy El clásico de los medianos
  209. meridiano.com.ve Caracas detuvo la venta de entradas para el clásico

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]