Κατάλογος ποδοσφαιρικών διασυλλογικών αντιπαλοτήτων στη Ευρώπη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Πήδηση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Για αντιπαλότητες μεταξύ εθνικών ομάδων και συλλόγων ανά τον κόσμο, δείτε: Κατάλογος ποδοσφαιρικών αντιπαλοτήτων.

Ο κατάλογος αυτός εμπεριέχει τις ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες ανά την Ευρώπη μεταξύ συλλόγων. Περιλαμβάνονται τοπικό ντέρμπι, καθώς και αγώνες μεταξύ ομάδων που απέχουν χιλιόμετρα μεταξύ τους. Περιλαμβάνονται μόνο οι σύλλογοι των ομοσπονδιών που είναι μέλη της UEFA.

Αλβανία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derbi më i vjetër shqiptar ΚΦ Τίρανα Βλάζνια Σκόδρα - [1]
Derbi i madh Παρτιζάνι Τιράνων ΚΦ Τίρανα - [2]
Derbi i Vogël Παρτιζάνι Τιράνων Ντιναμό Τιράνων - [3]
ΚΦ Τίρανα Ντιναμό Τιράνων - [4]
Παρτιζάνι Τιράνων Σκεντερμπέου Κορυτσάς - [5]
ΚΦ Λάτσι ΦΚ Κουκέσι - [6]
Σκεντερμπέου Κορυτσάς Φλαμουρτάρι - [7]
Derbi i Myzeqesë Σκεντερμπέου Κορυτσάς Φλαμουρτάρι - [8]

Ανδόρρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
El Clàssic ΦΚ Σάντα Κολόμα ΟΕ Σαν Ζουλιά - [9]

Αυστρία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Wiener derby Ραπίντ Βιέννης Αούστρια Βιέννης - [10][11]
Grazer derby Γκράτσερ ΑΚ Στουρμ Γκρατς - [12]
Μπλάου-Βάις Λιντς ΛΑΣΚ Λιντς - [13]
Βάκερ Ίνσμπρουκ Αούστρια Σάλτσμπουργκ - [14][15]
Derby of Love Φιρστ Βιέννα Βίνερ Σπορτ-Κλουμπ - [16][17][18][19][20]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Superliga shqiptare, ja ndeshjet që priten abcnews.al
  2. Sot derbi i madh Tirana- Partizani sport.oranews.tv
  3. Tirana fiton “derbin e harruar” të kryeqytetit me Dinamon, vendos Bushiç albaniansport.net
  4. Tirana take derby honours in Albania uefa.com
  5. S'ka fitues në derbi, Skënderbeu i prish festën Partizanit shekulli.com.al
  6. Derbi verior në finalen e Kupës së Shqipërisë, Laçi sfidon Kukësin sport.oranews.tv
  7. Flamurtari–Skënderbeu, aty ku vendoset titulli supersport.al
  8. Edicioni 2016-2017, përcaktohet kalendari i Kupës së Shqipërisë shqiptarja.com
  9. Taules en el clàssic per clausurar la Lliga 2010-11 de Primera faf.ad
  10. «More Classic Rivalries». FIFA.com. FIFA. Ανακτήθηκε στις 2 April 2013. 
  11. «Austria's Green-Violet battle». fifa.com. Ανακτήθηκε στις 6 October 2010. 
  12. Wolfgang Kühnelt, Markus Mörth: Geliebter Feind – Die Geschichte des Grazer Stadtderbys, Leykam Verlag, 2008, ISBN 3-7011-7643-4
  13. Blau-Weiss Linz - Lask Linz 30.08.2013 ultras-tifo.net
  14. Wacker gegen Austria Salzburg: Ein letztes Spiel mit großen Gefühlen tt.com
  15. FC Wacker Innsbruck - Austria Salzburg 02.11.2015 ultras-tifo.net
  16. Vienna jubelt im "Derby of Love" laola1.at
  17. “Derby of Love”: Aufstiegsaspirant Vienna empfängt Schlusslicht Sportklub vienna.at
  18. Derby of Love: Der Wiener Sportklub empfängt die Vienna abseits.at
  19. "Derby of Love": Freundschaftliche Rivalen wienerzeitung.at
  20. "Derby of Love" vor rekordverdäch­ti­ger Kulisse kurier.at

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of association football club rivalries in Europe της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).