Κατάλογος βιντεοπαιχνιδιών Star Wars

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση

Αυτός είναι ένας κατάλογος των Star Wars βιντεοπαιχνιδιών. Παρόλο που υπήρχαν πολλά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν από χομπίστες βασισμένα στη σειρά κινηματογραφικών ταινιών Star Wars και γενικώς στο franchise, αυτή η σελίδα παραθέτει μόνο τα παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί ή δημοσιευτεί από την LucasArts ή έχουν επίσημη άδεια από την Lucasfilm. Πλατφόρμες: Arcade, Apple II, Atari 2600, Famicom, Nintendo Entertainment System, Super Nintendo Entertainment System, Nintendo 64, Sega Master System, Sega Dreamcast, Game Gear, GameCube, DOS, Microsoft Windows, Macintosh, Mac OS, OS X, PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox, Xbox 360, Xbox One, Wii, Wii U, Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance, Nintendo DS, PlayStation Portable, iOS, Android και Linux .

Τίτλοι που σχετίζονται με τις ταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ακολουθεί μια λίστα με παιχνίδια Star Wars που βασίζονται στις ταινίες μεγάλου μήκους. Καταγράφονται με σειρά κυκλοφορίας.

Επεισόδιο IV: Μια νέα ελπίδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επεισόδιο V: Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθετε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: The Empire Strikes Back (1982) - Atari 2600, Intellivision
  • Star Wars: The Empire Strikes Back (1985/88) - Arcade
    • Aναδημοσιεύθηκε για: BBC Micro, Commodore 64, ZX Spectrum, Amstrad CPC, Amiga, Atari ST.
  • Star Wars: The Empire Strikes Back (1992) - NES, αγόρι παιχνιδιών
  • Super Star Wars: The Empire Strikes Back (1993) - SNES
    • Aναδημοσιεύθηκε για: Wii

Επεισόδιο VI: Η Επιστροφή των Τζεντάι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Return of the Jedi – Death Star Battle (1983/84) - Atari 2600, Atari 8-bit, Atari 5200, ZX Spectrum
  • Star Wars: Return of the Jedi (1984/88) - Arcade, BBC Micro, Commodore 64, ZX Spectrum, Amstrad CPC, Amiga, Atari ST, GameCube
  • Super Return of the Jedι (1994) - SNES, Game Boy, Game Gear
    • Aναδημοσιεύθηκε για: Εικονική κονσόλα Wii

Επεισόδιο Ι: Η Αόρατη Απειλή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επεισόδιο ΙΙ: H Επίθεση των Kλώνων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επεισόδιο ΙΙΙ: Η Εκδίκηση των Σίθ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τίτλοι σειρών[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακάτω είναι μια λίστα με παιχνίδια Star Wars που δεν βασίζονται σε μια συγκεκριμένη ταινία μεγάλου μήκους και αποτελούν μέρος μιας σειράς. Ο κατάλογος παραθέτεται από την παλαιότερη σειρά ως την νεότερη.

X-Wing[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • X-Wing (1993) - DOS, Macintosh
    • Επέκταση (εις): Imperial Pursuit (1993) και B-Wing (1993)
      • Συλλογή : X-Wing (Collector's CD-ROM) (1994)
  • TIE Fighter (1994) - DOS, Macintosh
    • Επέκταση (εiς): Defender of the Empire (1994)
      • Συλλογή : TIE Fighter (Collector's CD-ROM) (1995)
  • Star Wars: X-Wing vs. TIE Fighter (1997) - Windows
    • Επέκταση (εις): Balance of Power Campaigns (1997) και Flight School (1998)
  • X-Wing Alliance (1999) - Windows

Rebel Assault[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Rebel Assault (1993) DOS, Mac, Sega CD, 3DO
  • Star Wars: Rebel Assault II: Τhe Hidden Empire (1995) DOS, PlayStation, Microsoft Windows

Jedi Knight[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Dark Forces (1995) DOS, Mac, PlayStation
  • Star Wars Jedi Knight: Dark Forces ΙΙ (1997) Windows
    • Επέκταση (εις): Star Wars Jedi Knight: Mysteries of the Sith (1998) - Windows
  • Star Wars Jedi Knight ΙΙ: Jedi Outcast (2002) Windows, Mac, Xbox, GameCube, Nintendo Switch, PlayStation 4
  • Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy (2003) Windows, Mac, Xbox, Nintendo Switch, PlayStation 4

Rogue Squadron[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Rogue Squadron (1998) Windows, Nintendo 64
  • Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader (2001) GameCube
  • Star Wars Rogue Squadron ΙΙΙ: Rebel Strike (2003) GameCube
    • Σημείωση: To συνεργατικό (co-op) Campaign του Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike αποτελείται από όλες τις αποστολές του single player campaign του προηγούμενου παιχνιδιού Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader (εκτός από 2 αποστολές που δεν περιλαμβάνονται), παρόλα αυτά οι αποστολές μπορούν να παιχτούν μόνο με πολλούς παίκτες και δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε single player.[1] Επιπλέον, ως μπόνους, το παιχνίδι περιλαμβάνει τα παιχνίδια Arcade των Star Wars, Empire Strikes Back και Return of the Jedi.

Star Wars Racer[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars Episode Ι: Racer (1999) Windows, Mac, Dreamcast, Nintendo 64, Game Boy Color
  • Star Wars: Racer Arcade (2000) Arcade
  • Star Wars Racer Revenge (2002) PlayStation 2

Σχετικοί τίτλοι με το Racer[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Super Bombad Racing (2001) PlayStation 2

Galactic Battlegrounds[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Galactic Battlegrounds (2001) Windows, Mac
    • Expansion(s): Star Wars: Galactic Battlegrounds: Clone Campaigns (2002) Windows, Mac

Starfighter[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Starfighter (2001) Windows, PlayStation 2
    • Star Wars: Starfighter Special Edition (2001) Xbox
    • Star Wars: Starfighter (2003) Arcade[2]
  • Star Wars: Jedi Starfighter (2002) Xbox, PlayStation 2

Knights of the Old Republic[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Knights of the Old Republic (2003) Windows, Xbox, Mac, iOS, Android
  • Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords (2005) Windows, Linux (SteamOS), Xbox, Mac
  • Star Wars: The Old Republic (2011) (MMORPG) Windows
    • Επέκταση (εις): Rise of the Hutt Cartel (2013), Galactic Starfighter (2014), Galactic Strongholds (2014), Shadow of Revan (2014), Knights of the Fallen Empire (2015), Knights of the Eternal Throne (2016), and Onslaught (2019)

Star Wars: Galaxies[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars Galaxies: An Empire Divided (2003) Windows (Shutdown)
    • Star Wars Galaxies: Jump to Lightspeed (2004), Star Wars Galaxies: Episode III Rage of the Wookiees (2005), Star Wars Galaxies: Trials of Obi-Wan (2005)

Συλλογή (ες): Star Wars Galaxies: Starter Kit (2005), Star Wars Galaxies: The Total Experience (2005), and Star Wars Galaxies: The Complete Online Adventures (2006)

Βattlefront[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η σειρά Battlefront έχει διαχειριστεί σε δύο διαφορετικούς προγραμματιστές.

Pandemic Studios[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Κονσόλα:
    • Star Wars: Battlefront (2004) PlayStation 2, Windows, Xbox, Mac
    • Star Wars: Battlefront II (2005) PlayStation 2, Windows, Xbox, PlayStation Portable
  • Φορητή κονσόλα:
    • Star Wars Battlefront: Renegade Squadron (2007) PlayStation Portable
    • Star Wars Battlefront: Elite Squadron (2009) PlayStation Portable, Nintendo DS
  • Κινητό:
    • Star Wars: Battlefront Mobile (2005)[3]
    • Star Wars Battlefront: Mobile Squadrons (2009)[4]

EA DICE[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars Battlefront (2015) - PlayStation 4, Windows, Xbox One
  • Star Wars Battlefront ΙΙ (2017) - PlayStation 4, Windows, Xbox One

Εmpire at War[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Empire at War (2006) Windows, Mac OS X
    • Επέκταση (εις): Star Wars: Empire at War: Forces of Corruption (2006) Windows

Συλλογή: Star Wars: Empire at War: Gold Pack (παιχνίδι και πακέτο επέκτασης) (2007) Windows

The Force Unleashed[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Το Force Unleashed (2008) Windows, Mac OS, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation Portable, Wii, Nintendo DS, iOS
    • Star Wars: The Force Unleashed - Ultimate Sith Edition (2009) Windows, Mac OS, Xbox 360, PlayStation 3
  • Star Wars: The Force Unleashed II (2010) Windows, Wii, Nintendo DS, Xbox 360, PlayStation 3, iOS

Star Wars: The Clone Wars σειρές άνιμε[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: The Clone Wars – Lightsaber Duels (2008) - Wii
  • Star Wars: The Clone Wars – Jedi Alliance (2008) - Nintendo DS
  • Star Wars: The Clone Wars – Republic Heroes (2009) - Windows, PlayStation 2, Nintendo DS, PlayStation Portable, Xbox 360, PlayStation 3, Wii
  • Clone Wars Adventures (2010) - Windows, Mac (Shutdown)

Ξεχωριστοί τίτλοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακάτω είναι μια λίστα με τα παιχνίδια Star Wars που είναι ανεξάρτητα και δεν αποτελούν μέρος μιας σειράς, που κυκλοφορούν κυρίως για κονσόλες, προσωπικούς υπολογιστές και arcade. Οι τίτλοι ομαδοποιούνται ανάλογα με τη δεκαετία κατά την οποία απελευθερώθηκαν.

Δεκαετία του '80[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Jedi Arena (1983) - Atari 2600
  • Star Wars: Droids (1988) - Amstrad CPC, ZX Spectrum
  • Death Star Interceptor (1985, System 3 Software Ltd) - ZX Spectrum, Commodore 64

Δεκαετία του '90[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Shadows of the Empire (1996) (3rd person shooter) Nintendo 64, Windows
  • Star Wars: Masters of Teräs Käsi (1997) (Πάλης) PlayStation
  • Star Wars: Yoda Stories (1997) (Adventure) Windows
  • Star Wars: Rebellion (Star Wars: Supremacy - UK) (1998) (Real-time στρατηγικής) Windows
  • Star Wars Millennium Falcon CD-Rom Playset (1998) (περιπέτεια) Windows 95-98-Me

Δεκαετία του 2000[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Force Commander (2000) (στρατηγική σε πραγματικό χρόνο) Windows
  • Star Wars: Demolition (2000) (Μάχη οχημάτων) PlayStation, Dreamcast
  • Star Wars: Bounty Hunter (2002) (δράση τρίτου προσώπου) GameCube, PlayStation 2
  • Star Wars: Republic Commando (2005) (shooter πρώτου προσώπου) Xbox, Windows
  • Star Wars: The Best of PC (2006) (Συλλογή) Windows

Δεκαετία του 2010[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars Battle Pod (2015) Arcade
  • Vader Immortal (2019) (Εικονική Πραγματικότητα) Oculus Rift, Oculus Quest
  • Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) (δράσης-περιπέτειας) Windows, PlayStation 4, Xbox One

Λογισμικό PC[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars Screen Entertainment (1994) (Screensaver) Windows

Παιχνίδια ανά είδος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα επόμενα παιχνίδια ταξινομούνται από κοινού επειδή μοιράζονται το ίδιο είδος, αντί να είναι επίσημα μέρος της ίδιας σειράς. Εξαιρούνται τα παιχνίδια που αναφέρονται παραπάνω.

Επιτραπέζια παιχνίδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars Chess (1993) (Chess engine) DOS, Sega CD, Windows
  • Star Wars Monopoly (1997) Windows

Ψηφιακό pinball:

Προσομοιώσεις pinball και έξτρα λήψεις βιντεοπαιχνιδιών, που πωλούνται ως ανεξάρτητα σετ καθώς και πρόσθετα για το Zen Pinball 2

Star Wars Pinball (2013) Windows, Mac, Wii U, Xbox 360, 3DS, PSVita, PlayStation 3, PlayStation 4, Kindle Fire, Android, iOS

  • Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (2013)
  • Star Wars: The Clone Wars (2013)
  • Star Wars Pinball: Boba Fett

Star Wars Pinball: Balance of the Force (2013) Xbox 360, PSVita, PlayStation 3, PlayStation 4, Android, iOS

  • Star Wars Episode VI: Return of the Jedi (2013)
  • Star Wars Pinball: Darth Vader
  • Star Wars Pinball: Starfighter Assault

Star Wars Pinball: Heroes of the Force (2014) Xbox 360, PSVita, PS3, PS4, Android, iOS

  • Star Wars Pinball: Masters of the Force
  • Star Wars Episode IV: A New Hope (2013)
  • Star Wars Pinball: Droids
  • Star Wars Pinball: Han Solo

Εκπαιδευτικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Star Wars: Yoda's Challenge
  • Star Wars: The Gungan Frontier
  • Star Wars: Droid Works (1999) Windows, Mac
  • Star Wars: Pit Droids Windows, iOS
  • Star Wars Math: Jabba's Game Galaxy (Developed by Argonaut Games)
  • Star Wars: JarJar's Journey Adventure Book
  • Star Wars: Anakin's Speedway
  • Star Wars: Early Learning Activity Center
  • Star Wars: Behind the Magic (1998) (Multimedia encyclopedia) Windows, Macintosh
  • Star Wars: Jedi Math (2008) (Educational) Leapster
  • Star Wars: Jedi Reading (2008) (Educational) Leapster
  • Star Wars: The Clone Wars (2008) (Platform/Educational) Didj
  • Star Wars: Jedi Trials (2009) Didj
  • Star Wars: Lightsaber Battle Game (2005) Handheld TV game
  • Star Wars: Revenge of the Sith (2005) - Jakks Pacific TV Game
  • Star Wars GameKey (expansion) (2006)
  • Star Wars: Original Trilogy (2007) Jakks Pacific TV Game
  • Star Wars: Republic Squadron (2009) Jakks Pacific TV Game

Φορητές και κινητές συσκευές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακάτω είναι μια λίστα τίτλων Star Wars για φορητές συσκευές και κινητά.

  • Star Wars: Yoda Stories (1997) (Adventure) Game Boy Color
  • Star Wars: Flight of the Falcon (2003) (Action/Space simulation) Game Boy Advance
  • Star Wars Trilogy: Apprentice of the Force (2004) Game Boy Advance
  • Star Wars: Battle For The Republic (2005)[5]
  • Star Wars: Grievous Getaway (2005)[6]
  • Star Wars Imperial Ace 3D
  • Star Wars: Battle Above Coruscant (2005)
  • Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (2005)[7]
  • Star Wars: Republic Commando: Order 66 (2005)[8]
  • Star Wars: Lightsaber Combat (2005)[9]
  • Star Wars Trivia (2005)[10]
  • Star Wars: Ask Yoda (2005)[11]
  • Star Wars: Jedi Arena (2005)
  • Star Wars: Puzzle Blaster (2005)
  • Star Wars: Jedi Assassin (2005)
  • Star Wars: Lethal Alliance (2006) (Action-adventure) PlayStation Portable, Nintendo DS – μεταξύ των επεισοδίων III & IV
  • Star Wars: The Force Unleashed Mobile (2008)
  • Star Wars Cantina (2010)
  • Star Wars: Trench Run (2009) - iOS, Unity
  • Star Wars Battle of Hoth (2010)[12]
  • Star Wars Arcade: Falcon Gunner (2010)[13]
  • Star Wars: Imperial Academy (2011)
  • Star Wars: Knights of the Old Republic - Android, iOS (2013)
  • Star Wars: Force Collection - Android, iOS (2013, shut down 2018)
  • Star Wars: Tiny Death Star (2013)
  • Star Wars: Assault Team (2014)
  • Star Wars: Commander - Android, iOS, Windows Phone (2014)[14]
  • Star Wars: Galactic Defense - Android, iOS (2014). Spans the Rise of the Empire Era and the Rebellion Era.
  • Star Wars: Galaxy of Heroes - Android, iOS (2015). Spans the Old Republic Era, the Rise of the Empire Era, Rebellion Era, and the Era of the New Republic.
  • Star Wars: Uprising - Android, iOS (2015, discontinued November 17, 2016)
  • Star Wars: Heroes Path - iOS (2015)
  • Star Wars Rebels: Recon Missions - Android, iOS, Windows Phone (2015)
  • Star Wars: Force Arena - Android, iOS (2017)
  • Star Wars: Puzzle Droids - Android, iOS (2017)
  • Star Wars: Jedi Challenges - Android, iOS (2017)

Αναφορές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Shoemaker, Brad (20 Οκτωβρίου 2003). «Star Wars Rogue Squadron III: Rebel Strike Review». GameSpot. CBS Interactive. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2019. 
  2. «The Arcade Flyer Archive - Video Game Flyers: Star Wars Starfighter, Tsunami Visual Technologies, Inc». Arcadeflyers.com. 1 Μαΐου 2006. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιανουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 15 Μαρτίου 2010. 
  3. «Star Wars: Battlefront Mobile». IGN. News Corporation. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2019. 
  4. Spanner Spencer (8 Ιανουαρίου 2009). «Star Wars Battlefront: Mobile Squadrons coming to mobile». 
  5. «Star Wars: Battle Above Coruscant for Cell Phones - Star Wars: Battle Above Coruscant Mobile - Star Wars: Battle Above Coruscant Cell Phone Game». web.archive.org. 11 Φεβρουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2020. 
  6. Star Wars: Grievous Getaway - IGN, https://www.ign.com/games/star-wars-grievous-getaway, ανακτήθηκε στις 2020-03-02 
  7. Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith - IGN, https://www.ign.com/games/star-wars-episode-iii-revenge-of-the-sith-the-game, ανακτήθηκε στις 2020-03-02 
  8. Star Wars: Republic Commando: Order 66 - IGN, https://www.ign.com/games/star-wars-republic-commando-order-66, ανακτήθηκε στις 2020-03-02 
  9. «Star Wars Lightsaber Combat». GameSpot (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2020. 
  10. «Star Wars Trivia». GameSpot (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2020. 
  11. Star Wars: Ask Yoda - IGN, https://www.ign.com/games/star-wars-ask-yoda, ανακτήθηκε στις 2020-03-02 
  12. Star Wars: The Battle for Hoth - IGN, https://www.ign.com/games/star-wars-the-battle-for-hoth, ανακτήθηκε στις 2020-03-02 
  13. Star Wars Arcade: Falcon Gunner - IGN, https://www.ign.com/games/star-wars-arcade-falcon-gunner, ανακτήθηκε στις 2020-03-02 
  14. «UPDATED: Crush the Rebellion or Restore Freedom in Star Wars: Commander». StarWars.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2020.