Obi-Wan Kenobi (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Obi-Wan Kenobi
ΕίδοςΔράση-περιπέτεια
Δράμα
Διαστημική όπερα
Επιστημονική φαντασία
Βασίζεται σεStar Wars
από το Τζορτζ Λούκας
ΣκηνοθεσίαΝτέμπορα Τσόου
ΠρωταγωνιστέςΓιούαν ΜακΓκρέγκορ
Συνθέτης(ες)Νάταλι Χολτ
ΧώραΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων6
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΝτέμπορα Τσόου
Γιούαν ΜακΓκρέγκορ
Κάθλιν Κένεντι
Μισέλ Ρεγιουάν
Τζόμπι Χάρολντ
Τοποθεσία γυρισμάτωνΛος Άντζελες, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
ΦωτογραφίαΤσανγκ-Χουν Τσανγκ
ΜοντάζΝίκολας Ντε Τοθ
Κέλεϊ Ντίξον
Τζος Έρλ
Διάρκεια36-53 λεπτά
Εταιρεία παραγωγήςLucasfilm
ΔιανομήDisney Platform Distribution
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney+
Προβολή27 Μαΐου 2022–
22 Ιουνίου 2022

Το Obi-Wan Kenobi είναι μία Αμερικάνικη μίνι σειρά για το Disney+. Είναι μέρος του σύμπαντος του Star Wars και πρωταγωνιστεί ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ως ο ομότιτλος χαρακτήρας, επιστρέφοντας από την πρίκουελ τριλογία. Διαδραματίζεται 10 χρόνια μετά τα γεγονότα του Star Wars: Επεισόδιο III – Η Εκδίκηση των Σιθ (2005), η σειρά ακολουθεί τον Κενόμπι όσο προσπαθεί να σώσει την Πριγκίπισσα Λέια από την Αυτοκρατορία, οδηγώντας σε μάχη με τον πρώην μαθητευόμενό του, τον Νταρθ Βέιντερ.

Η ταινία αρχικά θα ήταν μία spin-off ταινία αλλά άλλαξε ως σειρά μετά την αποτυχία του Solo: A Star Wars Story (2018). Ο ΜακΓκρέγκορ επιβεβαιώθηκε πως θα επιστρέψει τον Αύγουστο του 2019. Τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν τον Ιούλιο του 2020 αλλά αναβλήθηκαν καθώς η Lucasfilm ήταν απογοητευμένη από το σενάριο. Ο Τζόμπι Χάρολντ προσλήφθηκε για να ξαναγράψει το σενάριο και έγινε ο υπεύθυνος της σειράς τον Απρίλιο του 2020 αλλά έγινε και εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τους ΜακΓκρέγκορ, Κάθλιν Κένεντι και Μισέλ Ρέγιουαν. Τον Μάρτιο του 2021 προσλήφθηκαν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί με τους Τζόελ Έτζερτον, Μπόνι Πις, Τζίμι Σμιτς, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς και Χέιντεν Κρίστενσεν να επιστρέφουν στους ρόλους του από την πρίκουελ τριλογία. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2021 στο Λος Άντζελες και ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο.

Τα δύο πρώτα επεισόδια του Obi-Wan Kenobi έκαναν πρεμιέρα στις 27 Μάϊου του 2022. Τα υπόλοιπα επεισόδια κυκλοφόρησαν εβδομαδιαία μέχρι τις 22 Ιουνίου του 2022. Η σειρά έλαβε γενικά θετικές κριτικές.

Σύνοψη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δέκα χρόνια χρόνια μετά το Star Wars: Επεισόδιο III – Η Εκδίκηση των Σιθ (2005)- στο οποίο οι Τζεντάι καταστράφηκαν από την Εντολή 66 και ο μαθητευόμενος του Όμπι-Ουάν Κενόμπι, Άνακιν Σκαϊγουώκερ έγινε ο Άρχοντας Σιθ Νταρθ Βέιντερ- ο Κενόμπι κρύβεται στον Τατουίν, παρακολουθώντας τον γιο του Ανακιν, τον Λουκ, όταν του ανατίθεται η αποστολή να σώσει την κόρη του Άνακιν, την Λέια, η οποία απήχθη από την Αυτοκρατορία που θέλει να σκοτώσει τον Κενόμπι.[1][2][3] Αυτό οδηγεί σε μία μάχη με τον Κενόμπι και τον Βέιντερ.[4]

Ηθοποιοί και χαρακτήρας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συν-πρωταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλλοι συν-πρωταγωνιστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Μπένι Σαφντί ως Νάρι
  • Τζοέλ Έτζερτον ως Όουεν Λαρς
  • Μπόνι Πις ως Μπερού Γουάιτσαν Λαρς
  • Σιμόν Κέσελ ως Μπρέχα Οργκάνα
  • Flea ως Βεστ Νόκρου
  • Τζίμι Σμιτς ως Μπέιλ Οργκάνα
  • Ρία Κίλστεντ ως Fouth Sister
  • Ίαν ΜακΝτίαρμιντ ως Πάλπατιν

Επίσης, ο Γκραντ Φίλι υποδύεται τον Λουκ Σκαϊγουώκερ, ο Άντονι Ντάνιελς υποδύεται τον C-3PO και ο Τεμουέρα Μόρισον υποδύεται έναν άστεγο κλώνο. Ο Λίαμ Νίσον επέστρεψε ως Κουάι-Γκον Τζιν.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Future Lucasfilm Projects Revealed». StarWars.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022. 
  2. «Star Wars: Obi-Wan Kenobi Footage Description from Disney Investor Day 2020». TV Shows (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022. 
  3. Britt, Ryan. «'Obi-Wan Kenobi' just fixed a 45-year-old Star Wars plot hole». Inverse (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022. 
  4. «Star Wars: Obi-Wan Kenobi Footage Description from Disney Investor Day 2020». TV Shows (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022.