Ahsoka (τηλεοπτική σειρά)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ahsoka
ΕίδοςΔράση
Περιπέτεια
Δράμα
ΔημιουργοίΝτέιβ Φιλόνι
Βασίζεται σεStar Wars
από τον Τζορτζ Λούκας
ΣενάριοΝτέιβ Φιλόνι
ΠρωταγωνιστέςΡοζάριο Ντόσον
Νατάσα Λίου Μπορντίζο
Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ
Ρέι Στίβενσον
Ιβάνα Σάκνο
Νταϊάνα Λι Ινοσάντο
Ντέιβιντ Τένναντ
Έμαν Εσφάντι
Συνθέτης(ες)Κέβιν Κίνερ
Χώρα ΗΠΑ
ΓλώσσαΑγγλικά
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων8
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςΤζον Φαβρό
Ντέιβ Φιλόνι
Κάθλιν Κένεντι
Κάρι Μπεκ
Κόλιν Γουίλσον
Διάρκεια44–57 λεπτά
Εταιρεία παραγωγήςLucasfilm
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςDisney+
Προβολή22 Αυγούστου–
σήμερα
Σχετίζεται με
Star Wars: Οι Επαναστάτες
The Mandalorian
The Book of Boba Fett
Star Wars: Skeleton Crew

Το Ahsoka είναι Αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά που δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον Ντέιβ Φιλόνι για το Disney+. Είναι μέρος του franchise Star Wars και spin-off της σειράς The Mandalorian, λαμβάνοντας μέρος στην ίδια χρονική περίοδο με εκείνη την σειρά και τα συνδεδεμένα της spin-off που τοποθετούνται μετά από τα γεγονότα του Η Επιστροφή των Τζεντάι (1983), ενώ επίσης έχει τον ρόλο της συνέχειας της σειράς κινουμένων σχεδίων Οι Επαναστάτες.

Η Ροζάριο Ντόσον πρωταγωνιστεί ως Ασόκα Τάνο, επαναλαμβάνοντας τον ρόλο της από τα The Mandalorian και The Book of Boba Fett. Η χαρακτήρας δημιουργήθηκε για την σειρά κινουμένων σχεδίων Ο Πόλεμος των Κλώνων και έκανε το ντεμπούτο της σε ζωντανή δράση στο The Mandalorian. Η σειρά ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2020, με την Ντόνσον να επαναλαμβάνει τον ρόλο της και τον Φιλόνι να είναι σεναριογράφος, αφού συν-δημιούργησε την χαρακτήρα. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Μάιο του 2020, με διάφορους χαρακτήρες από το Οι Επαναστάτες να επιβεβαιώνονται πως θα επιστρέψουν.

Το Ahsoka έκανε πρεμιέρα στις 22 Αυγούστου του 2023, και ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου, αποτελούμενος από οχτώ επεισόδια.[1][2] Έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς, οι οποίοι επαίνεσαν το σενάριο και την σκηνοθεσία του Φιλόνι, τις σκηνές δράσης, την μουσική, και τις ερμηνείες (κυρίως των Ντόσον, Νατάσα Λίου Μπορντίζο, Λαρς Μίκελσεν, Ρέι Στίβενσον, και Χέιντεν Κρίστενσεν). Ένας δεύτερος κύκλος βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Mitovich, Matt Webb (18 Αυγούστου 2023). «Ahsoka Moves Up Premiere Date, Episodes Will Now Release at Night (!) Each Week». TVLine (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2023. 
  2. «Star Wars: Ahsoka Reveals Premiere Dates for 8-Episode Run». CBR (στα Αγγλικά). 9 Αυγούστου 2023. Ανακτήθηκε στις 23 Αυγούστου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]