Xbox One

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση στην πλοήγηση Πήδηση στην αναζήτηση
Xbox One no X.svg
Microsoft-Xbox-One-Console-Set-wKinect.jpg
Microsoft-Xbox-One-S-Console-wController-L.jpg

Το Xbox One είναι μια κονσόλα παιχνιδιών που αναπτύχθηκε από τη Microsoft. Ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2013, είναι ο διάδοχος του Xbox 360 και η τρίτη κονσόλα της οικογένειας xbox, και κυκλοφόρησε στη Βόρεια Αμερική, στην Ευρώπη (σε ορισμένες χώρες της), την Αυστραλία και τη Βραζιλία τον Νοέμβριο του 2013, και στην Ιαπωνία, την Κίνα και άλλες χώρες της Ευρώπης τον Σεπτέμβριο του 2014. Ανταγωνίζεται με το PlayStation 4 της Sony και Wii U της Nintendo ως που αποτελούν την όγδοη γενιά των κονσολών. Το πρώτο παιχνίδι για την κονσόλα κυκλοφόρησε στην Κίνα, το Shanghai Free-Trade Zone. Η Microsoft διαθέτει την συσκευή ως ένα "όλα σε ένα σύστημα ψυχαγωγίας", που αγωνίστηκε ενάντια σε άλλες ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, όπως το Apple TV και Google TV πλατφόρμες.

Σε αντίθεση με το Xbox 360 που είχε PowerPC-based αρχιτεκτονική, στο Xbox One χρησιμοποιείτε x86 αρχιτεκτονική που ειχε χρησιμοποιηθεί στο αρχικό Xbox, διαθέτει μια AMD Accelerated Processing Unit (APU) x86-64 σύνολο εντολών. Η κονσόλα δίνει αυξημένη έμφαση στις cloud computing υπηρεσίες και στην ενσωμάτωση της σε εφαρμογές ψυχαγωγίας και υπηρεσίες, προσφέροντας τη δυνατότητα να παρακολουθούνται τηλεοπτικά προγράμματα από ένα υπάρχον set-top box ή ένα ψηφιακό δέκτη υποστηρίζοντας το EPG, το split-screen multitasking των εφαρμογών. Η κονσόλα προαιρετικά περιλαμβάνει ένα επανασχεδιασμένο Kinect sensor, που διατίθεται στην αγορά ως το "Kinect 2.0", παρέχοντας βελτιωμένη ανίχνευση κίνησης και αναγνώρισης φωνής για την χρήση του μενού (GUI) και των παιχνίδια. Το Xbox One προσφέρει την δυνατότητα στους χρήστες να καταγράφουν και να μοιράζονται "κλιπ" από το gameplay ή live-stream απευθείας στο Twitch, Ustream, και άλλες streaming πλατφόρμες. Το controller έχει επανασχεδιαστεί στην ίδια φιλοσοφία του Xbox 360, με ένα επανασχεδιασμένο σώμα, D-pad και με βελτιωμένο "feedback".

Πριν από την επίσημη κυκλοφορία του, το Xbox One έλαβε ανάμεικτες κριτικές, αλλά οι αλλαγές πολιτικής της Microsoft σε σχέση με το Xbox 360, αντιδράσεις υπήρξαν για το σύστημα προστασία ψηφιακών δικαιωμάτων (DRM σύστημα για την καταπολέμηση της πειρατείας) που έπρεπε το Xbox να είναι συνεχώς συνδεόμενο στο διαδίκτυο, και οι ανησυχίες σχετικά με το Kinect να που ανά πάσα στιγμή "άκουγε" τα πάντα. Ευτυχώς η Microsoft απέσυρε αυτές οι αλλαγές πριν από την έναρξη, και έλαβε ως επί το πλείστον θετική υποδοχή από το κοινό για το επανασχεδιασμένο controller, της δυνατότητες των πολυμέσων, και τη φωνή πλοήγησης. Η αρχική διεπαφή χρήστη του Xbox One είχε χαρακτηριστεί όχι και τόσο φιλική για τον χρηστή αν και οι αλλαγές που έγιναν σε αυτήν πριν την κυκλοφορία έλαβαν θετική υποδοχή. 

Ένα ανασχεδιασμένο μοντέλο γνωστό και ως Xbox One S κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2016, είχε λεπτότερη σχεδίαση και μικρές αναβαθμίσεις στο εσωτερικό, όπως η υποστήριξη αναπαραγωγής 4K βίντεο και το upscalling. Επίσης υποστηρίζει HDR (ευρύτερο χρωματικό εύρος). Μια μελλοντική νέα εκδοσή με κωδική ονομασία "Project Scorpio"(xbox one x) κυκλοφόρησε τα τέλη του 2017 και έχει μεγάλη αναβάθμιση στο hardware(6 terafloops gpu 12gb ram native 4k)Ή ισχυρότερη κονσόλα της αγοράς. Επίσης είναι πλήρως συμβατό με παιχνίδια του Xbox One Καθώς όσα είναι xbox one x enhanced έχουν πολύ μεγάλη βελτίωση στα γραφικά και στα Fps(frames per second). Η Microsoft με το σλόγκαν "no one left behind" (κανένας δεν μένει πίσω), εννοεί ότι σκοπεύει να συνεχίσει την υποστήριξη για τις προηγούμενες εκδόσεις.  Συνολικές πωλήσεις: 40 εκατομμύρια περίπου Το xbox one x θα το βρείτε στα 430€(πρόσφατη προσφορά αρχική τιμή 500€) Το xbox one s 220€(αρχική τιμή 350€) Το xbox one έχει καταργηθεί αλλά μπορείτε να το βρείτε μέχρι να εξαντληθεί.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Xbox One