Καλομοίρα

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
(Ανακατεύθυνση από Καλομοίρα Σαράντη)
Καλομοίρα
ΓέννησηΜαρία Καλομοίρα Σαράντη
31 Ιανουαρίου 1985 (1985-01-31) (39 ετών)
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
ΕθνικότηταΕλληνοαμερικανοί[1]
ΙδιότηταΤραγουδίστρια, Παρουσιάστρια, YouTuber
Τέκνα3
Όργαναβιόλα και φωνή
Είδος τέχνηςποπ μουσική, χορευτική μουσική και λαϊκό τραγούδι
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η Μαρία Καλομοίρα Σαράντη (αγγλικά: Maria Kalomira Sarantis, 31 Ιανουαρίου 1985[2]), πιο γνωστή απλά ως Καλομοίρα, είναι Ελληνοαμερικανίδα τραγουδίστρια, παρουσιάστρια και YouTuber.

Ξεκίνησε την καριέρα της το 2004, με τη συμμετοχή της στο μουσικό ριάλιτι του ΑΝΤ1 Fame Story 2, στο οποίο και κατέκτησε την πρώτη θέση. Έχει κυκλοφορήσει συνολικά τέσσερις προσωπικούς δίσκους -με τον πρώτο της να γίνεται χρυσός και να επανακυκλοφορεί-, ένα karaoke, τέσσερα cd singles και συνολικά 21 τραγούδια. Έχει ασχοληθεί επίσης με την παρουσίαση τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών και διαδικτυακών εκπομπών, έχει συμμετάσχει στη σειρά Η λάμψη, έχει κάνει promotion σε αρκετές επώνυμες εταιρείες και έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από αξεσουάρ με το όνομά της.

Το 2008, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι «Secret Combination» και κατέκτησε την τρίτη θέση[3].

Έχει συνεργαστεί με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι: Διονύσης Σαββόπουλος, Δέσποινα Βανδή, Σταμάτης Γονίδης, Έλλη Κοκκίνου.

Το 2020, δημιούργησε ένα κανάλι στο YouTube, που λέγεται «Kalomira» και είναι lifestyle περιεχομένου.

Πρώιμα χρόνια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεννήθηκε στο Δυτικό Χέσμπεντ της Νέας Υόρκης στις 31 Ιανουαρίου του 1985. Οι γονείς της, Νίκος και Ελένη, είναι ιδιοκτήτες ελληνικού εστιατορίου στη Νέα Υόρκη. Έχει μια αδερφή, τη Γεωργία. Από μικρή ήθελε να γίνει τραγουδίστρια της pop κι έτσι συμμετείχε σε αρκετούς μουσικούς διαγωνισμούς στις ΗΠΑ. Στο σχολείο πάντα συμμετείχε στα θεατρικά έργα, στα τραγούδια και στους χορούς. Έτσι, απέκτησε τον τίτλο της Miss West Hampstead. Το αγαπημένο της μουσικό όργανο είναι η βιόλα, με την οποία ασχολήθηκε για περίπου εννέα χρόνια και κατάφερε να συμμετάσχει σε ορχήστρα. Έλαβε μέρος σε ένα μουσικό διαγωνισμό του ραδιοφώνου WBLI όπου κέρδισε τη δεύτερη θέση. Τραγούδησε στο άνοιγμα live εμφανίσεων των Jessica Simpson, LL Cool J και Jennifer Love Hewitt.

Προσωπική ζωή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2006, ξεκίνησε τη σχέση της με τον Έλληνα επιχειρηματία Γιώργο Μπούσαλη. Αρραβωνιάστηκαν το 2009 και παντρεύτηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2010 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά: τους δίδυμους Νίκο και Δημήτρη (γενν. 14 Δεκεμβρίου 2012) και την Αναστασία (γενν. 21 Ιουλίου 2016).

Καριέρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

2004 - 2006: Fame Story, τα πρώτα albums και τηλεοπτικές παραγωγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το 2004, έλαβε μέρος στην οντισιόν του ελληνικού μουσικού ριάλιτι Fame Story, η οποία έγινε στη Νέα Υόρκη. Τελικά, πέρασε στον διαγωνισμό και αναδείχθηκε νικήτρια, κερδίζοντας 200.000 ευρώ και ένα συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρία Heaven Music.

Από τις 8 Ιουλίου έως τις 14 Αυγούστου 2004, εμφανίστηκε στο FOCUS της Θεσσαλονίκης. Εκεί παρουσίασε για πρώτη φορά το πρώτο της cd album. Εκτός Ελλάδας, εμφανίστηκε στο κανάλι NBC, στις εκπομπές Today Show, Access Hollywood και Good Morning America, το καλοκαίρι όπου υπήρχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα το 2004, όπου πρόβαλλαν διάφορα βίντεο με τη μέχρι στιγμής καριέρα της. Τραγούδησε και έδωσε συνέντευξη στο κανάλι Fox, όπου εκδόθηκε από τις εφημερίδες Washington Post, Newsday και New York Times. Στις 1 Σεπτέμβρη του 2004, κυκλοφόρησε το πρώτο της cd album με 15 τραγούδια, με τίτλο «Καλομοίρα», το οποίο έγινε χρυσό και στην πορεία επανακυκλοφόρησε με τίτλο «Καλομοίρα - Special Gold Edition», αλλά και σε karaoke. Από το πρώτο της cd τα κομμάτια όπου ξεχώρισαν είναι το «Νομίζεις», το «Εγώ είμαι η Καλομοίρα», το «Πρώτη Μου Φορά», το «Πεθαίνω Για Σένα» και το χριστουγεννιάτικο κομμάτι «Και του Χρόνου». Εκείνο το διάστημα έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με το «Fame Story», ενώ τη χειμερινή σεζόν εμφανίστηκε στο REX με τους Δέσποινα Βανδή, Θάνο Πετρέλη και Γιώργο Χρήστου. Επιπλέον, εμφανίστηκε δυο φορές στο Ηρώδειο στο πλευρό του Διονύση Σαββόπουλου γιορτάζοντας τα γενέθλια του. Η Καλομοίρα είχε βγει μέσα από μια μεγάλη τούρτα και τραγούδησε της Marilyn Monroe το τραγούδι «Happy Birthday Mr. President». Μετά, συνέχισε μια μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα, αλλά και εμφανίστηκε σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Επίσης, απέσπασε πολύ καλές κριτικές και βραβεύτηκε ως Γυναίκα της Χρονιάς - Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη από το περιοδικό Life & Style. Ακόμη, το 2004 εμφανίστηκε σε 30 επεισόδια της ελληνικής καθημερινής σειράς «Λάμψη» του ANT1, στον ρόλο της Τζένιφερ.

Τον Οκτώβριο του 2005 κυκλοφόρησε το δεύτερο cd album της με τίτλο Παίζεις?, το οποίο περιλαμβάνει 12 επιτυχίες όπου οι δύο είναι γραμμένες από εκείνη. Τα κομμάτια που ξεχώρισαν από αυτό το cd είναι το Παίζεις και το Κι όλο περιμένω. Μετά από την κυκλοφορία αυτού του cd, κυκλοφόρησε σε όλα τα περίπτερα ένα περιοδικό με τίτλο Παίζεις? - The Magazine, όπου περιείχε πολλά αυτοκόλλητα από τις σκηνές του βίντεο κλιπ του κομματιού Παίζεις, accessories για τα κορίτσια και μια ντίσκο μπάλα. Στο βίντεο κλιπ του κομματιού Κι Όλο Περιμένω εμφανίστηκε και ο Θέμος Αναστασιάδης. Η Καλομοίρα σε πολλές συνεντεύξεις της έχει ευχαριστήσει τον Θέμο Αναστασιάδη για τα καλά του λόγια και για την υποστήριξή του στο ξεκίνημα της. Για τρεις περίπου μήνες είχε τον ρόλο της συμπαρουσιάστριας στην εκπομπή Πρωινός καφές. Τη χειμερινή σεζόν εμφανίζονταν στην Πειραιώς 130 με τους Έλλη Κοκκίνου, Ανδρέα Στάμο, Χρύσπα και Κωνσταντίνο Χριστοφόρου. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσίασε τα τραγούδια Scandalous, Don't Cha και Don't Phunk With My Heart. Στις 11 Απριλίου 2005, εμφανίστηκε στο πρώτο live της πρώτης σεζόν του Star Academy Bulgaria.

To 2006 η Καλομοίρα και μια μεγάλη ομάδα διάσημων συνεργάστηκαν, τραγούδησαν και κυκλοφόρησαν το cd single Γίνε μαζί μου παιδί για φιλανθρωπικό σκοπό. Από τον Οκτώβριο του 2006 έως τον Ιούνιο του 2007 ήταν συμπαρουσιάστρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο Κυριακάτικο σόου Πιο πολύ την Κυριακή στο τηλεοπτικό κανάλι Mega. Τον Δεκέμβριο εκείνης της χρονιάς κυκλοφόρησε το τρίτο της cd album με τίτλο Η Καλομοίρα πάει Cinema ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου. Εκείνη την περίοδο εμφανίζονταν με τον Νίκο Μακρόπουλο, την Αγγελική Ηλιάδη και τον Σαρμπέλ στο νυχτερινό κέντρο Fever.

2007 - 2009: Eurovision, Secret Combination: The Album, και Big In Japan[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Μάιο του 2007, ξεκίνησε να εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη στο Boom μαζί με τους Έλλη Κοκκίνου, Σταμάτη Γονίδη και Γιώργο Λιανό.

Η Καλομοίρα μαζί με την Ευδοκία Καδή, εκπρόσωπο της Κύπρου, και τον Βλαντ Μιριτά, εκπρόσωπο της Ρουμανίας, στα παρασκήνια της Eurovision 2008.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της για την ελληνική εκπροσώπηση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2008. Το τραγούδι της, "Secret Combination" παρουσιάστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2008 και ήταν σε μουσική Κωνσταντίνου Παντζή και στίχους του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου. Επιλέχθηκε μεταξύ δύο άλλων στη βραδιά του ελληνικού τελικού στις 27 Φεβρουαρίου 2008. Οι άλλοι υποψήφιοι ήταν ο Κώστας Μαρτάκης και η Χρύσπα. Αφού πέρασε και τον ημιτελικό, συμμετείχε στον τελικό στις 20 Μαϊου 2008, κατακτώντας την τρίτη θέση με συνολικά 218 βαθμούς.

Στις 29 Μαΐου 2008 κυκλοφόρησε το τέταρτο προσωπικό της cd με τίτλο "Secret Combination the Album", όπου περιείχε αρκετά αγγλικά και ελληνικά κομμάτια. Το άλμπουμ περιείχε και το remix του τραγουδιού "Secret Combination" σε συνεργασία με τους Master Tempo. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν από αυτό το cd είναι το ομώνυμο, το Στο δικό μου ρυθμό και το Hot.

Αργότερα, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Down Town, ανέφερε ότι τη μεταχειρίστηκαν πολύ βρώμικα και αποφάσισε να διακόψει την καριέρα της στο τραγούδι. Ο Μάκης Πουνέντης ανακοίνωσε ότι το συμβόλαιο με τη Heaven Music δεν έχει λήξει και όποτε θέλει ας επιστρέψει. Λίγο καιρό αργότερα, η Καλομοίρα επέστρεψε στην τηλεόραση, ως παρουσιάστρια, με την ελληνική έκδοση του Big In Japan στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha. Η συγκεκριμένη εκπομπή εκτός από την Ελλάδα και την Ιαπωνία προβλήθηκε σε 15 ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες. Στον τελικό της εκπομπής, η Καλομοίρα παρουσίασε το τραγούδι Στο δικό μου ρυθμό. Για τη συγκεκριμένη εκπομπή η Καλομοίρα σε Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ κέρδισε δύο βραβεία, το Καλύτερο Σόου 2009 αλλά και το Καλύτερο Ριάλιτι Σόου 2009.

Το 2009 η Καλομοίρα τραγούδησε σε ελληνικά club στη Νότια Αμερική. Μερικές από τις εμφανίσεις της ήταν στη Νέα Υόρκη στις 26 Απριλίου, στο Λος Άντζελες στις 25 Ιουνίου, στο Τορόντο στις 27 Ιουνίου. Αργότερα τραγούδησε και στο Σαν Φρανσίσκο στις 8 Νοεμβρίου.

2010 - 2011: Promotions, Get The Job, Digital Singles, και παγκόσμια περιοδεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιανουάριο του 2010 ήταν αντιπρόσωπος στη Dominos Pizza και στο JLo Shop της Ελλάδας. Αργότερα, αποφάσισε να επιστρέψει ξανά στην τηλεόραση ως παρουσιάστρια με την εκπομπή Greek Idol από τον Alpha, αλλά τελικά η Άντα Λιβιτσάνου πήρε τον ρόλο της παρουσιάστριας. Όμως, η Καλομοίρα έκλεισε συμφωνία στο Getitnow.gr, παρουσιάζοντας το πρώτο μεγάλο online reality διαγωνισμό που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με τίτλο Get The Job, το οποίο έγινε μέσα σε ένα μεγάλο περίπτερο στο The Mall Athens.

Επιπλέον τον Ιανουάριο, μέσα από το Twitter ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στο τραγούδι, από την εταιρεία όπου τόσα χρόνια τη στήριζε, τη Heaven Music, αν και είχε προηγηθεί πρόταση συνεργασίας από τον Φοίβο και την εταιρεία του Spicy. To cd single Please Don't Break My Heart σε συνεργασία με τον Fatman Scoop ακούστηκε για πρώτη φορά από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ρυθμός 94.9, ενώ τηλεοπτικά παρουσιάστηκε από την εκπομπή Dancing With The Stars στην οποία χόρεψε κιόλας. Ο σκηνοθέτης του βίντεο κλιπ, ήταν ο σκηνοθέτης της Beyonce. Η Καλομοίρα έκανε συνεχώς πρόβες για τη συναυλία που θα έδινε στο FUZZ Club στις 8 Μαΐου, αλλά η συναυλία δεν έγινε διότι λίγες μέρες πριν είχαν γίνει διάφορα ατυχή επεισόδια.

Επιπλέον, στις 9 Μαΐου η εκπομπή Chart * Show - Your Countdown κατέταξε 2ο το Secret Combination στην κατηγορία των 30 καλύτερων τραγουδιών της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, το περιοδικό Perfect Wedding κυκλοφόρησε το καινούργιο cd single της Καλομοίρας με τίτλο I Do. Τον Νοέμβριο, το tralala.gr πήρε συνέντευξη από την Britney Spears και στην ερώτηση αν ξέρει κάποιο Έλληνα καλλιτέχνη ή κάποιο ελληνικό τραγούδι, απάντησε ότι ξέρει τους Καλομοίρα, Σάκη Ρουβά, Έλενα Παπαρίζου και Νάντια Μπουλέ. Επιπλέον απάντησε ότι της αρέσει πολύ το τραγούδι Secret Combination.

Τον Φεβρουάριο του 2011 η Καλομοίρα επέστρεψε ως φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Northern Virginia Community College στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Τον Ιούνιο του 2011 η Καλομοίρα επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά από 8 μήνες απουσίας στην Αμερική, και παρουσιάζει για πρώτη φορά το καινούργιο τραγούδι της This Is The Time στο club Dream City, αλλά τηλεοπτικά μέσα από τον δεύτερο κύκλο της εκπομπής Dancing With The Stars του ΑΝΤ1, στην οποία χόρεψε αλλά και στο Πρωινό Moυ του Mega. Το This Is The Time κυκλοφόρησε σε digital single. Το καλοκαίρι, η Καλομοίρα ξεκίνησε μια μεγάλη περιοδεία εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και στην Κύπρο. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το βίντεο κλιπ του τραγουδιού This Is The Time.

Μετά από μια μεγάλη περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, η Καλομοίρα επέστρεψε στην Αμερική για ένα World Tour live εμφανίσεων. Πολλές πρόβες μαζί με μια ομάδα χορευτών για τη συναυλία, η οποία έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου. Χορογράφος της για αυτή τη συναυλία στην Αριζόνα ήταν ο Bijan. Μετά από αυτή τη συνεργασία, ακολούθησε η συναυλία στις 9 Οκτώβρη στο Τορόντο.

Τον Δεκέμβριο του 2011, το OneMan.gr έκανε για πρώτη φορά έναν μεγάλο διαγωνισμό για την ανάδειξη της πιο όμορφης Ελληνίδας για το 2011. Η κατηγορία αυτή ονομάστηκε One Woman 2011, και συνολικά διαγωνίζονταν 100 διάσημες Ελληνίδες όπου επέλεξε τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Με βάση ψηφοφορίας, η Καλομοίρα κέρδισε την 36η θέση, ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε η Έλενα Παπαβασιλείου.

2012 - 2014: Digital Singles, καλλιστεία και μητρότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η επόμενη συναυλία της Καλομοίρας έχει τίτλο Bring in 2012 with Kalomira!, καθώς η Καλομοίρα έδωσε μια φιλανθρωπική συναυλία, για πρώτη φορά στην Ουάσινγκτον, αλλάζοντας χρόνο εκεί.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκε σε πρώτη μετάδοση μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό WLVS στην Αμερική το καινούργιο αγγλόφωνο τραγούδι της με τίτλο Other Side Tonight. Το τραγούδι το έγραψαν ο GMoney και ο Jeremy Beaber, με τους οποίους θα συνεργαστεί και σε άλλα τραγούδια για το καινούργιο της cd. Το συγκεκριμένο τραγούδι κυκλοφόρησε σε digital single την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου. Στις 18 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκε ένα σπέσιαλ βίντεο κλιπ με την Καλομοίρα να τραγουδά το κομμάτι Three της Britney Spears, όπου η ίδια χορεύει μέσα σε δυο όψεις.

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου, η Καλομοίρα παρουσίασε των διαγωνισμό των καλλιστείων που έγινε για πρώτη φορά στο Μόντρεαλ του Καναδά, με τίτλο Greek Beauty Pageant - Kalistia 2012. Μαζί της ήταν ο γνωστός ηθοποιός του Καναδά και της Αυστραλίας Angelo Tsarouchas. Παράλληλα, εκείνη την ημέρα κυκλοφόρησε μέσα από την ιστοσελίδα της μια καινούργια μπαλάντα με τίτλο You Lie.

Το κοινό της Ισπανίας έχει δείξει την προτίμηση του στην Καλομοίρα. Τον Δεκέμβριο του 2012, η Καλομοίρα κέρδισε το βραβείο του Καλύτερου Τραγουδιού, ένα βραβείο από ισπανόφωνες σε Ελληνική μουσική, μέσα από τα βραβεία Lalore02 Awards 2012.

Στις 24 Απριλίου 2013 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της στις 30 καλύτερες εμφανίσεις των Mad Video Music Awards, από την ομάδα παραγωγής του Mad TV, για τον εορτασμό των 10 χρόνων Mad Video Music Awards. Το τραγούδι που επιλέχθηκε είναι το Put Your Hands Up / Please Don't Break My Heart, ντουέτο με τον ράπερ Fatman Scoop.

Στις 22 Ιουνίου 2013 κυκλοφόρησε το καινούργιο τεύχος του περιοδικού People με την Καλομοίρα να φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τον άντρα της και τα δίδυμα αγόρια τους. Μίλησε για τη δυσκολία της εγκυμοσύνης της και τη χαρά της μητρότητας, αλλά επισήμανε πως θα επιστρέψει σε λίγο καιρό στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους.

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, η Καλομοίρα ανακοίνωσε επίσημα μέσα από την ιστοσελίδα της την επιστροφή της στο τραγούδι μέσα από μια και μοναδική συναυλία στη Νέα Υόρκη. Σε συνεργασία με τους Στέλιος Διονυσίου και Γιάννη Παπαστεφάνου για τα 50 χρόνια του «A. Fantis Patriarch School» και τα 100 χρόνια του καθεδρικού ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις 9 Νοέμβρη.

Τον Μάρτιο 2014 η Καλομοίρα επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από δυόμιση χρόνια απουσίας από τη χώρα. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο Eurosong 2014 - A MAD Show για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision Song Contest 2014. Εκείνη τη βραδιά γιορτάστηκαν τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στον διαγωνισμό και η Καλομοίρα ερμήνευσε μια νέα έκδοση του Secret Combination μαζί με τον Claydee.

Η Καλομοίρα ξεκίνησε μια περιοδεία στην Αμερική προβάλλοντας την Ελλάδα. Στις 3 Ιουνίου 2014, εμφανίστηκε στη Φιλαδέλφεια, εν όψη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας - Νιγηρίας, ερμηνεύοντας τον ελληνικό ύμνο. Επιπλέον, έδωσε μια μεγάλη συναυλία πριν και μετά τον αγώνα. Στις 6 Ιουνίου, εμφανίστηκε στη γιορτή της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής στη Βαλτιμόρη, στη συναυλία "St. Nicholas Greek Folk Festival 2014 featuring: Kalomira!". Στις 23 Ιουνίου, εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη μαζί με τους Άννα Βίσση, Γκλόρια Γκέινορ, Κωνσταντίνος Μαρούλης και Ολυμπία Δουκάκης, για τη συναυλία "The Loukoumi make a difference foundation". Επίσης, εμφανίστηκε στο "Festival of festivals" της Αμερικής από τις 3 Ιουλίου ως τις 8 Ιουλίου μαζί με τους Γλυκερία, Γιώργο Μαργαρίτη, Κώστα Καραφώτη και άλλους.

2015-παρόν: Νέα δισκογραφική δουλειά & Rising Star[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τον Ιούνιο του 2015 ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να επιστρέψει δισκογραφικά. Στις 29 Ιουνίου του ίδιου έτους εμφανίστηκε στα MAD Video Music Awards και ερμήνευσε το νέο της τραγούδι This Is Summer, που γράφτηκε από τους Slick Beats και κυκλοφόρησε από την Panik Records στις 2 Ιουλίου. Αμέσως μετά επέστρεψε στην Αμερική, καθώς ήταν έγκυος στην κόρη της. Τον Νοέμβριο του 2016 ανακοινώθηκε επίσημα η επιστροφή της στην Ελλάδα με σκοπό την παρουσίαση του backstage του μουσικού ριάλιτι Rising Star. Την 1η Δεκεμβρίου κυκλοφόρησε το νέο της single Τα Χριστούγεννα Αυτά, που κυκλοφόρησε και σε αγγλικό στίχο με τον τίτλο Christmas Time. Στις 3 Ιανουαρίου του 2017 κυκλοφόρησε το νέο της single Shoot 'em Down από την εταιρεία της Heaven Music, 314 Records.

Το 2018 κυκλοφόρησε το τραγούδι Mommy Loves You. Το 2022 συμμετείχε στο MadWalk - The Fashion Music Project. Το 2023 συμμετείχε στα Mad Video Music Awards και στο μουσικό show του ALPHA, Just the 2 Of Us ως coach της Λουϊζας Πυριόχου.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Άλμπουμ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Καλομοίρα (2004)
  • Παίζεις? (2005)
  • Η Καλομοίρα πάει Cinema (2006)
  • Secret Combination: The Album (2008)

Τραγούδια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος (Σε συνεργασία)
2004 Νομίζεις
Εγώ Είμαι Η Καλομοίρα
Πρώτη Μου Φορά
2005 Και Του Χρόνου
Πεθαίνω Για Σένα
Παίζεις
2006 Γίνε Μαζί Μου Παιδί
Κι Όλο Περιμένω
2007 Medley
2008 Secret Combination
Στο Δικό Μου Ρυθμό
2009 Hot
2010 Please Don't Break My Heart (ft. FatMan Scoop)
I Do
2011 This Is The Time
2012 Other Side Tonight
2015 This Is Summer
2016 Τα Χριστούγεννα Αυτά
2017 Lipstick 2017 (ft. Kim)
Shoot 'Em Down
2018 Mommy Loves You
2023 Στόχος

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Έτος Τίτλος Προγράμματος Ρόλος Σημειώσεις
2003-2004 Fame Story Η Ίδια Διαγωνιζόμενη | Νικήτρια
2004-2005 Η Λάμψη Τζένιφερ Δράκου Πρωταγωνιστικός ρόλος, 30 επεισόδια
2005 Mad Video Music Awards Η Ίδια Ερμηνεία
Πρωινός Καφές Συμπαρουσιάστρια
2006 Mad Video Music Awards Ερμηνεία
2006-2007 Πιο πολύ την Κυριακή Παρουσιάστρια
2007 Mad Video Music Awards Ερμηνεία
2008 Ελληνικός Τελικός Eurovision Διαγωνιζόμενη | 1η Θέση
Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision Διαγωνιζόμενη | 3η Θέση
2008-2009 Big In Japan Παρουσιάστρια
2010 Mad Video Music Awards Ερμηνεία
Get The Job Παρουσιάστρια
2014 Eurosong: A MAD Show Ερμηνεία
2015 Mad Video Music Awards Ερμηνεία
2016-2017 Rising Star Greece Παρουσιάστρια Backstage
2019 MadWalk - The Fashion Music Project Ερμηνεία
2022 MadWalk - The Fashion Music Project Ερμηνεία
2023 Just the 2 Of Us Διαγωνιζόμενη | Coach
Mad Video Music Awards Ερμηνεία

Lives[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Νυχτερινά κέντρα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Περιοδείες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Fame Story Tour (2004)
  • Δέσποινα Βανδή - Καλομοίρα - Γιώργος Χρήστου Live Tour (2005)
  • Eurovision Promo Tour (2008)
  • Kalomoira 2008 US Summer Tour (2008)
  • USA Tour (2009)
  • Summer Tour (2011)
  • Kalomira Live (2011 - 2012)
  • Kalomira USA Tour (2014)

Θέατρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • 40 Χρόνια Διονύσης Σαββόπουλος - Ηρώδειο (2004)

Υποψηφιότητες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρονολογία Διαγωνισμός Κατηγορία Δουλειά Αποτέλεσμα
2005 Life & Style - Γυναίκα της Χρονιάς Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Η Ίδια Νίκη
MAD Video Music Awards Καλύτερο Video Clip απο Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη "Νομίζεις" Υποψηφιότητα
2008 Eurovision Radio Awards Καλύτερο Τραγούδι "Secret Combination" Υποψηφιότητα
Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνις "Secret Combination" Υποψηφιότητα
2009 Eurovision Awards Καλύτερη Εμφάνιση "Secret Combination" Νίκη
Life & Style - Γυναίκα της Χρονιάς Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνις Η Ίδια Υποψηφιότητα
The Elios Spotlight Awards Καλύτερη καλλιτέχνιδα Η Ίδια Νίκη
European Festival Καλύτερο Reality Show "Big In Japan" Νίκη
Καλύτερο Show "Big In Japan" Νίκη
2011 OneWoman Ωραιότερη Γυναίκα Η Ίδια Υποψηφιότητα
2012 Ωραιότερη Γυναίκα Η Ίδια Υποψηφιότητα
LaLore 02 Awards Καλύτερο Τραγούδι "Πω πω πω" Νίκη
2013 MAD Video Music Awards Καλύτερο Live Act - 10 Χρόνια MAD VMA "Please Don't Break My Heart" Υποψηφιότητα
LaLore02 Awards Καλύτερο Τραγούδι "Με πονάς" Υποψηφιότητα
2015 LaLore02 Awards Καλύτερο Τραγούδι "This Is Summer" Υποψηφιότητα

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. Ανακτήθηκε στις 22  Σεπτεμβρίου 2020.
  2. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΦΟΙΒΟΣ (22 Δεκεμβρίου 2022). «Καλομοίρα: Βιογραφικό, ηλικία, καταγωγή, ο σύζυγος και τα παιδιά τους». Debater.gr (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2023. 
  3. «Eurovision 2008 Semi-final 1 Results». Eurovisionworld (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2023. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προκάτοχος
Σαρμπέλ
Yassou Maria
Συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision
2008
Διάδοχος
Σάκης Ρουβάς
This Is Our Night