Stereo Mike

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Stereo Mike
ΓέννησηΜιχάλης Έξαρχος
4 Ιουλίου 1978 (1978-07-04) (45 ετών)
Πειραιάς
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Λιντς Μπέκετ και Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ
Ιδιότηταμουσικός και τραγουδιστής
Εν ενεργεία2003–σήμερα
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςχιπ χοπ

Ο Μιχάλης Έξαρχος (γεννημένος στις 4 Ιουλίου το 1978 στον Πειραιά, Ελλάδα), ευρύτερα γνωστός ως Stereo Mike, είναι Έλληνας καλλιτέχνης. Είναι ο πρώτος νικητής του MTV EMA Award στην κατηγορία "Best Greek Act". Ο Stereo Mike εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2011, μαζί με τον τραγουδιστή Λούκα Γιώρκα με το τραγούδι "Watch my Dance", καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση με 120 βαθμούς στην τελική κατάταξη.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Έξαρχος γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά, στην Ελλάδα από έναν Έλληνα πατέρα και μητέρα από την Κροατία. Στην ηλικία των 18, το μουσικό ενδιαφέρον του τον πήγε στο Λονδίνο για την εκπαίδευση στα πανεπιστήμια του Leeds Metropolitan University και το Πανεπιστήμιο του Westminster. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια απέκτησε δύο πτυχία, το Bachelor of Music και Master Τεχνολογίας για την παραγωγή ήχου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ο Έξαρχος εργάστηκε ως παραγωγός ήχου στο Vault Recording Studios στο Hackney, στο Λονδίνο, όπου συνεργάστηκε με διάφορους Βρετανούς καλλιτέχνες χιπ χοπ, συμπεριλαμβανομένων των Klashnekoff, Bury Crew, Skinnyman, Taskforce, Iceberg Slim, Mike GLC και JMC.

Ο Έξαρχος εργάστηκε επίσης ως παραγωγός στο AMG Records, το οποίο τον οδήγησε στην πρώτη σύμβαση καταγραφής του ως «Stereo Mike" με τα χρήματα της χιπ-χοπ AMG , Mo' Money Recording$. Μέσα σε δύο χρόνια το άλμπουμ του κάνει ντεμπούτο , ενώ η αποδοχή μιας μεταπτυχιακής θέσης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου του Westminster στην παραγωγή μουσικής. Το ντεμπούτο του άλμπουμ του κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τίτλο Satirical Nomads από Mo' Money Recording$ κατόπιν αδείας από την Universal Music . Στο Single άλμπουμ του περιλαμβάνονται ο ύμνος κατά του ρατσισμού "Ο αλλος Μπάμπης" και το remix «ΠΟΛΙΣ».

Ο Stereo Mike ήταν υποψήφιος στα Mad Video Music Awards το 2005 για το βραβείο "Best Hip-Hop Video Clip" και το 2008 για το "Best Hip-Hop Video Clip"και για το "Video Clip της χρονιάς". Στη συνέχεια, υπέγραψε με την Minos EMI για το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο XLI3H. Κάνει ταυτόχρονα ερευνητική εργασία για το διδακτορικό στη μουσική. Είναι ο πρώτος νικητής του MTV EMA AWARD στην κατηγορία "Best Greek Act", η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2008 με την περιφερειακή έναρξη του MTV στην Ελλάδα. Ορίστηκε επίσης για την Ελλάδα στην κατηγορία των Europe's Favourite Act for 2008.

Ο Stereo Mike, με τον Λούκα Γιώρκα, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2011 στη Γερμανία, με το τραγούδι Watch My Dance.

Δισκογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Singles[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

'''Satirical Nomads'''

  • 2004: "Ο Άλλος Μπάμπης"
  • 2004: "Η πόλης"

2005 Mad Video Music Awards

XLI3H

2008 Mad Video Music Awards

Eurovision Song Contest 2011

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Προκάτοχος
Γιώργος Αλκαίος & Friends
ΩΠΑ!
Συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision
2011
μαζί με τον Λούκα Γιώρκα
Διάδοχος
Ελευθερία Ελευθερίου
Aphrodisiac