Σταμάτης Γονίδης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Σταμάτης Γονίδης
Γέννηση
Κύθνος
Υπηκοότητα Ελλάδα
Ιδιότητα τραγουδιστής
Είδος τέχνης Λαϊκό τραγούδι

Ο Σταμάτης Γονίδης είναι Έλληνας τραγουδιστής.

Γεννήθηκε στην Κύθνο των δυτικών Κυκλάδων. Σε νεαρή ηλικία αποφασίζει να γίνει ναυτικός. Στα ταξίδια του έγραφε στίχους και μουσική και όλοι τον παρότρυναν να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. Έπειτα από μερικά χρόνια αποφασίζει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική. Ξεκινάει από την επαρχία και συγκεκριμένα από τη Λιβαδειά και τη Χαλκίδα , γράφει τραγούδια σε μεγάλους ερμηνευτές εκείνης της εποχής, στις αρχές της δεκαετίας του 80 ξεκινάει τις νυχτερινές εμφανίσεις. Τη δεκαετία του '90 κάθε δίσκος του γίνεται χρυσός και πλατινένιος.Μέσα από τη δική του ζωή παίρνει τις εμπνεύσεις να δημιουργεί και έτσι παραμένει στην πρώτη κατηγορία των λαϊκών τραγουδιστών. Σύμφωνα με στοιχεία τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει ή έχει δημιουργήσει για τον ίδιο ή για άλλους καλλιτέχνες έχουν ξεπεράσει τα 1000. Επίσης έχει κυκλοφορήσει βιβλίο με τίτλο "Ο Ιπτάμενος Λαγός", οι φιλοσοφικές αναζητήσεις του Σταμάτη Γονίδη σε ένα παραμύθι για μεγάλους.

Δισκογραφία

  • 1986 - Προηγείσαι έρωτά μου
  • 1987 - Εσύ που δηλώνεις γυναίκα μου
  • 1989 - Θα με χρειαστείς
  • 1990 - Είμαι εγώ που σε παίρνω τηλέφωνο
  • 1991 - Μόνος σε διπλό κρεβάτι
  • 1991 - Πρώτο τραπέζι LIVE στις Αμπάρες
  • 1992 - Από μικρός στη θάλασσα
  • 1992 - Αμοιβαία τα αισθήματα
  • 1992 - Από μικρός στη θάλασσα
  • 1992 - Τα σουξέ μου
  • 1992 - Ενδιαφέρομαι για σένα
  • 1993 - Νησιώτικα - Αγάπες του Αιγαίου
  • 1993 - Εσένα θέλω μόνο
  • 1994 - Γιατί κλαις
  • 1994 - Σε δυο κόσμους
  • 1995 - Τα 15 καλύτερα
  • 1995 - Μια βραδιά στο Posidonio LIVE
  • 1995 - Απωθημένα
  • 1996 - Τα χορευτικά
  • 1996 - Από 'δω και πέρα
  • 1997 - Απάντησέ μου
  • 1998 - Μη φύγεις σου λέω
  • 1999 - Αγάπη παράξενη
  • 2000 - Gonidis
  • 2000 - Για θυμήσου - Όλες οι επιτυχίες (2CDs)
  • 2000 - Αν είστε μόνοι
  • 2000 - Με πειράζει
  • 2001 - Έτσι
  • 2002 - Μια αγάπη δεν τελειώνει - Επιτυχίες
  • 2002 - Σκέψη μου
  • 2003 - Ζητάς πολλά
  • 2004 - Έχω πετάξει μαζί σου
  • 2005 - Σίγουρα ξέρεις (re-edition)
  • 2005 - ΟΛΑ LIVE
  • 2006 - Μαζί σου - Μεγάλες επιτυχίες (2 CDs)
  • 2006 - Στιγμές που μου πήρες
  • 2007 - Βιώματα
  • 2007 - Όλα σ´αγαπάνε - οι καλύτερες μπαλάντες
  • 2007 - Πορτραίτα - Οι μεγάλες επιτυχίες
  • 2007 - Σου χρειάζεται
  • 2008 - Προσδοκώ Ανάστασιν
  • 2008 - Οι μεγάλες επιτυχίες (2 CDs)
  • 2008 - Γυρνάω εκεί
  • 2009 - Πιο μαζί από ποτέ
  • 2010 - Σε θέλω
  • 2012 - Σημεία των καιρών
  • 2012 - Best of
  • 2013 - Seven days
  • 2013 - Πλάτη με πλάτη
  • 2014 - Στο Ορκίζομαι τρελή
  • 2014 - Πες της τελειώσαμε
  • 2015 - Πάρτε την βραδιά μαζί σας (Ζωντανή ηχογράφηση)
  • 2016 - Άλλη Μια Μάχη 

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]