Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θάλασσα (συγκρότημα)

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Θάλασσα
ΚαταγωγήΠάτρα, Ελλάδα
ΕίδηPop
Παρουσία1997-2022
Μέλη
Αμάντα Γεωργιάδη Τένφγιορντ
Κατερίνα Ντούσκα
Πρώην μέλη
Διονυσία Καρόκη
Γιάννης Βαλβής

Οι Θάλασσα ήταν ένα συγκρότημα που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 1998, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Μια Κρυφή Ευαισθησία".

Ο μουσικός Γιάννης Βαλβής και η τραγουδίστρια Διονυσία Καρόκη δημιούργησαν το συγκρότημα ρητά για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Μετά τον εθνικό τελικό, πολλοί καλλιτέχνες παραπονέθηκαν ότι η νίκη του συγκροτήματος ήταν απάτη. Ωστόσο, συνέχισαν να αγωνίζονται μετά τη λήψη δύο βίντεο κλιπ (δήλωσαν ότι το πρώτο ήταν πολύ εθνικό).

Κατά τη διάρκεια των προβών στο Μπέρμιγχαμ, ο Γιάννης Βάλβις είχε πολλές διαμάχες με τον διευθυντή του σόου και τον έδιωξαν από την αρένα, μέχρι που του απαγορεύτηκε η είσοδος. Παρακολούθησε τον διαγωνισμό μέσα από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του με δύο φύλακες να φρουρούν την πόρτα του. Οι Θάλασσα εμφανίστηκαν δεύτεροι κατά σειρά εμφάνισης. Κέρδισαν 12 πόντους - αποκλειστικά από την Κύπρο - και κατατάχθηκαν 20οι από τους 25 συμμετέχοντες.[1]

Η ομάδα διαλύθηκε μετά τον διαγωνισμό. Η Διονυσία Καρόκη εργάστηκε ως τραγουδίστρια φωνητικών για πολλούς έλληνες αστέρες και τώρα διδάσκει τραγούδι και μουσική σε ιδιωτική σχολή μουσικής. Ο Γιάννης Βαλβής εργάζεται ως μηχανικός ήχου στον ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό Best Radio.[2][3][4]

Το ένα και μοναδικό CD των Θάλασσα κυκλοφόρησε ως προωθητικό ηλικό. Περιέχει την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, δύο remix του ίδιου τραγουδιού (με φωνητικά από έναν τραγουδιστή που δεν αναφέρεται στα credits), και το τραγούδι "Κόσμε Σινεμά", το οποίο ήταν επίσης μεταξύ των 10 τραγουδιών που συμμετείχαν στην εθνική επιλογή για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1998. Δεν τα πήγε πολύ καλά στα airplay, αλλά έπιασε την κορυφή στο airplay chart του ελληνικού ραδιοφωνικού σταθμού FLY FM 89.7.

Προκάτοχος
Μαριάννα Ζορμπά
με το Χόρεψε
Συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision
1998
Διάδοχος
Antique
με το Die for You