Filmnet: Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Περιεχόμενο που διαγράφηκε Περιεχόμενο που προστέθηκε
Akistv (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Akistv (συζήτηση | συνεισφορές)
Χωρίς σύνοψη επεξεργασίας
Γραμμή 41: Γραμμή 41:
}}
}}


Το '''FilmNet''' ήταν το όνομα που χρησιμοποιήθηκε για κάποια τηλεοπτικά κανάλια στην [[Ευρώπη]]. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1984 στην [[Σκανδιναβία]], στην [[Ολλανδία]], στο [[Βέλγιο]], και αργότερα στην [[Πολωνία]]. Το 1994 ήρθε και στην [[Ελλάδα]] αντικαθιστώντας τον τηλεοπτικό σταθμό '''ΙΤΑ 8''' ('''Ι'''διωτική '''Τ'''ηλεόραση '''Α'''θηνών '''8''') ο οποίος λειτούργησε το 1988. Η ελληνική Filmnet περιείχε τα κανάλια '''Filmnet 1''' και '''Filmnet 2'''.
Το '''FilmNet''' ήταν το όνομα που χρησιμοποιήθηκε για κάποια τηλεοπτικά κανάλια στην [[Ευρώπη]]. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1984 στην [[Σκανδιναβία]], στην [[Ολλανδία]], στο [[Βέλγιο]], και αργότερα στην [[Πολωνία]]. Το 1994 ήρθε και στην [[Ελλάδα]] αντικαθιστώντας τον τηλεοπτικό σταθμό '''ΙΤΑ 8''' ('''Ι'''διωτική '''Τ'''ηλεόραση '''Α'''θηνών '''8''') ο οποίος λειτούργησε το 1988 και άνηκε στον '''Λεωνίδα Τούντα'''. Η ελληνική Filmnet περιείχε τα κανάλια '''Filmnet 1''' και '''Filmnet 2'''.


Το 1996 τα κανάλια ανήκαν τότε στην '''Multichoice''', η οποία άρχισε να πουλάει την Filmnet στον γαλλικό όμιλο ''Canal+''. Στην [[Σκανδιναβία]] το κανάλι αντικαταστάθηκε από το ''Canal+'' το 1997. Στην [[Ολλανδία]] αφού η Filmnet μετονομάστηκε σε ''Canal+'', ο όμιλος επίσης πούλησε το κανάλι. Στο [[Βέλγιο]], το 2004 πουλήθηκαν στην '''Telenet''', και τώρα η ονομασία του είναι '''Prime TV'''. Στην [[Πολωνία]], η Filmnet αντικαταστάθηκε από το ''Canal+''. Τώρα έχει την ονομασία '''Canal+ Poland'''. Το κανάλι που παρέμεινε ήταν στην Ελλάδα. Και αυτό κράτησε μέχρι το 2008, που μετονομάστηκε σε [[Novacinema]] και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.
Το 1996, η '''Multichoice''', στην οποία άνηκε η Filmnet, άρχισε να πουλάει την Filmnet στον γαλλικό όμιλο ''Canal+''. Στην [[Σκανδιναβία]] το κανάλι αντικαταστάθηκε από το ''Canal+'' το 1997. Στην [[Ολλανδία]] αφού η Filmnet μετονομάστηκε σε ''Canal+'', ο όμιλος επίσης πούλησε το κανάλι. Στο [[Βέλγιο]], το 2004 πουλήθηκαν στην '''Telenet''', και πλέον η ονομασία του είναι '''Prime TV'''. Στην [[Πολωνία]], η Filmnet αντικαταστάθηκε από το ''Canal+'' και τώρα έχει την ονομασία '''Canal+ Poland'''. Το κανάλι που παρέμεινε ήταν στην Ελλάδα. Και αυτό κράτησε μέχρι το 2008, που μετονομάστηκε σε [[Novacinema]] και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.


{{Ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί}}
{{Ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί}}

Έκδοση από την 19:01, 14 Φεβρουαρίου 2015

Filmnet
Το λογότυπο της Filmnet
Ίδρυση5 Δεκεμβρίου 1984
Πρώτη λειτουργία31 Δεκεμβρίου 1989
Έναρξη λειτουργίας31 Δεκεμβρίου 1989
Τέλος λειτουργίας1997 (Σκανδιναβία, Ολλανδία, Πολωνία)
1 Ιουνίου 2008 (Ελλάδα)
ΙδιοκτήτηςMultichoice
ΧώραΣκανδιναβία
Ολλανδία
Πολωνία
Φλάνδρα
Ελλάδα
ΓλώσσαΟλλανδικά
Πολωνικά
Ελληνικά
ΑντικατέστησεΙδιωτική Τηλεόραση Αθηνών 8 (1988-1994)
Αντικαταστάθηκε απόCanal+ (Σκανδιναβία, Ολλανδία, Πολωνία)
Novacinema (Ελλάδα)
(π  σ  ε )

Το FilmNet ήταν το όνομα που χρησιμοποιήθηκε για κάποια τηλεοπτικά κανάλια στην Ευρώπη. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 1984 στην Σκανδιναβία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, και αργότερα στην Πολωνία. Το 1994 ήρθε και στην Ελλάδα αντικαθιστώντας τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΤΑ 8 (Ιδιωτική Τηλεόραση Αθηνών 8) ο οποίος λειτούργησε το 1988 και άνηκε στον Λεωνίδα Τούντα. Η ελληνική Filmnet περιείχε τα κανάλια Filmnet 1 και Filmnet 2.

Το 1996, η Multichoice, στην οποία άνηκε η Filmnet, άρχισε να πουλάει την Filmnet στον γαλλικό όμιλο Canal+. Στην Σκανδιναβία το κανάλι αντικαταστάθηκε από το Canal+ το 1997. Στην Ολλανδία αφού η Filmnet μετονομάστηκε σε Canal+, ο όμιλος επίσης πούλησε το κανάλι. Στο Βέλγιο, το 2004 πουλήθηκαν στην Telenet, και πλέον η ονομασία του είναι Prime TV. Στην Πολωνία, η Filmnet αντικαταστάθηκε από το Canal+ και τώρα έχει την ονομασία Canal+ Poland. Το κανάλι που παρέμεινε ήταν στην Ελλάδα. Και αυτό κράτησε μέχρι το 2008, που μετονομάστηκε σε Novacinema και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.