Χρήστης:Vagrand/Arxeio 1

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αρχείο συζητήσεων
Αρχείο 2009-2011
Αρχείο 2012-1
Αρχείο 2012-2
Αρχείο 2013


Στη σελίδα αρχείου είναι καταχωρημένη παλαιά συζήτηση για την περίοδο 2009-2011. Για την τρέχουσα σελίδα συζήτησης: Συζήτηση χρήστη:Vagrand

Μάιος 2009[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ιησούς Χριστός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα. Άφησε ανάλογο μήνυμα στη Συζήτηση:Ιησούς Χριστός. Ευχαριστώ.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 05:11, 27 Μαΐου 2009 (UTC)

Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 2011[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επαρχία Εορδαίας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Επειδή είδα πως το χρειάστηκες στο άρθρο Επαρχία Εορδαίας: αν θέλεις να βάλεις πρότυπο επέκτασης σε τμήμα άρθρου κι όχι στο σύνολό του, μπορείς να πληκτρολογήσεις {{section-stub}} Στο έφτιαξα κι εκεί για να το δεις ως παράδειγμα. Καλημέρα, Atlantia 21:27, 12 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Ορέσται[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προχώρα εν λευκώ. Εντυπωσιάστηκα από τις άρτιες παρεμβάσεις σου και μάλιστα προς μιας εβδομάδας είδα και το βιογραφικό σου (τρόπος του λέγειν) και το αποτύπωσα ελληνοκαναδός αν δεν κάνω λάθος και ήθελα να σου στείλω και συγχαρητήρια.Dgolitsis--'```` 05:01, 21 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Ευχαριστώ για τα λόγια σου. Έχω γράψει στην σελίδα συζήτησής σου και για την Βασιλειάδα. Κοντεύω να τελειώσω με το συμμάζεμα του POV. Αν μπορείς πες μου αν χρειάζεται κάτι άλλο για να φύγει και να πάμε παρακάτω.--Vagrand 05:27, 21 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
Από τη Βασιλειάδα ξεκίνησα ως χρήστης (η καταγωγή μου από την περιοχή του Βιτσίου). Αρχικά μεταφέρθηκε αυτούσιο από την Bulwiki. Πάντως είδα και το εξαίρετο σχόλιό σου στην εξέγερση του 'Ιλιντεν με την έννοια ότι γράφεις με αντικειμενικότητα και επιστημονική προσέγγιση. Ξαναδές το...--DgolitsisΦιλοτίμως διακείμενος--'```` 11:24, 21 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
Το Ίλιντεν θέλει δουλειά και δεν ξέρω αν ο Ggia θέλει να το προχωρήσει...Εχω διαβάζει αρκετά βιβλία αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να βρώ σύντομα τις πηγές και απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή για να απαντάς σε τυχόν αντιρρήσεις.--Vagrand 22:17, 23 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
Απλά προσπάθησα να σε διευκολύνω, my fellow-townsman, και έχω τελειώσει οριστικά με το άρθρο αυτό και ουδεμία πλέον παρέμβασή μου. Πολύ καλή η αιτιολόγησή σου Μεγαρείς, Βοιωτοί, Βοιωτία.. αλλά αν δεις το ένθετο στην αρχαιοελληνική Γραμματεία αναφέρονται οι λέξεις Ορεστίδες, Ορέσται (αιτιατική Ορέστας). Γράφουμε Δέρρονες γιατί νομίζω έχουμε ελάχιστες πληροφορίες γι΄αυτούς, αλλά και γιατί μετακινήθηκαν. Το θέμα είναι λίγο ακανθώδες και ευτυχώς που βρέθηκες για να βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά. Το τριήμερο εξέπνευσε γι΄αυτό βιάστηκα.Dgolitsis<--'```` 09:10, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
Αγαπητέ Συμπολίτα, δεν υπάρχει θέμα τριημέρου ή κάποιας χρονικής περιόδου, γιατί απλά δεν έβλεπα ενδιαφέρον και δεν ήθελα να εμφανιστώ από το πουθενά. Είναι σαν να έπαιρνα, μια μορφή αδείας, γιατί έβλεπα ότι κανείς(;) δεν ασχολούνταν,κ έτσι να κάνω σημαντικές αλλαγές. γιατί τα άρθρα ήταν πολύ μπερδεμένα, χωρίς εξωτ. παραπομπές κτλ. (Βέβαια, συνέχισε, αν θέλεις να ασχοληθούμε μαζί ή με άλλους χρήστες ακόμα καλύτερα). Και δεν υπάρχει κανένα "ευτυχώς" αφού όλοι προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο! (ελπίζω δλδ)! Και κάτι άλλο, καλώς ή κακώς θα παραθέσω πηγές που είναι ανεβασμένες στο Iντερνετ (Google Books, Συγράμματα κτλ.) γιατί πολύ απλά λείπω στο εξωτερικό και δεν έχω πρόσβαση σε ελληνικά βιβλία. Συνέχισε τις αλλαγές σου και μετά θα μπω ε λίγο στο...μαμπέτι. Σχετικά με το Ορέσται, νομίζω ότι πρόκεται για (την χώραν) των Ορεστών. Ως φυλή. Όπως αναφέονται στα φύλα οι Σπαρτιάται, Βοιωταί, Αλμωποί κτλ Οπότε φρονώ το Ορέσται ή Ορεστίδες, τοποθετείται ως φυλή και Ορεστίδα ή Ορεστίς στην χώρα. Γι'αυτό σκέφτηκα σύμπτηξη Ορεστίδα με Ορεστίς--Vagrand 09:48, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
Το καλύτερο είναι να δημιουργηθεί ένα άρθρο. π.χ υπάρχει ο ποταμός Βισάλτης και η περιοχή Βισαλτία και Βισάλται κατά τον Στράβωνα. Αν λάβουμε υπόψιν και την άποψη του Αλεξάνδρου Ρίζου Ραγκαβή προκρίνω Ορέσται.. Ορέστας καλουμένους κατά Πολύβιον.--Dgolitsis--'```` 21:06, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Ορεστάς είναι αιτιατικη του Ορέσται όπως λές...Αλλά πρέπει να υπάρχει άρθρο με μακεδονικό βασίλειο όπως η Ελιμεία, η Εορδαία, η Βοττιαία, η Λυγκιστίδα...Αν έχεις κάποιο λινκ με την θεωρία του Ρίζου Ραγκάβη θα ήθελα πολύ να την διαβάσω...Γιατί σκέψου, Τα κυριότερα μακεδονικά βασίλεια της Άνω Μακεδονίας είναι Ελιμεία, Εορδαία, Λυγκηστίδα,...Ορεστάς ? Όταν η βιβλιγραφία αναφέρει την περιοχή στα αγγλικά Orestis από το Ορεστίς, λατινικά Oresteae (δηλ Ορεστέα,-εία) όπως Εlimeae, ετυμολογικά Όρος+εστί [1], και μεταφερόμενο στην νέα ελληνική ως Ορεστίδα και Λυγκηστίδα. Σύμφωνα με την Βιβλιογραφία το Ορεστάς πρώτη φορά το βλέπω και ίσως αποτελεί προσωπική άποψη και δεν ταιριάζει την ΒΠ.--Vagrand 21:40, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Orestis=19 αποτελέσματα [2] Προσωπικά τίνω να συμφωνήσω με το Ορεστίδα (που αποτελεί μεταγενέστερο το Ορεστίς]. Οι Ορέστες δεν αφορούν στην ιστορία μόνο την Ορεστίδα, αλλά και τους Αργείους-Αργειάδες (σσ.Δυναστεία Τημενίδων-Αγρειαδών) δηλ. και Πελοπόννησο. Τώρα στην τοπική κοινωνία, αλλά και αλλού, ξέρουν την Ορεστίδα, και επειδή η ΒΠ είναι εγκυκλοπαίδεια, προσφέρεται προς αναζήτηση των χρηστών-επισκεπτών της που ξέρουν την Ορεστίδα, εξού και Δήμος Ορεστίδος.--Vagrand 21:49, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
Κατά την γνώμη μου, για κάθε ελληνικό φύλο πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή μυθολογία του φύλου, μαζί με την γενεολογία,τα ιστορικά πρόσωπα και ίσως και αναλύσεις ανθρωπολογικές/DNA, αποικίες που δημιούργησαν, πιθανοί σύγχρονοι αντιπρόσωποι ως έθνος ή κατοίκου μιας περιοχής.--Vagrand 21:54, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
Συμφωνώ με την άποψή σου. Σχετικά όμως με τις πηγές η άποψή μου είναι ότι πρωτογενείς είναι αυτές που βασίζονται σε μαρτυρίες, αφηγήσεις, αυτοψίες και δευτερογενείς ενδείξεις, σημεία, έμμεσες αφηγήσεις και όχι αυτό που σερβίρουν οι χειριστές της Βικιπαίδειας που στην πραγματικότητα είναι Δοκίμια ή μελητήματα και η αναφορά μόνο στους τίτλους δεν λέει τίποτε.. Εν πάση περιπτώσει οι δευτερογενείς πηγές έχουν σημασία εφόσον φέρνουν στο φως νέα αδιάσειστα στοιχεία που βασίζονται σε επιγραφές, μνημεία κλπ. διάβαζα σήμερα ένα κείμενο π.χ. ενός Tafel, De Via Egnatiana, pp. 44-46 όπου αναφέρει ότι Κέλετρον, Διοκλητιανούπολη και Καστοριά ήταν στο ίδιο σημείο. Ορέστας έγραψα και όχι Ορεστάς για αποφυγή παρερμηνείας. Τέλος είδα μια σημείωση σχετικά με τους εξωτερικούς συνδέσμους για το άρθρο Καστοριά. Σήμερα Κυριακή πηγαίνω Καστοριά..--Dgolitsis----'```` 22:48, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
1)Ποιο αντικειμενικός τρόπος από την αρχαιολογική έρευνα δεν υπάρχει, καθώς μελετάς τα ευρήματα σαν CSI 2)Οι πρωτογενείς πηγές είναι αξιόπιστες μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Για παράδειγμα, πολλοί αρχαίοι ιστορικοί μιλούν για την Αρχαία Μακεδονία σαν να μην έχουν πάει ποτέ τους. Τα γεωγραφικά λάθη είναι συχνά. 3)Η μυθολογία είναι η προφορική παράδοση της εποχής, που μπορεί να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, αλλά στην προσπάθεια της να τα εξηγήσει τα παραποιεί και τα ανεβάζει στην διάσταση του μύθου. 4)Οι δευτερεύουσες πηγές είναι αξιόπιστες όταν βασίζουν την έρευνά τους σε ανεξερεύνητες πτυχές ενός ζητήματος και χρησιμοποιούν την πρωτεύουσες πηγές ώς οδηγό για την έρευνα τους και δεν γράφουν ένα κείμενο με έντονη προκατάληψη. 5) Οι τριτογενείς είναι σκέφτομαι και γράφω, όπως οι περισσότεροι Σκοπιανοί ιστορικοί.Vagrand

Οι χειριστές της ΒΠ είναι οι χρήστες της, εσύ, εγώ, όλος ο κόσμος. Είναι τόσο δημοκρατική που καθένας που μπορεί να στηρίξει τις 'πηγές' του μπορεί να παρέμβει, να φέρει νέα στοιχεία και ίσως μέσα από μια συζήτηση να γίνουν σημαντικές αλλαγές. Αν ένας αρχαιολόγος βρεί μια επιγραφή που να εννοεί ως τόπο "Ορέστας" ή "Καβουρότρυπα" τότε είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά αν οι αρχαία Έλληνες ιστορικοί και γεωγράφοι ονομάζουν την περιοχή αυτή ως "Ορεστίς", τότε γράφεται στην ιστορία ως "Ορεστίς" και "της Ορεστίδος" και ο κόσμος την ξέρει έτσι ως ¨"Ορεστίδα" και έτσι θα ψάξει να την βρει το λήμμα στην έντυπη ή ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια. Ένα παράδειγμα είναι η Τυμφαία, υπήρχε, δεν υπήρχε, την αναφέρουν όμως Ρωμαίοι ιστορικοί, πρέπει να αναφερθεί και ας γράψεις όσες σημειώσεις βρεις για να στηρίξεις την αντίθετη άποψη. --Vagrand 00:00, 25 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Βασιλειάδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Από την αρχή πίστεψα, ότι το άρθρο αυτό είναι δύσκολα να θεωρηθεί ουδέτερο τώρα νομίζω η σχετική ένδειξη πρέπει να διαγραφεί.Dgolitsis

Παραδόξως τώρα πήρα το μήνυμά σας κι συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να καταγράφονται και οι βουλγαρικές πηγές, όταν δεν είναι σκόπιμες, όπως εδώ αναφέρεις.Dgolitsis--'```` 22:09, 23 Σεπτεμβρίου 2011 (UT)
Στην ενότητα εμφύλιος πόλεμος αναγράφεται η υπό των Γερμανών ιδρυθείσα Οχράνα αντί του ορθού υποστηριχθεία εκ των πραγμάτων.Οχράνα--Dgolitsis--'```` 11:46, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC), αλλά και Η βουλγαρική άποψη
Υπάρχουν δύο Οχράνες. Επιγραμματικά μια που ιδρύθηκε από τους Βούλγαρους και μια από τους Γερμανούς. Η πρώτη φθίνει, και ή εντάσσεται στην δεύτερη ή μέλη της εντάσσονταν στον ΕΛΑΣ και μετά στον ΣΝΟΦ. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Κάλτσεφ, που ανήκε μετά στην Γερμανική Οχράνα. --Vagrand 17:54, 24 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Ελιμία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα.Αν δεν κάνω λάθος η σωστή ονομασία είναι Ελίμεια. Δεν υπάρχει Ελιμία ή Ελίμια.--Harkoz 00:54, 23 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Ελιμεία αναφέρεται σε αρχαιολογικές εκθέσεις που δημοσιεύονται από την Εφορία (π.χ. Μουσείο Αιανής, Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη ) και νομίζω ότι είναι πιο σωστό. Το θέμα είναι ότι έχουν βγει πολλές σελίδες με αυτήν την ορθογραφία, ιδιαίτερα σε πρόσωπα...π.χ. της Ελιμίας. Ήθελα να ασχοληθώ σε δεύτερο χρόνο με αυτό το θέμα...Υπάρχουν πολλές διπλό και τριπλό εγγραφές για την Ορεστίδα και την Βοττιαία που έχουν νομίζω προτεραιότητα. Αν θες ψάξ'το, αλλά πρέπει να αλλάξουμε τα ονόματα σε πολλά ιστορικά πρόσωπα.--Vagrand 01:21, 23 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
Ελίμεια, Ελιμιώτις, χώρα Μακεδονική, προς Ν διαρρεομένη υπό του Αλιάκμωνος και έχουσαν πόλιν Ελύμαν (Αρριανός Α, 7,6 - Θουκ. Β,99 Στρ, Ζ 326 και Ελίμεια Εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη, έκδοση τρίτη 1962, αλλά και Ελιμείαι κατά Πλούταρχον. Ορθώτερον (sic) καλουμένη Ελίμεια κατά Απόστολον Αρβανιτόπουλον Πάλαι ποτέ καθηγητού της Αρχαιολογίας εν τω Εθνικώ Πανεπιστημίω.--Dgolitsis--```` 14:39, 23 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
Γο Ελιμεία είναι το πιο ορθό. Βλέπω Dgolitsis ότι ασχολείσαι με το Ορέσται. Εγώ καταπιάστηκα με άλλα θέματα και θέλω να τα κλείσω. Το Ορέσται όμως δεν είναι Ορέστες, οι κάτοικοι και η περιοχή Ορεστίδα και Ορεστίς; --Vagrand 22:14, 23 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Λεωνίδας Παπάζογλου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Εύγε...Και για τον Λεωνίδα Παπάζογλου. Μεταξύ των πολλών καλών, μου αρέσει η εμμονή σου στη ιεράρχηση των προταιρειοτήτων. Suprise γιατί δεν τον περιλαμβάνεις στο κατάλογό σου.--Dgolitsis--'```` 10:00, 30 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)

Ευχαριστώ. Δεν ξέρω γιατί δεν τηρώ την λίστα...αλλά μάλλον το κάνω σαν ΄διάλειμμα' από κάποιο άλλο θέμα...Πάντως έπρεπε να υπάρχει ένα τέτοιο άρθρο :)--Vagrand 10:14, 30 Σεπτεμβρίου 2011 (UTC)
Οκ,αλλά είναι κόκκινο το λίνκ, που σημαίνει ότι τα αγγλικά πρότυπα δεν δουλεύουν πάντα στην ελληνική wiki + ότι πρέπει να άλλάξεις τα πεδία..Αλλά δεν κατάλαβα που θες να καταλήξεις...Vagrand
Ο.Κ. το τακτοποίησα, ιδέ Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγος.
Ελήφθη.Θα απαντάω σε μήνυμα. Ιδέ Χρήστης:Dgolitsis/Αμμοδοχείο
Ωραία δουλεία Dgolitsis. Επιτέλους λίγο χρώμα...Φαίνεται ότι γίνεσαι ειδήμων στο wiki κωδικοποίηση :)--Vagrand 22:29, 13 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Επιχείρηση Ουρανός[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα! Αναίρεσα μόνο εν μέρει. Οι ημερομηνίες δεν προσφέρουν κάτι αν συνδεθούν, προσωπικά δεν τις προτιμώ καθόλου, αλλά έχει συμφωνηθεί να συνδέονται μόνο όταν πρόκειται για την γέννηση ή τον θάνατο του βιογραφούμενου. Επιπλέον, ο σύνδεσμος δεν είναι χρήσιμος αν απλά υπάρχει, αλλά αν αναφέρεται σε κάτι που έχει στενή σχέση με το θέμα. Π.χ. στο εν λόγω άρθρο συνέδεσες το ιλή με το ιππικό, χμ, σε άρθρο του Β'Παγκοσμίου πολέμου, δεν προσφέρει κάτι το άρθρο για το ιππικό. Άλλο, μεραρχία πάντσερ σε μεραρχία πάντσερ Τάτρα, η Τατρα είναι απλά μία από τις πολλές μεραρχίες πάντσερ (που δεν υπήρχε καν τον καιρό της επιχείρησης!). Τέλος το άρθρο είναι στρατιωτικής ιστορίας, η Κροατία και η Ρουμανία π.χ. είναι εξαιρετικά τετριμένα θέματα ως προς το συγκεκριμένο άρθρο, δεν πιστεύω ότι βοηθούν τον αναγνώστη ιδιαίτερα, νόημα θα είχε σύνδεσμος στον κροατικό στρατό ή σε άρθρο για την κροατία στον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Τέλος, γιατί άλλαξες την διατύπωση: από "τμήματα της 4ης στρατιάς" σε "μία στρατιά"; Αν γνωρίζεις αγγλικά και θες, διάβασε την αγγλική πολιτική en:Wikipedia:Manual of Style/Linking, δεν είναι πολιτική και εδώ, είναι ωστόσο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη για κάποιον που θέλει να μάθει και να δει το νόημα. Φιλικά! και μιας και είσαι καινούριος, στην διάθεσή σου για ότι χρειαστείς. --Egmontaℨ 10:57, 12 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου. Δεν θέλω να ζητήσω το λόγο αλλά να καταλάβω τις πολιτικές και οδηγίες εφαρμόζει η βίκι. Σε αυτό που μπορούν να βοηθήσουν οι εσωτερικοί σύνδεσμοι σε ημερομηνίες είναι ειδικά σε κοσμοϊστορικά γεγονότα, μπορείς να συνδυάσεις μια μάχη με μία άλλη επιχείρηση την ίδια ημερομηνία. Αλλά πολλές φορές η κατάχρηση, έχεις δίκιο είναι ανώφελη. Έχω την εντύπωση, ότι το μάτι ξεκουράζεται όταν υπάρχουν εναλλαγές και δεν μοιάζει το άρθρο με μια βαρετή έντυπη εγκυκλοπαίδεια ή ένα άρθρο της Εστίας [3]. Όταν το άρθρο έχει εσωτερικούς συνδέσμους δεν είναι μονότονο. Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με το άρθρο. Καλή σου μέρα. :) --Vagrand 22:27, 13 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Απάντηση ΚΑΚΤΟS 1[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα ποιο σύγγραμμα διαφήμισα;--KAKTOS 15:42, 23 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Έχεις αρχίσει να κάνεις έναν μαραθώνιο να αναρτάς βιβλιογραφία στα άρθρα Ρήγα Βελενστινλή και Σεμλίνο .Για ποιο Λόγο;--Vagrand 15:45, 23 Οκτωβρίου 2011 (UTC)
Αναρτώ άρθρα σε ελληνόγλωσσα περιοδικά που έχω διαβάσει και τα οποία δεν είναι άσχετα με τις αναφερόμενες πληροφορίες στα λήμματα. --KAKTOS 15:54, 23 Οκτωβρίου 2011 (UTC)
Οκ, ωραία καταγεγγραμμένη συλλογή έχεις, αλλά δεν είναι χώρος παράθεσης πρωτότυπης έρευνας ούτε χώρος σημειώσεων.--Vagrand 15:57, 23 Οκτωβρίου 2011 (UTC)
Όταν λες δεν είναι άμεσα προσβάσιμη ,μάλλον εννοείς διαδικτυακά, μα βρίσκεται σε βιβλιοθήκες πανεπιστημιακές κλπ, όπως του Σπουδαστηρίου βυζαντινών και νεοελληνικών σπουδών της Φιλοσοφικής Αθηνών, του Ιστορικού αρχαιολογικού της ίδιας σχολής κλπ, δεν την βγάζω από το μυαλό μου.--KAKTOS 16:45, 23 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Εννοώ θα ήταν ποιο χρήσιμο να υπάρχουν εξωτερικές συνδέσεις, π.χ. Google Book από μια αράδα βιβλιογραφίας. Με την ίδια λογική γιατί να μην αντιγράφουμε και την βιβλιογραφία του κάθε βιβλίου; Δεν λέω ότι το βγάζεις από το μυαλό σου, αλλά για τον Ρήγα έχουν γράψει πολλοί. Σημασία έχει αν θέλουμε να αναφέρουμε ένα βιβλίο, έτσι πιστεύω, όταν υπάρχουν πολλά,είναι να αναφέρουμε βιβλία προσβάσιμα κατά πολύ σε δημόσιες βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία αλλά και αντιπροσωπευτικά. Και όχι τόμους. Φιλικά --Vagrand 16:52, 23 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Και αν μπορείς να μου εξηγήσεις για τον αριθμό που σου ανέφερα παραπάνω.--Vagrand 16:53, 23 Οκτωβρίου 2011 (UTC)
Γιατί ΄΄άκυρη΄΄; είναι η ελληνική μετάφραση του ξενόγλωσσου ομότιτλου...ΚΑΚΤΟS
Για παράδειγμα εδώ[4]. Επίσης θα προτιμούσα, αν μπορείς και εφόσον θέλεις να ασχοληθείς, το όνομα να είναι της μορφής Ιωάννης Παπαδόπουλος, δηλ με το μικρότερο μπροστά ώστε να μπορεί να μπεί εσωτερικός σύνδεσμος, εφόσον υπάρχει ή πρόκειται να δημιουργηθεί (καλύτερα στην τελευταία περίπτωση να μην βάσεις [[..]])--Vagrand 19:56, 23 Οκτωβρίου 2011 (UTC) Συμπλήρωση: Άκυρη είναι η επισήμανση παραπομπής όταν δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πρόταση. Γιατί δεν είσαι βέβαιος ότι εφαρμόστηκε αυτούσια η μετάφραση και αυτό δεν υπακούει στις νόρμες της τεκμηρίωσης.--Vagrand 19:56, 23 Οκτωβρίου 2011 (UTC)
Δεν είναι σωστό επίσης να σβήνεις ιστορικό (αν και ανακτάται). Το σημείο που μιλάμε με το λίνκ που επισήμανα το λάθος σου το έσβησες.Vagrand

Κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν το έχω ξεχάσει. Μόλις βρω χρόνο θα τις ξεκαθαρίσω. Καλό είναι πάντως η προσθήκη των κατηγοριών αυτών αν γίνεται με το Πρότυπο:Στοιχεία προσώπου. Το πρότυπο αυτό εντάσσει αυτόματα τα άρθρα στις κατηγορίες αυτές.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 09:34, 24 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Απάντηση ΚΑΚΤΟS 2[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα Vagrand ! Mια οφειλόμενη εξήγηση για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Παραθέτω από το Βικιπαίδεια:Παράθεση πηγών[5]Πότε να παραπέμπετε σε πηγές μεταξύ άλλων και Όταν επαληθεύετε περιεχόμενο Μπορείτε να προσθέσετε πηγές ακόμη και για υλικό που δεν γράψατε, αν χρησιμοποιήσατε μια πηγή για να επαληθεύσετε το περιεχόμενο. Η προσθήκη παραπομπών σε ένα άρθρο είναι ένας εξαίρετος τρόπος συνεισφοράς στην Βικιπαίδεια. Μπορεί να γίνει παράθεση ολόκληρων φράσεων, ως μέθοδος διευκόλυνσης για την επαλήθευση γεγονότων, όπως και για κάθε δήλωση του άρθρουΚΑΚΤΟS

Απορίες:Αν θες να τεκμηριώσεις κάθε άρθρο που ασχολείσαι, γιατί παραθέτεις παραπομπή μόνο για μία πρόταση και όχι το υπόλοιπο κείμενο; Γιατί λειτουργείς αποσπασματικά εφόσον διαβάζεις βιβλίο μπροστά σου χωρίς να κάνεις καμία προσθήκη; Γιατί δεν ασχολείσαι αποκλειστικά σε ένα άρθρο αφού θες να βοηθήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση; Αν τα έκανες όλα αυτά, θα μπορούσε να αποσυρθεί η κάθε σήμανση για εύρεση παραπομπών, επιμέλεια κ.ά. --Vagrand 11:37, 24 Οκτωβρίου 2011 (UTC)
Επέτρεψέ μου να αμφιβάλω για την πρόθεσή σου (της επαλήθευσης). Γιατί αν και μου αναφέρεις την παραπάνω οδηγία, δυσκολεύομαι να καταλάβω πως μπορείς να δουλεύεις για ένα άρθρο χωρίς να αλλάξεις έστω ένα τόνο, ένα κόμμα, κάτι! --Vagrand
Και εδώ ποιά ήταν η τεκμηρίωση, ο τίτλος του βιβλίου; Ότι η Ζακυνθος σύμφωνα με τον τίτλο ήταν βενετοκρατούμενη? [6]. Και να σε αδικώ... μα ούτε αριθμό σελίδας στην παραπομπή?--Vagrand 11:58, 24 Οκτωβρίου 2011 (UTC)
Ή αντιγράφεις πρωτότυπη έρευνα που δεν επιτρέπεται ή μας δουλεύεις όλους...--Vagrand 12:03, 24 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Μάλλον δεν κατάλαβες...Η παραπάνω οδηγία πουθενά δεν λέει πως για να προσθέσεις μια παραπομπή πρέπει να προσθέσεις υλικό. Υπάρχουν λήμματα στη Βικιπαίδεια με την σήμανση Αυτό το άρθρο ή η ενότητα θα έπρεπε αλλά δεν αναφέρει τις πηγές του ή δεν περιέχει επαρκείς παραπομπές.

Μπορείτε να βοηθήσετε την Βικιπαίδεια προσθέτοντας κατάλληλες πηγές και παραπομπές που να υποστηρίζουν το άρθρο.Η σήμανση τοποθετήθηκε στις 05/10/2010.Για παράδειγμα:[7] ή πάλι το [8]Ενώ πάλι υπάρχουν και λήμματα χωρίς βιβλιογραφία ούτε την παραπάνω επισήμανση-πρόσκληση για βιβλιογραφική τεκμηρίωση , όπως το [9] Καλούνται λοιπόν άλλοι αναγνώστες να κάνουν τις αναγκαίες βιβλιογραφικές προσθήκες: το να δουλεύεις ένα άρθρο δεν σημαίνει πως προσθέτεις κ α ι πραγματολογικό υλικό. Όσον αφορά το λήμμα Ζάκυνθος ,σου διαφεύγει πως η μελέτη στην οποία παρέπεμψα αναφέρεται στην περίοδο της Βενετοκρατίας. Άν εντοπίσω πηγές που αναφέρονται σε προγενέστερες περιόδους ή μεταγενέστερες της ιστορίας του νησιού, και που σχετίζονται με τα αναφερόμενα στο λήμμα θα τα χρησιμοποιήσω, όπως π.χ. έκανα με το λήμμα Κύθνος κ.α. Μπορείς να αποδείξεις πως αντιγράφω πρωτότυπη έρευνα; Από εικασίες και σενάρια μπορώ να κάνω μπόλικα κι εγώ...μπορώ κι εγώ να το ισχυρισθώ για όλους όσοι γράφουν...οτι λογοκλέβουν...Αυτά καλόπιστα και χωρίς διάθεση εριστική ( λυπάμαι για το:ή μας δουλεύεις όλους...)... ευχαριστώ για τη φιλοξενία--KAKTOS 13:37, 24 Οκτωβρίου 2011 (UTC)
Αν υπήρχε ο όρος "επαγγελματισμός" στην βικιπαίδεια, είναι κάτι που σίγουρα δεν θα σε χαρακτήριζε. Πρόχειρες και ατεκμηρίωτες αλλαγές σχεδόν επιπόλαιες. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τι είναι βιβλιογραφία-πηγή-παραπομπή, για να συμπληρώσεις ένα σύνγραμμα στην βιβλιογραφία προσθέτεις άκυρη παραπομπή, ακόμα και αν αυτή δεν έχει αριθμό σελίδας, αναφέρεσαι σε οδηγίες της εγκυκλοπαίδειας για να δικαιολογήσεις την 'συνεισφορά' σου την στιγμή όμως που απουσιάζει το ουσιώδες χαρακτηριστικό της το οποίο είναι η εγκυκλοπαιδικότητα. Προσπάθησε να συνεισφέρεις πραγματικά και όχι αποσπασματικά, σχεδόν τυχαία, με παράθεση βιβλιογραφίας που θυμίζει βιβλιογραφία από προσωπικό σύγραμμά (σου) ή βιβλίο, περιοδικά και τόμους που δεν είναι προσβάσιμα και δεν είναι χρήσιμα γι'αυτόν τον λόγο ως βιβλιογραφία, μικροαλλαγές με παράθεση παραπομπών που όμως βασίζονται... στον τίτλο του βιβλίου αποκλειστικά και μόνο!!! Θεωρώ αδικαιολόγητο για κάποιον που είναι καιρό στην βίκι να συμπεριφέρεται σαν πρωτάρης, και μάλιστα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς να προσπαθεί να διορθωθεί.--Vagrand 00:14, 26 Οκτωβρίου 2011 (UTC)
Αν υπάρχει ο όρος επαγγελματισμός στην Βικιπαίδεια, είναι κάτι που σίγουρα δεν το μονοπωλείς, ούτε ταυτίζεται με αυτό που κάνεις εσύ, αποκλειστικά φευ!. Οι αλλαγές που επιφέρω είναι προϊόν συστηματικού ψαξίματος σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες, αν δεν τις ξέρεις αυτές τις πηγές ή δεν είναι σ΄εσένα προσβάσιμες δεν τις καθιστά λιγότερο αξιόπιστες. Όταν η ίδια η Βικιπαίδεια προσκαλεί όσους την διαβάζουν,[10] :Εγκυκλοπαιδικότητα. Λέει πουθενά τί είδους και έκτασης αλλαγές πρέπει να γίνονται; Ποια από τα κριτήρια εγκυκλοπαιδικότητας καταστρατήγησα; Δεν χρησιμοποίησα αξιόπιστες πηγές; να μου υποδείξεις λήμματα που το έκανα Δεν έχουν εκδοτική ακεραιότητα;(είναι ανώνυμα; χωρίς τόπο -χρόνο συγγραφής;) να μου υποδείξεις συγκεκριμένα.Δεν είναι πολλαπλές; (Περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε εφημερίδες, βιβλία και ηλεκτρονικά βιβλία, περιοδικά, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ, εκθέσεις από κυβερνητικούς οργανισμούς, επιστημονικά περιοδικά, κλπ.βλ. Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο , Αρχείο ΕΡΤ,( βλ.συμβολές μας σε Αλέξανδρος Παπάγος Πατριάρχης Αθηναγόρας) Χριστόδουλος Κλονάρης Σωτήριος Κροκιδάς κλπ.Δεν είναι ανεξάρτητες από το αντικείμενο;(Με λίγα λόγια: Αν ένα θέμα έχει λάβει σημαντική κάλυψη σε αξιόπιστες δευτερογενείς πηγές που είναι ανεξάρτητες από το αντικείμενο, θεωρείται ότι είναι εγκυκλοπαιδικό. Ένα λήμμα βρίσκεται σε συνεχή διαλεκτική με την έρευνα που εξελίσσεται. Τί να κάνω ; εγώ πάντως δεν αντιγράφω τα βιβλία του ΟΕΔΒ...Όταν υπάρχουν λήμματα με βιβλιογραφία αποτελούμενη από βιβλία του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου-δεν αμφισβητώ το κύρος τους-τα οποία δεν πωλούνται στα βιβλιοπωλεία και ελάχιστοι τίτλοι τους υπάρχουν σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και είναι ουσιαστικά προσβάσιμα μόνο στους σπουδαστές του συγκεκριμένου ιδρύματος ΄( του ΕΑΠ εννοώ) και όχι σε όλους τους υπόλοιπους...εκεί τί γίνεται; η δική μου βιβλιογραφία είναι ΄΄άχρηστη΄΄ όπως λες επειδή δεν είναι προσβάσιμη; Και ό,τι είναι προσβάσιμο είναι και χρήσιμο; Ή ότι είναι χρήσιμο είναι και προσβάσιμο; Δεν την κατάλαβα αυτήν την εξίσωση...Άρα να παραπέμπουμε σε τί;στο διαδίκτυο; είναι τόσο πλούσιο για όλα τα θέματα και τα ελληνοκεντρικού ενδιαφέροντος; Τέλος πάντων , θέλησα να απαντήσω στο σχόλιό σου όχι γιατί είμαι φίλερις αλλά καλόπιστα, όπως καλόπιστα μου σχολίασες κι εσύ πιστεύω. Καλημέρα φίλε Vagrand, και ευχαριστώ για την φιλοξενία.--KAKTOS 06:50, 27 Οκτωβρίου 2011 (UTC)
Δεν μονοπωλώ τον όρο "επαγγελματισμός" ούτε ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο, ούτε φιλόλογος είμαι ούτε ιστορικός. Ένας απλός μηχανικός είμαι με πολλά ενδιαφέροντα εκτός των αντικειμένων που διδάχθηκα. Αλλά τεκμηριώνω κάθε πρόταση που κάνω. Με στεναχωρεί όμως που δεν παραδέχθηκες τα λάθη που έκανες στην αρχή με τις παραπομπές. Ας χαλαρώσουμε λίγο...Είδα τις αλλαγές σου πριν τις αναφέρεις, γιατί έβλεπα να προσθέτεις και σε πολλές φορές ήθελα σου στείλω μνμ γιατί έβλεπα κάποια πράγματα που δεν θα έκανα αν ήμουν στην θέση σου στην επεξεργασία του κειμένου. Ένα αστερίσκο (*) για μορφοποίηση δίπλα στο ντοκιμαντέρ, η εφαρμογή Πρότυπο:Αρχείου ΕΡΤ, η μορφοποίηση συγκεκριμένου στυλ βιβλιογραφίας όμοια με τα υπόλοιπα. Και δειλά δειλά έκανα από πίσω τις αλλαγές μου. Τώρα μάλλον σου φαίνεται παράξενο, που στα λέω αυτά αλλά είμαι τελειομανής και φταίω που επέμεινα σε σένα. Επέμεινα κυρίως στην εγκυκλοπαιδικότητα, συγγνώμη για αυτό, για να σε τσιγκλίσω να προσπαθήσεις περισσότερο. Αλλά αυτό που διαπίστωσα είναι ότι βελτιώνεσαι. Όλοι βελτιωνόμαστε με τον καιρό. Αλλά με είχε πειράξει που ενώ είσαι αρκετά "παλιός" είδα αποσπασματικές προσπάθειες χωρίς να ακολουθούν ένα τυπικό. Πίστεψε με στην δουλειά μου δεν έχω προβλήματα συνεργασίας, ευτυχώς. Ξέρω να συνεργάζομαι ;).Τώρα σχετικά με την προσβασιμότητα του καθ'ενός χρήστη. Η Βίκι είναι ελεύθερη αλλά όχι ασύδοτη. Γι' αυτό υπάρχουν και οι πολιτικές και οι οδηγίες. Αλλά πρέπει να ακολουθούμε και ένα τυπικό μορφοποίησης γιατί μετά δεν θα διαβάζεται, όσο καλογραμμένη και αν είναι. Σχετικά με την βιβλιογραφία. Το άρθρο αφού έχει παραπομπές, κατά την άποψή μου η βιβλιογραφία,θα είναι του στυλ καλά βιβλία "for further reading". Και εκεί ταιριάζει το προσβάσιμη. Και αυτό νομίζω είναι και το πιο επιθυμητό. Αν το άρθρο χρήζει παραπομπών, τότε είναι πιο χρήσιμο να ασχοληθεί με το ίδιο το άρθρο, το κείμενο, ώστε να γίνει καλύτερο. Μια βιβλιογραφία σε ένα κακό άρθρο είναι σχεδόν άχρηστο για μένα, εκτός αν έχει προσβάσιμο εξωτερικό σύνδεσμό (πχ Ανοιχτό Google Book) που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επόμενος χρήστης. Είναι συμπληρωματική ύλη ενός τεκμηριωμένου άρθρου που αναπτύσσεται περιληπτικά λόγω οικονομίας έκτασης. Σχετικά με τα "κακά" άρθρα, έχεις δίκιο, μας απασχολεί αλλά δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τους διαχειριστές, αφού σημειώνουν μια "επιμέλεια" και μια "παραπομπές" και δεν γίνεται τίποτα. Λοιπόν καλή σου μέρα και συγγνώμη αν νιώθεις ότι σε αδίκισα. --Vagrand 09:22, 27 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Παιδουπόλεις της Φρειδερίκης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναίρεση στην αναίρεση έκανα, λόγω λάθους, οπόυ ξαναγύρισε στην έκδοσή σου.--Diu 20:49, 27 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Απάντηση ΚΑΚΤΟS 2 (συνέχεια)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν μονοπωλώ τον όρο "επαγγελματισμός" ούτε ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο, ούτε φιλόλογος είμαι ούτε ιστορικός. Ένας απλός μηχανικός είμαι με πολλά ενδιαφέροντα εκτός των αντικειμένων που διδάχθηκα. Αλλά τεκμηριώνω κάθε πρόταση που κάνω. Με στεναχωρεί όμως που δεν παραδέχθηκες τα λάθη που έκανες στην αρχή με τις παραπομπές. Ας χαλαρώσουμε λίγο...Είδα τις αλλαγές σου πριν τις αναφέρεις, γιατί έβλεπα να προσθέτεις και σε πολλές φορές ήθελα σου στείλω μνμ γιατί έβλεπα κάποια πράγματα που δεν θα έκανα αν ήμουν στην θέση σου στην επεξεργασία του κειμένου. Ένα αστερίσκο (*) για μορφοποίηση δίπλα στο ντοκιμαντέρ, η εφαρμογή Πρότυπο:Αρχείου ΕΡΤ, η μορφοποίηση συγκεκριμένου στυλ βιβλιογραφίας όμοια με τα υπόλοιπα. Και δειλά δειλά έκανα από πίσω τις αλλαγές μου. Τώρα μάλλον σου φαίνεται παράξενο, που στα λέω αυτά αλλά είμαι τελειομανής και φταίω που επέμεινα σε σένα. Επέμεινα κυρίως στην εγκυκλοπαιδικότητα, συγγνώμη για αυτό, για να σε τσιγκλίσω να προσπαθήσεις περισσότερο. Αλλά αυτό που διαπίστωσα είναι ότι βελτιώνεσαι. Όλοι βελτιωνόμαστε με τον καιρό. Αλλά με είχε πειράξει που ενώ είσαι αρκετά "παλιός" είδα αποσπασματικές προσπάθειες χωρίς να ακολουθούν ένα τυπικό. Πίστεψε με στην δουλειά μου δεν έχω προβλήματα συνεργασίας, ευτυχώς. Ξέρω να συνεργάζομαι ;).Τώρα σχετικά με την προσβασιμότητα του καθ'ενός χρήστη. Η Βίκι είναι ελεύθερη αλλά όχι ασύδοτη. Γι' αυτό υπάρχουν και οι πολιτικές και οι οδηγίες. Αλλά πρέπει να ακολουθούμε και ένα τυπικό μορφοποίησης γιατί μετά δεν θα διαβάζεται, όσο καλογραμμένη και αν είναι. Σχετικά με την βιβλιογραφία. Το άρθρο αφού έχει παραπομπές, κατά την άποψή μου η βιβλιογραφία,θα είναι του στυλ καλά βιβλία "for further reading". Και εκεί ταιριάζει το προσβάσιμη. Και αυτό νομίζω είναι και το πιο επιθυμητό. Αν το άρθρο χρήζει παραπομπών, τότε είναι πιο χρήσιμο να ασχοληθεί με το ίδιο το άρθρο, το κείμενο, ώστε να γίνει καλύτερο. Μια βιβλιογραφία σε ένα κακό άρθρο είναι σχεδόν άχρηστο για μένα, εκτός αν έχει προσβάσιμο εξωτερικό σύνδεσμό (πχ Ανοιχτό Google Book) που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επόμενος χρήστης. Είναι συμπληρωματική ύλη ενός τεκμηριωμένου άρθρου που αναπτύσσεται περιληπτικά λόγω οικονομίας έκτασης. Σχετικά με τα "κακά" άρθρα, έχεις δίκιο, μας απασχολεί αλλά δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τους διαχειριστές, αφού σημειώνουν μια "επιμέλεια" και μια "παραπομπές" και δεν γίνεται τίποτα. Λοιπόν καλή σου μέρα και συγγνώμη αν νιώθεις ότι σε αδίκισα. --Vagrand 09:22, 27 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Παιδουπόλεις της Φρειδερίκης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αναίρεση στην αναίρεση έκανα, λόγω λάθους, οπόυ ξαναγύρισε στην έκδοσή σου.--Diu 20:49, 27 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Απονομή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ Nataly8. Να'σαι καλά και καλή συνέχεια..--Vagrand 22:19, 31 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

Απονέμεται στον Vagrand το Αστέρι Για την Προστασία της Βικιπαίδειας. Καλή συνέχεια! Μαχητής της ΦωτιάςΌγκνι Κάι 10:37, 29 Οκτωβρίου 2011 (UTC)


Συγγνώμη μα είναι από το βιβλίο που έχω ως βιβλιογραφία και τις σελίδες όπου παραπέμπω ευχαριστώ--KAKTOS 22:10, 31 Οκτωβρίου 2011 (UTC)

απάντηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι σελίδες που βρήκες είναι του αγγλικού πρωτοτύπου. Εγώ όμως έχω την ελληνική απόδοση την οποία μάλλον εσύ δεν έχεις. Γι΄αυτό οι σελίδες μας δεν συμφωνούν...η αναφορά στον Τζορτζ Φοξ γίνεται στις σελίδες 375-377 και 417 (βλ,ευρετηριο ελληνικής έκδοσης σελ.540)σ΄ αυτήν παραπέμπω. Τώρα όσον αφορά το λογοτεχνικό ύφος αυτό έχει να κάνει με την προσωπική παιδεία κάποιου και τον γλωσσικό του πλούτο ή την εξοικείωσή του με μια ορολογία θεολογική-επειδή μου είπες οτι είσαι μηχανικός ,εγώ είμαι θεολόγος με ιστορικοφιλολογικά ενδιαφέροντα. Τώρα αν το ύφος μου είναι πολύ λογοτεχνικό θα προσπαθήσω να ...αυτολογοκριθώ. Ευχαριστώ για τις ούτως ή αλλιώς αναγκαίες παρατηρήσεις σου--KAKTOS 13:07, 1 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Κακή Σύνταξη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Καλημέρα Vagrand. Πρόσεξα ότι έχεις την καλή πρόθεση να κάνεις κάποιες βελτιωτικές τεχνικές προσθήκες σε άρθρα, ωστόσο η σύνταξη και η ορθογραφία σου δεν αρμόζει για τα ελληνικά άρθρα της Βικιπαίδεια. Ήδη έκανα κάποιες διορθώσεις. Πιστεύω να προσπαθήσεις για το καλύτερο κ εσύ. Μετά τιμής Vericalshow 01:29, 1 Νοεμβρίου 2011 (UTC) (Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν είσαι Έλληνας, ευχαριστώ!) Vericalshow 01:33, 1 Νοεμβρίου 2011 (UTC)
    • Ευχαριστώ για την επισήμανση Vericalshow. Ελπίζω καλή συνέχεια και στα δικά σου άρθρα. Δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα Σύνταξης στα άρθρα που τουλάχιστον φτιάχνω από την αρχή. Μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα μου, ότι αν και Ελληνοκαναδός, με σχολείο στην Ελλάδα και σπουδές εκεί, αν αμφιβάλεις για τα ελληνικά μου και αν έχεις απορία εάν είμαι Έλληνας. Καλή συνέχεια στα άρθρα που είπαμε. Φιλικά --Vagrand 01:39, 1 Νοεμβρίου 2011 (UTC)
  • Εδώ μπορείς να συγκρίνεις τις τελευταίες επεξεργασίες μας - η δική σου και η δικιά μου Προσπάθησε να χρησιμοποιείς τις αντωνυμίες στα κατάλληλα σημεία, έτσι ώστε να μην μοιάζει το κείμενο σου με ερασιτεχνικό. Επίσης τα άρθρα εδώ τα δημιούργησα σήμερα βιαστικά για να συμπίπτουν με κάποια άλλα της αγγλικής που επίσης δημιούργησα, αν θες ή πιστεύεις πως θέλουν κάποια τροποποίηση όπως έκανες π.χ. με τις συντεταγμένες, κάνε το. Vericalshow 02:04, 1 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Απ΄ότι καταλαβαίνω Vericalshow είσαι έμπειρος χρήστης της Βικιπαίδειας. Αφού δεν είμαστε ερασιτέχνες, πέρα από το πνεύμα της ευγένειας που μας διακατέχει και μας περιορίζει, καταλαβαίνεις ότι πρέπει όλα μας τα άρθρα που αναλαμβάνουμε ή τα δημιουργούμε να τα αφήνουμε με τέτοιο τρόπο που δεν χρειάζεται να τα επιμεληθεί κάποιος. Γι' αυτόν τον λόγο θεωρώ, ότι είναι αδικαιολόγητο για ένα παλιό χρήστη, να μην αφήνει άρθρο χωρίς τα κατάλληλα πρότυπα, την έκτασή του κειμένου που απαιτείται, την εφαρμογή των εσωτερικών συνδέσμων εκεί που χρειάζεται και την κατάλληλη τεκμηρίωσή του που οδηγεί στην εγκυκλοπαιδικότητά του. Δεν ξέρω αν συμφωνείς σε αυτό. --Vagrand 05:03, 1 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Χωμενίδης[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Vagrand άλλος είναι ο Χρήστος Χωμενίδης (συγγραφέας) και άλλος ο Χρήστος Χωμενίδης (ΕΑΜ) που προτείνεις για ταχεία διαγραφή. Ο δεύτερος βεβαίως αναφέρεται απλά χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση, πράγμα που με κάνει να αμφιβάλλω για την ακρίβεια του άρθρου. Αν όμως είναι υπαρκτό πρόσωπο και το άρθρο δεν λέει ανακρίβειες, είναι για επισήμανση για "πηγές" κι όχι για ταχεία διαγραφή. --Ttzavarasσυζήτηση 07:31, 1 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Καλημέρα Ttzavaras. Έχεις δίκιο, λάθος μου, συγγνώμη...Ίσως από βιασύνη μου ξέφυγε κάνοντας πολλούς ελέγχους...Πάντως το άρθρο είναι αντιγραφή και το αιτιολόγησα στη σελίδα συζήτησής του.--Vagrand 07:48, 1 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Δεν χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη!! λογικό είναι με τόσο patrolling, για το οποίο οφείλω να σε ευχαριστήσω. Μπορείς να προσθέσεις και το σχετικό πρότυπο αν χρειάζεται στη σελίδα, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. --Ttzavarasσυζήτηση 13:24, 1 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Καλωσόρισμα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα , μην βάζεις σκέτο Καλωσόρισμα αλλα subst:Καλωσόρισμα , όπως ακριβως στο έδωσα --*tony esopiλέγε 06:44, 2 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Οκ,ελήφθη καλημέρα.--Vagrand 06:46, 2 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Πυροβολικό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου Vagrand. Νομίζω με αδικείς όταν λες πως δεν χρησιμοποιώ πηγές. Κοίτα τις συνεισφορές μου, και θα δεις ότι όλες σχεδόν όχι μόνο έχουν πηγές, αλλά και links προς επιβεβαίωση. Τώρα για το Πυροβολικό και τον Κώστα Καραμανλή. Δεν έβαλα πηγές γιατί δεν περίμενα ότι θα είναι αμφιλεγόμενα θέματα. Προσέχω πάντα και βάζω πηγές όταν γράφω για αμφιλεγόμενα-αμφισβητούμενα ιστορικά και πολιτικά θέματα. Για το Πυροβολικό, δες τη λίστα με τους Αρχηγούς ΓΕΣ [11]. Η λίστα επιβεβαιώνει τις προσθήκες μου, δηλαδή ότι οι περισσότεροι Αρχηγοί προέρχονται από το Πυροβολικό. Ελπίζω να σε έχω καλύψει, καλή συνέχεια! Ανδρέας Κρυστάλλης 15:21, 4 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Αγγλικοί τίτλοι ευγενείας.[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κοίταξε, ασχολούμαι χρόνια με το θέμα και έχω ένα μεγάλο αρχείο. Εάν ψάξεις λιγάκι θα δεις ότι έχω ξανακάνει τέτοιες επεξεργασίες στο παρελθόν. Για την ακρίβεια τώρα μόλις ετοιμαζόμουν να κάνω μία διόρθωση όταν είδα το μήνυμά σου.--46.246.209.29 21:33, 4 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Ένα ανώνυμο IP προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την αντικειμενικότητα, οπότε ελπίζω να με καταλαβαίνεις.--Vagrand 01:39, 5 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Λούκα Κατσέλη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Είδα Vagrand τις αλλαγές που έκανες στο άρθρο Λούκα Κατσέλη. Και σκεφτόμουν, πόσο γελοίο είναι όλο αυτό το σκηνικό, πόσο στημένο αυτό το παιχνίδι, που δεν τους αξίζει η παραμικρή εγκυκλοπαιδική αναφορά. Μεγάλη η χάρη τους και μόνο που ασχολούμαστε. Στην Φρικηπαίδεια πρέπει να πάνε (που κι εκεί πολύ τους είναι...) Dimitrisss 00:05, 5 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Θα'θελα πολύ να δω στο μέλλον τι θα έγραφαν οι ιστορικοί μετά 30-50 χρόνια για τους σημερινούς πολιτικούς. Και τι θα λένε για εμάς τα παιδιά μας που τους ανεχτήκαμε τόσα χρόνια--Vagrand 00:21, 5 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Σειρά από αναιρέσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αν κάπου χρειάζεται να γίνει μια σειρά από αναιρέσεις, δεν είναι αποδοτικό να τις κάνεις μία μία. Πας στην τελευταία καλή επεξεργασία στο ιστορικό, πατάς επεξεργασία, κάνεις αποθήκευση με ένα μικρό σχόλιο και τέλος! ManosHacker 01:24, 5 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Manoshacker δεν το γνώριζα, ευχαριστώ. Ίσως απαιτεί περισσότερο χρόνο.--Vagrand 01:29, 5 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Αγγλικοί τίτλοι ευγενείας (συνέχεια)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συγγνώμη, δεν κατάλαβα, πρώτον ο Δαρβίνος ΉΤΑΝ μέλος της Βασιλικής Εταιρείας και δεύτερον κανονικά το Μι πρέπει να είναι κεφαλαίο σε τέτοιες περιπτώσεις...--46.246.209.29 10:01, 6 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Επίσης, ο Χέρσελ ήταν Βαρονέτος όχι Βαρώνος! Μάλλον θα πρέπει να τα φτιάξουμε από την αρχή. Για να ξεκινήσουμε, εντάξει ας μην ήμαστε τόσο επίσημοι και ας μη βάλουμε τα τάγματα δίπλα στο όνομα αλλά μες στο κείμενο. Όμως, ο τίτλος (π.χ.) Πρώτος Βαρονέτος, Πρώτος Υποκόμης του Φάλοντον, Τρίτος Υποκόμης Πάλμερστον κλπ) πρέπει να μπει δίπλα στο όνομα με bold γράμματα αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να το γράψουμε.--46.246.209.29 10:09, 6 Νοεμβρίου 2011 (UTC)
Επίσης, ακόμα πιστεύω ότι και τα τάγματα θα έπρεπε να μπουν δίπλα στο όνομα. Γιατί δε με πιστεύεις; Ξέρω καλύτερα.--46.246.209.29 10:10, 6 Νοεμβρίου 2011 (UTC)
O Δαρβίνος και οι υπόλοιποι είναι πρώτα επιστήμονας/πολιτικοί/στρατιωτικοί και μετά όλα τα άλλα. Ακόμα και στην αγγλόφωνη εγκυκλοπαίδεια, αυτά γράφονται με μικρά και οι τίτλοι ευγενείας πάλι με μικρά. Πρέπει να γράφονται μετά τα βασικά στοιχεία, αν όχι σε άλλη πρόταση. Εγώ εκτός από τα εξωκοινοβουλευτικά τους τίτλους ευγενείας τους βλέπω σαν να είναι μέλη συλλόγων. Και σύμφωνα με την νέα ορθογραφία οι λέξεις πρωθυπουργός, βασίλισσα γράφονται με μικρά.--Vagrand 21:43, 6 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

ΟΚ, με τα τάγματα και όλα τα άλλα, ΟΜΩΣ, οι τίτλοι (Κόμης, Υποκόμης, Βαρώνος, Βαρονέτος) ΠΡΕΠΕΙ να μπαίνουν με bold δίπλα στο όνομα.--46.246.209.29 11:11, 7 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Παρατηρήσεις για: Τάγμα της Περικνημίδας 1 Το "εταίρος" είναι μετάφραση του "fellow" το οποίο σημαίνει μέλος οργανισμού και το χρησιμοποιούν μέχρι και οι μασόνοι. Η σωστή λέξη είναι "knight" που ως γνωστόν σημαίνει "ιππότης".2 Τα γράμματα όταν παίρνουν τόνο και σημαίνουν αριθμητικό είναι πάντα κεφαλαία.3 Τους Βαρώνους τους έγραψες με κεφαλαίο ενώ τους Δούκες με μικρό.4 Κατ'αρχήν δεν είναι Βαρώνος ΤΟΥ Κάρινγκτον. Δεύτερον, δεν ξέρω για πιο λόγο ενώ το όνομα είναι Κάρινγκτον, ο τίτλος είναι Κάρρινγκτον με δύο ρο. Κάνανε μερικά περίεργα καμιά φορά. Όταν ο Άλαν Μπρουκ έγινε ευγενής, έγινε Υποκόμης Αλανμπρούκ! 5 Ουέλινγκτον: Έδιωξες το νούμερο (Όγδοο 6 Βαρώνος Μπράμαλ, όχι του Μπράμαλ

7 Υποκόμης Ρίντλεϊ, όχι του Ρίντλεϊ 8 Βαρώνος Ασμπέρτον, όχι του Ασμπέρτον 9 Βαρώνος Κινγκσντάουν, όχι του Κινγκσντάουν 10 Βαρώνη Θάτσερ, όχι του Θάτσερ 11 Βαρώνος Ινγκ, όχι του Ινγκ--46.246.209.29 11:38, 7 Νοεμβρίου 2011 (UTC) Αγαπητέ ανώνυμε, δεν έχει και όνομα, και δεν ξέρω πως να σου απευθυνθώ. Λοιπόν, αγνοείς ίσως τους κανόνες της νέας ορθογραφίας, σύμφωνα με τους οποίους τα ονόματα περιοχών ή τα κύρια ονόματα προσώπων για τα οποία δεν είχε καθοριστεί τρόπος γραφής πριν την καθιέρωση της νέας ορθογραφίας, γράφονται με την νέα ορθογραφία, όπου τα ονόματα γράφονται όπως ακούγονται χρησιμοποιώντας κατά βάση τα απλά φωνήεντα ε, ι και α. Γράφεται π.χ. Ουγκώ, αλλά στον σύγχρονο Τόνι Μπλερ και όχι Τονυ Μπλαιρ [12]. Οι τίτλοι ευγενείας δίπλα από το όνομα δεν χρησιμοποιούνται σε λήμματα ελλ. εγκυκλοπαιδιών και της βικιπαίδειας οπότε άκυρο. Όσον αφορά το αν ο ελληνικός αριθμητικός γράφεται πάντα με κεφαλαίο, χρησιμοποιείται κυρίως για δυναστικά ονόματα και κεφάλαια βιβλίων, αλλά όχι πάντα. Το "Στ'" για παράδειγμα έχει την ίδια χρήση όπως το έκτος πρωθυπουργός της Αλβανίας. Οι Άγγλοι αναφέρονται στους τίτλους ευγενείας με το "οf" που μεταφράζεται "του/της" π.χ. Lord of Mann[13], Baron of Dunsany[14], Earl of Romney[15]. Και με αναζήτηση όλα τα παραπάνω ονόματα είναι διοικητικές ή ιστορικές περιοχές/κομητείες της Μεγάληςς Βρετανίας. Η λέξη "εταίρος" σημαίνει:[16], το ότι είναι συνυφασμένη στην κοινή γνώμη με μασονικέ στοές είναι λάθος, αφού την χρησιμοποιούμε ως οι εταίροι μας στην Ε.Ε., ως μέλη εταιρίας κτλ. Στα αγγλικά/γαλλικά η αντίστοιχη λέξη δεν είναι "Fellow/collègue", αλλά είναι "associate/associent". Στα αγγλικά είναι associate members of the Council. Επειδή χρησιμοποιείται ως βαθμός του Ελευθεροτεκτονισμού δεν σημαίνει ότι έχει χάσει την ετυμολογία του. Στα αγγλικά/γαλλικά ο αντίστοιχος μασονικός βαθμός είναι "Fellow Craft/compagnons" που δεν έχει την ίδια ετοιμολογία με το "έταιρος".--Vagrand 19:41, 7 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Ίσως έχεις κάνει λάθος, δεν είναι μέλος το Συμβουλίου της Επικρατείας,αλλά της Βουλής των Λόρδων--Vagrand 19:46, 7 Νοεμβρίου 2011 (UTC)
Άδικο έχεις στα εξής:1 Ο τίτλος είναι knight άρα στα ελληνικά το μεταφράζουμε ιππότης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το τι σημαίνει εταίρος/fellow.2 Κάθε Βαρώνος, Κόμης, Δούκας και τα λοιπά έχει τον τίτλο του ο οποίος διαλέγεται από το μονάρχη και ΔΕΝ έχει κανόνες. Θα σου πω τις βασικές κατηγορίες: ΑΠΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Πίτερ Ινγκ -> Βαρώνος Ινγκ ΑΠΛΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΣ Τζον Σέινσμπιουρι -> Βαρώνος Σέινσμπιουρι του Πρέστον Καντόβερ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΣ Αλεξάντερ Ουέντερμπερν -> Κόμης του Ρόσλιν ΑΠΛΟΣ ΑΝΟΡΘΌΓΡΑΦΟΣ

Πίτερ Κάρινγκτον -> Βαρώνος Κάρρινγκτον ΨΕΥΔΟ-ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΣ Άρθουρ Μπάλφουρ -> Κόμης του Μπάλφουρ "ΑΣΧΕΤΟΣ" Ρόμπιν Λι-Πέμπερτον -> Βαρώνος Κίνγκσνταουν "ΤΡΕΛΟΣ" Άλαν Μπρουκ -> Υποκόμης Αλανμπρούκ Μπαζίλ Μπρουκ -> Υποκόμης Μπρούκμπορο. Εν'ολίγοις, δεν υπάρχει κανόνας. Κάθε ένας λέγεται επισήμως, όπως κάπνισε της Βασίλισσας εκείνη τη μέρα.--46.246.209.29 20:44, 7 Νοεμβρίου 2011 (UTC) Το of σε κάποιους μπαίνει και σε κάποιους όχι.--46.246.209.29 20:47, 7 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Μπορείς να μου πεις που συμφωνείς; Και πέρα από αυτά,δεν παραθέτεις καμιά πηγή, είσαι ένα απλό IP και είναι λογικό θα θέτω εν αμφιβόλω κάθε προσθήκη σου. Για την βασίλισσα δεν ξέρω αν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί είμαι κοινοπολιτειακός ως Καναδός.--Vagrand 21:29, 7 Νοεμβρίου 2011 (UTC)
Συμφωνώ ως προς τα κεφαλαία και τα μικρά και επίσης το τι σημαίνει εταίρος. Διαφωνώ ως το ότι υπάρχουν κανόνες για τους τίτλους των κομήτων, δουκών κλπ και στο να ονομάσουμε εταίρους τους ιππότες.--46.246.209.29 22:09, 7 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Θα μπορούσες να είσαι πιο προσεκτικός: Έκανες λάθη στο αριθμητικός, σου εξήγησα ότι η λέξη εταίρος έχει άλλη σημασία, όλα μα όλα εκτός της "σύνθετης" είναι γεωγραφικοί όροι, η χρήση όρων όπως μέλος, αξιωματικός ως επίθετο γράφεται με μικρό, οι κανόνες τις νέας ορθογραφίας που δεν γράφεις το Essex ως Έσσεξ αλλά Έσεξ, οι τίτλοι ευγενείας δεν γράφονται με κεφαλαίο όπως οι λέξεις ιππότης, βασιλιάς, λόρδος (Γραμματική Μπαμπινιώτη) και τα αριθμητικά μόνο όταν συνοδεύουν ονόματα (Δες στο τέλος[17]). Κάνε μια αναζήτηση στο Google Maps θα σου βρει σχεδόν όλα τα αποτελέσματα ως γεωγραφικές περιοχές, κάνεις βασικό λάθος στα αγγλικά όταν λες ότι μετά από ιδιότητες που ακολουθεί τοπολογικός προσδιορισμός, π.χ. Λόρδος της Υόρκης, δεν χρησιμοποιούμε το "of". Εξαίρεση αποτελούν βέβαια τα ονόματα προσώπων. Η συνεισφορά σου είναι σημαντική επίσης όταν είναι επαληθεύσιμη, δεν παραθέτεις πηγές και παραπομπές, έχεις έναν τόνο που δεν βοηθά στην συνεργασία. Και μια σημείωση, η λέξη ευγενής ή εταίρος σημαίνει αυτός που έχει τίτλους ευγενείας όπως είναι οι ιππότες--Vagrand 02:54, 8 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Η Βικιπαίδεια έχει συγκεκριμένη οδηγία στο θέμα αυτό: Βικιπαίδεια:Εγχειρίδιο_μορφής#Ονόματα.--Vagrand 03:20, 8 Νοεμβρίου 2011 (UTC)
Δες και αυτό "...Όμως, οι κάτοχοι σχετικών αξιωμάτων, τίτλων ή ιδιοτήτων γράφονται με μικρό αρχικό: ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο διευθυντής Κτηνιατρικής, ο βουλευτής, ο γερουσιαστής, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο αρεοπαγίτης, ο σύμβουλος Επικρατείας, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών..."ιη)


Νεον Μαρτυρολόγιον[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συγγνώμη τί εννοείς με το μετακίνηση γιατί δεν κατάλαβα. Να το εντάξω αλλού;--KAKTOS 11:04, 8 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Συγγνώμη εγώ φταίω, μετακίνηση στην βικιπαίδεια λέμε την μετονομασία του άρθρου. Η επιλογή μπορεί να γίνει από όλους τους εγγεγραμένους αλλά απαιτεί συνήθως συζήτηση. Σε κάθε άρθρο και σελίδα, δίπλα από το tab της αναζήτησης και δίπλα από Ανάγνωση, Επεξεργασία,Προσθήκη Θέματος, Προβολή ιστορικού, έχει ένα ανεστραμμένο βελάκι που κοιτάζει προς τα κάτω. Το πατάς και λέει "μετακίνηση".--Vagrand 11:09, 8 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Ανδρέας Παπανδρέου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Vagrand, Βενιζέλος δεν ήταν, αλλά από τους μεταπολεμικούς πρωθυπουργούς ίσως κανένας άλλος δεν επηρέασε την ελληνική κοινωνία και πολιτική όσο αυτός (όπως είπε ο Έβερτ). Οι 6-7 απόψεις ηγετών που παρέθεσα είναι ενδεικτικές, μπορούσα να βάλω άλλες είκοσι, αλλά φυσικά δεν το έκανα για λόγους οικονομίας. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους στο άρθρο για να πιστοποιηθεί και να κατανοηθεί από τον μέσο αναγνώστη η διεθνής ακτινοβολία και το ιστορικό μέγεθος του συγκεκριμένου ανθρώπου. Τα αρνητικά του στοιχεία καλύπτονται και με το παραπάνω μέσα στο άρθρο (σκάνδαλο Κοσκωτά, κατηγορίες για λαϊκισμό, αύξηση χρέους, κτλ). Ανδρέας Κρυστάλλης 14:02, 11 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Musipedia[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Να σου επισημάνω ότι δεν είναι σκόπιμο να βάζεις σήμανση κοπυράιτ από ιστοχώρους όπως η Musipedia. Μια ματιά να αντιγράψει κανείς άρθρο στη Βικιπαίδεια; στον ιστοχώρο της σχετικά με την μεταφορά άρθρων στη Βικιπαίδεια θα σε διαφωτίσει περισσότερο. Καλές συνεισφορές. --Ttzavarasσυζήτηση 17:36, 12 Νοεμβρίου 2011 (UTC)
Καλημέρα, δεν διάβασα κάπου στα δικαιώματα ότι μπορεί να ενσωματωθεί κείμενο αυτούσιο αλλά ως πηγή ή κάνω λάθος; Και στην πρώτη και στην δεύτερη περίπτωση συνιστά παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων ως μη αναφορά πηγής κατά βάση. --Vagrand 17:59, 12 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Εκεί που σε στέλνει ο Tt λέει: "Ένα άρθρο μπορεί να εμφανιστεί στη Βικιπαίδεια θα πρέπει να αναφέρονται όμως όλες οι πηγές καθώς και ότι προέρχεται από τη Μουσιπαίδεια". Είναι απόλυτα σαφές. --Focal Point 18:12, 12 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Ναι φίλε Vagrand κάνεις λάθος. Στη σελίδα της Musipedia αναφέρεται ρητά το εξής: "Ένα άρθρο μπορεί να εμφανιστεί στη Βικιπαίδεια θα πρέπει να αναφέρονται όμως όλες οι πηγές καθώς και ότι προέρχεται από τη Μουσιπαίδεια". --Ttzavarasσυζήτηση 20:03, 12 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Παρενθέσεις στην ελληνική Βικιπαίδεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν θέλω να επιμένω καθόλου στο θέμα αυτό. Σέβομαι πολύ τη συμβολή σας. Νομίζω όμως ότι οι παρενθέσεις βοηθούν πολύ την καλή ροή και κατανόηση του κειμένου. Τα ονόματα έχουν τώρα τη σωστή τους απόδοση στα Ελληνικά (ένας συμβιβασμός ούτως ή άλλως αυτός πάντα).

Crise de la dette[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Bonjour, Je vois que vous vous intéressez à ce sujet et êtes francophone. Puis je vous demander de jeter un oeil sur ce forum et voir si vous accepteriez de les aider à traduire leur petit texte de soutien au peuple grec ? Merci d'avance. Lanredec 11:01, 18 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Je t`ai repondu à ton page de discussion. Bonne journée --Vagrand 11:54, 18 Νοεμβρίου 2011 (UTC)
La phrase en français est correct?--Vagrand 12:06, 18 Νοεμβρίου 2011 (UTC)
Merci Vagrand. Je n'ai pas accédé à internet depuis mais je vois que tu es intervenu directement sur le forum. 08:34, 21 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ vagrand καλό μεσημέρι. Στο άρθρο για τον συντονισμό, προσέθεσα κα ιάλλες τρίτες πηγές. Μπορείτε να αφαιρέσετε τις ενδείξεις που δεν χρειάζονται πια;--Διαβάτης 10:39, 25 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Μπορείς να αφαιρέσεις και εσύ τα πρότυπα, αιτιολογώντας στην σελίδα συζήτησης του άρθρου την αφαίρεσή τους, δηλ. ότι ικανοποιήθηκαν τα κριτήρια με τα οποία σημάνθηκε αρχικά το άρθρο. Σχετικά με το άρθρο, μελέτησα τις παραπομπές που παρέθεσες και έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά. Η Εγκυκλοπαιδικότητα νομίζω καλύφθηκε και η επαληθευσιμότητα. Άλλαξα όμως κάποια πράγματα σε αυτό ώστε να είναι πιο ουδέτερο σύμφωνα με τις πηγές που ανέφερες. Αλλά βασικά θέματα είναι ανοιχτά για να είναι πλήρες το άρθρο. Ιδρυτικά σωματεία υπάρχουν; Τα 'δεκάδες' σωματεία ποιά είναι; Στοιχεία οργάνωσης; Επικεφαλείς; Πιο συγκεκριμένη ιστορική διαδρομή; Δεν αναφέρεται ακόμα ημ/νία ή μήνας ίδρυσης και την οργανωτική του δομή.--Vagrand 14:16, 25 Νοεμβρίου 2011 (UTC)

Νταλί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ωραίος. ManosHacker 06:52, 7 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Ειδοποίηση για βανδαλισμό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συζήτηση χρήστη:79.130.81.63 Λάβε υπόψη σου το πρότυπο: {{Ειδοποίηση πνευματικά}}, η αντιγραφή από άλλες σελίδες δεν είναι βανδαλισμός γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει γνώση του ότι δεν είναι επιθυμητό. Φιλικά. --Rex VandalorumFroja armes 20:09, 14 Δεκεμβρίου 2011 (UTC) ΥΓ. Και επιπλέον έτσι ενημερώνεται ο χρήστης γιατί απορρίπτεται η προσθήκη του Και σε περίπτωση που είναι ο ιδιολκτήτης μπορεί να τα παραχωρήσει με τον προβλεπόμενο τρόπο. --Rex VandalorumFroja armes 20:11, 14 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Ok, έπρεπε να χρησιμοποιήσω αυτό το πρότυπο. Αλλά με μια αναζήτηση στον διαδίκτυο, το κλέψιμο είναι καταφανές.--Vagrand 20:16, 14 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)
Δεν διαφωνώ για το ότι είναι αντιγραφή :) Απλά σε ενημερώνω ότι υπάρχει καταλληλότερο πρότυπο ειδοποίησης :) καλή συνέχεια! --Rex VandalorumFroja armes 20:17, 14 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Σφαγή στο Άνω και Κάτω Κερδύλιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν έβαλα παραπομπές γιατί δεν μπόρεσα να το κάνω καθώς δεν κατάλαβα πως γίνεται. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι εσείς μπορείτε να σβήνετε αυτά που έγραψα μόλις πριν λίγο τη στιγμή μάλιστα που σημείωσα τις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου από κάτω. Θα μπορούσατε να σημειώσετε πάνω στο άρθρο ότι λείπουν οι παραπομπές. Γιατί τα σβήσατε;Niki81

Στη σελίδα 49 γίνεται αναφέρεται η ίδρυση των οργανώσεων Οδυσσέας Ανδρούτσος και Αθανάσιος Διάκος και ο αφοπλισμός των σταθμών χωροφυλακής στα 3 χωριά που ανέφερα στο άρθρο. Οι έρευνες των Γερμανών στις 7 και 12 Σεπτεμβρίου που δεν είχαν αποτέλεσματα και η ίδρυση δικτύου πληροφοοριών στη σελίδα 75. Η ιστορία με τον Κίκηρα και τις συλλήψεις που επακολούθησαν καθώς και η δημιουργία της τριμελούς επιτροπής στις σελίδες 76-77. Η επιδρομή του 382ου Συντάγματος Πεζικού στις 16 Οκτωβρίου στα χωριά Ζερβοχώρι, Δάφνη και Σιτοχώρι στη σελίδα 78. Στην ίδια σελίδα ακολουθεί η περιγραφή της εκτέλεσης των κατοίκων στο Άνω και Κάτω Κερδύλιο που συνεχίζεται και σε όλη την επόμενη σελίδα. Οι αριθμοί για τους εκτελεσθέντες αναφέρονται στη σελίδα 80.

Γενικά το κεφάλαιο με τίτλο Ολοκαύτωμα του Άνω και Κάτω Κερδυλίου Σερρών αρχίζει στη σελίδα 74 και τελειώνει στη σελίδα 81.

Περιπιπτόντως ο συγγραφέας του βιβλίου Στράτος Δορδανάς (διδάκτωρ Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο οποίος από το 2006 διδάσκει στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας) γράφει Ανω και Κάτω Κερδύλιο και όχι Άνω και Κάτω Κερδύλια.Niki81

Έχετε επαναφέρει ορισμένα μόνο από αυτά που είχα προσθέσει στο άρθρο. Δεν επαναφέρατε το κομμάτι με τίτλο Τα γεγονότα που οδήγησαν στη σφαγή. Αναφορικά με την ονομασία των χωριών νομίζω πως θα ήταν σωστότερο να αναφέρονται στο βιβλίο.Niki81

Υπάρχει πολιτική πάνω στην πρωτότυπη έρευνα στην Βικιπαίδεια και δεν θα το θεωρούσα σωστό. Οι χρήστες της Βικιπαίδειας έτσι τα ξέρουν, μια αναζήτηση στο Google ως Κερδύλ(λ)ιο ή ως Κερδύλ(λ)ια θα σε πείσει.--Vagrand 17:25, 17 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)
Μπορείς να επαναφέρεις και εσύ το κείμενο. Απλά ίσως αργότερα -και σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου-,αν δεν θέλεις να το κάνεις εσύ, θα πρέπει να ενημερώσω με παραπομπές (REF) το κείμενο ώστε να είναι πιο επαληθεύσιμο.--Vagrand 17:28, 17 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Εικόνα στο άρθρο Σφαγή στα Άνω και Κάτω Κερδύλια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σχετικά με το Αρχείο:Kerdylia.Ruins.jpg: Σημείωσες ότι δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα επειδή (όπως προβλέπεται) ο φωτογράφος έχει πεθάνει πριν πάνω από 70 χρόνια, αλλά έχεις σημειώσει ότι είναι άγνωστος. Άρα δεν γνωρίζουμε πότε έχει πεθάνει. Πολύ περισσότερο ότι θα έπρεπε να έχει πεθάνει πριν το τέλος του 1940 ενώ η φωτογραφία είναι του 1941. Ακόμη και αν είναι πραγματικά άγνωστος (και όχι απλά άγνωστος σε εμάς) τα ΠΔ ανήκουν σε αυτόν που την δημοσίευσε πρώτος και για 70 χρόνια, οπότε και πάλι είμαστε εκτός. -geraki talk 21:32, 17 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Geraki δεν γνωρίζω τον φωτογράφο αλλά θεώρησα ότι με την πάροδο 70 χρόνων από το γεγονός, θα μπορούσε να πάρει αυτήν την πινακίδα. Έχω στείλει email σε ιστοσελίδες που την χρησιμοποιούν όπως στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών και στο ιστολόγιο του πατρός Μιχαήλ Θεοχαρίδη που φιλοξενεί πολλές εικόνες για να βγάλω μία άκρη. Έχω δει αρχειακά βίντεο της ΕΡΤ και του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, και δεν εντόπισα την εικόνα. Και όλα αυτά για να αποφύγω την σήμανση ελεύθερης χρήσης, η οποία για να τοποθετηθεί και να εγκριθεί είναι σχεδόν απίθανο. Να αλλάξω την σήμανση προσωρινά σε ελεύθερη χρήση {{εύλογη χρήσης}} μέχρι να βρώ κάτι ποιο συγκεκριμένο;--Vagrand 00:09, 18 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Κομιτατζήδες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σωστά. Απλά, όταν λέμε σλαβόφωνο μπορεί να είναι είτε Έλληνας σλαβόφωνος είτε Σλάβος σλαβόφωνος. Στο βιβλίο που αναφέρω ως πηγή, λέει ότι όταν λέγαν κάποιον κομιτατζή, εννοούσαν κάποιον δικό τους (συγχωριανό ή συγγενή), ο οποίος είχε πάει για διάφορους λόγους με την εξαρχία και την ΕΜΕΟ. Ενώ τους άλλους τους αποκαλούσαν είτε σκέτο Βούλγαρους, είτε Βούλγαρους κομιτατζήδες. Πολλές φορές οι κομιτατζήδες δεν ήταν καν σλαβόφωνοι. Μπορεί να ήταν βλαχόφωνοι, αρβανιτόφωνοι, ελληνόφωνοι κ.λ.π. Χρήστης:Pyraechmes δεν αποκαλύπτω τις πηγές μου 21:43, 18 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Όπως νομίζεις. Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι (να γίνει ξεχωριστό άρθρο). Απλά έτσι όπως είναι τώρα η παράγραφος, είναι πολύ μικρή για άρθρο και δεν βρήκα το χρόνο να το αναπτύξω. Μέχρι τότε, μικρή σημασία έχει, η θέση του. Αν νομίζεις ότι είναι καλύτερα στην ΕΜΑΕ, βάλ' το. Χρήστης:Pyraechmes δεν αποκαλύπτω τις πηγές μου 22:20, 18 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Σχόλιο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βλέπω είσαι μανιώδης από περίπου Σεπτ 11 και έκτοτε :-), με το μαλακό συνάδελφε αν μου επιτρέπεις ! :-) πχ τώρα είσαι από χτες ή από σήμερα το πρωί? φιλικά!--Ανυπόγραφο σχόλιο χρήστη Ttzavaras 02:25, 21 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Θεόδωρος Γ. Πάγκαλος και λοιποί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

έχεις δίκιο. Ήταν κομματάκι μεροληπτικό ότι έκανα. Είναι και το κλίμα των ημερών βλέπεις. Από ότι βλέπω τώρα βέβαια, οι συγκεκριμένες προσθήκες έχουν αφαιρεθει, οπότε εκτός από το να το σκεφτώ λίγο, μάλλον δεν υπάρχει κάτι παραπάνω που πρέπει να κάνω. Καλή συνέχεια Gepsimos 12:59, 23 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Κατάλογος Μασόνων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξέρεις φίλε, έχεις δίκιο αλλά εάν εγώ εσύ και δυο-τρεις άλλοι κάτσουμε και βρούμε ποιοι έχουν ήδη άρθρο θα βγάλουμε μιαν ωραία λίστα.--46.12.46.214 19:44, 27 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Αν έχεις ήδη λογαριασμό (και αν όχι γιατί όχι), μπορείς να κάνεις πρόχειρα ένα πρόχειρο (αμμοδοχείο) π.χ. Χρήστης:Ανώνυμος46/Αμμοδοχείο το οποίο μπορεί έπειτα από πρόσκληση χρηστών να δημιουργηθεί τέτοιος κατάλογος σταδιακά και εφόσον θεωρείς ότι είναι έτοιμος να δημοσιευτεί. Λόγω χρόνου αλλά και προτεραιοτήτων προσωπικά δεν μπορώ να ασχοληθώ. θα ήθελα να σου επισημάνω ότι πολλοί χρήστες έχουν αμφιβολίες σχετικά με διάφορους καταλόγους, πόσο μάλλον για μέλη μασωνικών στοών που είτε επιβεβαιώνονται από τις ίδιες τις στοές χωρίς άλλες αξιόπιστες αναφορές ή αποκλειστικά από μη αξιόπιστες τρίτες πηγές όπως τα ιστολόγια. Καλή συνέχεια στις συνεισφορές σου.--Vagrand 19:55, 27 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)

Λίμνη Κουρνά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την σημαντική συνεισφορά σου στο άρθρο για την Λίμνη Κουρνά που δημιούργησαν ως "stub" μαθητές από το σχολείο μου και έχει ήδη γίνει πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο! Καλή Πρωτοχρονιά! --Ttzavarasσυζήτηση 20:23, 28 Δεκεμβρίου 2011 (UTC)