Χρήστης:Vagrand/Arxeio 4

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αρχείο συζητήσεων
Αρχείο 2009-2011
Αρχείο 2012-1
Αρχείο 2012-2
Αρχείο 2013


Στη σελίδα αρχείου είναι καταχωρημένη παλαιά συζήτηση για των πρώτων μηνών του 2013. Για την τρέχουσα σελίδα συζήτησης: Συζήτηση χρήστη:Vagrand

West Channel[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Δε συνηθίζω να επανέρχομαι σε ανάλογες συζητήσεις καθώς δεν πρόκειται για ψηφοφορίες. Η συζήτηση κρίνεται με βάση επιχειρήματα και όχι με βάση το αν θα αλλάξει γνώμη αυτός που έκανε την πρόταση. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 15:49, 8 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Καλησπέρα. Δε σε υποτιμώ, ούτε και ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Αν θεωρούσα ότι πρέπει να έχω επανέλθει στη συγκεκριμένη συζήτηση θα το είχα κάνει. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 19:16, 9 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Ενεργοί και ανενεργοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ναι θα ήθελα ποιο αναλυτική εξήγηση. Xaris333 (συζήτηση) 21:39, 8 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Ωραία. Ευχαριστώ! Θα το προσπαθήσω. Xaris333 (συζήτηση) 22:50, 8 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν πρόκειται για προσωπική επίθεση. Αλλά, το να βάζεις banners πάνω από ένα θέμα ότι δεν αναφέρει πηγές, χωρίς να έχεις διαβάσει το άρθρο, αυτό λέγεται τουλάχιστον αυθαιρεσία. Στη βικιπαιδεία δεν συνηθίζουμε να αναφέρουμε ξανά και ξανά τις ίδιες πηγές για το ίδιο θέμα, για το οποίο υπάρχει πηγή σε προηγούμενη παράγραφο. Αν κάνω κάτι λάθος, διόρθωσέ με.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Fabulous70 (συζήτησησυνεισφορά) 06:51, 13 Ιανουαρίου 2013‎.

Οι παραπομπές ξαναμπήκαν εις διπλούν. Δεν υπάρχει λόγος να ανεβαίνουν οι τόνοι. Απλά, θα μπορούσατε να αναφέρετε από την αρχή ότι για κάθετι που γράφεται στη βικιπαιδεία, θα πρέπει να αναφέρεται διαρκώς και σε κάθε σειρά εξωτερική πηγή, ακόμα κι αν στην προηγούμενη πρόταση ή παράγραφο για το ίδιο ακριβώς θέμα υπάρχει ήδη πηγή. Καλημέρα και καλή συνέχεια.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Fabulous70 (συζήτησησυνεισφορά) 07:12, 13 Ιανουαρίου 2013‎.

Επιχείρηση αποσαφήνιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. Στις μέχρι τώρα γεωγραφικές αποσαφηνίσεις οικισμών έχω (νομίζω και άλλοι) χρησιμοποιήσει την προσθήκη στο όνομα της αμέσως ανώτερης διοικητικής διαίρεσης. Αυτό απλοποιεί ιδιαίτερα τα πράγματα γιατί δεν εξαρτάται ούτε από την κρίση του συντάκτη σχετικά με το ποιο όνομα θα επιλεγεί ως αυτό που προσδίδει την αποσαφήνιση ούτε από τις μεταβολές διοικητικών διαιρέσεων και επιπλέον δίνει στην ουσία τον κοντινότερο και μεγαλύτερο οικισμό. Αναφερόμενος στην Κλεισούρα Πρέβεζας, αλλά και στο Κλεισούρα (αποσαφήνιση), προτείνω λοιπόν τα ονόματα Κλεισούρα Μουζακαίικων Πρέβεζας και Κλεισούρα Φιλιππιάδος Πρέβεζας (μέχρις ότου βέβαια εμφανιστεί επιτέλους κάποιος ντόπιος που θα μας ενημερώσει -με πηγές- ότι η μια αποκαλείται ...έτσι.. και η άλλη ... αλλιώς...). --Focal Point 19:20, 13 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Roads[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

OK - send them to me altough it will be easier for me to wait and see what you will do and then translate it :))). I have another plea though - could you please ask D. Golitsis for the exact latin spelling of the name of Sinvet - we have hundreds of articles with his/her name and this is important cause in bg it can be Ан Синве or Ане Синве. Alisa asked him Συζήτηση_χρήστη:Dgolitsis#Synvet_again but he didn't answer. Thanks in advance (if you don't want for some reason - no worries :)).--Μίκο (συζήτηση) 12:13, 14 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

OK. Thanks. It seems that the name must wait. Pity cause there's a lot of info about him and the statistics is famous. --Μίκο (συζήτηση) 14:09, 15 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Βουπρασία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το λήμμα για την αρχαία πόλη το δημιούργησα με περιεχόμενο που μετέφερα από το άρθρο Δήμος Βουπρασίας, γι'αυτό έχω τοποθετήσει και το σχετικό πρότυπο στο τέλος του άρθρου. --Costas78 (συζήτηση) 14:18, 15 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

==Έυχαριστω για το καλωσόρισμα, αν και ετεροχρονισμένα.--Έκτορας (συζήτηση) 20:53, 17 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Βορειοϊρλανδοί[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Όχι μήπως, σίγουρα! Έχεις απόλυτο δίκιο. Ευχαριστώ! Atlantia talk 10:03, 18 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Ενόχλησή σου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπιστώ κανέναν. Σου μίλησα για το τι θα έκανα εγώ. Κοίτα στην τελευταία αίτηση διαγραφής: Ο έμπειρος χρήστης Glavkos προτείνει για διαγραφή ανακατεύθυνση που έχει αρκετούς συνδέσμους, οι οποίοι σε τελική ανάλυση αφορούν το λήμμα στο οποίο γίνεται η ανακατεύθυνση. Ο διαχειριστής FocalPoint αν δεν είχαμε μόλις κάνει τη συζήτηση θα το είχε φάει λάχανο, σωστά ή... στην περίπτωση αυτή.... ίσως λάθος. Δεν υπάρχει ούτε από τον Glavko κακή πρόθεση, ούτε από τον διαχειριστή που δεν έλεγξε τα πάντα.

Σε τελική ανάλυση όμως, σκέψου λιγάκι:

  • Σου απέδειξα ότι ο MARKELLOS τα ίδια έλεγε πριν από 4 χρόνια που λέει και τώρα, άρα λοιπόν γιατί πιστεύει ότι μεροληπτεί εναντίον σου; Θα ήσουν πλήρως δικαιολογημένος αν είχε αλλάξει στάση. Μα αυτός λέει τα ίδια. Άρα είναι προφανές ότι ασχολείται με το θέμα και όχι με τον άνθρωπο. Γιατί να πιστεύεις ότι υπάρχει μεροληπτική συμπεριφορά του;
  • Σε ενδιαφέρει το λήμμα - ανακατεύθυνση ή ασχολείσαι με τον άνθρωπο που το έσβησε; Σου λένε τρεις άνθρωποι ότι θα έκαναν το ίδιο. Γιατί σου φταίει ο ένας περισσότερο από τους άλλους και δε σου φταίω εγώ ή γιατί όχι ο Ttzavaras; Είμαι το ίδιο «ένοχος» και ξέρεις πολύ καλά ότι μπορεί να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε, αλλά δεν έχω μεροληπτική συμπεριφορά εναντίον σου.
  • Σε ενδιαφέρει το λήμμα - ανακατεύθυνση; Γιατί δεν το συζητάς με την κοινότητα αλλά ασχολείσαι με τον άνθρωπο που το έσβησε;
  • Σε ενδιαφέρει το λήμμα - ανακατεύθυνση; Γιατί δεν το ξαναφτιάχνεις και να το υποβάλουμε για συζήτηση διαγραφής σύμφωνα με τις διαδικασίες αλλά ασχολείσαι με τον άνθρωπο που το έσβησε;

--Focal Point 13:12, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Όσο για το αν υπάρχει μεροληπτική συμπεριφορά δες εδώ. Το ίδιο πρωί διαφώνησα τόσο με τον Τάσο όσο και με τον Focal, για συγκεκριμένο θέμα, το οποίο δεν έχει ακόμη λυθεί. Θεωρείς ότι αν υπήρχε μεροληπτική συμπεριφορά θα διαφωνούσαμε για το ένα, αλλά θα συμφωνούσαμε για το άλλο. Τη γνώμη μας λέμε. Η οποία καλό θα ήταν να μη στρέφεται ενάντια σε πρόσωπα. Η τελευταία πρόταση του Focal παραπάνω τα λέει νομίζω όλα.

Και σαν ένδειξη καλής θέλησης σου υπόσχομαι ότι μέχρι να υπάρξει μία οριστική απόφαση για το θέμα, είτε το θέσεις τώρα εσύ, είτε μεθαύριο κάποιος άλλος, δε θα προβώ σε διαγραφές των συγκεκριμένων ανακατευθύνσεων. Δε δεσμεύομαι όμως ότι δε θα χρησιμοποιώ το άλλεςχρήσεις, όπως νομίζω καλύτερα, ούτε ότι αν προτείνει κάποιος χρήστης μια ανάλογη ανακατεύθυνση, που δε συνδέει πουθενά, για διαγραφή δε θα τη διαγράψω σαν άχρηστη. Καλή συνέχεια.--MARKELLOSΑφήστε μήνυμα 13:43, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

(μετά από σύγκρουση επεξεργασίας):
Ο FocalPoint κάνει λάθος, ο Ttzavaras κάνει λάθος, ο MARKELLOS κάνει λάθος, αλλά και οι τρεις θα πεισθούν από επιχειρήματα και όχι από κατηγορίες εναντίον κάποιου προσώπου, κάτι που μέχρι τώρα συνεχίζει να είναι η πολιτική που ακολουθείς στην εκεί συζήτηση. Και οι τρεις θα πεισθούν αν το συζητήσεις στην Αγορά και αν επιχειρηματολογήσεις για το ζήτημα και όχι για τα πρόσωπα. Και οι τρεις θα κλονιστούν αν κάνεις μια δοκιμή στην αγγλική και δε γίνει δεκτή άμεση διαγραφή αντί να κυνηγάς έναν ταλαίπωρο που σε τελική ανάλυση προσπαθεί για το καλύτερο (και όχι να το κάνω εγώ για λογαριασμό σου).

  • Σε ενδιαφέρει το λήμμα - ανακατεύθυνση; Γιατί δεν το συζητάς με την κοινότητα;
  • Σε ενδιαφέρει το λήμμα - ανακατεύθυνση; Γιατί δεν το ξαναφτιάχνεις και να το υποβάλουμε για συζήτηση διαγραφής;

Στο ερώτημά σου: Θεωρώ τις ανακατευθύνσεις αυτές άχρηστες, όπως έχω γράψει, αλλά για μένα «άχρηστες» σημαίνει ότι δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο ούτε να τις φτιάξει κανείς, αλλά ούτε και να τις βρει και να τις διαγράψει αφιερώνοντας ενέργεια σε αυτό το θέμα. Αν δω μια πρόταση διαγραφής για μια τέτοια ανακατεύθυνση, πιθανότατα θα τη διέγραφα. Αν δω 10 ή 100 θα ρωτήσω το χρήστη που το προτείνει για ποιο λόγο το θεωρεί σημαντικό να αφιερώσουμε χρόνο. --Focal Point 14:03, 20 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω, καλό θα είναι να το αφαιρέσεις και από τα αγγλικά (τον σύνδεσμο στα ελληνικά), αλλά χωρίς νέο ιντερβίκι να το αντικαταστήσει, είτε να γραφεί το σωστό λήμμα είτε να μπει το σωστό ιντερβίκι, μάλλον θα πρέπει να παλεύουμε με το μποτ. Αλλά εγώ δε ξέρω και καλά από μποτ. --C Messier 10:04, 21 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Γαλλία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, για το θέμα που μου έθεσες χτες, τα πράγματα είναι πολύ απλά.... Συγκεκριμένα η Κατηγορία:Περιφέρειες της Γαλλίας είναι μια ατυχής απόδοση του γαλλικού département, καθώς το ορθότερο φαίνεται να είναι το Κατηγορία:Νομοί της Γαλλίας... Μάλιστα αν κοιτάξεις τα γαλλικά λήμματα, αναφέρουν τον ανώτερο κρατικό εκπρόσωπο ως préfet->νομάρχη... Συνεπώς η λύση είναι απλή... Διαγραφή για το Περιφέρειες και διατήρηση για το Νομοί.... Καλή συνέχεια...--Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 12:27, 21 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Αν κοιτάξεις και την άλλη κατηγορία, αυτή των νομών θα δεις πως τα έχω ενσωματώσει.... Αν και πρόκειται για ειδικές περιπτώσεις όπου είναι ταυτόχρονα νομοί και περιοχές (départements, régions)... Ίσως όμως φτιάξω κάποια στιγμή ειδική κατηγορία για τους υπερπόντιους νομούς (départements d'outre mer) αν και ίσως να μην υπάρχει και ιδιαίτερη ανάγκη, λόγω του μικρού αριθμού τους....--Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 12:40, 21 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Γράκχοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ό,τι σε ευχαριστεί! Μάλλον είχα βασιστεί σε αυτό τότε, αν και πάει καιρός για να είμαι σίγουρη. Atlantia talk 13:17, 22 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Γιώργος Πολυζόπουλος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το όνομα του συγκεκριμένου προσώπου έχει κοινό επίθετο με του χρήστη που το έφτιαξε.... Να πω (αφελώς???) ότι πρόκειται για λήμμα αναφορικά με συγγενικό του πρόσωπο???? Καλύτερα για ταχεία.... Αλλιώς μπορεί να περιμένουμε και... χρόνια, όπως παρατήρησα με κάποια ποδοσφαιρικά λήμματα προσφάτως, μέχρι να αποδειχτεί ή όχι η εγκυκλοπαιδικότητά του....--Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 13:09, 26 Ιανουαρίου 2013 (UTC)


Γειά,
Αυτό έγινε κατά λάθος ή σκοπεύεις να κάνεις κάτι άλλο;--Nikosguardσυζήτηση 09:38, 28 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
χμ!!Δεν βλέπω οι δύο κατηγορίες που αναφέρεις (για τον Πλάτωνα δεν το είχα δει) να κατηγοριοποιούνται ούτε στην απλή θεματική ευρετηρίαση όμως... Και οι δύο κατηγορίες δεν ανήκουν σε κάποια άλλη κάτι που δεν πολυσυνηθίζεται. Πιστεύεις ότι έτσι πρέπει να γίνει;--Nikosguardσυζήτηση 10:05, 28 Ιανουαρίου 2013 (UTC)
Αγαπητέ Vagrand βρέθηκα ξαφνικά εκτός ιντερνετ κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας και δεν μπόρεσα να σου απαντήσω…. Δεν είχα προσέξει ότι οι δύο κατηγορίες (Πλάτων και Σωκράτης ) ανήκαν σε κρυφή κατηγορία. Αυτή την στιγμή δεν έχω τον χρόνο να το ψάξω άλλο ώστε να σχηματίσω γνώμη. Ίσως να καταφέρω να το δω τις επόμενες μέρες. Συγνώμη και πάλι που διακόπτω τόσο απότομα την συζήτηση. Καλή συνέχεια στην κατά τα άλλα πολύ καλή συνεισφορά σου. Nikosguardσυζήτηση 19:32, 28 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Mετονομασία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια. Διάβασε μια παρόμοια συζήτηση Συζήτηση κατηγορίας:Πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων της Ελλάδας. Η κατηγορία Κατηγορία:Πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων της Ελλάδας δεν πρέπει να αλλάξει γιατί 1) αφορά μόνο τις ομάδες εντός Ελλάδας και 2) αφορά γενικά τους προέδρους ανεξαρτήτου εθνικότητας. Αν θεωρείς ότι χρειάζεται και υποκατηγορία αυτής, δηλ. της Κατηγορία:Έλληνες πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων της Ελλάδας, δημιούργησε την, δεν επηρεάζει την πρώτη. Η μετονομασία όμως θα δημιουργούσε προβλήματα σε περίπτωση που έχουμε ένα λήμμα για ένα ξένο πρόεδρο. Xaris333 (συζήτηση) 11:08, 28 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Περί αναστροφής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι εθνοτικές φυλές από μόνες, δεν είναι πολιτισμός. --Jskkass (συζήτηση) 00:05, 29 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

Κοίταξα αλλά μόνο στην ελληνική βίκι το βλέπω. Αν γίνομαι κατανοητός δεν εννοώ τον πολιτισμό όπως τον θέτεις, αλλά ως ομάδες δεν είναι σωστός ο προσδοιορισμός πολιτισμός, αυτό που κάνουν είναι πολιτισμός και αν είναι Ελλήνων τότε λέγεται και Ελληνικός. Αρκεί να μην φαίνεται σαν χαζομάρα. --Jskkass (συζήτηση) 00:21, 29 Ιανουαρίου 2013 (UTC)

¨¨ εδώ Κατηγορία:Πληθυσμιακές ομάδες της Ελλάδας έχεις βάλει την υποκατηγορία Ελληνική Κοινωνία μάλλον δεν έχεις ιδέα... --Jskkass

Πώς μπορείς να αποκαλείς κάποιον Ιρακινό[1], τη στιγμή που δεν υπήρχε τότε το κράτος του Ιράκ; Σκέφτομαι να αναιρέσω όλες τις αλλαγές στις κατηγορίες που έκανες σε αυτό το λήμμα. --C Messier 07:47, 1 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Εγώ ξέρω ότι στην βιβλιογραφία αναφέρεται σαν Άραβας. Το Άραβας όμως δεν ξέρω πόσο πίσω πάει, δηλαδή, αν άτομα που έζησαν τον 9ο αιώνα στη Βαγδάτη πρέπει να θεωρούνται Ιρακινοί. Τα περί υπηκοότητας πάντως μου είναι αστείο, αφού δεν υπήρχε το ιρακινό κράτος για να δώσει την υπηκοότητα. Γενικά, όμως εγώ γνωρίζω ότι στην βιβλιογραφία, όσοι έζησαν στα Χαλιφάτα αποκαλούνται άραβες. Δεν μπορώ να καταλάβω τον συλλογισμό «ο προσδιορισμός κάποιου γίνεται σύμφωνα με τον πολιτισμό (παιδεία) που ανήκε. Επομένως και το "Άραβας" είναι λάθος. » Μάλλον φταίνει το τι έχει ο καθένας σήμερα στο μυαλό του ως Άραβας. Εγώ θεωρώ ότι ακριβώς για το λόγο που αναφέρεις θα πρέπει το Άραβας να θεωρείται σωστό. --C Messier 14:26, 3 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Μια συμβουλή για το HotCat[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μπορείς να κάνεις περισσότερες από μία αλλαγές στις κατηγορίες ενός λήμματος πατώντας το ++ που βρίσκεται μετά τη λέξη κατηγορίες. Έτσι αντί έξι αλλαγές, μπορείς να κάνεις μόνο μία. --C Messier 07:50, 1 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Πρόσωπα ανά εθνικότητα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Διάβασε αυτό Συζήτηση_κατηγορίας:Κύπριοι. Ίσως ισχύει και για άλλες περιπτώσεις. Xaris333 (συζήτηση) 19:45, 2 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Το ερώτημα...[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

εκείνο δεν το είχα δει, πάω να απαντήσω. --Focal Point 16:02, 8 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Συναντήσεις στο Skype[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σου απάντησα στο Συζήτηση Βικιπαίδεια:Συνάντηση. --Γλαύκος shoot it 08:03, 14 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Πιο συγκεκριμένος[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, τώρα είδα το μήνυμα. Τι θέλεις να πεις; Σε τι αναφέρεσαι; --Lemur1216:37, 17 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Αγαπητέ Vagrand καλημέρα, με αφορμή το anti-vandalizing που κάνεις σε JB και 1D απλώς να σε ενημερώσω ότι έχω ξεκινήσει μετάφραση του αντίστοιχου αγγλικού λήμματος για τους δεύτερους... Τουλάχιστον μετά θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για τυχόν ανακρίβειες και εκφραστικά λάθη... Καλή συνέχεια... --Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 13:59, 22 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

De toute façon το αποτέλεσμα της "παρέμβασής" μου δεν θα μπορεί να παρά να είναι καλύτερο από το υπάρχον... Το οποίο είναι.... Μέχρι και ως πειραματισμό χρήση θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω μαζί και με το λήμμα-ντροπή για την ΒΠ....--Montjoie-Saint-Denis !!! (συζήτηση) 14:20, 22 Φεβρουαρίου 2013 (UTC)

Υποσελίδα ξενόγλωσσων αξιόλογων μεταφρασμένων στα ελληνικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Βρήκα λύση για την πρόταση σου. Xaris333 (συζήτηση) 00:54, 1 Μαρτίου 2013 (UTC)

Νομίζω με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε σε μεγάλο ποσοστό η αναζήτηση. Xaris333 (συζήτηση) 10:17, 1 Μαρτίου 2013 (UTC)

Μας βοήθησε το Γεράκι τελικά. Του ζήτησα να βρει τα λήμματα που είναι μεταφρασμένα από την Αγγλική ΒΠ και είναι αξιόλογα στην αγγλική ΒΠ. Δες τη συζήτηση. Xaris333 (συζήτηση) 11:14, 2 Μαρτίου 2013 (UTC)


Files[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Just to say thanks for the files. I'll give them a look. --Μίκο (συζήτηση) 11:02, 6 Μαρτίου 2013 (UTC)

Συζήτηση:Σκάκι960/Πρόταση διαγραφής[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οκ. Αφαίρεσε το τότε από τις προτάσεις και πρότεινε την υποσελίδα για ταχεία. Εγώ απλά διαμόρφωσα την πρόταση του. Xaris333 (συζήτηση) 18:32, 10 Μαρτίου 2013 (UTC)

Απογραφές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ΕΣΥΕ από την απογραφή του 2011 θα ανακοινώσει μόνο μόνιμο πληθυσμό. Οι πίνακες περιέχουν μόνιμο πληθυσμό από τις απογραφές 1991-2011 και πραγματικό για τις προηγούμενες καθώς δεν ανακοινώθηκε μόνιμος για αυτές. Zincybilly (συζήτηση) 21:46, 13 Μαρτίου 2013 (UTC)

Να δω πιο μετά: Σκροπονέρια.--Vagrand (συζήτηση) 02:39, 15 Μαρτίου 2013 (UTC)
Και αυτό.Κατηγορία:Διαδίκτυο στην Ελλάδα--Vagrand (συζήτηση) 02:42, 23 Μαρτίου 2013 (UTC)

Έλληνες υπουργοί Εξωτερικών και Βασιλικού Οίκου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα, δεν υπήρξε ποτέ τίτλος υπουργού στην ελλάδα που να περιλαμβάνει το ...του Βασιλικού οίκου, όλοι ήταν υπουργοί του ελληνικού κράτους όχι του βασιλικού οίκου. [ανωνυμη ΙΡ]

Μελέτησέ το και να το ξανασυζητήσουμε.--Vagrand (συζήτηση) 17:48, 16 Μαρτίου 2013 (UTC)
Εντάξη το μελέτησα :::Ρ συνέχισε , έκανα λάθος, συγνώμη, αλλά μου τα ανέστρεφες αμέσως και δεν μου έδωσες το χρόνο αμέσως να το ψάξω καλύτερα. [Ανωνυμη ΙΡ]

Μια σύμβαση για τις κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα, μια σύμβαση που ακολουθούμε για τις κατηγορίες και την οποία εφαρμόζεις και εσύ είναι ότι δεν βάζουμε σε λήμματα και μια κατηγορία και την υποκατηγορία της. Εξαίρεση αποτελεί το κύριο λήμμα μιας κατηγορίας, π.χ. το λήμμα Λήμνος, το οποίο σαφέστατα ανήκει στην Κατηγορία:Λήμνος, αλλά και στην Κατηγορία:Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Με τον τρόπο αυτό, όταν πηγαίνεις στην Κατηγορία:Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, στο κάτω μέρος έχει όλα τα λήμματα που έχουν την ιδιότητα Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. --Focal Point 06:31, 17 Μαρτίου 2013 (UTC)

Έχεις σαρώσει τα πάντα, γι' αυτό θόλωσες. Δεν υπάρχει λάθος, απλά δεν ήξερα αν ακολουθείς τη σύμβαση αυτή, γιατί είδα ότι η Κατηγορία:Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου περιείχε τα νησιά που βρισκόταν σε αυτή και έχουν υποκατηγορίες μόνο ως υποκατηγορίες και όχι ως μέλη της. Δεν κάθισα να το ψάξω ποιος το έκανε, άλλωστε είναι προφανές ότι έγινε με καλή πρόθεση. Απλά θεώρησα καλό να ενημερώσω εσένα, αφού είσαι ο Γενικός Κατηγοριοφύλαξ αυτή την εποχή, να το έχεις υπόψη σου. Γενικός Κατηγοριοφύλαξ: Αυτός που φταίει για όλα τα καλά και όλα τα κακά των κατηγοριών: Πρόσεχε δε την ορολογία: Ακόμη και στα καλά, «φταίει», καλό λόγο αποκλείεται να πάρει :) Πέρα από κάθε πλάκα (με τα μικρά γράμματα), έχεις πραγματικά κάνει απίστευτη δουλειά με τις κατηγορίες, κάτι που βλέπουμε όλοι. --Focal Point 06:55, 17 Μαρτίου 2013 (UTC)

Γενικοί Διοικητές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συζήτηση κατηγορίας:Έλληνες υπουργοί Γενικοί Διοικητές Βορείου Ελλάδος. --Focal Point 08:37, 25 Μαρτίου 2013 (UTC)

Wikidata[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ευχαριστώ, νόμιζα ότι θα μπαίνει αυτόματα πλέον, δεν ισχύει? Και αν είναι έτσι τι κάνω για να το βάζω εγώ?ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Kounatidis Aris (συζήτησησυνεισφορά) 14:12, 2 Απριλίου 2013.

Σε χρήση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλημέρα,

Αφαίρεσα το {{Σε χρήση}} που είχες τοποθετήσει εδώ γιατί κατηγοριοποιούσε όλα τα λήμματα που περιείχαν αυτό το πρότυπο εδώ. Αν και δεν το έχω κάνει ποτέ, υποθέτω ότι σε αυτή την περίπτωση έπρεπε να βάλουμε το {{Σε χρήση}} σε noinclude.

Γενικά πάντως το {{Σε χρήση}} πρέπει να το αφήνουμε μόνο τόση ώρα όση πραγματικά επεξεργαζόμαστε την σελίδα ακριβώς για να αποφύγουμε σύγκρουση επεξεργασίας. Αν πχ σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε την σελίδα και θέλουμε να συνεχίσουμε αύριο, τότε καλό είναι να το αφαιρούμε ώστε να μην λειτουργεί αποτρεπτικά όταν κάποιος θελήσει στο μεσοδιάστημα να επεξεργαστεί την σελίδα. Καλή συνέχεια.--Nikosguardσυζήτηση 06:12, 3 Απριλίου 2013 (UTC)

Καλημερα, Αυθεντία Άργους και Ναυπλίου μετακινησέ το σε παρακαλώ στον τιτλο Αυθεντία Άργους και Ναυπλίας, έκανα λάθος [ανωνυμη ΙΡ]

Coord και κλειδιά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τα περισσότερα υπάρχουν εδώ: Βικιπαίδεια:Επιχείρηση Γεωγραφικές Συντεταγμένες#παράμετροι συντεταγμένων , απλώς να προστέσω ότι υπάρχουν δύο τύποι για νησιά (με όχι μεγάλη διαφορά). Το island το οποίο στο χάρτη που εκπτύσσεται μόλις επιλέξεις την υδρόγειο έχει μικρή μεγέθυνση, οπότε είναι κατάλληλο για μικρά νησιά, και το isle που είναι για μεγαλύτερα, με το χάρτη να είναι σε μεγάλη κλίμακα. Ελπίζω να απάντησα στην ερώτησή σου. --C Messier 10:37, 8 Απριλίου 2013 (UTC)

Περιοχή Δοβήρων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η κατηγορία αφορούσε την περιοχή των Δοβήρων. Δεν έχει καμία σχέση με την υποτιθέμενη πόλη. Κακώς της άλλαξες σημασία. Δόβηρος είναι η περιοχή των Δοβήρων. Άρα η Δόβηρος ως έννοια περιοχής υπάρχει αφού υπάρχει φυλή Δοβήρων που ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Για την υποτιθέμενη πόλη υπάρχει μόνο μια αναφορά του Θουκυδίδη, ο οποίος δεν είχε επισκεφτεί την περιοχή και προφανώς δεν είχε ιδιαίτερα ακριβείς πληροφορίες. Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 17:24, 17 Απριλίου 2013 (UTC)

Υπάρχουν δεκάδες (ή εκατοντάδες) αρχαιολογικά ευρήματα και νομίσματα που γράφουν "ΔΟΒΗΡΕΣ" ή "ΔΟΒΗΡΟΣ" και αυτά είναι που στοιχειοθέτησαν την περιοχή. Δεν είναι κανενός συμπέρασμα και πολύ περισσότερο δικό μου. Αν εσύ έχεις κάποιο προσωπικό πρόβλημα με την συγκεκριμένη περιοχή, δεν βρίσκω το λόγο να την προβάλεις μέσω της Βικιπαίδειας. Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 17:39, 17 Απριλίου 2013 (UTC)

Εσύ δεν παρουσίασeς καμιά αναφορά. Επιπροσθέτως, έβγαλες συμπέρασμα από την αναζήτηση του Γκούγκουλ. Το "άρα" που χρησιμποίησα παραπάνω ήταν για να σε βοηθήσω να αντιληφθείς την έννοια κι όχι για να εισάγω κάποιο νεολογισμό. Και δεν αντιλαμβάνομαι πώς, χωρίς κανένα στοιχείο, με κατηγορείς για πρωτότυπη έρευνα; Μάλλον, εσύ κάνεις πρωτότυπη έρευνα εδώ και μάλλον το "προσωπικό" πρόβλημα υφίσταται. Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 17:54, 17 Απριλίου 2013 (UTC)

Σημειώσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πισιδία, Τρωάδα, Λυκαιονία, Θράκη, Δωρίδα (Μικρά Ασία), Τρωάδα, Μικρά Ασία.--Vagrand (συζήτηση) 19:23, 23 Απριλίου 2013 (UTC)

Κατηγορίες ανά χώρα και ήπειρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρωτού προχωρήσω σε αφαίρεση τις κατηγορίας ΧΧ ανά χώρα στις κατηγορίες ΧΧ ανά ήπειρο πχ. [2] (και ανάποδα), μπορείς να πεις με ποια λογική η κατηγορία ΧΧ ανά ήπειρο ανήκει στη κατηγορία ΧΧ ανά χώρα; Δεν έχει νόημα. (+ ότι δημιουργείται βρόγχος, αφού η κατηγορία ΧΧ ανά χώρα με τη σειρά της ανήκει στη κατηγορία ΧΧ ανά ήπειρο) Η ήπειρος δεν είναι υποκατηγορία της χώρας. Θα ήταν πιο σωστό να υπήρχε στη Κατηγορία ΧΧ ανά ήπειρο ένα Δείτε επίσης Κατηγορία: ΧΧ ανά χώρα. --C Messier 15:32, 24 Απριλίου 2013 (UTC)

Ελλάσονος σημασίας, αλλά άσχημο στο μάτι (κατεμέ) και ιδίως είναι το θέμα του βρόγχου. Όπως είπα, πρότεινα τη χρήση ενός Δείτε επίσης Κατηγορία: ΧΧ ανά χώρα . Είναι μια αλλαγή που αν γίνει, καλό είναι να τη κάνει κάποιο bot. --C Messier 15:46, 24 Απριλίου 2013 (UTC)

Ιταλίκι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Για ταχεία διαγραφή ήταν το λήμμα αυτό, όχι για συζήτηση, καθώς είχε συζητηθεί ως λήμμα στην αντίστοιχη σελίδα (δεν τη διέγραψα ακόμη επίτηδες). Παρέμενε με την επισήμανση ανακρίβειας από το 2010 χωρίς καμία παρέμβαση έκτοτε. Το διέγραψα, μπορείς να αποσύρεις την πρόταση διαγραφής του. --Ttzavarasσυζήτηση 18:40, 25 Απριλίου 2013 (UTC)

Οκ, συνεχίζω κάποια διαδικαστικά, όπως αρχειοθέτηση.--Vagrand (συζήτηση) 18:41, 25 Απριλίου 2013 (UTC)
Για ποιο λες;

Την Αμβέρσα ή κάτι άλλο;--Chrysalifourfour (συζήτηση) 15:14, 2 Μαΐου 2013 (UTC)

Χμμ προφανώς την Αμβέρσα. Νομίζω πως ναι, μετακινείται αυτόματα, απλά όχι αμέσως. Κακό πάντως δεν έκανες! --Chrysalifourfour (συζήτηση) 15:15, 2 Μαΐου 2013 (UTC)

ΟΚ. Το απέσυρα. VJSC263IO (συζήτηση) 15:50, 3 Μαΐου 2013 (UTC)

Καλημέρα, να εκφράσω εδώ την αναγνώρισή μου για το γεγονός ότι ακόμη και όταν δεν συμφωνούμε απαραίτητα μεταξύ μας σε κάποια πράγματα εντός του εγχειρήματος (που δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει συμβεί αυτό...) ο μεταξύ μας διάλογος παραμένει πάντα σε ήρεμα πλαίσια... Να ξέρεις ότι στο αναγνωρίζω αυτό, όπως και τον ποιοτικό μεταξύ μας διάλογο (ως προς την συμβολή σου σε αυτό...) με χρήση επιχειρημάτων και όχι προσωπικών επιθέσεων... Να'σαι καλά... --Il était une fois un Pailladin... 19:41, 17 Μαΐου 2013 (UTC)

Tornado = Σίφωνας (αν και συνήθως μεταφράζεται ως ανεμοστρόβιλος). Τυφώνας = Κυκλώνας = Hurricane, Typhoon (ή άλλο ανάλογα με την περιοχή) είναι ένα άλλο φαινόμενο. Το λήμμα πρέπει να μετακινηθεί στο τίτλο «Σίφωνας στο Μουρ το 2013». --C Messier 18:40, 22 Μαΐου 2013 (UTC)

Θράκη[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δες αυτό. Ουδέποτε υπήρξε. Από την απελευθέρωση το 1920 ήταν οι νομοί Ροδόπης και Έβρου (ο νομός Ξάνθης ήταν τότε επαρχία Ξάνθης του νομού Ροδόπης). Και στη συνέχεια χωρίστηκε ο νομός Ροδόπης σε νομό Ροδόπης και νομό Ξάνθης. Έχω και βιβλιογραφία γι αυτό, αλλά το θεωρώ τόσο δεδομένο που μου κάνει εντύπωση. Βέβαια ακόμα και σήμερα αν χτυπήσεις στο Γκουγκουλ "νομός Θράκης" θα σου βγάλει χιλιάδες αποτελέσματα. Για τους Έλληνες (τους μή Θρακιώτες) η Θράκη εξακολουθεί να είναι τόσο εξωτική, όσο και η Αγία Ελένη στο κέντρο του Ατλαντικού. Σε πρόσφατο γκάλοπ στους δρόμους της Αθήνας, η απάντηση στην ερώτηση "Πόσους νομούς έχει η Μακεδονία;", ήταν μέγιστο "τρεις"!!!!. Νομίζω πρέπει να αλλάξει και το αγγλικό άρθρο. Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 20:20, 29 Μαΐου 2013 (UTC)

Κατηγορία:Καισάρεια[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν το είχα δει. Πρέπει να διαγραφεί μάλλον. Χρήστης:Pyraechmes καλώς ήλθε η Ελληνοαραβική άνοιξη (συζήτηση) 04:28, 31 Μαΐου 2013 (UTC)

Καλησπέρα αγαπητέ. Έχω την εντύπωση ότι ο Ονρύ ντε Ροκφέιγ πρέπει να αποδοθεί στα ελληνικά ως "Ανρί ντε Ροκφέιγ". Το "Ονρύ" ως απόδοση του Henry από τα γαλλικά δεν συναντάται πουθενά στην ελληνική βιβλιογραφία. Και τον ποδοσφαιριστή "Ανρί" τον προφέρουμε: (Thierry Daniel Henry (French pronunciation: ​[tjɛʁi ɑ̃ʁi]). Προτείνω, συνεπώς, τη σχετική μετακίνηση. --Ttzavarasσυζήτηση 20:19, 3 Ιουνίου 2013 (UTC)

Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας Αχαΐας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αγαπητέ Vagrand το ότι έχω χρησιμοποιήσει για την συγγραφή του συγκεκριμένου λήμματος πληροφορίες από άλλες ιστοσελίδες δεν σημαίνει ότι παραβιάζω πνευματικά δικαιώματα. Παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων θα υπήρχε στην περίπτωση που αντέγραφα αυτούσια κείμενα. Εδώ όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν διάβαζες προσεκτικότερα τα δύο κείμενα θα συνειδητοποιούσες ότι διαφέρουν κατά πολύ. Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να διακρίνεις τις διαφορές λυπάμαι πολύ….. Αντιθέτως σε άλλες περιπτώσεις λημμάτων που υπάρχει ακριβής αντιγραφή κειμένων αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν στη Βικιπαίδεια όπως πχ. στο λήμμα «Σπήλαιο τον Λιμνών». Μπορείς να συγκρίνεις από περιέργεια το κείμενο του λήμματος με το κείμενο που υπάρχει στην ιστοσελίδα http://www.showcaves.gr/default.asp?V_DOC_ID=1974 η οποία και αναφέρεται ως πηγή άντλησης πληροφοριών και θα καταλάβεις τι εννοώ. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα ελέγξεις κάποιο νέο λήμμα για πιθανή παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων να είσαι πιο αντικειμενικός.--Erasinos (συζήτηση) 09:55, 13 Ιουνίου 2013 (UTC)

Το ότι αδυνατείς να καταλάβεις σε τι διαφέρει ένα κατά λέξη αντιγραμμένο κείμενο με ένα κείμενο που περιέχει κάποιες παραλλαγμένες φράσεις ενός άλλου κειμένου με αφήνει κατάπληκτο. Με την λογική τη δική σου θα έπρεπε να έχει διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος των λημμάτων της Βικιπαίδεια, μαζί και με το λήμμα που σου υπέδειξα (Σπήλαιο των Λιμνών). Αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Λυπάμαι πολύ δεν είσαι καθόλου αντικειμενικός.--Erasinos (συζήτηση) 20:59, 13 Ιουνίου 2013 (UTC)

Από έναν έμπειρο χρήστη όπως είστε εσείς, δεν θα περίμενε κανείς να εκτοξεύει προειδοποιήσεις (απειλές;) σε άλλους χρήστες του τύπου «θα εισηγηθώ περιοριστικά μέτρα». Κάτι τέτοιο δεν τιμά ούτε εσάς ούτε την προσφορά σας στην βικιπαίδεια. Δεν έχω επιτεθεί ούτε σε εσάς ούτε σε κανένα άλλο χρήστη με χαρακτηρισμούς όπως αφήνετε να εννοηθεί. Είναι έγκλημα το να εκφράζει κάποιος την άποψή του ελεύθερα; Ο καθένας νομίζω μπορεί βγάλει τα συμπεράσματά του….--Erasinos (συζήτηση) 10:55, 14 Ιουνίου 2013 (UTC)

Απόδοση από γαλλικά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια. Πώς αποδίδεται η ομάδα Stade Briochin στα ελληνικά; en:Stade Briochin. Xaris333 (συζήτηση) 19:04, 14 Ιουνίου 2013 (UTC)


Εθνική Οδός 5 (Ελλάδα)[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το κείμενο για την κατασκευή της Ε.Ο. 5 που πήγα πρίν να γράψω είναι από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο και μάλιστα από την πινακίδα των στοιχείων του έργου.ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Gp234 (συζήτησησυνεισφορά) 20:59, 18 Ιουνίου 2013‎.

Προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Δεν μπορεί να αντιγραφεί.--Vagrand (συζήτηση) 18:01, 18 Ιουνίου 2013 (UTC)

Αγαπητέ Βαγκράν καλημέρα, μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις για την μετάφραση του αγγλικού όρου territorial abbey [3] στα ελληνικά... Υπάρχει βέβαια και στην γαλλική, όμως η απόδοση εκκλησιαστικών όρων δεν είναι και... το φόρτε μου... Ευχαριστώ εκ των προτέρων...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:35, 19 Ιουνίου 2013 (UTC)

ΟΚ... Ευχαριστώ... Κι εγώ πάντως κάτι ανάλογο είχα ως γενική σκέψη για το γενικό νόημα... Στη χειρότερη το "περιφέρεια" θα μπορούσε να είναι και "έδαφος"... Πιο σεμνό από πλευράς μεγέθους... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:17, 19 Ιουνίου 2013 (UTC)

Χμ... Βασικά άλλο πήγα να κάνω... Συγκεκριμένα δεν προκύπτει από κανένα άλλο Βίκι ότι επρόκειτο για μονή.... Όλα τοςυ κάνουν λόγο για απλή εκκλησία... Από εκεί και πέρα αν αυτή ήταν καθολικό κάποιας μονής... Προς το παρόν πάντος δεν υπάρχει πηγή που να αποδεικνύει αυτό τον ισχυρισμό...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:17, 19 Ιουνίου 2013 (UTC)

Πιστεύω ότι το λήμμα Γέφυρες στην Ελλάδα πρέπει να περάσει από συζήτηση κατά πόσο πρέπει να διαγραφεί. Εγώ νομίζω ότι μπορεί να διατηρηθεί. C Messier 12:58, 20 Ιουνίου 2013 (UTC)

Κυβέρνηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Συγνώμη αλλάτο 2012 δεν είναι περιττό στην κυβέρνηση σαμαρά? Πειράζει που το αφαίρεσα και έγραψα το επίσημο μικρό όνομα του πρωθυπουργού όπως είναι σε όλες τις κυβερνήσεις της ελλάδας που υπάρχουν σε λήμματα?--Ιων (συζήτηση) 13:49, 21 Ιουνίου 2013 (UTC)

όσον αφορά το ιστορικό έχεις δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί. όμως όλες οι κυβερνήσεις έχουν το επίσημο μικρό όνομα του πρωθυπουργού, έτσι δεν είναι? Αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί?--Ιων (συζήτηση) 13:56, 21 Ιουνίου 2013 (UTC)

Κύπριους καθηγητές φυσικής αγωγής ήθελα να είναι. Αυτοί που ασκούν το επάγγελμα του γυμναστή έχοντας πτυχίο. Στην Κύπρο τους λέμε απλά γυμναστές. Διόρθωσε το όπως νομίζεις. Xaris333 (συζήτηση) 21:33, 26 Ιουνίου 2013 (UTC)

Καλημέρα, μήπως θα μπορούσες να μου εξηγήσεις αυτό ??? Μάλλον κάτι δεν κατάλαβα.... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:47, 28 Ιουνίου 2013 (UTC)

Νομίζω ότι λήμμα Τιγρέ Σποράκια πρέπει να περάσει από συζήτηση για να διαγραφεί γιατί υπάρχουν συνεντεύξεις [4], εκτενείς αναφορές [5] και είναι ουσιαστικά συνεργασία δύο από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες hip-hop στην Ελλάδα. Γι' αυτό και δεν είναι σαφώς μη εγκυκλοπαιδικό. --C Messier 16:32, 17 Ιουλίου 2013 (UTC)

Άρα λες είναι καλύτερο το Κατηγορία:Αϊτινοί πολιτικοί;----Lemur12να'στε καλά 23:03, 17 Ιουλίου 2013 (UTC) Ναι, συμφωνώ (όπως είδες ήδη στο άρθρο του Λοράν Λαμότ). Θα μπορούσαμε όμως να το θέσουμε και στην υπόλοιπη κοινότητα, να μην το συζητάμε μόνο εδώ. ----Lemur12να'στε καλά 23:30, 17 Ιουλίου 2013 (UTC)

Σύνδεσμος στην επικεφαλίδα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Καλησπέρα. [6] Τον σύνδεσμο στην επικεφαλίδα τον είχα βγάλει, επειδή

  • δεν προσφέρει κάτι περισσότερο αφού ο σύνδεσμος προς το λήμμα βρίσκεται ακριβώς από κάτω, αντίθετα...
  • ...οι σύνδεσμοι στις επικεφαλίδες (στην Βικιπαίδεια:Σελίδες_για_διαγραφή/Ιουλίου_2013) μπορεί να μπερδεύουν, καθώς οδηγούν στο λήμμα (για το οποίο υπάρχει σύνδεσμος από κάτω) αντί στη σελίδα συζήτησης (όπου πηγαίνεις από το επεξεργασία)
  • Ευρύτερα, οι σύνδεσμοι στις επικεφαλίδες ενοτήτων πρέπει να αποφεύγονται. en:MOS:SECTIONS Πρακτικό παράδειγμα: Σε οθόνη κινητού, οι ενότητες είναι συμπτυγμένες και πρέπει να πατήσεις στον τίτλο τους για να τις ανοίξεις. Εδώ όμως, πατώντας στον τίτλο φεύγεις από την σελίδα.

(Η αρχική ιδέα για την διαδικασία διαγραφής ήταν η σελίδα του μήνα να περιέχει μόνο συνδέσμους προς τις αντίστοιχες συζητήσεις. Σκοπός ήταν να μην έχουμε άλλο τεράστιες σελίδες. Σε κάποια στιγμή πρέπει να διορθώσουμε μερικά προβληματάκια στη διαδικασία.)

-geraki (συζήτηση) 16:33, 18 Ιουλίου 2013 (UTC)

Αν διαφωνείς με κάποια από τις ενέργειές μου, μπορείς να μου αφήσεις μήνυμα στη σελίδα συζήτησής μου. --C Messier 15:25, 25 Ιουλίου 2013 (UTC)


Για τις κατηγορίες δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική. Πρέπει να ρωτήσεις τον Μάρκελλο τι ισχύει.

Αφαίρεσα τα πρότυπα συγχώνευσης από τα λήμματα Παρνασσίδα και Επαρχία Παρνασσίδας, αφού εσύ είχες κάνει τις προτάσεις :Ρ και de facto με αυτό που έγραψες σήμερα τις απέσυρες. --C Messier 19:12, 30 Ιουλίου 2013 (UTC)

Καλά εκανες. Μάλλον μου ξέφυγε. --IM-yb (συζήτηση) 01:39, 31 Ιουλίου 2013 (UTC)

Διευκρίνηση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παλαιά ως νέος χρήστης, με είχες σωστά επιπλήξει για την συμπεριφορά μου, ιδιαίτερα προς τους νέους χρήστες. Αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίσει. Σου απαντώ εδώ, εάν τυχόν, θες να μου απαντήσεις λόγω των περιορισμών της φραγής σου.

Έτσι γράφεις στη σελ. συζήτησής μου. Μπορείς να εξηγήσεις τι θα έπρεπε να με προβληματίσει; Εφόσον ταυτόχρονα παραδέχεσαι ότι σωστά σε είχα επιπλήξει (αν σε είχα επιπλήξει...)--Harkoz (συζήτηση) 22:55, 18 Αυγούστου 2013 (UTC)

Δεν περίμενα απάντηση... Άλλωστε τι να πεις? Ίσως κάποτε, μια μέρα - μια μεγάλη μέρα!- να καταλάβεις που βρίσκεσαι και τι κάνεις εδώ... Ίσως και οι απαράδεκτοι, δήθεν, προαγωγοί της γνώσης - τρομάρα τους, - που δεν κατάλαβαν ποτέ ότι γράφουν σε εγκυκλοπαίδεια και όχι στα παράθυρα των σπιτιών τους, που δεν κατάλαβαν ποτέ και ούτε θα καταλάβουν, μια μέρα μπορεί να αντιληφθούν ότι το μαγαζάκι δεν είναι δικό τους...Ότι οι αηδίες που γράφουν στις σελίδες διαγραφής λημμάτων, δεν έχουν καμία σχέση με εγκυκλοπαίδεια. Χαιρετισμούς πολλούς σε σένα κύριε τίποτα (Vagrand).--Harkoz (συζήτηση) 19:38, 25 Αυγούστου 2013 (UTC)

Κατάλογοι κάστρων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Φίλε καστοράκο, many thanks... , επίσης: τυχόν βοήθεια σου για τα κάστρα του Νομού Καστοριάς, λόγω ιδιαιτέρων γνώσεων σου από εκεί, εκτιμάται δεόντως...
  • Ααα, και πες του φίλου Focal ότι από μεθαύριο και για κανά 15ημερο θα είμαι internetικά εκτός για λίγο.., μην ανησυχήσει θα είμαι "ετοιμόκαστρος" για τη συνέχεια των λημμάτων...αρχές Σεπτέμβρη...--2.86.14.120 21:33, 19 Αυγούστου 2013 (UTC)

Με πρόλαβες... Έχω ξεκινήσει παρόμοια προσπάθεια οργάνωσης και για τους Γάλλους... Κυρίως για να αποφεύγονται περιπτώσεις όπως το Κατηγορία:Μασσαλιώτες... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:47, 21 Αυγούστου 2013 (UTC)

Πρόταση έγινε... Μάλλον όμως θα πρέπει να περιμένουμε να... τελειώσουν τα μπάνια του λαού στην Ελλάδα για να γίνει σοβαρή και σε βάθος συζήτηση, όταν και θα έχουν γυρίσει οι περισσότεροι χρήστες...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:02, 21 Αυγούστου 2013 (UTC)

Δεν το κάνω σε όλους... Απλώς επειδή ξεκίνησα να το κάνω με ορισμένες γαλλικές πόλεις οι κάτοικοι των οποίων δεν εξελληνίζονται πχ. Μοντρέιγ, Ωμπάνι είπα να το κάνω για λόγους ομοιομορφίας και με την μοναδική "αλλά ελληνικά" περίπτωση που υπήρχε: τους Μασσαλούς... Τίποτα παραπάνω... Φιλικά...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 17:53, 21 Αυγούστου 2013 (UTC)

[7] Και ο παππούς με Α. είναι, αν και το «ο νεότερος» όντως δεν συνηθίζεται. --C Messier 22:46, 21 Αυγούστου 2013 (UTC)

C'est fait... Merci pour la remarque cher ami... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 20:20, 23 Αυγούστου 2013 (UTC)

Ποια είναι η ελληνική απόδοση της ονομασίας Vallauris [8]; Xaris333 (συζήτηση) 12:27, 25 Αυγούστου 2013 (UTC)

Η ομάδα ASC Jeanne d'Arc πως αποδίδεται; [9]. ΑΣΚ Ζαν ντ' Αρκ; Xaris333 (συζήτηση) 20:19, 25 Αυγούστου 2013 (UTC)

Γεννήσεις/περιοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Κατά τη γνώμη σου, από την συζήτηση προκύπτει ότι έχει νόημα και είναι επιθυμητή μια τέτοια κατηγοριοποίηση και μάλιστα με τέτοια διάταξη; -geraki (συζήτηση) 17:39, 27 Αυγούστου 2013 (UTC)

Χρόνια Πολλά[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Χρόνια Πολλά Vagrand..ότι επιθυμείς..ανυπόγραφο σχόλιο του χρήστη Aaeekkssoouullii (συζήτησησυνεισφορά) 10:36, 11 Σεπτεμβρίου 2013‎.

Σ' ευχαριστώ Aaeekkssoouullii ! Κλείσαμε τα πρώτα -άντα μας --Vagrand (συζήτηση) 13:32, 11 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Αν σου πω ότι δεν θυμάμαι; Πιθανόν θέωρησα ότι δεν είναι εγκυκλοπαιδικός ως σκηνοθέτης. --C Messier 14:52, 11 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

χα,χα... να είσαι γερός και ας κλείσεις και τα -ήντα...Aaeekkssoouullii (συζήτηση) 16:21, 11 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Εικόνα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια. Στο λήμμα Μετρό Θεσσαλονίκης την εικόνα την βρήκα από το αγγλικό λήμμα, εδώ. Η πηγή λέει ό,τι είναι από το επίσημο σιτε του μετρό, δηλαδή εδώ. --Κωνσταντίνος13πες μου 08:32, 16 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Οκ ευχαριστώ! Την εικόνα να την βάλω για ταχεία διαγραφή ή να περιμένουμε; --Κωνσταντίνος13πες μου 13:25, 16 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Απ'ότι κατάλαβα να ανοίξω μια ενότητα με το πιθανών μελλοντικό λογότυπο; --Κωνσταντίνος13πες μου 13:35, 16 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Οκ. Στην περιγραφή να γράψω κάτι ή να την αφήσω κενή ; {σόρρυ για το κατεβατό ερωτήσεων) --Κωνσταντίνος13πες μου 13:52, 16 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Ευχαριστώ πολύ --Κωνσταντίνος13πες μου 14:11, 16 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Κώστας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Προειδοποίησα τον χρήστη και κοίτα τι έκανε. Επίσης να ενημερώσουμε τους διαχειριστές να τον φράξουν για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο; --Κωνσταντίνος13πες μου 19:26, 18 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Nαι το ξέρω, ημιπροστασία δηλαδή. Έχω την εντύπωση ότι δημιουργούν τον λογαριασμό χρήστη, νομίζοντας ό,τι δημιουργούν λήμμα. Το είχε κάνει και άλλος χρήστης αυτό το λάθος. Εγώ πάντως του το είπα, μάλλον δεν το κατάλαβε. --Κωνσταντίνος13πες μου 19:49, 18 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Γεια σας[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια σου, λυπάμαι που δεν μπορώ να μιλούν την ελληνική γλώσσα, γιατί μου γλώσσα είναι τα ισπανικά. Θα σας ρωτήσω αν μπορείτε να με βοηθήσετε να βελτιώσει αυτά τα άρθρα. Σε μερικούς τίτλους να μεταφραστεί σωστά, σας ευχαριστώ πολύ: Guatimac, Στήλη της Zanata, Μούμιες Γουάντσε.--CanaryIslands (συζήτηση) 14:23, 23 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Αγαπητέ φίλε καλημέρα, αν βρεις κάποια στιγμή λίγο χρόνο ρίξε μια ματιά εδώ αν θες, αν έχεις τίποτα ενστάσεις ή παρατηρήσεις αναφορικά με την συζήτηση εδώ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για την όποια ενόχληση...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:43, 23 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Επισήμανση τίτλων με πλάγια γράμματα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

−Καλησπέρα Vagrand! Θα ήθελα να συζητήσουμε το θέμα των τίτλων, καθώς έχω κάνει πολλές τέτοιες αλλαγές και δεν βρέθηκε κάποιος που να διαφωνεί. Μία σχετική συζήτηση είχε γίνει παλαιότερα στην Αγορά. Πιστεύω ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνεται εμφανές με την πρώτη ματιά ότι το λήμμα αναφέρεται σε συγκεκριμένο περιοδικό και όχι γενικώς στα μακεδονικά γράμματα, δηλαδή στην ανάπτυξη των γραμμάτων στον μακεδονικό χώρο. Το ίδιο και για τίτλους ταινιών, μυθιστορημάτων και άλλων έργων που τροποποιώ. Επί πολλές δεκαετίες αυτό γινόταν στον ελληνικό γραπτό λόγο με τη χρήση εισαγωγικών («»), αλλά συμφώνησα στην Αγορά ότι, για λόγους ευκολίας στην αλφαβητική σειρά κλπ., σε μία ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια ας είναι και με πλάγια γράμματα. Φυσικά το ίδιο γίνεται και σε πολλές ξενόγλωσσες Wikipedias, όπως στην αγγλική, τη γαλλική, την πορτογαλική, ακόμα και την τουρκική. Θα ήθελα πολύ να ακούσω τα δικά σου επιχειρήματα σχετικά. Με εκτίμηση, − V-astro (συζήτηση) 14:47, 27 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Καλημέρα, έχασα κάτι εδώ ??? -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 13:55, 28 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

ΟΚ-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 14:08, 28 Σεπτεμβρίου 2013 (UTC)

Σχετικά με το Αρτηριακό δέντρο, το γνωρίζω ότι δεν είναι και το πιο όμορφο λήμμα, αλλά δεν μπορεί να γραφεί και αλλιώς. Εγώ προσωπικά δεν θα το σβήσω. --C Messier 17:52, 1 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Κάνε ότι θεωρείς σωστό. Πάντως, το αγγλικό έχει την ίδια ακριβώς μορφή (σχεδιάγραμμα), οπότε το πιθανότερο είναι να κλείσει με διατήρηση η οποία συζήτηση. --C Messier 17:59, 1 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Κατάλαβα τι εννοείς και δεν νομίζω ότι έχει νόημα να συνεχίσεις. Εκτός και αν θέλεις να συμπληρώσεις το λήμμα :Ρ. --C Messier 21:19, 1 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Στη γαλλική ΒΠ γίνεται πάντως....-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 16:15, 4 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η Κατηγορία:Συνθήκες της Γαλλίας όπως και δεκάδες άλλες κατηγορίες που δημιούργησες πρόσφατα είναι παράδειγμα υπερκατηγοριοποίησης. --Eklogarithmos (συζήτηση) 21:34, 9 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Άφησα σχετικό μήνυμα στη συζήτηση του λήμματος. --Ttzavarasσυζήτηση 17:06, 10 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Απ'όσο γνωρίζω είναι της Γκιζ...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:09, 12 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Ναι... Σίγουρα σε μεγαλύτερο βαθμό απ'όσο είσαι εσύ... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:15, 12 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

 Έγινε-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 23:23, 12 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Της Ελλάδας??? Λατινικό κρατίδιο ήταν... Ξέρω ότι δεν μπορεί να μπει κάποια άλλη κατηγορία πχ. Τίτλοι ευγενείας της Γαλλίας, αλλά το να βάζεις την Ελλάδα είναι απλά αστείο, κυρίως από ιστορικής άποψης...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 02:08, 13 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Ιόνιος Πολιτεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φίλε Καστοράκο δεν υπάρχει Ιο[ύ]νιος Πολιτεία, μόνο Ιόνιος Πολιτεία...Έχει και ορθρογραφικό πρόβλημα η κατηγορία...--2.86.25.119 18:37, 16 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Άγιο Γάλα Χίου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

− Καλημέρα Χρήστο, ΟΚ, αλλά δεν ήταν ανάγκη να μας «κράξεις» και στην «Αγορά». Εδώ είμαστε σε ένα ελεύθερο περιβάλλον, οπότε θα μπορούσες απλά να διορθώσεις ό,τι δεν σού άρεσε στο λήμμα. Θα σού έπαιρνε πολύ λιγότερο χρόνο από το να γράψεις αυτά τα μηνύματα. Με την κατηγορία θέλησα να το σκεφθώ λίγο, αλλά μάλλον θα την άλλαζα και από μόνος μου, παρότι δεν υπάρχουν πια «νομοί» στην Ελλάδα, αλλά «περιφερειακές ενότητες» (και υπάρχουν και κατηγορίες όπως η Κατηγορία:Χωριά της Νάξου!). Εσωτερικούς συνδέσμους επίσης μπορούσες να βάλεις, για τη σύγχυση βιβλιογραφίας-πηγών, σωστά μού το επισημαίνεις. Εκεί που θα σε παραδεχόμουν πραγματικά είναι αν επεσήμαινες κάποιο ορθογραφικό λάθος ή λάθος δεδομένα στο λήμμα. Φιλικά, −V-astro (συζήτηση) 16:45, 26 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Μα καλά, γιατί η φωτογραφία αυτή (Πύργος του ρολογιού.JPG) να μην είναι δικιά του; Το πρότυπο κοπιράιτ δεν προσδιορίζει πηγή, ενώ έχει και EXIF data. --C Messier 19:25, 26 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Στο facebook δεν κατάφερα να δω την εικόνα. (Τα EXIF δεν υπάρχουν πάντα, και μπορεί να χαθούν όταν μια εικόνα ανέβει στο ίντερνετ, αν και αυτό δεν συμβαίνει αν ανέβει πρώτα στα Commons. Τα EXIF πάντως δείχθουν ότι είναι όντως κινητό.) --C Messier 20:43, 26 Οκτωβρίου 2013 (UTC)

Μετονομασίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Δεν φαντάζεσαι τί Κερκόπορτα πάτε να ανοίξετε με τον Χάρη... Γίνεται η αρχή από εκεί και η μπάλα θα πάρει και τα περισσότερα άλλα ονόματα πχ. Άγιος Διονύσιος, Άγιος Στέφανος, Λίλη, Λυώννα (για την ακριβή γραφή δεν είμαι σίγουρος... μόνο σε προφορικό το έχω ακούσει...), Γαρούνας, Αντίπολη, Αμιένη, Ανζέρη και υπάρχουν κι άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα... Αρκεί να έχει την υπομονή κάποιος να ψάξει στην "ελληνική πλευρά" του διαδικτύου και μπορεί με άνεση να "βιάσει" πολλά ονόματα... Ακόμη και περιοχών που δεν είχαν ποτέ τους καμία απολύτως σχέση με τον ελληνισμό... Disons que je suis vraiment déçu du déroulement de cette conversation... Il y a certaines choses qui ne vont jamais changer sur la wiki grecque... Toujours a mimer les Turcs et les Macédoniens... Ils commettent une erreur, on doit en commettre une autre comme réponse... Ça fait vraiment pas sérieux tout ça... Et, en même temps, ça explique pourquoi la communauté grecque de Wikipedia a un réel retard par rapport aux autres... Et le pire c'est que je dois trouver des excuses pour expliquer tout ça aux personnes qui me posent la question... Bien amicalement... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:47, 1 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Après, pour les "soit-disant" leçons de morale je n'ai rien a répondre, non pas parce que je n'ai aucun argument, mais tout simplement parce que répondre a des provocations n'est pas dans mes habitudes...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 18:55, 1 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Donc, t'es tout a fait d'accord avec des cas comme celui-la...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:09, 1 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Πειρατές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Πρόκειται για σημαντικότατο θέμα που αφορά τους πειρατές και τεκμηριώνεται καθαρότατα, δεν έγινε η προσθήκη στο φόρουμ με δόλο ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πηγή, πρόκειται για μάχη που κράτησε μήνες και ξεριζώθηκαν με πίεση σημαντικά στελέχη. Η κόντρα αυτή εμφανίζεται επί μήνες σε πάνω από τα μισά θέματα του φόρουμ και απλώς τεκμηριώνεται με το πιο εμφανές, στη δεύτερη ψηφοφορία για το ίδιο θέμα που έγινε στην προσπάθεια να διώξουν τον κόσμο και τις ιδέες του οι σκληροπυρηνικοί. Θα το επαναφέρω. ManosHacker 21:05, 4 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Τεκμηριώνεται κανονικότατα. Και το ότι είναι φόρουμ δεν είναι δικαιολογία για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι δε τόσο σημαντικό που ακόμα κι αν δεν το βρίσκεις σύμφωνο με το γράμμα της πολιτικής της Βικιπαίδειας, χωράει μια χαρά υπό την ομπρέλα του Βικιπαίδεια:Αγνοήστε όλους τους κανόνες, για το καλό του περιεχομένου, της ιστορίας δηλαδή του κόμματος. ManosHacker 21:17, 4 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Νομίζω ακόμα πως θα έπρεπε να μετονομαστεί η ενότητα, αντί για «κριτική» σε «ιστορική» ή «ιδεολογική εξέλιξη», και να αναμορφωθεί κατάλληλα. ManosHacker 21:25, 4 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΤΑΙ. Κατάλαβέ το από το πώς απαντούν σε αυτόν οι πιο κάτω. Είναι καθαρά εντός της πολιτικής και πιάνεσαι από το γράμμα της. Ακριβώς για τις περιπτώσεις που το γράμμα εμποδίζει το πνεύμα υπάρχει ο κανόνας. ManosHacker 21:27, 4 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Προσπάθησε να καταλάβεις πως πρόκειται για αξιόπιστη πηγή, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα. ManosHacker 21:32, 4 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Οι επεξεργασίες κλειδώνουν μετά από μικρό χρονικό όριο και δεν αλλάζουν. Συν το ότι οι Πειρατές δεν εφαρμόζουν λογοκρισία, είναι ενάντια στις αρχές τους. Συν το ότι αντί να μπουν ως πηγές 100 σύνδεσμοι στο φόρουμ που δείχνουν το ίδιο από τα συμφραζόμενα και να βγάζουμε εμείς το συμπέρασμα για το τι έγινε εκεί, μας το δίνουν το συμπέρασμα έτοιμο οι ίδιοι και πολύ εμφανώς, συμφωνώντας. Κανείς τρίτος δεν θα ασχοληθεί να γράψει γι αυτό το θέμα, εκτός ίσως από το κόμμα που προσπαθούν να φτιάξουν οι παραγκωνισμένοι. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η κριτική, μας ενδιαφέρει όμως η ιστορία, η διαδρομή, και θα χαθεί πολύτιμη γνώση αν επιμείνεις σε τριτογενή πηγή. ManosHacker 21:45, 4 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Αντί της ερώτησης για αξιόπιστη ή μη πηγή, κάνε την ερώτηση: «επαληθεύεται»; Η πολιτική της Βικιπαίδειας μιλά πρώτιστα για επαληθευσιμότητα και ύστερα ψάχνει να βρει πώς θα τη διασφαλίσει, πχ με τρίτες πηγές. Δεν πειράζω στο λήμμα κάτι ακόμα, ο χρόνος είναι με το μέρος των λημμάτων! Καλή συνέχεια. ManosHacker 21:52, 4 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Μπορεί να είναι πηγή, υπό προϋποθέσεις που εδώ τηρούνται. Έχεις ακόμα ενδοιασμούς για το επαληθεύσιμο; ManosHacker 02:58, 8 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Δεν ξέρω πώς συνεργάζεσαι εσύ με όσους αφορά το περιεχόμενο των λημμάτων, προσωπικά στη ΒΠ ακολουθώ την αντικειμενικότητα χωρίς να παίρνω θέση στις διαμάχες, κι εσύ απλώς ακολουθείς τους τύπους. Είναι υποχρέωσή σου να κατανοήσεις πως η επαληθευσιμότητα προηγείται και πως οι γενικοί κανόνες για το τι θεωρείται αξιόπιστη πηγή, πράγμα μας βοηθά να βρούμε το επαληθεύσιμο, έπεται. Η παράγραφος επιχειρηματολογείται πως είναι pov από τους πειρατές, γεμίζει τρολιές από τους διωγμένους, εμείς οφείλουμε να βρούμε το επαληθεύσιμο και να το δώσουμε ουδέτερα, γι αυτό και πρότεινα αλλαγή τίτλου. Σοβαρό αντεπιχείρημα στην τοποθέτησή μου θεωρώ πως στη συνέχεια μπορεί να γίνει πρακτική η αναφορά σε φόρουμ από κάποιους που ζητούν τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά για όλες τις περιπτώσεις. ManosHacker 03:26, 8 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Στις σελίδες συζήτησης εκφράζεται άποψη και οι απόψεις διαμορφώνουν τα λήμματα εκεί που έχουν προβλήματα. Με τους πειρατές έχω ασχοληθεί σε ικανό βάθος και έχω γνώση και γνώμη. Αυτό δεν μου στερεί την αντικειμενικότητα και ως έμπειρος διαχωρίζω τι γράφεται στη συζήτηση και τι στο λήμμα και το λήμμα στο σημείο της κριτικής έχει θέματα. Θα κάνω τις επεμβάσεις όταν θα έχω τον χρόνο να σκεφτώ πιο καθαρά να βοηθήσω το συγκεκριμένο σημείο τριβής. ManosHacker 06:34, 8 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Νεμζέτι ΣΚ[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Γεια. Μπορείς να μεταφράσεις από τη γαλλική ΒΠ το λήμμα [10]. Αν θες δημιούργησε το υπό τον τίτλο Νεμζέτι ΣΚ. Xaris333 (συζήτηση) 22:33, 7 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Κατηγορίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Οι διαγραφές έγιναν με βάση τη μέχρι τώρα τακτική. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ρητή αναφορά στην πολιτική που έδειξες, έθεσα το ζήτημα στην Αγορά. --Focal Point 22:21, 8 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Μα δεν πρόκειται να την δημιουργήσω (σε πρώτη φάση τουλάχιστον...)... Άλλωστε δεν έχει επαρκή αριθμό λημμάτων... Κι έπειτα, άσχετα με το τί συνέπειες θα έχει αυτό, το να φτιάξω κατηγορία με τον τίτλο Επαρχίες της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι υπερβολικά τεράστιο, όταν μάλιστα υπάρχει και το σχετικό λήμμα Επαρχίες της Βόρειας Κύπρου και το σχετικό πρότυπο Πρότυπο:Επαρχίες Βόρειας Κύπρου.... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:09, 9 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Μπα... Εμένα δεν με ενδιαφέρει ο "τροχιόδρομος", αλλά οι εμμονές κάποιων στην συντήρηση απόψεων συντηρητικών και κατεξοχήν αλυτρωτικών που δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην συγγραφή μιας εγκυκλοπαίδειας... Και δεν είναι το θέμα μας η ονοματολογία... Άλλωστε τί Βόρεια Κύπρος τί Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου... Ίσα ίσα που καλύτερο ακούγεται το Βόρεια Κύπρος, ειδικά από την στιγμή που δεν περιλαμβάνει την "τόσο αντιπαθητική" για τους Έλληνες και τους Ελληνοκύπριους λέξη "Τουρκική Δημοκρατία"...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:18, 9 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Το παραπάνω είναι γενικότερη άποψη και όχι για έναν συγκεκριμένο χρήστη πχ. εσένα... Προς αποφυγή όποιων παρεξηγήσεων...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:18, 9 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Από πότε η συντόμευση ενός ονόματος θεωρείται έλλειψη ουδετερότητας ??? -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:24, 9 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Ωραία... Να σε δω σε λίγο τί θα πεις για το επόμενο λήμμα που θα ανεβάσω το οποίο, ευτυχώς, δεν επιδέχεται καμίας απολύτως αλλαγής και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλοίωσής του... -- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 19:34, 9 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Ειδοποιήσεις[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Αποφάσισες να εκτρέψεις μια συζήτηση σε προσωπικό κυνηγητό. Λυπάμαι. Σταμάτα αυτή την παρενόχληση, σε παρακαλώ πολύ. --Focal Point 22:47, 9 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Στο Vagrand που αφοσιώνεται στην οργάνωση, διατήρηση και φροντίδα της δομής των κατηγοριών της Βικιπαίδεια, βοηθώντας να αναπτυχθούν. Xaris333 (συζήτηση) 01:55, 11 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Κατηγορία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Μάλλον "Κοροπιώτες" ή "Γεννημένοι στο Κορωπί". Το Κορωπί είναι τόπος, μπορείς να εντάξεις κτίρια, κατασκευές και μικρότερα τοπωνύμια, αλλά όχι πρόσωπα. --Ttzavarasσυζήτηση 19:58, 11 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Τότε μη τη δημιουργήσεις. Δε χρειάζονται τοόοοοσες κατηγορίες που να κάνουν με μια επισκόπησή τους... περίληψη του λήμματος! --Ttzavarasσυζήτηση 20:07, 11 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Elle est a toi cette adresse ? Elle était en train de modifier l'article que t’étais en train d’écrire... Tout comme... la fourmille junior...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:19, 14 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

OK, ça marche...-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 21:39, 14 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

[11], [12]-- Montjoie-Saint-Denis !!! συζήτηση 15:28, 16 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παρακαλώ να μη τοποθετήσεις ξανά τη σήμανση για παραπομπές στο λήμμα της Φερεντίνου. Το λήμμα έχει επαρκή αριθμό παραπομπών για την έκτασή του. Σε αντίθετη περίπτωση είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει μεταξύ εσού και αυτού του συγκεκριμένου λήμματος (που αγνοώ και δεν ενδιαφέρομαι να μάθω). Προς το παρόν η σήμανσή σου είναι αναιτιολόγητη, σύμφωνα με την πολιτική. --Ttzavarasσυζήτηση 22:50, 16 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Έχεις κάνει τέσσερις επαναφορές. Αποφάσισες ότι είσαι ανώτερος από την πολιτική; Το έχουμε ξαναδεί το έργο από άλλους, δεν περίμενα να γίνεις και εσύ ίδιος με αυτούς. --Focal Point 23:01, 16 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Η πολιτική είναι ξεκάθαρη. --Focal Point 23:13, 16 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

  • Σου συνιστώ να ξαναδιαβάσεις την πολιτική των τριών επαναφορών όσο αφορά το χρόνο που γίνονται.
  • Επιπλέον, είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει το πρότυπο που έβαλες, αφού μιλάς για έλλειψη αριθμού σελίδας. Οι παραπομπές είτε έχουν αριθμό σελίδας είτε όχι, είναι παραπομπές.
  • Αναφέρεις για κακόβουλες αναιρέσεις. Η πολιτική δε μιλά για καλόβουλες ή κακόβουλες αναιρέσεις. Σου συνιστώ να την ξαναδιαβάσεις.

--Focal Point 23:28, 16 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

  • Έκανες τέσσερις επαναφορές σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών. Η πολιτική είναι τελείως ξεκάθαρη αλλά το ίδιο ξεκάθαρος είσαι και εσύ: Για εσένα δεν ισχύει γιατί έχεις κάτι περισσότερο από όλους μας... προφανώς...
  • Η πολιτική δεν αναφέρει τίποτα για κακόβουλες ή καλόβουλες αναιρέσεις. Προφανώς όποτε σε βολεύει αναγνωρίζεις ότι «το είχε επισημάνει και το Γεράκι», ενώ αλλού που ξεκάθαρα διαφωνούν με τις τακτικές σου πέντε-έξη-επτά χρήστες... «καμία κατάχρηση δεν υπάρχει, αφού δεν υπάρχει επίσημη πολιτική στην ελληνική ΒΠ». Η πολιτική λοιπόν προσαρμόζεται σε εσένα σα γάντι. Όποτε σε βολεύει επικαλείσαι ότι το είπε ο Πάπας, όποτε δε σε βολεύει, επικαλείσαι ότι δεν είναι γραμμένο σε Παπική Βούλα....
  • Εμβόλιμες είναι οι παραπομπές που παρεμβάλλονται στο εδώ κείμενο. Το αν έχουν αριθμό σελίδας η όχι δεν τις κάνει λιγότερο ή περισσότερο εμβόλιμες. Έχεις δημιουργήσει δικούς σου ορισμούς.

Σε παρακαλώ να σταματήσεις αυτή τη φθοροποιό (για εσένα) τακτική. --Focal Point 08:56, 17 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Όχι, δεν έχεις κάθε δικαίωμα να τοποθετείς σήμανση η οποία είναι παραπλανητική για τον αναγνώστη - η σήμανση αυτή συνιστά κατάχρηση της πολιτικής από πλευράς σου. Υπάρχουν περισσότερες από 22 παραπομπές στο λήμμα (κάποιες είναι διπλές) και για την έκτασή του σου επισημαίνω για τρίτη φορά ότι είναι υπεραρκετές. Ισχυρίζεσαι ότι δεν έχεις κάτι με το συγκεκριμένο λήμμα - δεν έχω λόγο να μη το πιστέψω, αλλά απορώ γιατί δεν κάνεις το ίδιο σε άλλα 1.000 και βάλε λήμματα που περιέχουν 2-3 μόνο παραπομπές και έχουν ίδια έκταση με το συγκεκριμένο. --Ttzavarasσυζήτηση 09:10, 17 Νοεμβρίου 2013 (UTC)

Μπορείς να μου υποδείξεις που έχω κάνει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων γιατί εγώ δεν μπορώ να βρω Vagrand--Marata99 (συζήτηση) 22:12, 23 Νοεμβρίου 2013 (UTC)