Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία
ΕίδοςΚωμική σειρά
ΔημιουργοίΓιάννης Δαλιανίδης (σενάριο)
ΣκηνοθεσίαΓιάννης Δαλιανίδης
ΧώραΕλλάδα Ελλάδα
Αριθμός επεισοδίων31
(Α' Κύκλος - 25)
(Β' Κύκλος - 6)
Παραγωγή
ΠαραγωγήTPS
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςΕΡΤ1 (1985)
ΡΙΚ (1986)
Αναλογία πλευρών4:3, έγχρωμη εικόνα
ΠροβολήΤετάρτη 23 Ιανουαρίου 1985– Τρίτη 19 Νοεμβρίου 1985

Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία ήταν ελληνικό τηλεοπτικό κωμικό σίριαλ, το οποίο προβλήθηκε από την ΕΡΤ1 το 1985.

Περιγραφή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Το σίριαλ προβλήθηκε σε 2 κύκλους επεισοδίων. Ο 1ος, ο οποίος περιλάμβανε 25 επεισόδια, ξεκίνησε στις 23 Ιανουαρίου 1985 και ολοκληρώθηκε στις 31 Ιουλίου 1985 και μάλιστα ήταν το πρώτο σε δημοτικότητα τηλεοπτικό πρόγραμμα της σεζόν 1984 - 1985. Ακολούθησε 2ος κύκλος, ο οποίος όμως περιλάμβανε μόνο 6 επεισόδια, ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου 1985 και ολοκληρώθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1985. Το σίριαλ αυτό, προβλήθηκε ένα χρόνο αργότερα, στην Κύπρο από το ΡΙΚ.

Στα πρώτα 5 επεισόδια του 1ου κύκλου, ονομαζόταν "Τα λιονταράκια μας" και απ' το επόμενο μετονομάστηκε στον ανωτέρω τίτλο, πιθανότατα για να μην το μπερδεύουν οι τηλεθεατές με το σίριαλ Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του, το οποίο ξεκίνησε να προβάλλεται από την ΕΡΤ2 μερικές εβδομάδες αργότερα (14 Φεβρουαρίου 1985). Επίσης, το σίριαλ αυτό η ΕΡΤ δεν το πρόβαλε ποτέ σε επανάληψη και σήμερα στο αρχείο της ΕΡΤ σώζονται μόνο τα 6 επεισόδια του 2ου κύκλου, κάτι σπάνιο για έγχρωμη σειρά, καθώς σχεδόν όλες οι έγχρωμες της κρατικής τηλεόρασης έχουν διασωθεί.

Πρόσωπα[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στο σίριαλ αυτό, έπαιζαν οι ακόλουθοι ηθοποιοί:

Συντελεστές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Τη σκηνοθεσία και το σενάριο έκανε ο Γιάννης Δαλιανίδης και την τηλεσκηνοθεσία ο Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος. Επίσης ο Σταμάτης Γαρδέλης και η Τέτα Κωνσταντά, προστέθηκαν στο καστ όταν ξεκίνησε ο 2ος κύκλος επεισοδίων του σίριαλ, και ο Κώστας Ευρυπιώτης συμμετείχε μόνο στα 6 πρώτα επεισόδια και μετά αποχώρησε για να παίξει στο σίριαλ Ο Ανδροκλής και τα λιοντάρια του, της ΕΡΤ2.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]