Αγάπη παράνομη

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Αγάπη Παράνομη
ΕίδοςΑισθηματική δραματική σειρά εποχής
Βασίζεται σεΑγάπη Παράνομη (του Κωνσταντίνου Θεοτόκη)
ΣκηνοθεσίαΝίκος Κουτελιδάκης
ΣενάριοΕλένη Ζιώγα
Πρωταγωνιστές
Συνθέτης(ες)Χρίστος Στυλιανού
ΧώραΕλλάδα
Γλώσσαελληνικά
Αριθμός κύκλων1
Αριθμός επεισοδίων6
Παραγωγή
Εκτέλεση παραγωγήςArcadia Media
ΠαραγωγήΓιάννης Μ. Κώστας
ΦωτογραφίαΓιάννης Φώτου
ΜοντάζΣτάμος Δημητρόπουλος
Διάρκεια45 λεπτά
Εταιρεία παραγωγήςArcadia Media
Προβολή
Τηλεοπτικός σταθμόςΕΡΤ1
Αναλογία πλευρώνHDTV 1080p, έγχρωμη εικόνα
ΉχοςΣτερεοφωνικός
Προβολή15 Ιανουαρίου 2022–
29 Ιανουαρίου 2022
Εξωτερικοί σύνδεσμοι
Ιστοσελίδαhttps://www.ert.gr/nees-ellinikes-seires/agaph-paranomh/

Η Αγάπη παράνομη είναι μία ελληνική αισθηματική και δραματική τηλεοπτική σειρά εποχής, παραγωγής 2021 που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ1 από τις 15 έως τις 29 Ιανουαρίου 2022 και βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Έλληνα συγγραφέα Κωνσταντίνου Θεοτόκη, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1977, μετά τον θάνατο του συγγραφέα.

Πλοκή[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Στάθης Θεριανός (Νίκος Ψαρράς), ένας από τους πιο εργατικούς και νοικοκύρηδες κατοίκους του χωριού Δαφνύλα της Κέρκυρας, παντρεμένος με τη Διαμάντω (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη), ερωτεύεται κρυφά και κεραυνοβόλα τη νεαρή Χρυσαυγή (Ευγενία Ξυγκόρου), την περιζήτητη κόρη του εύπορου κτηματία Σπύρου Ασπρέα (Γιάννης Νταλιάνης). Μαγεμένος από την απαράμιλλη ομορφιά της, κάνει τα πάντα για να την παντρέψει με τον γιο του, Γιώργη (Μιχαήλ Ταμπακάκης), προκειμένου να την έχει έστω κι έτσι κοντά του.

Η Διαμάντω προσπαθεί να αποτρέψει το προξενιό, καθώς γνωρίζει τη μαύρη «σκιά» του άντρα της, ο οποίος, ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια έχει υπάρξει υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας. Η Διαμάντω προσπαθεί μάταια να πείσει τον γιο της να παντρευτεί την παιδική του φίλη, Ευγενία (Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά) για να αποτρέψει το κακό. Το σχέδιό της, δεν ευοδώνεται. Ο Γιώργης και η Χρυσαυγή παντρεύονται και εγκαθίστανται στο σπίτι των πεθερικών της, όπως επιτάσσουν οι κοινωνικοί νόμοι της εποχής.

Όταν ο Γιώργης φεύγει για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του, η Χρυσαυγή βρίσκεται στο «έλεος» του Θεριανού, ο οποίος καταλαμβάνεται από έναν τρελό ερωτικό πόθο για τη νύφη του, που ξυπνάει το «θηρίο» που κρύβει μέσα του. Καθημερινά παλεύει με τον εαυτό του και με το αλκοόλ, προσπαθώντας απεγνωσμένα να τιθασεύσει τους πιο κρυφούς δαίμονές του…

Χωρίς να αντιληφθεί το πραγματικό πρόβλημα, η αρχοντική και επιβλητική μητέρα της Χρυσαυγής, Κατερίνα (Μαριάνθη Σοντάκη), διαισθάνεται ότι κάτι κακό συμβαίνει μέσα στο σπίτι που έχει μπει σαν νύφη η κόρη της. Ωστόσο, κανείς δεν της αποκαλύπτει την αλήθεια.

Νύφη και πεθερά συνασπίζονται σ’ έναν κοινό σκοπό. Στον κρυφό πόλεμο, που έχει κηρυχτεί, πια, μέσα στο σπίτι του Θεριανού. Μένει να δούμε τι από τα δύο θα νικήσει: το εγκληματικό πάθος του πατέρα-αφέντη ή η δίκαιη συμμαχία των καταπιεσμένων γυναικών…[1]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  1. «Αγάπη Παράνομη». ΕΡΤ. ΕΡΤ Α.Ε. Ανακτήθηκε στις 24 Αυγούστου 2022.